FANDOM


Axel De Meester
Seizoenen 20212223 Familie4638
Eerste verschijning Aflevering 4638 - 30 mei 2011
Laatste verschijning Aflevering 5215 - 24 januari 2014
Gespeeld door Bram Van Outryve
Kinderen -
Ouders Caroline De Meester en onbekend
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto's

Algemene informatie

Axel De Meester is een hoofdpersonage dat van 30 mei 2011 tot en met 4 september 2012 en op 24 januari 2014 vertolkt wordt door Bram Van Outryve.

Familie en Liefdesleven

Axel is de enige zoon van Caroline De Meester. Met zijn vader heeft hij al jaren geen contact meer. Op liefdesvlak leek er een tijdje iets moois te bloeien tussen hem en Evy Hermans, maar de twee bleven gewoon vrienden. Wat later biecht Axel op vroeger iets gehad te hebben met een zekere Sonja Vandenabeele. Uiteindelijk vindt hij toch naar eigen zeggen de liefde van zijn leven na zijn vertrek bij VDB. 

Studies en Beroepsleven

Axel is een beginnende modeontwerper met veel talent. Dankzij zijn moeder Caroline De Meester kan hij aan de slag als ontwerper bij MVM, naast Maxime De Pauw. Na het ontslag van Maxime, wordt Axel hoofdontwerper omdat Veronique Van den Bossche in zijn potentieel gelooft.

Wanneer MVM fusioneert met F@C, en daardoor de VDB Holding wordt opgericht, wordt Axel de vaste ontwerper van VDB Fashion. Na de dood van zijn moeder neemt hij echter ontslag en gaat hij aan de slag bij een ander modehuis. 

Verhaallijnen

Familie 3005 review1 0

Axel komt door de samenwerking tussen MVM en F@C gedeeltelijk werken bij MVM. Hij wordt niet echt vriendelijk onthaald door Maxime De Pauw die zijn confectiewerk minderwaardig vindt. Ook Veronique Van den Bossche reageert sceptisch op zijn komst.

Al snel blijkt dat ze alletwee fout waren. Veronique ziet in dat Axel een zeer goede werkkracht is. Nadat Veronique genoodzaakt is om Maxime de ontslagen, wordt Axel dan ook de officiële ontwerper van MVM.

Familie s20 afl4703 15
424792 10150685264187491 179278832490 9188999 2026779378 n

Na de dood van Gilbert Vandersmissen probeert hij zijn moeder zo goed mogelijk te steunen. Hij heeft het er zelf minder moeilijk mee omdat hij nooit echt een band had met Gilbert.

Dankzij de opening van de nieuwe VDB Holding wordt Axel de hoofdontwerper van het onderdeel VDB Fashion. Hij komt zo onder leiding te staan van June Van Damme. Dankzij zijn werk leert hij ook Evy Hermans kennen en de twee worden als snel goede vrienden. Hij staat ook altijd klaar voor haar wanneer ze wil praten over haar liefdesproblemen met Pierrot Van den Bossche. Wanneer Pierrot naar Afrika vertrekt, is Axel dan ook een grote steun voor haar. Er lijkt iets te bloeien tussen de twee maar omdat Evy nog steeds een relatie heeft met Pierrot, slaat de vonk niet over.

Na de goedkeuring van Veronique Van den Bossche en June Van Damme mag Axel vier nieuwe labels ontwerpen voor VDB Fashion. Alleen is Caroline De Meester hier niet mee akkoord omdat ze met deze nieuwe labels willen verjongen. De volgende weken blijft Caroline over allemaal kleine dingen moeilijk doen en Axel probeert haar te kalmeren. Wanneer Veronique en June haar promotiecampagne voor de labels te duur vinden, gaat ze bij Axel klagen maar hij kiest zoals altijd de kant van Veronique.

Dankzij Bart Van den Bossche kan Hannah Van den Bossche vakantiewerk komen doen bij VDB Fashion. Zo leert ze Axel beter kennen en de twee komen goed met elkaar overeen. Hannah vertelt hem ook over haar abortus.

640px-Familie 4887 07

Caroline De Meester en Marie-Rose De Putter zijn tijdens de teambuilding in de Ardennen van een ravijn gevallen. Nadien vertelt Peter Van den Bossche aan Axel dat zijn moeder overleden is. Axel is aangeslagen door haar dood en weet met zijn verdriet geen blijf. Hij vindt vooral grote steun bij Hannah. Hij probeert erachter te komen hoe zijn moeder juist overleden is en stelt vragen aan Mathias en Peter. Zo komt Axel te weten dat zijn moeder wraak wou nemen op Marie-Rose en bijna haar dood op haar geweten had. Axel kan met deze gedachte niet leven en neemt ontslag.

Familie afl5215 03

Anderhalf jaar later keert Axel voor even terug naar Fashion om Hannah Van den Bossche te helpen. Ze heeft namelijk een grote fout gemaakt waardoor dat Veronique 10.000 euro kan kosten. Dankzij een samenwerking tussen VDB Fashion en het modebedrijf waar Axel nu werkt kan het probleem opgelost worden.

Trivia

  • Acteur Bram Van Outryve had tijdens het 18de en 19de seizoen een gastrol als Kenny, een lid van de straatbende van Niko Schuurmans. Daarom gaven ze het personage van Axel een snor, zodat het verschil tussen de twee personages duidelijk was en er geen verwarring zou zijn.
  • Tijdens zijn eenmalige terugkeer in 2014 had Bram Van Outryve alleen scènes met acteurs waarmee hij voordien niet had samengewerkt. Hannah Van den Bossche, Veronique Van den Bossche en Evy Hermans ondergingen namelijk alledrie een acteurswissel na het vertrek van Axel.

Generiek

Galerij

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.