FANDOM


Aflevering 5988
Familie 5988 seizoensfinale 006
Seizoen Seizoen 26
Seizoensnummer 220
Week Week 44
Eerste uitzending 30 juni 2017
Live Kijkers 830.000
Marktaandeel 40,4%
Navigatie
Vorige aflevering Aflevering 5987
Volgende aflevering Aflevering 5989

Aflevering 5988 is de 220ste aflevering van het 26ste seizoen en werd voor het eerst uitgezonden op vrijdag 30 juni 2017.

Inhoud

Voor Mathias en Veronique breekt de grote dag aan. Zijn ze klaar om in het huwelijksbootje te stappen? Ook voor Rudi en Zjef is het grote moment daar om elkaar eeuwige trouw te beloven. Vlak voor de plechtigheid neemt Zjef een belangrijke beslissing. Guido heeft het gevoel dat hij achtervolgd wordt. Linda heeft Jan een bekentenis te doen. Simon slaat in paniek.

Cast

(Acteursnaam - Personage)

Hoofdpersonages

Nevenpersonages

Gastpersonages

Trivia

  • Deze aflevering is een dubbelaflevering en duurt 51 minuten. De seizoensfinale was te zien van 20u35 tot 21u35 op VTM.
  • Na het succes van Het mysterie Thomas Feyaerts in 2014, De Zaak Bart in 2015 en Niko Op De Vlucht in 2016 hebben de makers van 'Familie' ook dit jaar gezorgd voor een VTM-app tijdens de zomerstop: Jacht op Guido & Emma. De naam van deze app werd pas na de seizoensfinale onthuld. In juni, juli en augustus 2017 kan men via de app de avontuurlijke avonturen van Guido Van den Bossche en Emma Verdonck op vakantie in de Ardennen volgen. Er komen in totaal 35 afleveringen van telkens ongeveer 2 à 3 minuten. Alle afleveringen zullen samen één groot verhaal vormen van ongeveer een uur lang.
  • In de seizoensfinale zal er opnieuw een personage sterven. Dat heeft huidig 'Familie'-producer Wim Feyaerts zelf al bekendgemaakt in een artikel. Op 30 juni 2017 wordt duidelijk dat het overleden personage Jason Drake is.
  • Het huwelijk van Mathias Moelaert en Veronique Van den Bossche is opgenomen in en rond 'Het Kasteel van Brasschaat'.
  • Aangezien de seizoensfinale al een paar maanden eerder werd opgenomen, was het voor de cast een hele opgave om in korte jurkjes en in korte broeken te acteren. Op het moment van de opnames was het maar -5 °C buiten en je kan op beeld dan soms ook wel zien dat de acteurs en de actrices het heel koud hebben. Dat vertelde Jan Van den Bosch (Zjef De Mulder) in een interview.
  • Naar aanleiding van de seizoensfinale werden alle vorige seizoensfinales op vtm.be geplaatst. Van de seizoensfinale van seizoen 1 tot en met seizoen 22 werden telkens de laatste 5 minuten online geplaatst en van seizoensfinales van seizoen 23 tot en met seizoen 25 werden zelfs de hele seizoensfinale online gezet. Nadat de seizoensfinale van seizoen 26 zelf op tv uitgezonden was, verscheen die zelf natuurlijk ook online.
  • Terugkeer van Dimitri Duquennoy (Ronald Pereman).
  • Een uitgebreide inhoud van de seizoensfinale is terug te vinden op deze pagina.
  • Meer foto's en achter de schermen-foto's zijn terug te vinden op deze pagina.

Quotes


Foto's

Links

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.