FANDOM


Alfons Coppens
Seizoenen 2627282930 Familie portret 2019 alfons 01
Eerste verschijning Aflevering 5799 - 10 oktober 2016
Laatste verschijning -
Gespeeld door Jaak Van Assche
Huidig beroep Gepensioneerd
Huidige partner -
Kinderen Benny Coppens
Ouders Onbekend
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto's

Algemene informatie

Alfons Coppens is een hoofdpersonage dat sinds 10 oktober 2016 vertolkt wordt door Jaak Van Assche.

Familie en Liefdesleven

Rechtlijnig, disciplinair, principieel, dominant: het zijn eigenschappen die het karakter van Alfons het best omschrijven. De voormalige beroepsmilitair zwaaide de plak in het gezin en was de rechtstreekse aanleiding voor de turbulente jeugd van zijn zoon Benny Coppens. Toen de vrouw van Alfons, Liliane Saeys, kanker kreeg, bleef Alfons voor zijn vrouw zorgen, maar kreeg hij wel de toestemming van haar om vreemd te gaan. Alfons had zo jarenlang een affaire met een zekere Betty. Benny kende het volledige verhaal niet en verbrak het contact met zijn vader na de dood van Liliane.

In 2016 verzoenen vader en zoon zich en ontmoet Alfons voor het eerst zijn twee kleinkinderen Stefanie Coppens en Arno Coppens. Omdat Alfons vanaf het 28ste seizoen nogal vergeetachtig kan zijn, besluiten Benny en Patrick om hem in huis te nemen. Vanaf het 29ste seizoen verhuist Alfons naar een rusthuis waar hij uiteindelijk verliefd wordt op bewoonster Eulalie. Zij komt echter niet veel later om het leven na een hartaanval.

Beroepsleven

Vroeger was Alfons een beroepsmilitair.

Verhaallijnen

Familie 5799 003
Familie 5799 006

Benny opgepakt

Wanneer Benny opgepakt wordt voor de moord op June, komt Alfons naar het politiebureau om het alibi van zijn zoon te voorzien. Benny was namelijk die avond bij hem langs geweest in zeer dronken toestand. Benny en Alfons hebben al jarenlang geen contact meer met elkaar en Benny wou zijn vader nogmaals duidelijk maken dat hij niet moet verwachten dat het ooit nog goed komt. Benny maakt Alfons meteen duidelijk dat hij zijn hulp niet nodig heeft, terwijl Alfons niets liever wil dan de banden terug aansmeden met zijn zoon.

Familie 5813 001
Familie 5814 005

Alfons geeft niet op

Een tijdje later staat Alfons plots aan de deur bij Benny en Patrick. Nietsvermoedend laat Patrick hem binnen, maar Benny reageert furieus en zet zijn vader alweer aan de deur. De volgende dag probeert Alfons het opnieuw en heeft hij een goed gesprek met Patrick. Alfons stuurde jarenlang verschillende brieven en kaartjes, maar Benny gaf er nooit antwoord op. Alfons is dan ook zeer benieuwd naar zijn familie en krijgt via Patrick wat meer informatie over zijn kleinkinderen. Wanneer Benny thuiskomt, zorgt hij er opnieuw voor dat zijn vader zo snel mogelijk de deur uit is.

S26 afl5814 039
S26 afl5814 031

Toenadering

Er heerst een koude oorlog tussen Patrick en Benny. Benny is namelijk boos omdat hij Alfons heeft binnengelaten. Patrick vraagt zich af waarom Benny en Alfons 20 jaar geen contact meer hebben gehad. Benny duidt Alfons als schuldige aan voor de dood van zijn moeder. Ellie kan Benny overtuigen om de brieven van zijn vader te lezen. Wanneer hij leest dat Alfons ooit een hartaanval heeft gehad, belt Benny hem hierover op. Alfons vertelt dat hij er niets aan heeft overgehouden. Vervolgens stemt Benny toe om met hem af te spreken in de Jan en Alleman, maar krabbelt terug van zodra hij Alfons ziet.

Screenshot 2016-12-30-19-42-38
Aflevering 5856-2

Verzoening

Een tijdje later spreken vader en zoon terug met elkaar af, waarbij Benny Alfons aanduidt als de schuldige van de dood van zijn moeder en duidelijk maakt dat hij haar heeft laten afzien. Terwijl Benny's moeder aan een ziekte leed, bedroog Alfons haar namelijk met een andere vrouw. Volgens Alfons heeft hij jarenlang gezorgd voor zijn vrouw én van haar gehouden. Hij maakt Benny duidelijk dat hij vreemdging met haar toestemming. Benny gelooft er niets van en trapt het af. Alfons geeft echter niet op en keert terug om hun ruzie definitief uit te praten.

S26 afl5862 047
S26 afl5863 011

De kapotte lamp

Benny krabbelt terug en laat zijn vader terug toe in zijn leven. Alfons is iets te enthousiast en komt te vaak langs om tijd met Benny te spenderen. Hij wil zelfs een weekend met Benny naar het Zwarte Woud trekken. Tot grote frustratie van Patrick verzint Benny smoesjes om niet te moeten gaan. Alfons gaat langs bij Lars om verlof te vragen voor Benny. Patrick maakt Alfons duidelijk dat hij het stap voor stap moet aanpakken. Hij beslist Benny te verrassen door een kapotte lamp bij hem thuis te vervangen. Dat loopt echter verkeerd af. Alfons krijgt een stroomschok en valt tegen de grond neer.

S26 afl5864 055
Familie 5881 004

De lastige patient

Alfons wordt naar het ziekenhuis gebracht en heeft zowel zijn arm als zijn heup gebroken. Hij moet zich voortaan in een rolstoel voortbewegen en kan niet zelfstandig wonen. Hij neemt zijn intrek bij Benny en Patrick en leert zo ook poetsvrouw Viv kennen. Benny ergert zich meteen aan het gecommandeer van zijn vader en telt de dagen af tot hij terug naar huis kan. Aan de andere kant geniet Alfons dan weer van de aandacht die hij van zijn zoon krijgt en wanneer zijn heup aan de beterhand is, blijft hij doen alsof hij niet kan stappen om nog langer bij Benny te kunnen blijven wonen.

S26 afl5865 020
Schermafdruk 2017-05-06 15.01.47

De waarheid

Op een dag komt Viv te weten dat Alfons al een tijdje doet alsof. Alfons smeekt haar om te zwijgen, omdat hij alle verloren tijd met zijn zoon wil inhalen. Viv gaat akkoord, maar ze doet Alfons wel beseffen dat hij iets aan zijn gedrag moet doen als hij wil dat alles in orde komt met zijn zoon. Alfons beslist om zich inschikkelijker te gedragen en wil op die manier de band met Benny versterken. Benny komt er als snel achter dat Alfons doet alsof en hij is razend. Alfons verhuist opnieuw naar zijn eigen thuis, maar Benny nodigt hem uit om elke woensdag te komen ontbijten met Patrick.

Week40-4
5964-19

Ontmoeting met Stefanie

Stefanie keert terug uit Nieuw-Zeeland en Alfons ontmoet haar voor de eerste keer. Alfons reageert in het begin zeer vreemd, maar later vertelt hij aan Stefanie dat dit komt omdat hij vindt dat ze heel veel lijkt op haar grootmoeder, Liliane. Stefanie kan het al snel goed vinden met Alfons, ze noemt hem zelfs al 'Bompa'. Alfons wil veel tijd doorbrengen met zijn kleindochter waardoor Patrick jaloers wordt. Alfons en Patrick gaan de concurrentie aan met elkaar : wie is de favoriete bompa van Stefanie? Ze sloven zich beiden uit voor hun kleindochter.

Familie 5979 008
Familie 5980 008

Stefanie verdwenen

Stefanie moet voor enkele weken terug naar Nieuw-Zeeland. Na haar vertrek hoort niemand nog iets van haar. Wanneer Benny haar probeert te bellen neemt ze niet op. Benny, Liesbeth en Patrick beslissen om de verdwijning aan te geven bij de politie terwijl Simon en Alfons thuis geduldig afwachten. Simon start een onderzoek via Facebook. Alfons en Benny geloven niet dat dat iets zal opbrengen. Stefanie zit al wekenlang opgesloten in een kelder, maar kan ontsnappen en haar GSM opzetten. De politie vangt het signaal op en iedereen trekt naar de locatie waar Stefanie vastgehouden wordt.

2017-09-06 (18)
Thuiskomst-Stefanie 002

Paniekaanvallen

Stefanie is veilig thuis, maar ze heeft heeft last van flashbacks en trauma's naar haar ontvoering. Wanneer Alfons langskomt met broodjes en donuts, krijgt Stefanie een paniekaanval omdat ze ook donuts kreeg van haar ontvoerder. Simon neemt Stefanie mee op reis, maar Benny krijgt van inspecteur Tom Scheerlinck te horen dat Simon de ontvoerder is. Benny, Patrick en Alfons wachten geduldig af ten huize Coppens, maar van Stefanie is geen enkel spoor meer. Dankzij een videoboodschap van Simon, ontdekt Benny waar ze zitten. Simon wordt opgepakt en Stefanie keert veilig thuis.

Familie 6107 004
2018-02-25 (7)

De aankoop

Wanneer de 'friends' krap zitten met financiële problemen verkopen sommige inwoners hun deel van het huis. Alfons heeft verrassend nieuws voor Stefanie. Hij doet haar het voorstel om samen met hem de helft van het huis te kopen, met de bedoeling dat Stefanie er intrekt. Benny heeft het moeilijk met het voorstel van Alfons voor Stefanie. Alfons maakt zijn kleindochter duidelijk dat hij niet meer als 200.000 euro kan geven voor het huis. Alfons kan Stefanie overtuigen om haar aandelen van Thomas te verkopen en een lening te nemen voor het resterende bedrag.

2018-06-01 (8)
Familie 6129 003

Alfons racist?

Ayo Buhari, een vluchteling uit Nigeria, zoekt hulp in de Jan & Alleman en komt zo terecht bij de familie Coppens. Hij doet zijn verhaal aan hen en Benny biedt hem onderdak aan. Alfons laat al meteen merken dat hij geen voorstander is van deze toestanden. Benny en Stefanie vinden het niet kunnen dat Alfons zo reageert op Ayo, die is moeten vluchten voor Boko Haram en nog maar net zijn verloofde heeft verloren. Met de tijd beginnen Stefanie en Ayo een hechte band te vormen, waarbij Stefanie zelfs verliefd wordt op Ayo. Alfons blijft hem afkeuren.

2018-02-06 (20)
Familie 6132 001

Schijnhuwelijk

Wanneer Ayo bang wordt dat ze hem terug gaan sturen naar Nigeria, stelt Stefanie voor om met hem te trouwen. Alfons waarschuwt zijn kleindochter, want hij denkt dat Ayo van haar profiteert. Ook Benny is tegen het huwelijk, omdat hij bang is dat Stefanie alweer in haar ongeluk loopt. Stefanie en Ayo gaan hun huwelijk aangeven in het gemeentehuis, maar ze komen in de problemen wanneer iemand de gemeente inlicht dat het over een schijnhuwelijk zou gaan. Stefanie beschuldigt meteen Alfons als verklikker. Alfons zweert dat hij niets te maken heeft met de inlichting en voelt zich beledigt.

2018-06-01 (6)
2018-06-01 (26)

Huwelijk in mineur

Benny, Patrick en Alfons worden alledrie ondervraagd door mevrouw Verhoeven van de cel schijnhuwelijken. Ook Alfons doet een goed woordje over Stefanie en Ayo en daar is Stefanie hem zeer dankbaar voor. Op de dag van het huwelijk is de familie bij elkaar gekomen op het gemeentehuis. Wanneer Ayo niet komt opdagen op de trouwceremonie, lijkt Alfons zijn theorie bevestigd te zien en begint luidop zijn racistisch getinte meningen te uiten. In werkelijkheid geraakte Ayo verzeild in een gevecht met twee mannen die hem lastigvielen op weg naar de gemeente.

2018-06-08 (14)
S27 afl6208 202

Teruggestuurd

Stefanie ontdekt dat de cel Schijnhuwelijken een nieuw onderzoek heeft geopend na de uitval van Alfons op het gemeentehuis. Ayo wordt meegenomen en geplaatst in een gesloten asielcentrum. Stefanie wil Alfons nooit meer zien. Ayo wordt teruggestuurd naar Nigeria. Stefanie heeft dringend vervoer nodig naar Brussel zodat ze nog afscheid van Ayo kan nemen, maar niemand kan haar brengen. Alfons biedt plots zijn diensten aan om het goed te maken met zijn kleindochter. Stefanie gaat in op zijn aanbod. Enkele dagen later wil Stefanie Ayo achterna reizen, maar ze verandert op het nippertje van gedachte.

S28 afl6219 021
S28 afl6220 016

Bingoavond

Alfons raakt in de Jan en Alleman aan de praat met Albert, die hem uitnodigt om deel te nemen aan de bingoavond van het rusthuis in de Foodbar. Aanvankelijk slaat Alfons het voorstel af. Wanneer Albert hem vertelt dat er prijzen gewonnen kunnen worden, verandert hij toch van gedacht. Zjef wordt door Anna en Albert aangesteld als ballendraaier. Alfons probeert hem om te kopen voor de bingoavond omdat hij met de prijzen wil gaan lopen. Emma spoort Zjef aan om mee in het plannetje van Alfons te stappen.

S28 afl6221 024
S28 afl6221 021

Omkoperij

Op de bingoavond beslist Zjef om zich toch niet te laten omkopen door Alfons, waardoor Albert wint. Alfons gaat achteraf zijn geld terug vragen aan Zjef. Hij raadt Alfons aan om de volgende keer gewoon voor het plezier en gezelschap bingo te spelen. De week nadien rijdt Patrick voorbij het huis van Alfons, waar de voordeur openstaat en Alfons zelf niet thuis is. Hij licht Benny meteen in. Beiden maken zich zorgen omdat Alfons ook zijn telefoon niet opneemt. Enkele dagen later komt Alfons plots weer opdagen alsof er niets gebeurd is.

Familie 6226 extra3
Familie 6237 002

Het rusthuis

Benny vreest dat er maatregelen genomen moeten worden voor het verwarde gedrag van zijn vader. Hij overweegt om Alfons te laten intrekken in een rusthuis. Patrick schakelt Anna en Albert in om hier met Alfons over te praten, maar die wil er niet van weten. Op een dag komt Alfons niet opdagen voor een lunch met Stefanie, omdat hij verdwaald was. Benny neemt zijn vader mee naar het rusthuis van Anna en Albert en ze krijgen er een rondleiding. Alfons blijft negatief waardoor Benny hem voorstelt om bij hem in te trekken. Alfons gaat wel geregeld naar het dagcentrum om het gezelschap van Anna en Albert op te zoeken.

Familie 6235 001
Familie 6228 extra3

Op onderzoek

Benny en zijn gezin maken zich zorgen om Alfons, die steeds meer vergeet. Ook Alfons zelf heeft door dat er iets mis is en is bang dat hij snel achteruit zal gaan. Stefanie zorgt ervoor dat hij zich laat onderzoeken en niet veel later moet hij onder de scanner in het ziekenhuis, omdat het mogelijk is dat hij een hersentumor heeft. Dit blijkt gelukkig niet waar te zijn, maar dat betekent wel dat hij waarschijnlijk alzheimer heeft. Hij weigert zich echter verder te laten onderzoeken. Alfons krijgt een preek van Patrick wanneer hij een kokende pot water op het vuur laat staan en Alfons is boos voor de reactie.

Familie 6266 002
S28 afl6267 055

Verliefd op Lily

Thuis is Alfons er niet bij met zijn hoofd en Stefanie vraagt hem wat er aan de hand is. Hij biecht haar op dat hij verliefd is op Lily uit het dagcentrum. Stefanie besluit haar grootvader te helpen en samen maken ze cake en schrijven ze een gedicht voor haar. Wanneer Benny dit te weten komt, komt er iets schokkends aan het licht. Alfons is verliefd op Liliane Saeys, Benny's moeder, die al jaren dood is. Niet veel later krijgen ze de resultaten van de onderzoeken. Alfons heeft een klein hartaanval gehad en lijdt daardoor nu aan een speciale vorm van dementie.

2018-12-14 (2)
Familie 6287 001

Danslessen

De diagnose is een harde klap voor Alfons en zijn familie, maar met de juiste medicatie kunnen ze de ziekte wel tegenhouden. Alfons merkt zelf een verbetering en komt weer terug vaker buiten. In het café worden hij en Patrick aangesproken door Zjef om mee te spelen in een promofilmpje voor Niko zijn bier, Gust. Alfons en Amelie spelen de hoofdrollen. Hierdoor raken de twee aan de praat en vertelt Alfons aan Amelie dat hij een goede danser is. Hij belooft haar danslessen te geven. De volgende dag geeft hij Amelie de eerste dansles in de loft van Lars.

S28 afl6302 066
S28 afl6324 019

De vierde man

Benny heeft zware schulden en zorgt ervoor dat hierdoor Jonas opnieuw in de gevangenis belandt en Robyn een punt achter hun relatie zet. Benny is er kapot van dat Robyn hem niet meer wil zien en loopt er slechtgezind bij. Alfons en Patrick willen hem opvrolijken en Alfons zorgt voor een vierde man, zodat ze kunnen kaarten. Hij loopt Hans Deschutter, een ex van Stefanie, tegen het lijf in het dagcentrum. Hans werkt er als kapper en ook zijn moeder Diane verblijft in het rusthuis. Benny is er niet blij mee dat Hans de vierde man is, maar beslist toch mee te kaarten.

S28 afl6301 081
Familie 6331 001

Benny in de put

Hans en Benny gaan al snel terug vaker op stap. Alfons, Patrick en Stefanie vrezen dat Hans een slechte invloed heeft op Benny en Stefanie zet beide mannen op hun plaats. Zo gaat Hans het bijleggen met zijn vriendin en ook Benny doet zijn best om terug toenadering te zoeken tot Robyn. Hij huurt een orkest van 3 personen in om het liedje 'That's Amore' te spelen met hem als zanger. Benny begint echter aan zichzelf te twijfelen wanneer Alfons het liedje beter kan zingen dan hem. Het lukt Benny uiteindelijk toch om Robyn haar hart opnieuw te veroveren.

2019-03-01 (6)
2019-03-09 (9)

De lottowinnaar

Benny wint het groot lot, maar geeft zijn geld uit aan nutteloze zaken. Patrick en Alfons proberen hem te overtuigen om voorzichtiger te zijn met zijn geld. Freddy krijgt hier ook al snel lucht van en vraagt af en toe om eens geld te lenen van zijn goede vriend. Alfons is bang dat Freddy van zijn zoon profiteert en waarschuwt hem. Benny is er echter door aangedaan wanneer hij hoort dat Freddy in geldnood is door zijn scheiding. Hij leent hem dan ook 20.000 euro en koopt een defect televisietoestel van hem over om hem te helpen.

2019-05-06 (2)
2019-05-08 (8)

Overdosis pillen

De toestand van Alfons gaat weer achteruit. Op een morgen heeft hij een zware hoest en heeft hij ook koorts. De dokter schrijft hem verschillende pillen voor. Benny wil zijn vader niet alleen laten, maar Robyn heeft geen andere keuze wanneer ze opgeroepen wordt om te gaan werken. Wanneer Alfons even alleen thuis is, raakt hij in de war en neemt hij teveel pillen. Benny vindt zijn vader op de grond in de keuken en belt meteen de ambulance. De dokter zegt dat het allemaal goedkomt, maar dat ze Alfons zijn maag moeten leegpompen om zeker te zijn dat alle pillen eruit zijn. Hierna is Alfons opnieuw heel verstrooid.

Familie 6400 006
Familie 6428 026

De benefiet

Benny en zijn gezin ontmoeten Johan en zijn zoontje Rik via Robyn. Rik heeft de ziekte van Duchenne en voor een dure behandeling in Amerika heeft Johan geen geld. Benny en Robyn organiseren een benefiet in de foodbar en Benny wil mensen lokken door te beloven dat Willy Sommers komt optreden. Benny slaagt er niet in om Willy Sommers te contacteren. Alfons komt met de oplossing, want hij kent de buurman van Willy Sommers en vraagt hem een goed woordje te doen. Op de dag van de benefiet is het voor Benny bang afwachten of Willy Sommers komt opdagen, maar het geluk lacht hem toe wanneer hij zijn opwachting maakt.

Aflevering 6429 17.08.29
Aflevering 6429 17.10.00

Alfons ontdekt de waarheid

In de Foodbar blijft het feestje met Willy Sommers doorgaan. Wanneer Alfons naar de wc gaat, ontdekt hij dat Johan een bedrieger is en dat Rikske wel kan stappen. Alfons vertelt alles aan Robyn, maar zij wil Alfons niet geloven. Johan dringt er ondertussen bij Robyn op aan om het geld zo snel mogelijk op zijn rekening te storten. Alfons probeert ook tevergeefs zijn zoon Benny op de hoogte te brengen, maar die krijgt net een telefoontje van Stefanie en heeft geen tijd om naar het verhaal van zijn vader te luisteren.

Aflevering 6429 17.27.01
Aflevering 6432 08.22.40

Vermist

Alfons is vergeten dat er een benefiet was met Willy Sommers, dus toont Robyn hem een filmpje. Alfons herinnert zich nu dat hij ook aanwezig was op de benefiet en hij krijgt een flashback van Rikske die zelfstandig kon staan in de toiletten. Robyn gelooft Alfons nog steeds niet waardoor hij boos wordt en thuis vertrekt. Benny werkt zijn frustraties uit op Robyn en neemt het haar kwalijk dat Alfons vertrokken is, zeker wanneer duidelijk wordt dat Alfons effectief gelijk heeft. Benny en Robyn gaan op zoek en er worden affiches in de stad opgehangen. Uiteindelijk wordt Alfons teruggevonden in de kamping waar hij vroeger aan caravan had.

S29 afl6438 064
S29 afl6435 039

Naar het rusthuis

Alfons heeft het moeilijk met zijn vergeetachtigheid en hoopt dat Benny de nodige maatregelen treft zodat hij niet meer plotseling kan verdwijnen. Benny krijgt het bericht dat er een plaats is vrijgekomen in het rusthuis en Alfons de volgende op de wachtlijst is. Hij heeft het moeilijk om zijn vader nu weg te sturen en gaat een gesprek met hem aan. Alfons doet echter alsof hij er geen problemen mee heeft en verhuist naar het rusthuis. Patrick vermoedt dat Alfons alleen maar verhuist om niemand tot last te zijn.

Familie 6484 002
Familie 6498 004

Robyn in de put

Benny en Robyn worden de opvangouders van tienerjongen Vince en Alfons maakt ook kennis met de jongen tijdens een bezoekje aan zijn zoon. Alfons merkt dat Robyn het moeilijk heeft en gaat een gesprek met haar aan. Zij is volledig van de kaart omdat Vince tijdens een ruzie zei dat het goed is dat ze nooit moeder geworden is. Robyn geeft aan Alfons toe dat ze maar al te graag moeder wou zijn. Daarna komt Alfons te weten dat Patrick last heeft van arthrose en wanneer Patrick op bezoek is in het rusthuis, merkt hij dat hij nog lang niet afgeschreven wil zijn.

Aflevering 6550 om 11.14.12
Familie 6556 004

Vlinders voor Eulalie

Anna en Albert vertellen Benny dat Alfons al een tijdje in de put zit dankzij de dood van zijn beste vriend Cyriel. Benny besluit zijn vader wat vaker te gaan bezoeken, maar ontdekt al snel dat de levenslust bij Alfons volledig weg is. Hij gaat zelfs zijn kamer niet meer uit om te gaan eten. Verpleger Tony wil een handje helpen en brengt Alfons in contact met Eulalie zodat ze samen kunnen kaarten. Alfons gaat akkoord en kan het goed met Eulalie vinden. Beetje bij beetje fleurt Alfons weer helemaal op en heeft hij zelfs vlinders in de buik.

Aflevering 6558 om 18.34.55
Aflevering 6562 om 21.46.26

Hartaanval

Tijdens het avondeten dreigt Alfons te stikken in een kippenboutje, maar hij wordt gered door verpleegster Vanessa. Benny besluit de vrouw te bedanken met een cadeautje. Nadien slaat het noodlot opnieuw toe. Tijdens het carnavalfeestje krijgt Eulalie een hartaanval, maar Tony slaagt erin om haar te reanimeren. Alfons wil Eulalie bezoeken in het ziekenhuis, maar mag het rusthuis niet alleen verlaten. Vanessa brengt Benny op de hoogte die Alfons vervolgens vergezelt om Eulalie te bezoeken. Een dag later krijgt Alfons echter te horen dat Eulalie overleden is.

Aflevering 6566 om 22.20.48
Aflevering 6574 om 10.09.31

Het ontslag van Vanessa

Alfons zakt opnieuw weg in een depressie door het plotse overlijden van Eulalie en Benny maakt zich opnieuw zorgen om zijn vader. Niets kan hem nog doen lachen dus Benny brengt hem mee naar huis zodat Patrick en Stefanie eens kunnen proberen. Stefanie zet oude muziek op en krijgt Alfons terug aan het dansen. In het rusthuis ontdekken de bewoners ondertussen dat Vanessa op staande voet ontslagen is omdat ze spullen van de bewoners gestolen heeft. Vanessa komt afscheid nemen van Alfons, Anna en Albert, maar Alfons maakt haar duidelijk dat hij er niets van gelooft en haar blijft steunen.

Trivia

  • Alfons is jarig op 23 september.
  • Omdat Jaak Van Assche niet fulltime werkt bij Familie, mogen de makers hem slechts 7 scènes per week schrijven.
  • Ondanks zijn status als hoofdpersonage, duikt Alfons eerder sporadisch op. In het 26ste seizoen kwam hij in 42 afleveringen in beeld en in het 27ste seizoen maar in 33 afleveringen. Tijdens het 28ste seizoen wordt zijn rol duidelijk veel groter en acteur Jaak Van Assche maakt duidelijk dat hij nog niet aan stoppen denkt.
  • Tijdens het 29ste seizoen staat Jaak Van Assche op de set met zijn vrouw Heddie Suls.
  • Tijdens de wereldwijde corona-crisis in 2020 worden de opnames van Familie stopgezet vanaf maart. Jaak Van Assche behoort tot de risicogroep en werd al eerder van de set gehaald. Wanneer de opnames terug starten in juni, is dat zonder Jaak en zijn collega's Annie Geeraerts en Ray Verhaeghe. Zij keren pas terug in augustus. De impact in de afleveringen zal minimaal zijn en het aandeel van de oudere acteurs zal zeker niet verminderen.

Generiek

Galerij

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.