FANDOM


Albert Thielens
Seizoenen 234 • ... • 15161718192021222324252627282930 Familie portret2017 albert 02
Eerste verschijning Aflevering 112 - 1 september 1992
Laatste verschijning -
Gespeeld door Ray Verhaeghe
Huidig beroep Gepensioneerd
Huidige partner Anna Dierckx
Kinderen Nicole Thielens en Liesbeth Thielens
Ouders † Onbekend
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene Informatie - Familie en Liefdesleven - Studies en Beroepsleven - Verhaallijnen - Trivia - Generiek - Galerij - Foto's - Lees Meer

Algemene Informatie

Albert Thielens is een hoofdpersonage dat sinds 1 september 1992 vertolkt wordt door Ray Verhaeghe.

Familie en Liefdesleven

Albert heeft uit zijn eerste huwelijk twee kinderen: Nicole Thielens en Liesbeth Thielens. Beide vrouwen wonen met hun gezin in het buitenland en hebben niet veel contact met hun vader. Liesbeth is uiteindelijk hertrouwd met Bruno Bostoen en heeft één dochter Gwendy. Albert vindt dat de familie Van den Bossche meer zijn eigen familie is dan zijn kinderen ooit nog kunnen zijn.

Albert was aanvankelijk een goede vriend van Anna Dierckx want de twee verbleven op hetzelfde moment in een revalidatiecentrum. Hun vriendschap evolueert naar liefde en ze stappen in het huwelijksbootje omdat Anna anders niet wil samenwonen. Ze verhuizen met hun tweetjes naar een appartement. Albert wordt door de familie op handen gedragen. Albert en Anna hebben een zeer goede relatie, die al heel wat obstakels overleefd heeft. Albert is ook vaak de enige die vat kan krijgen op Anna. Wanneer er discussies zijn, is hij vaak de verstandigste van de twee en kan hij inspelen op zijn vrouw. Momenteel wonen Albert en Anna samen in een rustoord, ze hebben het er goed samen en genieten van hun oude dag.

Studies en Beroepsleven

Albert en zijn eerste vrouw hadden het nooit breed. Hij heeft verschillende soorten jobs uitgevoerd in zijn jonge jaren omdat het dankzij de oorlog niet gemakkelijk was om ergens aan de slag te blijven. Hij kon uiteindelijk beginnen als verzekeringsmakelaar en hij bleef in dit wereldje werken tot zijn pensioen.

Na zijn pensioen bleef Albert altijd een zeer actieve man, die graag van dansen en koken houdt. Hij heeft ook een passie voor muziek en ging verschillende keren als DJ aan de slag in de Jan en Alleman. In 2019 ging hij ook aan de slag als barman in het café om Niko Schuurmans uit de nood te helpen.

Verhaallijnen

Aflevering 112 10.28.03
Aflevering 120 10.01.55

Ontmoeting met Anna

Albert maakt in het revalidatiecentrum kennis met weduwe Anna. De twee spenderen veel tijd samen en Albert belooft dat hij haar zal blijven opzoeken eenmaal ze terug thuis zijn. Albert houdt woord en hun vriendschap groeit uit tot liefde. Albert loopt op wolkjes en behandelt Anna als een prinses. Anna is op haar beurt al lang niet meer zo gelukkig en verliefd geweest. De twee spenderen bijna elke dag samen en Albert denkt al luidop aan samenwonen en trouwen. Voor Anna gaat het allemaal iets te vlug en ze wil de herinnering aan Pierre niet vergeten. De familie reageert positief op de komst van Albert. Marleen ziet de positieve invloed op haar moeder.

Aflevering 138 om 16.45.14
Aflevering 148 om 09.33.14

De scheiding van Jan en Monique

De komende scheiding van Jan en Monique bezorgt Anna kopzorgen. Albert gaat persoonlijk met Monique praten in de hoop dat ze op haar beurt Anna een bezoekje brengt om haar gerust te stellen. In tegenstelling tot de familie, is Albert ervan overtuigd dat Monique geen slecht mens is en dat er best met haar te praten valt. Albert merkt dat Anna afziet van de scheiding van Jan en Monique en stelt voor om iedere woensdag de kinderen Bart en Mieke op te vangen na school. Albert leent ook een helpende hand aan pastoor Walter, wanneer die de Deken op bezoek krijgt voor een belangrijk etentje. Albert is gepassioneerd door koken en steekt graag zijn handen uit de mouwen.

Aflevering 163 20.34.48
Aflevering 179 18.16.05

Samenwonen of niet?

Albert is ziek en Anna staat erop om hem te verzorgen. Ze laat hem bij haar logeren, maar ze blijft zelf op de zetel slapen terwijl Albert haar bed krijgt. Albert vindt dat het tijd is om samen te wonen, maar daar wil Anna nog niet aan denken. Ze vindt het bovendien een schande dat hij zelfs over samenwonen wil beginnen zonder eerst te trouwen. Albert belt naar zijn twee dochters in het buitenland om hun goedkeuring te krijgen voor een eventueel huwelijk. Die zijn er niet meteen voor te vinden. Albert zit in een tweestrijd, want Anna maakt duidelijk dat ze niet wil samenwonen zonder te trouwen. Anna reageert zeer onverschillig sinds de discussie, waardoor Albert beslist om afscheid te nemen van haar en de familie.

Aflevering 187 19.12.13
Aflevering 190 12.38.38

Het huwelijksfeest

Het duurt niet lang tot zowel Albert als Anna tot inkeer komen en elkaar beginnen te missen. Anna laat Albert terug toe in haar leven en de ruzie wordt bijgelegd. Het trouwfeest van Marleen en Ben staat trouwens voor de deur en Albert moet het hoofd koel houden om Anna en Marleen kalm te krijgen. Ze zijn op van de zenuwen omdat de koets kapot is, maar Albert zorgt ervoor dat de koets op tijd gerepareerd wordt door een kennis aan te spreken. Het huwelijksfeest zelf verloopt vlot, maar de spanningen binnen VDB Electronics zorgen toch voor een domper op de sfeer. Ook de plotse komst van een dronken Rita verpest de sfeer, maar de familie slaagt erin om haar bij Anna weg te houden zodat die gelukkig niets in de gaten heeft.

Aflevering 204 20.55.51
Aflevering 199 10.13.46

De regeling

Enkele weken later. Albert wil nog altijd trouwen met Anna en begint al het een en ander te regelen. Hij wil zijn huis verkopen en de opbrengst aan zijn twee dochters schenken. Anna komt dit te weten en is er niet mee gediend dat Albert zulke beslissing achter haar rug neemt. Albert besluit zijn dochters uit te nodigen naar België om de situatie voor eens en altijd correct te regelen. Marleen en Ben hebben ondertussen goed nieuws voor het duo: ze verwachten een kindje. Hun geluk is van korte duur wanneer Marleen een tumor op haar baarmoeder heeft en hiervoor onder het mes moet. Anna heeft het moeilijk en kan de steun van Albert goed gebruiken. Ook de aanhoudende problemen met Rita zorgen voor kopzorgen. Albert maakt Rita duidelijk dat ze haar leven terug op het goede spoor moet krijgen.

Aflevering 207 16.44.04
Aflevering 218 19.33.25

Spaarboekjes

Albert is in de wolken omdat zijn twee dochter - Rina en Nicole in België zijn aangekomen. De ontmoeting met Anna verloopt zeer hartelijk en ze gaan allebei akkoord met het huwelijk. Albert kijkt uit naar het huwelijk, maar Anna wil er opnieuw een stokje voor steken. Ze wil haar woning aan Marleen en Ben schenken, maar ontdekt bij haar notaris dat ze haar weduwepensioen zal verliezen als ze met Albert trouwt. Ze gebruikt dit om geld opzij te zetten voor de kleinkinderen. Anna blaast het huwelijk terug af. Ben wil een oplossing bieden en stelt aan Anna voor dat hij huur betaalt, zodat ze nog altijd een maandelijkse inkomst heeft voor de kleinkinderen.

Aflevering 234 om 16.33.45
Aflevering 235 18.21.11

Voorbereidingen

Het huwelijk van Anna en Albert komt dichterbij en er moet nog veel geregeld worden. Op vraag van Mieke en Bart zorgen ze ervoor dat de receptie kan plaatsvinden in De Lork. Op die manieren hopen ze een verzoening te forceren tussen hun ouders. Rita verblijft ondertussen in een instelling na een mislukte zelfmoordpoging. Anna en Albert gaan haar bezoeken in de hoop dat ze alsnog naar hun huwelijksfeest kan komen. Rita reageert zeer vijandig op hun bezoek en geeft Albert zelfs een klap in zijn gezicht. Dan is er ook nog de keuze van de getuigen. Albert vraagt zijn oudste dochter Rina en Anna wil François vragen. Die weigert omdat Anna de laatste tijd zeer kritisch was over zijn vriendschap met buurvrouw Annemie. Het is uiteindelijk Jan die de getuige wordt.

Aflevering 244 14.37.43
Aflevering 246 15.29.50

Het huwelijk

Albert wordt door Peter en zijn vrienden meegesleurd voor een vrijgezellenfeest in Het Vissershuis. Hij amuseert zich vooral met de meisjes en wordt terecht gewezen door Anna. De volgende dag is het eindelijk tijd voor het huwelijk. De receptie is een groot feest met de hele familie. Bart en Mieke zijn blij dat hun ouders samen zijn, maar Monique maakt duidelijk dat ze geen verzoening wil met Jan. Rina is teruggekeerd uit het buitenland om de getuige van Albert te kunnen zijn. Peter heeft ook een verrassing voorzien en heeft een karaokemachine laten installeren door Herman. Samen met Veronique, Picasso en Babette zorgen ze voor de juiste sfeer. Het feestje wordt in gang gezet en gaat tot de late uurtjes door.

Aflevering 249 09.13.40
Aflevering 260 14.05.08

Geen huwelijksreis?

Dankzij de goede zorgen van verpleger Luc, gaat het elke dag beter met Rita. Het komt tot een verzoening tussen Anna en haar oudste dochter, tot groot geluk van Albert. Ondertussen wil Albert enkele dagen op vakantie met Anna zodat ze hun huwelijksreis kunnen beleven. Jammer genoeg komt er telkens iets tussen, zeker nu Marleen en Ben meer informatie krijgen over hun toekomstig adoptiekindje. Ook de toestand van Simonne is zorgwekkend, zeker wanneer François het woord euthanasie in de mond neemt. Albert legt er zich bij neer dat er geen huwelijksreis zal komen en gaat daarom Walter helpen in zijn nieuwe tweedehandswinkeltje.

Aflevering 272 13.51.37
Aflevering 281 08.45.18

De zoektocht

Anna is nog altijd van plan om haar huis te schenken aan Marleen en Ben, waardoor ze samen met Albert begint uit te kijken naar een nieuwe woonplaats. Ze gaan op zoek naar een geschikt appartement, maar Anna heeft telkens zeer hoge eisen. Wanneer ze naar een geschikt appartement gaan kijken, heeft ze er altijd wel iets op aan te merken. De zoektocht wordt weer op pauze gezet door alle problemen binnen de familie. Anna en Albert ontdekken dat Simonne ondertussen in een rusthuis verblijft en daar kan Anna zich moeilijk mee verzoenen. Tot ze Simonne effectief gaan bezoeken en merken dat ze daar goed verzorgd wordt. Monique is bevallen van een dochtertje, maar het kindje heeft hartproblemen en overleeft het niet.

Aflevering 286 om 15.26.51
Aflevering 290 om 19.43.05

De verdwijning van Guido

Anna, Albert, Marleen en Ben krijgen op een dag bezoek van een vrouw die meer wil weten over de verdwijning van Guido. Het viertal komt uit de lucht gevallen en Anna eist meer informatie van Peter en Marie-Rose. Guido is effectief verdwenen en niemand weet waar hij is. Zijn auto, sleutels en portefeuille werden teruggevonden en de politie stort zich op de zaak. Gelukkig zijn er voor Anna en Albert ook nog mooie momenten. Het adoptiekindje van Ben en Marleen komt eindelijk naar België. De dag eindigt in mineur dankzij het onverwachte bezoek van Walter en François. De fles cognac is op en Marleen wil snel naar de winkel gaan om een nieuwe fles en wat gebak. Een beetje later hoort iedereen een schril geluid...

Aflevering 295 om 08.04.52
Aflevering 307 om 18.24.07

Het verdriet van Anna

Marleen is om het leven gekomen nadat ze voor de deur aangereden werd door een auto. Twee maanden later heeft Anna het verlies nog altijd niet verwerkt, maar moet ze sterk zijn om de opvang van Lovely op zich te nemen. Albert maakt zich zorgen omdat Anna zich voortdurend opwindt in de afwezigheid van Ben. Albert vindt het normaal dat Ben een afleiding zoekt, maar volgens Anna neemt hij zijn verantwoordelijkheid niet als het over de opvoeding van Lovely gaat. Ook de ontvoering van Guido blijft aanslepen, al worden Anna en Albert voor het grootste deel in het ongewisse gelaten. François neemt Albert wel in vertrouwen over het losgeld dat de ontvoerders vragen.

Aflevering 310 om 09.08.55
Aflevering 311 om 09.34.50

Een verzuurde sfeer

Tussen Anna en Ben is de situatie volledig verzuurd en dat zorgt ervoor dat Ben nog vaker thuis wegblijft om de confrontatie met zijn schoonmoeder te vermijden. Albert moet lijdzaam toekijken en merkt dat de stress slecht is voor het hart van Anna. De zorg voor Lovely is nog het enige waar Anna een beetje plezier uit haalt. De toestand escaleert wanneer Anna en Albert zien hoe Ben in Het Vissershuis afspreekt met zijn ex-vriendin Mia. Anna maakt een scène en duwt zo Ben nog meer van zich af. De hele familie is nu op de hoogte van het losgeld dat door de ontvoerders van Guido gevraagd wordt. De eerste keer mislukt het om het losgeld te leveren, maar de tweede keer is wel succesvol. Peter brengt de familie op de hoogte dat ze binnenkort goed nieuws mogen verwachten.

Aflevering 323 om 14.37.32
Aflevering 331 om 10.55.56

De verhuis

Anna is ervan overtuigd dat de ontvoerders Guido naar haar zullen sturen en ze durft haar huis niet meer uit. Enkele dagen later is er nog altijd geen spoor van Guido en ontdekken Peter en Walter dat ze er ingeluisd zijn. Bovendien staat de verhuis voor Anna en Albert voor de deur en moeten ze afscheid nemen van hun huis. Anna heeft het moeilijk om haar huis in handen te laten van Ben, want ze vertrouwt hem nog altijd niet. Anna is zenuwachtig voor de verhuis en begint al haar spullen al dagenlang op voorhand in dozen te steken. Albert en Ben steken een handje toe, maar Anna heeft een andere manier van verhuizen en er ontstaan al snel conflicten. Wanneer de verhuis achter de rug is, zit de stress voor Anna er nog altijd niet op.

Aflevering 339 om 13.18.09
Aflevering 340 om 19.26.51

Bemoeienissen van Anna

Anna en Albert krijgen op hun appartement plots bezoek van Simonne, die volledig in paniek is. François is met zijn vriendin Liliane op reis en Anna is ervan overtuigd dat Simonne in de gaten heeft dat ze in de steek gelaten wordt. Terug in het rusthuis blijft Simonne bang en lukt het haar niet meer om terug tot de realiteit te komen. Tot groot ongenoegen van Albert wil Anna het hier niet bij laten en wil ze François eens goed op zijn plaats zetten als hij terug in België is. Bovendien wil ze persoonlijk met de dokters van Simonne praten. Albert slaagt er niet meer in om Anna tot rust te krijgen en ze wil zich persoonlijk bij iedereen in de familie bemoeien. Ook Ben krijgt er opnieuw van langs.

Aflevering 352 om 11.17.16
Aflevering 361 om 11.17.49

De ene ruzie na de andere

Albert krijgt slecht nieuws van zijn dochter Rina uit Amerika. Ze gaat scheiden. Anna maakt haar echtgenoot duidelijk dat ze geen tijd heeft voor zijn problemen. Het komt tot een pittige ruzie tussen de twee. Albert is deze keer koppig en spreekt dagenlang niet met Anna. Zelfs de tussenkomst van Walter heeft weinig effect. Anna doet haar best om het terug goed te maken, maar de vrede is van korte duur. Zeker wanneer Albert op zijn eentje beslist om wat geld naar Rina te sturen om haar te steunen. Anna vindt het ongehoord dat hij zulke beslissingen achter haar rug neemt. Deze keer is het bij Anna beeld zonder klank, maar Albert laat het niet aan zijn hart komen. Hij besluit een sinterklaasfeestje met de kleinkinderen te organiseren om haar terug vrolijk te krijgen.

Aflevering 374 om 13.49.19
Aflevering 380 om 10.29.16

De feestdagen

Anna heeft het zoveelste meningsverschil met Ben en voor hem is de maat vol. Hij wil niet langer langskomen en stuurt Lovely liever naar nonkel François. Albert slaagt er niet in om Anna tot rede te brengen. Haar humeur daalt tot een dieptepunt en de aankomende feestdagen maken het alleen erger. Zeker wanneer de kerstlichtjes niet werken en Albert er niet in slaagt om ze aan de praat te krijgen. Er vallen harde woorden tussen het koppel. Anna weigert ook naar het kerstfeestje van Marie-Rose te gaan en wil enkel naar de middernacht mis. Albert laat het daar niet bij en brengt het kerstfeestje naar hun appartement om Anna te verrassen. Albert wil ook een verzoening met Ben forceren en kan Anna overtuigen om hem uit te nodigen met oudjaar.

Aflevering 382 om 20.42.18
Aflevering 386 om 21.06.21

Montréal

Na de feestdagen straalt Anna van geluk en Albert maakt gebruik van haar goede humeur om enkele leuke uitstapjes te regelen. Anna heeft het moeilijk om zo vaak weg te zijn en vreest dat haar familie haar nodig heeft. Ze blijkt gelijk te hebben wanneer Peter van een privédetective te horen krijgt dat zijn vader gespot is in Canada. Peter wil onmiddellijk naar Montréal reizen, maar kan de tickets niet betalen. Ondertussen gaat François aan de slag als CEO van VDB Electronics en verdwijnt het goede humeur van Anna als sneeuw voor de zon. Albert en Peter gaan met elkaar in de clinch over de ware intenties van François en hij wil niet dat Anna haar kleinzoon financieel helpt. Anna gaat achter Alberts rug toch het geld geven aan Peter, maar voelt zich nadien zo schuldig dat ze gaat biechten bij Walter.

Aflevering 401 om 08.51.09
Aflevering 400 om 13.46.20

Guido keert terug

Wanneer Ben aan de slag gaat als de rechterhand van François, wil Anna niets meer met de twee te maken te hebben. Ze scheldt Ben uit en wil niet langer op Lovely passen. Walter vindt het nodig om zijn zus op haar plaats te zetten en krijgt steun van Albert. Anna speelt daarentegen weer het slachtoffer. Albert kan het geklaag van zijn echtgenote niet langer verdragen en zet het op een lopen. Albert organiseert een etentje, maar Anna blijft zich koppig opstellen. Ze beschuldigt Ben nu zelfs van de ontvoering van Guido. De plotse terugkeer van Guido zorgt echter voor onrust bij Anna, zeker omdat hij opgepakt is door de politie wegens fraude. Rita en Jack komen Anna en Albert opzoeken, maar Rita heeft het opnieuw moeilijk om van de fles te blijven en Albert en Jack treffen haar dronken aan in een café.

Aflevering 426 om 13.04.30
Aflevering 427 om 07.22.50

De kinderbescherming

Anna en Albert proberen hun zinnen te verzetten op de openingsreceptie van Den Rooselaer, maar Anna blijft met haar gedachten bij Guido. Wanneer een vertegenwoordigster van de adoptievereniging op bezoek komt, schetst Anna geen fraai beeld van de situatie van Ben en Lovely. Hierdoor wordt er een onderzoek gestart van de kinderbescherming. Albert is razend op Anna en haar humeur jaagt hem weer de deur uit. Gelukkig wordt Guido vrijgelaten door de politie en komt de familie bij elkaar om dit te vieren. Guido gedraagt zich afstandelijk en vertelt in een interview dat niemand in de familie hem begrijpt. Anna en Albert krijgen Ben vroeg op bezoek, maar die heeft helemaal geen zin om de plooien glad te strijken nu Lovely van hem afgenomen wordt. De emoties worden Anna te veel en haar hart begeeft het.

Aflevering 435 om 08.27.30
Aflevering 434 om 07.06.15

De hartaanval van Anna

Anna wordt naar het ziekenhuis gebracht met een hartaanval. Albert voelt zich schuldig, maar ook de rest van de familie voelt er zich niet goed bij. Jack en Rita keren naar huis en nemen hun intrek bij Albert om hem gezelschap te houden. Albert nodigt de twee uit voor een etentje en Jack neemt Albert in vertrouwen over het ontslag van Rita. Albert en Jack maken aan Rita duidelijk dat ze haar willen helpen met haar alcoholverslaving. Toch wil Rita haar ontslag geheim houden voor Anna. De weken gaan voorbij, maar Anna komt er weer helemaal bovenop. Toch heeft Albert nog last van een knagend schuldgevoel. De dokter geeft uiteindeljk het goede nieuws dat Anna naar huis mag. Albert brengt alles in gereedheid en zorgt ervoor dat het hele appartement blinkt.

Ritadraaitdoor12 Seizoen4
HuwelijkVeronique2 Seizoen4
SF04 11

Het gaat niet goed met Rita Van den Bossche en Anna Dierckx en Albert kunnen ze niet op het goede pad krijgen. Rita belandde opnieuw in bed met Dirk Cockelaere, waardoor haar vriend Jack vertrok. Dirk en Rita geven hun relatie nog een kans, tot Rita te weten komt dat Dirk een vrouw en twee pasgeboren kinderen achterlaat in Amerika. Ze zet hem meteen op straat en ontdekt nadien dat ze opnieuw zwanger is. Rita draait door na dit nieuws, en begint steeds meer te drinken waardoor ze meermaals in het ziekenhuis belandt.

Anna en Albert gaan Rita opzoeken na een zoveelste drankfuif bij haar thuis met Gwen. Anna schaamt zich in de plaats van haar dochter en wil met haar breken. Rita pakt dit zwaar op en zet zich af van de familie. Ze begint Albert te pesten door voortdurend telefoontjes vanuit Nederland te maken. Albert vreest al snel dat er iets met zijn dochters is, en gaat naar Nederland met een bang hartje. Het gaat van kwaad naar erger wanneer Rita het appartement van Marie-Rose in brand steekt. Er wordt op Rita geschoten en ze bevalt in de gevangenis van haar zoontje Pierrot Van den Bossche. Terwijl Rita achter tralies belandt, ligt de jongen op de afdeling van de prematuurtjes. Anna voelt zich verantwoordelijk voor de opvoeding van de jongen, en gaat hem zo vaak als kan bezoeken.

Anna en Albert krijgen ook goed nieuws te verwerken. Ze worden uitgenodigd door Jan Van den Bossche en Nele Van Winckel en ze kondigen hun huwelijk aan. Al kan Anna het maar moeilijk verkroppen dat ze willen trouwen in een luchtballon. Wanneer Peter Van den Bossche in de Verenigde Staten in de sekte van Salomon belandt, probeert Anna positief te denken. De hele familie is verzameld bij Anna en Albert, wachtend op nieuws. Anna is er zeker van dat Peter dit zal overleven en terug naar huis zal keren. Tot Guido Van Den Bossche verschrikkelijk nieuws heeft: de sekte heeft massaal zelfmoord gepleegd en ook Peter is dood teruggevonden.

De dood van Peter zorgt voor een schokgolf binnen de familie Van den Bossche en de begrafenis is extra triest voor Anna. Albert en Anna blijven zich ook ontfermen over de kleine Pierrot terwijl ze Rita blijven bezoeken in de gevangenis om het contact levend te houden. Voor Anna is het een groot verlies wanneer de recht beslist om Pierrot naar pleegouders te brengen. Het zijn uiteindelijk Herman De Bie en Ingrid Van den Heuvel die deze taak zullen volbrengen.

Tussen Anna en haar broer Walter ontstaat er hevige ruzie wanneer in het dorp de roddels ontstaat dat hij iets met zijn huishoudster Carine Wattez heeft. Anna en Albert komen te pas en te onpas binnenspringen om te kijken of Walter zich gedraagt. Wanneer de roddels wel degelijk waar blijken te zijn, moet Walter kiezen tussen de kerk en zijn liefde voor Carine. Anna denkt er het hare van en vindt dat Walter zijn volledige leven vergooit.

In afwachting van haar proces, mag Rita de gevangenis verlaten en ze neemt haar intrek bij Anna en Albert. Terwijl ze aftellen naar het proces, proberen Rita en Anna om terug meer contact te krijgen met Pierrot, maar Ingrid wil niet meewerken. Tijdens het proces zitten Anna en Albert altijd op de eerste rij om haar te steunen. Het is uiteindelijk dankzij Rita's emotionele getuigenis dat ze vrijgesproken wordt door de rechtbank. Rita beseft dat ze niet langer bij haar moeder kan wonen en mag haar intrek nemen in een studio van nonkel François.

Rita wil zo snel mogelijk haar zoontje terug voor zich winnen, maar ze besluit hier niet op te wachten. Anna en Albert krijgen nadien het verschrikkelijke nieuws dat Rita naar Spanje gevlucht is met de kleine Pierrot. Ingrid is ten einde raad en komt haar hart luchten bij Anna. Samen met Ingrid en Herman, wachten Albert en Anna ongeduldig op nieuws.

Anna en Albert krijgen een postkaart uit Benidorm, waar Rita nu al een tijdje verblijft met haar zoontje Pierrot. Ze brengen ook Herman en Ingrid hiervan op de hoogte en ze gaan naar Benidorm om Rita te bezoeken. Uiteindelijk wordt er beslist dat Rita terug het hoederecht over haar zoontje krijgt.

VDB Systems viert zijn eerste 1000 dagen met een groot feest en natuurlijk zijn ook Anna en Albert van de partij. Nadien nemen ze afscheid van Julienne Vandenabeele, de trouwe huishoudster van Guido die op pensioen gaat. Ze zijn ook in de wolken met de geboorte van de kleine Leen. Slecht nieuws komt er wanneer de familie te horen krijgt dat François en zijn kersverse vrouw Mia Dondeyne om het leven zijn gekomen tijdens hun huwelijksreis.

Wordt nog aangevuld.

Wordt nog aangevuld.

Wordt nog aangevuld.

Wordt nog aangevuld.

Wordt nog aangevuld.

Wordt nog aangevuld.

Wordt nog aangevuld.

Seizoen14AnnaAlbert
Seizoen14AnnaAlbert2
Familie3043

Malta. Peter Van den Bossche wordt met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De familie wacht vol ongeduld op nieuws. Het ziet er niet goed uit, want de dokters willen zelfs niet meer opereren. Pas in België komt de familie het hele verhaal te weten. Andreas Mitsides heeft de ware toestand van Peter verborgen gehouden voor zijn veiligheid. Hij herstelt volledig van zijn verwondingen en Truyman werd opgepakt door de politie.

Twee maanden later

De familie blijft opnieuw niet gespaard van ongelukken wanneer Rob Gerrits in Marokko aangehouden wordt wegens drugsbezit. De hele familie maakt zich meteen zorgen om Rita Van den Bossche. Kan zij deze stress wel aan? Anna en Albert houden haar nauwlettend in de gaten en ze brengen ook Walter Dierckx op de hoogte. Uiteindelijk reizen Peter, Andreas en Koen naar Marokko om Rob vrij te krijgen.

In december is het dubbel feest voor Jan en Linda want hun zoontje Guido Van den Bossche viert zijn eerste verjaardag. Tijdens het kerstfeestje heeft Albert iets te diep in het glas gekeken, en Anna schaamt zich om zijn gedrag. Nadien komt Albert nog eens middenin een ruzie tussen Anna en Albertine Solie terecht.

VDB Electronics houdt een bedrijfsfeestje in Bellewaerde en ook Anna en Albert zijn door Peter uitgenodigd. Albert hoopt op wat actie, maar moet van Anna vooral als babysit fungeren. De dag wordt afgesloten met een grote barbecue, maar die valt letterlijk in het water. Door een enorme wolkbreuk moet de volledige familie wegvluchten naar de bus.

Familie3262
Familie3286
Familie3323
Huwelijk afl3375 01

Anna Dierckx belandt in het ziekenhuis waardoor Albert een tijdje alleen achterblijft op hun serviceflat. Gelukkig is er nog Albertine Solie die Albert onder haar hoede neemt. Albertine legt Albert culinair in de watten sinds Anna in het ziekenhuis ligt, maar haar goede zorgen leiden tot misverstanden. Wanneer Anna het ziekenhuis mag verlaten, gaan de twee een tijdje later naar de wijnfeesten in Duitsland.

Wanneer Anna en Albert na een week terugkeren staat hun een grote verrassing te wachten. Ze worden namelijk door de familie ingelicht dat niemand minder dan Marie-Rose De Putter nog leeft en bovendien in het land is. Anna wil haar ex stiefdochter onmiddellijk opzoeken en het komt tot een emotionele hereniging.

Kobe Dierckx organiseert een biljarttoernooi in het rusthuis van Anna en Albert en Albert wil natuurlijk meteen deelnemen. Hij is zenuwachtig voor het biljarttornooi omdat kampioen Raymond Ceulemans ook zal deelnemen. Nadien worden er nog verschillende activiteiten georganiseerd in het rusthuis en Albert is altijd van de partij. Anna is hier echter niet altijd voor te vinden en wil niet dat Albert zich 'aanstelt'.

De 15de huwelijksverjaardag van Anna en Albert komt eraan, en dat willen ze niet zomaar voorbij laten gaan. Ze willen een groot feest geven voor de hele familie, maar enkele ruzies zorgen bijna voor roet in het eten. Het huwelijk van Mieke Van den Bossche en Marc De Waele staat bijvoorbeeld op springen en ook de verstandhouding tussen Jan Van den Bossche en zijn dochter Leen Van den Bossche is volledig zoek.

Met Rita Van den Bossche gaat het opnieuw van kwaad naar erger. Haar huwelijk is op de klippen gelopen en de drankduivel is te sterk. Pierrot Van den Bossche is het gedrag van zijn moeder kotsbeu en blijft geregeld bij Anna en Albert logeren. Anna gaat met haar dochter praten in de hoop tot haar door te dringen, maar niets lijkt nog te lukken. Eind juni gaan Anna en Albert met de rest van de familie naar Kroatië, waar ze het huwelijk van Veronique Van den Bossche en Mario Van de Caveye bijwonen.

De serie maakt een sprong in de tijd van 3 jaar

660px-0,699,0,381-Seizoen16 3jaarlater
Familie3455
Seizoen16AnnaAlbert
Familie3624
SF16-19

Er is veel gebeurd binnen de familie Van den Bossche. Walter Dierckx is overleden en daardoor heeft Anna Dierckx nog steeds veel verdriet. Bovendien is ze genoodzaakt in een rolstoel te zitten door botontkalking aan haar heup. Rita Van den Bossche is nog steeds verslaafd aan de drank en Anna wil geen contact meer met haar voor dat ze de drankduivel weer onder controle heeft.

Allerheiligen komt eraan en Anna vindt het schandalig dat Walter nog steeds geen mooie grafzerk heeft op het kerkhof. Volgens haar verdient haar broer alleen maar het beste en samen met Albert gaat ze op zoek naar een geschikte zerk. Het blijkt allemaal iets te duur te zijn voor Anna's spaarcenten en ze vraagt hulp aan de familie. Niet iedereen staat te springen om geld bij te leggen en dat raakt een gevoelige snaar bij Anna. Ze vindt haar familie egoïstisch.

Albert komt op een dag met het idee om te gaan overwinteren in Benidorm. Het warme klimaat zou Anna goed doen en Albert schakelt ook de familie in om Anna te overtuigen. Anna stemt toe maar ze heeft toch haar twijfels. Ze wil haar familie niet zomaar achterlaten en ze heeft al heimwee alvorens ze vertrokken is. De familie komt met het idee om een webcam te installeren in Benidorm zodat Anna altijd kan skypen met haar kinderen en kleinkinderen.

Eenmaal in Benidorm aangekomen merken Anna en Albert dat ze bekende buren hebben: namelijk Albertine Solie en haar nieuwe vriend Victor Van den Abeele. Anna kan het eerst niet goed vinden met Albertine maar de twee worden toch goede vriendinnen.

Ondanks hun verblijf in Benidorm, komen Anna en Albert nog geregeld terug naar België wanneer er belangrijke familiemomenten zijn. Zo zijn ze bijvoorbeeld van de partij wanneer Mieke Van den Bossche trouwt met Wim Veugelen en ondertussen wil Anna ook Rita gaan opzoeken. Ze zijn ook uitgenodigd voor de priesterwijding van Kobe Dierckx maar de dag kent een minder leuke afloop wanneer Kobe aangehouden wordt op verdenking van verkrachting. Anna weigert echter te geloven dat Kobe schuldig is en ze probeert de familie te overtuigen om hem niet te laten vallen. Het blijkt later toch dat Kobe de dader is maar dat hij er zelf niets aan kon doen omdat hij een dubbele persoonlijkheid ontwikkeld had na de dood van zijn vader.

Wanneer er problemen zijn binnen VDB Electronics, trekt Anna zich deze problemen veel te hard aan. Het is Xavier Latour die achter de problemen zit en wanneer Anna dit verneemt, krijgt ze een hartaanval.

Seizoen17AnnaAlbert
Familie3680
Familie3736

Anna wordt naar het ziekenhuis gebracht terwijl Albert en Linda bang afwachten. Anna overleeft haar hartaanval maar ze moet het rustig aan doen van de dokters.

Dit blijkt moeilijker te zijn dan verwacht want Anna wil eigenhandig de problemen binnen VDB oplossen. Wanneer ze te weten komt dat Bert aan een echt machtspel begonnen is nu dat hij Peter opzij heeft kunnen schuiven als CEO, wil Anna dit op haar eigen manier oplossen. In oude brieven komt Anna te weten dat Bert vroeger in Duitsland betrokken was bij Nazi-bewegingen. Anna chanteert Bert met deze informatie zodat hij genoodzaakt is om Peter terug aan te stellen als CEO van VDB Elektronics.

Er wordt meermaals ingebroken in het appartement van Anna en Albert, waardoor Anna het niet meteen ziet zitten om terug naar Benidorm te gaan. Wanneer Hannah Van den Bossche dan ook nog eens vermist is, wil Anna zeker en vast thuisblijven. Albert gaat hier niet mee akkoord, en is van plan om alleen naar Benidorm te vertrekken om te overwinteren. De chantage van Albert lijkt te lukken, want niet veel later gaat Anna toch mee.

Eens in Benidorm gedraagt Albert zich zeer vreemd. Hij heeft geheimzinnige afspraakjes en Anna gaat samen met Albertine Solie op onderzoek. Albert is namelijk van plan om een huisje in Benidorm te kopen, zodat ze er definitief kunnen intrekken. Anna ziet dit idee helemaal niet zitten, want dat betekent dat ze haar familie nooit meer kan zien. Albert wil geen nee aanvaarden, en overweegt zelfs om het huisje alleen te kopen. Albert is duidelijk kwaad op zijn vrouw, maar Anna probeert het terug goed te maken. Ze komen overeen om het huisje niet te kopen en Albert legt zich neer bij de beslissing.

Familie3960
Familie3988
Seizoen18Albertanna
Familie4069

Anna en Albert verblijven voor een langere tijd terug in hun serviceflat in België. Ze hebben er een heuse vriendenkring opgebouwd en bovendien willen ze terug dichter bij de familie blijven. Wanneer Albert zich kandidaat stelt om voorzitter van hun groepje te worden, is Anna niet akkoord. Anna wil zelf voorzitter worden en ze laat zelfs verkiezingspamfletten maken. Hierdoor worden Anna en Albert concurrenten van elkaar en dat zorgt meerdere keren voor conflicten tussen de twee. Uiteindelijk kiest de groep voor Albert en moet Anna er zich bij neer leggen.

Het komt snel weer tot een conflict wanneer Anna in de gaten heeft dat Albert iets te veel tijd doorbrengt met zijn penningmeester Yvonne. Tot grote ergernis van Anna blijft Yvonne de deur plat lopen bij Albert en Anna kan haar jaloezie maar moeilijk verbergen.

Anna en Albert maken kennis met de nieuwe vriend van Marie-Rose wanneer ze haar gaan vertellen dat ze naar Benidorm reizen. Op de luchthaven wacht Anna een vervelende verrassing. Yvonne gaat namelijk mee naar Benidorm. In Benidorm zelf krijgt Anna de goede raad van Albertine om Albert jaloers te maken door op te trekken met een andere man. Albert blijft steeds geheimzinnig doen en Anna wil eindelijk weten wat er aan de hand is. Albert verklapt dan maar dat hij samen met Kobe een groot verjaardagsfeest aan het voorbereiden is voor Anna.

Enkele dagen later vertrekt Anna samen met Albert en haar familie naar Frankrijk voor een skivakantie. Hun vakantie wordt echter verpest door het onaangekondigde bezoek van Liesbeth, de dochter van Albert, en haar gezin. De familie zorgt voor een plannetje om Liesbeth en haar gezin van Anna weg te houden maar het loopt bijna mis wanneer Liesbeth dreigt te stikken. Leen kan tussenbeide komen en ze kan Liesbeth redden.

Wanneer Anna en Albert enkele weken later weer terug naar België komen, hebben ze een goed gesprek over hun toekomst. Ze besluiten hun serviceflat defintief op te zeggen omdat ze in Benidorm willen blijven wonen. Het is namelijk ook niet erg handig om steeds met het vliegtuig terug naar België te komen. Jan en Peter zorgen nog snel voor een feestje voor dat Anna en Albert weer vertrekken naar Benidorm.

Seizoen19Albert
Familie3973
Familie4400

In Benidorm krijgen Anna en Albert plotseling het bezoek van Veronique . Ze gaat door een moeilijke periode en ze zoekt de rust van Benidorm op om een goed gesprek te hebben met haar bomma. Veronique ziet eindelijk in dat familie belangrijk is voor haar. Tijdens de feestdagen keren Anna en Albert zoals altijd terug naar België om samen met hun familie te vieren. Ze nemen tijdelijk hun intrek bij Marie-Rose. Voor Anna is dit het goede moment om te achterhalen wat er aan de hand is tussen Peter en Trudy.

Enkele weken later keert Anna plotseling terug naar België na een alarmerend gesprek met haar kleindochter Hannah. Het gaat niet zo goed met Bart nu dat Brenda opnieuw vertrokken is en van Bart wil scheiden. Bovendien kunnen Hannah en Bart het niet laten om te discussiëren met elkaar. Anna wil dit zo snel mogelijk opgelost zien en ze probeert Bart en Brenda te overtuigen om hun huwelijk nog een kans te geven.

De opening van de Jan en Alleman is voor Anna en Albert opnieuw een goede reden om terug naar België te komen. Maarten wil graag koken voor heel de familie en hij vraagt het beroemde recept voor stoofvlees van de bomma. Anna besluit om haar kleinzoon het recept te geven en ze is tevreden met het resultaat. Tijdens de seizoensfinale zijn Anne en Albert van de partij voor het huwelijk van Peter en June. Anna steunt het huwelijk voor de volle honderd procent maar niet iedereen van de familie denkt er zo over. Ze probeert Marie-Rose ervan te overtuigen dat Peter echt gelukkig is.

Familie4413
Familie4474
Familie4500
Seizoen20AnnaAlbert
Familie4645

De buurt waar Anna en Albert in Benidorm wonen, wordt geteisterd door een inbraakgolf. Anna en Albertine voelen zich niet meer veilig en Albert is dit keer ook op zijn hoede. Hij besluit zelf een alarmsysteem te plaatsen. Anna krijgt bijna een hartaanval wanneer ze merkt dat het keukenraam stuk is en ze onderwerpt het appartement aan een grondige inspectie.

Anna wil terug naar België keren en er wordt druk gezocht naar een geschikte logeerplaats. Pierrot stelt zich kandidaat en enkele dagen later nemen Anna en Albert hun intrek in het Studentenhuis van Pierrot en Evy. Hun logeerplaats blijkt toch niet zo geschikt te zijn want Anna kan het absoluut niet vinden met Niko, die sinds kort ook in het Studentenhuis woont. Anna vindt Niko maar een onbeschofterik en Niko doet niets liever dan de bomma te treiteren. Albert en Niko besluiten samen te werken om Anna terug naar Benidorm te krijgen. Anna heeft het spelletje echter al snel door. Anna besluit het helemaal anders aan te pakken en ze probeert op een goed blaadje te komen bij Niko. Ze gaat helemaal op in haar missie om Niko de liefde te geven die hij vroeger heeft moeten missen.

Anna stelt haar vertrek naar Benidorm weer uit wanneer ze te weten komt dat Rita geopereerd moet worden. Ze wil bij haar dochter kunnen zijn. Rita is de bezorgdheid van haar familie al snel beu en zeker die van haar moeder. Anna wil immers niet naar Benidorm terugkeren zolang ze niet met zekerheid weet dat alles goed gaat met haar dochter. Albert kan haar eindelijk overtuigen om toch terug naar Benidorm te vertrekken en Anna neemt opnieuw afscheid van haar familie.

Tijdens de feestdagen komen Anna en Albert opnieuw naar België en Anna heeft het opnieuw moeilijk met het afscheid. Deze keer zijn ze niet met het vliegtuig gekomen omdat Anna een vliegverbod heeft gekregen. Albert weet dat Anna niets liever wil dan dicht bij haar familie zijn, maar hij wil terugkeren naar Benidorm. Hij zoekt creatieve manieren om Anna te overtuigen hem naar Spanje te volgen. Albert ondervindt echter dat het niet eenvoudig is om de reisroute naar Benidorm uit te stippelen. En daar heeft Anna haar plezier in, want zij is van mening dat Albert de reis niet meer aankan en bovendien wil zij graag in Vlaanderen blijven.

Een wolkbreuk in Benidorm heeft waterschade aangericht in de bungalow van Anna en Albert. Hij wil daarom zo snel mogelijk terugvliegen, maar zij wil de familie niet in de steek laten. Anna is niet van plan om snel naar Benidorm terug te keren, want ze wil haar dochter Rita in het oog houden. Zij heeft het heel moeilijk sinds het vertrek van Dimi. Anna en Albert besluiten uiteindelijk om hun vakantiehuis te verkopen aan Dré, een stamgast en goede vriend van Jan. Ze kopen een appartement aan zee maar ze blijven in de buurt van hun familie omdat Rita opnieuw aan het drinken is en Anna wil haar dochter niet uit het oog verliezen.

Seizoen21AnnaAlbert4
Seizoen21AnnaAlbert
Familie afl4755 03
Familie afl4813 02
Seizoen21AnnaAlbert2
Familie4848

Anna besluit samen met Albert zo dicht mogelijk bij de familie te blijven zolang het proces van haar dochter niet afgelopen is. Ze wil ook kost wat kost naar de rechtbank gaan om ze te steunen. Wanneer Bert Van den Bossche schuldig blijkt, is Anna tegelijk blij als verdrietig. Ze is blij dat haar dochter terug naar huis komt maar langs de andere kant voelt ze zich enorm schuldig omdat ze altijd in Bert zijn onschuld gelooft heeft. Ze gaat hem opzoeken in de gevangenis en vertelt hem dat hij nooit een Van den Bossche geweest is en er ook nooit een zal worden.

Na het proces besluit ze terug met Albert naar de zee te gaan om te genieten van hun pensioen. Niet veel later keert ze weer terug met Allerheiligen om naar het kerkhof te gaan met haar familie. Ze komt te weten dat Rita veel geld gekregen heeft van Bert en probeert haar te overtuigen zo goed mogelijk met het geld om te springen.

Tijdens de kerstperiode komt Anna samen met Albert weer naar Mechelen om dicht bij haar familie te kunnen zijn. Ze kijkt enorm uit naar het openingsfeest van de VDB Holding. Wanneer tijdens het feest iemand van de modellen niet meer kan meelopen in het défilé, vraagt Axel De Meester of Anna haar plaats niet zou willen innemen. Niet veel later schittert ze in de kleren van VDB Fashion op de catwalk. Voor haar was dit de mooiste dag van haar leven.

Op een dag krijgen Anne en Albert bezoek van Pierrot Van den Bossche en Chadi aan zee. Pierrot vertelt hen dat hij onderdak zoekt omdat Chadi bedreigt wordt door iemand die haar pooier wil worden. Anna besluit om ze binnen te laten terwijl Albert eerder twijfelt aan haar beslissing. Albert blijkt gelijk te hebben later wanneer Chadi ervandoor gaat met hun geld en juwelen. Anna is er kapot van omdat Chadi de broche van haar moeder gestolen heeft. Albert denkt dat het beter is voor Pierrot om terug naar huis te keren.

Anna en Albert keren eind april weer terug naar de familie maar deze keer waren ze misschien beter aan zee gebleven. Tijdens een feestje voor Peter Van den Bossche, komt Anna perongeluk te weten dat Hanne Van den Bossche een abortus heeft laten uitvoeren. Anna is razend op Hanne, Bart Van den Bossche en Trudy Tack de Rixart de Waremme.

Zo ontstaat er een grote ruzie in de familie want Anna is ook woedend op Victor Praet, de nieuwe vriend van Veronique Van den Bossche omdat hij Hanne niet heeft kunnen stoppen als dokter. Veronique zegt in een woedeaanval dat Anna beter zou teruggaan naar zee omdat ze altijd zorgt voor ruzie in de familie. Anne en Albert verlaten het huis van Marie-Rose De Putter en gaan logeren bij Jan Van den Bossche. Ook hier volgt er een confrontatie wanneer Linda Desmet wil dat ze terug naar de zee gaan. Uiteindelijk vertrekken Anna en Albert terug naar de zee zonder dat de ruzies binnen de familie opgelost kunnen worden.

Weken later gaan Bart en Trudy naar de zee om de hulp te vragen aan de bomma. Hanne verblijft in een klooster en ze proberen Anna te overtuigen om met haar te gaan praten. Natuurlijk blijft ze koppig en weigert ze te helpen. Het is dankzij Albert dat ze uiteindelijk toch van gedachte verandert. Ze gaat Hanne opzoeken in het klooster en daar heeft ze een goed gesprek met Moeder Overste waardoor ze haar fouten inziet. Ze vraagt aan Hanne om haar te vergeven en de twee leggen hun ruzie bij.

Familie afl4910 04

Het afscheid van Hanne

Anna en Albert keren terug naar Mechelen voor het afscheid van Hanne. Ondertussen beseft Anna ook dat het niet meer zo goed gaat tussen Marie-Rose en Mathias. Ze probeert dan ook om het terug goed te laten komen tussen de twee. Terwijl ze gaat logeren bij Marie-Rose, probeert Albert haar ook te overtuigen om het goed te maken met Victor. Later zorgt Anna ervoor dat er groot afscheidsfeest gegeven wordt voor Hanne in de Jan en Alleman.

Familie afl4933 02
Familie afl4941 02

Dansnamiddag

Wanneer Albert naar een dansnamiddag voor senioren wil gaan, reageert Anna eerder afwijzend. Toch besluit ze om mee te gaan maar Anna kan ziet tijdens de dansen niet echt amuseren. Ze wil niet dansen met Albert en wanneer een vrouw aan Albert komt vragen om te dansen, is Anna op haar tenen getrapt. Albert danst tijdens enkele liedjes met de vrouw en Anna verlaat kwaad het gebouw. Die avond komt Albert terug naar huis maar zonder sleutels en Anna wil hem niet binnenlaten. Albert is razend en neemt onmiddellijk de trein naar Mechelen om bij Jan te gaan logeren.

Familie afl4944 01
Familie afl4944 02

Vrijgezellenleven

Niet veel later komt Anna bij Marie-Rose en Mathias logeren maar ze wil niet meteen vertellen waarom ze ruzie heeft gemaakt met Albert. Ze vertelt uiteindelijk dat hij haar bedrogen heeft met een andere vrouw maar Marie-Rose kan dat moeilijke geloven. De volgende dagen gaat het van kwaad naar erger. Ze zijn allebei veel te koppig om hun ongelijk toe te geven. Albert amuseert zich als vrijgezel en besluit dat hij wil scheiden. Jan en Rita proberen tevergeefs de twee terug bij elkaar te brengen maar ze maken het zo alleen maar erger. Tijdens een woordenwisseling met Marie-Rose, krijgt Anna iets aan haar hart en ze wordt naar het ziekenhuis gebracht.

Familie afl4946 02

Anna in het ziekenhuis

Alles blijkt een plannetje te zijn van Anna om Albert terug voor haar te winnen want ze heeft helemaal niets aan haar hart gekregen. Haar plannetje lukt en Albert komt haar bezoeken in het ziekenhuis. De twee maken het terug goed en ze keren terug naar de zee. De volgende weken blijven Anna en Albert in Mechelen tijdens de voorbereidingen van de trouw van Mathias en Marie-Rose. Albert besluit Mathias zelfs te helpen met zijn openingsdans.

Familie afl5005 01

Bronchitis

Wanneer Anna en Albert terugkeren naar de zee na het huwelijk, heeft Anna een zware verkoudheid. De volgende dagen wordt het alleen maar erger en de dokter zegt dat ze bronchitis heeft. Wanneer Albert op een avond gaat kaarten, maakt Anna een zware val waardoor ze dringend naar het ziekenhuis moet. Victor Praet zegt dat Anna toch enkele dagen in het ziekenhuis zal moeten blijven.

Familie afl5020 06
Familie afl5021 01

Verhuis naar Marie-Rose

Terwijl Anna in het ziekenhuis verblijft, begint Marie-Rose naar een oplossing te zorgen voor haar situatie. Ze ondervindt dat zowel Anna als Albert niet meer in staat zijn om alleen te wonen in hun appartement aan zee. Marie-Rose wil graag dat Anne en Albert definitief bij haar komen wonen. Anna is helemaal niet tevreden met dit idee en wil liefst zo snel mogelijk terug naar de zee. Uiteindelijk verandert ze haar mening en komt ze samen met Albert definitief bij Marie-Rose en Mathias wonen.

Familie afl5021 03

Rita aan de drank

Anna zorgt meteen voor ruzie tussen Marie-Rose en Mathias wanneer ze beslist dat Rita ook bij hun moet komen inwonen. Rita is namelijk terug aan het drinken en Anne wil haar zo dicht mogelijk houden om haar te controleren. Niet veel later komt Rita, tegen haar zin, ook inwonen bij Marie-Rose. Anna neemt enkele maatregelingen en zorgt er bijvoorbeeld voor dat alle drank uit het huis verdwijnt.

Familie afl5038 02

Verbouwingswerken

Enkele dagen later besluiten Anne en Albert om hun appartement aan zee te verkopen en ze gaan voor een laatste keer naar daar om hun spulletjes in te laden. Anna vertelt aan Marie-Rose dat ze van plan is om enkele renovaties uit te voeren in het huis. Voor Mathias is dit de laatste druppel en hij wil dat Anna en Albert naar een rusthuis gaan.

Familie afl5021 02
Familie afl5060 04

Rusthuis (deel 1)

Wanneer ze te horen krijgt dat Marie-Rose en Mathias willen dat Anna en Albert naar een rusthuis gaan, is Anna woedend. Ze vindt dat Marie-Rose een mes in haar rug gestoken heeft en er gaat geen moment voorbij dat ze rake opmerkingen op Marie-Rose maakt. Albert probeert alles op te lossen door Anna te overtuigen een kijkje te gaan nemen bij het dagcentrum van het rusthuis. Na veel overtuigingskracht gaat Anna mee. Tegen haar zin moet Anna uiteindelijk toegeven dat ze het naar haar zin heeft en ze gaat vanaf dan geregeld met Albert op stap.

Familie5046
Familie afl5060 03

Rusthuis (deel 2)

Ze vindt het eigenlijk best gezellig en wil er zo vaak mogelijk naar toe, maar er gaan wonen ziet ze niet zitten. In het rusthuis leren ze Etienne kennen met wie ze vaak optrekken. Na zijn dood krijgen Anna en Albert te horen dat ze direct in zijn kamer kunnen intrekken. Anna wil hier nog mee wachten. Tijdens een activiteit krijgen ze te horen dat er hevig over hen geroddeld wordt. Anna kan hier absoluut niet tegen en ze besluit daarom om de kamer toch aan te nemen. Beiden vertrekken bij Marie-Rose en gaan naar het rusthuis. Ze komen nog af en toe op bezoek.

Seizoensfinale21

Het buurtfeest

Tijdens de seizoensfinale zijn ook Anna en Albert van de partij op het buurtfeest. Anna is zeer blij dat heel de familie nog eens bij elkaar komt. In de feesttent is ze ontroerd wanneer Albert voor haar een liedje zingt.


File:Abc.jpg

Kleinkinderen

Anna en Albert zijn dolgelukkig met de komst van de kleine Arthur en ze kunnen het dan ook niet laten om Leen vaak te komen bezoeken. Ook Peter en June krijgen bezoek van Anna en Albert met cadeautjes voor de kinderen. Louise is echter niet helemaal tevreden met het cadeau en reageert onbeschoft tegen Anna.

File:Abc.jpg

De vriend van Veronique

Binnen de VDB Holding ontstaan er roddels over Veronique en Rudi. Deze roddels komen ook terecht bij Marie-Rose en Anna. Anna probeert Veronique te ondervragen over Rudi maar komt weinig te weten. Ze besluit dan maar om Rudi eens een bezoekje te brengen bij VDB Fashion al vindt Albert dat geen goed idee. Anna vindt Rudi een goede partij voor haar kleindochter en is er dan ook van overtuigd dat Veronique verliefd is.

File:Abc.jpg

De vriend van Veronique

Wanneer Jake, de vader van Arthur, plotseling voor Leens deur staat, komt het uiteindelijk tot een rechtzaak om het hoederecht van het kindje. Jake speelt het spel vuil door Leen in een slecht daglicht te plaatsen. Anna wil dit niet zomaar laten gebeuren en ze gaat samen met Albert praten met Jake om hem te overtuigen de hele rechtszaak te vergeten en terug naar Amerika te gaan. Anna kan echter geen Engels, en Albert moet voor haar vertalen.

File:Abc.jpg

Drama op lentefeest

De hele familie maakt zich klaar voor het lentefeest van Jelle. Wat aanvankelijk een prachtige dag leek te worden, draait uit in een echt drama... Anna valt plots bewusteloos neer op de grond. Ze heeft een hersenbloeding en belandt in een coma. Albert kan de spanning niet meer aan en valt flauw. Hij wordt even in een ziekenhuisbed gelegd en wordt onderzocht, maar hij mag al snel weer terug naar huis.

File:Abc.jpg
File:Abc.jpg
File:Abc.jpg

De dagboeken van Anna

De bomma wou net voor dit drama gebeurde een geheim onthullen. Rita vraagt zicht af welk geheim de bomma net wou vertellen. De volgende dagen kunnen zowel Albert, Anna, Marie-Rose, Rita en Jelle zelf de gebeurtenissen op het lentefeest van Jelle niet zomaar vergeten... Albert gaat elke dag bij Anna op bezoek en hoopt dan ook dat de bomma nog ooit zal wakker worden. Wanneer Marie-Rose, Rita en Jan een oude koffer van de bomma vinden en die willen openbreken, wilt Albert er niet bij zijn omdat hij bang is dat er dingen gaan onthuld worden waardoor hij Anna ander zou gaan bekijken dan ervoor. Ook de anderen zij hier bang voor en daarom besluiten ze om niet in de dagboeken van de bomma te lezen, voordat ze wakker is. Albert vindt dit een goed idee.

File:Abc.jpg
File:Abc.jpg

Anna herstelt

Op een dag voelt Albert beweging in de handen van Anna. Ze ontwaakt rustig uit de coma, maar ze blijkt geheugenverlies te hebben. Albert stelt voor om dagboekfragmenten aan haar voor te lezen om haar geheugen te trainen. De bomma wordt beter en beter en mag niet veel later al naar huis, maar ze lijdt echter nog wel altijd aan geheugenverlies. Marie-Rose stelt Albert voor om tijdelijk bij haar te komen logeren met Anna zodat ze in een vertrouwde omgeving is. Samen met Anna gaat hij nadien naar de modeshow van Vero Bello.

File:Abc.jpg
File:Abc.jpg

Thomas Feyaerts

Op de modeshow van Vero Bello duikt June Van Damme plots op. Peter vertrekt onmiddellijk en zowel Marie-Rose als Anna willen een hartig woordje met Veronique spreken. Anna vraagt zich luidop af wat Veronique belangrijker vindt: haar carrière of haar familie. Albert kan Anna weer kalmeren en nadien vertrekken ze terug naar huis om tot rust te komen. De dag erna komt Anna in contact met Thomas Feyaerts. Ze vertelt dat hij de kleinzoon is van Jan. Net zoals de rest van de familie, maakt Albert ook kennis met Thomas.

File:Abc.jpg
File:Abc.jpg

Ruzie tussen broer en zus

Wanneer Anna merkt dat het conflict tussen Peter en Veronique zich niet vanzelf oplost, besluit ze zich er persoonlijk mee te moeien. Ze probeert Veronique aan te sporen om haar aanpak met Vero Bello te veranderen, en als dat niet lukt, vraagt ze aan Marie-Rose De Putter om een verzoeningsdiner te organiseren. Albert probeert op eigen houtje dit conflict op te lossen door met Peter te gaan praten. Het wordt hem al snel duidelijk dat Peter niet van plan is om zijn beslissing terug te trekken.

File:Abc.jpg
File:Abc.jpg

Spreekbeurt (deel 1)

Jelle Van den Bossche moet op school een spreekbeurt geven over de Eerste Wereldoorlog. Op aanraden van zijn vader, vraagt hij hiervoor de hulp van Albert. Albert is razend enthousiast en stort zich meteen in documentatie. Albert neemt Jelle en Anna mee naar de Westhoek en overstelpt Jelle met informatie en brochures. Jelle krijgt te veel informatie in één keer, voor een spreekbeurt van maar 5 minuutjes. Bart vertelt aan Albert dat Jelle het vanaf nu wel alleen aankan, omdat hij nog te jong is om zoveel informatie te verwerken.

File:Abc.jpg
File:Abc.jpg

Spreekbeurt (deel 2)

Albert voelt zich schuldig omdat hij Jelle zoveel gepusht heeft, maar krijgt al snel een geniale ingeving om de spreekbeurt was leuker te maken. Hij verkleedt zich als soldaat en gaat met Jelle mee naar zijn school om het verhaal van zijn grootvader Jozef De Block te vertellen. De spreekbeurt van Jelle is een succes en hij krijgt een 9,5 op 10. Albert is in de wolken met dit resultaat en viert het in de Jan en Alleman.

File:Abc.jpg

Dansmarathon

In de Jan en Alleman wordt er een dansmarathon georganiseerd en Albert wil hier graag aan deelnemen. Anna ziet het niet zitten om zijn danspartner te zijn, dus gaat Jan voor Albert op zoek naar iemand anders. Hij vraagt het aan Stefanie Coppens, die na lang aandringen toch toezegt. Albert is blij met zijn danspartner en samen tonen ze hun kunsten tijdens de marathon.

File:Abc.jpg
File:Abc.jpg

Het cordon

Wanneer er in Mechelen een tankwagen kantelt, komt er een giftige stof vrij waardoor iedereen in Mechelen moet binnenblijven. Albert is net op dat moment in het appartement van Jan, samen met Mathias Moelaert, Benny Coppens, Patrick Pauwels en de kleine Arthur Van den Bossche. Samen moeten ze enkele dagen zien te overleven zonder weinig voedsel én bovendien zonder pampers. Albert is één van de weinige personen die zich blijkbaar amuseert tijdens deze overnachtingen. Zeker omdat Anna Dierckx nergens te bespeuren is. Wanneer de quarantaine wordt opgeheven, zijn ze allemaal blij dat ze terug naar huis kunnen.

File:Abc.jpg

Nieuwjaar

Anna zit met een probleem wanneer ze niet één, maar vier keer uitgenodigd wordt om Nieuwjaar te vieren. Ze wil absoluut niemand teleurstellen. Marie-Rose komt met de oplossing: voor elk gerecht gaan Anna en Albert bij iemand anders langs. Op het einde van de dag is het te merken dat Anna iets te diep in het glas heeft gekeken. De alcohol stijgt al snel naar haar hoofd, met alle gevolgen van dien.

File:Abc.jpg
File:Abc.jpg

Bert ontsnapt

Rita Van den Bossche vangt een opvangkindje op en samen gaan ze op cruise. Rita krijgt nadien de kriebels terug te pakken en zegt haar leventje in België vaarwel om opnieuw als zangeres aan de slag te gaan. Anna en Albert nemen afscheid van haar, net zoals de rest van de familie. Nadien staat de familie in rep en roer wanneer Bert Van den Bossche uit de gevangenis ontsnapt. Marie-Rose wil dat Anna en Albert tijdelijk bij haar komen logeren, omdat ze de twee veilig wil houden. Anna wil echter niet langer toegeven aan de pesterijen van Bert en ze toont dat ze niet bang voor hem is door gewoon in het rusthuis te blijven met Albert.

File:Abc.jpg
File:Abc.jpg

Afscheid van Bart en Thomas

Het noodlot slaat tweemaal toe in de familie wanneer op korte tijd zowel Bart Van den Bossche als Thomas Van den Bossche om het leven komen. Op de dag van de begrafenis zijn uiteraard ook Anna en Albert van de partij, maar de emoties worden Anna al snel te veel. Ze krijgt last van haar hart en Leen overtuigt Anna om thuis te blijven. Uiteindelijk maken de twee toch hun opwachting op de begrafenis want Anna kon het niet laten om haar familie te steunen tijdens deze moeilijke momenten

File:Abc.jpg

Afscheid van Marie-Rose

Anna en Albert worden door Linda en Jan ingelicht over de gebeurtenissen binnen de familie. Anna wil persoonlijk langsgaan bij Marie-Rose om haar te overtuigen haar huwelijk met Mathias nog een kans te geven, ook al heeft hij een slippertje begaan met Trudy.

File:Abc.jpg

Verjaardag

Enkele maanden later viert Albert zijn verjaardag en hoopt Anna dat ze dit samen met Jan en Linda kunnen vieren, maar wanneer ze naar hun appartement gaat, komt ze te weten dat Jan op reis vertrokken is met Guido. Anna is teleurgesteld dat hij net nu vertrokken is. Nadien vertrekken Anna en Albert samen met Peter en Veronique naar Frankrijk waar ze op bezoek gaan bij Marie-Rose en haar nieuwe vriend.

File:Abc.jpg

Rodeneuzendag

Begin december zetten Anna en Albert zich in voor rodeneuzendag. Ze vragen aan Hanne om T-shirts te ontwerpen die Jan dan vervolgens in zijn café moet verkopen.

File:Abc.jpg

Kerstmis

Met kerstmis worden Anna en Albert uitgenodigd voor een feestje bij Mieke, Niko en hun huisgenoten. Anna krijgt er de verrassing van haar leven wanneer ook plots Rita voor de deur staat. Haar cruiseschip is aangemeerd in België en ze blijft voor enkele dagen in de buurt om haar familie een vrolijk kerstfeest te wensen.

File:Abc.jpg

Anna in de wind

Met nieuwjaar zijn Anna en Albert dan weer te gast bij Veronique en Mathias en Veronique is ontzettend zenuwachtig omdat ze bang is dat de bomma haar relatie met Mathias niet goedkeurt. Cédric krijgt een ideetje wanneer hij te weten komt dat de bomma vorig jaar dronken was. Hij geeft haar zogezegd non-alcoholische cocktails waardoor Anna al snel in de wind is en het feestje zeer gezellig maakt.

File:Abc.jpg

Anna mist haar familie

Enkele weken later komen Anna en Albert opnieuw op bezoek bij Jan en Linda en Jan merkt meteen dat ze niet in haar normale doen is. Albert verklapt dat Anna haar familie veel te hard mist omdat er velen in het buitenland zitten of gestorven zijn. Wanneer Anna plots absoluut alleen met Jan op restaurant wilt gaan voor zijn verjaardag, stelt hij zich vragen bij het vreemd gedrag van zijn moeder. Tijdens het etentje biecht Anna op dat zij zich schuldig voelt door indertijd Guido meer aandacht te geven dan hem.

File:Abc.jpg

De Mie&B

De week nadien boeken Anna en Albert voor twee dagen een verblijf in de Mie&B. Niko en Mieke verwelkomen hen, maar krijgen er al snel spijt van. Anna heeft namelijk wat kritiek op de manier waarop Mieke haar gasten in de watten legt. Ze vindt het in het rusthuis beter, omdat ze gewoon met een belletje iemand kan laten komen. De dag nadien maakt Anna haar opwachting met een belletje en is ze zo tevreden met de service van Mieke, dat ze besluit om nog enkele dagen langer te blijven.

File:Abc.jpg

Lastige gasten

Albert begint zich al snel te vervelen in de Bed & Breakfast en nodigt enkele vrienden uit. Het is echter niet genoeg en samen met Anna wil hij weten of er nog gasten zullen komen. Wanneer blijkt dat er niemand komt, zorgt Albert ervoor dat Anna terug naar het rusthuis wil door haar jaloers te maken en met twee oudere dames op stap te gaan. Zijn plannetje lukt en Anna en Albert pakken hun koffers.

File:Abc.jpg

Jan verdwenen

Wanneer Mieke aangereden wordt door een auto en in het ziekenhuis belandt, worden ook Anna en Albert op de hoogte gebracht. Ze komen de familie een hart onder de riem steken, want vooral Jan kan dit maar moeilijk verwerken zo snel na de dood van Bart en Thomas vorig jaar. Op een dag is Jan spoorloos verdwenen en gaat iedereen op zoek naar hem. Het zijn uiteindelijk Anna en Albert die Jan terugvinden aan het graf van zijn overleden zoon en kleinzoon.

File:Abc.jpg

Nieuwe GSM

Jan koopt zich een nieuwe gsm en omdat er 50% korting is als men er twee koopt beslist hij er ook een te kopen voor Linda. Linda heeft echter pas een nieuwe gsm gekocht en zegt dat ze er niets mee kan doen. Daarom belt Jan zijn moeder op. Hij doet de gsm cadeau aan haar die er heel content mee is. Jan en Albert staan ervan te kijken dat Anna al zoveel kent van de nieuwe technologie. Ze kent er zelfs meer van dan Jan.

File:Abc.jpg

Mieke ontwaakt

Anna en Albert gaan verschillende keren langs bij Mieke in het ziekenhuis. Tijdens een emotionele speech van Anna, opent Mieke vluchtig haar ogen, maar zowel Anna als Albert hebben niets in de gaten. Het is pas later dat ze te horen krijgen dat Mieke effectief ontwaakt is. Anna vreest dat Mieke haar niet meer zou herkennen, omdat ze aan geheugenverlies lijdt, maar Mieke maakt haar bomma meteen duidelijk dat ze alleen de afgelopen jaren vergeten is.

File:Abc.jpg

Maagklachten

Anna en Albert gaan naar de brouwerij om ook Niko uit te nodigen voor het grote familiefeest, Niko slaat de uitnodiging echter af omdat hij een enkelband moet dragen en dan het huis niet mag verlaten. Ondertussen krijgt Anna pijn aan haar maag en Niko belt snel naar Leen. Leen heeft vastgesteld dat de Dompericaps die Anna slikt niet goed zijn om te combineren met haar hartpillen en ze daarom maagklachten kunnen veroorzaken.

File:Abc.jpg
File:Abc.jpg
File:Abc.jpg

Het familiefeest

Op de dag van het feest zijn de bomma en Albert er al vroeg bij en ze worden reeds rondgeleid door Peter. Niet veel later komt Simon, die teveel gedronken heeft, binnen. Albert is geschrokken om hem zo te zien en vraagt Anna of hij dan toch was uitgenodigd. Nadat hij met grote mond zijn cadeaus heeft uitgedeeld aan iedereen vraagt Anna hem om mee te gaan naar de keuken om nuchter te worden bij een tasje koffie. Tijdens het diner is Albert net als de rest verbaasd wanneer Bart binnen komt gewandeld. Bart is voor de familie ondertussen al bijna twee jaar geleden gestorven in een auto ongeval. Als iedereen tot rust is gekomen van het grote nieuws en ze terug aan tafel gaan brengt Anna een speech. Na haar speech valt Anna neer op de grond. Leen en Jan gaan haar al snel te hulp.

File:Abc.jpg
File:Abc.jpg
File:Abc.jpg

Anna in het ziekenhuis

Leen heeft snel de ambulance gebeld die Anna naar het ziekenhuis bracht. Albert is bang dat hij Anna zal verliezen, omdat ze de laatste tijd al veel over haar begrafenis bezig was. Niko is er zeker van dat Simon de bomma heeft willen vergiftigen door de Dompericaps in haar glas wijn te doen. De volgende dag komt Leen vertellen aan Jan en Albert dat Anna gewoon door teveel stress van haar sus is gegaan en dat ze ondertussen al eens wakker geweest is. Niet veel later wordt Anna opnieuw wakker en wil ze weg uit het ziekenhuis om terug naar het feest te gaan. Albert en Jan vertellen haar dat het feest echter niet is doorgegaan. Anna beweert ook gedroomd te hebben dat Bart nog leefde. Jan durft niet te zeggen dat hij ook echt nog leeft om opnieuw een shock te voorkomen. Op aanraden van Jan doet de hele familie mee met dit plan.

File:Abc.jpg

Ontvoering

Wanneer Trudy, Jelle en Louise ontvoerd worden, komt de familie bij elkaar om het losgeld bij elkaar te krijgen. Anna en Albert willen ook een bijdrage doen en zijn aanwezig op de familiebijeenkomst. Nadien zijn ze opnieuw van de partij op het afscheidsfeestje van Bart, Trudy en de kinderen.

File:Abc.jpg
File:Abc.jpg

Bedrog op de dansvloer

Op een late avond staat Anna plots bij Jan en Linda aan de deur. Ze heeft haar koffers gepakt omdat Albert haar bedrogen heeft met een andere vrouw. De volgende dag staat een doodongerust Albert ook voor de deur en wil hij met Anna praten, maar zij is te koppig. Uiteindelijk blijkt dat Albert met een andere vrouw gedanst heeft in het rusthuis en Anna het niet kan pikken dat hij iets zoekt bij een andere vrouw dat hij bij zijn eigen vrouw niet kan vinden. Albert wil het kost wat kost terug goed maken en besluit zijn dansschoenen voor eens en altijd weg te gooien. Anna is emotioneel door dit gebaar van Albert en maakt het weer goed met hem.

File:Abc.jpg
File:Abc.jpg
File:Abc.jpg

Ontrouw van Jan

Wanneer Anna en Albert een tijdje later op bezoek zijn bij Linda merken ze onmiddellijk dat er iets aan de hand is. Uiteindelijk komen ze te weten dat Jan een affaire heeft met Viv Neyskens en van Linda wil scheiden. Anna is razend op haar zoon en voor een vol café geeft ze hem de volle laag. Nadien krijgt Jan te horen dat Anna en Albert betrokken waren bij een accident met de bus, maar ze komen er allebei zonder kleerscheuren vanaf. Alleen Anna heeft haar pols gebroken en moet een tijdje in het gips. Wanneer Linda Anna inschakelt om Jan te overhalen de hele scheiding te vergeten, besluit Anna toch haar zoon te steunen. Dat is voor Linda een klap in het gezicht en ze zet in volle woede Anna en Albert aan de deur.

File:Abc.jpg

Ontvoering

Op 30 juni maken Anna en Albert hun opwachting op het trouwfeest van Mathias en Veronique. Tot ieders grote verbazing daagt Veronique echter niet op...

2017-11-01 (26)
2017-11-07 (22)

Halloweenfeestje

Anna en Albert zijn uitgenodigd voor het Halloweenfeest bij de Friends. Ze hebben zo genoten van het feestje dat ze beseffen dat ze meer buiten moeten komen. Ze gaan langs in de Foodbar om Emma te bezoeken. Anna ziet in dat ze het echt getroffen heeft met haar familie. Albert vindt het spijtig dat zijn dochters hem nooit meer bezoeken, maar hij beschouwt de Van den Bossches als zijn familie. Jan moet noodgedwongen de Jan en Alleman verkopen door zijn scheiding met Linda. Anna wil hem een renteloze lening geven, maar Jan weigert. De bemiddelingen van Albert halen weinig uit.

Aflevering 6074-15
2017-12-29 (2)

De lening van Anna

Jan is het beu dat zijn moeder hem nog altijd wil vergelijken met zijn overleden broer en weigert alle financiële hulp. Er wordt toch een kerstfeestje georganiseerd, maar voor de Jan en Alleman is het te laat. Niet veel later brengen de twee een bezoekje aan Jan, omdat ze gehoord hebben dat een projectontwikkelaar het café zal kopen. Albert raadt Jan aan om het geld van Anna aan te nemen, maar hij weigert nog steeds. Jan vertelt hen zelfs dat Guido niet zo heilig was als Anna dacht, want hij heeft immers een bastaardkind.

2017-12-29 (42)
Familie 6079 001

Openbare verkoop

Anna scheldt Jan de huid vol, maar ontdekt al snel dat hij de waarheid spreekt over Guido. Ze maakt samen met Albert kennis met Amelie De Wulf. De Jan en Alleman wordt openbaar verkocht en Jan is er niet in geslaagd om het bedrag bij elkaar te krijgen. Gelukkig komen Anna en Albert toch opdagen op de verkoop van het café. Anna is de hoogste bieder, maar Albert wil haar stoppen bij 500.000 euro. Peter en Mathias leggen echter ook bij, waardoor Anna het café kan kopen voor 530.000 euro. Ondanks zijn blijdschap stuikt Jan plots in elkaar en wordt hij overgebracht naar het ziekenhuis.

Familie 6083 002
2018-01-10 (4)

Hallucinaties

Anna, Albert en de rest van de familie gaan naar het ziekenhuis om de toestand van Jan te weten te komen. Het gaat niet goed met Jan en hij krijgt zelfs last van hallucinaties. Hij vertelt aan Anna dat hij zijn broer Guido gezien heeft, die hem kwam bezoeken in het ziekenhuis. Dankzij de strijd van Amelie wordt ook het lichaam van Guido opgegraven en ontdekt de familie dat de doodskist van Guido leeg is. Anna is er zeker van dat Guido nog leeft, maar Albert is daar niet zo zeker van. Het mysterie wordt ontrafeld wanneer duidelijk wordt dat Guido gecremeerd werd.

Familie 6098 003
2018-01-11 (12)

Verzoening

Wanneer Anna en Albert in de Jan en Alleman zijn om Jan te bezoeken, zijn ze wel verplicht om te spreken met Amelie die in het café werkt als barvrouw. Amelie excuseert zich bij hen omdat ze het graf van Guido liet opgraven. Anna beslist om haar te accepteren in de familie, tot ergernis van Jan. Hij krijgt namelijk opnieuw het gevoel dat hij en zijn kinderen minder belangrijk zijn voor Anna dan Guido en zijn kinderen. De twee hebben weer hevige ruzie, maar Albert maakt beiden duidelijk dat het tijd wordt om deze ruzie uit te praten. Dit doen ze dan ook.

Aflevering 6122-1
Familie 6127 005

Albert in het ziekenhuis

Emma en Guido hebben serieuze geldproblemen en willen Anna en Albert om een lening vragen. Hun afspraak neemt echter een abrupte wending. Albert is op zijn hoofd gevallen en werd overgebracht naar de spoedafdeling van het ziekenhuis. Anna vertelt Jan dat zijn toestand stabiel is en hij geen hersenschudding heeft. Niet veel later mag Albert alweer naar huis, maar hij maakt een verwarde indruk tijdens een bezoek aan Jan. Hij vraagt zich luidop af waar Arthur is, die reeds naar Afrika is verhuisd met zijn moeder Leen.

2018-03-14 (6)
Familie 6135 003

Kassadief

In de Jan en Alleman wordt geld gestolen uit de kassa. Anna wil tot Jans ergernis zijn boekhouding controleren en een camera laten installeren. Op een avond lijkt Jan de kassadief op heterdaad te betrappen. Het is niemand minder dan Albert. Albert neemt zijn stiefzoon in vertrouwen over zijn bezorgdheid voor dementie. Hij wil eerst niets aan Anna vertellen, maar ziet in dat ze ingelicht moet worden. Anna beslist samen met hem naar de dokter te gaan. Albert wil een testament opmaken en vertelt dat hij dit doet uit voorzorg indien er iets met hem zou gebeuren.

Familie 6162 003
2018-07-03 (7)

Het testament

Albert krijgt goed nieuws bij de dokter. Zijn verwarring heeft alles te maken met de medicijnen en niet met dementie. Hij komt er terug helemaal bovenop. Hanne wordt ondertussen door Stan aangereden en is hierdoor tijdelijk verlamd. Wanneer Anna hier achterkomt, gaat ze meteen op bezoek bij haar achterkleindochter. Hanne is gefrustreerd omdat ze nog altijd verlamd is aan haar linkerhand en daardoor niet meer kan ontwerpen. Anna en Albert blijven haar steunen en zetten haar aan om te blijven proberen.

S28 afl6219 015
Familie 6220 003

Bingoavond

Anna en Albert zoeken een plek voor hun bingoavond, omdat de speelzaal in het rusthuis geverfd wordt. Ze kunnen niet terecht in het zaaltje van de Jan en Alleman en kiezen uiteindelijk voor de Foodbar. In het café raakt Albert aan de praat met Alfons, de vader van Benny. Albert nodigt hem uit om ook deel te nemen aan de bingoavond, maar hij weigert. Wanneer Alfons hoort dat er prijzen te winnen zijn, doet hij toch mee. Zjef wordt door Anna en Albert aangesteld als ballendraaier. Albert is de grote winnaar van de avond.

Familie 6228 extra2
Familie 6237 005

Alfons in het rusthuis

Patrick schakelt Anna en Albert in om met Alfons te praten over de voordelen van het rusthuis. Die vindt echter van zichzelf dat hij er nog lang niet aan toe is. Albert is jarig en hij en Anna beslissen om samen met Alfons een verjaardagsfeest te geven in de Jan en Alleman omdat Alfons ook jarig is twee dagen later. Albert zorgt ervoor dat de mensen van het rusthuis de gasten zijn op het feest, in de hoop dat Alfons zich bedenkt en toch naar het rusthuis komt. Ondanks dat hij zich amuseert, blijft Alfons bij zijn beslissing.

2018-11-02 (6)
Familie 6279 003

Terugkeer van Marie-Rose

Nadat Alfons opnieuw de pot op het vuur vergeten is, beslist hij om overdag toch naar het rusthuis van Anna en Albert te gaan. Die doen hem er al snel thuis voelen en hij leert Anna zelfs pokeren. Niet veel later vernemen Anna en Albert dat Marie-Rose is teruggekeerd om Veronique te steunen. Ze spreken met haar af in het café. Wanneer ze hier ontdekken dat Jan goed bevriend is met Jenny Versteven, hopen zowel Anna als Albert dat er meer aan de hand is tussen hen. De bomma en Albert sporen Mathias ondertussen aan om vrede te sluiten met Marie-Rose.

Familie 6295 001
S28 afl6295 047

Mislukte kerstavond

Jan zit met het probleem dat er niemand naar zijn kerstfeest kan komen behalve Anna en Albert. Hij nodigt dan maar Jenny en haar dochter Robyn uit. Anna is hier al helemaal niet blij mee. Wanneer Anna dan ook nog eens iets grofs over Jonas zegt, wordt de sfeer verpest en verlaat iedereen het feest. Albert vindt dat Anna wat overdreven heeft gereageerd. Wanneer Guido verneemt dat het kerstfeest van zijn vader een flop was, nodigt hij de familie thuis uit voor een hapje en een drankje op tweede kerstdag. Albert kan er echter niet bij zijn omdat er ook een kerstfeest is in het rusthuis.

S28 afl6301 031
S28 afl6302 008

Het proces van Veronique

Anna en Albert gaan net zoals de rest van de familie het proces van Veronique bijwonen op de rechtbank. Anna jaagt zich op in alle beschuldigingen die gedaan worden tegen haar kleindochter en heeft het moeilijk om niet tegen te spreken. Albert en Jan raden haar aan om de volgende dagen van het proces niet meer te gaan, maar ze is koppig en gaat zonder Albert. Lars ontdekt ondertussen dat Marie-Rose degene is die Amelie heeft neergestoken en niet Veronique. Marie-Rose wordt meteen veroordeeld en Veronique wordt terug vrijgelaten.

Familie 6360 004
Familie 6362 001

Albert als barman

Jan heeft het moeilijk met de vernieuwingen die Niko en Mathias invoeren in het café en doet zijn beklag bij Anna en Albert. Die proberen hem wat meer gerust te stellen. Op een dag heeft Jan het echt gehad met de feestjes in het café en neemt zijn ontslag. Niko gaat daarom opzoek naar vrijwilligers om af en toe in te springen als barman. Albert komt zich al snel aanbieden. Niko heeft eerst zijn twijfels, maar Mathias vindt dat ze Albert een kans moeten geven. Albert is zeer zenuwachtig wanneer hij achter de toog moet gaan staan, maar hij doet het goed.

Aflevering 6430 21.04.47
S29 afl6438 051

De dood van Kasper

Anna en Albert bezoeken Kasper en krijgen maar niet genoeg van hem. Tijdens een auto-ongeluk tussen Cédric en Jan komt Kasper echter te overlijden. Cédric wil echter een intieme begrafenis met enkel hem en zijn moeder. Albert vertelt Peter dat de bomma dit niet kan verwerken en vraagt hem om met Cédric te gaan praten. Die komt tot inkeer en nodigt de familie uit. Na de emotionele begrafenis roept Albert Peter bij Anna, die hem vraagt om haar taak als steun een toeverlaat van de familie over te nemen.

Familie 6451 001
Familie 6513 002

Familieruzie

Het auto-ongeluk van Jan en Cédric heeft grote gevolgen binnen de familie en zorgt zelfs voor een tweestrijd. Niko en Rudi zijn schuldig omdat ze een verkeersbord weggenomen hebben. Niko verkoopt daarom zijn brouwerij aan Peter en Mathias, maar volgens Mieke hebben ze gewoon misbruik gemaakt van zijn zwakheid. Anna en Albert brengen Peter een bezoekje en Anna tikt hem op de vingers omdat hij beloofd had de familie bij elkaar te houden. Tijdens de huwelijksverjaardag van Mieke en Niko zijn Anna en Albert alweer getuige van de grote familieruzie.

Familie 6515 003
Aflevering 6542 om 20.45.48

Kerstmis

Anna en Albert vieren Kerst dit jaar met Jan bij de friends. Anna kijkt erg uit naar de geboorte van het zoontje van Hanne. Wanneer ze op een dag op bezoek zijn bij Cédric komt Veronique op bezoek en merkt Anna meteen aan haar gedrag dat ook zij zwanger is. Niet veel later krijgt de familie te horen dat Niko een ongeluk kreeg met zijn rallywagen, omdat hij de brouwerij onmogelijk terug kan krijgen van Mathias en Peter en hij het allemaal niet meer zag zitten. Niko revalideert gelukkig snel terug en hij is zelfs van plan om een gloednieuw bier te brouwen. Hij nodigt Anna, Albert, Jan en Guido uit om samen bier te proeven.

Aflevering 6548 om 11.45.21
Aflevering 6554 om 11.01.31

Alfons in de put

Anna en Albert vertellen Benny dat Alfons al een tijdje in de put zit dankzij de dood van zijn beste vriend Cyriel. Benny besluit zijn vader wat vaker te gaan bezoeken, maar ontdekt al snel dat de levenslust bij Alfons volledig weg is. Verpleger Tony wil een handje helpen en brengt Alfons in contact met Eulalie zodat ze samen kunnen kaarten. Ook Albert doet zijn best om Alfons weer uit zijn kamer te krijgen. Ondertussen vernemen Anna en Albert dat Veronique haar zwangerschap heeft moeten afbreken omdat de foetus niet levensvatbaar was.

Aflevering 6554 om 10.55.57
Familie 6566 002

Dief in het rusthuis

In het rusthuis verdwijnen de laatste tijd steeds vaker dingen. Ook Anna is haar dure ring kwijt. Tony de verpleger wordt al snel op handen gedragen wanneer hij de verdwenen spullen steeds terugvindt. Tony staat graag in de spotlight en verbergt zijn jaloezie niet wanneer collega Vanessa als heldin wordt onthaald door Alfons te redden van verstikking. Enkele dagen later sterft Eulalie in het ziekenhuis. Alfons geraakt hierdoor weer in de put en opnieuw probeert Albert hem op te fleuren. Ook voor Anna worden de gebeurtenissen van de laatste dagen allemaal wat teveel, maar Albert spreekt haar opnieuw moed in.

Aflevering 6574 om 10.08.20
Aflevering 6573 om 08.48.27

Vanessa ontslagen

De pillen van Anna lijken op een dag niet te kloppen en zij en Albert slaan alarm bij Vanessa. Ze ontdekt dat Tony hiervoor verantwoordelijk is en spreekt hem erover aan. Tony is niet blij dat Vanessa zich tegenwoordig met alles bemoeit, maar doet alsof hij het wil goedmaken. Vanessa wordt er echter ingeluisd en alle verloren voorwerpen belanden in haar locker. Ze wordt op staande voet ontslagen. Albert en Alfons geloven echter in de onschuld van Vanessa en raden haar aan om haar ontslag aan te vechten, in tegenstelling tot Anna. Ondertussen feliciteren Anna en Albert de nieuwe CEO van VDB Fashion: Veronique.

Aflevering 6581 om 10.44.53
Aflevering 6583 om 13.25.53

Bezorgd om Hanne

Anna verneemt via Tony dat Hanne de laatste tijd veel krampen heeft van haar zwangerschap. Ze is meteen overbezorgd en brengt haar een bezoek met Albert. Ze verbiedt Hanne om nog werk te verrichten en laat haar rusten, terwijl Anna zelf kookt voor haar. Tony broedt op een plan om Hanne te overtuigen van zijn goede bedoelingen en geeft Anna het verkeerde pilletje. Hierdoor krijgt ze een hartaanval. Tony kan Anna op tijd reanimeren. Hanne krijgt te horen van Albert dat Tony de bomma haar leven heeft gered. Albert is over zijn toeren nu Anna in het ziekenhuis ligt. Ze mag gelukkig al snel weer naar huis.

Aflevering 6587 om 09.54.05
Familie 6588 003

De waarschuwing van Vanessa

Wanneer Anna verneemt dat Guido van plan is om tijdens een voetbalmatch van Anderlecht op het veld Stefanie ten huwelijk te vragen, wil ze erbij zijn. Albert en Tony vinden dit echter geen goed idee aangezien ze nog maar pas een hartaanval heeft gehad. Anna blijft bij haar beslissing en kan Albert overtuigen om mee te gaan. Ondertussen verneemt Vanessa dat Anna de zoveelste is in het rusthuis met een hartaanval. Ze spreekt af met Albert en Alfons om hen te waarschuwen voor Tony, want ze denkt dat hij hier voor iets tussenzit. Albert verdedigt Tony en toont argwaan tegenover Vanessa.

Wordt binnenkort aangevuld

Trivia


  • Voor zijn intrede in oktober 1992, had Ray Verhaeghe al een klein gastrolletje in maart 1992. Hij vertolkte toen de rol van Jef Van Rooy, de algemene directeur van de schoenenfabriek van François Van den Bossche. Zelfs wanneer Albert zijn intrede heeft gemaakt, wordt het personage Jef Van Rooy nog een paar keer vermeld door François.
  • In 2008 werd door de makers beslist om Anna en Albert uit de reeks te schrijven. Na hevig protest werd beslist om ze toch in de serie te houden, ookal kwamen ze steeds minder in beeld.
  • Ray Verhaeghe was een hele tijd niet meer tevreden over zijn rol. Hij kwam slechts sporadisch in beeld en had meestal niet veel tekst in vergelijking met zijn tegenspeelster Annie Geeraerts. Tijdens het 23ste seizoen staat hij weer in de spotlights wanneer de bomma in coma ligt. Verhaeghe was blij dat hij weer de kans kreeg om zijn acteertalent te tonen aan Vlaanderen.
  • Albert zei in Aflevering 5375 (31 oktober 2014) dat zijn grootvader langs moeders kant Jozef De Block is, de man die tijdens de Eerste Wereldoorlog burgemeester was in Tisselt. Hij toonde ook een foto van hem. Deze persoon heeft in werkelijkheid ook echt bestaan.
  • De acteurs die respectievelijk de schoonzoon en kleindochter van Albert vertolken (Ludo Hellinx en Marianne Devriese) doken enkele jaren nadien weer op in de reeks, maar in andere rollen (respectievelijk Patrick Pauwels en Evy Hermans/Iris Massant).
  • In 2016 worden Albert en Anna uitgeroepen tot het oudste soapkoppel ter wereld. Datzelfde jaar werden Ray en Annie gevraagd om mee te spelen in de nieuwste videoclip van zangeres Lindsay, die naar eigen zeggen al jaren grote fan is van de soap.

Generiek

Galerij

Foto's