FANDOM


Agnes Moelaert
Seizoenen 23242526 S25-agnes portret
Eerste verschijning Aflevering 5189 - 19 december 2013
Laatste verschijning Aflevering 5804 - 17 oktober 2016
Gespeeld door Monika Dumon
Kinderen Delphine Van Winckel
Ouders † Onbekend
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenVerhaallijnenTriviaQuotesGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Agnes Moelaert is een hoofdpersonage dat van 19 december 2013 tot en met 27 augustus 2014 en van 28 november 2014 tot en met 17 oktober 2016 vertolkt werd door Monika Dumon.

Familie en Liefdesleven

Agnes is de oudere zus van Mathias Moelaert. Ze was getrouwd met Karel Van Winckel en heeft samen met hem één dochter: Delphine Van Winckel. Karel pleegde zelfmoord omdat Mathias de leiding kreeg over de scheepswerf en niet hij. Agnes verhuisde naar Zuid-Frankrijk met Delphine omdat ze haar broer de schuld gaf van de zelfmoord en ze verbreekt het contact. Jaren later zoekt Mathias toenadering tot Agnes en de twee kunnen hun ruzie bijleggen. Ze beseft nu dat Karel ziek was en dat de schuld niet bij Mathias lag.

In België begint Agnes een relatie met Patrick Pauwels. Ze verhuurt haar huis in Frankrijk en neemt haar intrek bij de familie Pauwels. Jaren later zet Patrick een punt achter zijn relatie met Agnes nadat hij ontdekt dat zij de mol is achter de adoptieprocedure van Benny en Liesbeth. Agnes verhuist terug naar Frankrijk om bij haar dochter te zijn.

Beroepsleven

Agnes was huisvrouw totdat Karel zelfmoord pleegde. Daarna ging ze aan de slag als winkelbediende in een plaatselijke supermarkt in Frankrijk. Toen ze naar België verhuisde, gaf ze haar job in de supermarkt op. Ze blijft een tijdje werkloos tot ze als vervangster van Niko aan de slag gaat in de Jan en Alleman. Ondertussen gaat ze ook aan de slag als poetsvrouw. Ze geeft haar ontslag in de Jan en Alleman wanneer ze terug naar Frankrijk verhuist.

Verhaallijnen

Agnes en haar jongere broer Mathias groeien op in de scheepswerf van hun ouders en zijn allebei gepassioneerd door schepen. Wanneer Agnes trouwt met Karel, gaat hij ook aan de slag op de scheepswerf en kan Karel zich opwerken tot de rechterhand van Agnes' vader. Na de dood van hun vader, komen Agnes en Mathias te weten dat niet Karel, maar Mathias de nieuwe zaakvoerder wordt. Karel kan dit niet verkroppen en ontwikkelt diepe psychologische problemen met zijn zelfmoordals gevolg. Agnes kan dit verdriet moeilijk verwerken en verhuist samen met hun dochter Delphine naar Zuid-Frankrijk om er een nieuw leven te beginnen.

Week 18 13
Week17 11

Geen aangename reünie

Agnes woont in het zuiden van Frankrijk en heeft al jaren geen contact meer met Mathias gehad, tot hij met Peter plots aan haar deur staat. Agnes wil van geen verzoening weten en zet Mathias al snel terug aan de deur, wat vraagtekens oproept bij haar dochter Delphine. Delphine wist zelfs niet dat haar mama een broer heeft en eist dat haar moeder het ware verhaal vertelt achter hun ruzie. Agnes vertelt aan Delphine dat haar vader Karel zelfmoord heeft gepleegd omdat hij aan de kant geschoven werd op de scheepswerf, ten voordele van Mathias.

Week17 9
76

Delphine naar België

Nu Delphine het volledige verhaal gehoord heeft over de dood van haar vader, is ze razend op Mathias en wil ze maar één ding: zich wreken op hem. Delphine doet alsof ze haar nonkel Mathias wil leren kennen en vertelt aan Agnes dat ze naar België vertrekt om haar familie te leren kennen. Agnes is hier allesbehalve mee opgezet, en ziet haar dochter niet graag vertrekken. Agnes blijft uiteindelijk alleen in Frankrijk achter en komt te weten dat Delphine haar medicijnen niet meegenomen heeft. Agnes probeert haar dochter telefonisch te bereiken, zonder resultaat.

Familie 5219 04
640px-40690444

Medicijnen

Agnes maakt zich zorgen en vreest dat Delphine zichzelf niet is, zeker omdat ze haar medicijnen al een tijdje niet meer ingenomen heeft. Agnes vertrekt meteen naar België omdat ze haar dochter eigenhandig terug naar Frankrijk wil brengen. Wanneer ze aankomt, wil ze Delphine meenemen, maar Delphine weigert en bijt daarbij fel van zich af. Agnes maakt zich zorgen en merkt dat Delphine aan een wraakactie begonnen is tegen Mathias en zijn familie. Agnes besluit langer in België te blijven en mag bij Mathias en Marie-Rose logeren.

Familie 5232 002
1904125 10152279597857491 542899668 n

Verzoening

Mathias en Marie-Rose zijn blij dat Agnes eindelijk in België is en Mathias hoopt het dan ook goed te maken met zijn zus. Agnes houdt de boot af en wil niet denken aan een verzoening. Het wordt al snel duidelijk dat Delphine niet helemaal zichzelf is, en Agnes besluit open kaart te spelen met Mathias. Ze vertelt dat ze borderline heeft. Mathias en Agnes hebben een goed gesprek, en Agnes ziet eindelijk in dat Karel zelfmoord pleegde omdat hij dezelfde ziekte als Delphine had. Broer en zus leggen hun ruzie bij.

Familie 5242 06
83

Ontmoeting met Patrick

Nu Agnes langer in België blijft, zoekt ze een hobby. Op aanraden van Mathias gaat ze een fiets kopen bij Patrick en de twee kunnen het meteen goed met elkaar vinden. Samen maken ze verschillende fietstochtjes, zodat Agnes de omgeving beter leert kennen. Ze krijgen gevoelens voor elkaar, maar Patrick vertelt dat hij eigenlijk geen relatie wil. Agnes is duidelijk verliefd op Patrick, maar omdat Patrick geen initiatief neemt, keert Agnes tijdelijk terug naar Frankrijk. Wanneer Agnes enkele dagen later terugkeert, verklaart Patrick wel zijn liefde aan haar.

AkttbPvhp
Afl5316

LAT-relatie

Patrick denkt al snel aan samenwonen, maar Agnes vindt het daar nog veel te vroeg voor. Bovendien is de toestand van Delphine terug een beetje stabieler, en heeft ze haar plaatsje gevonden binnen de familie van Mathias. Ze heeft haar wraakplannen opgeborgen en is aan de slag bij VDB Fashion. Agnes merkt dat ze niet langer in België moet blijven om haar dochter in de gaten te houden en wil terug naar Frankrijk. Ze reist nog af en toe terug naar België om haar dochter en Patrick te zien. In juni keert Agnes voor een langere periode terug naar België en blijft ze bij de familie Pauwels logeren.

640px-Familie 5328 002
S24E003 09

Delphine naar een instelling

Delphine is verdwenen, net zoals Louise. Bovendien is de nieuwe vriendin van Peter dood aangetroffen. Agnes heeft al snel in de gaten dat er meer aan de hand is en vertelt Peter over de mentale toestand van Delphine. Agnes komt in contact met haar dochter en ze treft Delphine aan bij VDB Fashion. Samen gaan ze Louise bevrijden en Agnes neemt de beslissing om Delphine naar een instelling in Frankrijk te sturen. Agnes en Patrick gaan ook een tijdje naar Frankrijk om Delphine bij te staan. Na twee weken keert Patrick terug en blijft Agnes in Frankrijk tot haar dochter het gewoon is in de instelling.

Familie 5398 003
Familie 5396 001

GAS-boete

Eind november verrast Agnes de familie Pauwels door plotseling weer voor de deur te staan. Tijdens haar eerste week terug, komt Agnes al in problemen. Wanneer ze met een bestelwagen van Patrick rijdt, moet ze noodgedwongen stoppen om naar het toilet te gaan. De openbaren toiletten waren zó vies, dat Agnes haar behoefte buiten deed. Een politieagent betrapte haar, en gaf haar een GAS-boete. Patrick wil een actiecomité oprichten om de GAS-boetes te bestrijden. Hij maakt een Facebookpagina en hoopt zo meer leden te ronselen. Zonder veel succes. Patrick en Mathias gaan zelfs met de burgemeester praten, maar Agnes moet toch haar boete betalen.

S24 E089 016
S24 E089 013

Kerstmis

Wanneer de feestdagen in aantocht zijn, zitten Agnes, Liesbeth en Arno met hun drietjes opgesloten in het huis. Dit heeft allemaal te maken met een gekantelde tankwagen met een giftige stof. Niemand mag zijn woning verlaten en zowel Patrick als Benny en Stefanie bevonden zich op dat moment ergens anders. Agnes, Liesbeth en Arno willen alsnog Kerstmis samen vieren, tot ze te horen krijgen dat ook het water verontreinigd is. Wanneer ook de verwarming uitvalt, is Agnes de redder in nood en zorgt ze ervoor dat alles terug gemaakt wordt en kunnen ze hun kerstfeestje toch laten doorgaan.

S24 E094 027
S24 E095 052

Delphine overgeplaatst

Na kerstmis wordt de quarantaine opgeheven en is de hele familie weer bij elkaar. Maar voor Agnes is het niet hetzelfde. Ze mist haar dochter Delphine verschrikkelijk en voelt zich schuldig omdat ze haar niet nu niet zo vaak meer gaat bezoeken. Samen met Patrick probeert ze Delphine naar een instelling in België te verhuizen, maar Patrick is bang voor de reactie van de Van den Bossches. Agnes en Patrick reizen voor enkele dagen naar Frankrijk om de verhuis te regelen, maar ze besluiten het voorlopig geheim te houden.

Familie 5461 03
Familie 5479 002

De nieuwe barvrouw

Door het wegvallen van zowel Rita als Niko, zit Jan in de Jan en Alleman zonder hulp. Agnes wil niet langer heel de dag thuis zitten en vraagt aan Jan om haar een kans te geven. Hij ziet dat helemaal niet zitten, omdat hij Agnes te oud vindt om achter de toog te staan. Agnes wil zichzelf bewijzen en daagt Jan uit voor een fietswedstrijd. Als zij wint, mag ze op proef beginnen. Jan neemt de uitdaging met plezier aan, maar wordt door Agnes verslagen. Patrick heeft ook eerst zijn twijfels over haar plannen, maar legt er zich toch bij neer. Zeker wanneer Agnes aantoont dat ze haar mannetje kan staan in het café.

Familie 5479 008
Familie 5497 003

De opfrissing van het café

Nu Agnes aan de slag is in de Jan en Alleman, wil ze graag iets aan het oude interieur doen. Jan wil hier niets van weten, en Agnes probeert hem op verschillende manieren te overtuigen. Wanneer dat nog niet lukt, neemt ze het anders aan. Ze vraagt aan Linda om Jan weg te lokken voor twee dagen en ondertussen neemt Agnes het café volledig onder handen met de hulp van Mieke, Hanne en Trudy. Wanneer Jan nadien het café ziet, is hij tot haar grote verbazing enorm tevreden met het resultaat.

Familie 5511 001
S24 E186 006

Delphine terug op vrije voeten

Op een dag krijgt Agnes telefoon van instelling waar Delphine verblijft want ze mag voor het weekend naar huis. Agnes is dolblij, maar ze is bang voor de reacties van de Van den Bossches. Patrick vindt dat ze eerlijk moeten zijn, maar Agnes wil daar liever nog een tijdje mee wachten. Hij kan haar toch overtuigen en uiteindelijk besluit Agnes het aan Mathias en Marie-Rose te vertellen. Ze vertellen het aan Peter en hij gaat meteen naar Agnes, om haar om meer uitleg te vragen. Agnes vindt dat hij overdrijft, maar Peter zegt haar dat ze Delphine dat weekend moet binnenhouden en dat ze zeker niet naar buiten mag komen.

Familie 5496 001
S24 E183 014

De waarheid

Wanneer Agnes in het café aan het werken is, komt Hanne naar haar toe. Ze vraagt haar wat de bedoeling is van het vriendschapsverzoek van Delphine op Facebook. Agnes zegt dat ze terug toenadering zoekt tot de familie. Ondertussen krijgt ook de rest van de familie een vriendschapsverzoek van Delphine. Iedereen reageert heel boos en Agnes kan niet langer verzwijgen dat Delphine voor een weekend terug naar huis komt. Ze vertelt het aan iedereen en Freddy, een vaste klant uit het café, start een haat-actie tegen Delphine in het café.

Familie 5514 004
Familie 5511 003

Agnes versus Freddy

Wanneer Delphine voor de eerste keer naar huis komt, staan er verschillende negatieve reacties op Facebook. De week nadien gaat het van kwaad naar erger wanneer iemand een emmer modder naar Delphine smijt. Agnes weet maar al te goed dat Freddy achter deze gemene streken zit en legt een klacht neer bij de politie. Freddy wordt opgepakt voor ondervraging, maar heeft een sluitend alibi. In de Jan en Alleman komt het meermaals tot een pijnlijke confrontatie tussen Agnes en Freddy en ze verspreidt zelf een gemene roddel over Freddy. Ze verzint een verhaaltje in het café over de losse handjes van Freddy bij de kinderen van de turnclub...

Familie 5522 001
Familie 5523 004

Afscheid van Delphine

Uiteindelijk mag Delphine de instelling verlaten en neemt ze haar intrek in het huis van Patrick. Agnes is dolgelukkig met de komst van haar dochter, al probeert Freddy nog voor een laatste keer een petitie te organiseren. Agnes trekt zich niets meer aan van het gedrag van Freddy en concentreert zich volledig op haar dochter. Agnes wil dat Delphine wat meer onder de mensen komt en neemt ze mee naar de Jan en Alleman en naar de Foodbar. Delphine heeft een gesprek met Louise en komt te weten dat zij achter de haatcampagne op Facebook zat. Delphine beslist terug naar Frankrijk te keren omdat ze zich niet meer thuisvoelt.

S25 E004 038
S25 E006 009

Afscheid van Liesbeth

Liesbeth laat aan haar gezin weten dat ze voor enkele maanden naar de Verenigde Staten trekt om er een opleiding te volgen. Het afscheid valt zwaar, maar dankzij Agnes loopt het huishouden niet meteen in het honderd. Ondertussen krijgen Agnes en de familie Pauwels bezoek van Mathias. Zijn huwelijk met Marie-Rose is op de klippen gelopen nadat hij haar bedroog met Trudy. Mathias zoekt onderdak en komt even bij zijn zus en Patrick logeren. Het duurt echter niet lang voor Mathias weer vertrekt, want hij wil even de rust gaan opzoeken in het buitenland.

Familie 5574 004
Familie 5576 003

Het mysterieuze pakje

Op een dag krijgt Agnes een vreemd pakketje toegestuurd met de boodschap 'Ik weet wat je gedaan hebt'. Agnes weet van niets en denkt dat het om een flauwe grap gaat. Patrick maakt zich meer zorgen en vraagt zich af of zijn vriendin iets verbergt voor hem. Agnes verdenkt Freddy, maar hij ontkent alles. Enkele dagen later staat plots Delphine voor de deur en Agnes is duidelijk in paniek. Zij is namelijk degene die het pakketje gestuurd heeft omdat ze een krantenartikel tegengekomen is over de dood van haar ex-vriendje. Delphine is er van overtuigd dat Agnes hem vermoord heeft vijf jaar geleden, omdat ze openlijk tegen hun relatie was.

Familie 5581 005
Familie 5581 003

Delphine terug in het land

Agnes slaat in paniek omdat zij de waarheid kent over de dood van Xavier. Het is namelijk Delphine zelf die hem vermoord heeft. Agnes doet er alles aan om ervoor te zorgen dat het verhaal van Delphine in twijfel wordt getrokken. Ze knoeit met haar pillen waardoor Delphine weer helemaal door het lint gaat en verschillende complottheorieën bedenkt. Patrick is geneigd om Delphine te geloven wanneer ze zegt dat ze altijd haar pillen inneemt en spoort haar aan om een bloedonderzoek te laten doen. Agnes panikeert en vertelt uiteindelijk de waarheid en dat ze met de pillen geknoeid heeft om haar dochter te beschermen tegen zichzelf.

5585 002
5586 05

Het geheim van Agnes

Delphine is er van overtuigd dat zij niets te maken heeft met de dood van Xavier, maar Agnes is zeker van haar stuk. Na een ruzie tussen de twee, vond Agnes zijn lichaam en ging ze hem begraven in de tuin. Samen met Delphine probeert Agnes achter de waarheid te komen. Via een vage herinnering van Delphine komen ze bij een oude kennis van Xavier terecht: David. Agnes doet een anonieme tip bij de Franse politie en hij wordt opgepakt en bekent alles. Agnes is opgelucht, maar voor Patrick is dit nog niet het einde. Zij heeft namelijk het lichaam van Xavier begraven en hij wil dat Agnes zichzelf aangeeft bij de politie.

5586 01
5586 11

Relatieproblemen

De relatie van Agnes en Patrick staat onder druk omdat Agnes zichzelf niet wil gaan aangeven bij de politie. Volgens Patrick is dat de enige juiste oplossing, maar het is vooral Delphine die het daar niet mee eens is. Volgens haar heeft haar mama niets fout gedaan, maar Agnes hoopt dat haar relatie met Patrick op die manier nog te redden valt en ze vertrekt samen met Delphine naar Frankrijk om zichzelf aan te geven. Eenmaal in Frankrijk legt Agnes haar verklaring af, maar ze wordt niet aangehouden. Enkele weken later staat ze dus opnieuw in België en besluit Patrick haar nog een tweede kans te geven.

Familie 5638 003-30ju40t7w9o17yj9nlwh6y
Familie 5719 001

Repairatelier

Nadien opent Patrick samen met Mathias een repairatelier en wil ook Agnes haar steentje bijdragen. Ze snuistert verschillende rommelmarkten af en gaat op zoek naar oude spulletjes die Patrick dan kan opknappen om verder te verkopen. Wanneer Liesbeth terugkeert uit de VS, is ook zij geïnteresseerd in het winkeltje. Iedereen merkt meteen op dat Liesbeth niet in haar normale doen is, vooral omdat ze zich niet meer echt 'thuis' voelt na zolang weg te zijn geweest. Wanneer Agnes en Patrick verkondigen dat ze met de feestdagen naar Frankrijk trekken om er bij Delphine te zijn, vindt Liesbeth dat dan ook zeer spijtig.

Familie 5578 002
Familie 5709 001

Inbraak

Agnes en Patrick krijgen het aan de stok met Freddy, die vindt dat hun winkeltje het verkeerde cliënteel aantrekt. Wanneer ze nadien een belastingscontroleur over de vloer krijgen, zijn ze er allebei zeker van dat Freddy hier achter zit. Er wordt vervolgens ingebroken en er zijn twee kandelaars en geld verdwenen. In de Jan en Alleman komt het tot een aanvaring tussen Agnes en Freddy's neefje. Hij beledigt Agnes en krijgt van haar een slag in zijn gezicht. Freddy wil klacht neerleggen bij de politie, tot Patrick en Agnes te weten komen dat het Senne en zijn broer waren die ingebroken hebben.

Familie 5723 003
Familie 5639 003-30ju4ij0jitl2ss6yqyxhm

De ongewenste logé

Door constante ruzies tussen Cédric en zijn moeder Veronique, wil Cédric een tijdje bij de familie Pauwels logeren. Agnes vindt dat absoluut geen goed idee, omdat ze weet welke streken de jongen in het verleden allemaal al heeft uitgehaald. Patrick kan enkele horloges op de kop tikken die wel eens veel geld kunnen opbrengen, maar enkele dagen later zijn ze verdwenen. Agnes beschuldigt onmiddellijk Cédric en de jongen vertrekt. Liesbeth en Benny blijven geloven in de onschuld van Cédric, tot Stefanie plots een duur juweel cadeau krijgt. Niet veel later brengt de politie hen op de hoogte dat de echte dief van de horloges heeft bekend.

Aflevering 5733-6
BBtThPE

Agnes krijgt argwaan

Nadat Liesbeth ontslag nam bij VDB en Benny investeerde in de dure reis naar Kenia, beslist hij ook nog geld te pompen in een nieuwe 3D-televisie. Arno en Estee vertellen bovendien dat ze in het huwelijksbootje willen stappen en Benny en Liesbeth verschrikken zich een bult wanneer ze een trouwfeest van 20.000 euro willen organiseren. Om het compleet te maken krijgt Liesbeth een onaangename verrassing van de belastingen: een te betalen bedrag van 18.000 euro. Benny wil hun financiële problemen geheim houden voor Patrick en Agnes. Ondertussen wordt hij ontslagen bij VDB en begint vooral Agnes argwaan te krijgen.

Familie 5729 003
Familie 5728 004

Bemoeienissen

Agnes wil weten waarom zowel Benny als Liesbeth al enkele weken met een zuur gezicht rondlopen, maar ze krijgt hen niet aan de praat. Zelf is ze ervan overtuigd dat hun adoptieplannen niet kunnen doorgaan. Tot ze Benny en Veronique samen ziet in het park en vermoedt dat de twee een affaire hebben. Ze brengt Liesbeth op de hoogte, maar Benny legt alles uit en is bovendien razend op Agnes. Ook Liesbeth begint de bemoeienissen van Agnes beu te worden. Agnes heeft meteen haar mening klaar over het ontslag van Benny en dat wordt haar niet in dank afgenomen.

Aflevering 5626-7
Familie 5755 005

Financiële problemen

Wanneer Liesbeth een beetje geld vraagt aan Patrick, wil Agnes daar niet aan denken. Ze kan het bovendien ook niet laten om kritiek te geven over de adoptieplannen van Benny en Liesbeth en dat zorgt alleen voor meer olie op het vuur. Patrick wil een etentje met hun vier organiseren zodat ze de problemen eindelijk kunnen oplossen. Het gesprek op restaurant verloopt vlot, tot Agnes opnieuw haar ongenoegen laat blijken over de adoptie. Zeker wanneer ze vertelt dat adoptiekindjes vaak psychische problemen kunnen ontwikkelen. Benny beledigt haar en Delphine waardoor Agnes een glas wijn in zijn gezicht leeggooit.

Familie 5744 002
Aflevering 5754-6

Deurwaarder

Een deurwaarder maakt zijn opwachting ten huize familie Pauwels en Benny heeft ervoor gezorgd dat iedereen het huis uit is. Agnes snijdt echter in haar vinger op café, en keert vroeger terug naar huis dan verwacht. Daar betrapt ze Benny met de deurwaarder waardoor ze ook de volledige waarheid te weten komt. Voor Patrick is er maar één oplossing: Agnes moet het geld lenen aan Benny en Liesbeth, maar dat is Agnes helemaal niet van plan. Zij wil denken aan haar toekomst en vertrouwt Benny voor geen haar. De temperatuur in huis daalt weer onder het vriespunt en wanneer Benny te weten komt dat er op het café geroddeld wordt over hem, pakt hij Agnes zeer hard aan.

Familie 5762 003
Familie 5764 001

Huis te koop

Omdat Agnes Liesbeth en Benny geen geld wil lenen, beslist Patrick zijn huis te koop te zetten. Gerechtsdeurwaarder Marc Van Waerde staat plots voor de deur en laat de hele inboedel meenemen. Ondertussen speelt Agnes een vuil spel en licht ze het adoptiebureau in over de schulden van Benny en Liesbeth. Riet komt over de vloer en vertelt het koppel dat de procedure wordt stopgezet. Agnes neemt ook de verkoop van het huis op zich. Ze beslist stiekem het huis van de immowebsite te halen het huis van Patrick zelf te kopen. De familie is blij met dit nieuws en ze willen Agnes in de bloemetjes zetten.

Familie afl5767 47
Familie afl5768 181

De plannen van Agnes

Bij het adoptiebureau maakt Riet duidelijk dat Benny en Liesbeth niet zijn afgewezen door hun geldproblemen, maar door het verzwijgen van hun geldproblemen. Benny wil weten van wie de anonieme tip kwam. Riet verklapt echter dat het een vrouw is en Benny verdenkt June. Terwijl Liesbeth thuis gaat eten, begeeft Benny zich naar de Jan & Alleman en drinkt zich er te pletter. Tot grote verbazing van Liesbeth en Patrick ontvangt Agnes architect Cassiman bij hun thuis. Agnes maakt duidelijk dat ze het huis wilt laten verbouwen en dat Liesbeth en Benny moeten verhuizen nu het huis in haar bezit is...

Familie 5788 001
S26 afl5770 035

De huurprijs

Agnes blijft bij haar beslissing dat Benny en Liesbeth zo snel mogelijk moeten verhuizen. Agnes wil 'haar' huis volledig verbouwen en hoopt er een gezellige thuis van te maken met Patrick. Maar daar denkt Patrick anders over, want als zijn dochter niet meer welkom is, blijft hij ook niet. Agnes wil Patrick niet verliezen en ze doet een toegeving: Benny en Liesbeth kunnen blijven, maar ze vindt dat ze elke maand huur moeten betalen. Het bedrag dat Agnes voorstelt is echter veel te hoog en dat pikken de twee niet. Zowel Benny, Liesbeth als Patrick vertrekken.

Familie 5770 005
Familie 5774 008

Eenzaamheid

Agnes voelt zich eenzaam alleen en wil Patrick overtuigen om terug te keren. Ze is bereid om de huurprijs serieus te verlagen. Patrick overlegt dit met zijn dochter en Benny en is geneigd om Agnes nog een tweede kans te geven. Ook Liesbeth wil een toegeving doen, al denkt Benny nog steeds dat het geen goed idee is om Agnes terug toe te laten in hun leven. Agnes is dolgelukkig wanneer het trio nadien terug voor haar deur staat. Maar wanneer Agnes terug over de verbouwplannen begint, is dat voor Patrick opnieuw een reden voor discussie.

Familie 5778 002
Familie 5782 001

Tweede kans

Agnes en Patrick proberen hun relatie een tweede kans te geven en het lukt om hun liefde voor elkaar terug te vinden. De sfeer binnen het huis komt al snel terug en Agnes voelt zich terug op haar plaats. Wanneer ze in de Jan en Alleman haar broer Mathias tegenkomt, overhoort ze perongeluk een gesprek tussen hem en Veronique. Zo komt Agnes te weten dat Veronique een jaartje geleden zwanger is geweest. Agnes vertelt dit thuis en dat zorgt ongewild voor hevige emoties bij Benny en Liesbeth, omdat het kindje niet anders dan van Benny kan zijn.

S26 afl5775 009
S26 afl5800 003

De waarheid over Agnes

Benny wordt opgepakt als verdachte in de moord op June en Agnes maakt zich zorgen wanneer de mislukte adoptie ter sprake komt. Dankzij het onderzoek komt Benny te weten dat June helemaal niet naar het adoptiebureau gebeld heeft en verder wil inspecteur Stef Mortier niet tussenkomen bij 'familievetes'. Voor Benny vallen de puzzelstukjes in elkaar. Eenmaal thuis wordt Agnes hard aangepakt door Benny en wordt ze letterlijk bij haar haren gesleurd. Agnes geeft toe dat zij inderdaad geklikt heeft, maar dat ze het alleen deed omdat ze gelukkig zou zijn met Patrick. Voor Patrick is het deze keer duidelijk dat hun relatie definitief afgelopen en hij zet Agnes op straat.

Familie 5804 004
Familie 5804 005

Agnes neemt afscheid

Van de ene dag op de andere is Agnes verdwenen en Patrick maakt zich zorgen. Wanneer Mathias een smsje van Agnes krijgt met de boodschap 'sorry voor alles', maakt hij zich ook zorgen en hij pakt Patrick hard aan. Uiteindelijk duikt Agnes terug op bij Mathias thuis en biedt ze haar excuses aan voor haar gedrag. Ze beslist om terug naar Frankrijk te keren om bij Delphine te zijn. Ze zorgt er nog voor dat Mathias een regeling treft in verband met haar huis, zodat Patrick en Benny er kunnen blijven wonen. Zelf durft ze de twee niet meer onder ogen komen. Ze neemt afscheid van haar broer en keert definitief terug naar Frankrijk.

Tijdens het 28ste seizoen wint Benny het groot lot en beslist hij op aanraden van Freddy om het huis terug te kopen van Agnes. Hij wil dit vooral doen om Patrick te helpen en hem een plezier te doen. Volgens een schatter is het huis maximaal 380.000 euro waard, maar Agnes komt met een tegenbod van een half miljoen. Dit vindt Benny veel te veel en hij trekt zich terug. Mathias wil met zijn zus praten over het aanbod en Agnes besluit het huis toch te verkopen aan Benny voor het bedrag dat hij voorgesteld heeft.

Trivia

  • Agnes kwam al verschillende keren ter sprake voor haar debuut. Mathias wou haar namelijk uitnodigen voor zijn huwelijk met Marie-Rose. De twee zijn naar eigen zeggen ook al verschillende keren op bezoek geweest bij haar. Tijdens het 23ste seizoen wordt dit tegengesproken en hebben broer en zus klaarblijkelijk al jarenlang geen contact meer.
  • Aanvankelijk hadden de makers hele andere plannen met Agnes. Ze zou samen met haar dochter Delphine Van Winckel een tijdelijk personage worden, dat van groot belang werd in de finale van het 23ste seizoen en vervolgens uit beeld zou verdwijnen. Kort na het aanvatten van haar opnameperiode, werd actrice Monika Dumon echter ernstig ziek en moest ze een kankerbehandeling ondergaan. Doordat ze in die periode logischerwijs niet vaak op de set kon staan, dook haar personage dat seizoen maar sporadisch op en werd er een positievere wending aan gegeven. Uiteindelijk maakte deze het mogelijk om haar als vast personage in de soap te houden. 
  • Actrice Monika Dumon had omwille van een kankerbehandeling kort haar. In de serie droeg de actrice lange tijd een pruik om niet voor verwarring te zorgen bij de kijker, maar vanaf eind maart 2015 werd de pruik achterwege gelaten.
  • Begin 2016 werd besloten de makers om Monika Dumon uit de reeks te schrijven. Haar laatste draaidag bij Familie was op 21 juni 2016.
  • Agnes is één van de weinige hoofdpersonages die tot op heden niet fysiek in de generiek verschenen is. Ook bij Arno Coppens, Faroud Kir, Viv Neyskens en Wout Raaffels is dit het geval. Enkel hun vertolkers worden vernoemd.

Quotes

Delphine is vermist na de moord op Elise.
Liesbeth: Zijn we niet allemaal te rap aan het gaan? Voor hetzelfde geld is Delphine gewoon iets gaan drinken met vriendinnen.
Agnes: Delphine heeft geen vriendinnen.
Agnes vertelt de waarheid over de mentale toestand van Delphine.
Agnes: Delphine is geen crimineel, ze is gewoon ziek in haar hoofd.

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over het liefdesleven van Agnes, zie hier.
  • Voor meer informatie over de familie Moelaert, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.