FANDOM


Bart Van den Bossche
Seizoenen 123 • ... • 15161718192021222324252627282930 ProfielBartS30
Eerste verschijning Aflevering 1 - 30 december 1991
Laatste verschijning -
Gespeeld door Chris Van Tongelen (voorheen Wim Van de Velde en Christophe Du Jardin)
Huidig beroep IT'er Grass Valley
Huidige partner Trudy Tack de Rixart de Waremme
Kinderen Hanne Van den Bossche en Jelle Van den Bossche
Ouders Jan Van den Bossche en † Monique Stevens
Huidige categorie Huidige Gastpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Bart Van den Bossche is een hoofdpersonage dat van 30 december 1991 tot en met 4 januari 1997 vertolkt werd door Christophe Du Jardin, van 6 januari 1997 tot en met 21 januari 2000 door Wim Van de Velde, van 29 juni 2001 tot en met 31 augustus 2015 en sinds 13 december 2016 door Chris Van Tongelen.

Familie en Liefdesleven

Bart is de zoon van Jan Van den Bossche en Monique Stevens. Hij heeft twee zussen Mieke Van den Bossche en Esther Van den Bossche, één halfzus Leen Van den Bossche en drie halfbroers Willem Feyaerts, Maarten Van den Bossche en Guido Van den Bossche

Barts eerste relatie is met Ann, een meisje uit zijn klas. Als jonge twintiger leert hij Brenda Vermeir kennen, met wie hij een relatie begint en trouwt. Samen met Brenda krijgt Bart zijn eerste kind: Hannah Van den Bossche. Wanneer Bart terug naar Amerika gaat om te studeren, komt het tot een scheiding tussen Bart en Brenda. In Amerika begint Bart een relatie met de Vlaamse Christel Feremans.

Na de zogezegde dood van Bart, keert Christel terug naar België en doet ze alsof haar zoontje Mike Feremans ook de zoon van Bart is. Wanneer Bart effectief terugkeert naar huis, gaan hij en Christel uit elkaar nadat haar bedrog uitkomt. Bart en Brenda Vermeir komen terug samen en hertrouwen. Nadien krijgen ze samen nog één zoontje: Jelle Van den Bossche. Bart heeft nog een affaire met Nel Veenstra, maar Brenda vergeeft hem dit. Enkele jaren nadien sterft Brenda wanneer ze wordt doodgereden door een autobestuurder.

Na de dood van Brenda wordt Bart verliefd op Trudy Tack de Rixart de Waremme. Niet veel later beginnen ze een relatie en kopen ze samen een nieuw huis. De relatie van Bart en Trudy komt onder druk te staan wanneer hij een affaire begint met zijn bazin Greet Baele. Het koppel kan de plooien toch gladstrijken en samen tekenen ze een contract voor wettelijk samenwonen. Anderhalf jaar later moet Bart onderduiken en wordt zijn dood in scène gezet waardoor Bart zijn gezin moet achterlaten. Wanneer Bart anderhalf jaar terug in het land is, wil hij de draad met Trudy weer oppakken. De twee verhuizen samen met Jelle naar L.A. om een nieuw leven te starten.

In 2018 keren de drie terug naar België door liefdesproblemen van Jelle. Bart wil zijn job echter niet zomaar opgeven en verhuist naar de vestiging van Dubai terwijl Trudy en Jelle gewoon in België blijven. In 2019 komt Trudy ook bij hem wonen en niet veel later verplicht Bart ook zijn zoon Jelle bij hem in te trekken.

Studies en Beroepsleven

Wanneer Bart afgestudeerd is aan het middelbaar, gaat hij Informatica studeren in de Verenigde Staten. Hij gaat nadien aan de slag bij VDB Electronics, maar hij keert terug naar Amerika om er een extra studie aan te gaan. Na verloop van tijd krijgt Bart opnieuw een functie bij VDB, bijvoorbeeld als HR-Manager. Hij heeft ook verschillende andere functies uitgeoefend binnen het bedrijf. Hij was jarenlang verantwoordelijk voor de IT-afdeling en was het hoofd van de ingenieurs. Na de oprichting van de VDB Holding worden Bart en Dirk Cockelaere benoemd tot managers van de tak VDB Technics.

Tijdens de crisis binnen de VDB Holding in 2012 wordt beslist om VDB Technics op te doeken. Bart verliest zijn job en weigert om een andere functie binnen het bedrijf uit te voeren. Hij gaat op zoek naar nieuw werk, maar dat verloopt niet van een leien dakje. Bart gaat aan de slag bij Lantec, een toenmalige concurrent van VDB Technics. Dit avontuur loopt slecht af wanneer Bart zijn voormalige ideeën van VDB verkoopt aan Lantec. Bart wordt ontslagen en moet een grote schadevergoeding betalen. Hij wordt langdurig werkloos en zijn status krijgt een opdoffer.

Bart gaat een tijdje aan de slag in de Jan en Alleman en solliciteert nadien voor een job bij de overheid. Uiteindelijk begint hij als ambtenaar in Brussel bij de federale politie, afdeling computercrime. Na enkele maanden wordt hij overgeplaatst naar de dienst Terrorisme. Hij werkt er een jaartje tot hij moet onderduiken in de Verenigde Staten voor de gevaarlijke familie Gallo.

In januari 2017 wordt duidelijk dat Bart tijdens zijn verblijf in Amerika een IT-job heeft bij Grass Valley in Silicon Valley. Bij zijn terugkeer naar L.A. gaat Bart terug aan de slag bij Grass Valley. In 2018 wordt Bart overgeplaatst naar Dubai.

Verhaallijnen

Schermafbeelding 2019-01-29 om 18.42.40

De verjaardag van de bomma

Het is de 65ste verjaardag van Anna en de hele familie komt bij elkaar voor een feestje. Monique weet dat de rijke en kinderloze nonkel François aanwezig zal zijn en maakt haar kinderen duidelijk dat ze zeer goed voor hem en tante Simonne moeten zorgen. Er hangt misschien een grote erfenis aan vast voor de toekomst.

Schermafbeelding 2019-01-31 om 20.04.47

Pierrot in het ziekenhuis

Pierrot voelt zich al een tijdje niet goed en Bart stelt hem voor om bij hem thuis te logeren terwijl zijn moeder moet optreden. Bij Bart thuis wordt Pierrot opnieuw ziek en moet hij heel de nacht overgeven. Monique vindt dat Rita naar het ziekenhuis moet met de jongen. Uiteindelijk wordt daar vastgesteld dat er echt iets aan de hand is en hij moet blijven voor onderzoeken.

Screenshot 2019-03-26 at 15.49.02

Mieke verliefd

Bart en zijn beste vriend Bram gaan samen zwemmen, maar Bram zou graag hebben dat Mieke ook meegaat. Hij maakt haar duidelijk dat hij verliefd is op haar en geeft haar een kus. Mieke durft niet reageren op de kus van Bram en probeert hen vervolgens te ontwijken. Bart heeft het in de gaten en plaagt zijn zus met haar gevoelens voor Bram.

Schermafbeelding 2019-04-28 om 17.13.55

De affaire

Van de ene dag op de andere woont Jan niet meer bij zijn gezin en Mieke en Bart stellen zich vragen. Ze komen uiteindelijk te weten dat hij hun mama bedrogen heeft met een andere vrouw. Mieke en Bart hebben het moeilijk met de afwezigheid van hun vader en smeken bij hun moeder om hem nog een kans te geven.

Screenshot 2019-05-07 at 08.40.36

Terug thuis

Na de goedkeuring van Monique, mag Jan terug toenadering zoeken tot zijn kinderen. Mieke en Bart hebben hun vader gemist en hopen dat hij nu snel naar huis zal komen. Een tijdje later komt er een verzoening tussen Jan en Monique waardoor Bart en Mieke hun beide ouders weer thuis hebben.

Aflevering 115 12.06.07
Aflevering 126 om 10.12.57

Dubbel ongeluk

Jan en Monique krijgen te horen dat Pierrot terug opgenomen is in het ziekenhuis en Mieke en Bart gaan de jongen bezoeken. Wanneer ze Pierrot daar zien, zijn ze volledig over hun toeren omdat Pierrot net op dat moment in een coma terecht komt. Enkele dagen later sterft hij aan de gevolgen van zijn ziekte. Niet veel later slaat het noodlot opnieuw toe. Monique heeft haar echtgenoot opnieuw betrapt op kantoor met secretaresse Babette en zet Jan aan de deur. Jan vraagt vervolgens zelf de scheiding aan en komt niet meer naar huis. Mieke en Bart zitten met veel vragen, maar krijgen weinig antwoorden van hun moeder. Mieke vraagt zich vooral af of ze haar vader nu nooit meer zal zien. De scheiding weegt zwaar op de kinderen.

Aflevering 148 om 09.33.14
Aflevering 151 om 14.19.13

Planckendael

Bart en Mieke hebben hun vader nu al dagenlang niet meer gezien, maar ondertussen hebben Monique en Jan een afspraak bij de advocaat. Monique staat vervolgens toe dat Jan zijn kinderen in het weekend komt opzoeken. Monique stelt zich echter niet echt vergevingsgezind op en is van plan om Jan volledig kaal te pluimen. Bart en Mieke lijden onder de scheiding en zoeken troost bij de bomma en Albert. Mieke vertelt aan haar grootmoeder dat ze zich zorgen maakt om de scheiding van haar ouders. Ze belooft wel samen met Bart dat ze haar uiterste best zal doen om haar ouders terug bij elkaar te krijgen. Ze kunnen hun moeder overtuigen om naar het verlovingsfeest van Marleen en Ben te gaan. Nadien krijgen ze te horen dat hun moeder opnieuw zwanger is.

Aflevering 178 13.59.51
Aflevering 198 09.37.36

Op internaat

Bart heeft een ouijabord gemaakt om geesten op te roepen en wil vooral zijn zus de stuipen op het lijf jagen. Wanneer Monique de twee betrapt, is ze razend op haar kinderen. De volgende dagen blijft ze kortaf en Mieke krijgt zelfs geen eten. Mieke haast zich naar de bomma en Albert om alles te vertellen en maakt hen duidelijk dat ze liever bij haar papa wil zijn. Monique is ook voortdurend bezig met de voorbereidingen van haar restaurant waardoor Mieke en Bart bijna altijd alleen thuis zijn. Monique beseft dat ze het niet langer alleen kan en stuurt de kinderen op internaat. Op een avond belt Mieke naar Rita voor de nummer van haar papa. Ze wil dat haar papa haar onmiddellijk komt halen omdat ze niet gelukkig is op internaat. Na lang aarzelen kiest Monique ervoor dat Jan terug in het huis mag wonen om voor de kinderen te zorgen.

Aflevering 226 19.17.14
Aflevering 253 15.06.58

Graffiti

Mieke en Bart hopen dat de terugkeer van hun vader de eerste stap is naar een verzoening. Wanneer Jan zijn nieuwe secretaresse Patty meebrengt naar huis, vinden Mieke en Bart dat niet bepaald gepast en keuren ze het gedrag van hun vader niet goed. Al snel wordt duidelijk dat ook de situatie met hun vader alleen niet ideaal is. Bart en Mieke spenderen veel tijd alleen met hun tweetjes omdat Jan nog amper thuis is door de drukte bij VDB Electronics. Ondertussen moeten Mieke en Bart veel meer helpen in het huishouden en dat is vooral tegen de zin van Bart. Monique steekt al haar energie in haar restaurant en Bart gaat in opstand. Laat op de avond gaat hij in zijn eentje naar De Lork om de ruiten volledig te bekladden met graffiti. Hij wordt echter betrapt door Moniques nieuwe vriend Didier De Kunst.

Aflevering 263 om 14.15.25
Aflevering 277 om 09.17.53

Het overleden zusje

Jan doet zijn uiterste best om er meer te zijn voor zijn kinderen en brengt vaak zijn werk mee naar huis. Wanneer hij een gesprek wil over de kinderen met Monique, wordt hij door haar nieuwe vriend Didier aan de deur gezet. Mieke is niet opgezet met dit nieuws en besluit het contact met haar moeder te verbreken. Bart kan het ook niet vinden met Didier en kan geen goed woord over hem zeggen. Wanneer Monique bevalt van Esther, zijn Mieke en Bart in de wolken, maar het loopt alsnog slecht af. Esther heeft een hartafwijking en overlijdt. Mieke en Bart willen er zijn voor hun moeder en dankzij Didier kunnen ze geregeld op visite bij haar, terwijl ze revalideert aan de kust. Ondertussen krijgt Jan te horen dat hun woning openbaar verkocht zal worden door de scheiding.

Aflevering 307 om 18.39.18
Aflevering 311 om 09.35.15

Tussen twee vuren

Mieke en Bart krijgen van hun moeder te horen dat ze binnenkort hun intrek zullen nemen bij Didier, wanneer de definitieve uitspraak van de scheiding uitgesproken wordt in de rechtbank. Mieke is ongelukkig omdat ze niet wil dat haar gezin uit elkaar getrokken wordt en ze gaat vooral haar vader hard missen. Ook de ontvoering van nonkel Guido weegt op de kinderen, omdat ze er op school voortdurend over aangesproken worden. Bart wordt zelfs gepest door zijn klasgenoten omdat iedereen denkt dat Guido zijn ontvoering in scène gezet heeft. Leerkracht Ben ziet op de speelplaats hoe Bart aangevallen wordt, maar hij verdedigt zichzelf en komt daardoor ook in de problemen. De situatie lost zich vanzelf op en Bart en Mieke vertrekken een tijdje later voor drie weken op bosklassen.

Aflevering 325 om 18.48.07
Aflevering 331 om 10.47.12

Ontsnapt van de bosklassen

Mieke is ongelukkig tijdens de bosklassen en wil aan geen enkele activiteit meedoen. Ze denkt alleen nog maar aan haar ouders en weent zichzelf elke avond in slaap. Bart belt naar zijn ouders waardoor Jan en Monique op bezoek komen. Na hun vertrek maakt Mieke de beslissing om stiekem naar huis te gaan en Bart wil zijn zus niet in de steek laten. Bart krijgt echter verkeerde uren door van de trein en de twee stranden laat op de avond in een station. Jan, Monique en Didier zijn ondertussen op de hoogte gebracht van hun verdwijning en wachten thuis ongeduldig op meer nieuws. Ze willen de kinderen zelf gaan zoeken, maar dan staan Bart en Mieke plots toch in de woonkamer. Ze hebben een taxi naar huis genomen.

Aflevering 345 om 10.11.06
Aflevering 351 om 10.22.04

Een nieuwe start

Monique, Mieke en Bart zijn klaar om al hun spullen naar de villa van Didier te verhuizen. Het is een nieuwe start voor iedereen, maar Mieke en Bart kunnen hun nieuwe omgeving niet gewoon worden. Met Didier klikt het ook nog niet helemaal en vooral Bart gedraagt zich heel opstandig. Bart heeft een vriendinnetje en gaat met haar naar Het Vissershuis. Hij wordt door Willy heel de avond getrakteerd op pintjes en heeft de volgende ochtend een kater, tot groot ongenoegen van Didier. Bart hoort ook telkens gesprekken tussen zijn moeder en Didier over zijn plannen om de aandelen van Karel en Willem over te kopen om VDB Electronics over te nemen. Bart gaat Peter hiervan op de hoogte brengen en Didier is onder de indruk. Hij denkt dat Bart het nog ver kan schoppen.

Aflevering 366 om 11.42.45
Aflevering 363 om 10.08.25

De brommer

Bart kan zich niet meer verzoenen met Didier, die enkel aandacht heeft voor geld en macht. Zijn strijd met de Van den Bossches stoot hem voor de borst. Bart heeft opnieuw te veel gedronken in Het Vissershuis en komt voor een tweede keer dronken thuis. Monique en vooral Didier willen niet langer dat hij op café gaat. Hierdoor kan Bart niet meer stiekem met zijn vriendinnetje Ann afspreken. Samen met Mieke maakt hij een afspraak om hun liefjes geheim te houden voor hun moeder en ze spannen samen om stiekem afspraakjes te maken. De 16de verjaardag van Bart staat voor de deur en hij weet zeker wat hij als cadeau wil: een brommer. Monique wil er niets van weten. Bart probeert daarom Didier te manipuleren, maar die luistert naar Monique. Bart klaagt tegen Willy dat hij niet krijgt wat hij wil en die gaat op zijn beurt met Jan praten.

Aflevering 374 om 14.03.51
Aflevering 381 om 19.46.28

De vader van Geert

Bart houdt een verjaardagsfeestje bij Didier thuis en dankzij Mieke is ook Ann aanwezig. Van Didier en Monique krijgt Bart enkel computerspelletjes, maar tegen zijn vrienden schept hij op over de brommer die hij van zijn vader zal krijgen. Bij Jan thuis krijgt Bart echter alleen een speelgoedauto en hij durft zijn vrienden niet meer onder ogen te komen. Om verder met hun liefjes te kunnen afspreken, verzinnen Bart en Mieke dat ze telkens op bezoek gaan bij hun vriend Geert. Monique wil met de vader van Geert spreken dus Bart geeft haar het nummer van Herman van Het Vissershuis. Jan ontdekt de leugens van zijn kinderen en gaat een goed gesprek aan met Bart over de liefde en de meisjes. De feestdagen kunnen Bart en Mieke doorbrengen bij afgewisseld hun moeder en vader. Op nieuwjaarsdag willen Bart en Mieke hun vader toch verrassen met een etentje.

De schoolresultaten van Mieke voor Frans zijn ondermaats en Didier stuurt haar naar Frankrijk om er een jaartje les te volgen. Ook van Sarah moet Bart uiteindelijk afscheid nemen. Ze stoot zich volledig af van haar controlerende vader en wil op haar eigen benen staan. Bart komt steeds vaker in aanvaring met zijn toekomstige stiefvader Didier en brengt zijn moeder op de hoogte van zijn twijfels. Hij vreest dat Didier toch niet zo onschuldig is dat hij laat blijken aan de buitenwereld.

Mieke heeft haar studies in Frankrijk met glans afgerond. Ze kwam er in contact met Michel, die erg geïnteresseerd is in sociale hulp. Mieke verdiept zich samen met Bart in ontwikkelingshulp en zetten zo verschillende acties op poten om geld in te zamelen voor het goede doel. Ondertussen bekent Didier dat hij Monique bedrogen heeft met zijn secretaresse Bernice. Monique vergeeft hem, maar ontdekt nadien dat Didier ontrouw blijft tegenover haar. Na een heftige ruzie zet Didier Monique, Bart en Mieke op straat en moeten ze noodgedwongen overnachten in een hotel. Monique en Didier verzoenen zich en stappen alsnog in het huwelijksbootje.

Wanneer nonkel François en zijn vrouw Mia om het leven komen tijdens hun huwelijksreis, wordt het testament van François voorgelezen aan de familie. Omdat hij geen kinderen had, is dit vooral positief voor Bart en Mieke. Zij erven zijn appartement en krijgen bovendien een allebei een grote som geld cadeau. Bart wil het geld goed gebruiken nu hij afgestudeerd is. Hij droomt luidop van IT-studies in de VS en probeert zijn droom waar te maken. Niet veel later neemt Bart afscheid van zijn familie om er aan zijn studies te beginnen.

De serie maakt een sprong in de tijd van zeven jaar en de rol van Bart wordt nu vertolkt door Wim Van de Velde

Bart keert terug uit Amerika en Veronique maakt zich onmiddellijk zorgen wanneer hij aan de slag gaat bij VDB Systems. Zij staat nu namelijk aan de leiding omdat haar vader zich teruggetrokken heeft in Knokke met zijn nieuwe vriendin. Veronique is niet van plan om de leiding af te staan aan Bart en maakt dit meteen duidelijk.

Via zijn collega's Noortje Moortgat en Manou Van Steen komt Bart verschillende nieuwe mensen tegen en wordt hij onder andere een goede vriend van Rikkert Moortgat. Noortje krijgt gevoelens voor Bart, maar hij laat zijn oog vallen op Brenda Vermeir. De twee worden een koppel.

Wanneer Guido met zijn vriendin Els D'hollander in het huwelijksbootje stapt, zijn Bart en Brenda ook van de partij op hun avondfeest in het Hilton. Het feest kent een dramatische afloop want een groep terroristen gijzelt de volledige familie Van den Bossche en hun vrienden omdat er een diplomaat in het hotel aanwezig was op dat moment. De politiediensten en de veiligheidsmensen van het hotel verzetten hemel en aarde om de Van den Bossches te redden. Maar ondertussen worden de gangsters gewelddadig. Iedereen wordt samengebracht in een kring en de teller van een bom begint te lopen.

De familie zit in een kring vastgebonden met een bom. Nu de gijzelaars hebben beslist het hele hotel op te blazen, begint de tijd te lopen. Maarten slaagt er echter in om onder de koord door te kruipen en de juiste code van de bom in te tikken. De Van den Bossches beslissen te vluchten naar het dak, waar ze uiteindelijk bevrijd worden.

Bart vraagt Brenda ten huwelijk en niet veel later heeft ze heugelijk nieuws: ze is zwanger. Door de zwangerschap van Brenda komt haar moeder Marthe Vermeir te pas en te onpas binnenvallen met goed bedoelde raad, maar ze jaagt Brenda en Bart al snel de kast op. Brenda bevalt uiteindelijk van een gezonde dochter: Hanne Van den Bossche.

Het doopsel van Hanne is opnieuw een gelegenheid voor de hele familie om bij elkaar te komen. Walter Dierckx verzorgt de dienst nu hij bisschop geworden is. Het feest kent geen positieve afloop, want de kleine Hanne is plots van de aardbodem verdwenen. Bart en Brenda zijn in paniek en halen de politie erbij, maar er is geen enkel spoor van haar. De zoektocht duurt weken zonder resultaat en Bart haalt er de pers bij. Met Brenda gaat het van kwaad naar erger en ze heeft de hoop opgegeven dat ze hun dochtertje ooit nog zullen terugvinden.

De politie onderzoekt een nieuwe denkpiste wanneer ze te weten komen dat Brenda die dag een vreemde vrouw op bezoek kreeg op de kraamafdeling. Het gaat om Daniëlle Vinck, een labiele vrouw die zelf geen kinderen kan krijgen. Bart en Brenda doen hun uiterste best om met de vrouw in contact te komen.

Daniëlle Vinck heeft contact gezocht met Bart en Brenda Vermeir en vraagt of de twee naar de Elzas willen komen, waar ze met Hanne Van den Bossche ondergedoken is in een hotel. Ze krijgen er het verhaal van Daniëlle te horen, die zelf geen kinderen kan krijgen en nu ongeneeslijk ziek is. Ze blijven voor een tijdje logeren in de buurt zodat ze haar de kans kunnen geven om afscheid te nemen van Hanne voor ze sterft. Wanneer Bart en Brenda terugkeren met Hanne, wachter thuis een feestje om hun terugkomst te vieren.

Hoewel de klacht van Bart en Brenda is ingetrokken, wil het parket Daniëlle Vinck vervolgen. Jef Lits moet haar aanhouden. Het gaat echter zo slecht met haar, dat ze in het ziekenhuis belandt. Bart en Brenda willen dat Daniëlle Vinck in alle rust kan sterven en vragen aan nonkel Walter om haar het sacrament van de zieken te geven. Wanneer ze overleden is, zorgt Bart ervoor dat Daniëlle een mooie begrafenis krijgt. Hij gaat hiervoor op zoek naar haar familie, maar hun zoektocht leidt hem naar het kasteel van Rullingen.

Gravin Marie-Ange de Rixart de Waremme nodigt Bart en Brenda uit om samen met haar echtgenoot graaf Ghislain de Rixart de Waremme te praten over de dood van Daniëlle. Zij blijkt de dochter te zijn van de graaf en gravin, maar ze hadden al jarenlang geen contact meer met haar. Ze zijn onder de indruk van het verhaal van Bart en Brenda en voelen zich persoonlijk betrokken. Ze beginnen de kleine Hanne als een echte kleindochter te zien en hopen dat Bart en Brenda geregeld over de vloer zullen komen. Ze proberen Bart en Brenda financieel te vergoeden om de fouten van hun dochter goed te maken, maar ze willen het geld niet aannemen. In ruil daarvan komen de graaf en gravin met een beter plan: ze zetten Hanne in hun testament.

Door de aanpassing van het testament van de graaf en gravin komt een groot familiegeheim naar boven. Naast Daniëlle hadden ze nog een zoon die op zijn beurt een dochter op de wereld heeft gezet: Trudy Tack de Rixart de Waremme. Trudy was niet op de hoogte van haar adellijke afkomst en krijgt dit bij de notaris te horen. Wanneer ze te weten komt dat ook Hanne in het testament staat, maakt ze haar opwachting in het kasteel. Bart en Brenda staan perplex door de komst van Trudy. Ze schrikken zich te pletter als ze haar verhaal vertelt.

Tussen Bart en zijn vader Jan zit er meer dan één haar in de boter door de hele affaire met de graaf en gravin van Rullingen. Hij gedraagt zich ongepast in de buurt van de graaf en gravin en blaast te hoog van de toren nu ze in 'hogere' kringen vertoeven. Bovendien betrapt Bart zijn vader op het werk wanneer hij flirt met de nieuwe directiesecretaresse Jolien Stijnen.

De school van Maarten, Pierrot en Leen vertrekt op zeeklassen naar de Belgische kust. Op een bepaald moment worden plots alle kinderen zwaar ziek. Ook kookmoeders Nele, Brenda en Noortje vertonen dezelfde symptomen als de kinderen. Het verdict is zwaar: er wordt botulisme vastgesteld, een dodelijke vorm van voedselvergiftiging.

Familie1794
Seizoen9 48
Familie1701

Het drama van de zeeklassen is voor de familie Van den Bossche goed afgelopen. Ook Brenda is er met de schrik vanaf gekomen, en dat is voor Bart een hele opluchting. De graaf en gravin van Rullingen komen op bezoek om de twee een hart onder de riem te steken.

Niet veel later geeft Guido een feest omdat Anna Dierckx en Albert Thielens vijftien jaar getrouwd zijn. Bart wil van dit feest gebruik maken om zijn familie op de hoogte te brengen van een belangrijke beslissing. Hij gaat namelijk terug een jaar naar de Verenigde Staten om er te gaan studeren. Hij heeft deze beslissing in overleg met Brenda genomen, maar Jan en Monique kunnen hun oren maar moeilijk geloven. Wanneer Hanne Van den Bossche dan nog eens ernstig ziek wordt, begint Bart te twijfelen. Hij stelt zijn reis nog even uit. Hanne geneest gelukkig snel, en Bart maakt dan toch het besluit om naar Amerika te vertrekken.

Enkele weken later moet Bart weer naar huis komen voor de begrafenis van Guido. Het valt iedereen op dat Bart enorm stil is tijdens zijn tijd in België. Dat komt omdat Bart een aanbod gekregen heeft om een job aan te nemen in Amerika. Hij twijfelt, en overlegt het met Brenda. Zij ziet dit idee helemaal niet zitten, maar Bart kan haar wel overtuigen om een tijdje op vakantie te komen in Amerika, zodat ze het leven kan gewoon worden daar. De twee gaan ook samen naar Canada, waar ze een moeilijk gesprek over hun toekomst hebben. Terwijl Bart terug naar Boston vertrekt, blijft Brenda alleen achter in Canada en keert ze uiteindelijk terug naar België. De twee zetten hun scheiding in gang, maar Brenda vertelt nog niets aan de familie. Tot Cathérine Misotten het 'perongeluk' aan Monique verklapt.

Vanaf dit punt wordt de rol van Bart vertolkt door Chris Van Tongelen

Monique krijgt op een avond een telefoontje van de Amerikaanse ambassade. Bart is om het leven gekomen tijdens een vliegtuigcrash met geen overlevenden. Monique brengt onmiddellijk Brenda op de hoogte, die de shock maar moeilijk kan verwerken. Niet veel later staat Christel Feremans aan de deur bij Monique en Guy. Ze is de weduwe van Bart en samen hadden ze een zoontje: Mike Feremans. Christel vindt dat Mike recht heeft op een deel van de aandelen van Bart, die automatisch volledig naar de kleine Hanne Van den Bossche zijn gegaan.

Enkele weken later komt de familie Van den Bossche te weten dat Bart de crash toch overleefd heeft en sindsdien zwaar verminkt in een ziekenhuis ligt. Brenda, Koen en Peter reizen naar de VS om Bart te halen en schrikken wanneer ze hem treffen in het ziekenhuis. Bart heeft geheugenverlies en herinnert zich amper iets van de vliegtuigcrash. Hij lijdt ook aan hallucinaties en krijgt in zijn ziekenhuis zelfs 'bezoek' van Didier De Kunst. Peter, Brenda en Koen willen Bart terug naar België brengen, maar tijdens de terugweg hebben ze niet in de gaten dat ze achtervolgd worden. Wanneer ze even halt houden om de benen de strekken, rijdt een wagen in volle vaart op Bart af.

Bart kan nipt ontsnappen aan de aanslag en samen met Peter, Koen en Brenda komt hij veilig aan in België. De hereniging met zijn ouders is zeer emotioneel, maar Bart is vooral nieuwsgierig naar Christel, die beweert dat Mike zijn zoontje is. Bart herinnert zich nog steeds niets van voor het ongeval, maar wil wel zijn verantwoordelijkheid nemen als vader. Dankzij Christel wordt Bart zeer wantrouwig tegenover Brenda en de rest van de familie, nadat ze hem verteld over de aandelenkwestie.

Omdat Bart nog steeds vreselijk verbrand is aan zijn gezicht, wil hij onder het mes bij een plastische chirurg. De operatie verloopt vlot en zijn littekens verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ondertussen krijgt hij ook het aanbod om opnieuw aan de slag te gaan bij VDB Electronics. Bart probeert Brenda aan te pakken over zijn aandelen, maar lijkt Christel niet helemaal te geloven. Zij beseft dat ze Bart aan het verliezen is en maakt zo grove fouten. Het komt aan het licht dat Christel achter de aanslag op Bart zat, om zo zijn aandelen in haar macht te krijgen. Bovendien is Mike helemaal niet de zoon van Bart. Christel wordt gearresteerd en naar de gevangenis overgebracht.

Bart is Brenda ongelooflijk dankbaar en probeert de spanningen tussen hen weg te werken. Er is echter één probleem, Brenda heeft ondertussen al een tijdje een relatie met Koen en de spanning is tussen de twee mannen te snijden. Het wordt Brenda allemaal te veel wanneer de twee meermaals op de vuist gaan in het Bierhuis. Bart vliegt in de alcohol om zijn verdriet te verwerken, maar dat wordt hem niet in dank afgenomen. Hij verschijnt meermaals stomdronken op familiefeestjes en Monique probeert tot haar zoon in te dringen. Wanneer Bert zijn opwachting maakt, geeft Anna een feest ter ere van haar nieuwe 'kleinzoon', maar nodigt ze Bart niet uit. Bart is op zijn tenen getrapt en probeert zijn leven terug op de rails te krijgen.

Nadien gaan Brenda en Koen uit elkaar en hoopt Bart dat hij weer een kans maakt bij zijn ex-vrouw. De twee gaan geregeld samen met hun dochtertje Hanne op stap en groeien stilletjes aan terug dichter naar elkaar toe. De wereld van Bart stort in wanneer zijn zus Mieke terug in het land is. Ze heeft in Brazilië een uiterst gevaarlijke tropische ziekte opgelopen en ook Monique raakt besmet met deze ziekte. Mieke overleeft wonder boven wonder, maar Monique bezwijkt en sterft in het bijzijn van haar twee kinderen en Guy.

Dankzij Christel Feremans komt Bart op het slechte pad terecht en wil hij er alles aan doen om zijn dochtertje Hanne Van den Bossche voor zich te winnen. Hij zegt tegen Brenda dat hij zijn leventje in België opnieuw vaarwel wil zeggen om terug naar Amerika te gaan en wil nog een laatste keer met Hanne op stap gaan. De dag nadien is er van Bart en Hanne geen spoor en lijken ze van de aardbodem verdwenen te zijn. Brenda panikeert en brengt de politie op de hoogte. Hanne wordt teruggevonden, maar Bart is verdwenen.

Nadien wordt duidelijk dat Bart al die tijd met Christel in het buitenland zat. De twee keren terug naar huis en gaan op zoek naar een nieuwe manier om Hanne bij Brenda weg te krijgen. Ze eisen het hoederecht over Hanne op door de rechter de overtuigen van leugens, zoals bijvoorbeeld dat Brenda haar heeft mishandeld. Ondertussen komen ook Christel en Xavier Latour met elkaar in contact en kan hij de vijandigheid van Bart goed gebruiken in zijn strijd om VDB Electronics over te nemen.

Bart komt erachter dat Christel hem bedriegt met Latour. Hij zet definitief een punt achter zijn relatie en wil zijn leven beteren ten gunste van de familie.


Malta. Peter Van den Bossche wordt met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Xavier Latour triomfeert, maar zijn geluk is van korte duur. Het lichaam van Truyman wordt immers uit het water gevist. Latour en Christel Feremans hebben er alle belang bij om snel Malta te verlaten. Ondertussen wordt Bart ondervraagd door de politie en probeert hij hen naar Christel en Latour te loodsen. Peter overleeft het drama en de familie keert terug naar België.

Twee maanden later. De toestand van de Franse vestiging van Van den Bossche Electronics is erbarmelijk en Peter wil hier zo snel mogelijk iets aan veranderen. Hij vraagt aan Bart of hij het ziet zitten om tijdelijk naar Frankrijk te gaan om de situatie onder controle te krijgen. Hij heeft zijn twijfels omdat het afscheid van Brenda Vermeir zeer zwaar zal vallen. Peter kan Bart overtuigen en niet veel later maakt hij zich klaar voor zijn vertrek.

Enkele dagen later staat Bart alweer terug in België, maar hij blijft de situatie op de voet opvolgen. In combinatie met zijn huidige job zorgt dat voor extra stress en extra problemen met zijn gezondheid. Het komt zover dat Bart in het ziekenhuis belandt. Hij beseft dat hij zich dringend meer moet ontspannen en maakt spannende afspraken met Mario Van de Caveye en René D'hollander. Samen gaan ze een duosprong uit een vliegtuig wagen.

Na enkele zeer romantische momenten tussen hem en Brenda, komt Bart op het idee om terug te trouwen. Hij vraagt haar ten huwelijk en Brenda zegt opnieuw ja. Ze stappen enkele weken later al in het huwelijksbootje en Bart heeft veel verrassingen in petto voor zijn vrouw. Wanneer ze terugkeren van hun huwelijksreis, beginnen Bart en Peter met de voorbereidingen van het bedrijfsfeest van VDB. Ze willen er een speciale dag van maken en kiezen voor een unieke locatie: Bellewaerde. De dag zelf eindigt echter op een minder positieve nood door een onverwachte stortbui. Iedereen moet wegvluchten voor de regen en pas nadien beseffen Mario en Veronique Van den Bossche dat de kleine Cédric Van de Caveye achtergebleven is...

De serie maakt een sprong in de tijd van drie jaar

Familie3382
DSC 4847
Familie3391
Jan 39
Familie3567
Familie3522
SF16-6

Het zoontje van Bart en Brenda, Jelle, is inmiddels al een flinke peuter geworden en ook Hanne is opgegroeid. Van het stille meisje is weinig overgebleven, want Hanne is veranderd in een moeilijke puber met een eigen willetje. Ook Brenda laat zien dat ze haar op haar tanden heeft door ontslag te nemen bij VDB Electronics. Ze vindt het niet kunnen dat Peter haar na al die jaren geen promotie wil geven, en gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging. Brenda krijgt het idee om een fitnessketen over te nemen, maar Bart is hier niet voor te vinden. Hij vindt het een financieel risico, maar wil zijn vrouw toch financieel helpen, al staat Brenda daar niet meteen voor open.

De puberende Hanne is het beu dat ze door haar ouders nog steeds als een kind gezien wordt, en hoopt dat ze meer vrijheid krijgt. Bart treedt streng op wanneer zijn dochter achter zijn rug naar een fuif gaat. De problemen met Hanne zorgen voor conflicten tussen Bart en Brenda, en ook de overname van de fitnessketen zorgt voor spanningen. Zeker wanneer Brenda geen geld van Bart wil aannemen, maar wel van Peter.

Bert is plotseling teruggekeerd uit China en is een harde zakenman geworden. Hij is samen met Cixi Lao Tsai, de dochter van een Chinese elektronicagigant. Bert werkt ook voor zijn bedrijf Ming Electronics en hoopt op een samenwerking met VDB. Bart gaat op zoek naar informatie over het Chinese bedrijf, en uiteindelijk komt er toch geen samenwerking.

Het fitnesscentrum van Brenda opent de deuren, en dat zorgt natuurlijk voor extra werklast. Bart vindt het niet kunnen dat Brenda weigert te delegeren, en hierdoor te weinig tijd vrijmaakt voor haar gezin. Zeker nu Hanne opnieuw in de problemen is geraakt op school.

Graham Boardman maakt bij VDB zijn opwachting, een Engelse zakenman die graag wil investeren in het bedrijf. Terwijl Peter heel enthousiast is, heeft Bart zijn twijfels over de intenties van de man. Vanaf de komst van Boardman loopt alles fout binnen VDB. Bart en zijn ingenieurs werken aan een nieuw meettoestel, maar de gegevens van het apparaat werden door een bedrijfsspion gelekt naar de buitenwereld. Bart denkt dat ingenieur Werner hier achter zit, maar Peter weigert hem te ontslaan. De conflicten tussen Bart en Peter stapelen zich op en de sfeer op het werk is beneden alle peil.

De Van den Bossche plant in Malta heeft problemen en Bart en Brenda reizen naar Malta om er de situatie van dichtbij op te volgen. De twee maken er een plezierreisje van, maar Bart moet terug naar België keren om ernstige computerproblemen bij VDB op te lossen. Brenda blijft alleen in Malta en ontmoet er de knappe Bram De Wael. Bart kan de komende dagen Brenda niet bereiken en maakt zich ongerust, en wanneer ze terug in het land is, gedraagt ze zich ook zeer vreemd. Hij onderschept vreemde smsjes en confronteert haar met de feiten. Brenda vindt het niet kunnen dat ze zo gecontroleerd wordt en de twee hebben een zware ruzie. Tot Brenda beseft dat ze fout bezig is. Ze breekt volledig met Bram en belooft dat ze meer tijd zal vrijmaken voor haar gezin.

Wanneer Bart op zakenreis vertrekt naar Engeland, gaat Noa mee als zijn assistente. In Engeland is er een romantisch moment tussen de twee en Noa geeft toe dat ze gevoelens heeft voor hem. Na hun terugkeer is de spanning te snijden tussen de twee, maar Bart moet haar afwijzen.

De problemen bij VDB stapelen zich op een sneltempo op en zowel Peter als Bart beseffen dat er meer aan de hand is dan gewoon bedrijfsspionnage. Ze komen te weten dat Graham Boardman eigenlijk Latour is en zich met een valse firma binnen VDB ingekocht heeft. De situatie binnen het bedrijf wordt met de dag slechter en Peter beseft dat ze er beter mee ophouden.

Peter voelt zich ellendig omdat hij het levenswerk van zijn vader niet kan redden en beseft dat hij nog maar twee opties heeft: samenwerken met Bert of aandelen verkopen aan Veronique. Bart, Mieke en Jan maken Peter duidelijk dat ze bereid zijn om financieel te helpen om VDB Electronics te redden. Uiteindelijk moet Peter toegeven aan de voorwaarden van Bert, en verkoopt hij zijn aandelen. Bert wordt hierdoor CEO en verplaatst Peter.

Bert laat meteen zijn gezag als grote baas bij Van den Bossche Electronics gelden, dit tot grote onvrede van zowel Peter, Bart, Jan als de rest van het personeel. Peter en Bart besluiten op zoek te gaan naar Xavier Latour, in de hoop dat ze het geld dat hij gestolen heeft, kunnen recupereren. De zoektocht leidt het duo naar Zuid-Afrika, waar ze een klopjacht naar Latour en Christel beginnen. Tijdens een autotochtje, begeeft hun auto het en moeten ze een urenlange tocht door de hitte trotseren. Wanneer Bart en Peter de schuilplaats van Latour ontdekken, gooien ze het op een akkoordje met de hoteldirecteur, waardoor ze Latour hardhandig kunnen aanpakken. Peter en Bart slagen in hun opzet. Latour wordt opgepakt en ze keren terug naar België.

Bij VDB voelt Bert meteen dat zijn dagen wel eens geteld kunnen zijn en met de hulp van Cixi Lao Tsai start hij een charmeoffensief. Wanneer dat niet lijkt te lukken, gaat Bert in de aanval en onthult hij aan Brenda dat Bart een geheime Amerikaanse spaarrekening heeft lopen. Bart vertelt vervolgens aan zijn vrouw dat hij al jarenlang geld stort op de rekening van Mike Feremans, omdat hij zich nog altijd verantwoordelijk voelt voor de jongen. Bert probeert het nadien nog een keer door Bart een job aan te bieden als manager van zijn chartermaatschappij, maar Bart gaat niet in op zijn voorstel.

Bart en Brenda hebben nog altijd problemen met het gedrag van hun puberende dochter Hanne en daar maakt ook Bert handig gebruik van. Wanneer Hanne geld krijgt toegestopt door Bert, is dat voor Bart een goede reden om hem deftig op zijn plaats te zetten. Wanneer Hanne op een dag verdwenen is, denkt Bart dan ook dat ze bij Bert verstopt zit, maar tot zijn verbazing zit ze bij haar goede vriendin Lut en heeft Bert er niets mee te maken. Bart en Brenda maken elkaar veel verwijten over de opvoeding van hun dochter en geven elkaar de schuld van haar opstandige gedrag.

Brenda krijgt de unieke kans om met haar fitcentra te internationaliseren. Bart heeft hier gemengde gevoelens bij, maar zijn waarschuwingen worden door zijn vrouw van tafel geveegd. Brenda moet hiervoor een halfjaar naar Amerika reizen om de plannen mee vorm te geven, maar dat ziet Bart niet zitten. Bart kan echter zijn hart luchten bij Gaston en legt zich neer bij de beslissing van zijn vrouw. De week nadien moet Bart al afscheid nemen van Brenda, en daar maakt Bert duchtig gebruik van. Hij organiseert een feestje bij Bart en nodigt enkele meisjes uit, maar Bart gaat niet in op zijn voorstellen.

Shirley maakt plots veel haar opwachting bij Bart om hem te helpen in het huishouden en met de boodschappen. Dat zorgt vooral bij veel twijfels bij Marthe want zij is ervan overtuigd dat Bart en Shirley iets hebben samen. Bart veegt haar twijfels van tafel, maar moet Marthe toch gelijk geven wanneer Shirley niet veel later avances maakt.

Bart en Peter reizen samen met Trudy naar Tanzania om er de VDB-technologie voor te stellen aan een groot internationaal bedrijf. Tijdens het bezoek aan een natuurpark, leert Bart de knappe Nel Veenstra kennen, die meteen interesse toont in hem. Bart gaat niet in op haar avances en keert terug naar Vlaanderen, terwijl Peter en Trudy er nog iets langer blijven.

Familie4166
Familie4221
Familie4420

De aanklacht tegenover Bart in verband met de moord op Vanloo is weggevallen waardoor Bart weer bij zijn gezinnetje kan zijn. Brenda is blij dat haar man weer thuis is maar ze wil dat Bart terug aan het werk gaat bij VDB. Bart zelf heeft echter andere plannen.

Bart zit nu al enkele maanden thuis zonder iets te doen en Brenda begint zich te ergeren aan het gedrag van haar man. Uiteindelijk kan Brenda hem overtuigen om toch terug aan de slag te gaan bij VDB maar het is dik tegen de zin van Bart. Na een argument over de verbouwingen, vertrekt Bart weer bij VDB en besluit hij en tijdje niet meer te gaan werken.

Wanneer Bart zijn oude celgenoot Filip weer tegenkomt, blijkt het goede vrienden te zijn. Bart laat FIlip een paar dagen bij hem logeren maar Brenda is hier niet mee akkoord. Ze vindt Filip maar een onbeleefde vent. Daarnaast wil Bart nu zeker geen job meer zoeken omdat hij elke dag optrekt met zijn nieuwe boezemvriend. Al snel maken Bart en Filip plannen om samen een wereldreis te maken met een zeilbootje. Brenda wil haar man door dik en dun steunen maar ze heeft het er toch moeilijk mee. Bart is de komende weken alleen nog maar met Filip en de wereldreis bezig en hij verwaarloosd zijn gezin.

De dag komt eraan dat Bart en Filip op wereldreis vertrekken. Zowel Brenda als Hanne Van den Bossche zien dit helemaal niet zitten. Hanne besluit zich te verstoppen op de boot van Bart en Filip waardoor ze niet kunnen vertrekken. Bart beseft dan eindelijk dat hij stom is geweest en hij keert terug naar huis. Eenmaal thuisgekomen is Brenda razend en het koppel gaat uit elkaar.

Brenda vertrekt samen met Jelle Van den Bossche waardoor Bart tijdelijk alleen instaat voor de opvoeding van tienerdochter Hanne. Maar niet alles verloopt even vlot. Hanne heeft een vriendje en Bart gedraagd zich ongepast. Het komt meermaals tot een grote discussie tussen de twee waardoor de bomma besluit om er zich mee te moeien. Anna Dierckx wil dat haar kleinzoon zich onmiddellijk verzoent met Brenda maar dat is niet gemakkelijk. Brenda wil voorlopig Bart niet meer zien. Bart wil bovendien zijn zoontje meer zien en hij besluit een advocaat in te schakelen om het hoederecht aan te vragen.

Het koppel besluit om definitief te scheiden maar ze willen wel als vrienden uit elkaar gaan. Brenda komt tijdelijk weer bij Bart inwonen maar ze vertelt de kinderen meteen dat er geen hoop meer is. Anna is van mening dat Bart en Brenda aan hun relatie moeten werken en niet zomaar alles wat ze hebben opgebouwd mogen opgeven.

Familie4538
Brenda-aangereden
Familiefinale 0

Bart en Brenda Vermeir hebben hun relatie nog een laatste kans gegeven. Bart heeft zijn oude leventje weer helemaal opgenomen en hij werkt opnieuw bij VDB. Al snel ontstaan er problemen op het werk wanneer het duidelijk niet goed klikt tussen June Van Damme enerzijds en Bart en Bert Van den Bossche anderzijds. Bert wil June buitenpesten en hij probeert Bart hiervoor te gebruiken. Door een gemene streek van Bert, lijkt het alsof June een grove fout heeft gemaakt waardoor ze aan klant verloren zijn. June neemt haar ontslag.

Ondertussen heeft Hanne Van den Bossche een vaste relatie met Remko Willaert. Bart vertrouwt het echter niet helemaal maar hij wil Remko wel beter leren kennen. Wanneer Remko vertelt dat hij mag gaan studeren bij Harvard, in Amerika, ontstaan er al meteen spanningen. Hanne wil bij Remko gaan inwonen om de laatste weken nog bij hem te kunnen zijn. Bart en Brenda zijn niet akkoord en dat zorgt voor meerdere discussies met hun tienerdochter.

Peter kan June overtuigen om terug te keren naar VDB maar hierdoor stoppen de pesterijen van Bert niet. Door de invloed van Bert, kan Bart achter de rug van June een belangrijke deal binnenhalen en Peter is hier niet mee opgezet. June begint het in te zien dat Bert en Bart een complot aan het smeden zijn tegen haar.

Remko besluit in België te blijven omdat hij Hanne niet wil missen. Ze gaan samenwonen maar het samenwonen verloopt niet zo vlot als verwacht. Er duiken al snel geldproblemen op en Hanne keert terug naar huis. Het koppel gaat uit elkaar maar dankzij de tussenkomst van Maarten verzoenen ze zich weer. Omdat alle problemen nu opgelost zijn besluiten Bart en Brenda dit te vieren door met hun gezinnetje uit eten te gaan. De avond kent echter een dramatische afloop wanneer Brenda wordt aangereden door een auto. In het ziekenhuis overlijdt ze aan haar verwondingen.

De volgende weken wordt het duidelijk dat zowel Bart als Hanne op een andere manier rouwen om Brenda. Bart stort zich volledig op het werk en verwaarloost daarbij zijn kinderen. Hanne staat er helemaal alleen voor in het huishouden en de opvoeding van Jelle Van den Bossche. Jan Van den Bossche en Linda Desmet kunnen het niet meer aanzien en ze besluiten om Hanne en Jelle voorlopig bij hen te laten logeren terwijl Bart voor een oplossing kan zorgen.

De waarheid achter het complot van Bert is eindelijk aan het licht gekomen. Peter heeft Bert kunnen ontslaan maar dat zorgt voor wraakgevoelens bij Bert. Samen met Rita, die ondertussen terug aan het drinken is, gaat hij op een avond naar de gebouwen van VDB terwijl er een personeelsfeestje is. Hij steekt de gebouwen in brand en Bart zit samen met Peter, June, Veronique Van den Bossche, Marie-Rose De Putter en Gerda Donckers vast...

Familie4679
Familie4730
Familie4715
Familie4754
Familie4763
478984 10150829676017491 179278832490 9640006 494826772 o
640px-Familie afl4885 04

Ze hebben Bart uit de brand kunnen halen maar hij wordt met spoed naar het Algemeen Ziekenhuis gebracht. Hij wordt een tijdje in een kunstmatige coma gehouden en wordt daarna geopereerd aan zijn benen. Er wacht hem een zeer lange revalidatie van 5 maanden voordat hij het ziekenhuis kan verlaten. Tijdens zijn revalidatie heeft hij een goede band gekregen met Trudy Tack de Rixart de Waremme doordat ze hem vaak kwam bezoeken.

Uiteindelijk mag Bart terug naar huis keren, waar hij nog steeds de hulp krijgt van Trudy. Hij heeft ook een enorme steun aan Maarten Van den Bossche en Roos Sterckx die sinds kort bij hem inwonen. Hij kan wel nog niet voor zijn zoontje zorgen omdat hij zich nog moet voortbewegen met een rolstoel en krukken.

Later gaat het al veel beter met Bart, en kan hij terug aan de slag bij VDB. Hij zal uiteindelijk gepromoveerd worden tot CEO van VDB Technics wanneer de familie holding opgericht wordt. Ondertussen wordt zijn band met Trudy alleen maar sterker. Het blijkt al snel dat Trudy verliefd op hem geworden is maar Bart twijfelt. Hanne Van den Bossche wil niet dat Trudy en Bart een koppel vormen en zal er ook alles aan doen om dit te vermijden.

Maar wanneer Trudy eerlijk is over haar gevoelens tegen hem, besluit Bart dat het te vroeg is om een nieuwe relatie te beginnen omdat hij nog steeds aan Brenda Vermeir denkt. Wanneer Trudy de volgende dag hem mijdt, denkt Bart dat hij toch gevoelens heeft voor haar. Hij besluit haar dit te vertellen op het openingsfeest van de VDB Holding en de twee beginnen een relatie.

Hanne Van den Bossche is razend wanneer ze verneemt dat haar vader en Trudy Tack de Rixart de Waremme een relatie beginnen. Het komt tot een grote ruzie tussen Bart en Hanne waardoor er veel erge dingen worden gezegd. Wanneer Hanne tijdens een ruzie vertelt dat Bart nooit van Brenda Vermeir heeft gehouden, geeft hij haar een klets in het gezicht. Bart is hier kapot van en probeert op alle mogelijke manieren het terug goed te maken met zijn dochter. Het is uiteindelijk dankzij Trudy dat het terug goed komt tussen de twee.

De weken daarna genieten Bart en Trudy volledig van elkaars gezelschap. Trudy komt bij hem en Jelle Van den Bossche inwonen samen met Louise Van den Bossche. Ze vertrekken ook samen op weekend naar Disneyland Parijs.

Na hun thuiskomt van Disneyland krijgt Bart twee keer moeilijk nieuws te verwerken. Eerst komt hij te weten dat zijn beste vriend, Peter Van den Bossche, darmkanker heeft. Daarna vertelt Hanne Van den Bossche hem dat ze zwanger is.

Bart reageert op een kalme manier wanneer hij de zwangerschap van zijn dochter ontdekt. Hij probeert haar zo goed mogelijk te helpen door haar de vrijheid te geven zelf te kiezen wat te doen. Als Hanne vertelt dat ze het kindje wil laten weghalen, gaat Bart hier mee akkoord. Na de abortus wil Bart ervoor zorgen dat de familie het niet te weten komt maar dankzij een onoplettendheid van Trudy komt de bomma er perongeluk achter. De bomma is razend op Hanne én op Bart en wil niets meer met hen te maken hebben. Hanne heeft het daar enorm moeilijk mee de volgende weken en Bart weet niet goed wat te doen.

Wanneer Hanne plotseling verdwenen is, probeert Bart haar te zoeken samen met Remko Willaert. Hanne verblijft ondertussen in een klooster en wil met rust gelaten worden. Bart en Trudy gaat de bomma opzoeken om haar te vragen met Hanne te gaan praten. Met de hulp van Albert Thielens kunnen ze de bomma overtuigen en Hanne keert terug naar huis wanneer de ruzie bijgelegd is.

Bart is ook aanwezig op het teambuilding-weekend in de Ardennen. Samen met Dirk Cockelaere probeert hij er het beste van te maken maar de sfeer is niet zo positief dankzij Caroline De Meester en Veronique Van den Bossche.

Familie afl4911 01
Familie afl4928 02
Familie afl4935 01
Familie afl4929 07
Veronique&Bart
Trouw3
Familie afl5078 03
640px-Familie afl5051 01
Familie afl5091 03
Familie afl5102 02

Bart is onder de indruk van het hele gebeuren in de Ardennen. Hij probeert zich afstandig te houden omdat hij geen partij wil kiezen. Hij probeert wel Hanne Van den Bossche te waarschuwen dat ze Axel De Meester even de tijd moet gunnen om het nieuws van het ongeluk te bekomen. Later wordt Bart ingeschakeld om te gaan helpen in de boerderij van Maarten Van den Bossche. Bart wil maar al te graag zijn broer helpen met de renovatie maar dit is van korte duur. Maarten laat Bart helemaal alleen achter op de boerderij en Bart houdt het al snel voor bekeken. Wanneer Maarten en Roos naar Thailand vertrekken, zorgt Bart ervoor dat de werkmannen van VDB de boerderij opknappen. Bij hun thuiskomst, heeft Bart dan ook een grote verrassing voor hen.

Hanne heeft besloten om haar eerste jaar aan de academie niet opnieuw te doen. Bart vindt het verschrikkelijk dat zijn dochter wil stoppen met haar studies. Dankzij Trudy kunnen zowel Hanne als Remko naar Amerika gaan studeren. Bart is zeer fier op zijn dochter maar vindt het jammer dat hij afscheid moet nemen.

Door de nauwe samenwerking met Dirk Cockelaere, komt Bart te weten dat hij nog steeds iets voelt voor zijn ex-vrouw, Nathalie De Bie. Bart probeert Dirk ervan te overtuigen om Nathalie uit zijn hoofd te zetten omdat ze gekozen heeft voor Paul Jacobs. Wanneer Dirk hem vertelt dat hij Nathalie gekust heeft, denkt Bart dat het beter is dat hij zo veel mogelijk uit haar buurt blijft. Dat wordt wel moeilijk wanneer Peter hen vertelt dat ze samen naar Frankfurt moeten reizen.

June komt binnen de Holding met het voorstel om een fusie aan te gaan met een Japans bedrijf maar er zal iemand voor een half jaar naar Japan moeten reizen om deze fusie te leiden. Zowel June als Dirk zouden liever niet gaan maar zowel Bart als Trudy zien dat wel zitten. Trudy vindt het vooral een fantastische kans voor Jelle en Louise. Toch is Louise helemaal niet blij met het nieuws dat ze misschien voor een halfjaar naar Japan moet verhuizen en ze wil thuisblijven. Ook Jelle doet moeilijk en Bart beslist om thuis te blijven met Trudy.

Tijdens de kerstperiode wil Bart op ski-vakantie gaan met het hele gezin. Ondertussen wordt hij wel uitgenodigd door zijn vader voor een kerstfeestje in de Jan en Alleman maar hij moet dus afzeggen.

Er staat een moeilijke periode voor de deur bij de VDB Holding. De afdeling van Mathias wordt opgedoekt en Bart vreest dat ook Technics in slechte papieren zit. Peter laat een audit uitvoeren binnen de holding en die laat zien dat ook Technics wel eens problemen zou kunnen krijgen in de toekomst. Het wordt er niet beter op wanneer Dirk vertelt dat een bedrijf dat in zee ging met VDB Technics, plotseling failliet verklaard wordt.

Bart is bang voor zijn toekomst binnen de VDB Holding en gaat al op zoek naar een andere job. Dit verloopt minder vlot dan hij gehoopt had omdat ze hem vaak te oud vinden waardoor hij waarschijnlijk een cursus zal moeten volgen om weer up-to-date te zijn.

Er wordt een crisismanager aangesteld binnen de holding die vertelt dat er best nog een afdeling gesloten moet worden. Bart voelt de beu al hangen en vreest dat hij ontslagen zal worden. Tijdens een vergadering van de Raad van Bestuur wordt inderdaad beslist om Technics te sluiten en Bart zit zonder werk. Hij is enorm teleurgesteld maar steekt de schuld niet op zijn familie.

De volgende weken probeert Bart opnieuw op zoek te gaan naar werk maar dat verloopt nog steeds niet goed. Hij stelt de zoektoch ook steeds uit door zich bezig te houden met de vrijgezellenavond van Mathias. Trudy probeert hem zo goed mogelijk te helpen door mee naar advertenties te kijken. Bart stuurt CV's naar verschillende bedrijven maar krijgt nooit antwoord. Hij begint al snel te ondervinden dat het moeilijker wordt om rond te komen zonder zijn vast inkomen en dat zorgt voor spanningen in zijn relatie met Trudy. Ook Jelle ondervindt dat er iets aan de hand is.

Hij gaat aan de slag bij Lantec, een toenmalige concurrent van VDB Technics. Dit avontuur loopt slecht af wanneer Bart zijn ideeën verkoopt aan Lantec. Volgens Veronique zijn die ideeën nog steeds eigendom van VDB en ze dreigt naar de rechtbank te stappen. Lantec ontslaat Bart en bovendien moet hij een grote schadevergoeding betalen.

Om de schadevergoeding te betalen komt Trudy met het idee om hun huis te verkopen en naar een kleiner huis te verhuizen. Bart is niet meteen te vinden voor dit idee omdat hij zijn huis en de herinneringen aan Brenda zou missen. Toch gaat hij samen met Trudy op huizenjacht en zet hij zijn huis te koop. Bart vraagt echter een veel te hoge vraagprijs waardoor het bijna onmogelijk is om het huis te verkopen. Uiteindelijk is er toch een koper die geïnteresseerd is wanneer Bart zijn prijs verlaagd.

Bart kan het niet verkroppen dat hij zijn job weer kwijt is dankzij Veronique en wil niets meer met haar te maken hebben. Tegen zijn zin moet hij opnieuw op zoek naar een andere job en hij sollicteert bij de overheid. Hiervoor moet hij wel een examen afleggen en hij begint onmiddellijk met studeren. Ondertussen werkt hij tijdelijk in de Jan en Alleman.

Terwijl Bart aan het studeren is, denkt Trudy na over hun toekomst. Ze wil zo snel mogelijk verhuizen naar hun nieuwe stekje. Tijdens de seizoensfinale verhuizen Bart en Trudy samen naar hun nieuwe huis. Dezelfde dag krijgt Bart een aangetekende brief met de uitslag van zijn examen.

De affaire

640px-Familie afl5110 02
Familie afl5125 02
38617572
640px-Familie afl5151 01
Week15 2
40205266 (1)
40205272
640px-Familie 5291 004
640px-Familie 5305 001
640px-Familie 5311 002
Familie 5324 004
Familie 5324 005

Twee maanden later. Bart is gelukkig met zijn nieuwe job bij de overheid, ook al moet hij elke dag met de trein naar Brussel pendelen. Bart zit nog volop in zijn proefperiode maar zijn baas Greet Baele is enorm tevreden over hem en geeft hem een positieve beoordeling. Toch komen er al snel complicaties wanneer Greet een oogje op hem lijkt te hebben. Wanneer hij samen met zijn nieuwe collega's iets gaat drinken, probeert Greet met Bart te flirten. Bart besluit Greet mee te volgen naar haar auto en hij stapt in...

De volgende dag voelt Bart zich enorm schuldig over zijn slippertje met Greet en ondertussen geeft Trudy toe dat ze de gezellige avonden tussen hen twee mist. Bart besluit te zwijgen over Greet maar hij kan haar niet uit zijn hoofd zetten. De volgende dagen gebeurt het meermaals dat Bart weer in de verleiding komt en zelfs Trudy begint iets door te hebben wanneer Bart thuiskomt al ruikend naar vrouwenparfum.

Bart besluit om definitief een einde te maken aan zijn affaire met Greet maar dat is moeilijker dan verwacht. Greet wil Bart namelijk niet zo snel afgeven...

Trudy komt erachter dat Bart een affaire heeft met Greet omdat ze hem heeft gevolgd. Trudy is kapot van verdriet maar ze besluit het nog niet aan Bart zeggen. Na een tijd confronteert ze Bart dan toch met zijn overspel, op aanraden van Peter. Bart probeert het opnieuw goed te maken met Trudy maar ze kan zijn overspel niet zomaar vergeten. Trudy wil vooral een eerlijk antwoord op de vraag waarom hij haar bedrogen heeft. Bart kan haar vraag echter niet meteen antwoorden.

De terugkeer van Hanne

De dagen daarna gaat het steeds minder goed tussen Bart en Trudy. Bart probeert het op allerlei manieren goed te maken maar Trudy wil er niet van weten. Ze kan Bart gewoon niet meer vertrouwen.

Na een tijd kan Jelle Van den Bossche de ruzies tussen Bart en Trudy echt niet meer aanhoren. Hij belt ten einde raad naar zijn zus, Hanne Van den Bossche. Niet veel later staat Hanne dan ook plots aan de deur. Bart vraagt haar of zij er niet voor kan zorgen dat de relatie tussen hem en Trudy terug beter wordt. Ze besluit eens met Trudy te gaan praten. Door het gesprek met Hanne besluit Trudy dat ze wilt dat Bart eventjes weggaat. Bart gaat tijdelijk logeren bij Leen Van den Bossche.

Tijdens het Sinterklaasfeestje in de Foodbar probeert Bart zich openlijk te verontschuldigen in het bijzijn van heel de familie. Trudy is ontroerd door zijn speech en ze beseft dat hij haar nog steeds graag ziet. Ze wil Bart nog een kans geven en Bart komt terug naar huis.

Nieuwe kansen

Samen beginnen ze opnieuw aan hun relatie te werken. Dit verloopt niet zonder slag of stoot want  Trudy kan Bart nog steeds moeilijk vertrouwen. Met de hulp van een relatietherapeut lukt het toch om de brokken te lijmen en Bart besluit Trudy ten huwelijk te vragen. Trudy reageert echter anders dan verwacht want ze wil voorlopig alleen maar een samenlevingscontract met hem sluiten. Dat doen ze dan ook.

Bart komt via Trudy te weten dat zijn zus Mieke Van den Bossche opnieuw veel tijd doorbrengt met Niko Schuurmans. Bart wil niet dat zijn zus opnieuw een relatie met hem begint en hij probeert Mieke tegen te houden. Mieke kan het echter niet verkroppen dat haar broer zich zomaar met haar leven bemoeit en ze vertelt hem dan ook dat zij en Niko alleen maar vrienden zijn.

Bart wordt op een dag bij zijn baas geroepen en krijgt te horen dat hij van dienst moet veranderen. Hij behoort nu bij de dienst Terrorisme, maar kan niet veel vertellen over zijn job tegen Trudy. Dat zorgt opnieuw voor wantrouwen, maar Bart heeft zwijgplicht van zijn baas gekregen.

Het lentefeest

Jelle doet zijn lentefeest, maar zou veel liever zijn Communie doen omdat ook zijn beste vriend zijn communie doet. Bart wil niet toegeven omdat Jelle ook niet gedoopt is. Jelle probeert de bomma voor zijn kar te spannen, maar Bart wil niet zwichten onder de druk. Trudy komt met het perfecte idee waardoor Jelle nog steeds samen met zijn vriendjes een feest kan hebben. De houden twee feesten: eentje voor de vrienden en eentje voor de familie. Tijdens het familiefeest krijgt de bomma echter een hersenbloeding net wanneer ze een groot geheim wou onthullen. Rita is ervan overtuigd dat niet alle Van den Bossches echte Van den Bossche zijn en wil DNA-testen laten uitvoeren. Bart en Jan zijn tegen dit idee, maar de rest van de familie gaat wel akkoord.

De gijzeling van Maarten en Roos

Bart krijgt op zijn werk zeer gruwelijke beelden te zien van een gijzeling in Pakistan. Tot zijn grote verbazing behoren Maarten en Roos ook tot de gijzelaars. Bart wil dit stilhouden maar zijn omgeving heeft al snel door dat er iets is. Ondertussen heeft Bart wel zijn baas ingelicht. Wanneer Bart gevraagd wordt om zich niet met de gijzeling te bemoeien wordt het voor hem nog moeilijker. Hij krijgt van zijn baas en collega's nauwelijks informatie in verband met de gijzeling en Trudy en de familie blijven zich maar vragen stellen bij zijn afwezig gedrag van de afgelopen weken.

Wanneer Bart jarig is en Trudy een feestje organiseert, heeft Bart er weinig zin om zijn verjaardag te vieren. Bart krijgt nieuws. Maarten is vrijgelaten, maar wat er met Roos gebeurd is en of zij nog in leven is, is niet geweten. Bart wil de familie voorzichtig op de hoogte brengen. Iedereen reageert echter geschrokken, maar ook kwaad omdat Bart zolang gezwegen heeft. Vooral Jan denkt dat zijn zoon nog steeds belangrijke informatie achterhoudt. Na wat aandringen kan Bart via skype een videogesprek voeren met zijn broer Maarten.

Hij moet Maarten geld lenen en naar het station brengen zonder dat de familie hier iets van weet. Die avond brengt Bart zijn broer naar het station van Mechelen. Daar zal Maarten de trein naar Schiphol nemen en van daaruit vliegt hij naar Pakistan. Wat ze niet weten, is dat ze gevolgd worden door Faroud.

S24E002 01
S24e005 01
S24e008 11
S24E007 001
S24e019 14
S24E018 01
S24e032 10
S24e038 08
Familie 5392 003
Familie 5395 003
Familie 5418 03
Familie 5420 03
Familie 5464 01
Familie 5468 002
Familie 5466 002
Familie 5494 02
Familie 5509 001
S24 E199 028
Familie afl5524 2
Familie 5545 034

Bart krijgt bezoek van Maarten Van den Bossche met de boodschap dat hij toch niet naar Pakistan is vertrokken. Bart wist dit nieuws echter al, want daarvoor kreeg hij bezoek van Faroud Kir met de vraag om te achterhalen waarom Maarten toch niet vertrokken is. Maarten heeft al snel in de gaten dat Bart informatie doorspeelt aan Faroud en besluit hem te testen door een valse afspreekplaats te geven. Wanneer Maarten ziet dat Faroud hem daar staat op te wachten, weet hij dat hij Bart niet meer kan vertrouwen.

Twee maanden later

Bart probeert de brokken te lijmen tussen hem en Maarten en hij merkt dat Maarten hem terug begint te vertrouwen. Op zijn werk komt Bart te weten dat de terroristen contact hebben opgenomen, maar Faroud wil niet langer dat Bart zich met de zaak bezighoudt. Hij dwingt Bart om definitief van de zaak te gaan, en hierdoor weet Maarten dat hij zijn broer weer kan vertrouwen. Bart zet zichzelf echter weer op de zaak en zorgt er bovendien voor dat de hele operatie gevaar loopt. Hij vertelt namelijk aan Mieke dat Maarten gevolgd wordt door de Dienst Terrorisme en hierdoor komt ook Leen het te weten. Zowel Maarten als Faroud zijn razend op Bart, omdat hij zijn mond niet heeft kunnen houden.

Bart voelt zich schuldig en hij probeert het terug goed te maken met zijn broer. Als is dat makkelijker dan verwacht. Maarten is zijn vertrouwen in Bart volledig kwijt, en Bart kan bovendien niet zomaar alles zeggen omdat hij anders zijn werk in gevaar brengt. Maarten is het beu dat hij wordt afgeluisterd en vernietigt al de apparatuur van de dienst Terrorisme. Hierdoor weten Sam Renders en Faroud Kir niet meer wat Maarten van plan is.

Faroud is bang dat Maarten met de terroristen in zee gaat om Roos Sterckx te bevrijden en Bart probeert te weten te komen wat Maarten aan het doen is. Tot Maarten op een dag verdwenen is en Bart moet liegen tegen de familie om hem te beschermen. Hij vertelt aan zijn vader dat Maarten opnieuw naar Pakistan is om Roos te zoeken, terwijl hij eigenlijk in België vastgehouden wordt. Hij moet van de terroristen een bom leggen in een winkelcentrum, maar dit kan vermeden worden door de tussenkomst van Faroud. Ondertussen vindt Sam het levenloze lichaam van Roos, en hij krijgt de zware taak om dit aan Bart te vertellen.

De dagen nadien is Maarten een wrak. Hij geeft Bart en Faroud de schuld dat Roos nu dood is en dreigt ermee naar de pers te stappen. Bart, Trudy en Leen hebben echter afgesproken dat ze met een volledig ander verhaal naar buiten komen. Wanneer Bart een telefoontje krijgt van een journalist, vertelt hij dan ook dat het verhaal van Maarten niet klopt. Maarten kan dit verraad niet aan, en wil niets meer met Bart te maken hebben. Bart voelt zich enorm slecht door de hele situatie en geeft Faroud Kir de schuld. Wanneer blijkt dat Leen Van den Bossche een relatie met Faroud heeft, leggen Maarten en Bart hun ruzie bij omdat ze dit allebei geen goed idee vinden.

Bart en Faroud komen elkaar nadien terug tegen, en Bart wil de eer van zijn zus beschermen. Hij wil Faroud een boks geven, maar Faroud is hem te slim af. Nadien kan Leen zowel Maarten als Bart overtuigen dat Faroud het beste is dat haar in jaren is overkomen. Bart biedt zijn excuses aan.

Het volgende conflict staat alweer voor de deur wanneer Hanne Van den Bossche verkondigt dat ze een relatie heeft met haar half-neef Thomas Van den Bossche. Terwijl Trudy blij is voor haar, is Bart veel minder tevreden. Hij spreekt meteen over inteelt en kinderen met twaalf tenen, en Hanne loopt kwaad weg. Dankzij Trudy ziet Bart in dat hij te ver is gegaan, en hij probeert het goed te maken met zijn dochter. Alhoewel hij haar relatie niet helemaal aanvaardt, probeert hij er zich wel bij neer te leggen.

Trudy Tack de Rixart de Waremme organiseert samen met Gunther Poucke, de nieuwe schoenenontwerper van VDB Fashion een dansmarathon. Trudy is helemaal in de ban van het dansen, en wil graag deelnemen met Bart. Die ziet dat idee helemaal niet zitten, en Trudy vreest dat de passie uit hun relatie verdwenen is. Bart doet volgens haar niets liever dan thuis naar televisie kijken, terwijl Trudy spannende dingen wil doen. Ze kiest daarom maar Gunther als haar danspartner, maar ze blijft proberen om Bart aan het dansen te krijgen. Bart bezoekt op een dag Trudy tijdens een dansles, en reageert jaloers op de intieme manier waarop ze met Gunther omgaat. Hij besluit daarom het dansen toch een kans te geven. Hij krijgt dansles van Gunther, maar dat lukt niet altijd even goed. Bart wil er al snel de brui aan geven, maar Trudy kan hem overtuigen om door te zetten.

Wanneer Bart te weten komt dat ook Veronique Van den Bossche zich heeft ingeschreven, en meedoet aan de danswedstrijd, wil Bart absoluut winnen. Hij verhoogt het aantal danslessen en wil alles tot in de puntjes kunnen. Maar Trudy vindt het op deze manier allesbehalve fijn en wil er zelfs volledig mee stoppen. Bart beseft dat hij te ver gaat, maar toch blijven ze oefenen om Veronique te kunnen verslaan. Zonder succes, want ondanks hun goede resultaat, wint Veronique. Vooral omdat ze met een professionele danser danst.

Maarten Van den Bossche betrapt Faroud Kir met een Marokkaanse vrouw en brengt Bart meteen op de hoogte van Farouds overspel. Bart wil geen overhaaste conclusies trekken, terwijl Maarten vindt dat Leen op de hoogte moet worden gebracht. Het blijkt allemaal om een misverstand te gaan, want de vrouw behoorde bij de undercoveroperatie van Faroud.

Bij Vero Bello heeft June Van Damme Veronique Van den Bossche volledig in haar macht. Veronique wil hier eindelijk verandering in brengen en hoopt dat Bart haar hiermee kan helpen. Ze heeft via een klein leugentje de gegevens van Junes laptop kunnen opslaan op een harde schijf, maar Bart vreest dat June geen bezwarend materiaal in haar bestanden heeft staan. Ze is daar namelijk te slim voor en die zullen wel gecodeerd zijn. Bart komt laat op de avond bij Vero Bello langs om zelf in de computer van June te neuzen, maar ze betrapt Bart en Veronique. Ze stuurt een bedreigende mail naar Bart zodat hij met zijn zoektocht stopt. Veronique wil het zo snel niet opgeven, en hoopt dat Bart via zijn collega's bij de familie meer informatie over Junes verleden kan vinden. Bart komt echter iets compleet anders te weten: namelijk dat niemand minder dan Bert Van den Bossche een dik jaar geleden uit de gevangenis ontsnapt is. Bert brengt Veronique hiervan op de hoogte en denk eraan om Bert te gebruiken in haar plannetje om June buiten te krijgen.

Het plan van Veronique draait echter volledig verkeerd uit en June brengt Bert een bezoekje in de gevangenis onder de naam van Veronique. Ondertussen begin steeds meer familieleden te ontdekken dat Bert ooit ontsnapt is en er breekt paniek uit. Zeker wanneer ze op het nieuws vernemen dat Bert een minder streng regime heeft aangevraagd en daarom in hongerstaking gaat. Trudy Tack de Rixart de Waremme is er niet gerust in en ook Anna Dierckx maakt zich grote zorgen. Ze roept de familie bij elkaar. Een aantal weken later ontsnapt Bert uit de gevangenis, wanneer hij wordt overgebracht naar een andere gevangenis, waar ze Bert beter kunnen verzorgen. Na een paar weken komt de politie zijn schuilplaats te weten, maar het is al te laat, want Bert is ondertussen al vertrokken. Niet veel later vertrekt hij naar Zuid-Korea, om daar een andere identiteit aan te nemen en om daar plastische chirurgie te laten uitvoeren.

Bart en Trudy willen terug meer samen doen en ze besluiten om een weekend samen weg te gaan. Dat plan valt echter in duigen, wanneer blijkt dat Bart voor zijn werk voor een week naar een congres over terrorisme moet in Amsterdam. Trudy vindt het spijtig en ze gaat Bart missen, maar hij zegt haar dat ze op een andere keer wel iets samen zullen doen. Wanneer Bart na een week terug thuis komt, beseft Trudy dat ze Bart eigenlijk niet zo hard gemist heeft als dat ze gedacht had. Bart vraagt haar of ze het niet erg zou vinden dat hij weer een week naar Amsterdam zou gaan. Hij wilt ook graag deel 2 van het congres over terrorisme in Amsterdam willen bijwonen. Trudy geeft haar goedkeuring en niet veel later vertrekt Bart opnieuw voor een week naar Amsterdam. Ondertussen maken Trudy en Mieke samen veel plezier. Ze gaan samen naar een bar en Trudy drinkt iets te veel. Ze ziet een oude bekende terug. Het blijkt haar oude drugsdealer te zijn. Wanneer Mieke haar naar huis gebracht heeft, heeft ze nog helemaal geen zin om te gaan slapen. Ze krijgt een bericht van Tobias, haar oude drugsdealer, met de vraag of ze terug naar de bar wilt komen. Trudy gaat terug naar de bar en ze neemt drugs.

De volgende dag krijgt Mieke telefoon van Trudy. Ze vertelt haar het hele verhaal en ze vraagt haar of ze haar wilt komen halen. Ze zit in de toiletten van de bar en ze is nog onder invloed van de drugs. Mieke verzorgt Trudy en ze zorgt dat ze er weer bovenop geraakt. Mieke is bang dat Trudy zal hervallen en ze wilt dat Trudy zich laat behandelen in een afkickcentrum. Trudy vindt het een goed idee en ze gaat twee dagen naar een afkickcentrum. Het is moeilijk voor Mieke om het te verzwijgen voor iedereen, maar dankzij een leugen van Peter is iedereen gerustgesteld. Wanneer Bart terug naar huis komt, vertelt Trudy niets van de drugs aan hem. Ze heeft het er moeilijk mee en ze vertelt het aan Mieke. Mieke kan haar overtuigen dat ze het beter kan verzwijgen, want dat ze anders misschien terug relatieproblemen krijgen en dat wilt Trudy niet. Bart heeft niets door en Trudy vertelt het dan ook niet aan hem.

Enkele weken later vertelt Bart dat hij opnieuw naar een congres zal vertellen, maar deze keer doet hij zeer geheimzinnig. Trudy vindt dat Bart zich vreemd gedraagt en komt nadien te weten dat Bart tijdens dit congres het gezelschap van Greet Baele krijgt. Trudy is razend en wil niet dat Bart vertrekt, maar hij heeft geen andere keuze. Bart belooft dat er absoluut niets meer tussen hem en Greet is en hij wil nog genieten van een laatste avond met haar. De volgende morgen vertrekt Bart, maar onderweg pikt hij Greet op. Enkele ogenblikken later staat Greet bij een brandend voertuig. Ze hebben een ongeluk gehad en Bart heeft het niet overleefd.

De familie is in shock en ongeloof wanneer ze te horen krijgen wat er met Bart gebeurd is. Voor Jan is dit het tweede verlies op nog geen week tijd, aangezien Thomas 3 dagen voordien was gestorven aan zijn nieraandoening. Uiteindelijk worden Bart en Thomas samen begraven. Via de GSM en de laptop van Bart, komt Trudy te weten dat hij en Greet opnieuw een affaire hadden en dat Bart zelfs van plan was om haar te verlaten voor Greet. Trudy is razend en wil het liefst van al Bart zo snel mogelijk vergeten. Ze brengt al zijn spullen naar de kringloopwinkel. Tijdens de seizoensfinale blijkt echter dat Bart nog in leven is en al geruime tijd in het buitenland woont. Maar waarom heeft Bart zijn gezin in de steek gelaten?

S25 E003 018
S25 E006 019

Bart woont nu al twee maanden in Los Angeles, bij veiligheidsagent Ian. Hij begint ongeduldig te worden en belt voortdurend naar Faroud om een update te krijgen over de situatie. Faroud geeft Bart weinig hoop, omdat ze de bende nog niet konden opsporen. Bart wil niet langer wachten en probeert zijn gezin te contacteren, maar Faroud en Renders zorgen ervoor dat Bart niet in zijn opzet slaagt door de GSM's van Trudy en de kinderen te blokkeren.

Faroud belt naar Bart om te vertellen dat ze aan het uitzoeken zijn of Bart nog gevaar loopt. Ze zetten zijn terugkeer naar België in scène om de reactie af te wachten. Wanneer dat goed verliep, proberen ze hetzelfde, maar in de omgekeerde richting en met een valse 'Trudy'. Dan slaan ze wel toe en voor Faroud is het duidelijk. Het is te gevaarlijk voor Barts gezin om terug te keren. Bart beseft dat er geen weg terug is en hij moet voorlopig definitief afscheid nemen van zijn leven in België.

S26 afl5858 200
Familie 5858 k 004
S26 afl5859 058
S26 afl5863 061
S26 afl5863 112
S26 afl5864 013
Familie Bart schiet
16487454 1583917048299947 3860070597570025431 o
Familie 5987 extra 002
S26 afl5988 662

Jelle denkt dat hij gek aan het worden is wanneer hij zijn doodgewaande vader Bart op straat ziet vanuit zijn raam. Wanneer Faroud dit te horen krijgt, contacteert hij onmiddellijk zijn ex-collega van de Geheime Dienst: Pieter Brinck. Pieter vertelt hem dat Bart niet meer in de Verenigde Staten verblijft, aangezien hij vliegtuigtickets naar Brussel heeft geboekt. Onder de naam Suzanne Jonckers volgt Bart al maanden het reilen en zeilen van zijn familie via Facebook. 6 maanden na zijn verblijf in Los Angeles werd de controle over Bart sterk verminderd, dus kon hij zijn gangetje gaan. Faroud vreest dat de levens van Trudy, Jelle en Hanne in gevaar zijn.

Wanneer de volledige familie naar het familiefeest van de bomma gaat, staat Bart plots voor de neus van Faroud. Hij eist dat Faroud hem naar het feest brengt zodat Bart zijn familie kan terugzien. De verbazing bij de familie Van den Bossche is groot wanneer Bart plots de kamer komt binnengewandeld. Vooral Trudy, Hanne en Jan zijn in shock.

Bart en zijn familie worden door de geheime dienst onder politiebewaking geplaatst omdat de Gallo's nog steeds Bart op het spoor zijn. Bart heeft echter een eigen plannetje om voor eens en altijd met de Gallo's af te rekenen. Tijdens zijn verblijf in de VS heeft hij een spoor gevonden naar een huis in Limburg waar het hoofd van de familie - Alfredo Gallo - zich zou schuilhouden. Bart blijft nog enkele dagen bij zijn gezin om afscheid te nemen, en verklapt ook aan Trudy zijn plannetje. Zij vindt het gestoord dat Bart zich zomaar ten prooi laat gooien voor de Gallo's, maar volgens Pieter en Faroud is er relatief weinig gevaar, omdat ze klaarstaan om het huis binnen te vallen. Dankzij de tussenkomst van Trudy, komt ook Hanne het plan van haar vader te weten en komt ze ook afscheid nemen.

Op de grote dag neemt Bart afscheid van zijn gezin en vertrekt samen met Pieter en Faroud naar het huis van Alfredo. Eenmaal daar komt Bart voor een grote verrassing te staan. De dood van Umberto en Paolo hebben ervoor gezorgd dat Alfredo een beroerte kreeg, waardoor hij in een rolstoel zit. Zijn kleindochter Isabella Gallo woont nu in het huis en wil vrede sluiten met Bart omdat ze zelf geen zin heeft om de praktijken van haar familie verder te zetten. Trudy, Hanne en Jelle zitten thuis ongerust te wachten op Bart als de deur opengaat. Bart komt binnen en vertelt zijn gezin dat alle gevaar is geweken. Faroud denkt hier echter anders over en wil Bart en Pieter duidelijk maken dat alles veel te goed ging. Hij denkt dat er meer aan de hand is. Noch Bart noch Pieter willen Faroud geloven.

De volgende dag komt Leen op bezoek bij Bart. Leen praat haar mond voorbij als het over Faroud gaat. Bart komt erachter dat Trudy en Faroud een relatie hebben gehad. Bart is razend op Faroud omdat hij wist dat Bart nog leefde en dan toch met zijn vrouw naar bed is gegaan. Op Trudy is Bart echter niet boos omdat ze niet wist dat hij nog leefde. Trudy overweegt ondertussen om naar Amerika te verhuizen wanneer ze hoort dat Bart daar ook een goede job had. Ze wil samen met hem en Jelle ernaartoe om daar te gaan wonen en Faroud te kunnen vergeten. Maar Bart ziet dit plan helaas niet zitten. Hij vertelt Trudy dat hij niet terug wil naar Amerika.

Hanne is jarig en Bart probeert haar te bereiken, maar ze neemt niet op. Bart wil zijn dochter zien en beslist om haar op te zoeken. Onderweg worden ze echter opgehouden door mannen met een witte bestelwagen die op hun schieten. Gelukkig kunnen ze de aanvallers oppakken en Bart veilig stellen. De geheime dienst denkt dat alles veilig is nu dat deze "alleen werkende" mannen zijn opgepakt en blaast de bewaking op de Van den Bossches af, dit is tegen de zin van Faroud die denkt dat Isabella Gallo hier nog steeds achter zit. Nog geen dag later worden Trudy, Jelle en Louise ontvoerd en krijgt Bart een telefoontje van Isabella. Ze eist 5 miljoen euro losgeld, of Bart ziet zijn gezin nooit meer terug.

Bart en de familie doen er alles aan om genoeg gled bij elkaar te sprokkelen en na hulp van de hele familie en zelfs van Lars heeft de familie genoeg geld om Trudy en de kinderen vrij te krijgen.

Bart, Trudy, Louise en Jelle beslissen naar LA te verhuizen om er met een propere lei te beginnen. Terwijl het gezin in het appartement van Bart verblijven, gaan Bart en Trudy op huizenjacht.

In juni 2017 keren Bart en Trudy terug naar België om het huwelijk van Veronique en Mathias bij te wonen. Ze logeren tijdelijk bij Peter, in hun voormalige woning. Jelle is er echter niet bij, aangezien hij in de Verenigde Staten nog op kamp is op dat moment.

Aflevering5989-3
Aflevering5989-24

Terug naar L.A

Op het huwelijk van Mathias en Veronique wachten Bart en Trudy samen met de andere gasten op de komst van Veronique. Ze maakt haar opwachting en het huwelijk kan doorgaan. Tijdens de receptie achteraf geeft Cedric een vernietigende speech over zijn moeder en het feest wordt abrupt afgesloten. De volgende dag wordt Bart bij zijn vader verwacht omdat Jan nieuws heeft voor zijn kinderen: Linda heeft een terminale hersentumor. Nadien vertrekken Bart en Trudy terug naar L.A.

Familie 6090 005
2018-01-17 (66)

De liefdesproblemen van Jelle

In 2018 staan Bart, Trudy en Jelle plots voor de deur van Peter. Ze zijn gevlucht uit Los Angeles, maar willen niet vertellen waarom. Blijkbaar had Jelle een vriendinnetje met een agressieve stiefvader en Jelle en zijn gezin werden door de man bedreigd. Jelle mist zijn vriendin en wil terugkeren om haar te zien. Hij probeert op zijn eentje een vliegtuigticket te boeken, maar heeft een handtekening van een meerderjarige nodig om als alleenstaande minderjarige op reis te gaan.

Familie 6094 003
Familie 6095 004

Dubai

Bart probeert zijn werkgever duidelijk te maken dat hij niet kan terugkeren naar L.A. en hij krijgt een alternatief aangeboden. Hij kan in het kantoor in Dubai aan de slag gaan. Jelle wil absoluut niet naar Dubai en probeert alsnog naar Amerika te trekken. Hij wordt opgepakt door de politie omdat hij in de luchthaven op zoek gaat naar een handtekening van een volwassene. Trudy denkt dat al de veranderingen in Jelle's leven de laatste jaren hem niet goed doen en stelt Bart voor om met diens zoontje in België te blijven wonen. Bart gaat akkoord en vertrekt alleen naar Dubai.

Familie 6098 002
Familie 6181 006

De voetbalcarrière van Jelle

Jelle heeft het moeilijk nu zijn vader in Dubai woont en amper nog iets van zich laat horen. Ondertussen verdiept Jelle zich nog meer in zijn voetbal en wordt hij zelfs gevraagd om in een professionele ploeg te gaan spelen. Bart laat hem via Skype weten dat hij zijn studies niet mag verwaarlozen door voetbal. Jelle is het beu dat Bart hem de les blijft lezen terwijl hij zelfs de moeite niet kan doen om in het land te blijven. Bart beslist om dan toch in te stemmen zodat Jelle kan gaan voetballen in de ploeg.

2018-06-06 (1)
Familie 6190 006

Het ongeluk van Hanne

Wanneer Hanne wordt aangereden door Stan keert Bart meteen terug uit Dubai om er te zijn voor zijn dochter. De dokter stelt vast dat Hanne verschillende breuken in de ruggenwervel heeft en beslist om meteen te opereren. Na een operatie wordt ze in een kunstmatige coma gehouden. Ze ontwaakt al snel, maar er volgen nog verschillende kleine complicaties. Ondertussen merkt Bart dat Jelle het er moeilijk mee heeft dat zijn vader in Dubai woont en hij overweegt zijn ontslag om definitief terug te keren naar België. Uiteindelijk vertrekt hij toch terug naar Dubai.

Bart12018dter 0
Familie 6278 008

Trudy mist Bart

Trudy heeft het in België moeilijk zonder Bart en vertrekt voor een maand naar Dubai om bij hem te zijn. Wanneer ze terugkeert, geeft Trudy toe dat ze deze situatie niet leefbaar vindt. Jelle en Louise grijpen in en laten Bart terugkeren naar België om Trudy te overtuigen definitief mee te verhuizen naar Dubai. Louise vertrekt op hetzelfde moment op wereldreis, waardoor Trudy het minder moeilijk heeft om haar leven achter te laten. Nadat ze eerst samen naar een voetbalmatch van Jelle kijken, vertrekken Trudy en Bart samen naar Dubai.

Schermopname (4)
Familie 6425 na 001

Jelle naar Dubai

Jelle is in aanraking gekomen met drugs en wordt in een kunstmatige coma gehouden na een overdosis. Bart wordt op de hoogte gebracht en verwijt Peter een slechte voogd te zijn voor de tiener. Bart keert terug naar België voor het huwelijk van Guido en Emma. Hij wil een hartig woordje praten met zijn zoon en beseft dat Jelle zijn vader nodig heeft. Hij verplicht Jelle om mee te verhuizen naar Dubai. Jelle wil zijn vriendin Inez meebrengen en Bart probeert dat te regelen met haar moeder, Gloria. Enkele dagen later stappen ze met hun drietjes op het vliegtuig.

Aflevering 6601 om 10.34.33

Hanne vermist (deel 1)

Hanne is vermist en Bart wordt op de hoogte gebracht van haar verdwijning. Hij keert terug naar België om Jan en Quinten te helpen met de zoektocht. Samen nemen ze een filmpje op dat ze op social media posten.

Wordt binnenkort aangevuld

Trivia

  • Christophe Du Jardin, die de rol van Bart vertolkte in de beginjaren, vroeg op een gegeven moment aan de makers om zijn rol in de soap te verkleinen zodat hij zich meer op zijn studies kon concentreren. Dit was volgens de makers niet mogelijk, omdat ze van Bart een belangrijk personage wilden maken. Het denkproces dat hieruit volgde was de directe aanleiding voor de tijdsprong in 1997, waarbij een volwassen Bart kon worden geïntroduceerd.
  • Bart was het eerste gerecaste personage in de serie.
  • Wim Van de Velde, die de rol van Bart vertolkte van 1997 tot en met 2000, verliet de reeks voor een hoofdrol in de ziekenhuisserie van VTM: Spoed. 
  • Chris Van Tongelen speelde enkele jaren voor zijn debuut als Bart al eens een gastrol in de soap, als dokter Robin.
  • Chris Van Tongelen was getrouwd met Brigitte Derks, die enkele maanden de rol van Nel Veenstra op zich nam, de vrouw waarmee Bart een affaire had.
  • In 2014 schakelt Chris over van een vast contract naar naar dagcontracten. Hierdoor heeft hij minder opnamedagen, wat hem toelaat om geregeld zijn echtgenote en stiefzoon te gaan opzoeken in Amerika. Brigitte en haar stiefzoon zijn naar de VS vertrokken voor de muziekcarrière van Ian Thomas. In het najaar 2014 werd bekend gemaakt dat de toekomst van Chris bij de soap onzeker is, omdat Brigitte en Ian inmiddels hebben besloten om definitief in de VS te blijven. Chris zou graag bij hen gaan wonen. Op 27 april 2015 werd bekend gemaakt dat de samenwerking tussen Familie en Van Tongelen wordt stopgezet en op 31 augustus 2015 verdween Bart uit de reeks.
  • In augustus 2016 maakt acteur Chris Van Tongelen duidelijk 'dat de deur open stond voor een terugkeer naar Familie'. Begin september 2016 ontstond er plots een fel gerucht over een mogelijke terugkeer nadat www.figuratie.be op zoek was naar een look a like van Bart Van den Bossche. Niet veel later post actrice Amaryllis Temmerman (Greet Baele) foto's op sociale media over het feit dat ze terug op de set van Familie staat. Ook Caroline Maes (Mieke Van den Bossche) plaatste een foto met Van Tongelen over het feit dat het een blij weerzien was voor haar. Midden september 2016 werd de terugkeer van Van Tongelen aangekondigd in verschillende kranten.
  • Sinds zijn terugkeer in december 2016 duikt Bart nog maar zeer sporadisch op in de reeks, telkens voor korte periodes, omdat Chris Van Tongelen een vaste rol in Familie niet meer kan combineren met zijn andere projecten.

Generiek

Galerij

Foto's