FANDOM


† Ben Kelly
Seizoenen 2426 ProfielBens26
Eerste verschijning Aflevering 5493 - 15 april 2015
Laatste verschijning Aflevering 5794 - 3 oktober 2016
Gespeeld door Mattijn Hartemink
Kinderen -
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Gastpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenVerhaallijnenTriviaFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Ben Kelly is een gastpersonage dat van 15 april 2015 tot en met 24 juni 2015 en van 19 september 2016 tot en met 3 oktober 2016 vertolkt wordt door Mattijn Hartemink.

Familie en Liefdesleven

Ben was getrouwd met Cato. Hoewel ze probeerden om kinderen te krijgen, bleef hun huwelijk kinderloos. Hij ontmoet Liesbeth Pauwels wanneer ze zijn cursus gaat volgen in Reading. De twee belanden samen in bed, maar verbreken nadien het contact. Anderhalf jaar later zoeken de twee elkaar weer op en biecht Ben op dat hij Liesbeth nooit heeft kunnen vergeten. Liesbeth staat voor een verscheurende keuze en na enkele weken vraagt ze de scheiding aan met Benny om een relatie met Ben een kans te geven.

Beroepsleven

We leren Ben kennen als de Nederlandse docent die Business Management geeft in de universiteit van Reading, waar ook Liesbeth en Kitty Henney les van hem krijgen. Buiten zijn uren geeft Ben Liesbeth bijles, omdat ze het moeilijk heeft met de taal. Gedurende het 26ste seizoen doceert Ben nog altijd in Reading, maar nadien verhuist hij terug naar Nederland met Liesbeth.

Verhaallijnen

S24 E177 024
S24 E182 026
S24 E188 014
S24 E193 019
LiesbethBen
S24 E200 021

Ben is een Nederlandse docent die Business Managament geeft aan de universiteit in Reading. Liesbeth schrikt wanneer ze Ben Nederlands hoort praten tijdens de les, en hoopt dat ze zich hierdoor meer thuis zal voelen. Ben maakt echter meteen een afspraak: tijdens de les wordt er Engels gesproken. Liesbeth gaat akkoord en nadien krijgt ze extra bijles van Ben en leren de elkaar iets beter kennen. Ze gaan zelfs samen uit eten, maar wanneer Liesbeth een dagdroom heeft over Ben, begint haar studiegenote Kitty zich vragen te stellen. Ben blijft toenadering zoeken tot Liesbeth, en Kitty probeert haar te waarschuwen voor de gevolgen.

Wanneer Liesbeth op bezoek is bij Ben thuis ziet ze echter een foto van een vrouw op zijn kast staan, en beseft ze dat Ben helemaal geen verkeerde intenties heeft. Ze leert zelfs zijn vrouw Cato kennen. Benny is er echter minder gerust in, want hij is er zeker van dat Ben maar één ding wil.

Op een avond moet Liesbeth noodgedwongen bij Ben blijven slapen, omdat er buiten een hevige betoging plaatsvindt. Net op dat moment staat Benny in Reading om zijn vrouw te verrassen en hij is duidelijk sprakeloos wanneer hij te weten komt dat Liesbeth bij Ben is blijven slapen. De twee leren elkaar nadien kennen op restaurant, en er hangt duidelijk een vijandige sfeer tussen de twee mannen.

Uiteindelijk stelt Ben aan Liesbeth voor om definitief bij hem in te trekken. Ze spendeert sowieso al veel tijd bij hem, en het zou makkelijker zijn voor hun bijlessen. Liesbeth gaat akkoord, maar verzwijgt dit voor Benny. Het samenwonen verloopt echter niet vlot, wanneer de twee beseffen dat ze zeer weinig met elkaar gemeen hebben. Ben is meer geïnteresseerd in documentaires en kwalitatieve films, terwijl Liesbeth bijvoorbeeld liever geniet van een goede romantische komedie. Ook de kookkunsten van Liesbeth vallen bij Ben niet in de smaak. Wanneer Liesbeth van het thuisfront te weten komt dat Thomas overleden is, gaat ze onmiddellijk naar huis om bij haar familie te zijn.

De dag nadien keert Liesbeth alweer terug naar Reading, maar ze heeft het moeilijk om haar dochter achter te laten met haar verdriet. Ze zoekt troost bij Ben en de twee belanden samen in bed. Liesbeth heeft er onmiddellijk spijt van en biecht alles op aan Benny. Ben daarentegen heeft er helemaal geen spijt van, want hij heeft een open relatie met Cato. Liesbeth wil Ben geen verkeerde signalen geven en ze gaat terug naar haar eigen studio.

Enkele dagen later komt Ben haar nog succes wensen wanneer ze haar presentatie geeft over de Foodbar. Er zijn ook enkele belangrijke CEO's aanwezig en Ben vertelt Liesbeth dat één bepaalde CEO, van het bedrijf FineVine, veel interesse heeft in haar. Hij stelt de twee aan elkaar voor. Nadien zit het verblijf voor Liesbeth erop en neemt ze afscheid van Ben.

S26 afl5784 038
S26 afl5788 042
S26 afl5794 006

Wanneer Ben voor een seminarie een weekje in Mechelen verblijft, stuurt hij Liesbeth een sms'je om eens af te spreken. Liesbeth negeert het berichtje eerst, maar antwoordt uiteindelijk toch. De twee spreken af in een cocktailbar en Ben maakt duidelijk dat hij Liesbeth nooit uit zijn hoofd heeft kunnen zetten. Zijn huwelijk met Cato is op de klippen gelopen en hij hoopt dat deze keer Liesbeth toch voor hem zal kiezen. Het komt tot een tweede afspraakje en ze kussen.

Liesbeth zit vol twijfels, omdat haar huwelijk met Benny al lang niet meer is wat het geweest is. Ze is geneigd om voor Ben te kiezen, tot Benny het moeilijk krijgt door het nieuws dat hij vader had kunnen worden van het ongeboren kindje van Veronique. Liesbeth spreekt nog een laatste keer af met Ben om hem duidelijk te maken dat ze voor Benny kiest.

Niet veel later probeert Ben terug contact te zoeken, maar het is Benny die zijn smsjes onder ogen krijgt. Ben spreekt af met Benny, in de overtuiging dat hij Liesbeth te zien zal krijgen. Benny pakt Ben hard aan en het komt tot een gevecht waarbij Ben in het kanaal geduwd wordt. Ben maakt echter snel duidelijk dat Benny zich geen zorgen moet maken omdat Liesbeth voor hem gekozen heeft. Nadien verdwijnt Ben opnieuw uit beeld.

Liesbeth beslist alsnog om van Benny te scheiden en gaat een tijdje naar Nieuw-Zeeland - om bij haar dochter te zijn - en om na te denken over haar toekomst. Daarna gaat ze Ben opzoeken in Nederland en besluiten ze hun relatie een kans te geven. Liesbeth neemt haar intrek bij hem.

In februari 2020 belt Liesbeth naar Patrick met het nieuws dat Ben een ongeval heeft gehad en om het leven is gekomen.

Trivia

  • Bij het begin van het 25ste seizoen werd er op de website van VTM een scène vrijgegeven waarin Ben en Liesbeth afscheid van elkaar nemen wanneer Liesbeth terugkeert naar België. Deze scène werd echter geknipt uit de aflevering die op televisie getoond werd, waardoor Ben in principe nooit zijn opwachting maakte tijdens het 25ste seizoen.

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de affaire van Ben en Liesbeth, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.