FANDOM


† Andreas Mitsides
Seizoenen 1213141516 Familie2819
Eerste verschijning Aflevering 2556 - 7 maart 2003
Laatste verschijning Aflevering 3595 - 18 mei 2007
Gespeeld door Kristoff Clerckx
Kinderen Dieuwke Mitsides
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Andreas Mitsides is een hoofdpersonage dat van 7 maart 2003 tot en met 18 mei 2007 vertolkt wordt door Kristoff Clerckx.

Familie en Liefdesleven

Andreas leert Els D'hollander kennen in Cyprus wanneer ze daar op vakantie is na de dood van haar derde echtgenoot Jo Bervoets. Andreas voelt zich meteen aangetrokken tot Els en hij kan voorkomen dat ze zelfmoord pleegt. Wanneer Els terug naar België gaat, besluit Andreas om haar achterna te reizen zodat ze samen een toekomst kunnen opbouwen. Later  trouwen de twee met elkaar en krijgen ze samen een dochtertje: Dieuwke Mitsides

Hun huwelijk komt abrupt tot een einde wanneer Andreas weer in aanraking komt met de Cypriotische maffia. Andreas wordt vermist, maar de politie vermoedt dat hij overleden is. Wanneer ze zijn lichaam toch vinden, gaat Els hem (buiten beeld) identificiëren. 

Beroepsleven

Andreas werkte als veiligheidsagent in Cyprus en houdt van avontuur. In België zoekt hij ook vaak het avontuur op met zijn job bij de Cypriotische ambassade, maar dat zorgt voor onenigheid met Els. Enkele jaren later starten ze samen het bewakingsbedrijfje Safe.

Verhaallijnen

Na de plotse dood van haar man Jo Bervoets, reist Els D'hollander naar Cyprus omdat ze in een depressie gesukkeld is. Ze vindt dat haar leven geen zin meer heeft, en probeert zelfmoord te plegen. Andreas kan dit net op tijd voorkomen en redt Els. Ze is meteen gecharmeerd door zijn heldhaftige optreden en de twee worden zelfs goede vrienden. Andreas werkt als veiligheidsagent in Cyprus en krijgt al snel gevoelens voor Els. Ze wil er eerst niet aan toegeven, maar de twee beginnen een relatie en verloven zich. Els wil echter terugkeren naar België en Andreas besluit haar te volgen.

Binnenkort

In Malta is Peter Van den Bossche met een steekwonde naar het plaatselijk ziekenhuis overgebracht. Andreas waakt geen moment van zijn zijde en is nog steeds van mening dat hij in gevaar verkeert zolang Truyman niet opgepakt is. Hij vertelt de politie een leugentje dat de situatie van Peter erger is dan verwacht en zorgt er ondertussen voor dat hij samen met Trudy Tack de Rixart de Waremme naar het buitenland kan vluchten zonder dat de handlangers van Truyman hier iets van in de gaten hebben. Terug in België wordt de familie op de hoogte gebracht van het plan en is Peter opnieuw in veiligheid.

Twee maanden later

Andreas, Els D'hollander en de familie Van den Bossche reizen naar Cyprus voor hun huwelijk. Tijdens de ceremonie wordt Els onwel omdat ze al een tijdje misselijk is. Zo komt ze te weten dat ze zwanger is en ze brengt iedereen op de hoogte. Dit zorgt voor jaloezie bij Veronique Van den Bossche die ook net te weten gekomen is dat ze zwanger is. Om de verrassing nog groter te maken, vertelt ook Trudy over haar zwangerschap en er al begint er een wedstrijd tussen de drie dames om wie er het eerst zal bevallen.

Tijdens een onschuldig zakenreisje naar Marokko, belandt Rob Gerrits er in de gevangenis door drugsbezit. Andreas reist onmiddellijk naar Marokko om Rob een hart onder de riem te steken en ervoor te zorgen dat hij vrijgelaten wordt. Het is voor Andreas niet gemakkelijk om tot bij Rob te komen, want de bewaking is zeer streng. Andreas komt er in contact met Rachid, die in de gevangenis werkt en niet van plan is om het Rob gemakkelijk te maken.

Terug in België brengt Andreas de familie op de hoogte over de toestand van Rob. Hij en Peter zijn er ondertussen zeker van dat Xavier Latour hier wel iets mee te maken kan hebben. Andreas komt te weten dat er een verband bestaat tussen Latour en een zekere John Bosschiers, die de drugs in de reistas van Rob gestoken heeft. Een week later gaat Andreas samen met Rita Van den Bossche terug naar Marokko zodat ze haar echtgenoot kan bezoeken. Andreas maakt zich zorgen over de toestand van Rita, want zij heeft het extreem moeilijk om Rob in deze toestanden aan te treffen.

Andreas stort zich op de zoektocht naar Bosschiers en Els klaagt al snel dat hij te weinig aandacht voor haar en hun ongeboren kindje heeft. De zoektocht lijdt toch weinig resultaat en ondertussen blijft Rob wekenland verkommeren in de gevangenis. Andreas is het wachten beu en reist samen met Peter en Koen Lamoen naar Marokko om Rob eigenhandig te bevrijden. Het wordt een hels avontuur voor de drie mannen me gevaar op hun eigen leven. Het lukt uiteindelijk om Rob veilig uit de gevangenis te krijgen. Ze moeten echter zo snel mogelijk uit Marokko geraken. Eenmaal thuis doet Andreas zijn verhaal aan de pers en worden de praktijken in de gevangenis onderzocht.

Peter en Andreas willen nu eindelijk bewijzen dat Latour achter de aanhouding in Marokko zat. Ze raken in het bezit van zijn computer en vinden er bezwarend materiaal op. Ze slagen erin om Bosschiers te contacteren en proberen hem in de val te lokken. Het loopt echter slecht af en hij sterft tijdens een ongeval.

Wanneer zowel Trudy als Veronique naar het ziekenhuis gaan om te bevallen, blijven Andreas en de hoogzwangere Els alleen thuis. Maar ook bij Els is de bevalling niet ver weg, want als ze naar de wc gaat, voelt ze haar weeën opkomen. Het is echter te laat om naar het ziekenhuis te gaan en Els bevalt in haar eentje van een dochter: Dieuwke Mitsides. Andreas is in de wolken met zijn dochter en ontwikkelt zich tot een goede vader. Al verlopen de eerste weekjes niet altijd even vlot.

De kinderarts heeft echter snel slecht nieuws voor de nieuwe ouders, want Dieuwke blijkt een hartafwijking te hebben. In België kan Dieuwke niet geholpen worden, maar ze zal sowieso onder het mes moeten om te kunnen overleven. Andreas trekt naar de Verenigde Staten waar ze een afspraak hebben met een hartspecialist. Zijn dochtertje wordt geopereerd en Andreas krijgt nadien het nieuws dat de operatie een succes was. Enkele weken later keren ze terug naar België, maar zal de toestand van Dieuwke toch nog sterk opgevolgd moeten worden.

Linda Desmet wordt aangenomen als nanny ten huize Peter en Trudy, maar na enkele dagen geeft ze er alweer de brui aan omdat Jan Van den Bossche zich met de job komt bemoeien. Nadien wordt Suzy Mariën aangenomen die zelf geen gemakkelijk leven heeft gehad. Ze vertelt dat haar ex-man hun zoontje ontvoerd heeft en Andreas wil de vrouw helpen. Door in het verleden van Suzy te graven komt Andreas echter te weten dat haar zoontje gestorven is. Hij gaat op onderzoek bij Suzy thuis en komt zo te weten dat ze eigenlijk een zeer labiele vrouw is. Ze wordt ontslagen.

Andreas en Els gaan samen met de Van den Bossches naar het bedrijfsfeest van VDB Electronics in Bellewaerde. Het feest wordt afgesloten met een barbecue, maar die valt letterlijk in het water door een plotse storm die voorbijkomt. Iedereen vlucht weg in de bus, maar in de drukte zijn Mario en Veronique hun zoontje vergeten. De dag nadien is er nog steeds geen spoor van de jongen...

Er is nog altijd geen spoor van Cédric Van de Caveye, het zoontje van Veronique en Mario. Het bezoekje van Andreas aan nanny Suzy Mariën heeft weinig opgebracht en de zoektocht door de politie wordt verdergezet. Veronique lanceert een emotionele oproep via de televisie, die niet zonder resultaat blijft. Cédric wordt veilig teruggevonden.

Twee maanden later

Els D'hollander en Trudy Tack de Rixart de Waremme polsen bij hun huisgenoten of ze Suzy nog een tweede kans kunnen geven als nanny. Ze kunnen alle hulp goed gebruiken. Andreas en Peter zijn akkoord, maar Veronique wil de labiele vrouw liever niet meer in haar huis. Ze moet zich uiteindelijk neerleggen bij de meerderheid. Suzy neemt opnieuw haar intrek in de villa. Nadien krijgen Andreas, Els, Veronique en Trudy homejackers over de vloer en hangt Andreas de held uit om de vrouwen te beschermen. Hierdoor zijn de gevolgen voor Andreas zeer tragisch en wordt hij veroordeeld door de politie voor geweldpleging.

Tot ieders verbazing duikt Marie-Rose De Putter terug op na haar zogezegde dood jaren geleden. De familie dacht al jaren dat ze in Gran Canaria gestorven was, want daar ligt ze ook begraven. Andreas gaat op onderzoek en pluist uit wie er dan in het graf van Marie-Rose ligt. Hij komt te weten dat het om een naamloos hoertje ging die de portefeuille van Marie-Rose gevonden had op het strand. Marie-Rose leeft dus wel degelijk en haar kinderen reizen naar Gran Canaria voor een emotioneel weerzien.

Andreas en Els bereiden zich voor voor het proces dat binnenkort van start zal gaan. Andreas wordt door de rechter veroordeeld, maar niet tot een gevangenisstraf. Andreas begint Cyprus steeds meer te missen en wanneer hij een aanlokkelijk bericht uit zijn thuisland krijgt, maakt hij een reisje samen met Els. Ze willen in Cyprus samen een romantisch zeiltochtje maken, maar dat loopt bijna verkeerd af. Ze hebben motorpech en zijn gestrand midden op zee. Dankzij Maria wordt er al snel een zoektocht gestart en worden de twee veilig en wel teruggevonden. Nadien keren ze terug naar België.

Eenmaal terug thuis wordt Andreas ingeschakeld door Eline Vaerenbergh. Ze wordt gestalkt door haar ex-man Huug en heeft bescherming nodig. Andreas heeft bovendien nood aan meer ontspanning en schakelt met Peter en Mario het idee in om een mannendag te organiseren.

Xavier Latour en Christel Feremans zijn weer opgedoken in de buurt en dat is reden genoeg voor Andreas om weer de held te willen uithangen. Hij gaat op zoek naar de schuilplaats van de twee. Andreas schakelt ook Peter en Mario in, maar dat zorgt voor tegenkanting van vooral Veronique. Ondertussen merkt Andreas dat zijn echtgenote de laatste tijd een beetje in de put zit. Els voelt zich het vijfde wiel aan de wagen nu Marie-Rose bij hen inwoont. Ze wil verhuizen en gaat op zoek naar een eigen plekje. Andreas wil niet dat Els opnieuw in een depressie terechtkomt en gaat akkoord.

Er vallen echter harde woorden wanneer Els en Andreas hun verhuisplannen onthullen. Zeker omdat Els hierdoor haar deel van het huis terug wil. Uiteindelijk verhuizen ze samen met hun dochtertje naar hun nieuwe stekje. Nadien besluiten Mario, Peter en Andreas om hun mannendag tijdelijk 'on hold' te zetten wanneer ze na een zoveelste avontuur weer in de problemen kwamen.

Andreas krijgt op zijn werk de opdracht om de Cypriotische koning een week lang te beschermen tijdens zijn staatsbezoek. Hierdoor krijgt Andreas opnieuw veel heimwee naar zijn thuisland en Els maakt zich zorgen dat Andreas ooit zal willen terugkeren.

De serie maakt een sprong in de tijd van drie jaar

Familie3392
Familie3395
Familie3461
Familie3500
Familie3594

Andreas is uitgekeken op zijn werk in de ambassade en wil op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging. Hij geeft zijn ontslag en richt samen met Els D'hollander een beveiligingsfirma op: Safe. Hij gaat hiervoor een samenwerking aan met Peter Van den Bossche en mag de volledige VDB Electronics Tower beveiligen. Hij maakt ook van het gebouw zijn hoofdkwartier met een eigen verdieping voor Safe. Omdat Els en Andreas het nu allebei druk hebben, gaan ze op zoek naar een oppas voor Dieuwke Mitsides en polst Andreas bij Suzy Mariën of ze dit ziet zitten.

Safe gaat van start en Els en Andreas nemen ook een extra werkkracht aan: Ludwig. Bovendien laat Andreas de uniformen ontwerpen door Linea Veronica. Alles lijkt goed te gaan tot er een indringer in het gebouw is kunnen binnensluipen en Peter en Veronique met een beschuldigende vinger naar Andreas wijzen. Nadien maakt ook René D'hollander terug zijn opwachting in het land omdat hij in Cyprus verdacht wordt van belastingsfraude. Hij zoekt de hulp van Andreas en Els om zijn onschuld te bewijzen.

Op persoonlijk vlak krijgen Els en Andreas een shock te verwerken wanneer Marijke Leemans haar opwachting maakt. Ze beweert namelijk dat haar dochtertje Lana bij de geboorte verwisseld is met Louise Van den Bossche of Dieuwke. Na een DNA-test blijkt dat Dieuwke wel degelijk haar dochter is. Ze is van plan om naar de rechtbank te stappen en bovendien is Lana ernstig ziek en sterft ze in het ziekenhuis. Els panikeert en vlucht samen met Dieuwke. Andreas merkt dat Marijke zeer labiel is en probeert te achterhalen of haar verhaal klopt. Na een lange klopjacht komt hij te weten dat de vriend van Marijke de DNA-test vervalst heeft. Dieuwke is dus wel degelijk hun dochter.

Andreas merkt dat de Cypriotische ambassadeur Petros Granitou - een persoonlijke vriend van hem - bedreigd wordt door de Cypriotische drugsmaffia. Hij faalt hem te redden en de maffia opent een vendetta tegen Andreas, waarbij ze ook zijn omgeving bedreigen. Om die dreiging te doen verdwijnen besluit hij buiten ieders medeweten zijn eigen dood in scène te zetten en met zijn wagen het kanaal in te rijden. In het wrak wordt geen lichaam teruggevonden, maar de hulpdiensten achten het quasi onmogelijk dat Andreas het ongeval overleefde, omwille van de sterke stroming.

Wat later ontvangen Peter Van den Bossche en Els elk een postpakket met persoonlijke spullen van Andreas. Ze zien dit als een hint dat hij nog leeft en is ondergedoken, en doen er alles aan om het te verzwijgen. Door toedoen van Veronique Van den Bossche lekt het nieuws echter uit en binnen de kortste keren is heel de omgeving op de hoogte. Kort nadien krijgt Els plots een bericht om hulp in haar voicemailbox, met de stem van Andreas. Ze huurt Jef Lits in om uit te zoeken waar Andreas verkeert, maar hij slaagt er enkel in om diens GSM terug te vinden.

Uiteindelijk komt het bericht dat het lichaam van Andreas alsnog is gevonden en Els D'hollander gaat hem (buiten beeld) identificeren. Tot op de dag van vandaag is het nog altijd niet duidelijk of Andreas werkelijk dood is, of dat Els misschien achteraf (al dan niet samen met Jef Lits) gewoon mee in een complot is gestapt. Feit is dat Els en Dieuwke Mitsides na verloop van tijd definitief naar Cyprus zijn verhuisd.

Trivia

Generiek

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over het overlijden van Andreas, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.