FANDOM


Arthur Van den Bossche
Seizoenen 2324252627 Arthur27
Eerste verschijning Aflevering 5106 - 26 augustus 2013
Laatste verschijning Aflevering 6088 - 12 januari 2018
Gespeeld door Lars Strauven (voorheen Ilan Dejaeghere, Warre Croonenborghs, Sky Piasecki, Noah Verswijver en diverse baby's)
Kinderen -
Ouders Leen Van den Bossche en Jake Humphrey
Huidige categorie Vorige Gastpersonages
Algemene InformatieFamilieVerhaallijnenGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Arthur Van den Bossche is een gastpersonage dat van 26 augustus 2013 tot en met 12 januari 2018 in beeld komt. De eerste weken werd het personage vertolkt door verschillende baby's. De jaren nadien werd hij gedurende langere periodes vertolkt door respectievelijk Noah Verswijver, Sky Piasecki, Warre Croonenborghs, Ilan Dejaeghere en Lars Strauven.

Familie

Arthur Van den Bossche is de zoon van Leen Van den Bossche en Jake Humphrey. Hij werd verwekt in de Verenigde Staten, maar werd geboren in België. Jake ging ervandoor omdat hij geen kinderen wilde, waardoor Leen noodgedwongen terug naar België komt om het kindje op te voeden. Enkele maanden na de geboorte van Arthur komt Jake echter weer in hun leven. Hij wil het hoederecht aanvechten, maar Leen en Jake kunnen een overeenkomst regelen. Tijdens de zomervakantie reist Leen naar Amerika om Jake te bezoeken.

Wanneer Leen een relatie begint met Faroud Kir, is er meteen een klik tussen hem en Arthur. Zowel Faroud als Maarten Van den Bossche zijn een grote hulp voor de opvoeding van Arthur. Faroud beschouwt Leens zoon als zijn eigen kind.

Verhaallijnen

Familie afl5104 03

Leen Van den Bossche leert in de Verenigde Staten Jake Humphrey kennen en heeft een relatie met hem. Leen wordt zwanger, maar Jake laat haar in de steek omdat hij geen kinderen wil. Ze keert vervolgens terug naar België om bij haar familie te zijn en haar kindje alleen op te voeden. Op de dag van het grote buurtfeest in de stad, krijgt Leen haar weeën en probeert Jan haar weg te brengen. Ze zitten echter vast in de file.

Twee maanden later

640px-Familie afl5110 04
23-9-4baby
LeenEnXelios
41234478
BennyArthur

Arthur is gezond op de wereld gekomen, maar Leen heeft het bijzonder moeilijk met zijn opvoeding, want Arthur is een huilbaby. Gelukkig kan ze nog rekenen op de hulp van haar vader en Linda. Maar zij worden al snel gek van het constante gehuil van Arthur. Leen verhuist naar hetzelfde appartementsblok als Rita Van den Bossche. Op een dag kan Leen het allemaal niet meer aan. Ze probeert Arthur te stikken met een kussen. Ze denkt er zelfs aan om Arthur naar een opvanggezin te brengen, maar dat krijgt ze niet over haar hart.

Dankzij de hulp van Rita, Jan en Linda gaat het weer veel beter met Leen en Arthur. Zijn huilbuien zijn fel verminderd waardoor Leen ook minder stress heeft. Het noodlot slaat echter toe wanneer Arthur ontvoerd wordt. Rita paste een dagje op Arthur, maar wanneer ze op zoek gaat naar pampers, is Arthur plotseling verdwenen. Leen is meteen in paniek en geeft Rita de schuld van de verdwijning. De politie wordt gecontacteerd omdat het over een onrustwekkende verdwijning gaat, maar na verklaringen van de hele familie wordt Leen zelf verdacht van de ontvoering op Arthur.

Plots begint Leen door te hebben wie er achter de ontvoering zit. Enkele dagen geleden kreeg ze het bezoek van een patiënte die een miskraam heeft gehad. Leen is er zeker van dat Veerle er iets mee te maken heeft en ze brengt de politie op de hoogte. Ze gaan Veerle opzoeken en ze vinden Arthur terug. Leen is dolgelukkig met het nieuws en brengt iedereen van de familie op de hoogte.

Op een dag krijgt Leen plots een mail van Jake Humphrey, de vader van Arthur. Hij wil Arthur graag zien. Niet veel later staat Jake plots voor de deur van Leen. Hij wilt Arthur eens in het echt zien. Jake doet Leen een voorstel. Hij vraagt haar of ze niet weer met z'n allen naar Amerika kunnen gaan. Leen stelt aan Jake voor of hij niet in België wilt blijven, maar hij komt met dezelfde argumenten als Leen opzetten. Een tijdje later staan ze in de rechtbank. Zowel Jake als Leen wil het hoederecht over Arthur. Uiteindelijk beslist de rechter dat het hoederecht naar Leen gaat en niet veel later vertrekt Jake terug naar Amerika.

Wanneer Benny Coppens bij Leen in de praktijk is voor een gesprek i.v.m. een sterilisatie, krijgt Leen telefoon dat de opvang van Arthur voor die avond wegvalt. Benny hoort dit en stelt zich meteen kandidaat om een nachtje voor Arthur te zorgen. Leen gaat hiermee akkoord en zoals afgesproken past de familie Coppens-Pauwels die avond en nacht op Arthur. Liesbeth ziet dat Benny doodgraag nog zo'n klein kindje wilt en besluit uiteindelijk te stoppen met haar pil. Dit heeft ze ingezien door het bezoekje van Arthur.

Familie 5357 004
Familie 5362 001
Familie 5362 004
Familie 5365 001
S24 E088 008

Arthur kan Maarten Van den Bossche tot rust brengen wanneer hij het moeilijk heeft met de ontvoering van Roos Sterckx. Ondertussen groeien Leen en Faroud Kir naar elkaar toe. Faroud kan goed overweg met Arthur. Leen en zelfs Maarten genieten ervan om Faroud met Arthur bezig te zien. Hij wordt al snel een onderdeel van het gezinnetje.

Wanneer Faroud moet babysitten op Arthur wordt hij onverwacht weggeroepen en laat hij een briefje achter. Maar wat Faroud niet weet, is dat Maarten ook het huis uit is en de kleine Arthur alleen achterblijft. Wanneer Leen thuiskomt en haar zoontje hoort wenen, rent ze naar boven. Niemand is in het huis te bespeuren buiten Arthur. Leen is woest op zowel Maarten als Faroud. Ze had schrik dat Arthur weer ontvoerd zou worden.

Op een avond stormt de gewonde Faroud het huis van Leen binnen. Hij vertelt Leen dat zij en Arthur onmiddellijk moeten onderduiken. Hun levens zijn in gevaar door een mislukte operatie van Faroud. Na een paar dagen mogen ze weer vrij, wanneer alles opnieuw veilig is voor hen. Door deze operatie verbreekt Leen haar relatie met Faroud, omdat ze zich door zijn job niet meer veilig voelt en ook vooral omdat Arthur mogelijk gevaar loopt door zijn job. Op een dag komt er een cadeautje van Faroud aan bij Leen en er zit onder andere een knuffelkonijn in van Arthur. Arthur speelt veel met dit konijntje en hierdoor krijgt Leen het iedere keer opnieuw weer moeilijk. Faroud besluit uiteindelijk om zijn overplaatsing aan te vragen naar een minder gevaarlijke dienst, omdat hij Leen en Arthur niet kon missen. Wanneer hij dit aan Leen vertelt komen ze terug samen en starten ze opnieuw een relatie.

Wanneer er een tankwagen kantelt en er giftige stoffen vrijkomen, moet iedereen binnen blijven. Niemand mag zich nog naar buiten begeven en alle ramen en deuren moeten gesloten blijven. Leen heeft Arthur die morgen achtergelaten bij Jan, omdat zij boodschappen ging doen met Anna en Linda. Jan wordt bijgestaan door Albert, Mathias, Patrick en Benny, die op dat moment in de Jan en Alleman waren voor de wielerploeg. Alles gaat goed, totdat na een paar dagen de luiers van Arthur op zijn. Albert heeft een idee. Hij wilt Arthur een handdoek rond zijn middel doen zoals vroeger, maar hij weet niet goed hoe je dat moet doen. De mannen bellen naar de bomma, die hen perfect uitlegt hoe je de handdoek moet plooien, zodat die als luier kan dienen voor Arthur. Niet veel later is de gifwolk weg en mag iedereen weer gewoon naar buiten. Leen is heel blij dat ze Arthur weer terugziet.

Uiteindelijk komt Faroud inwonen bij Leen en Arthur en vormen de drie een hecht gezinnetje. Faroud zorgt er ook voor dat zijn ouders langskomen en Leen en Arthur leren kennen. Zijn vader wou eerst de relatie niet goedkeuren, tot Faroud en zijn moeder hem tot inkeer kunnen brengen.

Twee maanden later

Familie 5566 001
Familie s25 afl5553 001

Faroud Kir wordt opgepakt voor fraude en achterhouden van bewijsmateriaal. Leen Van den Bossche wil er alles aan doen om Faroud terug thuis te krijgen en start samen met Evy Hermans haar eigen zoektocht naar de waarheid. Ze belooft aan Arthur dat Faroud snel weer hun gezinnetje zal vervoegen. Uiteindelijk gaat Arthur samen met zijn grootvader Jan Van den Bossche en nonkel Guido Van den Bossche op uitstap naar de Ardennen terwijl Leen zich samen met Evy in de zaak verwikkeld. In de Ardennen zorgt Arthur voor meerdere problemen omdat hij diarree heeft en Jan ook te weinig pampers meegenomen heeft.

Later dat jaar verhuizen Leen, Arthur en Faroud naar het appartement van Jan en Linda, omdat Leen zich niet meer veilig voelt alleen thuis wanneer Faroud naar zijn werk is. Ondertussen gaat Arthur ook voor het eerst naar school en heeft Leen het moeilijk om afscheid van hem te nemen. Ook Linda Desmet begint zich aan het kleintje te hechten en wil een deel van de opvoeding ook op zich nemen, tot grote ergernis van Leen. Ze vindt het al snel vervelend dat Linda steeds voor Arthur wil zorgen en zich bemoeit.

Leen doet een verrassende ontdekking: ze is opnieuw zwanger. Leen verzwijgt dit heuglijk nieuws echter voor Faroud, die graag een kind van zichzelf zou willen, en neemt enkel Mieke en Evy in vertrouwen. Ze vertelt haar dat ze het kind absoluut niet wilt houden, omdat ze te veel miserie heeft meegemaakt met huilbaby Arthur. Maar abortus is volgens Leen niet evident in de cultuur van Faroud. Evy vindt het niet kunnen dat ze Faroud niet inlicht hierover. Faroud wilt namelijk allang een kind van zichzelf en ook Arthur ziet een broertje of zusje wel zitten.

Vanaf januari 2017 wordt de rol van Arthur vertolkt door Ilan Dejaeghere.

Faroud doet een schokkende ontdekking wanneer hij Leen wilt gaan bezoeken. Hij vindt de kleine Arthur terug met Leens pillen. Gelukkig heeft "zijn kleine prins" er uiteindelijk geen van ingenomen. Een dag later vindt Mieke dat Leen er nog steeds groggy uitziet en vreest het ergste. Ondertussen brengt zij Arthur naar een vriendje genaamd Storm. Terug thuis krijgt Leen het moeilijk en beslist terug pillen in te nemen. Wanneer Lia, de moeder van Storm, haar probeert op te bellen reageert Leen niet op het geluid van de telefoon. Wanneer Mieke tegen de avond terug thuis komt, vindt ze haar jongere zus in de zetel en probeert haar wakker te krijgen. Terug wakker voelt Leen zich schuldig tegenover Arthur.

2017-09-19 (1)
Familie 6027 002
2017-10-25 (24)

Faroud kan niet wachten totdat Leen opnieuw zwanger is. Hij doet echter een onaangename ontdekking: Leen neemt nog steeds de pil. Ze biecht dit Faroud op met de reden dat ze niet zwanger wilt zijn terwijl ze nog verslaafd is. Leen wilt alsnog haar relatie met Faroud verder uitbouwen en onderneemt stappen: ze spoelt al haar pillen door in de wc en licht Faroud in over haar keuze. Faroud wilt dat Leen gaat afkicken in een afkickcentrum.

Vanaf oktober 2017 wordt de rol van Arthur vertolkt door Lars Strauven.

Leen liegt haar familie voor dat ze naar een werkcongres moet in Canada. Faroud vindt het niet kunnen dat ze hen voorliegt, net zoals Linda heeft gedaan. Leen beslist om open kaart te spelen naar de familie toe en laat zich opnemen in een ontwenningskliniek. Jan stelt zich kandidaat om voor Arthur te zorgen in afwezigheid van zijn moeder. Faroud was echter al van plan dit te doen. Jan denkt dat Arthur beter in een vertrouwde omgeving verblijft. Daarom beslist Faroud om terug in te trekken bij Jan, zodat ze beiden voor hem kunnen zorgen en zodat Jan niet alleen is nu Linda weg is.

Leen neemt afscheid van Arthur en vertrekt samen met Faroud naar de ontwenningskliniek. Faroud verzekert haar dat Arthur in goede handen is bij hem en Jan. Ze nemen afscheid. Terwijl Leen voor een week in afzondering zit, doen Jan en Faroud hun best om voor Arthur te zorgen. Ze ondervinden als snel een probleem wanneer Arthur een kostuum moet hebben voor een dansopvoering op school.

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de geboorte van Arthur, lees hier.
  • Voor meer informatie over de acteurs die de rol van Arthur al vertolkt hebben, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.