FANDOM


Andreas Schillewaert
Seizoenen 2324 Familie portret andreas 002
Eerste verschijning Aflevering 5267 - 8 april 2014
Laatste verschijning Aflevering 5359 - 9 oktober 2014
Gespeeld door Karel Tuytschaever
Kinderen -
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Gastpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenVerhaallijnenGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Andreas Schillewaert is een gastpersonage dat van 8 april 2014 tot en met 9 oktober 2014 vertolkt wordt door Karel Tuytschaever.

Familie en Liefdesleven

Andreas en Evy Hermans leren elkaar beter kennen wanneer ze samen aan een boek werken. Aanvankelijk kon Evy het niet goed vinden met hem, maar al snel krijgen ze gevoelens voor elkaar. Ze logeert een week bij Andreas in Amsterdam en de twee worden een koppel. Evy breekt uiteindelijk met hem, wanneer ze te weten komt dat hij haar bedriegt met Vanessa, een andere schrijfster waarmee Andreas samenwerkt.

Beroepsleven

Aanvankelijk werkte Andreas bij een Belgische uitgeverij en werkt hij samen met Evy Hermans en nog enkele andere schrijvers aan een crimiboek. Nadien geeft hij Evy de kans om helemaal alleen een boek te schrijven en wordt Andreas overgeplaatst naar een kantoor in Amsterdam. 

Verhaallijnen

Familie 5268 01
Familie 5280 002
47a4bf74e6cb814b87946961ba3386b3
640px-Seizoensfinale23-7

Op een dag wordt Evy Hermans door Andreas benaderd om mee te schrijven aan een boek omdat ze tijdens haar studies Criminologie een interessante paper geschreven heeft over ex-gevangene Serge. Ze stemt toe en Andreas begeleidt haar tijdens haar eerste stappen als schrijfster. Niet veel later worstelt Evy al met een writer's block en ze vraagt Andreas om raad. Ze voelt zich niet goed bij Andreas' sensatiezucht en maakt duidelijk dat dit niet de manier is waarop ze wil werken.

Evy is van streek wanneer ze merkt dat haar naam onder een voorpublicatie van het boek staat en niet haar pseudoniem zoals was afgesproken. Ze overweegt om de samenwerking met Andreas stop te zetten. Niet veel later komt het tussen Evy en Andreas tot hoogoplopende ruzie. Evy moet een moeilijke knoop doorhakken. Zet ze haar samenwerking met Andreas verder of niet? Ze beslist uiteindelijk van wel nadat ze van Andreas het voorstel heeft gekregen om zelf een boek van haar alleen als schrijfster te schrijven.

Andreas heeft een job als hoofd van de uitgeverij aangeboden gekregen. Hij moet hiervoor wel naar Amsterdam verhuizen. Hij vraagt aan Evy of ze mee wilt verhuizen, maar ze vindt dat ze haar werk en vrienden niet zomaar kan achterlaten. Ze skypen nog regelmatig met elkaar om te spreken over het boek. De deadline komt dichterbij en Evy moet nog veel schrijven. Ze besluit om voor een week naar Amsterdam te gaan, om daar samen met Andreas haar boek af te maken. Tijdens die week worden ze een koppel en wanneer ze terug naar huis komt, is haar boek nog wel niet af. Zo rijdt Evy regelmatig naar Amsterdam om haar lief te zien en aan het boek te werken, ten koste van haar werk.

Wanneer Niko Schuurmans Mieke Van den Bossche ten huwelijk gaat vragen heeft hij veel mensen uitgenodigd, onder andere Evy. Ze vraagt verschillende keren aan Andreas of hij niet naar haar wilt komen om samen naar Niko's huwelijkaanzoek te gaan, maar hij kan niet. Wanneer Evy naar Amsterdam rijdt om hem zelf dan maar te gaan halen, komt Andreas bij haar thuis aan. Ze gaan samen naar het huwelijksaanzoek.

S24E003 04
24-04-13
S24E014 02
S24e028 03
S24e032 17

Andreas viert samen met Evy Hermans en haar vrienden de verloving van Mieke Van den Bossche en Niko Schuurmans in de Jan en Alleman. Tot Evy plots een telefoontje van Hannah Van den Bossche krijgt in verband met Thomas Feyaerts. Evy, Niko, Mieke en Zjef De Mulder gaan naar huis, terwijl Evy aan Andreas vraagt om te wachten. Diezelfde nacht zit Andreas urenlang te wachten op een telefoontje van Evy en uiteindelijk belt hij zelf omdat Evy het vergeten was. De volgende dag vertrekt hij weer naar Amsterdam, maar zijn de plooien tussen hem en Evy weer gladgestreken.

Twee maanden later

Het gaat minder goed tussen Andreas en Evy. Ze hebben elkaar de laatste tijd niet veel meer gezien door de afstand tussen de twee. Andreas kan niet zomaar elk weekend naar België komen, en Evy heeft niet veel zin om naar Amsterdam te komen, terwijl Andreas altijd aan het werk is.

Andreas keert weer geregeld terug naar België om met Evy af te spreken. Maar er is nog een andere reden waarom hij steeds vaker in de buurt is. Hij heeft namelijk een nieuwe schrijfster onder zijn hoede genomen: Vanessa. Het wordt al snel duidelijk dat Evy jaloers is op dit 'aanstormend talent' en laat dat blijken. Ze leest stiekem enkele hoofdstukken van haar boek, en komt tot de vaststelling dat ze absoluut geen talent heeft. Evy begint achterdochtig te worden en wanneer ze Andreas en Vanessa 's avonds laat ziet kussen, is het voor haar duidelijk. Ze maakt een einde aan hun relatie en wil Andreas voorlopig niet meer zien.

Enkele dagen later staat Andreas plots weer voor de deur. Hij wil nog steeds samenwerken met Evy aan haar nieuwe boek, en vraagt of Evy dit nog ziet zitten. Evy twijfelt, maar zou liever met iemand anders van de uitgeverij werken, omdat ze Andreas niet meer wil zien. Andreas maakt een afspraak met een journalist om het boek van Evy te promoten. Evy weigert aanwezig te zijn, waardoor Andreas het interview alleen zal moeten afnemen. Op het laatste nippertje bedenkt Evy zich, en laat ze zich van haar beste kant zien tijdens het interview. Nadien verbreekt ze alle contact met Andreas en blijft hij definitief in Amsterdam wonen.

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de relatie van Andreas en Evy, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.