FANDOM


9House is het modebedrijf van Paul Wils dat sinds 30 mei 2016 ter sprake komt.

Verhaallijnen

June Van Damme contacteer haar oude kennis Paul Wils om een monsterdeal af te sluiten tussen hun beide bedrijven. VDB Fashion wordt hoofdleverancier van 9House.

Na de dood van June wordt het contract met 9House grondiger bekeken en blijkt dat de voorwaarden zo streng zijn, dat Fashion dit financieel niet zal overleven. Met de hulp van kersverse CEO - en geldschieter - Lars De Wulf lukt het om aan de eisen van Wils te voldoen. Paul is tevreden over de samenwerking en verhoogt zelfs de productie. Ondertussen gaat Simon Feyaerts aan de slag bij 9House als rechterhand van Paul. Hij staat ook in voor de communicatie tussen 9House en VDB Fashion.

Na de komst van Simon bij 9House, vreest Veronique Van den Bossche dat hij ervoor zal zorgen dat Paul de samenwerking met Fashion zal stopzetten. Ze gaat onderhandelen met potentiële andere modebedrijven, maar dit zet kwaad bloed bij Paul. Het is dankzij de hulp van Simon, dat Paul overtuigd kan worden om de samenwerking toch te verlengen, maar de eisen van Paul worden steeds strenger en hij wil een perfect collectie voorgeschoteld krijgen, in een korte tijdspanne.

In het voorjaar van 2017 wil Paul VDB Fashion overkopen wanneer VDB met een schadeclaim zit naar 9House toe. Dankzij de tussenkomst van Simon, slaagt Paul niet in zijn plan en wordt Simon op staande voet ontslagen. Hij wordt uiteindelijk opgevolgd door Marie Devlieger, ten nadele van Mieke Van den Bossche, die ook gesolliciteerd had voor de functie.

Via Marie komt Paul te weten dat Fashion een deal zal sluiten met modebedrijf Van Dyck. Paul wil steeds meer macht binnen VDB Fashion en stelt bij Lars een fusie voor, zodat ze samen de modemarkt kunnen bestormen. Lars en de aandeelhouders gaan niet akkoord omdat ze hun onafhankelijkheid niet willen verliezen, maar Paul wil zijn nederlaag niet toegeven. Hij chanteert Marie met een geheim uit haar verleden om zo Lars in diskrediet te brengen. Lars krijgt Paul opnieuw in zijn macht, wanneer hij foto's kan tonen van Paul en zijn minnares.

In 2018 probeert Paul om Mathias Moelaert binnen te halen om de job van Marie over te nemen, maar Mathias gaat uiteindelijk niet in op het voorstel omdat hij vreest dat Paul dit alleen doet om Fashion en Lars op stang te jagen. Een tijdje later is Paul allesbehalve tevreden met de nieuwe collectie van Fashion en eist hij dat ze volledig opnieuw beginnen. Lars is de pesterijen van Paul kotsbeu en slaagt erin om het contract tussen de beide bedrijven op te zeggen. Paul is woedend en chanteert opnieuw Marie met haar geheim, in de hoop dat zij Lars op andere gedachten kan brengen.

Wanneer Paul op een dag vermoord wordt teruggevonden, begint de politie een onderzoek. Celine Wils - de echtgenote van Paul - neemt de dagelijkse leiding van 9House over.

Personeel

Huidige Personeelsleden

Vorige Personeelsleden

Trivia

  • Hoewel 9House gedurende 2 jaar een belangrijk deel uitmaakte van de reeks, kwam het bedrijf zelf nooit in beeld. De scènes rond 9House speelden zich altijd binnen VDB Fashion af. 

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.