FANDOM


Arianne Balencourt
Seizoenen 192021 ProfielArianne
Eerste verschijning Aflevering 4170 - 26 september 2009
Laatste verschijning Aflevering 4719 - 10 november 2011
Gespeeld door Lore De Jonckheere
Kinderen Onbekend
Ouders Meester Balencourt en onbekend
Huidige categorie Vorige Gastpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenGalerijFoto's

Algemene Informatie

Arianne Balencourt is een gastpersonage dat van 26 september 2009 tot 19 juni 2010, van 7 januari 2011 tot 8 februari 2011 en van 4 mei 2011 tot 10 november 2011 vertolkt werd door Lore De Jonckheere.

Familie en Liefdesleven

Arianne is de enige dochter van meester Balencourt, al jaren de huisadvocaat van de familie Van den Bossche. Ze is 28 jaar en vrijgezel. Later wil ze wel een vaste relatie, maar momenteel probeert ze zoveel mogelijk van het leven te genieten. Ze heeft enkele goede vrienden, waarvoor ze door het vuur zou gaan. Nieuwe vriendschappen opbouwen is niet gemakkelijk voor Arianne; ze komt bij een eerste contact nogal afstandelijk over.

Studies en Beroepsleven

Arianne heeft met succes haar rechtenstudies afgerond en heeft zich gespecialiseerd in bedrijfsrecht. Ze volgt haar vader Balencourt op als bedrijfsadvocaat van VDB Electronics. Ze wordt ook voor andere zaken geraadpleegd door onder andere Evy Hermans, Bert Van den Bossche, Mathias Moelaert, Veronique Van den Bossche, Rita Van den Bossche en Caroline De Meester. Arianne is sportief, ze is marathonloopster.

Verhaallijnen

Familie4196
Familie4185

De opvolging

Balencourt zet een professionele stap opzij en geeft zijn werk door aan zijn dochter Arianne. Peter maakt kennis met de jonge vrouw en schakelt haar meteen in om hem met raad en daad bij te staan. Hij wil namelijk een kasteel kopen om zijn huwelijk met Trudy te redden. Bovendien wordt Arianne ingeschakeld om de aandelen van VDB Electronics terug te krijgen die JET heeft overgekocht na de bedrijfsspionnage. De onderhandelingen komen in een stroomversnelling, tot ongenoegen van Bert. Hij graaft in het verleden van Arianne en vindt bezwarend materiaal dat hij tegen haar kan gebruiken. Door de sabotage van Bert, raken de gesprekken terug strop en geraakt Peter in de clinch met June. Om June te paaien, geeft Arianne de raad aan Peter om haar een job aan te bieden.

Schermafbeelding 2016-08-16 om 20.41.01
Schermafbeelding 2016-08-17 om 19.13.02

Vrederechter

Evy schakelt de advocate ook in na het overlijden van haar vader André Verhelst. Evy is namelijk zijn enige dochter en erft een groot deel van zijn bezitten en gronden. Ze wil raad van Arianne zodat ze deze erfenis zo goed mogelijk kan verkopen. Ook Bert moet beroep doen op Arianne wanneer hij een dagvaarding in de bus krijgt van zijn ex-vriendin Lisa. Hun ongeboren zoontje is gestorven en Lisa geeft Bert hiervan de schuld. Hij onderneemt een poging om met Lisa te praten, maar ze wil niets meer met hem te maken hebben. Samen met Arianne moet Bert naar de vrederechter, maar op de dag van de rechtszaak, bedenkt Lisa zich en laat ze de klacht vallen.

Dd24274d4960b9a228917e531f7c3d49
Schermafbeelding 2017-03-12 om 10.18.11

Milaan

Arianne wordt ingeschakeld wanneer Mathias door de politie niet vrijgelaten wordt in de zaak van een opmerkelijke dood van een illegale werkkracht. Arianne eist dat ze hem vrijlaten, want anders dient ze een klacht in. Nu Veronique en Mario definitief uit elkaar zijn, wil Mario met hun zoontje naar Milaan verhuizen. Veronique is vastbesloten om Mario voor de rechter te dagen en ze contacteert Arianne. Veronique krijgt van haar de raad om met Mario een onderlinge regeling uit te werken in plaats van te procederen voor hun zoontje. Veronique ziet in dat een gevecht niet goed is voor haar zoon, wat betekent dat ze de jongen bij zijn vader in Italië zal laten wonen.

4543-04

Collocatie

Arianne komt bij Peter over de vloer. Hij heeft haar gecontacteerd voor meer informatie over collocatie. Het gaat namelijk niet goed met Rita, die terug aan de drank zit. Het wordt Peter al snel duidelijk dat er veel moet gebeuren voor een gedwongen collocatie en dit een moeilijk proces zal worden voor de familie om dit voor elkaar te krijgen.

25357835
Seizoen21Aflevering11-2
0909-fam17 0

Het proces van Rita

Rita wordt opgepakt voor de brandstichting bij VDB Electronics en voor de moord op Rob Gerrits. Er wacht haar een lang en zwaar proces, maar Peter gelooft in haar onschuld en stelt Arianne aan als haar advocate. Het komt tot een zwaar assisenproces en verschillende leden van de familie Van den Bossche worden opgeroepen als getuigen. Arianne bespreekt haar tactiek met Rita, want een volksjury zal over haar lot moeten beslissen. Rita wil echter alles bekennen, al kan ze zich niets meer herinneren van de avond zelf. Bert en Pierrot worden opgeroepen als getuigen en bespreken hun getuigenissen ook met Arianne. In de rechtbank gaat het er heftig aan toe tussen Arianne en het openbaar ministerie en de toekomst van Rita ziet er niet rooskleurig uit. Dankzij een krantenartikel en de ketting van Bert kan Peter bewijzen dat Bert aanwezig was die avond en de schuldige is. Bert wordt opgepakt en bekent alles waardoor Rita vrijgelaten wordt.

Aflevering 4719-1

Het testament

Caroline is volledig van de kaart omdat F@C volledig naar Colette gaat na de dood van Gilbert, terwijl zij het bedrijf mee groot heeft gemaakt. Mathias raadt Caroline aan om een afspraak te maken met Arianne. Caroline krijgt de raad om op zoek te gaan naar bewijsmateriaal of geschreven notities van Gilbert.

Galerij

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.