FANDOM


Arno Coppens
Seizoenen 22232425262728 Profielarnos28
Eerste verschijning Aflevering 4940 - 9 november 2012
Laatste verschijning Aflevering 6354 - 18 maart 2019
Gespeeld door Arthur Le Boudec
Kinderen -
Ouders Benny Coppens en Liesbeth Pauwels
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Arno Coppens is een hoofdpersonage dat van 9 november 2012 tot 27 augustus 2015, van 14 tot 16 december 2015, van 11 tot 30 maart 2016, van 31 augustus 2016 tot 12 oktober 2016, van 20 juni 2017 tot en met 28 augustus 2017 en van 12 tot en met 18 maart 2019 vertolkt werd door Arthur Le Boudec.

Familie en Liefdesleven

Arno is de zoon van Benny Coppens en Liesbeth Pauwels en de broer van Stefanie Coppens. Hij is de kleinzoon van Patrick Pauwels en Alfons Coppens.

Arno lijkt op de eerste plaats geen interesse te hebben in een langdurige relatie. Later wordt hij verliefd op Gail Cockelaere. Gail woont echter in de Verenigde Staten waardoor de twee een langeafstandsrelatie hebben. Tijdens de feestdagen keert Gail voor enkele dagen weer terug naar België. Hun relatie komt onder druk te staan, omdat Gail Arno bedrogen heeft in Amerika. De dag dat Gail terug naar Amerika vertrekt, besluiten ze hun relatie toch nog een kans te geven. Na een tijdje zetten ze er definitief een punt achter.

Tijdens het 24ste seizoen begint Arno een relatie met Estee Eeckelaert, zijn collega-leerkracht Zedenleer. Arno trekt in bij Estee en verlaat zo het ouderlijke huis. Hij vraagt Estee ten huwelijk en de twee stappen in juli 2016 in het huwelijksbootje. 

Studies en Beroepsleven

Arno studeerde Informatica en is bezeten door computers. Hij was altijd een goede student, matuur voor zijn leeftijd en de wereld van bits & bytes kent voor hem geen geheimen. Toch beperkt zijn interesseveld zich niet tot computers alleen en is hij geen old school nerd.

Tijdens het 23ste seizoen start Arno samen met Dirk Cockelaere het bedrijf ADweb op. Samen ontwerpen ze websites voor verschillende bedrijven, waaronder ook VDB. Dirk geeft echter zijn deel van het bedrijf aan Arno wanneer het slecht gaat met zijn gezondheid. Na de dood van Dirk moet Arno het bedrijf opdoeken.

Van september tot begin december 2014 gaat Arno voor enkele maanden naar China om daar stage te lopen bij een informaticabedrijf. Bij zijn terugkomst gaat hij met tegenzin 1 dag aan de slag in de Foodbar om zijn moeder te vervangen na haar val. Nadien gaat hij aan de slag als leerkracht Informatica. 

Verhaallijnen

Arno
FAM04

Het ongeval van Liesbeth

Arno heeft een moeilijke relatie met zijn vader Benny en het ongeluk van zijn moeder zorgt voor weinig verbetering. Arno maakt duidelijk afspraken in verband met het huishouden, maar Benny houdt zich niet aan zijn afspraken en schuift de taken af op anderen. Arno maakt een schema op zodat iedereen evenveel moet doen. Benny trommelt Rita op om te komen poetsen. Arno geniet van het lekkere eten van Rita en is haar dankbaar, maar ondertussen is hij verlegen voor het gedrag van zijn vader. Wanneer Liesbeth terugkeert naar huis, wordt de hele familie uitgenodigd voor een kerstfeestje in de Jan en Alleman.

Familie afl5031 04
Familie afl5033 05

Vlinders

Arno ontmoet Gail Cockelaere en voelt meteen vlinders in zijn buik. Gail is de Amerikaanse dochter van Nathalie Debie en Dirk Cockelaere en is voor enkele weken in België samen met haar broer. Arno twijfelt of hij wel een relatie wil hebben met iemand die in Amerika woont en wil voorlopig vrienden blijven. Tijdens een etentje in de KomEet ontstaat er een gevecht tussen Bart en Niko, maar het is vooral Arno die in de klappen deelt. Wanneer Gail hem probeert te verzorgen, komt het tot een kus. Niet veel later vertelt Gail dat ze terug naar huis keert, maar een relatie wel ziet zitten.

Familie afl5034 06
Familie afl5080 01
Schermafbeelding 2019-12-28 om 20.05.28

Trip naar Miami

Arno en Gail kiezen voor een langeafstandsrelatie, maar Liesbeth vreest dat haar zoon allee gekwetst zal worden. Wanneer Arno enkele dagen niets meer van Gail hoort, vreest hij dat ze hem al vergeten is. Arno wil zo snel mogelijk naar Miami om haar te bezoeken en zoekt naar extra bijverdiensten om het geld bij elkaar te krijgen. De hele familie wil hem financieel helpen. Wanneer een zware storm voor veel schade zorgt, dreigt zijn reis in het water te vallen. Hij bestelt toch een ticket met de creditcard van zijn moeder. Als Liesbeth dit te weten komt is ze woedend: hoe kan ze Arno nog vertrouwen? Liesbeths moederhart laat Arno echter niet in de steek en enkele weken later vertrekt hij naar Gail. Hij neemt afscheid van zijn familie, Dirk en Nathalie en belooft aan Dirk dat hij zal proberen om Gail terug naar huis te krijgen. Enkele weken later keert Arno terug naar België en hopen Nathalie en Dirk dat hij Gail heeft meegenomen. Later blijkt dat Arno alleen naar België is gekomen.

23-1-21
Familie 5161 02

Website

De relatie tussen Arno en Gail is afgekoeld. Arno is volop bezig met zijn herexamens en samen met Dirk ontwikkelt hij de nieuwe website van VDB Fashion waardoor hij weinig tijd heeft om met Gail te skypen. De ontwikkeling van de website blijkt veel meer tijd in beslag te nemen dan voorzien. Arno moet vaak heel de nacht doorwerken als hij de website wil afkrijgen tegen de deadline. Peter is in ieder geval al enthousiast over het resultaat. Liesbeth vreest dat haar zoon te veel hooi op zijn vork neemt. Wanneer de website opengesteld wordt, zitten er fouten in het bestand. Peter blijft echter achter het idee van de website staan en probeert Dirk en Arno te steunen in hun zoektocht naar de oplossing.

22-7
22-14

Roommates

Mieke, Evy en Niko willen samen een huis kopen en ze zoeken nog een vierde persoon. Arno ziet dit idee wel zitten en stelt zich kandidaat. Hij krijgt al snel concurrentie van Zjef. Mieke, Evy en Niko willen Arno en Zjef een eerlijke kans geven. Ze krijgen allebei een proefperiode waarin ze een tijdje komen wonen bij het drietal zodat ze kunnen uitmaken wie de beste roommate is. Tijdens zijn eerste dag probeert Arno een goede beurt te maken door voor het ontbijt te zorgen. Mieke en Evy zijn onder de indruk van hem, maar de volgende dag toont Arno zich van een minder goede kant. Na een lang overleg besluiten Evy, Mieke en Niko toch voor Zjef te kiezen.

Familie afl5134 02
50-8

Stress

Na het voltooien van de website voor VDB Fashion, valt Arno in een zwart gat. Ook Dirk heeft dit probleem en de twee denken na over de toekomst. Dirk stelt aan Arno voor om zakenpartners te worden. Arno vindt dit een super idee en gaat onmiddellijk op zoek naar informatie. Liesbeth vreest echter dat haar zoon zich weer te snel in een avontuur wil storten en daardoor zijn studies zal verwaarlozen. Samen starten ze met AdWeb en Dirk gaat meteen op zoek naar potentiële klanten. Arno heeft de laatste tijd veel stress te verwerken en om hier aan te ontsnappen is hij beginnen roken. Benny komt er achter en verplicht zijn zoon om met deze slechte gewoonte te stoppen.

Week15 7
1403185 10152099028592491 1404271228 o

Alzheimer

Nu dat ADweb opgericht is, ziet Arno dat hij eigenlijk meer voor het bedrijfje werkt dan Dirk. Hierdoor lijdt zijn schoolwerk enorm door tijdsdruk en Arno wil dat Dirk meer voor het bedrijf gaat doen dan alleen maar contacten leggen. Zonder medeweten van Arno, vraagt Dirk extra hulp aan Bart. Ondertussen krijgt Dirk het slechte nieuws dat hij Alzheimer heeft. Arno merkt al lang dat er meer aan de hand is met Dirk dan hij zelf wil toegeven. Nathalie kan Dirk overtuigen om de waarheid aan Arno te vertellen en die schrikt enorm. Dirk besluit om zich terug te trekken uit het bedrijf en zijn aandelen aan Arno te schenken.

Week 18 18
42134243

Liefdesproblemen

Tijdens de feestdagen keert Gail terug naar België om bij haar familie te zijn. Het is een stroef weerzien tussen Arno en Gail waardoor Arno opnieuw begint te twijfelen aan zijn relatie. Wanneer Gail een dag later vertelt dat ze samen met haar broer gaat rondtrekken in Europa, is dat voor Arno nog maar eens het bewijs dat Gail niet langer wil investeren in hun relatie. Wanneer Gail en Justin terug in België zijn, vertelt Gail dat ze in Amerika ontrouw geweest is. Voor Arno wordt het allemaal eventjes te veel en ook Gail weet niet zeker of ze nog met hun relatie moeten verdergaan. Toch willen ze hun relatie nog een kans geven maar ze beseffen allebei dat het niet gemakkelijk zal zijn.

Familie 5195 006
Familie 5206 002

Benny op de vlucht

Stefanie heeft een nieuwe vriend en dat zal de familie Pauwels geweten hebben. Jens heeft namelijk slechte bedoelingen want hij wil Stefanie enkel gebruiken om zijn gokschulden mee af te lossen. Tijdens een avondje wil hij Stefanie laten verkrachten voor zijn schulden af te lossen maar Stefanie kan ontsnappen. Wanneer Benny dit nieuws te weten komt, gaat hij Jens onmiddellijk een bezoekje brengen en het komt toch een gevecht. De volgende dag krijgt de familie bezoek van de politie met het nieuws dat Jens overleden is. Benny wordt opgepakt en naar het politiekantoor gebracht voor verhoring. Tijdens de overplaatsing slaagt hij erin om te ontsnappen...

Familie 5251 02
640px-Familie 5226 01

Het plannetje

Arno weigert te geloven dat zijn vader iets te maken heeft met de moord op Jens en samen met Stefanie gaat hij op zoek naar Raf, een goede vriend van Jens die misschien meer weet over het hele voorval. Ondertussen komt de familie ook te weten dat Benny onderduikt bij Rita en dankzij een plannetje van Arno kan Liesbeth hem gaan bezoeken. Later maakt Arno een vals facebook profiel aan en maakt een afspraak met Raf, de vermoedelijke moordenaar van Jens. Hij volgt hem naar zijn thuis en breekt hier in om bewijzen te verzamelen. Hij wordt echter opgepakt door de politie. Uiteindelijk worden Benny en Arno toch vrijgesproken nadat Raf bekende.

Familie 5253 02
640px-Familie 5269 04

Afscheid

Arno krijgt te horen dat Dirk van plan is om euthanasie te plegen en hij moet afscheid nemen van zijn beste vriend en collega. Arno en Gail gaan ook door een moeilijke periode en besluiten een punt te zetten achter hun langeafstandsrelatie. Na de dood van Dirk moet Arno op zoek naar een nieuwe mede-aandeelhouder voor Adweb. Hij krijgt echter slecht nieuws wanneer blijkt dat Dirk een paar rekeningen is vergeten te betalen. Arno wordt voor de keuze gesteld: ofwel lost hij alle schulden in ofwel wordt Adweb failliet verklaard. Arno heeft het nodige geld niet om het bedrijf er terug bovenop te laten komen en laat Adweb opdoeken.

640px-Familie 5325 009
640px-Familie 5329 003

Verdacht overlijden

Arno kreeg onlangs bezoek van Elise Casters met de vraag of hij de laptop van Peter wou onderzoeken. Ze verdenkt Delphine er namelijk van om met de laptop van Peter geknoeid te hebben in de hoop ruzie te stoken. Wanneer Arno de volgende dag te horen krijgt dat Elise dood is teruggevonden, vertelt hij aan Agnes dat Elise iets wou weten over een seksfilmpje dat Delphine op de laptop van Peter gezet zou hebben. Agnes denkt meteen het ergste en besluit te vertellen dat haar dochter mentaal niet labiel is. Delphine is wel degelijk de schuldige en wordt naar een instelling gebracht.

640px-Familie 5329 001

Stage in China

Arno heeft belangrijk nieuws voor zijn familie. Hij heeft een stageaanvraag ingediend bij een Chinees bedrijf, en kreeg een positief antwoord. Hierdoor zal hij voor minstens drie maanden naar China verhuizen. Liesbeth en Benny zien hun zoon niet graag vertrekken, maar moeten toch afscheid van hem nemen.

Familie 5397 001
Afl5397-arno wangli

Wang-Li

Arno keert drie maanden later niet alleen terug naar huis. Hij heeft een meisje leren kennen in China en hoopt dat ze bij hem mag komen inwonen. Benny en Liesbeth zijn verbaasd door dit nieuws, en kunnen het niet goed vinden met de vreemde gewoontes van Wang Li. Arno is eigelijk zijn ouders aan het beetnemen, want Wang Li werkt gewoon bij de wokchinees om de hoek. Wanneer Benny op een avond naar datzelfde Chinese restaurant gaat, komt hij Wang Li daar tegen, en moet Arno opbiechten dat hij zijn ouders wou beetnemen. Wang Li voelt zich een beetje schuldig en nodigt de hele familie uit voor een gratis etentje in het restaurant van haar ouders.

S24 E099 011
S24 E096 006

De jobhunt

Arno is afgestudeerd en gaat op zoek naar een job. Hij wordt ingeschakeld om Liesbeth te vervangen in de foodbar, maar Arno geeft er al na een dag de brui aan. Arno is heel kieskeurig, maar komt via zijn grootvader te weten dat ze een leerkracht Informatica zoeken op een middelbare school. Arno gaat solliciteren en krijgt de job. Al is het niet meteen zijn droomjob, want al vanaf de eerste paar dagen beseft Arno dat leerkracht zijn veel moeilijker is dan hij verwacht had. De leerlingen zijn niet geïnteresseerd in de leerstof en vooral Louise durft een grote mond opzetten tegen 'meneer' Coppens. Arno twijfelt aan zijn keuze en wil zijn ontslag geven.

Familie 5429 001
Familie 5424 01

Virtuele wereld

Arno zoekt manieren om zijn lessen aangenamer te maken. Hij komt met het idee om samen met zijn klas een virtual game te maken. Iedereen is meteen enthousiast en ze maken zelfs tijd vrij tijdens de middagpauze om aan de game te werken. Dankzij de virtuele wereld loopt het echter volledig uit de hand. De leerlingen zijn allesbehalve tevreden van hun leerkracht Wiskunde en bespreken dit in de virtuele wereld met elkaar. Arno wil zijn leerlingen anoniem advies geven als 'Avatar X', maar Louise gebruikt zijn advies om actie te ondernemen tijdens de lessen Wiskunde. Arno voelt zich schuldig en vertelt de waarheid aan Leo. Hij wordt op staande voet ontslagen.

Familie 5424 02
S24 E115 023

Een nieuwe kans

Louise en haar klasgenoten vinden het verschrikkelijk oneerlijk dat Arno ontslagen is en dreigen opnieuw met actie. Na het bekijken van de film 'Dead Poets Society' gaan ze allemaal op hun bank staan wanneer Arno langs komt om enkele spulletjes op te halen. Louise houdt vervolgens een pleidooi bij de schooldirecteur, maar wordt alsnog van school gestuurd. Maar de woorden van Louise blijven hangen bij de directeur en hij komt op zijn beslissing terug. Hij neemt Arno terug aan als leerkracht en stuurt Louise dan toch niet van school. Ook het probleem rond de leerkracht Wiskunde pakt hij aan.

Familie 5470 006
EsteeArnoS24

Een oogje op Estee

Nu Arno terug aan de slag is, leert hij zijn collega's op school beter kennen. Vooral de jonge Estée heeft zijn aandacht getrokken en ze worden een koppel. Tot Liesbeths grote teleurstelling, klikt het absoluut niet tussen haar en Estée. Arno heeft echter helemaal niets in de gaten, maar het valt Liesbeth op dat Estée tegen iedereen vriendelijk is, behalve tegen haar. Estée geeft toe dat ze het moeilijk heeft met de hechte band die Arno nog met zijn moeder heeft. Ze vraagt aan Arno of hij bij haar wil intrekken, en na even aarzelen zegt Arno ja. Hij pakt zijn spullen en moet aan zijn ouders het grote nieuws vertellen.

S25 E004 034
Aflevering 5626-4

Los Angeles

Liesbeth vertrekt voor enkele maanden naar Los Angeles en Arno en Estee komen langs om afscheid te nemen, maar niet voor Liesbeth en Estee hun ruzie eindelijk achter zich laten. Enkele weken later vertrekt Benny richting de VS om zijn vrouwtje te bezoeken. Het komt opnieuw tot een confrontatie tussen Estee en haar schoonfamilie omdat ze niet naar het terugkomfeestje wil komen. Arno moest van haar zeggen dat ze het zogezegd te druk had om te komen. Estée daagt dan toch op met Arno. Daar komt de familie te weten dat buiten Benny ook Liesbeth teruggekomen is naar België.

Aflevering 5628-1

HUPS

Arno wordt door Rudi benaderd om een app te ontwikkelen voor mindervalide mensen. Met de app kunnen bijvoorbeeld blinden de perfecte klerencombinaties uitkiezen. De ontwikkeling is een succes en Arno's app wordt op de markt gebracht onder de naam HUPS.

Familie 5702 004
Aflevering 5703-1

Het trouwfeest

Arno en Estee komen op bezoek bij de familie om hun verloving aan te kondigen. Terwijl Benny enthousiast is voor hen, komt het bij Liesbeth nogal hard aan. Zij heeft nu het gevoel dat ze haar enige zoon voorgoed kwijt is en bovendien kan ze het nog altijd niet goed vinden met haar toekomstige schoondochter. Benny en Liesbeth nodigen de ouders van Estee uit en schrikken zich een bult wanneer ze een trouwfeest van 20.000 euro willen organiseren en op hun financiële steun rekenen. Liesbeth en Benny hebben de laatste tijd wat geldproblemen en kunnen nu geen geld vrijmaken om aan hun zoon te geven, maar dan vertelt Arno dat het huwelijk vervroegd wordt...

Familie 5771 002
S26 afl5801 045

Leugentje om bestwil

Arno staat plots voor de deur bij zijn ouders om aan Patrick iets te vragen voor zijn trouwfeest. Wanneer hij naar het atelier wil gaan, waarschuwt Liesbeth hem dat Patrick hier nog iets uit aan het praten is met Agnes. Liesbeth vertelt Arno echter niet dat Agnes het huis heeft gekocht. Twee maanden later is het huwelijk van Arno en Estee achter de rug en komt Arno op bezoek voor een mannenavond met zijn vader en grootvader. Hij krijgt te horen dat Patrick en Agnes uit elkaar zijn omdat Agnes de adoptievereniging ingelicht heeft over de problemen van Benny en Liesbeth.

Familie 5983 Liesbeth Patrick Benny Stan Arno Simon
Familie 5984 VanAecken Arno Benny Simon

Stefanie verdwenen

Maanden later is Stefanie van de aardbodem verdwenen toen ze voor een tijdje terug naar Nieuw-Zeeland moest. Benny en Patrick lichten de hele familie in en ook Arno wil zijn steentje bijdragen om zijn zus terug te vinden. Arno, Liesbeth, Benny, Patrick, Alfons en Simon doen er alles aan om Stefanie terug te kunnen vinden aangezien de politie niets kan ondernemen. Simon krijgt het idee om een opsporingsbericht op Facebook te zetten, maar zonder succes. Ondertussen doet Liesbeth er alles aan om de reeds verdachte Jason Drake te bereiken. Arno ontdekt dat Jason zich in België bevindt, dus waarschijnlijk Stefanie ook.

Aflevering5989-21

Veilig thuis

Wanneer Stefanie na haar bevrijding en na een ondervraging door de politie eindelijk thuiskomt, staat haar familie haar al op te wachten. Ze wordt meteen in de armen gesloten door iedereen, al is ze zelf nog altijd een beetje verdwaasd. Liesbeth staat haar zo goed mogelijk bij.

12 maart 2019
Familie 6350 001
Familie 6352 002

De man van 1 miljoen

Arno en Estee worden door Benny uitgenodigd omdat hij de lotto gewonnen heeft en zijn kinderen een cadeau wil geven. Estee is in de wolken en droomt luidop van alles wat ze met het geld kunnen doen. Het bedrag dat Benny wil geven is echter zo laag, dat Estee door het lint gaat. Arno schaamt zich voor het gedrag van zijn vrouw en maakt zijn vader duidelijk dat hij dankbaar is voor alles wat hij krijgt. Robyn spoort Benny aan om het recht te zetten waardoor Benny beslist om het geld gewoon niet te geven. Estee is opnieuw woedend en niemand begrijpt nog wat Benny van plan is. Uiteindelijk maakt Benny dan toch de keuze om wat meer geld aan zijn kinderen te geven. Arno en Estee willen hun dankbaarheid tonen en blijven wat langer logeren. Ze zijn ook aanwezig op het verjaardagsfeestje van Stefanie in de Jan en Alleman.

Trivia

  • Arno verdween van 5 september tot 2 december 2014 tijdelijk uit de reeks omdat acteur Arthur Le Boudec zich even wilde focussen op zijn studies. 
  • In maart 2015 wordt bekendgemaakt dat Arthur definitief uit de serie stapt om zich volledig op zijn studies Economie te richten. Hij kan de combinatie met acteren niet meer aanhouden en stond nog maar enkele dagen per maand op de set, waardoor het onmogelijk was om Arno nog persoonlijke verhaallijnen te geven. 
  • Vanaf het 25ste seizoen maakt Arno af en toe opnieuw zijn opwachting in de reeks, al duikt hij slechts sporadisch op. De naam van Arthur Le Boudec is echter wel uit de generiek geschrapt.
  • Arno is één van de weinige hoofdpersonages die tot op heden nog niet fysiek in de generiek verschenen is. Ook bij Agnes Moelaert, Faroud Kir, Viv Neyskens en Wout Raaffels is dit het geval. Enkel hun vertolkers worden vernoemd.

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de relaties van Arno, zie hier.
  • Voor meer informatie over de familie Coppens, zie hier.
  • Voor meer informatie over de familie Pauwels, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.