FANDOM


Anita Degeling
Seizoenen 202122 Anitaprofiel
Eerste verschijning Aflevering 4656 - 20 juni 2011
Laatste verschijning Aflevering 4890 - 31 augustus 2012
Gespeeld door Nathalie Wijnants
Kinderen Onbekend
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Gastpersonages
Algemene InformatieBeroepslevenVerhaallijnenFoto's

Algemene Informatie

Anita Degeling is een gastpersonage dat van 20 juni 2011 tot en met 21 september 2011 en van 18 juni 2012 tot en met 31 augustus 2012 vertolkt werd door Nathalie Wijnants.

Beroepsleven

Inspecteur Anita Degeling werkt voor de lokale politie van Mechelen en behandelt enkele zaken waarbij de familie Van den Bossche betrokken is. Onder meer de brand bij VDB, de moord op Rob Gerrits, de afpersing van Niko Schuurmans en de dood van Caroline De Meester neemt zij voor haar rekening. 

Verhaallijnen

Vlcsnap-2011-06-17-11h44m05s6

De verdwijning van Rita

Pierrot komt bij Anita aangifte gaat doen over de onrustwekkende verdwijning van zijn moeder Rita. Ze start een onderzoek, maar boekt maar weinig resultaat. Rita zit echter al wekenlang bij Bert, die haar wil gebruiken in zijn ultieme plan om zich te wreken op de familie.

Familie4666
Schermafbeelding 2019-12-28 om 13.47.10

Het proces van Rita

De gebouwen van VDB Electronics zijn afgebrand en het levenloze lichaam van Rob Gerrits is teruggevonden. Anita stort zich op de zaak met haar partner onderzoeksrechter Lepez. In het ziekenhuis ondervragen ze de getuigen en ze gaan ook langs bij Bert. Het duurt niet lang voor Rita als schuldige wordt aangeduid - mede dankzij de getuigenis van Marie-Rose - en Anita laat een huiszoeking uitvoeren bij Rita thuis. Rita is al dagenlang op de dool en komt zichzelf aangeven nadat ze in een krantenartikel over de dood van Rob leest. Het onderzoek komt in een stroomversnelling en Anita is vastberaden om Rita achter de tralies te krijgen. Uiteindelijk komt Peter met bewijsmateriaal dat Bert de schuldige is. Samen met Lepez dwingt Anita hem tot bekentenissen, waarna Bert in de gevangenis belandt.

Familie afl4876 01
Familie4876

Niko in de problemen

Een klein halfjaar later, wanneer Niko betrokken raakt bij een gewapende overval, laat Anita Degeling hem arresteren op verdenking van medeplichtigheid. Ze heeft er de grootste moeite mee te geloven dat Niko enkel meewerkte omdat hij werd gechanteerd door de voortvluchtige bendeleider Glenn De Bock. Uiteindelijk komen er dan toch bewijzen die Niko vrij pleiten en komt er de bevestiging dat hij en zijn vriendin Mieke mogelijk in gevaar zijn. Anita voorziet politiebewaking voor het koppel, maar Niko is van mening dat de zaak niet serieus genoeg wordt genomen. Intussen leidt Anita de zoektocht naar Glenn, maar zonder resultaat.

Familie 4886 14
Familie afl4888 02

De dood van Caroline

Glenn heeft Niko en Mieke ontvoerd en dreigt ermee ze neer te schieten. Ze worden op het nippertje gered door Steve en er volgt een schot. Anita is echter niet opgezet met deze heldendaad en wil Steve laten vervolgen voor verboden wapenbezit. Uiteindelijk beslist de politie de zaak te laten vallen. Ondertussen haalt Anita zich de woede van de familie Van den Bossche op haar nek, wanneer ze Marie-Rose ervan verdenkt Caroline De Meester moedwillig te hebben vermoord en ze haar in het ziekenhuis onder arrest plaatst. Uiteindelijk kan ze na een tip van Peter de zaak ophelderen en blijkt dat Caroline de enige schuldige in het verhaal is.

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.