FANDOM


Amelie De Wulf
Seizoenen 2627LL28S'8829 75375541 822099641541508 3188023493606244352 n
Eerste verschijning Aflevering 5858 - 30 december 2016
Laatste verschijning Aflevering 6548 - 7 februari 2020
Gespeeld door Erika Van Tielen
Huidig beroep Werkzoekend
Huidige partner -
Kinderen -
Ouders Guido Van den Bossche en Brigitte De Wulf
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sMediaLees Meer

Algemene informatie

Amelie De Wulf is een hoofdpersonage dat van 30 december 2016 tot 15 februari 2017 en van 10 april 2017 tot 7 februari 2020 vertolkt werd door Erika Van Tielen.

Familie en Liefdesleven

Amelie is de halfzus van Lars De Wulf, Charlotte De Wulf, Peter Van den Bossche en Veronique Van den Bossche en de dochter van Brigitte De Wulf en Guido Van den Bossche. Charlotte overleed op tweejarige leeftijd terwijl Amelie aan het babysitten was. Ze heeft de dood van haar jongere zusje nooit echt kunnen verwerken.

In 2017 heeft Amelie een relatie met een zekere Gijs, die haar in april van datzelfde jaar op straat zet. Later die maand kust ze Niko, bij wie ze een kamer huurt, maar daar blijft het ook bij. In het najaar van 2017 begint Amelie een relatie met Peter, tot ze van haar moeder te weten komt dat Peter haar halfbroer is. Ze verbreken hun relatie. In maart 2018 begint Amelie terug een relatie met haar ex-vriendje Gino Maes. Wanneer Gino opgepakt wordt door de politie wegens drugssmokkel, verbreekt het contact tussen de twee en komt het nogmaals tot een breuk.

In mei 2019 toont Amelie opnieuw interesse in Niko, maar hij wijst haar af. Amelie kust Niko in de Jan en Alleman, maar hij gaat niet in op haar avances en zet Amelie op haar plaats. Vanaf september 2019 heeft Amelie meerdere onenightstands met Jonas Versteven en de twee blijven elkaar zien. Jonas' gevoelens voor haar evolueren naar liefde, maar Amelie wil geen vaste relatie en houdt het casual. Ze gebruikt zijn inloggegevens van VDB Fashion om te frauderen en Jonas verbreekt het contact.

Studies en Beroepsleven

Amelie studeerde kort Economie en is daarna gaan schilderen. Beide hield ze niet lang vol. Naast haar (dure) studies heeft Amelie nog verschillende soorten jobs gedaan waaronder muziek, in de verkoop, in een casino en in de horeca. Meer bepaald heeft ze in onder andere 5 cafés, een snookerhal gewerkt en heeft ze ervaring als bloemschikster, taxichauffeur en personal assistent van een crimineel.

In januari 2017 blijkt Amelie werkloos te zijn en vraagt ze geld aan haar broer. Volgens Lars kan ze niet om met verantwoordelijkheid en geld. Niet veel later neemt Amelie terug afscheid van haar broer, want ze kan opnieuw aan de slag in een café. In april van datzelfde jaar keert ze al terug naar de omgeving van Lars, die haar tijdelijk de job als onthaalbediende bij VDB aanbiedt. Ze houdt de job maar een dag vol en gaat nadien samen met Niko Schuurmans aan de slag om een nieuw bier te maken als tegenhanger van de 'Gust'. In november 2017 gaat Amelie aan de slag als barvrouw in de Jan & Alleman.

In 2019 koopt Amelie een leegstaand pand om te verbouwen tot appartementen. Ze weigert elke financiële steun en fraudeert met facturen van VDB Fashion om haar maandelijkse afbetalingen te kunnen doen. Ze krijgt vervolgens tot steun van Mathias Moelaert, die mee in het project stapt. In 2020 geeft Amelie haar ontslag bij de Jan en Alleman en zet ze haar eigendom terug te koop.

Verhaallijnen

S26 afl5867 029
Familie amelie erikavantielen 001

De intrede van Amelie

Amelie duikt op een dag op bij VDB Fashion. Ze lijkt de Van den Bossches goed te kennen en neemt geen blad voor de mond. Ze wil Lars spreken, maar hij is niet op kantoor. Amelie gaat op onderzoek in de Foodbar en in de Jan en Alleman en komt zo aan de praat met Benny. Ze kan Benny overtuigen om haar een rondleiding te geven op Fashion, zodat ze opnieuw toegang kan krijgen tot de kantoren. Lars kan het niet geloven wanneer Amelie hem staat op te wachten in zijn kantoor. Amelie is werkloos en zoekt haar broer op om geld van hem te eisen.

S26 afl5868 016
S26 afl5871 029

Amelie heeft een nieuwe job

Tot het ongenoegen van Lars blijft Amelie enkele dagen rondhangen omdat ze haar broertje gezelschap wil houden tijdens zijn verjaardag. Ze komt ook meteen te weten dat hij smoorverliefd is op Veronique. Ze probeert Lars op te peppen en geeft hem het advies om zijn hoofd niet te laten hangen voor een vrouw. Niet veel later neemt Amelie weer afscheid van Lars en vertrekt ze met de trein richting haar nieuwe vriend Gijs, bij wie ze aan de slag kan in zijn café.

5931-04
Familie 5934 003

Amelie terug in de problemen

In april staat Amelie plots weer voor de neus van Lars. Ze is gedumpt door Gijs en is ook haar job kwijt. Ze slaapt stiekem in het kantoor van Lars, omdat ze geen onderdak heeft en niet langer ten laste van Lars wil blijven leven. Hij kan zijn zusje echter niet in de steek laten en zorgt ervoor dat Amelie aan de slag kan ter vervanging van Jenny. Amelie krijgt echter diezelfde dag een nieuwe job opportuniteit en vertrekt alweer. Dankzij Mieke komt Amelie te weten dat Niko een kamer verhuurt in zijn woning en Amelie besluit een kijkje te gaan nemen.

Familie 5936 001
0148cc48831098705f83586184f4b6f2

Amelie en Niko

Amelie neemt haar intrek bij Niko en die is onder de indruk van de jongedame. Amelie krijgt vervolgens slecht nieuws, want de job die ze normaal zou krijgen, gaat niet door. Amelie besluit voortaan haar eigen boontjes te doppen en schakelt de hulp van Lars deze keer niet in. Ze brengt Niko op het idee om een vrouwelijke tegenhanger te brouwen voor zijn 'Gust'-bier en wil hem helpen om de brouwerij uit te breiden. Niko is onder de indruk van het enthousiasme van Amelie en de twee flirten er op los. Het komt tot een kus, maar Amelie doet nadien alsof er niets gebeurd is.

Familie 5979 005
Familie 5976 001

Amelie als vertrouwenspersoon

Ondanks zijn hernieuwde relatie met Mieke, blijft Niko zijn problemen met Amelie delen, zeker wanneer hij vindt dat Mieke iets te veel 'hard-to-get' speelt. Amelie besluit Mieke op de vingers te tikken. Ondertussen krijgt Amelie van haar broer te horen dat hij vader zal worden nadat hij één van zijn flirts - Marie - zwanger heeft gemaakt. Amelie laat Lars duidelijk verstaan dat hij er moet zijn voor zijn kind, want ze wil niet dat hij moet opgroeien zonder vader, zoals zij en Lars dat wel moesten doen.

Aflevering5989-6
S27 afl5989 144

Steun voor Lars

Veronique is uiteindelijk toch met Mathias getrouwd en daar heeft Lars het moeilijk mee. Wanneer daar dan ook nog eens de dood van zijn pasgeboren zoon Daan en de breuk met Marie bijkomt, zit Lars er helemaal door en hij besluit om zijn koffers te pakken en te vertrekken naar ergens ver weg. Gelukkig staat net op dat moment Amelie voor zijn deur. Ze heeft een goed gesprek met hem en ze kan hem uiteindelijk ook overtuigen om niet te vertrekken.

Familie 6012 002
Familie 6013 002

Peter en Amelie

Amelie blijft rondhangen in de buurt van VDB Fashion en raakt aan de praat met Peter. Die is serieus onder de indruk van Amelie en herkent het jonge meisje van vroeger niet meer. Peter probeert een afspraakje te versieren bij Amelie, maar loopt een blauwtje bij haar. Amelie maakt Peter duidelijk dat hij meer moeite zal moeten doen. Peter neemt Amelie vervolgens mee voor een lunchdate op het dak van Fashion en de twee kussen voor het eerst. Amelie gaat er nadien echter snel vandoor en blijft de weken nadien een spelletje van aantrekken en afstoten spelen met Peter.

Familie 6031 002
Familie 6037 003

Het geheim van Amelie

Terwijl Amelie 'hard-to-get' speelt, doet Peter zijn best om haar voor zich te winnen. Louise geeft haar vader het nodige advies. Wanneer Amelie en Peter opnieuw afspreken in de Jan en Alleman, wordt het emotioneel zwaar voor Amelie wanneer ze in aanraking komt met peuter Mila. Peter nodigt Amelie bij hem thuis uit voor een goed gesprek en komt zo te weten dat Amelie vroeger een klein zusje had dat gestorven is terwijl zij aan het babysitten was. Amelie en Peter groeien voor het eerst dichter naar elkaar toe en geven toe aan hun gevoelens. De twee worden een koppel.

Familie 6047 002
Familie 6050 005

Het bommetje van Brigitte

De relatie met Peter zorgt voor een positieve boost bij Amelie. Ze investeert veel tijd in Peter en leert ook Louise goed kennen. Bovendien kan ze Jan overtuigen om haar aan te nemen in de Jan en Alleman. Het goede humeur van Amelie is van korte duur wanneer plots haar moeder opduikt. Lars nodigt haar uit voor een etentje en Brigitte geeft weer kritiek op de keuzes van Amelie. Wanneer Amelie nadien bezoek krijgt van haar moeder in het café, krijgt ze het opnieuw hard te verduren. Brigitte keurt vooral haar relatie met Peter af.

Familie 6058 003
Familie 6059 001

Amelie is een Van den Bossche

Van de ene dag op de andere is Amelie van de aardbodem verdwenen. Peter probeert haar tevergeefs te bereiken en ook Lars krijgt zijn zus niet te pakken. Lars maakt Peter duidelijk dat dit een typische reactie van Amelie is als het voor haar allemaal te snel gaat. Een dikke week staan Peter en Amelie terug oog in oog. Peter eist een verklaring, maar Amelie houdt haar lippen stijf op elkaar. Peter smeekt haar om de waarheid te vertellen en Amelie kan het niet langer verzwijgen. Ze kreeg van haar moeder te horen dat ze de dochter is van Guido en dus zijn halfzus is.

Familie 6078 004
Familie 6080 005

DNA-test

Het gerucht over Peter en Amelie verspreidt zich als een lopend vuurtje. Lars is in shock en Veronique wil het nieuws niet geloven. Zij gaat er meteen van uit dat Amelie gewoon uit is op de erfenis van Guido. Amelie eist een DNA-test, maar Veronique weigert een samenwerking en verbiedt de familie om bloed af te staan. Amelie doet haar uiterste best om Peter te overtuigen toch zijn DNA af te staan. Ze vertelt hem zelf dat ze overtijd is en misschien zwanger kan zijn, al blijkt dat laatste niet waar te zijn. Amelie beseft dat ze moet overschakelen tot drastische maatregelingen en wil het graf van Guido laten opgraven.

Familie 6083 na 004
Familie 6085 003

De speuractie van Peter en Amelie

Wanneer de dag van de opgraving aangebroken is, staan zowel Amelie als Peter en Veronique klaar op het kerkhof. Hun verbazing is groot wanneer de kist leeg is. Amelie wil uitzoeken wat er 18 jaar geleden gebeurd is en vermoedt dat Veronique meer weet. Samen met Peter komt ze terecht bij de begrafenisondernemer die Guido begraven heeft, maar ze krijgen daar geen antwoorden. Amelie vertrouwt het zaakje dan ook niet wanneer Peter nadien plots een uitleg heeft. Blijkbaar wou Guido's toenmalige vrouw Els de laatste wens van Guido waarmaken, namelijk gecremeerd worden en uitgestrooid worden.

Familie 6087 004
Familie 6083 005

Erkenning

Hoewel Amelie haar zoektocht naar de waarheid stopzet, wil ze toch nog altijd erkenning. De gebeurtenissen van de laatste tijd wegen zwaar op Veronique en na een zoveelste ruzie met Mathias en een preek van Lars gaat ze naar Amelie en beslist ze om naar de dokter te gaan en DNA af te staan. Peter en Veronique willen Amelie een deel van de erfenis aanbieden, namelijk 10 van de 30 procent aandelen die ze in hun bezit hebben. Maar Amelie is niet geïnteresseerd in het familiebedrijf. Uiteindelijk heeft ze 2 keuzes: de aandelen zelf of geld voor haar aandelen. Amelie kiest voor het geld.

Familie 6090 001
Familie 6099 001

Onverwerkt trauma

Amelie wordt verteerd door schuldgevoelens over wat er vroeger is gebeurd met haar zusje Charlotte. Ze moest op haar jonge zus babysitten waarna het meisjes door haar schuld om het leven kwam. Ze begint zelfs te hallucineren dat Charlie voor haar staat en knijpt een glas kapot. Lars maakt zich zorgen over Amelie en denkt dat ze professionele hulp nodig heeft. Hij schakelt de hulp in van zijn vriendin Marie om met haar te praten. De sessies met Marie hebben een positief effect op Amelie en niet veel later is ze weer helemaal de oude.

Familie 6100 003
Familie 6098 003

Kassadief

Jan merkt dat er geld uit de kassa van de Jan & Alleman verdwenen is. Hij beschuldigt Amelie ervan geld gestolen te hebben, maar zij kan er niet mee lachen dat ze beschuldigd wordt en ze eist Jans excuses. De volgende dagen wordt ze heel de tijd in het oog gehouden door Jan, maar een verwarde Albert blijkt uiteindelijk de kassadief te zijn. Ondertussen komt Anna zich ook excuseren bij Amelie voor wat er in het verleden gebeurd is. Ze verzoenen zich en de bomma neemt Amelie officieel op in de familie.

Familie 6144 003
Familie 6148 001

De komst van Gino

Amelie komt een oude bekende tegen in de Jan & Alleman: haar ex-lief Gino Maes. In het verleden hebben de twee een relatie gehad en ze proberen de band van vroeger terug aan te halen. Wanneer de twee kussen, worden ze betrapt door Lars en Peter. Amelie legt Peter uit dat Gino haar eerste lief was. Gino vraagt Amelie om opnieuw samen met hem in de drugsbusiness te stappen. Hij vertelt dat hij aan goed spul kan geraken en Amelie dit enkel moet leveren. Ze is namelijk al jaren van de radar, dus moet het volgens hem wel lukken. Amelie gooit hem buiten, omdat ze dacht dat hij veranderd was tegenover vroeger.

Familie 6151 003
Familie 6157 001

Het mislukte drugstransport

Gino heeft 47.000 euro geleend van drugsbarones Michelle Denaeyer en moet dit nog terugbetalen. Amelie stelt hem voor om zijn schuld af te betalen. Michelle geeft Gino echter nog een laatste opdracht: coke naar Londen brengen. Maar daar steekt Amelie een stokje voor en tipt de politie. Michelle eist dat Amelie haar fout rechtzet en zij de coke naar Londen moet brengen in plaats van Gino. Amelie stapt stiekem naar de politie om de bende van Michelle te kunnen strikken. Gino is echter medeplichtig en wordt alsnog opgepakt door de politie.

Familie 6172 005
Familie 6183 003

Zussenband

Veronique en Amelie willen hun zussenband versterken en spreken enkele keren met elkaar af. Veronique kan met Amelie ook veel praten over Lars en samen zijn ze het erover eens dat Marie niet de juiste partner voor hem is. Dat probeert Amelie Lars dan ook meerdere keren duidelijk te maken. Ze raadt hem aan om zijn overspel op te biechten aan Marie en wanneer die enkele moeilijke voorwaarden stelt, raadt Amelie Lars aan om niet langer achter haar gat te blijven lopen, al is die raad tevergeefs. Het is ook Amelie die Veronique aanraadt om Cédric in behandeling te laten gaan bij Marie.

Familie 6185 001
Familie 6208 002

Lars verdwenen

Marie wil niet dat Lars nog met Veronique omgaat. Amelie maakt hem duidelijk dat hij Veronique wilt en dat hij Marie moet laten vallen na een bezoek aan Veronique stort hij volledig in en vertrekt hij naar de Azoren om te bezinnen, zonder iemand iets te laten weten. Veronique komt via Amelie te weten waar hij uithangt. Ze reist meteen naar de Azoren, waar ze Lars vindt en ze hem eindelijk over haar gevoelens vertelt. Eenmaal terug in België worden de twee eindelijk een koppel. Amelie is dolgelukkig dat haar broer en zus nu een koppel zijn.

Familie 6207 006
Familie 6208 seizoensfinale embargo 002

Amelie neergestoken

Veronique en Amelie gaan samen iets drinken voor Amelies verjaardag. De twee amuseren zich rot, maar kijken iets te diep in het glas. Wanneer een man avances probeert te maken op de twee, kunnen ze hem afwimpelen. Eenmaal thuis voelt vooral Veronique zich niet goed. Door de alcohol beginnen de twee vrouwen elkaar verwijten naar het hoofd te slingeren. Later die avond wordt Veronique wakker op de grond met bloed aan haar handen en een keukenmes naast haar. Wanneer ze een bloedspoor tot in de keuken volgt, ziet ze Amelie liggen in een plas bloed met een gapende steekwonde in haar zij...

Familie 6209 k 001
Familie 6209 k 005

Amelie in het ziekenhuis

Veronique wordt wakker naast het bebloede lichaam van Amelie. Ze is totaal van slag en kan zich niets meer herinneren van de avond die ze samen doorbrachten. Ze maakt haar opwachting bij Peter en vertelt wat er aan de hand is. Veronique verdwijnt weer en wordt later op straat gearresteerd door de politie voor de moordpoging op Amelie. In het ziekenhuis is Brigitte in alle staten. Ze heeft de Van den Bossches nooit vertrouwd. Het feit dat Lars nu ook een relatie met Veronique zou hebben, draagt hier niet positief aan bij.

Familie 6229 003
Familie 6277 001

De confrontatie

Twee maanden later. Veronique en Amelie hebben allebei last van dromen over de dramatische nacht, waarvan het verloop telkens anders is. Ondanks alles blijft Lars Veronique steunen, in tegenstelling tot Amelie, die niet zeker is van wat ze denkt. Brigitte is op haar beurt zeer duidelijk: Veronique is schuldig en Lars loopt in zijn ongeluk. Niet veel later gaat Amelie de confrontatie met Veronique aan in de gevangenis omdat ze uit haar eigen mond wil horen wat ze zich herinnert van de avond. Veronique blijft overtuigd van haar onschuld en Amelie gelooft haar.

Familie 6260 003
Familie 6252 004

Het boek van Evy

Mathias en Marie willen wraak nemen op Lars en huren escorte Nora in om Lars te beschuldigen van aanranding. Lars komt hierdoor in een lastig parket te zitten, maar Amelie gelooft hem meteen en ontdekt dat Nora een escorte is. Hij heeft ook Amelie als getuige van hun gesprek, zonder medeweten van Nora. Evy wil ondertussen een boek schrijven over Veronique en Amelie. Veronique en Peter willen niet meewerken aan het boek, maar Amelie wil Evy wel helpen en belooft alles te vertellen wat ze weet.

Familie 6277 Extra 010 Amelie Lars
Familie 6274 002

Evy's onderzoek

Veronique beslist toch mee te werken aan Evy's boek. Aangezien voor de politie het onderzoek al is afgerond, start Evy met haar eigen onderzoek. Hanne maakt op basis van de beschrijving van Amelie een robotfoto van de man die haar en Veronique in de bar heeft lastiggevallen. Daarmee gaat Evy naar de beruchte bar, maar de barman houdt de boot af. Niet veel later krijgt Veronique te horen dat ze vanaf nu beschuldigd wordt voor poging tot moord en dus berecht zal worden door assisen. Marie-Rose keert terug om haar dochter te steunen en het komt tot een pijnlijke ontmoeting met Amelie.

Familie 6262 004
Familie 6278 Extra 015 Brigitte Amelie

Roddeltante en volledige bekentenis

Door de problemen met Jonas gaat Jenny bij Jan slapen, in de logeerkamer. Wanneer Amelie dit ziet, verspreidt ze een roddel dat de twee een koppel zijn, waarop Jonas en Mieke heftig reageren. Wanneer Anna ziet dat Jenny voor Jan zorgt, hoopt ze stiekem dat er meer aan de hand is en hoort ze Amelie uit. Ondertussen begint Veronique aan haar eigen onschuld te twijfelen en beslist ze om volledige bekentenissen af te leggen. Amelie wilt antwoorden en gaat de confrontatie aan met Veronique. Ze gelooft haar echter niet.

Familie 6288 004
Familie 6284 004

Een eigen onderzoek

Evy komt via een buurvrouw van Veronique te weten dat er op de avond van de steekpartij een onbekende auto met iemand erin in de straat stond. Niet veel later verdwijnt Evy echter spoorloos. Amelie merkt iets vreemds op in het dossier van het onderzoek. Barman Bram verklaart dat hij niet heeft gezien dat een man haar en Veronique lastigviel, terwijl zij zeker weet dat dat wel zo was. Ze gaat hem confronteren en hij chanteert Lars. Lars betaalt en gaat een gesprek aan met Marnix De Vadder, de man die Veronique en Amelie op 29 juni lastigviel.

Familie 6286 004
Familie 6287 001

Het reclamefilmpje

Zjef vraagt aan Jonas en Amelie om mee te doen in zijn promofilmpje voor Gust. Jonas laat hem echter op het laatste moment in de steek. Hij gebruikt dan maar Alfons, maar iedereen lacht Zjef uit met zijn filmpje. Niko is razend door de slechte reclame en Zjef is er kapot van. Nadat ze samen hebben meegespeeld in het reclamespotje van Zjef wilt Alfons Amelie leren dansen. Ze hebben een date bij Amelie thuis en Patrick lijkt jaloers te zijn. Ook Lars weet niet wat hij ziet. De date blijkt heel succesvol te zijn.

Familie 6303 k 005
Familie 6303 k 009

Het proces van Veronique

Het proces van Veronique gaat van start. Lars probeert tevergeefs Marnix te bereiken en Amelie vindt dat hij het moet loslaten. Veronique wordt hard aangepakt op haar proces. Haar advocaat probeert de schade te beperken. Amelie vertelt tijdens haar getuigenis dat ze na alles wat er gebeurd is niet meer weet of Veronique in staat is om iemand te vermoorden. Toch blijft ze Veronique steunen en is ze samen met Peter elke dag van de partij in de rechtbank. Het onderzoek van Lars komt in stroomversnelling en hij ontdekt de echte dader van de steekpartij: Marie-Rose.

Familie 6329 005

Veronique op vrije voeten

Veronique komt vrij uit de gevangenis en trekt in bij Lars. Ze heeft het moeilijk om alles te verwerken en ontloopt Amelie de eerste dagen. Die kan haar weer wat opbeuren door samen te gaan shoppen en na een tijdje betert hun relatie weer. Ondertussen kopen Mathias en Niko de Jan & Alleman over van Anna. Jan heeft het moeilijk met de hervormingen om het café te verjongen en dreigt met ontslag. Amelie probeert hem op andere gedachten te brengen.

Familie 6356 005
Familie 6369 003
Familie 6388 002

Jelle op het slechte pad

Jelle heeft het moeilijk sinds hij geschorst is op de voetbal en Peter vraagt Amelie om hem een studentenjob aan te bieden in de Jan & Alleman. Amelie houdt een oogje in het zeil, maar hij wordt al snel ontslagen wanneer hij indruk probeert te maken op Wout en Inez. Die nemen XTC-pillen en wanneer Jelle er ook eens inneemt, begint hij raar te doen en wordt hij betrapt door Amelie. Die gaat met hem praten en gaat niets tegen Peter te zeggen wanneer Jelle belooft ermee te stoppen. Jelle en Inez worden een koppel en Jelle wil een stapje verder gaan, maar weet niet hoe hij dat moet aanpakken. Amelie geeft hem goede raad. Wanneer Jelle opnieuw drugs neemt in het café wordt hij tijdelijk in coma gehouden. Amelie biecht Peter op dat ze hem eerder al betrapt had en die reageert razend.

6403-11

De plotse kus

Amelie en Niko kunnen het goed met elkaar vinden in de Jan & Alleman en hun gesprekken gaan vaak de flirterige kant op. Amelie begint Niko volop te kussen, maar die is daar echter niet blij mee. Hij probeert Amelie nadien te vermijden terwijl zij haar uiterste best doet om Niko te spreken zodat ze haar verontschuldigingen kan aanbieden. Lars komt te weten dat zijn zusje deze misstap begaan heeft en is niet mals voor haar.

Familie 6431 004
Familie 6446 003

Ongewaardeerd

Wanneer Amelie door Niko gewoon als 'barvrouw' wordt aangesproken, schiet dat bij haar in het verkeerde keelgat. Amelie vindt dat ze veel meer doet in het café en eist meer respect voor haar job en bovendien een loonsverhoging. Niko gaat niet akkoord waardoor Amelie zich tegendraads opstelt. Ze sluit het café op momenten dat het niet nodig is en laat Niko in de steek. Na het auto-ongeval van Jan staat Amelie er bovendien bijna altijd alleen voor en ze dreigt met op te stappen als ze geen loonsverhoging krijgt. Dankzij haar uitstekende onderhandelingstechnieken slaagt Amelie erin om te krijgen wat ze wil.

Familie 6440 003
Familie 6450 002

Op eigen benen

Tussen Amelie en Lars botert het niet meer goed en Amelie wil op haar eigen benen staan. Ze gaat op zoek naar een studio, maar Lars vraagt zich vooral af hoe ze dat gaat betalen. Zeker nu hij te weten komt dat Amelie haar volledige erfenis 'geleend' heeft aan Gino. Brigitte en Veronique vinden dat het tijd is dat Lars zijn kleine zusje loslaat. Amelie vindt een geschikte loft en neemt er haar intrek. Ze hoopt op de hulp van Peter voor designmeubelen, maar krijgt onverwacht hulp van haar onenightstand Jonas. Lars heeft het moeilijk met het contact tussen Amelie en Jonas en probeert ze uit elkaar te houden.

Trivia

  • Erika Van Tielen duikt van december 2016 tot en met maart 2017 slechts sporadisch op in de reeks (zowel in levende lijve als in een telefoongesprek). Pas vanaf april 2017 vervoegde ze de vaste cast.
  • Omdat Erika Van Tielen niet fulltime werkt bij Familie, mogen de makers haar slechts 7 scenes per week schrijven.
  • In mei 2018 vertelt Brigitte dat Amelie bijna 35 jaar is.
  • Vanaf het 29ste seizoen is Amelie te zien in een nieuwe look.
  • In een podcast van Q-presentator Sam De Bruyn vertelt Erika Van Tielen dat ze op het punt stond om op te stappen bij 'Familie' omdat ze de verhaallijnen voor haar personage te saai vond.

Generiek

Galerij

Foto's

Media

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de moordpoging op Amelie, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.