FANDOM


Line 25: Line 25:
   
 
|-|Seizoen 20=
 
|-|Seizoen 20=
[[Veronique Van den Bossche]] is vastbesloten om [[Mario Van de Caveye]] voor de rechter te dagen en ze contacteert Ariane. Veronique krijgt van haar de raad om met Mario een onderlinge regeling uit te werken in plaats van te procederen voor hun zoontje [[Cédric Van de Caveye]].
+
[[Veronique Van den Bossche]] ontvangt een brief van [[Mario Van de Caveye]] en ontdekt zo dat hij in Italië vertoeft. Ze onthult aan Cédric dat zijn papa in Italië verblijft. Zodra Cédric van de schok bekomen is, staat hij er op om met Mario te bellen. [[Anna Dierckx]] geeft Veronique tips om haar huwelijk met Mario te redden. Veronique en Cédric reizen naar Milaan om er Mario te bezoeken, zodat ze kunnen praten met elkaar. Veronique probeert Mario te overtuigen van haar liefde. Wat later beseft ze dat ze niets meer te zoeken heeft in Milaan en regelt haar terugkeer naar Vlaanderen.
  +
  +
Veronique is vastbesloten om Mario voor de rechter te dagen en ze contacteert Ariane. Veronique krijgt van haar de raad om met Mario een onderlinge regeling uit te werken in plaats van te procederen voor hun zoontje [[Cédric Van de Caveye]]. Veronique ziet in dat een gevecht niet goed is voor haar zoon, wat betekent dat ze de jongen bij zijn vader in Italië zal laten wonen. Zij en Mario komen tot een minnelijke schikking.
   
 
|-|Seizoen 21=
 
|-|Seizoen 21=

Revision as of 20:16, December 20, 2015

Arianne Balencourt
Seizoenen 192021 Familie4170
Eerste verschijning Aflevering 4170 - 26 september 2009
Laatste verschijning Aflevering 4683 - 21 september 2011
Gespeeld door Lore De Jonckheere
Kinderen Onbekend
Ouders Meester Balencourt en onbekend
Huidige categorie Vorige Nevenpersonages
Algemene InformatieStudies en BeroepslevenVerhaallijnen

Algemene Informatie

Arianne Balencourt is een nevenpersonage dat van 26 september 2009 tot en met 21 september 2011 vertolkt wordt door Lore De Jonckheere.

Studies en Beroepsleven

Arianne volgt haar vader Balencourt op als bedrijfsadvocaat van VDB Electronics. Later wordt ze ook gevraagd om Rita Van den Bossche te verdedigen, wanneer die voor Assisen moet verschijnen op verdenking van brandstichting en moord.

Verhaallijnen

Meester Balencourt zet een professionele stap opzij en hij stelt zijn opvolgster, zijn dochter Ariane, voor aan Peter Van den Bossche. Balencourt vertelt hem dat hij meer op de achtergrond wil blijven. Arianne gaat meteen aan de slag in verband met de aandelen van Jet, die normaal VDB Electronics toebehoren. Ze kan er voor zorgen dat Peter sneller zijn aandelen terugkrijgt van Jet. Maar Bert Van den Bossche heeft iets ontdekt in het verleden van de advocate en deinst niet voor chantage terug. Bert heeft een nieuwe opdracht voor Ariane Balencourt. Zij vertelt op haar beurt aan Peter dat hij het geld van de compromis kwijt is. Peter geeft toe aan de druk van Bert en hij geeft advocate Balencourt de opdracht om Jet aan te klagen voor bedrijfsspionage. June Van Damme is aangeslagen wanneer ze het nieuws verneemt. Peter en zijn raadsvrouw Ariane zitten samen met June en de advocaat van Jet. De meeting verloopt zeer moeizaam en levert Peter niet zijn aandelen op. Komt daarbij dat June zich door hem bedrogen voelt. Balencourt suggereert aan Peter om June bij Van den Bossche Electronics binnen te halen. Feit is wel dat zij nog altijd niets met hem te maken wil hebben.

Evy Hermans schakelt Arianne in in verband met de erfenis van André Verhelst, Evy's vader. Evy erft vele gronden van haar vader en wil deze verkopen. Ze beseft dat ze als erfgenaam een rijke vrouw is geworden.

Advocate Balencourt praat met Bert over de ernst van Lisa Deruyters aanklacht. Hij onderneemt een poging om met Lisa te praten, maar ze wil niets meer met hem te maken hebben.

Veronique Van den Bossche ontvangt een brief van Mario Van de Caveye en ontdekt zo dat hij in Italië vertoeft. Ze onthult aan Cédric dat zijn papa in Italië verblijft. Zodra Cédric van de schok bekomen is, staat hij er op om met Mario te bellen. Anna Dierckx geeft Veronique tips om haar huwelijk met Mario te redden. Veronique en Cédric reizen naar Milaan om er Mario te bezoeken, zodat ze kunnen praten met elkaar. Veronique probeert Mario te overtuigen van haar liefde. Wat later beseft ze dat ze niets meer te zoeken heeft in Milaan en regelt haar terugkeer naar Vlaanderen.

Veronique is vastbesloten om Mario voor de rechter te dagen en ze contacteert Ariane. Veronique krijgt van haar de raad om met Mario een onderlinge regeling uit te werken in plaats van te procederen voor hun zoontje Cédric Van de Caveye. Veronique ziet in dat een gevecht niet goed is voor haar zoon, wat betekent dat ze de jongen bij zijn vader in Italië zal laten wonen. Zij en Mario komen tot een minnelijke schikking.

In de krant wordt uitgebreid bericht over de brand bij VDB Electronics. In de artikels zijn er twee vaststellingen: Bert Van den Bossche wordt gebombardeerd tot held en Rita Van den Bossche is verdachte nummer één. De autopsie van Rob Gerrits brengt trouwens nieuwe feiten aan het licht. De Van den Bossches moeten in de krant lezen dat er nieuwe bewijzen zijn die Rita in nog nauwere schoentjes brengen. Voor Pierrot Van den Bossche is dit ronduit een slag in het gezicht. Peter Van den Bossche denkt al aan het proces en besluit zijn tante te helpen met juridische bijstand. Ondertussen probeert inspecteur Anita Degeling tijdens de zoveelste ondervraging Rita haar aan het verstand te brengen dat ze het beste kan overgaan tot bekentenissen.

Peter is van mening dat tante Rita een eerlijk proces verdient en hij vertelt aan Marie-Rose De Putter en Anna Dierckx dat hij de gage van advocate Balencourt betaalt. Bert weet dat hij niet welkom is op de begrafenis van Rob en hij brengt zijn bloemenkrans naar de Jan & Alleman, waar de koffietafel doorgaat. Pierrot heeft het moeilijk om de dood van Rob en de arrestatie van zijn moeder een plaats te geven. Hij beslist Rita te bezoeken in de gevangenis en raadt haar aan de brandstichting en de moord op Rob te bekennen. En Anna blijft pogingen ondernemen om Peter met Bert te verzoenen.

Rita verneemt van advocaat Balencourt dat haar zaak doorverwezen is naar assisen en dat een volksjury over haar lot zal beslissen. Pierrot is ook al op de hoogte, maar hij blijft er opvallend kalm onder. Meer zelfs, hij overweegt om zich burgerlijke partij te stellen om op die manier Rob te verdedigen. Marie-Rose vreest dat Rita zwaar gestraft zal worden tijdens het assisenproces, dat volgende week van start gaat. Tijdens het overleg met haar Arianne neemt Rita trouwens een drastische beslissing. Bert, Jan en Pierrot hebben een dagvaarding gekregen en moeten getuigen op het proces van Rita.

Bert wil met Balencourt bespreken hoe hij zijn getuigenis op het proces het best kan inpassen in haar strategie. Arianne bespreekt met Pierrot en Evy Hermans de strategie die ze wil volgen op het proces van zijn moeder. Pierrot ziet er huizenhoog tegenop om te getuigen, vooral omdat hij niet helemaal overtuigd is van zijn moeders onschuld. Peter daarentegen vraagt zich af of het onderzoek van de politie wel op een degelijke manier is gevoerd. Peter wil tot het uiterste gaan om de onschuld van zijn tante Rita te bewijzen. De onderzoeksrechter heeft echter geen oren naar zijn kritiek op het onderzoek. Anna en Albert Thielens zijn teruggekomen van de zee om het assisenproces van dichtbij te kunnen volgen. Voor Bert is dit alweer een kans om de bomma te beïnvloeden en dat mag Peter al meteen ondervinden. De spanningen tussen Peter en Bert lopen nog op en de beschuldigingen vliegen in het rond.

Het assisenproces tegen Rita gaat van start. Anna trekt naar de rechtbank om haar dochter te steunen, maar slaagt er niet in om haar kalmte te bewaren. In de rechtbank gaat het er heftig aan toe tussen Arianne en het openbaar ministerie. In de Jan en Alleman bespreken Peter en Dirk Cockelaere met Jan Van den Bossche de vooruitgang in het proces en speculeren over de mogelijke rol van Bert in de brand.

Marie-Rose wordt tijdens het proces opgeroepen om te getuigen. Hoewel de procureur haar het vuur aan de schenen legt, weigert Marie-Rose haar schoonzus af te schilderen als een monster. Ook Jan moet een getuigenis afleggen en hij laat zich door de procureur verleiden om enkele sneren te geven aan de rijke tak van de familie. Peter en Dirk achten het mogelijk dat er een link is tussen de sabotage van Peters wagen en de brand bij Van den Bossche Electronics. Pierrot is opgelucht dat zijn getuigenis achter de rug is en hij probeert zich niet te veel aan te trekken van wat er in de pers over het proces verschijnt. Peter is teleurgesteld omdat hij geen sporen vindt die de onschuld van tante Rita kunnen bewijzen. Hij probeert zijn denkoefening uit te leggen aan de bomma.

Arianne verbiedt Pierrot om nog naar de rechtbank te komen, maar dat is buiten de procureur gerekend die hem oproept om meer te vertellen over de relatie tussen zijn moeder en Rob. Peter achterhaalt dat er geknoeid is met het verslag van de autogarage en dat er bij het ongeval van Trudy wel degelijk kwaad opzet in het spel was. Peter is ervan overtuigd dat Bert zijn auto heeft gesaboteerd en toegang heeft tot zijn mails, maar bewijzen heeft hij niet. Hij licht Gerda Donckers in en zij heeft meteen de daver op het lijf. In de pers wordt Rita afgeschilderd als een koelbloedige moordenares en zowel Jan als Linda Desmet vrezen dat de jury haar zal veroordelen. Tijdens het proces worden Bert en Dimitri Roels opgeroepen om te getuigen. Bart krijgt in het ziekenhuis het bezoek van Peter en Dirk, die zijn hulp nodig hebben om te bewijzen dat Bert de laptop van Peter heeft gehackt. Ondertussen houden de procureur en advocate Balencourt hun slotpleidooi en daarna krijgt Rita het woord. Na haar emotionele bekentenis stormt Peter de rechtszaal binnen en zorgt voor heel wat tumult.

Jan versiert zijn café voor de thuiskomst van Rita, maar Pierrot vindt het te vroeg om een feestje te organiseren. Er is te veel dat tegen haar pleit en hij wil de beslissing van de rechtbank afwachten. Ook Peter vindt het vreemd dat hij nog geen telefoontje over de vrijlating heeft gekregen van Arianne. Feit is dat ondertussen inspecteur Degeling en de onderzoeksrechter de villa van Bert doorzoeken. Trudy bezoekt Bart in het ziekenhuis om hem over de verrassende afloop van Rita’s proces in te lichten.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.