FANDOM


Amelie De Wulf
Seizoenen 2627LL28 Familie portret2017 amelie 02
Eerste verschijning Aflevering 5858 - 30 december 2016
Laatste verschijning -
Gespeeld door Erika Van Tielen
Huidig beroep Barvrouw Jan en Alleman
Huidige partner -
Kinderen -
Ouders Guido Van den Bossche en Brigitte De Wulf
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sMedia

Algemene informatie

Amelie De Wulf is een hoofdpersonage dat sinds 30 december 2016 vertolkt wordt door Erika Van Tielen.

Familie en Liefdesleven

Amelie is de jongere halfzus van Lars De Wulf, Peter Van den Bossche en Veronique Van den Bossche en de dochter van Brigitte De Wulf en Guido Van den Bossche. Tot 2017 wist Amelie niet wie haar vader was. Lars en Amelie hadden ook een jonger halfzusje, Charlotte De Wulf. Zij overleed op tweejarige leeftijd terwijl Amelie aan het babysitten was. Amelie was op dat moment echter zelf nog maar 11 jaar en ze heeft de dood van haar jongere zusje nooit echt kunnen verwerken.

In 2017 heeft Amelie een relatie met een zekere Gijs, die haar in april van datzelfde jaar op straat zet. Later die maand kust ze Niko Schuurmans, bij wie ze een kamer huurt, maar daar blijft het ook bij. Later dat jaar begint Amelie een relatie met Peter Van den Bossche, tot ze van haar moeder te weten komt dat Peter haar halfbroer is. Ze verbreken hun relatie.

In maart 2018 ziet Amelie Gino Maes terug. De twee hadden in het verleden een relatie van 2 jaar, die uiteindelijk is stukgelopen. Wanneer Amelie en Gino samen herinneringen ophalen, komt het tot een kus. De twee worden terug een koppel. Wanneer Gino opgepakt wordt door de politie wegens drugssmokkel, verbreekt het contact tussen de twee en komt het nogmaals tot een breuk.

Studies en Beroepsleven

Amelie studeerde kort Economie en is daarna gaan schilderen. Beiden hield ze niet lang vol. Naast haar (dure) studies heeft Amelie nog verschillende soorten jobs gedaan waaronder muziek, in de verkoop, in een casino en in de horeca. Meer bepaald heeft ze in onder andere 5 cafés, een snookerhal gewerkt en heeft ze ervaring als propper, bloemschikster, taxichauffeur en personal assistent van een crimineel.

In januari 2017 blijkt Amelie werkloos te zijn en eist ze geld van haar broer. Volgens Lars kan ze niet om met verantwoordelijkheid en geld. Niet veel later neemt Amelie terug afscheid van haar broer, want ze kan opnieuw aan de slag in een café. In april van datzelfde jaar keert ze al terug naar de omgeving van Lars, die haar tijdelijk de job als onthaalbediende bij VDB aanbiedt. Ze houdt de job maar een dag vol en gaat nadien samen met Niko Schuurmans aan de slag om een nieuw bier te maken als tegenhanger van de 'Gust'. In oktober 2017 vertelt Louise dat ze in hetzelfde tuincentrum als Amelie heeft gewerkt. In november 2017 gaat Amelie aan de slag als barvrouw in de Jan en Alleman.

Verhaallijnen

Familie amelie erikavantielen 002
Familie amelie erikavantielen 001
S26 afl5871 027
Familie 5934 003
486f18dd73f1683d52a276f8635f13ae
Familie 5979 005

Amelie duikt op een dag op bij VDB Fashion. Ze lijkt de Van den Bossches goed te kennen en neemt geen blad voor de mond. Ze wil Lars spreken, maar hij is niet op kantoor. Amelie gaat op onderzoek in de Foodbar en in de Jan en Alleman en komt zo aan de praat met Benny. Ze kan Benny overtuigen om haar een rondleiding te geven op Fashion, zodat ze opnieuw toegang kan krijgen tot de kantoren. Lars kan het niet geloven wanneer Amelie hem staat op te wachten in zijn kantoor. Lars biecht Veronique op dat het gaat om Amelie, zijn jongere zus. Amelie is werkloos en zoekt haar broer op om geld van hem te eisen.

Tot zijn ongenoegen blijft Amelie enkele dagen rondhangen omdat ze haar broertje gezelschap wil houden tijdens zijn verjaardag. Ze komt ook meteen te weten dat hij smoorverliefd is op Veronique. Ze probeert Lars op te peppen en geeft hem het advies om zijn hoofd niet te laten hangen voor een vrouw. Niet veel later neemt Amelie weer afscheid van Lars en vertrekt ze met de trein richting haar nieuwe vriend Gijs, bij wie ze aan de slag kan in zijn café.

In april staat Amelie plots weer voor de neus van Lars. Ze is gedumpt door Gijs en is ook haar job kwijt. Ze slaapt stiekem in het kantoor van Lars, omdat ze geen onderdak heeft en niet langer ten laste van Lars wil blijven leven. Hij kan zijn zusje echter niet in de steek laten en zorgt ervoor dat Amelie aan de slag kan ter vervanging van Jenny. Amelie krijgt echter diezelfde dag een nieuwe job opportuniteit en vertrekt alweer.

Dankzij Mieke komt Amelie te weten dat Niko een kamer verhuurt in zijn woning en Amelie besluit een kijkje te gaan nemen. Niko is onder de indruk en niet veel later neemt Amelie haar intrek bij hem. Ze krijgt wel slecht nieuws, want de job die ze normaal zou krijgen, gaat niet door. Amelie besluit voortaan haar eigen boontjes te doppen en schakelt de hulp van Lars deze keer niet in. Ze brengt Niko op het idee om een vrouwelijke tegenhanger te brouwen voor zijn 'Gust'-bier en wil hem helpen om de brouwerij uit te breiden. Niko is onder de indruk van het enthousiasme van Amelie en de twee flirten er op los. Het komt tot een kus, maar Amelie doet nadien alsof er niets gebeurd is.

Ondanks zijn hernieuwde relatie met Mieke, blijft Niko zijn problemen met Amelie delen, zeker wanneer hij vindt dat Mieke iets te veel 'hard-to-get' speelt. Amelie besluit Mieke op de vingers te tikken en haar duidelijk te maken dat ze Niko beter moet behandelen. Ondertussen krijgt Amelie van haar broer te horen dat hij vader zal worden nadat hij één van zijn flirts - Marie Devlieger - zwanger heeft gemaakt. Amelie laat Lars duidelijk verstaan dat hij er moet zijn voor zijn kind, want ze wil niet dat hij moet opgroeien zonder vader, zoals zij en Lars dat wel moesten doen. Lars blijft Amelie gebruiken als zijn vertrouwenspersoon en vertelt haar dan ook dat hij volledig voor Marie en zijn kindje wil gaan.

Aflevering5989-6
Familie 6013 002
Familie 6027 001
Familie 6030 001
Familie 6037 003
Familie 6039 002
Familie 6050 005
Familie 6059 001
Familie 6069 002
Familie 6075 003
Familie 6078 004
Familie 6083 005
Familie 6087 004
Familie 6089 001
2018-01-20 (39)
Familie 6099 001
Familie 6126 001
Familie 6131 003
Familie 6143 001
Familie 6157 004
Familie 6172 005
Familie 6205 005
Familie 6207 006
Familie 6208 seizoensfinale embargo 002

Veronique is uiteindelijk toch met Mathias getrouwd en daar heeft Lars het moeilijk mee. Wanneer daar dan ook nog eens de dood van zijn pasgeboren zoon Daan en de breuk met Marie bijkomt, zit Lars er helemaal door en hij besluit om zijn koffers te pakken en te vertrekken naar ergens ver weg. Gelukkig staat net op dat moment Amelie voor zijn deur. Ze heeft een goed gesprek met hem en ze kan hem uiteindelijk ook overtuigen om niet te vertrekken.

Twee maanden later

Amelie blijft rondhangen in de buurt van VDB Fashion en raakt aan de praat met Peter. Die is serieus onder de indruk van Amelie en herkent het jonge meisje van vroeger niet meer. Peter probeert een afspraakje te versieren bij Amelie, maar loopt een blauwtje bij haar. Amelie maakt Peter duidelijk dat hij meer moeite zal moeten doen om haar voor zich te winnen. Peter neemt Amelie vervolgens mee voor een lunchdate op het dak van Fashion en de twee kussen voor het eerst. Amelie gaat er nadien echter snel vandoor en blijft de weken nadien een spelletje van aantrekken en afstoten spelen met Peter.

Terwijl Amelie 'hard-to-get' blijft spelen, doet Peter steeds meer zijn best om haar voor zich te winnen. Louise geeft haar vader het nodige advies en ook Benny moeit zich met de situatie. Wanneer Amelie en Peter opnieuw afspreken in de Jan en Alleman, wordt het emotioneel zwaar voor Amelie wanneer ze in aanraking komt met peuter Mila. Peter nodigt Amelie bij hem thuis uit voor een goed gesprek en komt zo te weten dat Amelie vroeger een klein zusje had dat gestorven is terwijl zij aan het babysitten was. Amelie en Peter groeien voor het eerst dichter naar elkaar toe en geven toe aan hun gevoelens. De twee worden een koppel.

De relatie met Peter zorgt voor een zeer positieve boost bij Amelie en ze neemt haar leven weer volledig in eigen handen. Ze investeert veel tijd in Peter en leert ook Louise goed kennen. Bovendien kan ze Jan overtuigen om haar aan te nemen in de Jan en Alleman als barvrouw. Het goede humeur van Amelie is echter van korte duur wanneer plots haar moeder terug opduikt. Lars nodigt haar uit voor een etentje in zijn nieuwe loft en Brigitte kan het niet laten om kritiek te geven op de keuzes van Amelie. Wanneer Amelie nadien bezoek krijgt van haar moeder in de Jan en Alleman, krijgt ze het opnieuw hard te verduren. Deze keer maakt Brigitte duidelijk dat ze haar relatie met Peter volledig afkeurt.

De dag nadien is Amelie van de aardbodem verdwenen. Peter probeert haar tevergeefs te bereiken en ook Lars krijgt zijn zus niet te pakken. Lars maakt Peter duidelijk dat dit een typische reactie van Amelie is als het voor haar allemaal te snel gaat. Een dikke week later komt Amelie in contact met Louise om enkele spulletjes op te halen en komt ze zo weer oog in oog met Peter te staan. Peter eist een verklaring, maar Amelie houdt haar lippen stijf op elkaar. Peter smeekt haar om de waarheid te vertellen en Amelie kan het niet langer verzwijgen. Ze kreeg van haar moeder te horen dat ze de dochter is van Guido en dus de halfzus van Peter is.

Het gerucht over Peter en Amelie verspreidt zich als een lopend vuurtje. Lars is in shock en Veronique wil het nieuws niet geloven. Zij gaat er meteen van uit dat Amelie gewoon uit is op de erfenis van Guido. Peter confronteert Amelie hiermee en trapt op haar tenen. Amelie maakt Peter en Veronique duidelijk dat het geld haar niets kan schelen, ze wil gewoon eindelijk weten wie haar vader is. Ze eist een DNA-test, maar Veronique weigert een samenwerking en kan ook Peter overtuigen om niet in te gaan op haar voorstel.

Amelie doet haar uiterste best om Peter te overtuigen toch zijn DNA af te staan. Ze vertelt hem zelf dat ze overtijd is en misschien zwanger kan zijn, al blijkt dat laatste niet waar te zijn. Veronique doet haar uiterste best om Amelie bij de familie weg te houden, want nadien gaat ook Amelie ten rade bij Jan. Als broer van Guido kan zijn DNA ook uitsluitsel geven. Veronique roept de familie bij elkaar en verbiedt iedereen om mee te werken met Amelie.

Amelie beseft dat ze moet overschakelen tot drastische maatregelingen en belt naar de stad om het graf van Guido te laten opgraven, om zo een DNA-test te laten uitvoeren. Haar verzoekt wordt uiteindelijk goedgekeurd en Veronique en Peter krijgen dit bericht te horen. Ook Anna Dierckx krijgt dit bericht te horen omdat ze de moeder is van Guido. Anna probeert een deal te sluiten met Amelie in de hoop haar van gedachte te kunnen veranderen, maar Amelie blijft koppig voortzetten en wil niet van haar plan afwijken.

Wanneer de dag van de opgraving aangebroken is, staan zowel Amelie als Peter en Veronique klaar op het kerkhof. Hun verbazing is groot wanneer de kist leeg blijkt te zijn. Amelie en Peter kunnen het niet geloven en gaan op onderzoek. Amelie wil uitzoeken wat er 18 jaar geleden gebeurd is en vermoedt dat Veronique meer weet. Ze komt te weten dat de procureur die de dood van Guido onderzocht (Vincent Misotten) nadien ontslagen is. Samen met Peter komt ze terecht bij de begrafenisondernemer die Guido begraven heeft: De Gendt. Amelie en Peter krijgen echter geen antwoorden op hun vragen. Amelie vertrouwt het zaakje dan ook niet wanneer Peter nadien plots een uitleg heeft. Blijkbaar wou Guido's toenmalige vrouw Els de laatste wens van Guido waarmaken, namelijk gecremeerd worden en uitgestrooid worden. Ze deed dit achter de rug van de familie omdat de bomma haar kinderen mee in het familiegraf wou. Amelie gelooft niets van het verhaal van Peter, maar laat het hierbij.

Hoewel Amelie haar zoektocht naar de waarheid stopzet, wilt ze toch nog altijd erkenning, al is dat tegen de zin van Peter en Veronique. De gebeurtenissen van de laatste tijd wegen zwaar op Veronique en na een zoveelste ruzie met Mathias en een preek van Lars gaat ze naar Amelie en beslist ze om naar de dokter te gaan en DNA af te staan. Amelie krijgt van hem te horen dat ze werkelijk een dochter is van Guido Van den Bossche.

Amelie wordt verteerd door schuldgevoel over wat er vroeger is gebeurd met haar zusje Charlotte. Ze begint zelfs te hallucineren dat Charlie voor haar staat en knijpt een glas kapot. Lars maakt zich zorgen over Amelie en denkt dat ze professionele hulp nodig heeft. Marie beslist haar te helpen. De sessies met Marie hebben een positief effect op Amelie en niet veel later is ze weer helemaal de oude.

Peter en Veronique willen Amelie een deel van de erfenis aanbieden, namelijk 10 van de 30 procent aandelen die ze in hun bezit hebben. Maar Amelie is niet geïnteresseerd in het familiebedrijf. Uiteindelijk heeft ze 2 keuzes: de aandelen zelf of geld voor haar aandelen. Amelie kiest voor het geld. Lars verliest zich in het nachtleven en escapades met vrouwen. Zijn zus drukt hem met de neus op de feiten.

Jan merkt dat er geld uit de kassa van de Jan & Alleman verdwenen is. Hij beschuldigt Amelie ervan geld gestolen te hebben, maar zij kan er niet mee lachen dat ze beschuldigd wordt en ze eist Jans excuses. De volgende dagen wordt ze heel de tijd in het oog gehouden door Jan, maar een verwarde Albert blijkt uiteindelijk de kassadief te zijn. Ondertussen komt Anna zich ook excuseren bij Amelie voor wat er in het verleden gebeurd is. Ze verzoenen zich en de bomma neemt Amelie officieel op in de familie.

Amelie komt een oude bekende tegen in de Jan & Alleman: haar ex-lief Gino. In het verleden hebben de twee een relatie gehad van 2 jaar. Na 4 jaar elkaar niet gezien te hebben, beslissen ze met elkaar af te spreken in Lars' loft. Daar halen Gino en Amelie samen herinneringen op. Wanneer de twee kussen, worden ze betrapt door Lars en Peter. Amelie schaamt zich tegenover hen en legt Peter uit dat Gino haar eerste serieuze lief was.

Gino vraagt Amelie om opnieuw samen met hem in de drugsbusiness te stappen. Hij vertelt dat hij aan goed spul kan geraken en Amelie dit enkel moet leveren, net zoals vroeger. Ze is namelijk al jaren van de radar, dus moet het volgens hem wel lukken. Amelie gooit hem buiten, omdat ze dacht dat hij veranderd was tegenover vroeger. Met een boeket bloemen en een etentje slaagt Gino er in om het goed te maken bij Amelie.

Gino heeft 47 000 euro geleend van Michelle en moet dit nog terugbetalen. Amelie stelt hem voor om zijn schuld af te betalen, zodat hij voorgoed van Michelle af is. Michelle geeft Gino echter nog een laatste opdracht: coke naar Londen brengen. Maar daar steekt Amelie een stokje voor en tipt de politie. Michelle eist dat Amelie haar fout rechtzet en zij de coke naar Londen moet brengen in plaats van Gino.

Michelle zet Amelie onder druk. Terwijl Gino zich schuilhoudt in haar kamer, beslist Amelie de coke naar Londen te brengen. Achteraf blijkt dit slechts een plan te zijn in samenwerking met de politie om Michelle en haar bende te strikken. Gino is echter medeplichtig en wordt alsnog opgepakt door de politie. Ook de relatie tussen hem en Amelie komt tot een einde wanneer Amelie beslist dat ze slechts vrienden wilt blijven.

Brigitte ontmoet haar nieuwe schoondochter, Marie, op VDB Fashion. De twee lijken zich verrassend genoeg te verstaan, tot jaloezie van Amelie. Ze voelt zich nog steeds aan de kant geschoven door haar moeder. Brigitte vindt het niet kunnen dat Amelie inwoont bij Lars en Marie en wil dat haar dochter een eigen appartement huurt. Amelie is de bemoeienissen van haar moeder beu en trekt in bij Jan.

Veronique en Amelie willen hun zussenband versterken en spreken enkele keren met elkaar af. Ze worden al snel echte vriendinnen en ze gaan samen op stap. Veronique kan met Amelie ook veel praten over Lars en samen zijn ze het erover eens dat Marie niet de juiste partner voor hem is. Dat probeert Amelie Lars dan ook meerdere keren duidelijk te maken. Ze raadt hem aan om zijn overspel op te biechten aan Marie en wanneer die enkele moeilijke voorwaarden stelt, raadt Amelie Lars aan om niet langer achter haar gat te blijven lopen, al is die raad tevergeefs. Het is ook Amelie die Veronique aanraadt om Cédric in behandeling te laten gaan bij Marie.

Marie wilt niet dat Lars nog met Veronique omgaat. Amelie maakt hem duidelijk dat hij Veronique wilt en dat hij Marie moet laten vallen na een bezoek aan Veronique stort hij volledig in en vertrekt hij naar de Azoren om te bezinnen, zonder iemand iets te laten weten. Veronique komt via Amelie te weten waar hij uithangt. Ze reist meteen naar de Azoren, waar ze Lars vindt en ze hem eindelijk over haar gevoelens vertelt. Eenmaal terug in België worden de twee eindelijk een koppel. Amelie is dolgelukkig dat haar broer en zus nu een koppel zijn.

Veronique en Amelie gaan samen iets drinken voor Amelies verjaardag. De twee amuseren zich rot, maar kijken iets te diep in het glas. Wanneer een man avances probeert te maken op de twee, kunnen ze hem afwimpelen. De twee blijven drinken, maar eenmaal thuis voelt vooral Veronique zich niet goed. Door de alcohol beginnen de twee vrouwen elkaar verwijten naar het hoofd te slingeren. Later die avond wordt Veronique wakker op de grond met bloed aan haar handen en een keukenmes naast haar. Ze herinnert zich niets meer van de afgelopen uren. Wanneer ze een bloedspoor tot in de keuken volgt, ziet ze Amelie liggen in een plas bloed met een gapende steekwonde in haar zij...

Zie hier.

Familie 6209 k 001
Familie 6209 002
Familie 6209 k 005
S28 afl6212 035
Familie 6228 005
Familie 6236 003
Familie 6240 002
Familie 6252 004
Familie 6260 003
Familie 6262 004
Familie 6277 001
Familie 6283 002
Familie 6284 004
Familie 6287 001
Familie 6303 k 009

Veronique wordt wakker naast het bebloede lichaam van Amelie. Ze is totaal van slag en kan zich niets meer herinneren van de avond die ze samen doorbrachten. In volle paniek rent ze de deur uit. Wanneer ze bij Peter thuis aankomt, vraagt ze hem om een ambulance naar thuis te sturen, naar Amelie. Nadat Amelie geïntubeerd wordt door de hulpdiensten, wordt Lars op de hoogte gebracht van wat er gebeurd is met haar. Hij snelt zich in paniek naar het ziekenhuis en ziet hoe zijn zus wordt binnengereden. Hij laat Peter weten dat Amelie is neergestoken, waarop Veronique in paniek met het mes wegvlucht.

In het ziekenhuis is Brigitte in alle staten. Ze heeft de Van den Bossches nooit vertrouwd. Het feit dat Lars nu ook een relatie met Veronique zou hebben, draagt hier niet positief aan bij. Ondertussen wordt de plaats delict onderzocht. Nadat Veronique te horen krijgt dat Amelie in de mild gestoken is, maar buiten levensgevaar is, wordt ze hardhandig gearresteerd door de politie.

Amelie ontwaakt langzaam. Peter, Lars en Brigitte ondervragen haar, terwijl Veronique wordt ondervraagd door de politie. Het geheugenverlies van beide dames start vanaf het moment dat ze thuiskwamen, al kan Amelie zich nog herinneren dat Veronique haar verwijten begon te maken. Voor Brigitte is dit een bevestiging van wie de echte dader is. Ze raast naar de politie om ook een verklaring af te leggen. Daar verdenken ze Veronique ervan haar geheugenverlies te faken, om te profiteren van dat van Amelie. Daarbij heeft een buur hen nog zwaar horen ruzie maken. Maar er is ook merkwaardig nieuws; er zijn illegale slaapmiddelen in het bloed van Amelie gevonden en niet in dat van Veornique. Veronique wordt gearresteerd op verdenking van poging tot moord op Amelie De Wulf.

Twee maanden later

Veronique en Amelie hebben allebei last van dromen over de dramatische nacht, waarvan het verloop telkens anders is. Ondanks alles blijft Lars Veronique steunen, in tegenstelling tot Amelie, die niet zeker is van wat ze denkt. Niet veel later gaat ze de confrontatie met Veronique aan, waarna ze gelooft in haar onschuld.

Veronique krijgt een celgenote: Vicky. Die maakt haar met geweld duidelijk dat het ieder voor zich is in de gevangenis. Lars heeft door dat er iets mis is en overweegt om de gevangenis hierover in te lichten, maar Amelie is bang dat Veronique it niet wil. Door een tussenkomst van Brigitte verbreekt Veronique alle contact met Lars en hij is er kapot van. Mathias probeert van dit zwakke moment gebruik te maken door een escorte, Nora Dubois, op hem af te sturen, maar Lars zwicht niet voor haar charmes. Amelie twijfelt eerst over zijn eerlijkheid, maar gelooft hem uiteindelijk toch.

Mathias en Marie willen wraak nemen op Lars en huren Nora in om Lars te beschuldigen van aanranding. Evy schrijft er een artikel over op Localscoop, waarna ook de grote kranten dit al snel oppikken. Lars komt hierdoor in een lastig parket te zitten, maar Amelie gelooft hem meteen en ontdekt dat Nora een escorte is. Lars onderhandelt met haar en komt te weten dat Mathias haar opdrachtgever is. Hij heeft ook Amelie als getuige van hun gesprek, zonder medeweten van Nora. Niet veel later ontdekken Lars en Amelie in de lift een poster, waarop staat dat hij moet bekennen, niet betalen.

Nadat Evy gestopt is met Localscoop, beslist ze om een boek te schrijven over de moordpoging op Amelie. Veronique wilt hier echter niet aan mee werken, waardoor Evy het noodgedwongen over een andere boeg gooit en aan de hand van getuigenissen zal proberen uitzoeken wie de dader is. In tegenstelling tot Peter wilt Amelie wel graag meewerken aan het boek en ze kan ook Lars overtuigen. Ondertussen maakt Amelie kennis met Peters nieuwe vriendin Lynn. Het wordt echter al snel duidelijk dat Lynn jaloers is op Amelie, net als bij Trudy. Amelie waarschuwt Peter voor haar.

Veronique beslist ook mee te werken aan Evy's boek. Aangezien voor de politie het onderzoek al is afgerond, start Evy met haar eigen onderzoek. Hanne maakt op basis van de beschrijving van Amelie een robotfoto van de man die haar en Veronique in de bar heeft lastiggevallen. Daarmee gaat Evy naar de beruchte bar, maar de barman houdt de boot af. Later blijkt dat de barman in contact staat met de man van de robotfoto en die hem zelfs zwijggeld betaalt. Niet veel later krijgt Veronique te horen dat ze vanaf nu beschuldigd wordt voor poging tot moord en dus berecht zal worden door assisen. Marie-Rose keert terug om haar dochter te steunen en het komt tot een pijnlijke ontmoeting met Amelie.

Door de problemen met Jonas gaat Jenny bij Jan slapen, in de logeerkamer. Ze neemt buiten koken nog enkele andere huishoudelijke taken voor haar rekening en Jan apprecieert haar werk. Wanneer Amelie dit ziet, verspreidt ze een roddel dat de twee een koppel zijn, waarom Jonas en Mieke heftig reageren. Wanneer Anna ziet dat Jenny voor Jan zorgt, hoopt ze stiekem dat er meer aan de hand is en hoort ze Amelie uit. Ondertussen begint Veronique aan haar eigen onschuld te twijfelen en beslist ze om volledige bekentenissen af te leggen. Amelie wilt antwoorden en gaat de confrontatie aan met Veronique. Ze gelooft haar echter niet.

Evy komt via een buurvrouw van Veronique te weten dat er op de avond van de steekpartij een onbekende auto met iemand erin in de straat stond. Niet veel later verdwijnt Evy echter spoorloos. Amelie merkt iets vreemds op in het dossier van het onderzoek. Barman Bram verklaart dat hij niet heeft gezien dat een man haar en Veronique lastigviel, terwijl zij zeker weet dat dat wel zo was. Ze gaan hem confronteren en hij chanteert Lars. Lars betaalt en gaat een gesprek aan met Marnix De Vadder, de man die Veronique en Amelie op 29 juni lastigviel.

Zief vraagt aan Jonas en Amelie om mee te doen in zijn promofilmpje voor Gust. Jonas laat hem echter op het laatste moment in de steek. Hij gebruikt dan maar Alfons, maar iedereen lacht Zjef uit met zijn filmpje. Niko is razend door de slechte reclame en Zjef is er kapot van. Nadat ze samen hebben meegespeeld in het reclamespotje van Zjef wilt Alfons Amelie leren dansen. Ze hebben een date bij Amelie thuis en Patrick lijkt jaloers te zijn. Ook Lars weet niet wat hij ziet. De date blijkt heel succesvol te zijn.

Marnix vertelt Lars dat hij vrouwen eerst zat voert om ze dan te verkrachten. Hij biecht hem ook op dat hij Veronique en Amelie allebei gedrogeerd heeft. Nadien is hij hen gevolgd tot bij hun huis, maar net nadat zij binnen waren, stapte er een vrouw een donkere auto die er ook is binnengegaan. Hij wilt echter niet getuigen om niet zelf in de problemen te komen. Lars probeert hem van gedacht te doen veranderen, maar niet veel later verdwijnt hij echter ook spoorloos.

Het proces van Veronique gaat van start. Lars probeert tevergeefs Marnix te bereiken en Amelie vindt dat hij het moet loslaten. Veronique wordt hard aangepakt op haar proces. Haar advocaat probeert de schade te beperken. Tijdens een getuigenis van een professor toxicologie wordt duidelijk dat Veroniques bloed veel later gecontroleerd is dan dat van Amelie en het dus logisch is dat er bij gaar geen drugs zijn teruggevonden. Amelie vertelt tijdens haar getuigenis dat ze na alles wat er gebeurd is niet meer weet of Veronique in staat is om iemand te vermoorden. Lars ontdekt dat Marie-Rose de echte dader is van de steekpartij.

Trivia

  • Erika Van Tielen duikt van december 2016 tot en met maart 2017 slechts sporadisch op in de reeks (zowel in levende lijve als in een telefoongesprek). Pas vanaf april 2017 vervoegde ze de vaste cast.
  • Omdat Erika Van Tielen niet fulltime werkt bij Familie, mogen de makers haar slechts 7 scenes per week schrijven.
  • In mei 2018 vertelt Brigitte dat Amelie bijna 35 jaar is.

Generiek

Galerij

Foto's

Media