FANDOM


† Babette Van Tichelen
Seizoenen 123456789 Portret-babette
Eerste verschijning Aflevering 7 - 7 januari 1992
Laatste verschijning Aflevering 1725 - 25 oktober 1999
Gespeeld door Bieke Ilegems
Kinderen † onbekend
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenVerhaallijnenGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Babette Van Tichelen is een hoofdpersonage dat van 7 januari 1992 tot en met 25 oktober 1999 vertolkt wordt door Bieke Ilegems.

Familie en Liefdesleven

Babette begint een loopbaan als jonge secretaresse bij VDB Electronics. Meteen laat ze al stof opwaaien wanneer ze met baas Jan Van den Bossche flikflooit op het bureau. In een hevige vrijpartij stormt Monique Stevens, Jans vrouw, het bureau binnen. Babette blijft gedurende enige tijd op de achtergrond, tot Peter Van den Bossche verliefd wordt op haar en een relatie met haar start. Die loopt uiteindelijk ten einde wanneer Peter samen met zijn nieuwe liefde Willeke De Vries in Amerika in een sekte belandt.

Toen Familie in 1997 een sprong maakte van 7 jaar, bleek Babette die zeven jaar in Frankrijk te hebben gewoond, getrouwd was geweest en man en kind had verloren...

Babette en Henk Terjonck beginnen een relatie, maar Henk laat haar vallen voor secretaresse Lenka Wuytack. Een hele tijd later vindt Babette haar laatste liefdesgeluk bij Rikkert Moortgat, die pastoor wil worden. Ze wordt zelfs zwanger van hem. Wanneer Rikkert en Babette terugkeren van de gynaecoloog moet hun auto uitwijken voor spelende kinderen. Beiden zijn op slag dood.

Beroepsleven

Babette was jarenlang een secretaresse bij VDB Electronics. Aanvankelijk was ze de persoonlijke secretaresse van Jan Van den Bossche, maar nadien werd ze een algemene directiesecretaresse. Ze werkte ook een tijdje voor Maison Marie-Rose, het modehuis van Marie-Rose De Putter.

Verhaallijnen

Seizoen1 JanBabette
JanBabette3Seizoen1

Babette wordt aangenomen als de nieuwe secretaresse bij VDB Electronics en wordt een collega van de plichtsbewuste Mia Dondeyne. De twee vrouwen hebben een compleet tegenovergesteld karakter, omdat Babette meer een losbol is en graag met de mannelijke werknemers flirt. Toch weet Babette hoe ze Mia moet aanpakken en ze durft van zich afbijten.

Met de komst van Jan Van den Bossche als de nieuwe personeelschef, ziet Babette haar kans om een man aan de haak te slaan. Ze flirt er op los en brengt zijn hoofd helemaal op hol. Jan wordt smoorverliefd op Babette en hij koopt dure juwelen voor haar. Ze gaan ook samen een weekendje op hotel, maar dan komt zijn vrouw Monique Stevens dit te weten. Ze wil Jan aan de deur zetten, maar geeft hem nog een kans als hij volledig breekt met Babette.

Wanneer Guido Van den Bossche een belangrijke deal sluit met een Japans bedrijf, schakelt hij ook Babette in om een Japanse delegatie wegwijs te maken in de stad. Babette neemt deze job zeer serieus, en gaat een avondje op stap met de mannen.

Seizoen2 MarieRoseCEO9

Monique Stevens heeft Jan Van den Bossche nog een kans gegeven, en ze wil dat Jan volledig breekt met Babette. De komst van Marie-Rose De Putter als tijdelijke CEO van VDB Electronics steekt hier een stokje voor. De twee doen niets liever dan samenspannen tegen Marie-Rose en zijn van dezelfde mening dat ze niet thuishoort in die stoel. Babette begint Jan opnieuw te verleiden, en tijdens een vrijpartij in zijn kantoor, worden ze betrapt door Monique. Voor haar is dit de druppel. Ze gaat Babette bedreigen om haar man voor eens en altijd met rust te laten, maar Babette is niet onder de indruk.

Jan en Monique gaan alsnog uit elkaar, maar Babette is dan Jan alweer vergeten. Ze heeft al een nieuwe prooi gevonden: Peter Van den Bossche. Babette verlaat VDB Systems en gaat werken bij het nieuwe modebedrijf van Marie-Rose: Maison Marie-Rose. Op deze manier leert ze Peter beter kennen de twee beginnen een relatie met elkaar.

GuidoOntvoerd5 seizoen3
MaisonMarieRose4 seizoen3

De relatie van Babette en Peter Van den Bossche vertoont zijn eerste barsten. Dankzij de ontvoering van Guido Van den Bossche, spendeert Peter al zijn tijd in de zoektocht naar zijn vader. En als hij niet aan het zoeken is, moet hij werken in het leger. Babette klaagt dat ze elkaar nooit meer zien, en Peter stelt voor om samen op reis te gaan naar Canada. Groot is Babettes verbazing wanneer ze te weten komt dat ze eigenlijk naar Canada gaan om Guido te zoeken.

Terwijl Peter de omgeving verkent, komt Babette oog in oog te staan met Guido in het hotel. Hij is vastgebonden aan een rolstoel en wordt naar zijn hotelkamer gebracht. Babette brengt Peter meteen op de hoogte en samen proberen ze hem te bevrijden. Dit mislukt, en de ontvoerders brengen Guido naar een afgelegen plaats in de Canadese bossen. Peter beseft dat ze zijn vader nu nooit meer zullen terugvinden, en samen keren ze naar huis.

Bij Maison Marie-Rose gaat het in eerste instantie zeer goed. Door de vakkundige leiding van Marie-Rose De Putter volgen de collecties elkaar op. Babette wordt gevraagd om model te spelen, wat voor jaloezie zorgt bij haar beste vriendin Chantal.

Wanneer Veronique Van den Bossche terugkeert uit Italië, verandert de sfeer. Zij staat nu aan de leiding omdat haar vriend Giancarlo geïnvesteerd heeft in Maison Marie-Rose. Marie-Rose wordt aan de deur gezet. Wanneer Guido kan ontsnappen, maar in de gevangenis belandt, komt ook Maison Marie-Rose in slechte papieren door de slechte naam van Guido Van den Bossche. Veronique panikeert en Giancarlo draait de geldkraan dicht. Babette geeft haar ontslag en hoopt terug aan de slag te kunnen gaan bij VDB Electronics.

VDB Systems2 Seizoen4
BabetteProfiel4

Veronique Van den Bossche is opnieuw naar Italië vertrokken en Maison Marie-Rose houdt op met bestaan. Babette is opnieuw werkloos, maar krijgt van Guido Van den Bossche haar job als secretaresse terug in zijn nieuwe bedrijf VDB Systems.

De relatie van Babette en Peter Van den Bossche komt onder druk te staan wanneer hij naar de Verenigde Staten vertrekt om aan Harvard te studeren. Babette blijft alleen achter en stort zich op haar werk bij VDB Systems. Tot ze verschillende verhalen uit de VS hoort. Peter heeft er twee nieuwe vrienden leren kennen: Henk Terjonck en zijn vriendin Willeke De Vries. Peter en Willeke kunnen het goed met elkaar vinden en gaan van het ene feestje naar het andere. Henk keert terug naar huis en gaat aan de slag bij VDB, waar hij de wilde verhalen aan Babette vertelt. Babette brengt Guido op de hoogte en breekt met Peter. Nadien begint ze een relatie met Henk.

Peter keert voor enkele dagen terug naar België en brengt Willeke mee. Het komt tot een aanvaring tussen Peter en Babette, maar Henk komt tussenbeide. Ook de familie breekt met Peter wanneer ze te weten komen dat hij experimenteert met drugs. Peter vertrekt terug naar Amerika en Babette gaat verder met haar leven in België.

GuidoClaire2 Seizoen5

In Amerika zijn Peter Van den Bossche en Willeke De Vries in een sekte belandt. De sekte pleegde massaal zelfmoord in La Torra Blanca, en Guido Van den Bossche vindt het levenloze lichaam van Willeke. Van Peter en sekteleider Salomon ontbreekt elk spoor. Babette en Henk Terjonck gaan samen naar Nederland voor de begrafenis van Willeke, al worden ze daar niet hartelijk ontvangen. Ook bij Guido is Babette even niet meer welkom, omdat hij haar de schuld geeft dat Peter vertrokken is.

Tussen Babette en Henk komt het ook tot een breuk dankzij de komst van secretaresse Lenka Wuytack. Babette neemt even afstand van de familie en geeft haar ontslag bij VDB Electronics.

ArtsenZonderGrenzen12 Seizoen6
SF06 25

De serie maakt een sprong in de tijd van zeven jaar

Babette werkt weer als secretaresse bij VDB Electronics, maar zorgt onrechtstreeks voor ruzie tussen Jan Van den Bossche en zijn echtgenote Nele Van Winckel. Nele zag namelijk hoe Jan haar een lift aanbood, en weet wat er tussen de twee gebeurd is.

Nadien richt Babette haar pijlen op iemand anders: Guido Van den Bossche. Hij woont in Knokke om te revalideren na zijn tragische val in Malta. Babette komt hem vaak bezoeken, tot groot ongenoegen van zijn nieuwe vriendin Els D'hollander. Zij heeft al snel in de gaten wat Babette van plan is, en wil er een stokje voor steken. Babette merkt dat ze teveel is, en vertrekt weer.

Ze vindt opnieuw het liefdesgeluk bij Rikkert Moortgat, die ze ontmoet in de Bananja. De twee zijn smoorverliefd op elkaar, maar Rikkert heeft slecht nieuws voor haar: hij wil namelijk priester worden. Tijdens de seizoensfinale gaat Babette naar het huwelijk van Guido en Els, waar ze net zoals de rest van de gasten gegijzeld wordt door extremisten uit het Oostblok.

Binnenkort

SF08 34
Familie1547
Familie1161

Nu Babette en Rikkert Moortgat uit elkaar zijn, heeft Babette het gezelschap van haar vrienden hard nodigt. Ze probeert steun te zoeken bij Noortje Moortgat, en probeert op hetzelfde moment te weten te komen wat Rikkert van plan is met zijn leven. Babette probeert ook toenadering tot Henk Terjonck te zoeken en ze organiseren samen een etentje.

Babette merkt op dat Jolien Stijnen en Jan Van den Bossche het wel héél goed met elkaar kunnen vinden op kantoor. Ze probeert Jolien te waarschuwen, maar ze luistert niet naar haar goede raad. Dit zorgt voor spanningen tussen de twee secretaresses, en dat is duidelijk merkbaar voor de andere werknemers van VDB. Wanneer Jolien nadien haar pijlen op René D'hollander richt, staat Babette opnieuw klaar met goede raad.

Rikkert heeft definitief gekozen voor het priesterschap, maar wil zijn vriendschap met Babette niet zomaar opzeggen. Toch kan Babette het niet aanvaarden dat Rikkert deze keuze gemaakt heeft, vooral omdat zijn motivatie niet goed is. Tijdens de feestdagen gaat Babette in haar eentje op vakantie naar Spanje en daar ontmoet ze de jonge priester Johan. De twee hebben een goed gesprek over het geloof van Rikkert, en hij raadt haar aan om met Rikkert te praten. Eenmaal thuis, blijven Rikkert en Babette goede vrienden, en steunt ze hem tijdens zijn eerste stappen in het priesterdom.

Wanneer Rikkert en Walter Dierckx samen naar Eilat gaan, krijgt Rikkert een ongeval tijdens een duikavontuur. Babette wordt op de hoogte gebracht en reist onmiddellijk naar Eilat om hem op te zoeken in het ziekenhuis. Rikkert overleeft zijn ongeval, maar Babette wijkt geen seconde van zijn zijde en kijkt hem liefdevol aan als hij de ogen opent. Rikkert vindt het geweldig dat zij naar Eilat is gekomen, maar de reden ontsnapt hem. Ook Peter Van den Bossche komt in Eilat aan, want hij is vastberaden om Babette terug voor hem te winnen. Walter bemoeit zich met de zaak en merkt dat Babette en Rikkert voor elkaar gemaakt zijn.

Sinds zijn ongeluk zijn de ogen van Rikkert geopend. Hij is nog steeds verliefd op Babette en zegt zijn droom om priester te worden op. De twee maken een romantische reis naar de Dode Zee en vieren dat ze terug een koppel zijn.

Seizoen9 11
Seizoen9 14

Babette wil haar collega, en goede vriendin, Jolien Stijnen raad geven in verband met haar relatie met Peter Van den Bossche. Hij wil het namelijk niet openbaar maken, en dat doet Jolien veel pijn. Babette waarschuwt Jolien dat Peter haar aan het lijntje houdt.

Niet veel later denkt Babette dat ze zwanger is en ze deelt het nieuws met Rikkert Moortgat. Die is zo in de wolken dat hij Babette meteen ten huwelijk vraagt. Babette droomt al luidop van haar huwelijk en samen met Rikkert vragen ze aan Noortje Moortgat om doopmeter en getuige te worden. Hun geluk is jammer genoeg van korte duur. De twee gaan samen naar de gynaecoloog voor een onderzoek en nadien gebeurt het ondenkbare.

Rikkert wil nog graag op bezoek gaan bij Walter Dierckx en rijdt daarom iets sneller. Wanneer een meisje op straat loopt om haar bal te halen, moet Rikkert uitwijken me de wagen. Ze botsen tegen een boom en het ongeval loopt fataal af voor beiden. Rikkert is op slag dood en ook voor Babette kan geen hulp meer baten. Ze sterft in de handen van haar ex Peter, die ter plekke kwam om zijn goede vriendin Babette te helpen.

Generiek

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de relaties van Babette, zie hier.