FANDOM


André 'Dré' Beynens
Seizoenen 2021 Dré1
Eerste verschijning Aflevering 4613 - 30 april 2011
Laatste verschijning Aflevering 4830 - 13 april 2012
Gespeeld door Frank Dingenen
Kinderen -
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Nevenpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenVerhaallijnenTriviaGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

André 'Dré' Beynens is een nevenpersonage dat van 30 april 2011 tot en met 13 april 2012 vertolkt werd door Frank Dingenen

Familie en Liefdesleven

Bij zijn debuut is André - Dré voor de vrienden - al 35 jaar getrouwd met Myriam. In het begin van hun relatie hebben Dré en Myriam op een camping gewoond in een bungalow. Later hebben ze ook nog 2 jaar in het centrum van Mechelen gewoond, maar kozen uiteindelijk om buiten het centrum te gaan wonen. Ze hebben geen kinderen, maar behandelen hun hondje Loekie als hun kindje. Wanneer Myriam meermaals agressief uit de hoek komt, moet André de scheiding aanvragen.

Na zijn scheiding ontdekt Dré de wereld van de datingsites, maar dat kent weinig succes. Hij wordt bijna opgelicht door een Russische vrouw en zijn eerste date Bea had meer interesse in Jan. In maart 2012 vindt Dré eindelijk het liefdesgeluk bij de lieve weduwe Magda, met wie hij samen naar Frankrijk verhuist.

Beroepsleven

In het najaar van 2011 wordt duidelijk dat Dré op pre-pensioen is en sindsdien drie keer per week gaat fietsen. Hij verhuist met zijn nieuwe vriendin naar Frankrijk om er een hondenasiel te openen.

Verhaallijnen

Familie4633
Familie4645

Wielerclubje

André is een wielerliefhebber die samen met enkele vrienden een clubje heeft opgericht. Wanneer Dré samen met Gilbert op een dag de Jan en Alleman binnenkomt, besluiten ze van het café hun vaste stek te maken. Hij kan er ook voor zorgen dat Jan samen met hem en Gilbert gaat fietsen, maar dit is geen succes door zijn slechte conditie. Later proberen Dré en Jan om samen een bier te brouwen. Dré koopt een volledige bier-installatie en samen maken ze het 'Jandréke'. Dit bier is echter niet te drinken en ze besluiten hun plannen voorlopig op te bergen.

Familie4705
Familie4706

Mishandeld

Op een dag wordt Dré binnengebracht in het ziekenhuis. Hij is met de fiets gevallen en had geen helm op. Victor Praet en Linda beginnen al snel te vermoeden dat er meer aan de hand is omdat zijn verwondingen niet overeen komen met de uitleg die hij er zelf aan geeft. Wanneer Myriam haar man komt bezoeken, ontdekt Victor dat ze hem slaat en dat André dus mishandeld wordt door zijn vrouw. Dré wil geen klacht indienen tegen zijn vrouw en besluit om samen met Myriam naar Benidorm te vertrekken. Nog geen dag later, komt Dré het café binnen na een ruzie met Myriam en trekt hij voorlopig in bij Rita.

Familie4723
Familie s20 afl4740 03

Opgesloten

Wanneer Myriam opduikt in de Jan en Alleman, besluit Dré om haar nog een kans te geven. Myriam kan hem overtuigen via emotionele chantage, want ze brengt hun hondje Loekie mee. Ze vertrekken niet naar Benidorm, maar blijven in België. Later beginnen Jan en Rita zich ongerust te maken wanneer Dré al enkele dagen niet naar het café gekomen is. Ze besluiten zijn huis te schaduwen maar Myriam wil hen niet binnenlaten. Ze ontdekken dat ze Dré heeft opgesloten in de kelder en ze kunnen hem helpen ontsnappen. Hij trekt terug in bij Rita.

Familie s20 afl4740 01
Familie4748

De scheiding

Dré bereidt zijn scheiding voor met de hulp van Rita, maar Myriam maakt haar opwachting en maakt een scène in de Jan en Alleman. Ze is niet van plan om het hem makkelijk te maken. Dré gaat ermee akkoord dat Myriam hun huisje in Benidorm krijgt waardoor ze uit zijn leven kan verdwijnen en hij gewoon terug in zijn eigen huis kan wonen. Later wordt Dré door Rita uitgenodigd om bij haar thuis kerstmis te vieren, omdat ze allebei niet alleen willen zijn tijdens de feestdagen.

Familie afl4767 01
421281 10150676547867491 179278832490 9160835 1432587534 n

Koersen

Na een tijdje begint Dré weer zijn gewone leventje op te pikken. Hij besluit een paar van zijn oude koersfietsen te verkopen in de Jan en Alleman. Op deze manier geraakt Guido helemaal verzot op koersfietsen en wielrennen. Samen met Dré, gaat hij dan ook af en toe fietsen. Al snel blijkt dat Guido echt wel veel talent heeft, en Dré besluit om zijn trainer te worden. Hij koopt een brommertje om zo samen te kunnen trainen. Natuurlijk begint Jan jaloers te worden omdat hij zo goed overeenkomt met zijn zoon. Ze besluiten uit eindelijk om samen voor de training van Guido te zorgen.

640px-Familie afl4801 02
Familie4803

Datingsite

Dré voelt zich eenzaam en wil op zoek gaan naar een nieuwe vrouw. Met de hulp van Niko schaft hij zichzelf een laptop aan zodat hij zich kan inschrijven in een datingsite. Zijn zoektocht verloopt niet van een leien dakje. Hij raakt in contact met de Russische Ludmilla, maar zij vraagt een grote som geld om naar België te kunnen komen om hem te ontmoeten. Niko en Rita kunnen Dré hiervan gelukkig behoeden. Na enkele dagen heeft Dré zijn eerste echte afspraakje met een zekere Bea. Zij maakt haar opwachting in de Jan en Alleman, maar heeft alleen interesse in Jan. Dré geeft het online daten al snel op.

Familie4822
Familie4813

Magda

In de Jan en Alleman maakt Dré kennis met weduwe Magda omdat hij haar verloren gelopen hondje heeft teruggevonden. Het klikt tussen de twee, maar Magda denkt dat hij een relatie heeft met Rita en laat vervolgens dagenlang niets meer van zich horen. Rita ontdekt wat er aan de hand is en gaat met Magda praten om het misverstand op te helderen. De twee zijn smoordverliefd, maar Magda heeft meteen slecht nieuws. Ze staat op het punt om naar Frankrijk te vertrekken waar ze een hondenasiel wil openen. Dré kiest voor de liefde en zegt zijn leven in België vaarwel om Magda te volgen naar Frankrijk.

Trivia

  • Dré's echtgenote noemt hem bij zijn volledige naam, namelijk André. Ook noemt Myriam hem regelmatig 'vake' en hij haar op zijn beurt 'moeke', dit omdat Dré haar jaren geleden een hondje cadeau gaf voor Myriams verjaardag.
  • In 2011 is Dré reeds 70 jaar oud.
  • Zijn neef, Tom Dingenen speelde van januari tot februari 2020 de rol van Lenny Verstuyvt.

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over het liefdesleven van André, zie hier
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.