Familie_VTM Wiki
Arianne Balencourt
Seizoenen 192021 Familie4170.jpg
Eerste verschijning Aflevering 4170 - 26 september 2009
Laatste verschijning Aflevering 4683 - 21 september 2011
Gespeeld door Lore De Jonckheere
Kinderen Onbekend
Ouders Meester Balencourt en onbekend
Huidige categorie Vorige Nevenpersonages
Algemene InformatieStudies en BeroepslevenVerhaallijnen

Algemene Informatie

Arianne Balencourt is een nevenpersonage dat van 26 september 2009 tot en met 21 september 2011 vertolkt wordt door Lore De Jonckheere.

Studies en Beroepsleven

Arianne volgt haar vader Balencourt op als bedrijfsadvocaat van VDB Electronics. Later wordt ze ook gevraagd om Rita Van den Bossche te verdedigen, wanneer die voor Assisen moet verschijnen op verdenking van brandstichting en moord.

Verhaallijnen

Balencourt zet een professionele stap opzij en geeft zijn werk door aan zijn dochter Arianne. Hij stelt haar voor aan Peter Van den Bossche en hij beslist om met haar te blijven verder werken. Peter schakelt Arianne meteen in om hem met raad en daad bij te staan. Hij wil namelijk een kasteel kopen om zijn huwelijk met Trudy te redden.

Bovendien wordt Arianne ingeschakeld om de aandelen van VDB Electronics terug te krijgen die JET heeft overgekocht na de bedrijfsspionnage. Ze zorgt ervoor dat de onderhandelingen in een stroomversnelling komen waardoor Peter zijn aandelen sneller in handen krijgt dan verwacht. Voor Bert Van den Bossche is dit een doorn in het oog, want hij aast op dezelfde aandelen. Hij graaft in het verleden van Arianne en vindt bezwarend materiaal dat hij tegen haar kan gebruiken. Door de sabotage van Bert, raken de gesprekken terug strop en geraakt Peter in de clinch met June Van Damme. Om June te paaien, geeft Arianne de raad aan Peter om haar een job aan te bieden bij VDB.

Evy Hermans schakelt de advocate ook in na het overlijden van haar vader André Verhelst. Evy is namelijk zijn enige dochter en erft een groot deel van zijn bezitten en gronden. Ze wil raad van Arianne zodat ze deze erfenis zo goed mogelijk kan verkopen.

Ook Bert Van den Bossche moet beroep doen op Arianne wanneer hij een dagvaarding in de bus krijgt van zijn ex-vriendin Lisa Deruyter. Hun ongeboren zoontje is gestorven en Lisa geeft Bert hiervan de schuld. Hij onderneemt een poging om met Lisa te praten, maar ze wil niets meer met hem te maken hebben. Samen met Arianne moet Bert naar de vrederechter, maar op de dag van de rechtszaak, bedenkt Lisa zich en laat ze de klacht vallen.

Nu Veronique Van den Bossche en Mario Van de Caveye definitief uit elkaar zijn, wil Mario met hun zoontje naar Milaan verhuizen. Veronique gaat eerst akkoord met deze regeling, maar verandert van gedachte na enkele gesprekken met haar familie. Veronique is vastbesloten om Mario voor de rechter te dagen en ze contacteert Ariane. Veronique krijgt van haar de raad om met Mario een onderlinge regeling uit te werken in plaats van te procederen voor hun zoontje. Veronique ziet in dat een gevecht niet goed is voor haar zoon, wat betekent dat ze de jongen bij zijn vader in Italië zal laten wonen. Zij en Mario komen tot een minnelijke schikking.

Rita Van den Bossche wordt opgepakt voor de brandstichting bij VDB Electronics en voor de moord op Rob Gerrits. Er wacht haar een lang en zwaar proces, maar niet iedereen binnen de familie gelooft in haar schuld. Peter is ervan overtuigd dat zijn tante onschuldig is en vraagt aan Arianne om haar te representeren in de rechtbank.

Het komt tot een zwaar assisenproces en verschillende leden van de familie Van den Bossche worden opgeroepen als getuigen. Arianne bespreekt haar tactiek met Rita, want een volksjury zal over haar lot moeten beslissen. Rita wil echter alles bekennen, al kan ze zich niets meer herinneren van de avond zelf. Bert Van den Bossche en Pierrot Van den Bossche worden opgeroepen als getuigen en bespreken hun getuigenissen ook met Arianne. In de rechtbank gaat het er heftig aan toe tussen Arianne en het openbaar ministerie en de toekomst van Rita ziet er niet rooskleurig uit.

Omdat Peter zeker is dat zijn tante het niet gedaan heeft, gaat hij op zoek naar de echte dader met de hulp van Dirk Cockelaere en June Van Damme. Dankzij een krantenartikel en de ketting van Bert kunnen ze bewijzen dat Bert aanwezig was die avond en Rob vermoord heeft. Bert wordt opgepakt en bekent alles waardoor Rita vrijgelaten wordt.

Foto's