FANDOM


Anna Dierckx
Seizoenen 12 • ... • 891011121314151617181920212223242526272829 Annaportret
Eerste verschijning Aflevering 1 - 30 december 1991
Laatste verschijning -
Gespeeld door Annie Geeraerts
Huidig beroep Gepensioneerd
Huidige partner Albert Thielens
Kinderen Guido Van den Bossche, Rita Van den Bossche, Jan Van den Bossche en † Marleen Van den Bossche
Ouders Joseph Dierckx en † Marie-Claire Van Damme
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenGezondheidVerhaallijnenTriviaQuotesGeneriekGalerijFoto'sAchter de SchermenLees Meer

Algemene Informatie

Anna Dierckx is een hoofdpersonage dat sinds 30 december 1991 vertolkt wordt door Annie Geeraerts.

Familie en Liefdesleven

Anna is de dochter van Joseph Dierckx en Marie-Claire Van Damme. Ze is de jongste dochter uit een gezin van 14 kinderen en had vooral nog een goed contact met haar jongste broer Walter.

Samen met haar eerste echtgenoot Pierre Van den Bossche heeft Anna vier kinderen: Guido, Jan, Rita en Marleen. Ongeveer twintig jaar na de dood van Pierre, hertrouwde Anna met weduwnaar Albert Thielens, met wie ze momenteel nog steeds samen is. Dankzij haar vier kinderen heeft Anna ondertussen al verschillende kleinkinderen, achterkleinkinderen en zelfs achter-achterkleinkinderen. Samen met Albert verblijft Anna al jarenlang in een rusthuis.

Gezondheid

Het is geen geheim dat Anna een zwak hart heeft. Ze moest tijdens het tweede seizoen al onder het mes voor twee overbruggingen. Nadien kreeg ze op verschillende ogenblikken een hartaanval. Op een gegeven moment moest Anna een donorhart krijgen, waardoor ze opnieuw onder het mes moest. Ze kreeg uiteindelijk het hart van haar overleden achterkleinzoon Enrique.

Ondanks haar leeftijd, blijft Anna een actieve bejaarde. Toch gaat alles niet meer zo gemakkelijk als vroeger. Ze moest zich maandenlang voortbewegen met een rolstoel door botontkalking aan haar heup. Tijdens het 23ste seizoen heeft Anna een serieuze hersenbloeding, waardoor ze een hele tijd in een kunstmatige coma gehouden wordt. Uiteindelijk ontwaakt Anna en herstelt ze volledig, al heeft ze een tijdje geheugenverlies. Tijdens het 26ste seizoen heeft Anna opnieuw gezondheidsproblemen en krijgt ze een beroerte tijdens een familiefeestje.

Verhaallijnen

Schermafbeelding 2019-01-29 om 17.34.37

De verjaardag van Anna

Anna wordt 65 jaar en dat wil de familie niet zomaar laten voorbijgaan. Marie-Rose en Guido willen uit eten gaan en een groot cadeau kopen. Monique en Jan kunnen dit niet betalen en overhalen Anna om het feestje gewoon bij haar thuis te laten doorgaan. Tijdens het feestje worden de discussies even opzij gezet en zorgen Rita en Walter voor een streepje muziek.

Schermafbeelding 2019-04-02 om 21.24.54

De hartaanval

Op een avond krijgt Anna plotseling een hartaanval. Marleen is compleet in paniek en vlucht naar haar broer Guido voor hulp. Volgens de dokter is deze hartaanval een waarschuw voor Anna dat ze het rustiger moet aan doen. De familie beseft dat Marleen niet langer alleen op Anna kan passen en ze spreken een beurtrol af om op haar te passen.

Schermafbeelding 2019-02-01 om 19.57.52

Pierrot in het ziekenhuis

De kleine Pierrot wordt in het ziekenhuis opgenomen met verschillende symptomen. De dokters geven hem uiteindelijk de diagnose van pancytomie, dezelfde ziekte waar Pierre 18 jaar geleden aan gestorven is. Anna beseft dat het ernstig is en herkent één van de dokters als dezelfde dokter die Pierre behandeld heeft. De emoties worden haar te veel en Walter probeert Anna zo veel mogelijk van het ziekenhuis weg te houden.

Schermafbeelding 2019-04-06 om 20.36.03

Vreemde brieven

Anna vindt dat Marleen de laatste tijd zeer vreemd doet. Bovendien komen er geregeld brieven van een zekere Gust en zijn er voortdurend telefoontjes voor Marleen. Walter komt te weten dat Marleen een affaire had met de getrouwde man en doet er alles aan om Anna hier buiten te houden.

Schermafbeelding 2019-04-28 om 16.58.00

Marleen wil zelfstandigheid

Marleen is nu 18 jaar, maar vindt dat Anna haar nog te veel controleert. Ze wil haar eigen leven en wil op zoek gaan naar een baantje. Anna vindt dit niet ok, want ze wil dat Marleen zich focust op haar studies. Marleen begint ook met haar rijlessen met de hulp van nonkel Walter, maar die lessen gaan niet zo vlot. Marleen buist 2 keer voor haar examen en werkt haar frustraties uit op haar moeder en Walter.

Schermafbeelding 2019-04-26 om 15.28.44

Hartproblemen

Tijdens een nieuwe discussie met Marleen, krijgt Anna terug last van haar hart. Ze laat zich onderzoeken door een hartspecialist deze keer en krijgt te horen dat ze twee overbruggingen moet laten uitvoeren. Ze wil haar familie niet tot last zijn en stelt het zo lang mogelijk uit.

Aflevering 112 10.28.03

Ontmoeting met Albert

Tijdens een check-up bij de dokter krijgt Anna te horen dat ze haar operatie moet laten vervroegen. Ze gaat 2 weken later al onder het mes, en alles verloopt zoals gepland. In het revalidatiecentrum komt Anna in contact met weduwnaar Albert Thielens. Dankzij de operatie voelt Anna zich 20 jaar jonger en ze geniet weer van de kleine dingetjes in het leven.

Aflevering 111 09.35.26

De dood van Pierrot

Pierrot wordt terug in het ziekenhuis opgenomen en deze keer wordt Anna onmiddellijk verwittigd door de familie. Ze moet nog steeds veel rusten van de dokter en kan de stress van het ziekenhuis niet aan. Pierrot sterft enkele dagen later aan zijn ziekte en Anna kan geen afscheid nemen. De begrafenis is een zeer emotioneel moment voor de volledige familie.

Aflevering 120 10.01.39
Aflevering 133 om 20.25.25

Nieuwe liefde

Albert komt Anna nog geregeld bij haar thuis opzoeken en hun vriendschap groeit uit tot liefde. Ook Marleen heeft vlinders in haar buik en Anna is in haar nopjes met haar nieuwe vriend Ben. Het duurt niet lang voor de familie te weten komt dat Anna een relatie heeft met Albert. Wanneer Albert vraagt om te blijven overnachten, panikeert Anna want ze wil niet te snel gaan. Ze heeft het de volgende dag een beetje moeilijk en moet altijd aan Pierre denken. Marleen kan haar moeder duidelijk maken dat ze voor het geluk moet kiezen. Anna nodigt Albert uit om samen de verjaardag van Walter te vieren. Albert kan iedereen inpakken met zijn kookkunsten.

Aflevering 118 07.56.15

Het radiospelletje

Anna wordt door een radiopresentator aangesproken om mee te spelen aan een quiz. Als ze 200 frank geeft, kan ze 1000 frank winnen als ze het juiste antwoord invult. De volgende dag wordt duidelijk dat Anna gewonnen heeft en ze speelt verder. Wanneer de man enkele dagen later 1000 frank vraagt zodat ze 50.000 frank kan winnen, doet Anna nog steeds mee. Daarna hoort ze niets meer van de man. Een tijdje later komt de politie langs om Anna duidelijk te maken dat ze opgelicht is geweest.

BenLovelyAnna3 seizoen3
Nieuwjaar1 seizoen3
GuidoOpgepakt2 seizoen3

Anna is kapot van verdriet na de dood van Marleen Van den Bossche. Ze probeert haar verdriet te verhelpen door voor Lovely Van der Venne te zorgen maar daar is Ben Van der Venne niet helemaal blij mee. Ben wil zelf voor zijn dochtertje kunnen zorgen omdat Marleen dat zo gewild zou hebben. Het is echter niet evident voor Ben omdat hij een drukke job in het onderwijs heeft. Anna laat dan ook geen moment voorbij gaan om Ben op zijn prioriteiten te wijzen. Walter Dierckx beseft dat zijn zus te ver aan het gaan is, en wijst haar op haar fouten. Anna en Albert Thielens verhuizen vervolgens naar een serviceflat, zodat ze Ben en Lovely was privacy kunnen geven.

De ontvoering van Guido Van den Bossche is ook een enorme zorg voor Anna. Ze wil haar oudste zoon zo snel mogelijk weer terug thuis zien, maar voelt zich machteloos. Ook haar andere kinderen ziet ze amper tegenwoordig. Rita Van den Bossche werkt nu op een overzetboot en is nooit meer thuis, en Jan Van den Bossche komt nog amper onder de mensen na zijn scheiding met Monique Stevens. Anna moet dan ook Nieuwjaar moet alleen Albert, Ben en Lovely vieren, omdat de rest van de familie niet komt.

Guido wordt vastgehouden in Canada, en kan op een gegeven moment ontsnappen. In België wordt hij opgepakt door de politie omdat ze denken dat hij zijn ontvoering in scène heeft gezet als fraude. Anna en Peter zijn ervan overtuigd dat Guido onschuldig is. Niet veel later wordt hij vrijgesproken en kan Anna eindelijk haar zoon weer in de armen nemen.

Naar verloop van tijd begint Ben zich af te vragen wat hij nog in België doet. Hij voelt zich geen lid van de familie meer na de dood van Marleen. Hij besluit zijn job op te zeggen en met Lovely naar Afrika te verhuizen. Anna wil niet dat haar schoonzoon en kleindochter zomaar vertrekken en ze probeert Ben tegen te houden. Uiteindelijk kan ze inzien dat dit de beste oplossing is voor zowel Ben als Lovely en ze neemt afscheid van hen.

Ritadraaitdoor11 Seizoen4
SF04 11

Het gaat niet goed met Rita Van den Bossche en Anna kan ze niet op het goede pad krijgen. Rita belandde opnieuw in bed met Dirk Cockelaere, waardoor haar vriend Jack vertrok. Dirk en Rita geven hun relatie nog een kans, tot Rita te weten komt dat Dirk een vrouw en twee pasgeboren kinderen achterlaat in Amerika. Ze zet hem meteen op straat en ontdekt nadien dat ze opnieuw zwanger is. Rita draait door na dit nieuws, en begint steeds meer te drinken waardoor ze meermaals in het ziekenhuis belandt.

Anna en Albert gaan Rita opzoeken na een zoveelste drankfuif bij haar thuis met Gwen. Anna schaamt zich in de plaats van haar dochter en wil met haar breken. Rita pakt dit zwaar op en zet zich af van de familie. Het gaat van kwaad naar erger wanneer Rita het appartement van Marie-Rose in brand steekt. Er wordt op Rita geschoten en ze bevalt in de gevangenis van haar zoontje Pierrot Van den Bossche. Terwijl Rita achter tralies belandt, ligt de jongen op de afdeling van de prematuurtjes. Anna voelt zich verantwoordelijk voor de opvoeding van de jongen, en gaat hem zo vaak als kan bezoeken.

Anna krijgt ook goed nieuws te verwerken. Ze wordt uitgenodigd door Jan Van den Bossche en Nele Van Winckel en ze kondigen hun huwelijk aan. Al kan Anna het maar moeilijk verkroppen dat ze willen trouwen in een luchtballon. Wanneer Peter Van den Bossche in de Verenigde Staten in de sekte van Salomon belandt, probeert Anna positief te denken. Ze is er zeker van dat Peter dit zal overleven en terug naar huis zal keren. Tot Guido Van den Bossche verschrikkelijk nieuws heeft: de sekte heeft massaal zelfmoord gepleegd en ook Peter zou bij de overledenen zijn.

Seizoen 5

AppartementJan6 Seizoen5
HetProces5 Seizoen5
WalterVerliefd16 Seizoen5
SF05 17

Guido bevindt zich nog steeds in La Torra Blanca en komt bij de politie te weten dat Peter wel degelijk in de sekte was tijdens de zelfmoord. Het lijk van Peter wordt echter niet gevonden, en Guido moet terugkeren met het nieuws dat Peter spoorloos verdwenen is.

Anna houdt de moed erin en is ervan overtuigd dat Peter nog leeft. Ondertussen bekommert ze zich om de kleine Pierrot, die nog steeds op de afdeling van de prematuurtjes ligt. Ze wil de volledige familie aansporen om meer op bezoek te gaan bij het kindje, omdat het zijn familie nu heel hard nodig heeft. Anna gaat haar dochter Rita ook verschillende keren bezoeken in de gevangenis, maar wat ze daar aantreft, is niet fraai. Rita is de moed volledig verloren en vraagt altijd naar geld als ze haar moeder ziet. Anna vreest dat haar dochter nu ook verslaafd is geraakt aan drugs.

Normaal zou Rita ter afwachting van haar proces in de gevangenis moeten blijven, maar ze wordt toch voorwaardelijke vrijgesproken. Rita neemt haar intrek bij Anna en Albert, waar ze weer helemaal opfleurt. Het proces komt echter dichterbij en Rita hervalt snel in oude gewoontes. Ze belandt opnieuw in de gevangenis, maar tijdens het proces wordt ze vrijgesproken na een emotionele toespraak over haar zelfmoordpogingen.

Anna hoort geruchten en roddels dat haar broer Walter een relatie zou hebben met zijn huishoudster Carine Wattez. Anna wil er onmiddellijk het fijne van weten, en besluit haar broer te controleren. Walter neemt dit niet in dank af, maar Anna voelt dat er iets aan de hand is. Wanneer Walter door het bisdom wordt overgeplaatst naar een andere parochie, vindt ze het vreemd dat hij samen met Carine op huizenjacht gaat.

De Bende van Cartouche gaat op zoek naar Peter in Cuba, na een aanwijzing van inspecteur Hendrik Jacobs. Ze vinden er het lichaam van Peter en in België wordt een begrafenis gehouden. Anna verliest haar tweede kleinkind op korte tijd.

Het noodlot slaat opnieuw toe wanneer Rita en haar ex-celgenoot Micheline Hoefkens plots verdwenen zijn. Ook de kleine Pierrot, die inmiddels geadopteerd werd door Herman De Bie en Ingrid Van den Heuvel, is van de aardbodem verdwenen. Anna kan het maar moeilijk geloven dat Rita de kleine Pierrot zou ontvoeren, en geeft Herman en Ingrid de schuld. Ingrid wou namelijk niet dat Rita tijd doorbracht met Pierrot. Anna denkt wel dat ze een aanwijzing heeft waar Rita naartoe zou kunnen vluchten. Ze zag bij Rita thuis reisbrochures van Spanje en vertelt alles aan inspecteur Jacobs.

Seizoen 6

PierrotOntvoerd Seizoen6
FrancoisMia 7Seizoen6
GuidoRevalideert2 Seizoen6
SF06 33

Anna en Albert wachten al twee maanden op nieuw van Rita. De politie heeft haar nog niet gevonden, en bovendien laat ze zelf niets weten aan haar familie. Tot Ingrid Van den Heuvel en Herman De Bie een postkaartje van Rita krijgen met het nieuws dat alles in orde is met haar en Pierrot. Ze wonen in Benidorm en nodigen Herman en Ingrid uit. Ze brengen onmiddellijk Anna op de hoogte, en via het telefoonnummer dat op het kaartje staat, komt Anna terug in contact met haar dochter.

Nu Walter aan de andere kant van de stad woont, kunnen Anna en Albert hem minder gaan bezoeken. Toch komt ze nog regelmatig haar broer bezoeken, maar ze stelt zich opnieuw vragen bij de band tussen hem en zijn huishoudster Carine Wattez. De twee hebben stiekem een relatie, maar Carine laat uiteindelijk Walter in de steek en verlaat hem.

Net zoals de hele familie Van den Bossche, krijgt Anna het slechte nieuws dat François Van den Bossche en Mia Dondeyne omgekomen zijn tijdens hun huwelijksreis. Met een videoboodschap vertelt François dat hij alle kleinkinderen van Anna een grote som geld geeft. Anna heeft het moeilijk met het overlijden van François, maar fleurt weer helemaal op wanneer Nele Van Winckel bevalt van Leen.

De serie maakt een sprong in de tijd van 7 jaar

Zeven jaar later is er nog veel gebeurd binnen de familie Van den Bossche. Jan en Nele hebben nog een tweede kindje gekregen: Maarten en Guido woont nu in Knokke met zijn nieuwe vriendin Els D'hollander. Wanneer Anna en Albert op bezoek zijn bij Guido, vraagt hij Els te huwelijk. Walter wordt bovendien gepromoveerd binnen de Katholieke kerk en is nu directeur van een reeks Katholieke rusthuizen. Anna is enorm trots op haar broer.

Guido en Els trouwen en heel de familie komt bij elkaar in het Hilton hotel om dit te vieren. Maar het feest krijgt een onaangenaam einde wanneer een meedogenloze huurmoordenaar de Van den Bossches gijzelt in het Antwerpse Hilton Hotel. Een diplomaat wordt zonder meer afgemaakt en de gijzelaars verwonden onder meer Hugo Beckers. Wanneer ze ermee dreigen om ook Jan Van den Bossche neer te schieten, wordt het voor Anna allemaal te veel. Ze kan de situatie niet langer aan en krijgt een hartaanval. De gijzelaars willen haar geen medische hulp geven, maar Nele Van Winckel ontfermt zich over haar. Uiteindelijk verliezen de gijzelaars hun geduld en blazen ze het hele hotel op.

Familie1227
WalterBisschop6 Seizoen7
Enrique3 Seizoen7

De familie zit in een kring gebonden met een bom. Maarten kan onder het koord door kruipen en slaagt erin de code van de bom in te tikken. De bom blijft maar een tijdje stilstaan, dus de familie moet snel ontsnappen. Ze vluchten naar het dak en kunnen uiteindelijk bevrijd worden. Anna wordt naar het ziekenhuis gebracht en herstelt van haar hartaanval.

Nadien moet Anna zich weer ontfermen over Rita. Het contact met haar is inmiddels verbeterd, maar Rita heeft het nog steeds moeilijk om niet te drinken. Zeker wanneer ze haar job verliest en weer in geldnood komt te zitten. Tijdens één van haar zuippartijen, belandt ze in het ziekenhuis. Anna wil haar dochter weer op het goede pad krijgen, en helpt haar in de zoektocht naar een nieuwe job.

Enkele weken later heeft de familie weer reden om te vieren. Walter wordt namelijk gepromoveerd tot bisschop en heel de familie is aanwezig op zijn inwijding. Ook Anna wil dit voor geen geld van de wereld missen. Ze heeft voor haar broer een bijzonder cadeau gekocht: zijn eerste beker. Een tijdje later neemt Walter de doop van de kleine Hannah voor zijn rekening, het dochtertje van Bart en zijn vrouw Brenda.

Berichten van mensonwaardige toestanden in een Cubaans weeshuis trekken de aandacht van Henk. Via Unicef komt hij te weten dat er ook kinderen verblijven wiens ouders vroeger in Salomons sekte verbleven. Henk vermoedt dat zijn vroegere vriendin Willeke zwanger was, die in de sekte belandde. Henk reist naar Cuba, waar hij Enrique redt. Later blijkt dat hij echter de zoon van Peter is. Guido en Els ontfermen zich over de jongen die zich nog volop moet aanpassen aan een nieuwe levensstijl in België. Anna ontmoet haar nieuwe kleinzoon en kan haar gevoelens niet de baas. De jongen doet haar namelijk aan Peter denken.

Seizoen8 14
Familie1617
Familie1673
Finaleseizoen8
SF08 28

Anna en Albert Thielens krijgen op een avond plots bezoek van Rita Van den Bossche. Ze heeft dan ook goed nieuws, want ze heeft een nieuwe vriend: Rob Gerrits. Al volgt er al snel minder goed nieuws, want Rita verkondigt dat ze samen met Rob naar Nederland verhuist om er een mosselbedrijfje over te nemen. Wanneer Rita en Rob naar Las Vegas vertrekken om te trouwen, past Anna op hun zoontje Pierrot Van den Bossche.

De terugkomst van Rita verloopt echter minder feestelijk als eerst verwacht. Ze heeft namelijk in Las Vegas een fortuin kwijtgespeeld door te gokken. Anna is één van de laatste die dit te weten komt en is razend op haar dochter. Ze zet haar dan ook op zijn plaats en Rita neemt haar dit kwalijk. Albert vindt dat Anna de eerste stap moet zetten om het terug goed te maken, maar daar is Anna te koppig voor. Ondertussen ontstaan er ook problemen binnen het huwelijk van Jan Van den Bossche. Nele heeft hem buiten gesmeten omdat ze hem verdenkt van een affaire. Anna keurt het gedrag van haar zoon allesbehalve goed, en deinst voor niets terug om hem dit te zeggen.

Om alle problemen even van haar af te zetten gaat Anna logeren bij de graaf en gravin van Rullingen. Ze heeft het er ontzettend naar haar zit en kan het goed vinden met Marie-Ange de Rixart de Waremme en Ghislain de Rixart de Waremme.

Anna en Albert krijgen in hun complex het gezelschap van Jo en Suzanne, maar die leggen al snel beslag op Albert. Anna is jaloers en kan dit moeilijk wegsteken. Ze heeft echter weinig tijd om zich druk te maken, als ze ontdekt dat zowel Rita als Rob terug aan het drinken zijn. Ze kan het niet aanzien, en neemt de kleine Pierrot mee naar België, om voor hem te zorgen. Anna is enorm teleurgesteld in Rita en wil haar dochter een tijdje niet meer zien.

Anna en Albert krijgen tijdelijk het gezelschap van Dries Van Winckel, de vader van Nele, in hun serviceflat. Maar Anna ergert zich al snel aan haar nieuwe huisgenoot, omdat hij zowel Suzanne als Jo probeert te verleiden. Anna kan niets anders dan Dries weer op straat te zetten.

Maarten Van den Bossche, Leen Van den Bossche, Pierrot Van den Bossche, Enrique Van den Bossche en Lieve Vleugels gaan samen naar de zeeklassen, georganiseerd door onder meer Nele Van Winckel en Brenda Vermeir. De zeeklassen draaien echter uit op een nachtmerrie. Vijftig kinderen en hun begeleiders hebben een voedselvergiftiging opgelopen. Op het domein is het een complete chaos. De familie Van den Bossche verneemt het slechte nieuws op de radio en vertrekt in allerijl naar de kust. Ook Anna en Albert zijn er als de kippen bij om antwoorden te krijgen. De druk wordt Anna te veel en ze krijgt een hartaanval...

Seizoen9 04
Seizoen9 25
Seizoen9 30
350px-Hart 6

Twee maanden later. Anna heeft haar hartaanval overleeft en is terug aan de beterhand. Ook de andere familieleden hebben het drama aan zee overleefd, al zijn er bij de andere deelnemers wel enkele dodelijke slachtoffers te betreuren.

Anna en Albert zijn vijftien jaar getrouwd. Ze maken extra vroeg hun opwachting bij Guido, die een feestje heeft georganiseerd. Bart maakt van de gelegenheid gebruik om te verkondigen dat hij een jaar in de VS gaat studeren. En ook Monique heeft groot nieuws, want ze gaat trouwen met haar nieuwe vriend Guy. Anna en Albert krijgen vervolgens voor hun huwelijksverjaardag een reis naar Andorra van hun kinderen, kleinkinderen en vrienden. Het koppel maakt meteen werk van de organisatie van de trip.

Enrique wordt gedoopt, en Peter vraagt aan zijn bomma of ze de meter wil worden. Anna heeft echter een beter idee en stelt Rita als meter voor. Rita doet het namelijk weer beter, en Anna hoopt zo dat de familie haar terug in de armen zal sluiten.

Wanneer Guido en Peter in Malta op de vlucht zijn voor enkele sekteleden van Salomon, wordt Guido neergestoken. Hij sterft ter plaatse. Voor Anna komt het nieuws hard aan, en ze geeft een zeer emotionele speech op zijn begrafenis. Ze hoopt dat Guido nu in de hemel voor o.a. Marleentje zal zorgen. De dagen nadien heeft Anna het zeer moeilijk, en ze heeft haar zin voor het leven verloren. Dankzij een ontroerende nieuwsjaarsbrief van Maarten, beseft Anna dat ze verder moet met haar leven voor haar familie.

Toch zorgt de dood van Guido voor nieuwe hartproblemen voor Anna. Ze krijgt plotseling een hartaanval en moet dringend onder het mes. Guy heeft slecht nieuws voor de familie. Anna moet dringend een donorhart hebben, of ze zal het niet overleven. Door haar leeftijd komt ze echter niet in aanmerking voor een transplantatie en de situatie lijkt uitzichtloos. Tot er een nieuwe drama zich afspeelt binnen de familie. Door een onoplettendheid van Rita, komt Enrique om het leven. Peter wil het leven van zijn grootmoeder redden, en zorgt ervoor dat Anna het hart van Enrique krijgt. Tot ieders verbazing, reageert Anna goed op haar donorhart en ze overleeft het. Na enkele weken mag ze het ziekenhuis alweer verlaten.

Nu Anna weer volledig op de been is, kan ze zich weer bezig houden met de familie bij elkaar te houden. Dat is alweer eens nodig wanneer ze te horen krijgt dat haar jongste zoon Jan Van den Bossche een scheve schaats gereden heeft met secretaresse Jolien Stijnen. Zijn vrouw Nele Van Winckel kon het bedrog niet langer aan en zet Jan aan de deur. Anna zet haar zoon meteen op zijn plaats en maakt hem duidelijk dat zijn gezin het allerbelangrijkste is.

Albert Thielens krijgt het idee om dit jaar te gaan overwinteren in een warm land en in december trekken hij en Anna samen naar Tenerife, waar ze een vakantiehuisje gekocht hebben. In Tenerife komen Anna en Albert in contact met Henk Terjonck en zijn kompaan Thomas Maeterlinck. Ze hebben er een zwendel in vakantiehuisjes gestart waardoor Anna en Albert ook tot hun slachtoffers horen. Ze roepen de hulp in van de familie en het is Els D'hollander die naar Tenerife reist om de twee te hulp te schieten. Thomas slooft zich uit om Anna en Albert gunstig te stemmen, maar in januari keren ze terug naar België.

Ondertussen is het huwelijk van Jan en Nele kapot en heeft ze een relatie met Wilfried Langens. Wanneer hij de jonge Leen Van den Bossche in haar kamer lastigvalt, komt het tot een pijnlijk incident tussen hem en Jan op de manège van Wilfried. Jan wordt gearresteerd en Nele neemt het op voor haar ex-man. Ze legt klacht neer tegen Wilfried. Anna is de kluts kwijt wanneer ze op bezoek gaat bij de vader van Nele, Dries Van Winckel, en dit volledige verhaal te horen krijgt. Ook Leentje stort haar hart uit bij haar oma.

Jan wordt vrijgesproken en gaat samen met Nele op vakantie in Tenerife om hun huwelijk nog een kans te geven. Anna krijgt nadien telefoon omdat Jan in de gevangenis belandt is na een confrontatie met Henk Terjonck. Ondertussen verneemt Anna het tragische nieuws dat haar kleinzoon Bart Van den Bossche om het leven gekomen is in Amerika. Samen met Albert maakt Anna nadien kennis met Christel Feremans, de vriendin van Bart en hun zoontje Mike.

De serieverkrachter Kurt Smits houdt de volledige familie Van den Bossche in de ban en ook Anna slaat doodangsten uit. Het is uiteindelijk dankzij Walter Dierckx dat de man opgepakt wordt. Walter krijgt nadien een aanbieding van de vicaris om naar Rome te gaan, maar Walter wil die aanbieding niet aannemen. Anna begrijpt de beslissing van haar broer absoluut niet en spoort hem aan om dit niet af te slaan. Walter verandert van gedachte en vertrekt toch richting Rome.

Rita Van den Bossche heeft verrassend nieuws voor haar moeder: Dirk Cockelaere staat terug in het land en wil zijn zoontje leren kennen. Wanneer Rita enkele dagen later spoorloos verdwenen is, zijn Anna en Rob Gerrits in alle staten. Voor Rob is het duidelijk, zijn vrouw is ervandoor met Dirk. Rita bleek echter vast te zitten in de lift op haar werk, maar Rob is het vertrouwen in zijn vrouw kwijt sinds ze met Dirk optrekt. Het komt tot een tijdelijke breuk waarbij Rob enkele dagen bij Anna en Albert komt logeren.

De familie blijft dit jaar weer niet gespaard van ongeluk. Anna wordt ingelicht dat Vincent Misotten en Femke Maeterlinck overleden zijn. Er is ook goed nieuws, want een voor dood gewaande Bart Van den Bossche keert terug naar België en zijn familie en Monique Stevens nodigt Anna en Albert uit voor haar huwelijksfeest.

Slecht nieuws voor Anna en Albert Thielens want hun appartementsblok wordt onteigend waardoor ze hun thuis zullen verliezen. Anna wil het daar niet bij laten en zet zichzelf in voor de strijd tegen de onteigening. Ze haalt er de pers bij en haar interview komt in de krant terecht. Tijdens de feestdagen brengen Anna en Albert kerstmis door met Jan en zijn gezin en nadien ook bij Rita en Rob. Bovendien krijgt Anna een leuk telefoontje uit Rome: Walter Dierckx komt terug naar huis na de feestdagen.

30 december. Anna is jarig en wordt 80 jaar en dat is meer dan reden genoeg om een feestje te bouwen. Els D'hollander stelt haar villa ter beschikking en de organisatie van het feest rust op de schouders van Trudy en Peter. Om de verrassing voor Anna compleet te maken, is er afgesproken dat Walter vroeger uit Rome terugkeert. Tijdens de party duiken er ook mensen op die niet uitgenodigd werden want ook Sarah De Kunst wil persoonlijk haar felicitaties aanbieden aan Anna.

Nu Walter teruggekeerd is uit Rome, begint hij na te denken over zijn pensioen. Maar Anna heeft andere zorgen aan haar hoofd wanneer ze rommelt in oude spulletjes van haar overleden echtgenoot Pierre Van den Bossche. Na een korte zoektocht via enkele oude brieven, komt ze te weten dat Pierre tijdens de oorlog een slippertje begon met een Duitse vrouw en dat er nadien een zoon voortgekomen is uit deze relatie: Georges Van den Bossche. Anna wil koste wat het kost Georges Van den Bossche ontmoeten, maar dat is moeilijker dan verwacht omdat de man al een geruime tijd overleden is.

Anna stuurt Jan Van den Bossche naar Duitsland om meer informatie over Georges in te winnen. Hij komt echter terug met iets meer dan gewoon informatie, namelijk met de zoon van Georges: Bert Van den Bossche. Anna is helemaal van de kaart wanneer Bert plots in de woonkamer staat want hij lijkt als twee druppels water op een jonge Pierre. Walter is bereid de jongen in huis te nemen en de familie wil een feestje organiseren om hem te verwelkomen. Anna wil eerst niet ingaan op de uitnodiging, maar sluit de jongen toch in haar armen.

Na een lange strijd tegen de onteigening krijgen Anna en Albert toch nog slecht nieuws: ze moeten hun appartementje verlaten. Anna is niet gediend met de brief die ze van de deurwaarder ontvangen heeft en probeert nog een laatste keer haar gelijk te krijgen, maar niets mag baten. Samen met Albert verhuist ze naar een serviceflatje in een rusthuis. Anna kan zich echter niet aanpassen in deze nieuwe omgeving en klaagt voortdurend over de service en de andere bewoners.

Wanneer Carine Wattez na jaren van afwezigheid terug in de buurt rondhangt, beginnen zijn en Walter opnieuw een relatie en deze keer kiest Walter resoluut voor haar en breekt hij met de kerk. Carine onderneemt opnieuw een poging om de plooien glad te strijken met Anna, maar zij heeft het moeilijk met de beslissing van haar broer. De twee willen in het huwelijksbootje stappen en Anna probeert het tegen te houden. Op de dag zelf maakt ze toch met Albert haar opwachting, tot grote vreugde van zowel Carine als Walter.

Binnenkort

De toestand van Carine Wattez gaat snel achteruit. Ze wil open kaart spelen met haar omgeving terwijl Walter vertrekt in de hoop dat hij hun zoon op tijd in België zal krijgen. Anna en Albert blijven voor de doodzieke Carine zorgen. Ook Albertine Solie komt de waarheid over de ziekte van Carine te weten en staat erop om mee te helpen met haar verzorging. Het lukt Walter uiteindelijk om met zijn zoon Kobe Dierckx op tijd in België te geraken, maar niet veel later sterft Carine.

Anna kan haar ogen niet geloven wanneer haar kleindochter Lovely Van der Venne voor haar deur staat. Ze woonde jarenlang met haar adoptievader Ben Van der Venne in Afrika, maar nu hij gestorven is, wil Lovely de banden met haar familie terug ophalen. Anna is dolgelukkig en de hele familie maakt kennis met de jongedame. De aanwezigheid van Lovely brengt echter veel teweeg binnen de familie, zeker voor de jonge Kobe die op slag verliefd wordt op haar.

Voor haar trouw krijgt Heidi Janssens van haar vader een hotel aan de kust cadeau: Villa Select. Voor de openingsreceptie is de volledige familie Van den Bossche uitgenodigd en ook Anna en Albert zijn van de partij. Wanneer ze van kamer veranderen met Isabelle Solie, zorgt dat ongewild voor grappige toestanden omdat Gustaaf Janssens de twee 's avonds laat een bezoekje komt brengen.

Na de dood van Carine, besluit Walter om zijn herintrede te doen binnen de kerk. Dit wordt groots gevierd door de hele familie, maar het feestje eindigt voor Anna in mineur. Haar broer kondigt namelijk aan dat hij van plan is om in Zuid-Afrika te gaan werken. Ze kan dat nieuws maar moeilijk verteren en speelt in op zijn gemoed. Enkele weken later is het afscheid aangekomen en daar heeft Anna het moeilijk mee. Om haar gedachten te verzetten, neemt Albert haar en Albertine mee voor een reisje naar de Moezel. Tijdens dat reisje zorgt Albertine echter voor heel wat misverstanden en zit Anna met een serieuze kater wanneer ze een wijndorpje bezoeken.

Peter Van den Bossche en Trudy Tack de Rixart de Waremme hebben dan weer goed nieuws want ze gaan in het huwelijksbootje stappen. Ze trouwen in Malta en Peter zorgt ervoor dat de familie ook naar het feest kan komen door ze stiekem te laten overvliegen. Ook Anna en Albert zijn van de partij en gaan mee naar het volksfeest in de straten van Malta. Het feest zelf eindigt in mineur wanneer Peter neergestoken wordt door handlangers van Diederik Truyman. Zijn situatie ziet er niet goed uit en het is maar de vraag of hij het zal overleven.

De familie keert terug naar huis, terwijl Andreas Mitsides in Malta blijft om de situatie van Peter te blijven opvolgen. Nadien wordt de familie in België op de hoogte gebracht dat Peter volledig in orde is. Ze hadden zijn situatie erger voorgesteld dan in werkelijkheid, zodat ze Truyman om de tuin konden leiden en Peter zo veilig uit het land konden krijgen.

Binnenkort.

De serie maakt een sprong in de tijd van drie jaar

Seizoen16AnnaAlbert
Familie3455
Albert 14
Familie3562
Familie3624
Large 274901

Er is de afgelopen drie jaar heel wat veranderd bij de Van den Bossches en hun entourage. Anna moet zich door de ontkalking aan haar heup in een rolstoel verplaatsen en haar broer Walter Dierckx is overleden. Samen met Albert Thielens wil Anna ervoor zorgen dat Walter een mooie grafzerk krijgt, maar ze schrikt van de hoge prijzen bij de begrafenisondernemer. Ze wil de familie inschakelen om financieel bij te leggen, maar daar staat niet iedereen voor te springen.

Met Rita Van den Bossche is het de afgelopen drie jaar ook geen lachertje geweest want de drankduivel blijft haar achtervolgen. Anna heeft het contact verbroken en ook Rita's zoon Pierrot Van den Bossche wil zijn moeder niet meer zien. Wanneer Rita op een dag spoorloos verdwenen is, zetten Pierrot en Rob Gerrits een zoektocht op poten. Ze wordt uiteindelijk teruggevonden in Antwerpen, waar ze in het café van haar oude vriendin Micheline Hoefkens aan de slag is gegaan. Uiteindelijk gaat ook Anna haar dochter bezoeken en merkt ze dat Rita aan de beterhand is.

Wanneer de winter in aantocht is, krijgt Albert het plan om te gaan overwinteren in Benidorm. Anna ziet dat idee absoluut niet zitten want ze wil haar familie zo lang niet missen. Albert schakelt de familie in om Anna van dit plan te overtuigen, vooral omdat het goed zou zijn voor haar gezondheid. Anna stemt toe en Albert begint hun reisje voor te bereiden. Anna heeft echter al heimwee voor ze vertrokken is, maar in Benidorm zelf wordt een webcam geïnstalleerd zodat Anna altijd kan skypen met haar familie wanneer ze wil. Bovendien komen Anna en Albert in Benidorm een oude bekende tegen: Albertine Solie.

Tijdens de feestdagen worden Anna en Albert uitgenodigd om nieuwjaar bij Peter en Trudy te vieren. Er is ook een grote cameraploeg aanwezig om het volledige feest nadien uit te zenden op televisie. In februari keren ze opnieuw terug om het huwelijk van Mieke en Wim Veugelen bij te wonen en Anna kan het opnieuw niet laten om zich met familiale problemen te bemoeien. Zeker wanneer ze ontdekt dat Peter en Bart Van den Bossche al geruime tijd ruzie met elkaar hebben.

Anna en Albert blijven nadien in België en worden door Kobe Dierckx uitgenodigd voor zijn priesterwijding. De dag zelf kent echter een zeer nare afloop wanneer de politie de kerk binnenvalt. Kobe wordt aangehouden voor de verschillende aanrandingen die de afgelopen maanden plaatsvonden in de buurt. Na verder onderzoek wordt duidelijk dat Kobe een dubbele persoonlijkheid gecreëerd heeft na de dood van zijn vader. Anna wil haar neefje niet in de steek laten en probeert de familie aan te sporen om hetzelfde te doen. Maar niet iedereen is zo vergevingsgezind. Desalniettemin blijft Anna hem geregeld opzoeken in de instelling.

Dankzij een sluwe zet van aartsvijand Xavier Latour, ziet de toekomst van VDB Electronics er niet rooskleurig uit. Peter Van den Bossche gaat tot het uiterste om zijn bedrijf van de ondergang te redden, maar lijkt hier niet in te slagen. Anna trekt zich de problemen van het familiebedrijf hard aan en krijgt een hartaanval. Ze wordt onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht waar Albert en Linda Desmet op meer nieuws wachten.

S19W03-4
S17W05-5
S17W09-14
Familie3735
Seizoen17AnnaAlbert
Albert 20

Anna is in het ziekenhuis opgenomen na haar hartaanval, maar zal er geen complicaties aan overhouden. Peter Van den Bossche voelt zich schuldig en komt zijn grootmoeder in het ziekenhuis bezoeken.

Wanneer Anna terug naar huis mag, besluiten zij en Albert nog een tijdje in België te blijven. Anna gaat Kobe Dierckx geregeld bezoeken in de instelling en wilt zijn vrienden aansporen om hetzelfde te doen. De woorden van Anna zijn niet in dovemansoren gevallen bij Leen Van den Bossche en Lobke Corneel en brengen Kobe een bezoekje.

Tijdens het opruimen komt Anna enkele oude brieven tegen, die gericht zijn naar haar overleden echtgenoot Pierre. In deze brieven komt ze te weten dat Bert Van den Bossche in het verleden enkele dingen mispeuterd heeft in Duitsland. Hij was lid van een pro-nazi beweging en maakte deel uit van betogingen en gewelddadige acties. Nu Bert aan het hoofd van VDB Electronics staat, wil Anna deze informatie gebruiken om Bert te laten inzien dat hij Peter zijn job moet teruggeven. Anna confronteert Bert met de brieven en hij voelt de grond onder zijn voeten wegzakken.

Hannah Van den Bossche blijft een tijdje bij Anna en Albert logeren omdat ze ruzie heeft met haar ouders en Bert wil hiervan gebruik maken. Hij schakelt Hannah in om de brieven van Anna te stelen. Hannah leest wat er in de mysterieuze brieven staat en vertelt Bert dat ze ze niets gevonden heeft. De volgende dag wordt er ingebroken in de flat en moeten Anna en Albert er de politie bijhalen. De situatie wordt opgehelderd en wanneer Peter Van den Bossche terug aan het hoofd van VDB staat en Hannah Van den Bossche terug thuis is, vertrekken Anna en Albert opnieuw naar Benidorm.

In Benidorm gedragen Albert Thielens en Victor Van den Abeele zich vreemd en ze maken voortdurend geheimzinnige afspraakjes. Anna en Albertine Solie besluiten hun mannen te volgen in de straten van Benidorm en zien dat ze een afspraak hebben met een vrouw. Anna trekt verkeerde conclusies tot Albert zegt dat hij een afspraak had om hun huisje te kopen in Benidorm. Anna ziet dat idee niet zitten waardoor ze in een pittige ruzie met Albert verzeild geraakt. Tot Anna bijdraait en toch het huisje wil kopen.

Tijdens de feestdagen keren Anna en Albert terug naar België en zitten ze met kerstavond opgescheept met Bert Van den Bossche. Wanneer ze nadien terugkeren naar Benidorm kibbelen ze voortdurend over de aankoop van hun vakantiehuisje, want voor Anna is geen enkel huisje goed genoeg. Het nieuws dat Kobe Dierckx de instelling mag verlaten is voor Anna reden genoeg om terug naar huis te keren en de jongen op te vangen. Anna en Albert zijn van mening dat Kobe terug onder de mensen moet komen. Dankzij Kobe wil Anna weer langer in België blijven, en dat zorgt voor spanningen met Albert die niets liever wil dan terug naar Benidorm gaan. Anna wil aan Albert aantonen dat ze nodig is binnen de familie en organiseert een wafelenbak.

Seizoen18Albertanna
Familie3959
Familie4009
Familie4400
Albert 08

Anna en Albert verblijven voor een langere tijd terug in hun serviceflat in België. Ze hebben er een heuse vriendenkring opgebouwd en bovendien willen ze terug dichter bij de familie blijven. Wanneer Albert zich kandidaat stelt om voorzitter van hun groepje te worden, is Anna niet akkoord. Anna wil zelf voorzitter worden en ze laat zelfs verkiezingspamfletten maken. Hierdoor worden Anna en Albert concurrenten van elkaar en dat zorgt meerdere keren voor conflicten tussen de twee. Uiteindelijk kiest de groep voor Albert en moet Anna er zich bij neer leggen.

Het komt snel weer tot een conflict wanneer Anna in de gaten heeft dat Albert iets te veel tijd doorbrengt met zijn penningmeester Yvonne. Tot grote ergernis van Anna blijft Yvonne de deur plat lopen bij Albert en Anna kan haar jaloezie maar moeilijk verbergen.

Anna en Albert maken kennis met de nieuwe vriend van Marie-Rose wanneer ze haar gaan vertellen dat ze naar Benidorm reizen. Op de luchthaven wacht Anna een vervelende verrassing. Yvonne gaat namelijk mee naar Benidorm. In Benidorm zelf krijgt Anna de goede raad van Albertine om Albert jaloers te maken door op te trekken met een andere man. Albert blijft steeds geheimzinnig doen en Anna wil eindelijk weten wat er aan de hand is. Albert verklapt dan maar dat hij samen met Kobe een groot verjaardagsfeest aan het voorbereiden is voor Anna.

Enkele dagen later vertrekt Anna samen met Albert en haar familie naar Frankrijk voor een skivakantie. Hun vakantie wordt echter verpest door het onaangekondigde bezoek van Liesbeth, de dochter van Albert, en haar gezin. De familie zorgt voor een plannetje om Liesbeth en haar gezin van Anna weg te houden maar het loopt bijna mis wanneer Liesbeth dreigt te stikken. Leen kan tussenbeide komen en ze kan Liesbeth redden.

Anna en Albert keren eventjes terug naar België na de vakantie en daar heeft Anna en goed gesprek met Kobe over zijn roeping. Kobe besluit niet langer in België te blijven en hij keert terug naar Afrika.

Wanneer Anna en Albert enkele weken later weer terug naar België komen, hebben ze een goed gesprek over hun toekomst. Ze besluiten hun serviceflat defintief op te zeggen omdat ze in Benidorm willen blijven wonen. Jan en Peter zorgen nog snel voor een feestje voor dat Anna en Albert weer vertrekken naar Benidorm.

Anna en Albert keren nog eenmaal terug naar België wanneer ze het nieuws vernemen dat Bart in de gevangenis zit. Anna wil kost wat kost haar kleinzoon gaan bezoeken maar ze mag er niet binnen.

Seizoen20AnnaAlbert
Familie4365
Huwelijk peter1

In Benidorm krijgen Anna en Albert plotseling het bezoek van Veronique . Ze gaat door een moeilijke periode en ze zoekt de rust van Benidorm op om een goed gesprek te hebben met haar bomma. Veronique ziet eindelijk in dat familie belangrijk is voor haar.

Tijdens de feestdagen keren Anna en Albert zoals altijd terug naar België om samen met hun familie te vieren. Ze nemen tijdelijk hun intrek bij Marie-Rose. Voor Anna is dit het goede moment om te achterhalen wat er aan de hand is tussen Peter en Trudy.

Enkele weken later keert Anna plotseling terug naar België na een alarmerend gesprek met haar kleindochter Hannah. Het gaat niet zo goed met Bart nu dat Brenda opnieuw vertrokken is en van Bart wil scheiden. Bovendien kunnen Hannah en Bart het niet laten om te discussiëren met elkaar. Anna wil dit zo snel mogelijk opgelost zien en ze probeert Bart en Brenda te overtuigen om hun huwelijk nog een kans te geven.

De opening van de Jan en Alleman is voor Anna en Albert opnieuw een goede reden om terug naar België te komen. Maarten wil graag koken voor heel de familie en hij vraagt het beroemde recept voor stoofvlees van de bomma. Anna besluit om haar kleinzoon het recept te geven en ze is tevreden met het resultaat.

Tijdens de seizoensfinale zijn Anne en Albert van de partij voor het huwelijk van Peter en June. Anna steunt het huwelijk voor de volle honderd procent maar niet iedereen van de familie denkt er zo over. Ze probeert Marie-Rose ervan te overtuigen dat Peter echt gelukkig is.

Familie4413
Inbrekers annaalbert preview1109 0
Familie4447
Familie4461
Familie4448
Familie4586

De buurt waar Anna en Albert wonen, wordt geteisterd door een inbraakgolf. Anna en Albertine voelen zich niet meer veilig en Albert is dit keer ook op zijn hoede. Hij besluit zelf een alarmsysteem te plaatsen. Anna krijgt bijna een hartaanval wanneer ze merkt dat het keukenraam stuk is en ze onderwerpt het appartement aan een grondige inspectie.

Anna wil terug naar België keren en er wordt druk gezocht naar een geschikte logeerplaats. Pierrot stelt zich kandidaat en enkele dagen later nemen Anna en Albert hun intrek in het Studentenhuis van Pierrot en Evy. Hun logeerplaats blijkt toch niet zo geschikt te zijn want Anna kan het absoluut niet vinden met Niko, die sinds kort ook in het Studentenhuis woont. Anna vindt Niko maar een onbeschofterik en Niko doet niets liever dan de bomma te treiteren. Albert en Niko besluiten samen te werken om Anna terug naar Benidorm te krijgen. Anna heeft het spelletje echter al snel door. Anna besluit het helemaal anders aan te pakken en ze probeert op een goed blaadje te komen bij Niko. Ze gaat helemaal op in haar missie om Niko de liefde te geven die hij vroeger heeft moeten missen.

Anna stelt haar vertrek naar Benidorm weer uit wanneer ze te weten komt dat Rita geopereerd moet worden. Ze wil bij haar dochter kunnen zijn. Rita is de bezorgdheid van haar familie al snel beu en zeker die van haar moeder. Anna wil immers niet naar Benidorm terugkeren zolang ze niet met zekerheid weet dat alles goed gaat met haar dochter. Albert kan haar eindelijk overtuigen om toch terug naar Benidorm te vertrekken en Anna neemt opnieuw afscheid van haar familie.

Tijdens de feestdagen komen Anna en Albert opnieuw naar België en Anna heeft het opnieuw moeilijk met het afscheid. Deze keer zijn ze niet met het vliegtuig gekomen omdat Anna een vliegverbod heeft gekregen. Albert weet dat Anna niets liever wil dan dicht bij haar familie zijn, maar hij wil terugkeren naar Benidorm. Hij zoekt creatieve manieren om Anna te overtuigen hem naar Spanje te volgen. Albert ondervindt echter dat het niet eenvoudig is om de reisroute naar Benidorm uit te stippelen. En daar heeft Anna haar plezier in, want zij is van mening dat Albert de reis niet meer aankan en bovendien wil zij graag in Vlaanderen blijven.

Anna moet aanzien dat de familie zich steeds meer begint te keren tegen Bert. Anna vindt het oneerlijk van haar familie dat ze Bert zo behandelen en ze wil Bert helpen om terug een goede band te krijgen met de rest. Wanneer Bert een wake wil organiseren voor zijn overleden zoontje en bovendien ook voor Brenda, vindt Anna dat dan ook een mooi gebaar. Maar niet iedereen van de familie heeft dezelfde mening.

Een wolkbreuk in Benidorm heeft waterschade aangericht in de bungalow van Anna en Albert. Hij wil daarom zo snel mogelijk terugvliegen, maar zij wil de familie niet in de steek laten. Anna wil bovendien Rita in het oog houden. Zij heeft het heel moeilijk sinds het vertrek van Dimi. Anna en Albert besluiten uiteindelijk om hun vakantiehuis te verkopen aan Dré, een stamgast en goede vriend van Jan. Ze kopen een appartement aan zee maar ze blijven in de buurt van hun familie omdat Rita opnieuw aan het drinken is en Anna wil haar dochter niet uit het oog verliezen.

318317 10150348065537491 179278832490 8010932 2055733150 n
Familie4751
640px-Familie s20 afl4761 01
Familie afl4755 03
9-124-20111229125434 0
Familie4848
Familie4842
478984 10150829676017491 179278832490 9640006 494826772 o

Anna besluit samen met Albert zo dicht mogelijk bij de familie te blijven zolang het proces van Rita niet afgelopen is. Ze wil ook kost wat kost naar de rechtbank gaan om ze te steunen. Wanneer Bert schuldig blijkt, is Anna tegelijk blij als verdrietig. Ze is blij dat haar dochter terug naar huis komt maar langs de andere kant voelt ze zich enorm schuldig omdat ze altijd in Bert zijn onschuld gelooft heeft. Ze gaat hem opzoeken in de gevangenis en vertelt hem dat hij nooit een Van den Bossche geweest is en er ook nooit een zal worden.

Na het proces besluit ze terug met Albert naar de zee te gaan om te genieten van hun pensioen. Niet veel later keert ze weer terug met Allerheiligen om naar het kerkhof te gaan met haar familie. Ze komt te weten dat Rita veel geld gekregen heeft van Bert en probeert haar te overtuigen zo goed mogelijk met het geld om te springen.

Later probeert ze samen met Marie-Rose haar familie te overtuigen om een holding te beginnen. Ze maken samen een powerpoint-presentatie over Guido waardoor zowel Peter en Veronique overtuigd raken. Anna is bijzonder trots en blij dat haar kleinkinderen allemaal gaan samenwerken. Ondertussen is ze superblij dat Mieke een relatie heeft met Niko en ze zorgt ervoor dat Jan zijn excuses aanbiedt aan het prille koppel.

Tijdens de kerstperiode komt Anna samen met Albert weer naar Mechelen om dicht bij haar familie te kunnen zijn. Ze kijkt enorm uit naar het openingsfeest van de VDB Holding. Wanneer tijdens het feest iemand van de modellen niet meer kan meelopen in het défilé, vraagt Axel of Anna haar plaats niet zou willen innemen. Niet veel later schittert ze in de kleren van VDB Fashion op de catwalk. Voor haar was dit de mooiste dag van haar leven.

Wanneer Anna te weten komt dat Pierrot al enkele weken in Afrika zit terwijl het project van Vredeseilanden al afgelopen is, komt ze zich moeien met de situatie. Dankzij haar mail, komt Pierrot terug uit Afrika. Anna heeft meteen door dat er iets gebeurd is in Afrika en ze vertelt hem dat hij eerlijk moet zijn tegen Evy. Pierrot vertelt dan uiteindelijk dat hij haar bedrogen heeft met Leki. Heel de familie laat Pierrot in de steek en enkel Anna probeert zich te ontfermen over hem. Pierrot komt enkele weken bij haar en Albert logeren aan zee. Het is ook dankzij Anna dat Pierrot een job krijgt van Jan bij de Jan en Alleman.

Op een dag krijgen Anna en Albert bezoek van Pierrot en Chadi aan zee. Pierrot vertelt hen dat hij onderdak zoekt omdat Chadi bedreigt wordt door iemand die haar pooier wil worden. Anna besluit om ze binnen te laten terwijl Albert eerder twijfelt aan haar beslissing. Albert blijkt gelijk te hebben later wanneer Chadi ervandoor gaat met hun geld en juwelen. Anna is er kapot van omdat Chadi de broche van haar moeder gestolen heeft. Albert denkt dat het beter is voor Pierrot om terug naar huis te keren.

Anna en Albert keren eind april weer terug naar de familie maar deze keer waren ze misschien beter aan zee gebleven. Tijdens een feestje voor Peter, komt Anna perongeluk te weten dat Hannah een abortus heeft laten uitvoeren. Anna is razend op Hanne, Bart en Trudy.

Zo ontstaat er een grote ruzie in de familie want Anna is ook woedend op Victor, de nieuwe vriend van Veronique omdat hij Hanne niet heeft kunnen stoppen als dokter. Veronique zegt in een woedeaanval dat Anna beter zou teruggaan naar zee omdat ze altijd zorgt voor ruzie in de familie. Anne en Albert verlaten het huis van Marie-Rose en gaan logeren bij Jan. Ook hier volgt er een confrontatie wanneer Linda wil dat ze terug naar de zee gaan. Uiteindelijk vertrekken Anna en Albert terug naar de zee zonder dat de ruzies binnen de familie opgelost kunnen worden.

Weken later gaan Bart en Trudy naar de zee om de hulp te vragen aan de bomma. Hannah verblijft in een klooster en ze proberen Anna te overtuigen om met haar te gaan praten. Natuurlijk blijft ze koppig en weigert ze te helpen. Het is dankzij Albert dat ze uiteindelijk toch van gedachte verandert. Ze gaat Hanne opzoeken in het klooster en daar heeft ze een goed gesprek met Moeder Overste waardoor ze haar fouten inziet. Ze vraagt aan Hanne om haar te vergeven en de twee leggen hun ruzie bij.

Familie afl4910 01
Familie afl4910 05
Familie afl4938 01
Familie afl4944 02
Familie afl4947 01
Familie afl4972 04
Familie afl5005 04
AnnaAlbert02142
Familie afl5038 02
Familie afl5020 07
Familie afl5021 02
Familie afl2081 02
Seizoensfinale20

Anna en Albert keren terug naar Mechelen voor het afscheid van Hannah. Ze vertrekt namelijk samen met Remko Willaert naar de Verenigde Staten om er te gaan studeren. Ondertussen beseft Anna ook dat het niet meer zo goed gaat tussen Marie-Rose en Mathias . Ze probeert dan ook om het terug goed te laten komen tussen de twee. Terwijl ze gaat logeren bij Marie-Rose, probeert Albert haar ook te overtuigen om het goed te maken met Victor. Later zorgt Anna ervoor dat er groot afscheidsfeest gegeven wordt voor Hannah in de Jan en Alleman omdat ze zich nog steeds schuldig voelt voor haar daden van het afgelopen jaar.

Wanneer Albert naar een dansnamiddag voor senioren wil gaan, reageert Anna eerder afwijzend. Toch besluit ze om mee te gaan maar Anna kan ziet tijdens de dansen niet echt amuseren. Ze wil niet dansen met Albert en wanneer een vrouw aan Albert komt vragen om te dansen, is Anna op haar tenen getrapt. Albert danst tijdens enkele liedjes met de vrouw en Anna verlaat kwaad het gebouw. Die avond komt Albert terug naar huis maar zonder sleutels en Anna wil hem niet binnenlaten. Albert is razend en neemt onmiddellijk de trein naar Mechelen om bij Jan te gaan logeren.

Niet veel later komt Anna bij Marie-Rose en Mathias logeren maar ze wil niet meteen vertellen waarom ze ruzie heeft gemaakt met Albert. Ze vertelt uiteindelijk dat hij haar bedrogen heeft met een andere vrouw maar Marie-Rose kan dat moeilijke geloven. De volgende dagen gaat het van kwaad naar erger. Ze zijn alletwee veel te koppig om hun ongelijk toe te geven. Albert amuseert zich als vrijgezel en besluit dat hij wil scheiden. Anna is geschokt maar besluit om het daar niet bij te laten. Ze laat de sloten veranderen van hun appartement aan zee en wil een advocaat onder de arm nemen. Jan en Rita proberen tevergeefs de twee terug bij elkaar te brengen maar ze maken het zo alleen maar erger. Tijdens een woordenwisseling met Marie-Rose, krijgt Anna iets aan haar hart en ze wordt naar het ziekenhuis gebracht.

Alles blijkt een plannetje te zijn van Anna om Albert terug voor haar te winnen want ze heeft helemaal niets aan haar hart gekregen. Haar plannetje lukt en Albert komt haar bezoeken in het ziekenhuis. De twee maken het terug goed en ze keren terug naar de zee.

Wanneer Mathias Marie-Rose ten huwelijk heeft gevraagd, is Anna de eerste die het te weten komt. Ze is gelukkig dat ze voor de eerste keer eens iets als eerste weet binnen de familie en ze heeft het moeilijk om haar mond te houden tegen de rest. Tijdens een feestje in de KomEet, verkondigen Marie-Rose en Mathias het nieuws aan de rest van de familie.

Anna besluit om tot na Nieuwjaar bij Marie-Rose te blijven logeren en probeert Marie-Rose een beetje te helpen met de voorbereidingen van haar huwelijk. Ze wordt ook uitgenodigd door Jan en Rita voor een kerstfeestje in de Jan en Alleman. Toch schrikt ze wanneer ze te weten komt dat ook de familie Pauwels uitgenodigd is en ze heeft meteen door dat Rita iets voelt voor Patrick Pauwels. Ze vraagt op de man af aan haar dochter wat haar bedoelingen zijn met de familie.

De volgende weken blijven Anna en Albert in Mechelen tijdens de voorbereidingen van de trouw van Mathias en Marie-Rose. Anna is blij dat heel de familie nog eens samengekomen is tijdens het huwelijk en ze amuseert zich tijdens het feest.

Wanneer Anna en Albert terugkeren naar de zee na het huwelijk, heeft Anna een zware verkoudheid. De volgende dagen wordt het alleen maar erger en de dokter zegt dat ze bronchitis heeft. Wanneer Albert op een avond gaat kaarten, maakt Anna een zware val waardoor ze dringend naar het ziekenhuis moet. Victor Praet zegt dat Anna toch enkele dagen in het ziekenhuis zal moeten blijven.

Terwijl Anna in het ziekenhuis verblijft, begint Marie-Rose naar een oplossing te zorgen voor haar situatie. Ze ondervindt dat zowel Anna als Albert niet meer in staat zijn om alleen te wonen in hun appartement aan zee. Marie-Rose wil graag dat Anne en Albert definitief bij haar komen wonen. Anna is helemaal niet tevreden met dit idee en wil liefst zo snel mogelijk terug naar de zee. Uiteindelijk verandert ze haar mening en komt ze samen met Albert definitief bij Marie-Rose en Mathias wonen.

Anna zorgt meteen voor ruzie tussen Marie-Rose en Mathias wanneer ze beslist dat Rita ook bij hun moet komen inwonen. Rita is namelijk terug aan het drinken en Anne wil haar zo dicht mogelijk houden om haar te controleren. Niet veel later komt Rita, tegen haar zin, ook inwonen bij Marie-Rose. Anna neemt enkele maatregelingen en zorgt er bijvoorbeeld voor dat alle drank uit het huis verdwijnt.

Enkele dagen later besluiten Anne en Albert om hun appartement aan zee te verkopen en ze gaan voor een laatste keer naar daar om hun spulletjes in te laden. Anna vertelt aan Marie-Rose dat ze van plan is om enkele renovaties uit te voeren in het huis. Voor Mathias is dit de laatste druppel en hij wil dat Anna en Albert naar een rusthuis gaan. Marie-Rose gaat hier niet meteen mee akkoord maar na enkele nieuwe strubbelingen, denkt Marie-Rose dat het inderdaad beter is om op zoek te gaan naar een rusthuis. Ondertussen is Rita opnieuw naar haar appartement vertrokken na een conflict met Marie-Rose. Anna beseft dat ze haar dochter niet meer kan helpen en besluit om het aan Jan en Linda over te laten.

Wanneer ze te horen krijgt dat Marie-Rose en Mathias willen dat Anna en Albert naar een rusthuis gaan, is Anna woedend. Ze vindt dat Marie-Rose een mes in haar rug gestoken heeft en er gaat geen moment voorbij dat ze rake opmerkingen op Marie-Rose maakt. Albert probeert alles op te lossen door Anna te overtuigen een kijkje te gaan nemen bij het dagcentrum van het rusthuis. Na veel overtuigingskracht gaat Anna mee. Tegen haar zin moet Anna uiteindelijk toegeven dat ze het naar haar zin heeft en ze gaat vanaf dan geregeld met Albert op stap.

Ze vindt het eigenlijk best gezellig en wil er zo vaak mogelijk naar toe, maar er gaan wonen ziet ze niet zitten. In het rusthuis leren ze Etienne kennen met wie ze vaak optrekken. Na zijn dood krijgen Anna en Albert te horen dat ze direct in zijn kamer kunnen intrekken. Anna wil hier nog mee wachten. Tijdens een activiteit krijgen ze te horen dat er hevig over hen geroddeld wordt. Anna kan hier absoluut niet tegen en ze besluit daarom om de kamer toch aan te nemen. Beiden vertrekken bij Marie-Rose en gaan naar het rusthuis. Ze komen nog af en toe op bezoek.

Tijdens de seizoensfinale zijn ook Anna en Albert van de partij op het buurtfeest. Anna is zeer blij dat heel de familie nog eens bij elkaar komt. In de feesttent is ze ontroerd wanneer Albert voor haar een liedje zingt.

Twee maanden later

640px-Familie afl5110 05
Familie afl5127 01
Familie5159
Familie 5164 03
Familie 5253 08
Familie 5291 006
Familie 5291 010
Bomma
23-26

Anna en Albert zijn dolgelukkig met de komst van de kleine Arthur en ze kunnen het dan ook niet laten om Leen vaak te komen bezoeken. Anna merkt al snel dat Arthur geen gemakkelijke baby is en dat Leen het moeilijk heeft met de opvoeding. Ook Peter en June krijgen bezoek van Anna en Albert met cadeautjes voor de kinderen. Louise is echter niet helemaal tevreden met het cadeau en reageert onbeschoft tegen Anna.

Rita gaat nu al twee maanden lang naar de Anonieme Alcoholisten en ze wil aan de familie tonen dat ze het kan volhouden om niet te drinken. Anna en Albert worden net zoals heel de familie uitgenodigd voor een gezellige avond bij Rita maar Anna weigert om haar dochter te gaan bezoeken. Ze is nog altijd gekwetst omdat Rita opnieuw veel lelijke dingen verteld heeft toen ze dronk. Marie-Rose probeert Anna echter te overtuigen om haar dochter nog een kans te geven.

Binnen de VDB Holding ontstaan er roddels over Veronique en Rudi. Deze roddels komen ook terecht bij Marie-Rose en Anna. Anna probeert Veronique te ondervragen over Rudi maar komt weinig te weten. Ze besluit dan maar om Rudi eens een bezoekje te brengen bij VDB Fashion. Anna vindt Rudi een goede partij voor haar kleindochter en is er dan ook van overtuigd dat Veronique verliefd is.

Later leert Anna de zus en nicht van Mathias kennen wanneer ze allebei bij Mathias en Marie-Rose blijven logeren. Anna vindt het leuk dat Mathias de ruzie met zijn zus Agnes eindelijk heeft opgelost, maar ze stelt zich toch vragen bij het opdringerige gedrag van Delphine.

Bovendien is Anna getuige van nog een familie-uitbreiding wanneer Rudi Veronique ten huwelijk vraagt tijdens een modeshow. Anna is blij dat haar kleindochter opnieuw het geluk bij een man gevonden heeft.

Wanneer Jake, de vader van Arthur, plotseling voor Leens deur staat, komt het uiteindelijk tot een rechtszaak om het hoederecht van het kindje. Jake speelt het spel vuil door Leen in een slecht daglicht te plaatsen. Leen krijgt wel het hoederecht over Arthur, maar Jake wil zich daar niet zomaar bij neerleggen. Anna wil dit niet zomaar laten gebeuren en ze gaat praten met Jake om hem te overtuigen de hele rechtszaak te vergeten en terug naar Amerika te gaan.

De volgende weken en maanden komen de bomma en Albert soms nog sporadisch opduiken in de serie. Anna probeert haar achterkleinzoon Jelle te helpen door Bart en Trudy te overtuigen om hem toch zijn communie te laten doen.

De hele familie maakt zich klaar voor het lentefeest van Jelle. Wat aanvankelijk een prachtige dag leek te worden, draait uit in een echt drama. Hierbij speelt de bomma een grote rol. Ze valt plots bewusteloos neer op de grond net voordat ze een groot geheim wou prijsgeven. Ze kon nog net de volgende woorden zeggen: 'Niet alle Van den Bossches zijn...'. Ze blijft beweegloos liggen en wordt naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis komen Albert, Marie-Rose, Jan, Rita en Mathias te weten dat ze een hersenbloeding heeft gehad. Anna wordt in een kunstmatige coma gehouden, maar ze is buiten levensgevaar. De dokter geeft wel toe dat de situatie er niet goed uitziet. De kans op een nieuwe bloeding als ze uit de coma gehaald wordt, is groot.

De komende weken blijft de toestand van Anna stabiel, maar ze ontwaakt niet uit haar coma. Albert blijft hopen dat Anna wakker wordt en ondertussen zijn Rita en Marie-Rose begonnen aan de zoektocht naar Anna's dagboek. Ze willen kost wat kost het geheim van Anna te weten komen.

Op een dag voelt Albert beweging in haar handen. Anna ontwaakt rustig uit haar coma, maar blijkt geheugenverlies te hebben. Volgens haar dokter is dit normaal en zal Anna, na verloop van tijd, weer volledig herstellen. Vertoeven in een omgeving van vroeger met mensen uit haar verleden zou het herstel kunnen bevorderen.

Anna en Albert nemen zo opnieuw hun intrek bij Marie-Rose en Matthias. Albert besluit om Anna's kinderen en hun partners Anna voor te lezen uit haar dagboek. Zo willen ze haar geheugen prikkelen. Wanneer Jan zijn moeder voorleest valt zij in slaap. Jan snuffeld tussen de dagboeken en stuit op een opmerkelijke passage. Jan is duidelijk onder de indruk en scheurt enkele pagina's uit het schriftje. De pagina's verbrand hij uiteindelijk in zijn appartement. Anna is ook aanwezig op de modeshow van Vero Bello.

640px-Familie 5326 004
640px-S24E003 06
S24E011-09
640px-Familie 5351 004
640px-Familie 5364 002
Familie 5376 002
Afl68 30
S24 E089 012
Familie 5419 05
Familie 5419 10
S24 E094 019
S24 E105 27
Familie 5498 002
Familie 5480 005
S24 E205 044

Op de modeshow van Vero Bello duikt June plots op. Peter vertrekt onmiddellijk en zowel Marie-Rose als Anna willen een hartig woordje met Veronique spreken. Anna vraagt zich luidop af wat Veronique belangrijker vindt: haar carrière of haar familie.

De volgende dag krijgt Anna een belangrijk telefoontje. Thomas is opgedoken en wil opnieuw een gesprek met Anna. De vorige keer dat ze elkaar zagen, wou Anna niet vertellen wie de grootvader van Thomas is, omdat het een groot familiegeheim van de Van den Bossches is. Anna herinnert zich weer wat er gebeurd is, en samen met Thomas vertelt ze het verhaal dat hij eigenlijk de kleinzoon van Jan is. Het komt tot een ontmoeting tussen Jan en Thomas en zowel Jan als Anna besluiten de jongeman welkom te heten binnen de familie.

Twee maanden later

Er verschijnt een artikel in het modemagazine Flash over VDB Fashion en Vero Bello. Terwijl de journaliste in kwestie zeer positief is over Vero Bello, is ze eerder lauwtjes over Fashion. Anna is hier niet mee opgezet en is van mening dat Veronique het levenswerk van Guido probeert kapot te maken. Ze wil dat Marie-Rose met haar dochter gaat praten, maar het wordt al snel duidelijk dat Marie-Rose van mening is dat Veronique goed bezig is.

Wanneer Anna merkt dat het conflict tussen Peter en Veronique zich niet vanzelf oplost, besluit ze zich er persoonlijk mee te moeien. Ze probeert Veronique aan te sporen om haar aanpak met Vero Bello te veranderen, en als dat niet lukt, vraagt ze aan Marie-Rose De Putter om een verzoeningsdiner te organiseren. Tijdens dit etentje loopt het echter helemaal uit de hand. Veronique probeert de brokken te lijmen, maar Peter weigert en vertelt resoluut dat zij en Marie-Rose geen familie meer van hem zijn. Anna neemt dit niet in dank af, en laat dat duidelijk merken aan Peter.

Anna komt via Jan te weten dat Hanne en Thomas een koppel zijn. Anna wil dit niet aanvaarden, want ze zijn neef en nicht van elkaar. Ze begint al spijt te krijgen dat ze Thomas aan de familie heeft voorgesteld, want ze vreest dat dit wel eens het begin van heel veel miserie kan zijn. Nadien probeert Thomas de hulp van Anna in te roepen. Hij wil de zoektocht naar Isabelle De Groot starten, zijn grootmoeder. Anna vertelt dat ze zelf geen contact meer heeft gehad met Isabelle, maar dat ze wel weet dat ze samen met haar familie naar Keulen verhuisd is na de geboorte van Willem.

Anna hoopt dat Thomas zijn zoektocht naar Isabelle stopzet, omdat ze het verleden met rust wil laten. Tijdens de dansmarathon in de Jan en Alleman, maat Anna dan toch kennis met Isabelle, die al enkele dagen in het land is om haar kleinzoon te ontmoeten. De sfeer tussen Anna en Isabelle is duidelijk vijandig, en Isabelle geeft haar nog altijd de schuld van alles wat er gebeurd is. Anna merkt meteen dat zij en Jan het iets te goed met elkaar kunnen vinden, en probeert met de hulp van Rita de twee zo veel mogelijk van elkaar weg te houden. Isabelle verdwijnt echter weer naar België, omdat Jan voor Linda gekozen heeft.

Wanneer er in Mechelen een tankwagen met een giftige stof kantelt, moeten alle bewoners binnen blijven omdat er een giftige wolk boven Mechelen hangt. Anna is op dat moment in het huis van de 'Friends' samen met Linda, Mieke, Leen en Rudi.

Anna probeert er het beste van te maken door te helpen in het huishouden en enkele taakjes af te werken. Anna krijgt ook een dringend telefoontje van Albert. Albert zit samen met Mathias, Benny en Patrick vast bij Jan en ze zorgen voor de kleine Arthur. Ze zitten echter zonder pampers en hopen dat Anna kan uitleggen hoe ze een handdoek moeten plooien als pamper. Drie dagen later krijgen ze bezoek van Faroud, die vertelt dat het cordon opgeheven is.

Terwijl ze kerstavond bij Mieke thuis moest vieren, hoopt ze dat Nieuwjaar met heel de familie gevierd wordt. Ze vraagt dan ook aan haar kinderen en Marie-Rose om een groot feest te geven voor iedereen, maar die staan daar niet voor te springen. Alle leden van de familie geven hun eigen feestje, waardoor Anna zelfs op vier verschillende plaatsen uitgenodigd wordt. Marie-Rose stelt voor dat Anna en Albert naar de vier plaatsen gaan op dezelfde avond. Ze aperitieven bij Trudy en Bart, eten een voor- en hoofdgerecht bij Marie-Rose, gaan naar Niko en Mieke voor het dessert en sluiten de avond af bij Maarten en Leen voor de digestief.

Het plannetje verloopt echter anders dan verwacht omdat Anna bij alle vier de bezoekjes iets te veel alcohol drinkt. Ze gedraagt zich veel losser dan anders en praat zelfs openlijk over seks bij Niko en Mieke. Wanneer ze bij Leen en Maarten aankomt, heeft ze al zoveel gedronken, dat ze meteen in slaap valt. De dag nadien praat ze met Marie-Rose over Nieuwjaar en schaamt zich voor haar gedrag.

Wanneer Rita het nieuws meedeelt dat ze zich heeft opgegeven als opvangouder bij Xelios, is Anna eerder sceptisch. Kan haar dochter deze verantwoordelijkheid wel aan? Wanneer haar opvangkindje Lientje dan ook nog eens het syndroom van Down heeft, vreest Anna dat Rita te veel hooi op haar vork neemt. Maar Anna merkt hoe goed Rita en Lientje met elkaar omgaan en dat zorgt er dan weer voor dat Anna trots is op haar dochter dat ze haar leven weer helemaal op het juiste spoor heeft gezet. Enkele weken later moet Anna - en de rest van de familie - afscheid nemen van Rita. Ze is samen met Lientje op cruise gegaan, en tijdens deze vakantie heeft ze de zangmicrobe weer opgelopen. Rita maakt de onverwachte beslissing om haar leventje in België achter haar te laten en aan de slag te gaan als zangeres.

Anna heeft het afscheid van haar dochter nog maar juist verwerkt, of er gebeuren opnieuw drama's binnen de familie. Eerst komt ze toevallig via Mieke te weten dat er iets aan de hand is met Guido. Anna vreest het ergste en eist van Jan dat hij haar de waarheid vertelt. Guido's vriendinnetje Emma is zwanger en Anna reageert net als de vorige keer bij Hanne geschokt. Maar Jan wil dat Anna zich deze keer niet moeit met de hele situatie, want het is aan Guido en Emma om een beslissing te maken.

Tijdens een bezoek bij Marie-Rose en Mathias, komt Anna te weten dat Bert in de gevangenis in hongerstaking is gegaan om een minder streng regime aan te vechten. Anna maakt zich onmiddellijk zorgen dat Bert ooit zal kunnen vrijkomen en ze roept de hele familie bij elkaar. Enkele dagen later gebeurt het ondenkbare en kan Bert toch ontsnappen. Hij werd namelijk overgebracht naar een gespecialiseerde instelling en tijdens de transportatie kunnen ze hem uitbreken. In eerste instantie is Anna ongerust, maar ze beseft dat ze niet langer bang mag zijn voor Bert. Wanneer Marie-Rose haar vraagt om tijdelijk bij haar in trekken, weigert ze ook resoluut. Ze wil haar leven niet meer laten domineren door Bert.

Nadien hebben Marie-Rose en Mathias moeilijk nieuws voor Anna, want ze gaan hun huis verkopen. Anna vindt het verschrikkelijk dat het oude huis van Guido zomaar naar vreemden zal gaan. Marie-Rose heeft het moeilijk met haar kritiek en stort volledig in.

Anna krijg enkele weken later het nieuws te horen dat haar twee kleinzonen Thomas en Bart om het leven zijn gekomen. Op de dag van de begrafenis wil Anna er absoluut bij zijn, maar door de stress heeft ze opnieuw last aan haar hart. Leen geeft haar bomma het advies om thuis te blijven, maar daar wil Anna niets van weten. De familie heeft haar nodig tijdens deze moeilijke momenten. Ze maakt desondanks toch haar opwachting met Albert.

S25 E004 026
59816717
60235705
Schermafbeelding 2015-11-08 om 17.44.12
Familie 5616 002-30cuikrwsvqubncoc6d822
Aflevering 5636-1
Aflevering 5640-3
Familie 5691 003
Familie 5693 003
Familie 5725 005
Aflevering 5726-11
Familie 5754 005
BBtTkqU

Anna en Albert worden door Linda en Jan ingelicht over de gebeurtenissen binnen de familie. Anna wil persoonlijk langsgaan bij Marie-Rose om haar te overtuigen haar huwelijk met Mathias nog een kans te geven, ook al heeft hij een slippertje begaan met Trudy. Marie-Rose schrikt van de reactie van de bomma, maar haar besluit staat vast. Ze wil scheiden en een nieuw leven beginnen in het buitenland. Anna kan niets anders doen dat de beslissing te aanvaarden en ze neemt op een emotionele manier afscheid van Marie-Rose. Ondertussen stelt ze Linda aan als nieuwe 'mater familias', want Anna wil de taak niet terug op haar nemen, daarvoor is ze te oud geworden.

Twee maanden later

Enkele maanden later viert Albert zijn verjaardag en hoopt Anna dat ze dit samen met Jan en Linda kunnen vieren, maar wanneer ze naar hun appartement gaat, komt ze te weten dat Jan op reis vertrokken is met Guido. Anna is teleurgesteld dat hij net nu vertrokken is.

Wanneer Anna op bezoek is bij Jan en Linda, moet ze haar wenkbrauwen fronsen wanneer ze merkt dat het niet helemaal goed loopt in hun huwelijk. Linda heeft het gevoel dat ze niet meer meetelt en dat ze afgeschreven is en Anna probeert haar stiefdochter goede raad te geven. Wanneer de gebouwen van VDB vernietigd worden door een storm, is Anna kwaad dat ze opnieuw als laatste op de hoogte werd gebracht. Nadien vertrekken Anna en Albert samen met Peter en Veronique naar Frankrijk waar ze op bezoek gaan bij Marie-Rose en haar nieuwe vriend.

De bevalling van Emma komt steeds dichterbij en Emma wil graag thuis bevallen met de hulp van Linda. Haar vader Frank is resoluut tegen en weigert zelfs naar de bevalling te komen als ze niet van gedachte veranderd. Het is opnieuw de taak van Anna om Frank tot inzicht te brengen en na een goed gesprek tussen de twee lukt het haar om hem te overtuigen. Enkele dagen later wordt het zoveelste achterkleinkind van Anna geboren: Mila.

Begin december zetten Anna en Albert zich in voor rodeneuzendag. Ze vragen aan Hanne om T-shirts te ontwerpen die Jan dan vervolgens in zijn café moet verkopen.

Met kerstmis worden Anna en Albert uitgenodigd voor een feestje bij Mieke, Niko en hun huisgenoten. Anna krijgt er de verrassing van haar leven wanneer ook plots Rita voor de deur staat. Haar cruiseschip is aangemeerd in België en ze blijft voor enkele dagen in de buurt om haar familie een vrolijk kerstfeest te wensen.

Met nieuwjaar zijn Anna en Albert dan weer te gast bij Veronique en Mathias en Veronique is ontzettend zenuwachtig omdat ze bang is dat de bomma haar relatie met Mathias niet goedkeurt. Cédric krijgt een ideetje wanneer hij te weten komt dat de bomma vorig jaar dronken was. Hij geeft haar zogezegd non-alcoholische cocktails waardoor Anna al snel in de wind is en het feestje zeer gezellig maakt.

Dankzij Jan komt Anna te weten dat niet langer Peter, maar Simon de CEO van VDB is. Anna is volledig van de kaart door dit nieuws en besluit Peter eens goed op de rooster te leggen. Ze vindt het verschrikkelijk dat hij het levenswerk van zijn vader zomaar uit handen geeft en niets eens de moeite doet om ervoor te vechten.

Enkele weken later komen Anna en Albert opnieuw op bezoek bij Jan en Linda en Jan merkt meteen dat ze niet in haar normale doen is. Albert verklapt dat Anna haar familie veel te hard mist omdat er velen in het buitenland zitten of gestorven zijn. Wanneer Anna plots absoluut alleen met Jan op restaurant wilt gaan voor zijn verjaardag, stelt hij zich vragen bij het vreemd gedrag van zijn moeder. Tijdens het etentje biecht Anna op dat zij zich schuldig voelt door indertijd Guido meer aandacht te geven dan hem. Jan maakt een belofte aan zichzelf dat hij meer tijd zal spenderen met Anna en hij nodigt haar nadien uit voor een etentje bij hem thuis.

Wanneer Emma en Hanne een verkleedfeestje geven, nodigt Anna zichzelf en Albert ook uit. Ze maken hun intrede op een onvergetelijke manier als Danny en Sandy uit Grease.

De week nadien boeken Anna en Albert voor twee dagen een verblijf in de Mie&B. Niko en Mieke verwelkomen hen, maar krijgen er al snel spijt van. Anna heeft namelijk wat kritiek op de manier waarop Mieke haar gasten in de watten legt. Ze vindt het in het rusthuis beter, omdat ze gewoon met een belletje iemand kan laten komen. De dag nadien maakt Anna haar opwachting met een belletje en is ze zo tevreden met de service van Mieke, dat ze besluit om nog enkele dagen langer te blijven.

Albert begint zich al snel te vervelen in de Bed & Breakfast en nodigt enkele vrienden uit. Het is echter niet genoeg en samen met Anna wil hij weten of er nog gasten zullen komen. Wanneer blijkt dat er niemand komt, zorgt Albert ervoor dat Anna terug naar het rusthuis wil door haar jaloers te maken en met twee oudere dames op stap te gaan. Zijn plannetje lukt en Anna en Albert pakken hun koffers.

Peter en Veronique zijn de controle over het familiebedrijf aan het verliezen dankzij het CEO-schap van Simon omdat hij blindelings vertrouwt in June. Jan wil het daar niet bij laten en wil met de hele familie Simon overtuigen om Peter en Veronique nog een kans te geven. Ook Anna wordt uitgenodigd op deze vergadering en pakt Simon hard aan. Haar woorden hebben echter weinig effect op Simon en hij is niet onder de indruk van deze interventie.

Wanneer Mieke in het ziekenhuis belandt omdat ze aangereden wordt door een auto, komen Anna en Albert Jan bijstaan met steun. Anna merkt meteen dat het allemaal teveel aan het worden is voor haar zoon. Mieke belandt in een coma en haar toestand is niet zo goed. Jan kan de stress niet meer aan en verdwijnt. De familie is doodongerust en starten een zoektocht. Het is uiteindelijk Anna die Jan terugvindt, ze had een gevoel dat hij naar het graf van Bart en Thomas was gegaan.

Twee maanden later

Screenshot 2016-09-06-22-57-20
Familie 5778 004
Familie 5784 004
Familie 5804 002
Familie 5855 002
S26 afl5858 085
S26 afl5858 219
Familie 25-jaar Bomma-einde
S26 afl5861 030
S26 afl5862 041
Familie 5878 004
5920-06
35f4203f3d00496e639ebfeb5bdefbcf
Familie 5954 001
Aflevering 5955-1
19092838 10155482233922491 6654461351933311464 o
Familie 5988 seizoensfinale 002

Jan koopt zich een nieuwe gsm en omdat er 50% korting is als men er twee koopt beslist hij er ook een te kopen voor Linda. Linda heeft echter pas een nieuwe gsm gekocht en daarom belt Jan zijn moeder op. Hij doet de gsm cadeau aan haar die er heel tevreden mee is. Jan en Albert staan ervan te kijken dat Anna al zoveel kent van de nieuwe technologie. Ze kent er zelfs meer van dan Jan. Anna vertelt haar zoon dat ze opgelucht is met de dood van June maar dat ze niet begrijpt waarom de politie Niko pas na twee maanden heeft vrijgelaten. Ze was er al meteen zeker van dat Niko niet de moordenaar van June was.

Anna en Albert gaan op bezoek bij Mieke in het ziekenhuis. Leen is hier ook en vertelt hun dat de familie kwaad is op haar omdat ze de gevolgen van Mieke haar coma wou bespreken. Anna gaat hierna meteen door naar de Jan en Alleman met Albert om Jan duidelijk te maken dat Leen alleen maar het beste voor heeft met de familie. Nadien wordt duidelijk dat Anna en Albert nog geregeld naar het ziekenhuis gaan om aan het bed van Mieke te waken. Anna heeft het emotioneel zeer moeilijk en spreekt zeer mooie woorden in het bijzijn van haar kleindochter. Wanneer Anna en Albert op het punt staan om te vertrekken, doet Mieke voor enkele seconden haar ogen open, maar Anna heeft niets in de gaten. Twee dagen later ontwaakt Mieke dan toch uit haar coma, maar heeft ze tijdelijk geheugenverlies.

Anna brengt haar kleindochter een bezoekje en schrikt wanneer Mieke haar toch herkent. Nadien is ze samen met Albert aanwezig op het feestje dat Niko ter ere van Mieke georganiseerd heeft. Mieke reageert echter niet positief omdat ze vindt dat er teveel personen aanwezig zijn die ze niet kent en daardoor is ze volledig in de war. Anna probeert haar familie te overtuigen dat ze Mieke tijd moeten geven. Mieke spreekt af met Anna om haar raad te vragen. Anna vertelt Mieke dat ze verder moet en dat ze de moed niet mag opgeven. Mieke volgt de raad van Anna op en beslist om terug te gaan naar Niko.

Jan wil nog eens een etentje organiseren met zijn gezin om Mieke en Niko terug samen te brengen. Hierbij nodigt hij ook Anna en Albert uit. Tijdens het etentje vertelt Mieke dat ze de draad terug gaat oppikken als verpleegster. Anna is heel fier op haar kleindochter. Opnieuw een tijdje later is Anna aanwezig op het eerste verjaardagsfeestje van Mila.

In december wordt Anna 90 jaar en dat wil de familie niet zomaar laten voorbijgaan. Simon komt met het idee om een familiefeest te geven, maar Peter is hem voor en organiseert het samen met Jan. Wanneer Peter en Veronique weigeren te komen als Simon van de partij zou zijn, zet Anna haar zoon onder druk om het probleem op te lossen. Jan wil zijn moeder niet ontgoochelen en kiest ervoor om de uitnodiging van Simon in te trekken. Anna en Albert gaan vervolgens naar de brouwerij om ook Niko uit te nodigen voor het grote familiefeest. Ondertussen krijgt Anna pijn aan haar maag en Niko belt snel naar Leen. Leen heeft vastgesteld dat de medicijnen die Anna slikt niet goed zijn om te combineren met haar hartpillen en zelfs dodelijk kunnen zijn. Wanneer ondertussen Simon binnenkomt is hij razend op de bomma als hij ontdekt dat ze kwam om Niko uit te nodigen, maar hij nog steeds niet welkom is.

Op 30 december gaan Anna en Albert met de hele familie naar Kampenhout, waar ze uitgenodigd zijn op het eigendom van Lars De Wulf. Tot ieders grote verbazing maakt ook Simon zijn opwachting want hij wil de bomma persoonlijk proficiat wensen. Hij heeft iets te diep in het glas gekeken en Anna neemt de jongen apart om met hem te praten. Ondertussen is Niko ervan overtuigd dat Simon haar wil vergiftigen met de pillen die ze niet meer mocht slikken van Leen. Hij komt tussenbeide, maar Simon beweert dat hij niets van plan was. Anna laat toe dat Simon blijft, maar uiteindelijk vraagt ze toch aan Jan om ervoor te zorgen dat hij vertrekt. Tijdens het avondfeest worden de emoties voor Anna allemaal te veel wanneer de doodgewaande Bart zijn opwachting maakt. Tijdens een toast krijgt Anna een beroerte en wordt ze naar het ziekenhuis gebracht. De volledige familie is ongerust, maar Anna houdt er niets aan over. Jan besluit wel om te zwijgen over de terugkeer van Bart, omdat Anna denkt dat het een droom was.

Wanneer Anna naar huis mag gaan, wordt ze op gehaald door Jan. Anna wil eerst nog naar het kerkhof om Bart zijn graf te bezoeken omdat ze zoveel aan hem moet denken. Wanneer ze beide bij Jan een koffie drinken komt Bart binnen. Anna is eerst zeer geschrokken om Bart toch weer te zien omdat ze dacht dat zijn terugkeer maar een droom was. Ze omarmt hem en vraagt hem hoe het kan dat hij nog leeft. Anna is ook boos op Jan omdat hij haar heeft verzwegen dat hij toch nog leeft.

Door de terugkomst van Bart verkeert de familie in gevaar omdat hij gezocht wordt door de gevaarlijke Italiaanse familie Gallo. Wanneer Trudy, Jelle en Louise ontvoerd worden, komt de familie bij elkaar om het gevraagde losgeld bij elkaar te krijgen. Ook Anna en Albert zijn van de partij, maar hebben zelf maar weinig middelen die ze kunnen aanbieden. Enkele dagen later wordt de situatie opgelost door Faroud en zijn team en komen Anna en Albert naar het feestje ter ere van Bart in de Jan en Alleman. Nadien zijn ze ook van de partij voor het afscheidsfeestje van Bart, die opnieuw naar de VS vertrekt met zijn gezin.

Op een dag valt Anna helemaal overstuur de Jan & Alleman binnen. Ze vertelt dat Albert haar heeft laten vallen voor een zekere Josee in het rusthuis. Ze verblijft daarom een tijd bij Jan en zweert om Albert nooit meer terug te willen zien. Albert komt te weten wat Anna dwars zit, namelijk dat hij met Josee was gaan walsen nadat Anna ging slapen. Hij maakt het goed door zijn vrouwtje te beloven dat hij zijn dansschoenen voor eens en voor altijd zal weggooien als zij dat wenst. Door deze gebeurtenis blijft Viv zich ergeren aan Jan, die hun relatie alsmaar geheim wilt houden.

Tussen Anna en Albert gaat het weer goed, ze gaan weer eens op bezoek bij Jan maar die is nergens te bespeuren, daarom worden ze opgevangen door Mieke. Anna is nieuwsgierig naar de relatie tussen Mieke en Niko en vindt dat de twee terug meer samen met elkaar moeten opschieten.

Anna en Albert worden door Guido opgetrommeld om met Linda te gaan praten. Guido hoopt dat de bomma zijn moeder kan overtuigen om de affaire tussen Jan en Viv Neyskens stop te zetten. Wanneer Anna op bezoek is bij haar, merkt ze meteen op dat er iets aan de hand is. Linda wil echter niets zeggen, maar daar laat Guido het niet bij. Hij brengt Anna zelf op de hoogte van de affaire van zijn vader en Anna is razend. Voor een vol café spelt ze haar zoon de les en ze geeft hem een klap in het gezicht.

De volgende dag krijgt Jan bezoek in het café van de politie: Anna en Albert hebben een accident gehad met een bus. Ze zijn er echter allebei met de schrik vanaf gekomen, alleen heeft Anna een verstuikte pols. Het houdt Anna echter niet tegen om terug met Linda te gaan praten, maar haar mening is duidelijk: ze wil dat Anna zich niet langer moeit met haar huwelijk.

In de Jan & Alleman onthult een dronken Simon dat hij met oudjaar 2016 Anna probeerde te vergiftigen. Jan heeft het moeilijk met de bekentenissen van zijn kleinzoon en wilt dat hij gecolloqueerd wordt. Veronique slaagt er niet in om zich aan haar nonkels plan te houden en ontslaat Simon onmiddelijk. Ook bij Anna en de rest van de familie lijkt Simon het verkorven te hebben. Anna maakt Simon duidelijk dat ze hem nooit nog terug wilt zien.

Jan heeft ondertussen beslist dat hij wil scheiden van Linda om voor altijd bij Viv te kunnen zijn. Linda ontvangt een brief van Jans advocaat in verband met de scheiding. Linda schakelt dan toch Anna in om met Jan te praten. Maar ze is razend wanneer Anna Jans keuze respecteert en gooit haar en Albert buiten. Ze heeft het gevoel dat enkel Guido haar nog steunt.

Op 30 juni zijn Anna en Albert aanwezig op het huwelijk van Mathias en Veronique. Anna is blij met deze gebeurtenis en wenst Mathias 'voor de tweede keer' welkom binnen de familie. Het geluk is echter van korte duur wanneer Veronique niet lijkt op te dagen.

Schermafdruk 2017-08-29 13.33.07
Familie 6018 002
2017-11-01 (26)
2017-11-07 (23)
Familie 6064 001
Familie 6074 004
2017-12-29 (15)
Familie 6078 005
Familie 6083 002
Familie 6086 005
Familie 6098 003
Familie 6121 004
Familie 6135 003
Familie 6161 002
Familie 6162 005
Familie 6196 006
2018-07-03 (4)

Wanneer Veronique dan eindelijk aangekomen is samen met haar zoon Cédric, trouwen ze en volgt er een vreugdevolle receptie. Anna en Albert feliciteren de twee met hun huwelijk. Voor Mathias en Veronique lijkt het dan toch nog een sprookjeshuwelijk te worden, maar dat is buiten Cédric gerekend. Na een korte speech van Peter, waarin hij Mathias en Veronique alleen maar eer en lof aandoet en hij Veronique zelfs een fantastische moeder noemt, heeft hij zelfs plots ook iets te zeggen tegen alle aanwezigen en in het bijzonder tegen zijn moeder. Cédric beschuldigt zijn moeder ervan nooit voor hem gezorgd te hebben voor de hele zaal. Anna is zeer aangedaan. Hierna is het feest dan ook afgelopen.

Twee maanden later

Linda heeft nog maar enkele maanden te leven door haar hersentumor. Jan beslist om voor haar te zorgen tot haar laatste momenten. Ze beginnen zelfs terug een relatie. Maar Linda draagt een groot geheim, ze heeft helemaal geen hersentumor.

Linda slaat in paniek wanneer ze verneemt dat Leen naar de lezing van professor Van Weena is gegaan. Ze biecht haar stiefdochter en de rest van de familie haar geheim op. Anna spreekt klare taal tegen Linda. Ze zegt dat Linda helemaal niets meer te zoeken heeft binnen de familie na haar daden. Diezelfde dag nog neemt Linda haar koffers en trekt ze de deur van het café voor de laatste keer achter haar toe.

Anna en Albert zijn uitgenodigd voor het Halloweenfeest bij de Friends. Ze komen verkleed als heks en tovenaar. Anna amuseert zich tijdens het feest. Anna en Albert hebben zo genoten van het Halloweenfeestje dat ze beslissen om meer buiten te komen. Ze gaan langs in de Foodbar om Emma te bezoeken. Anna ziet in dat ze het echt getroffen heeft met haar familie. Albert vindt het spijtig dat zijn dochters hem nooit meer bezoeken, maar hij beschouwt de Van den Bossches als zijn echte familie.

Na alle problemen van de laatste tijd krijgt Jan een nieuwe slag in het gezicht te verwerken: Linda wilt de Jan & Alleman openbaar verkopen. Hij is bang om zijn café te verliezen. Anna doet Jan een financieel voorstel. Ze wilt hem een renteloze lening geven zodat hij Linda kan uitkopen en het café kan houden. Na een zoveelste ophemeling over zijn broer Guido wilt Jan het geld niet meer.

Tijdens de voorbereidingen van het kerstfeest probeert Louise het geheime ingrediënt van Anna's stoofvlees te verkrijgen. Ze wilt namelijk de eerste Van den Bossche van haar generatie zijn die het geheim kent. Tegen de rest van de familie vertelt Anna echter dat ze dit niet heeft verklapt. Anna is zeer blij dat iedereen opnieuw aanwezig is op het Kerstfeest. Niet veel later brengen de twee een bezoekje aan Jan, omdat ze gehoord hebben dat een projectontwikkelaar het café zal kopen. Albert raadt Jan aan om het geld van Anna aan te nemen, maar hij weigert nog steeds. Jan vertelt hen zelfs dat Guido niet zo heilig was als Anna dacht, want hij heeft immers een bastaardkind.

Anna scheldt Jan de huid vol, ze gelooft hem dan ook niet wat betreft Guido. De volgende dag brengt Anna een bezoekje aan Peter om meer te weten te komen over het bastaardkind van Guido. Peter bevestigt het verhaal van Jan, maar er is nog geen DNA-test genomen. Anna voelt zich schuldig tegenover Jan en ze gaat zich excuseren. Nu neemt hij haar aanbod wel aan en hij belt naar Linda om haar te zeggen dat hij het geld heeft, maar Linda wil niet aan hem verkopen en laat de openbare verkoop doorgaan.

Anna leert Ward kennen en verdedigt zijn relatie met Hanne bij Jan en de rest van de familie. Na het nieuw bericht van Linda dat ze niet wilt dat hij haar uitkoopt zit Jan in zak en as. Uiteindelijk wordt het café voor 530 000 euro verkocht aan de hoogste bieder, Anna, die financiële hulp kreeg van Peter en Mathias. Ondanks zijn blijdschap stuikt Jan plots in elkaar en wordt hij overgebracht naar het ziekenhuis.

De toestand van Jan gaat zienderogen achteruit. Hij heeft terug koorts en de dokters hebben ziekenhuisbacteriën gevonden in zijn bloed, wat in zijn situatie levensbedreigend kan zijn. Anna gelooft Jan wanneer hij vertelt dat zijn overleden broer Guido hem is komen bezoeken in het ziekenhuis. Albert probeert hen beide duidelijk te maken dat het slechts een hallucinatie was van Jan, aangezien hij veel medicatie krijgt.

Peter en Veronique hebben nieuws over het lege graf van Guido. Ze vertellen tegen de familie dat Els D'hollander indertijd de opdracht gaf om Guido te cremeren, omdat dit zogezegd zijn laatste wens was. Terwijl de familie er van uitgaat dat Peter en Veronique de waarheid spreken, gelooft Amelie de versie die ze heeft te horen gekregen niet. Ze wilt absoluut uitzoeken wat er 18 jaar geleden is gebeurd. Ondertussen zijn Anna en Albert blij dat Jan terug naar huis mag.

Wanneer Anna en Albert in de Jan & Alleman passeren, zijn ze wel verplicht om te spreken met Amelie, het bastaardkind van Guido. Amelie excuseert zich bij hen omdat ze het graf van Guido liet opgraven. Anna beslist om haar te accepteren in de familie, tot ergernis van Jan. Hij krijgt namelijk opnieuw het gevoel dat hij en zijn kinderen minder belangrijk zijn voor Anna dan Guido en zijn kinderen. De twee hebben weer hevige ruzie, maar Albert maakt beiden duidelijk dat het tijd wordt om deze ruzie uit te praten. Dit doen ze dan ook.

De hele familie is bezorgd wanneer ze te horen krijgen dat Albert op zijn hoofd is gevallen en werd overgebracht naar de spoedafdeling van het ziekenhuis. Anna vertelt Jan dat zijn toestand stabiel is en hij geen hersenschudding heeft. Emma en Guido, die Anna en Albert om een lening wilden vragen, durven dat nu niet meer. Niet veel later mag Albert alweer naar huis.

Anna wilt tot Jans ergernis zijn boekhouding controleren. Hierdoor merkt Jan dat er geld uit de kassa van het café verdwenen is. Amelie kan er niet mee lachen dat ze wordt beschuldigd en eist Jans excuses. Anna eist dan dat er bewakingscamera's in het café geïnstalleerd worden zodat de echte dader gevat kan worden. Ondertussen maakt Albert een verwarde indruk. Hij vraagt zich luidop af waar Arthur is, die reeds naar Afrika is verhuisd. Op een avond lijkt Jan de kassadief op heterdaad te betrappen. Het is niemand minder dan Albert. Hij neemt zijn stiefzoon in vertrouwen over zijn bezorgdheid voor dementie, maar hij wil nog zwijgen tegen Anna.

Jan en Amelie kunnen Albert uiteindelijk toch overtuigen om het aan Anna te vertellen. Anna beslist samen met hem naar de dokter te gaan. Albert wilt een testament opmaken en vertelt dat hij dit doet uit voorzorg indien er iets met hem zou gebeuren. Albert maakt Anna duidelijk dat hij wilt dat de familie Van den Bossche het grootste deel van zijn erfenis krijgt, omdat het contact met zijn eigen familie totaal verwaterd is. Volgens de wet kan hij zijn dochters echter niet volledig onterven. Ondertussen vertelt de dokter dat Albert zijn verwarring te wijten kan zijn aan zijn medicatie en moet hij zich niet druk maken over dementie.

Anna en Albert krijgen via Peter verschrikkelijk nieuws te horen: Mila is niet de dochter van Guido en Emma, want ze zou tijdens een opname in het ziekenhuis na de geboorte verwisseld zijn geweest. Anna troost Emma door haar schuldgevoelens uit te praten en moedigt haar aan om niet op te geven. Ondertussen licht Peter zijn grootmoeder ook in dat Veronique haar ontslag heeft aangeboden bij Fashion. Anna is razend en zoekt haar op. Na Veronique haar verhaal gehoord te hebben, beslist Anna om haar kleindochter toch te steunen.

Hanne wordt door Stan aangereden en is hierdoor tijdelijk verlamd. Wanneer Anna hier achterkomt, gaat ze meteen op bezoek bij haar achterkleindochter. Hanne is gefrustreerd omdat ze nog altijd verlamd is aan haar linkerhand en daardoor niet meer kan ontwerpen. Anna en Albert blijven haar steunen en zetten haar aan om te blijven proberen.

Familie 6220 003
Familie 6224 003
S28 afl6267 030
S28 afl6267 011
Familie 6295 001
Familie 6296 005
S28 afl6303 066
Familie 6314 002
Familie 6361 003
A2d6952229933cde9af6fdf97f600c96

Anna en Albert zoeken een plek voor hun bingoavond, omdat de speelzaal in het rusthuis geverfd wordt. Ze kunnen echter niet terecht in het zaaltje in de Jan & Alleman. Ze kiezen uiteindelijk voor de Foodbar en krijgen goedkeuring van Lars. In het café raakt Albert aan de praat met Alfons Coppens, de vader van Benny. Albert nodigt hem uit om ook deel te nemen aan de bingoavond, maar hij weigert. Wanneer Alfons hoort dat er prijzen te winnen zijn, doet hij toch mee. Zjef wordt door Anna en Albert aangesteld als ballendraaier. Alfons probeert hem om te kopen voor de bingoavond en door de tussenkomst van Emma lukt het ook. Uiteindelijk krabbelt Zjef toch terug en wint Albert de bingoavond.

Veronique heeft het zeer moeilijk nu ze in de gevangenis zit voor poging tot moord op Amelie. Ze beweert echter dat ze onschuldig is. Anna bezoekt haar kleindochter en verzekert haar dat de familie haar altijd zal blijven steunen en dat ook zij niet twijfelt aan Veroniques onschuld. Ondertussen schakelt Patrick Anna en Albert in om met Alfons te praten over het rusthuis. Die vindt echter van zichzelf dat hij er nog lang niet aan toe is om naar een rusthuis te gaan.

Alfons heeft steeds meer verwarde momenten en beslist om toch al naar het dagcentrum van het bejaardentehuis te gaan. Hij kijkt er eerst tegenop, maar Anna en Albert doen hem er al snel thuisvoelen. Ondertussen blijft Jenny Versteven steeds meer bij Jan slapen en kookt ze nog altijd voor hem. Wanneer Anna ziet dat Jenny voor Jan zorgt, hoopt ze stiekem dat er meer aan de hand is en polst ze bij Amelie.

Veronique legt volledige bekentenissen af en Marie-Rose keert terug naar België om haar dochter te steunen. Ze gaat ook langs bij Jan en het komt tot een blij weerzien met de bomma en Albert. Anna vindt dat ze er als familie moeten zijn voor elkaar. Er heerst nog altijd een koude oorlog tussen Mathias en Marie-Rose. Anna en Albert proberen voor een verzoening te zorgen tussen hen en na een goed gesprek lijkt dat ook te lukken.

Guido en Emma vieren Kerstmis bij Frank, Hanne en Quinten in Parijs en ten huize Mieke wordt er stevig doorgewerkt aan de bestellingen van Gust. Jan zit dus met het probleem dat er niemand naar zijn kerstfeest kan komen behalve Anna en Albert. Hij beslist dan maar om Jenny en haar dochter Robyn ook uit te nodigen. Anna is hier al helemaal niet blij mee. Wanneer Anna dan ook nog eens iets grofs over Jonas zegt, wordt de sfeer verpest en verlaat iedereen vervolgens het feest. Wanneer Guido verneemt dat het kerstfeest van zijn vader een flop was, nodigt hij de familie thuis uit voor een hapje en een drankje op tweede kerstdag. Anna is blij dat er dan toch nog een fatsoenlijk kerstfeest is geweest met de familie.

Anna en Albert gaan net zoals de rest van de familie het proces van Veronique bijwonen op de rechtbank. Anna jaagt zich op in alle beschuldigingen die gedaan worden tegen haar kleindochter en heeft het moeilijk om niet tegen te spreken. Gerechtspsychiater Carl Dekens schetst opnieuw een negatief beeld van Veronique en noemt haar een gevaar voor haar naaste omgeving, waarna de bomma haar kalmte verliest en ze wordt buitengezet door de rechter. Lars ontdekt ondertussen dat Marie-Rose degene is die Amelie heeft neergestoken en niet Veronique. Marie-Rose wordt meteen veroordeeld en Veronique wordt terug vrijgelaten.

Mathias is als zakenpartner mee in de Proeverij van Niko gestapt. Op een dag komt hij met een voorstel voor Niko om cafés over te kopen, zodat ze Gust nog meer kunnen uitbreiden. Niko krijgt al meteen het schitterende idee om de Jan & Alleman over te kopen van Anna. Maar zowel Anna als Jan zijn hier niet mee opgezet. Mathias en Niko proberen hun op verschillende manieren toch te overtuigen. Uiteindelijk gaat Anna akkoord, maar ze maakt het hen niet gemakkelijk en stelt veel eisen. Ze verkoopt het café aan 580.000 euro en op voorwaarde dat Jan er mag blijven wonen. Cédric heeft ondertussen goed nieuws voor Anna, Albert en Jan: hij wordt vader van een tweeling.

Jan heeft het moeilijk met de vernieuwingen die Niko en Mathias invoeren in het café en doet zijn beklag bij Anna en Albert. Die proberen hem wat meer gerust te stellen. Op een dag heeft Jan het echt gehad met de feestjes in het café en neemt zijn ontslag. Niko gaat daarom opzoek naar vrijwilligers om af en toe in te springen als barman. Albert komt zich al snel aanbieden. Niko heeft eerst zijn twijfels, maar Mathias vindt dat ze Albert een kans moeten geven. Albert is zeer zenuwachtig wanneer hij achter de toog moet gaan staan, maar hij doet het goed. Anna komt hem van aan de andere kant van de toog controleren. Het lukt Anna om Jan toch te overtuigen zijn ontslag terug in te trekken.

Peter wordt ontslagen op VDB Fashion omdat hij al verschillende keren in opstand is gekomen tegen Lars. Hij beslist zijn ontslag te aanvaarden en gaat opzoek naar nieuw werk. Anna heeft echter haar eigen mening hierover en vindt niet dat Peter zich moet laten doen door Lars, maar Peter is ervan overtuigd dat Fashion al lang geen bedrijf meer is van de Van den Bossches. Op de dag van het huwelijk tussen Emma en Guido komt Emma niet opdagen. Al snel blijkt dat ze samen met Lucas en de kinderen vertrokken is naar Congo en Guido heeft achtergelaten. Anna is er, net als de rest van de familie, door aangedaan en belt Emma op, ze krijgt echter haar voicemail te horen.

Trivia

 • 9-124-2013116130046 0
  In Aflevering 1 wordt duidelijk dat Marleen 16 jaar is en Anna 64 jaar. Dit wilt zeggen dat Anna voor de laatste keer beviel op 48-jarige leeftijd. 20 jaar eerder, op 28-jarige leeftijd, beviel ze van Rita.
 • Tijdens de eerste seizoenen dronk Anna graag een 'Duvelke'.
 • In 2008 werd door de makers beslist om haar uit de reeks te schrijven samen met Albert Thielens. Na hevig protest, werd beslist om ze toch in de serie te houden ookal komen ze steeds minder in beeld.
 • Op het einde van het 19de seizoen, vlak voordat June Van Damme gaat trouwen met Peter Van den Bossche, vraagt Anna zich af of June niet reeds familie van haar is omdat de moeder van Anna ook Van Damme heet.
 • Annie Geeraerts (en haar personage) werd meermaals gepersifleerd door Chris Van Espen in het VTM-programma Tegen de sterren op. Geeraerts vond de vertolking van Van Espen een vernedering omdat het impliceerde dat ze een slechte actrice zou zijn. In het VTM-programma Lang Leve, biedt Van Espen officieel zijn verontschuldigingen aan. 
 • Door een zoveelste verjonging in 2015 verdwijnen Anna en Albert opnieuw naar de achtergrond en worden hun draaidagen opnieuw beperkt tot het minimum. Desondanks laat acteur Ray Verhaeghe weten dat hun personages niet zullen verdwijnen, en dat ze in ieder geval nog een hele tijd willen verdergaan. In het begin van Reeks 26 werd gezegd dat het koppel nog minder zou opduiken dan eerder. Het tegendeel werd echter bewezen want ze kregen een grotere rol.
 • In 2016 worden Anna en Albert Thielens, gespeeld door Ray Verhaeghe, uitgeroepen tot het oudste soapkoppel ter wereld. Annie Geeraerts werd 90 jaar oud op 2 augustus 2016.
 • Met de leeftijd van Anna werd doorheen de jaren nogal gesjoemeld. In seizoen 1 wordt haar 65ste verjaardag gevierd, in seizoen 10 haar 80ste verjaardag en in seizoen 26 haar 90ste verjaardag. Als er anno 2016 geen rekening meer zou worden gehouden met de verjaardag in seizoen 10 én de 2 tijdsprongen (7 + 3 jaar), dan klopt Anna's leeftijd in principe wel. In de serie zijn haar kinderen namelijk anno 2016 minstens 22 jaar jonger dan haar.
 • In maart 2017 moet Annie Geeraerts geopereerd worden aan haar pols na een val. Volgens de actrice zelf is het slechte timing, omdat ze juist in een periode zat dat ze meer opnames had. Haar gips werd mee in het verhaal van 'Familie' gestoken.

Quotes

Anna geeft commentaar op het kleedje van Marleen
Anna: Moet dat kleedje nu zo kort zijn?
Marleen: Ma, dat is een echte Puccini.
Anna: Voor mij is dat meer 'Dakannie'.
Terugkerende uitspraak van Anna
Anna: En ik ben weer de laatste die van iets weet!
Terugkerende uitspraak van Anna
Anna: Mag ik het weer niet weten misschien?
Anna heeft iets te diep in het glas gekeken
Anna: En ik zou er eens goed van profiteren.
Albert: Van wat zou jij meer profiteren dan vroeger?
Anna: Van het leven! ... Van seks!
Anna spreekt klare taal tegen Linda wanneer aan het licht komt dat Linda geen hersentumor heeft
Anna: Ze zeggen dat ge moet kunnen vergeven. Wel, dit kan ik niet. Nooit. Ge hebt niks meer te zoeken in onze familie. ’t Is best dat ge weg gaat… ver weg.

Generiek

Galerij

Foto's