FANDOM


Benny Coppens
Seizoenen 222324252627282930 Familie portret 2019 benny 01
Eerste verschijning Aflevering 4932 - 30 oktober 2012
Laatste verschijning -
Gespeeld door Roel Vanderstukken (voorheen Govert Deploige)
Huidig beroep Klusjesman Wolff & Bos
Huidige partner
Kinderen Arno Coppens en Stefanie Coppens
Ouders Alfons Coppens en † Liliane Saeys
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaQuotesGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Benny Coppens is een hoofdpersonage dat sinds 30 oktober 2012 vertolkt wordt door Roel Vanderstukken. Van 11 december 2017 tot en met 2 maart 2018 nam Govert Deploige tijdelijk de rol over.

Familie en Liefdesleven

Benny is de jongste uit een gezin met drie kinderen: allemaal jongens. Wat Benny het liefst doet is vrouwen charmeren en hij ziet er dan ook graag goed uit. In maart 2016 wordt duidelijk dat er een serieuze haar in de boter zit tussen Benny en zijn vader: Alfons. Hij heeft Alfons jarenlang verweten dat hij vreemdging, maar wist niet zijn moeder Liliane reeds jaren terminale kanker had.

Benny en Liesbeth leerden elkaar kennen op de middelbare school. Liesbeth had een relatie met Hans, de beste vriend van Benny, maar hij slaagde erin om Liesbeth van hem af te snoepen. Op haar 17de werd Liesbeth voor het eerst zwanger en beviel van Stefanie. Twee jaar later kregen ze nog een zoon: Arno. Het koppel stapt in het huwelijksbootje en ze nemen hun intrek bij Patrick

Wanneer Liesbeth voor enkele maanden naar het Engelse Reading vertrekt, heeft Benny het zeer moeilijk. Hij mist zijn vrouw en zoekt troost bij Veronique. De twee belanden samen in bed na een avondje uit. Benny biecht zijn misstap op maar zijn huwelijk met Liesbeth blijft standhouden. Nadien proberen ze samen een adoptiekindje te regelen, maar dat mislukt door hun financiële problemen. Wanneer Liesbeth ook haar relatie met Benny in twijfel trekt, is dat het einde van hun huwelijk. De twee gaan uit elkaar. Liesbeth zet de echtscheiding in.

Na zijn scheiding gaat Benny terug uit, maar zijn dates leveren weinig resultaat op. Hij heeft enkele weken een relatie met de jongere Ellie, maar maakt het uit omdat hij beseft dat hij Liesbeth probeert te vervangen door haar. Na nog meer mislukte korte relaties, bloeit er iets moois tussen Benny en Viv. Benny ontmoet echter Robyn en begint een relatie met haar. Na een tijdje komt Robyn bij hem wonen. In december 2018 maakt Robyn een einde aan hun relatie, maar in 2019 geeft ze Benny nog een tweede kans. Ze zijn vervolgens een tijdje opvangouders van Vince. In 2020 zorgt de terugkeer van Liesbeth ervoor dat Robyn een einde maakt aan hun relatie.

Benny en Liesbeth geven opnieuw toe aan hun gevoelens, maar hun relatie wordt niet door iedereen goed onthaald. Benny krijgt opnieuw twijfels omdat hij merkt dat er nog altijd veel verschillen zijn en hij maakt er terug een einde aan.

Studies en Beroepsleven

Hoewel Benny meerdere diploma's op zak heeft, waaronder een diploma automechanica en EHBO, heeft hij weinig ambitie op werkvlak. Benny leefde vele jaren van een werkloosheidsuitkering. Om toch wat geld bij te verdienen, knapte hij hier en daar klusjes op, vaak in het zwart. Ook hielp hij af en toe zijn schoonvader Patrick in diens atelier.

Uiteindelijk kon de familie Benny overtuigen om vast werk te gaan zoeken. Hij schrijft zich in bij een interimkantoor, maar is niet tevreden met de werkjes die hij krijgt. Benny gaat vervolgens aan de slag bij VDB Fashion als klusjesman.

In april 2016 wordt Benny ontslagen omdat hij laptops van VDB stal en doorverkocht om zijn financiële problemen te kunnen verminderen. Wat later gaat hij tijdelijk aan de slag in De Proeverij, waar Niko hem zwartwerk laat verrichten om zijn grote bestelling op tijd in orde te krijgen. Nadien krijgt Benny zijn oude job bij VDB Fashion terug. In 2019 geeft Benny zelf zijn ontslag nadat hij 1 miljoen euro gewonnen heeft met de lotto, maar hij keert door verveling terug naar Fashion.

Verhaallijnen

De jonge Benny Coppens heeft geen gemakkelijke jeugd. Hij groeide samen met zijn twee broers op bij zijn strenge vader Alfons Coppens terwijl zijn moeder terminaal ziek was. Wanneer Benny zijn vader betrapt bij het vreemdgaan met een zekere Betty, is dat voor Benny reden genoeg om een grote afkeer te krijgen van zijn vader. Als tiener wordt Benny verliefd op Liesbeth Pauwels, die op dat moment nog een relatie had met zijn beste vriend Hans Deschutter. Benny en Liesbeth worden een koppel en de zestienjarige Liesbeth wordt zwanger. Benny neemt uiteindelijk zijn intrek bij haar en haar vader Patrick Pauwels.

Ludo benny
Benny is dronken

De intrede van Benny en Patrick

Benny maakt samen met zijn schoonvader Patrick zijn opwachting in de Jan en Alleman en hij geraakt aan de praat met cafébaas Jan. Benny en Patrick vertellen dat ze een zaakje zijn gestart in het repareren van elektronische spullen. Jan toont hem zijn broodrooster dat stuk is en Benny is in staat om deze meteen de repareren. Wanneer Benny na een lange avond dronken naar huis wil gaan, botst hij met zijn auto tegen de auto van Jan. Liesbeth probeert het te regelen zonder verzekering, maar Patrick stelt voor dat Benny de auto van Jan volledig zal herstellen.

FamiliePauwels
Benny

Zwartwerk

Niet veel later vraagt Jan alweer een vriendendienst van Benny. Zijn koelkast is kapot en Benny gaat het repareren. De dag dat Benny aan de slag is, krijgt Jan plotseling controle van de arbeidsinspectie en Benny krijgt een boete voor zwartwerk. Hij beseft al snel dat hij de waarheid moet vertellen aan Liesbeth. Het gaat van kwaad naar erger wanneer Benny voorstelt dat Liesbeth fulltime kan gaan werken om deze boete te betalen. Vervolgens krijgt Benny veel commentaar van zijn schoonvader, Patrick, en er ontstaat ruzie binnen het gezin.

Familie afl4957 01
Familie afl4964 03

Liesbeth overvallen

Wanneer Liesbeth in het ziekenhuis belandt na een overval, is Benny enorm ongerust en hij gaat haar onmiddellijk bezoeken. Het wordt al snel duidelijk dat Liesbeth geen blijvende letsels zal hebben maar ze zal toch enkele dagen in het ziekenhuis moeten blijven. Benny wil ervoor zorgen dat Stefanie het huishouden op zich neemt, maar die ziet dat niet zitten. Benny probeert alle taken over te dragen aan zijn huisgenoten zodat hij zelfs niets moet doen. Het is vooral Arno die geweldig geïrriteerd is door zijn gedrag.

Benny & Arno
FamiliePauwelshhh

De hulp van Rita

Het gaat van kwaad naar erger binnen het huishouden maar uiteindelijk krijgen ze hulp van Rita die Patrick uit de nood wil helpen. Benny profiteert hier natuurlijk van en laat Rita alle klusjes opknappen in het huishouden. Zoon Arno vindt het gedrag van zijn vader onuitstaanbaar en vertelt alles aan zijn moeder. Liesbeth wil de touwtjes terug in handen nemen en vraagt aan dokter Victor Praet om het ziekenhuis te verlaten. Liesbeth is nog steeds niet helemaal genezen dus heel het gezin zal opnieuw zijn handen uit de mouwen moeten steken.

Familie afl5012 02
883506 10151521704512491 980579773 o

Stefanie en Hans

Na Liesbeths herstel, heeft Stefanie een nieuwe vriend, Hans. Hij blijkt een moeilijk verleden te hebben met haar ouders. Hans heeft namelijk dezelfde leeftijd als Benny en was vroeger verliefd op Liesbeth. Benny is dan ook tegen de relatie tussen Hans en zijn dochter. Diane, de moeder van Hans, komt zich met de situatie moeien en vertelt dat Benny vroeger stiekem naar haar keek terwijl ze in bad ging. Stefanie vindt het gedrag van haar vader degoutant en vertrekt. Benny heeft al snel spijt en beiden maken het weer goed. Stefanie keert terug naar huis nadat ze met Hans gebroken heeft.

Familie afl5072 06
Familie afl2083 01

Aan de slag bij Fashion

Ook Arno wordt verliefd. Wanneer heel het gezin bijklust opdat Arno zo snel mogelijk naar Amerika kan gaan, is Benny de enige die niet helpt. Om zijn zoon dan toch te helpen, solliciteert hij voor de job als klusjesman de VDB Fashion. Hij wordt aangenomen. Naast zijn job als klusjesman, speelt hij geregeld voor 'paspop'. Omdat zijn vrouw Liesbeth hem in het oog wil houden als hij naar de knappe modellen zit te kijken, komt ook zij voor de VDB Holding werken in de Foodbar. Veronique stelt hem ook aan als mascotte voor de Foodbar. Hij moet in een wortelkostuum flyers uitdelen en reclame maken.

Familie afl5102 04
Familie afl5105 26

De wielerwedstrijd

Als Mathias een wielerclubje opricht, doet Benny hier meteen aan mee. Tijdens het buurtfeest zal er ook een grote wielerkoers georganiseerd worden en Benny is er zeker van dat hij deze koers zal winnen. Hierdoor komt er veel druk op zijn schouders te staan vooral wanneer er bij weddenschappen vaak voor hem gekozen wordt. Op de dag van de wedstrijd wil Benny doping gebruiken om er zeker van te zijn dat hij zal winnen. Patrick betrapt zijn schoonzoon en zet hem op zijn plaats. Benny smijt de pillen in de vuilbak en kan ook zonder doping als eerste over de streep rijden.

Twee maanden later

640px-Familie afl5152 02
640px-Familie afl5152 04
Familie5195
BennyPatrickWeek12
640px-Familie afl504 01
Familie 5210 002
640px-Familie 5269 02
640px-Familie 5272 001
Familie 5271 002
640px-Familie 5294 003
640px-Familie 5312 002

Benny geniet nog altijd van zijn overwinning, maar ondertussen gaat het gewone leven verder binnen de familie Pauwels. Arno Coppens heeft zich volledig op zijn herexamens gestort én op de aanmaak van een nieuwe website voor VDB Fashion. Benny en Liesbeth Pauwels willen niet dat Arno zich overwerkt maar zijn tegelijkertijd enorm trots op hun zoon wanneer hij erin slaagt om beide taken tot een goed einde te brengen.

Wanneer Liesbeth in de Foodbar de hulp krijgt van Zjef De Mulder, zorgt dat onmiddellijk voor veel speculatie binnen de familie Pauwels. Terwijl Liesbeth hem probeert te koppelen met Stefanie Coppens, is Benny ervan overtuigd dat Zjef homo is. Stefanie denkt dan weer dat hij iets voelt voor Evy Hermans. Benny blijkt het bij het rechte eind te hebben wanneer Zjef aan Liesbeth vertelt dat hij homo is.

Benny rookt al jarenlang niet meer maar tijdens een pauze op het werk wordt hij opnieuw in verleiding gebracht. Hij besluit toch nog eens te roken samen met een paar collega's maar Benny heeft er al snel spijt van. Het is voor hem dan ook zeer moeilijk om van de sigaret te blijven. Arno Coppens en de rest van de familie begint al snel door te hebben dat er iets aan de hand is. Arno probeert zijn vader terug op het goede pad te brengen maar dat is moeilijker dan verwacht. Het is uiteindelijk dankzij de overtuigingskracht van Liesbeth Pauwels dat Benny voorgoed kan stoppen.

Er zijn al een tijdje inbrekers aan het werk in en rond Mechelen en dat ontgaat Benny ook niet. Hij wil zich graag aansluiten bij de burgerwacht van Mathias Moelaert en Didier Spinel maar bedenkt zich al snel wanneer hij beseft dat Didier ze niet alle vijf op een rij heeft en met wapens wil werken.

VDB Fashion heeft enkele fotoshoots gepland met modellen in lingerie en Benny wil daar maar al te graag bij zijn. De eerste fotoshoot moet hij echter missen omdat er een noodgeval was in Antwerpen. Omdat hij ook de tweede shoot niet wou missen, besluit Benny om te prutsen met de verwarmingsinstallatie zodat hij zeker in Mechelen moet blijven om het te repareren. Wat Benny echter niet verwachtte was dat het deze keer een fotoshoot met mannelijke modellen was.

Ondertussen is de verwarming nog steeds kapot bij VDB en Veronique Van den Bossche begint ongeduldig te worden. Benny beseft dat hij meer kapot gedaan heeft dan verwacht en dat alleen een vakman het zal kunnen repareren. De vakman vertelt dat er sabotage in het spel is en Veronique verdenkt onmiddellijk Benny. Hier kan Benny helemaal niet mee lachen en hij dreigt er zelfs mee hogerop te gaan. Liesbeth Pauwels beseft dat Benny zich moet excuseren bij Veronique voor het te laat is en Benny besluit zich erbij neer te leggen. 

Stefanie Coppens heeft een nieuwe vriend, Jens Colpaert. Al snel blijkt dat Jens gokschulden heeft, ter waarde van 7000 euro. Jens heeft een plan: Hij wil Stefanie laten verkrachten en dan is hij al meteen de helft van zijn schulden kwijt. Stefanie kan ontsnappen, maar wanneer ze wenend thuiskomt en alles vertelt vertrekt Benny razend naar Jens. Er volgt een vechtpartij waarbij na een paar klappen Benny wegloopt.

De volgende dag wordt Benny aangehouden op verdenking van moord op Jens. Benny wordt onmiddellijk naar het politiebureau overgebracht waar hij dagenlang ondervraagd wordt. Benny blijft beweren dat hij onschuldig is maar de politie gelooft hem niet, vooral omdat er geen andere verdachten zijn. Benny beseft dat hij in de problemen zit en wanneer hij overgebracht wordt naar de gevangenis, kan hij ontsnappen. Dagenlang hoort de familie Pauwels niets meer van Benny en ze vragen zich luidop af waar hij naartoe is. Ook de politie zit met veel vraagtekens. 

Ondertussen kan Benny onderduiken in het appartement van Rita Van den Bossche. Benny wil al snel zijn familie zien maar volgens Rita is dit te riskant, vooral omdat de politie het huis van Patrick in de gaten houdt. Uiteindelijk kan de politie Raf oppakken en gaat hij over tot bekentenissen, waardoor Benny wordt vrijgesproken. Ze vertrekken nadien op reis naar Venetië waardoor ze alle spanningen van de voorbije weken achter hun kunnen laten.

Benny is er niet over te spreken dat de vrouwen nu mee gaan koersen. Vooral omdat Liesbeth Pauwels hem nu in de gaten kan houden in het café. Benny begint plots te twijfelen aan zichzelf en gaat op dieet. Hij begint ook inventief te sporten. Hij wil er graag goed uitzien en brengt al snel een bezoek aan de wellness. Liesbeth vraagt zich af waarom Benny plotseling zoveel moeite doet en kan hem overtuigen om hiermee te stoppen.

De nieuwste hobby van Benny: tuinieren, loopt volledig uit de hand. Benny is alleen nog maar met zijn groenten bezig, en heeft geen oog meer voor Liesbeth. Daar wil zij iets aan veranderen en ze probeert opnieuw zijn aandacht te trekken. Wanneer Liesbeth één keer haar pil vergeet in te nemen, vreest de hele familie dat ze opnieuw zwanger is. Liesbeth gaat op bezoek bij Leen Van den Bossche en komt te weten dat de zwangerschapstest negatief is. Benny is minder opgelucht dan Liesbeth, en wou eigenlijk graag nog een derde kindje. Liesbeth ziet dit idee helemaal niet zitten en wil zelfs dat Benny zich laat steriliseren.

De volgende dagen probeert Liesbeth haar man te overtuigen dat een sterilisatie de beste oplossing is. Benny wil er niets meer over horen en probeert zo weinig mogelijk thuis te zijn om Liesbeth te ontwijken. Hij gaat achter zijn uren bijvoorbeeld decors bouwen bij de musicalgroep waar Linda Desmet onlangs lid van is geworden. Maar zijn kinderwens blijft door zijn hoofd spoken. Benny besluit eerlijk te zijn tegenover Liesbeth en hij vertelt dat hij nog heel graag een kindje wil. Wanneer Liesbeth en Benny samen een nachtje op Arthur Van den Bossche babysitten, komen ook bij haar de gevoelens weer boven. Liesbeth gooit haar pil in de vuilbak.

Familie 5328 001
640px-Familie 5329 002
S24e009 05
5340 02
S24e032 15
Afl57 41
640px-Familie 5341 002
25 Afl70
640px-Familie 5398 004
S24 E073 025
S24 E088 009
S24 E117 018
Familie 5465 01
Familie 5470 002
Familie 5470 004
Familie 5470 001
11121780 10153263585342491 759634082728437539 o
Familie 5520 002
BennyVeronique
S24 E183 003
S24 E188 014
S24 E195 030
S24 E205 004
S24 E220 130

Benny en Liesbeth Pauwels vieren samen de verloving van Mieke Van den Bossche en Niko Schuurmans in de Jan en Alleman. Ze gaan echter iets vroeger naar huis omdat ze nog willen oefenen voor een kindje. Hun wilde plannen worden echter verstoord wanneer Agnes Moelaert een dringend telefoontje van Mathias Moelaert krijgt. Delphine Van Winckel is vermist en Agnes denkt dat ze iets te maken heeft met de moord op Elise Casters. Terwijl Agnes haar dochter zoekt, wachten Benny, Liesbeth en Patrick Pauwels geduldig op nieuws. Agnes kan Delphine kalmeren en ervoor zorgen dat zich laat opnemen in een instelling.

Twee maanden later

Benny is bijzonder zorgzaam voor Liesbeth en dat merkt Stefanie Coppens, die ondertussen terug is van Frankrijk, al snel op. Ze is er zeker van dat haar mama opnieuw zwanger is en de volgende dag vertellen Benny en Liesbeth het goede nieuws aan hun gezinnetje. Liesbeth wil dat het nieuws nog geheim blijft voor hun vrienden, maar Benny vertelt het toch aan Jan Van den Bossche, waardoor al snel iedereen van de familie Van den Bossche het weet.

De zwangerschap verloopt echter niet zonder problemen. Liesbeth verliest meerdere keren bloed, en Benny wil dat ze zich onmiddellijk laat onderzoeken door Leen Van den Bossche. Leen verwijst hen door naar het ziekenhuis en daar vertelt de gynaecoloog dat Liesbeth een buitenbaarmoederlijke zwangerschap heeft. Het kindje wordt weggenomen, omdat het geen kans op overleving heeft. Bovendien werd er een gezwel ontdekt in haar baarmoeder en Liesbeth neemt de drastische beslissing om haar baarmoeder preventief te verwijderen. Benny breekt en kan dit maar moeilijk verwerken. Zijn droom om nog een derde kindje te krijgen, moet hij definitief opbergen.

Benny moet zich echter sterk houden voor Liesbeth omdat ze in het ziekenhuis de ziekenhuisbacterie oploopt en naar Intensieve wordt gebracht. Patrick Pauwels keert vervroegd terug naar België om bij zijn familie te zijn. Enkele dagen later mag Liesbeth alweer naar huis omdat ze aan de beterhand is. Ze gaat nog niet meteen werken en Benny besluit haar in de watten te leggen.

Wanneer Benny benaderd wordt door Mathias Moelaert in verband met de stalking van zijn secretaresse, probeert Benny hem zo goed mogelijk advies te geven. Benny waarschuwt zijn goede vriend dat Agnes wel eens gevaarlijk uit de hoek kan komen, net zoals Glenn Close in de film 'Fatal Attraction'. Wanneer Mathias eindelijk Agnes ontslaat, biedt Benny zijn hulp aan in de zoektocht naar een nieuwe secretaresse. Er zijn verschillende kandidaten en Benny zorgt ervoor dat Mathias deze keer een minder aantrekkelijke secretaresse in dienst neemt. Samen kiezen ze unaniem voor Jenny Versteven.

Sinds Liesbeth Pauwels de gerante van de Foodbar is, reiken haar ambities heel ver. Ze wil de Foodbar opnieuw uitbreiden tot een heuze keten in België, maar zonder diploma wil Peter Van den Bossche haar die kans niet geven. Op aanraden van Thomas Van den Bossche gaat Liesbeth alsnog voor haar diploma middelbaar onderwijs gaan, maar dat betekent wel dat ze weinig tijd zal kunnen vrijmaken voor haar gezin. Benny twijfelt, maar wil zijn vrouw deze kans niet ontzeggen en steunt haar voor de volle 100% tijdens haar studies.

Ondertussen wil Benny zijn hulp aan filmstudent Elias bieden. Hij is bezig met een bijzonder project en komt vaak ten huize Pauwels over de vloer. Maar de bezoekjes hebben nog een andere reden. Hij is namelijk tot over zijn oren verliefd op Stefanie Coppens en Benny heeft dit al snel in de gaten. Hij probeert te verhinderen dat de twee alleen zijn en slaagt in zijn opzet.

Liesbeth is volop aan het studeren, maar verliest haar gezin helemaal uit het oog. Benny en Patrick Pauwels vinden ze dat het rustiger aan moet doen, maar kunnen haar niet overtuigen om de boeken neer te leggen. Liesbeth wil niet langer gestoord worden thuis en gaat voor enkele dagen bij Agnes Moelaert in Frankrijk logeren om haar Frans te oefenen. Ondertussen probeert Benny het huishouden te runnen, maar vooral de afwas zorgt voor veel problemen. Benny komt met de oplossing en koopt een afwasmachine. Na haar terugkomst gaat Liesbeth haar eerste examens afleggen en is ze met glans geslaagd.

Enkele dagen later staat Arno Coppens terug in België. Zijn stage in China is achter de rug, maar hij is niet alleen teruggekomen. Hij heeft namelijk een Chinees meisje meegebracht: Wang Li. Arno en Wang Li zijn een koppel en hij wil haar voorstellen aan zijn familie. Liesbeth en Benny zijn volledig van hun melk met dit nieuws, maar proberen het meisje zo goed mogelijk op te vangen. Wang Li houdt er echter vreemde gewoontes op na, en kan zich niet aanpassen aan de westerse keuken. Benny wil dat ze zich thuis voelt en gaat naar een Chinees restaurant om eten te bestellen. Maar wie ziet hij daar als serveerster opdienen? Arno biecht nadien op dat hij zijn familie wou beetnemen en dat Wang Li gewoon een Belgisch meisje is. Om haar excuses aan te bieden nodigt Wang Li het hele gezin uit in het restaurant van haar ouders, maar Liesbeth heeft daar iets te diep in het glas gekeken. Ze komt ten val en belandt met haar been in het gips.

Vlak voor kerstmis raken zowel Benny als Patrick gescheiden van hun gezin door een gekantelde tankwagen in Mechelen. Er is een giftige stof vrijgekomen en niemand mag zijn woning verlaten. Benny en Patrick waren op dat moment in de Jan en Alleman en moeten enkele dagen met Jan Van den Bossche, Mathias Moelaert, Albert Thielens en Arthur Van den Bossche doorbrengen. Geen eenvoudige opdracht, want het gehuil van Arthur, het slaapgebrek en het gebrek aan voedsel zorgt voor een domper op de sfeer. Benny is dan ook dolgelukkig wanneer hij terug naar zijn Lizzy mag.

Wanneer haar been uit het gips mag, gaat Liesbeth terug aan de slag in de Foodbar. Ze krijgt van Peter Van den Bossche de kans om enkele maanden naar Engeland te trekken voor een seminarie. Liesbeth ziet deze kans wel zitten, maar durft Benny niet op de hoogte te brengen. Ze doet stiekem mee aan een examen en ze wordt toegelaten. Benny en Patrick merken een vreemde betaling op, en Benny denkt meteen dat Liesbeth een weekendje Engeland geregeld heeft voor Valentijn. Tot Liesbeth eerlijk is over haar plannen en Benny compleet over zijn toeren is. Hij is razend omdat ze gelogen heeft en gaat naar de Jan en Alleman om af te koelen. Enkele dagen later komt Benny tot inkeer en beseft hij dat hij eigenlijk enorm fier is op zijn vrouw. Het zal niet makkelijk zijn om Liesbeth te laten gaan, maar toch geeft hij zijn toestemming.

Zowel Stefanie Coppens als Arno Coppens hebben een nieuw lief, maar dat verloopt niet van een leien dakje. Benny stelt zich vooral enorm beschermend op tegenover zijn dochter, omdat Thomas Van den Bossche haar niet altijd even goed behandelt. Thomas heeft veel geheimen en stoot zich van Stefanie af om haar te beschermen. Benny maakt het hem dan ook duidelijk dat hij Stefanie niet mag kwetsen, of er vallen gewonden.

Ook het nieuwe liefje van Arno, Estee Eeckelaert, zorgt voor onenigheid binnen de familie. Benny vindt Estee een 'topgriet' omdat ze ook verstand heeft van films, maar de rest van de familie is minder enthousiast. Vooral Liesbeth heeft meteen in de gaten dat Estee haar absoluut niet moet hebben.

Ondertussen ontstaat er ruzie tussen Benny en zijn goede vriend Bart Van den Bossche. Na een nachtje stappen hebben ze allebei iets te veel gedronken, en lijkt het alsof ze gevochten hebben. Ze herinneren zich niets meer, maar Benny wil weten wat er die nacht juist gebeurd is. Ook Bart gaat op onderzoek in het café waar ze het laatst geweest zijn, maar komt geen stap dichter bij de waarheid. Tot Benny zich plotseling dingen begint te herinneren. Bart en Benny hadden een gesprek over vrouwen, en Bart gaf toe dat hij Liesbeth wel ziet zitten, waardoor Benny met hem gevochten heeft. Liesbeth voelt zich gecharmeerd, maar voor Benny is dat reden genoeg om hun vriendschap op te zeggen. Tot Trudy en Liesbeth ervoor zorgen dat de twee mannen hun problemen opzij kunnen zetten.

Liesbeth staat klaar om naar Reading te vertrekken en in de Foodbar zijn ze nog steeds op zoek naar een extra kracht. Benny geeft zichzelf op als vrijwilliger, en lijkt het werk in de Foodbar zelfs graag te doen. Tot hij beseft dat hij nadien ook nog de hele Foodbar moet opkuisen. Benny geeft er dan na enkele dagen al de brui aan. Benny en Liesbeth vertrekken samen naar Reading, waar ze nog een laatste keer afscheid kunnen nemen. Benny heeft het moeilijk zonder zijn Lizzy, maar krijgt veel steun van zijn gezin. Wanneer Delphine Van Winckel enkele dagen bij de familie Pauwels komt logeren, wil Benny zich dan ook over haar ontfermen.

Benny komt via Skype te weten dat Liesbeth in Reading kennis gemaakt heeft met één van haar docenten: de Nederlandse Ben Kelly. Benny komt te weten dat de twee veel tijd samen spenderen, omdat hij haar bijles geeft en helpt met haar cursusmateriaal. Benny is jaloers op de plotse hechte band van de twee en wil persoonlijk naar Reading afzakken om na te gaan of er niets is tussen de twee. Wanneer ze Ben in een restaurant tegen het lijf lopen, wil Benny hem waarschuwen dat hij niets moet proberen met zijn vrouw.

Terug in België wordt Benny plots gecontacteerd door Veronique Van den Bossche. Zij vraagt zich af wat Liesbeth van plan is met de Foodbar en hoopt dat ze via Benny meer te weten komt over de internationale plannen van Peter. Benny vertelt dat Liesbeth inderdaad de Foodbar internationaal wil uitbreiden, en Veronique wil deze taak van haar overnemen. Benny is enthousiast, omdat Liesbeth dan misschien gewoon naar huis kan komen. Liesbeth wil hier echter niets van weten en het plannetje van Veronique en Benny mislukt. Ondertussen hebben de twee elkaar beter leren kennen en ontdekt Benny de meer emotionele kant van Veronique. Zeker wanneer ze toegeeft dat ze zich vaak heel eenzaam voelt. De twee gaan verschillende keren samen uit eten, omdat Veronique hem wil bedanken voor zijn hulp.

Na de begrafenis van Thomas Van den Bossche en Bart Van den Bossche zijn zowel Benny als Veronique zeer emotioneel. Ze belanden samen in bed, en daar heeft Benny onmiddellijk spijt van. Hij probeert Veronique te ontwijken en is er van overtuigd dat hij de waarheid aan Liesbeth moet vertellen. Tijdens een zeer moeilijk skypegesprek biecht Benny zijn misstap op en moet Liesbeth ook toegeven dat ze met Ben naar bed is geweest op hetzelfde moment. Benny is er het hart van in en vertrekt onmiddellijk naar Reading zonder zijn gezin te waarschuwen. Terwijl Benny en Liesbeth hun problemen proberen op te lossen, is iedereen in België doodongerust. Wanneer Benny terug is, is hij zeer prikkelbaar en vragen Patrick en Stefanie zich af wat er aan de hand is tussen de twee. Benny geeft toe dat er even problemen zijn geweest, maar dat alles terug in orde is. Benny en Liesbeth vergeven elkaar en willen hun huwelijk niet zomaar opblazen.

Het Reading avontuur van Liesbeth zit er bijna op en ze moet haar grote presentatie geven, waar ook een paar belangrijke CEO's aanwezig zullen zijn. Na afloop van haar presentatie wordt Liesbeth aangesproken door Mr. Dean, de CEO van een grote, internationale firma. Ze willen Liesbeth een job aanbieden. Liesbeth wil dit met Benny overleggen, maar Benny is zeer duidelijk. Hij wil dat Liesbeth gewoon terug naar huis komt en probeert Peter er zelfs van te overtuigen om Liesbeth tegen te houden. Wanneer Liesbeth in Reading opnieuw aangesproken wordt door de CEO, wachten Benny en de rest thuis gespannen op haar antwoord.

S25 E002 005
S25 E004 021
Familie s25 5560 002
Familie 5582 002
Familie 5566 004
Familie 5575 004
Familie 5576 003
Foto2Aflevering5602
Familie 5607 004-30a4jd4irfnzlsvkloi0p6
Familie 5607 005-30a4jddkg0qd5wdbdevbwq
Familie 5627 001-30gmcbrkrzbcbtzq9ndq16
Familie 5633 004-30hp3lg1xhcy949imac3re
Familie 5651 002
Familie 5654 001
Familie 5657 004-30qfhsev6bgqsa8prjlv62
5672-5
Familie 5688 001
Familie 5692 001
Familie 5698 001
Familie 5700 002
Aflevering 5703-1
Familie 5711 001
Familie 5717 003
Familie 5727 004
Aflevering 5732-6
Aflevering 5745-5
AAh4j2q.img
13458508 1082188168540629 3627233332604139555 o

Liesbeth vertelt aan Benny dat ze de job heeft aangenomen bij FineVine en dus enkele maanden naar Amerika zal trekken om er een opleiding te volgen. Benny kan deze beslissing niet verkroppen en vreest voor het einde van zijn huwelijk. Wanneer hij via Mathias Moelaert te weten komt dat de zoon van Veronique in het ziekenhuis ligt, gaat hij meteen naar daar om haar te steunen.

Twee dagen later staat Liesbeth terug in België, maar haar verblijf is van korte duur, want de dag nadien vertrekt ze alweer. Benny kan zijn ontgoocheling niet wegsteken en het komt tot een pittige discussie tussen de twee en ook het woord 'scheiding' valt. De twee kunnen hun ruzie oplossen vlak voor Liesbeth vertrekt en plannen hun eerste weerzien in Las Vegas waar ze opnieuw in het huwelijksbootje zullen stappen.

Twee maanden later

Binnen VDB valt het duidelijk op dat Peter en Stefanie plotseling wel heel veel tijd met elkaar spenderen en dat de twee het goed met elkaar kunnen vinden. Al snel duiken er roddels op over een eventuele affaire tussen de twee, al maken de twee meteen duidelijk dat ze gewoon vrienden zijn. Benny vertrouwt het zaakje niet en pakt Peter hard aan omdat hij wil weten wat hij met zijn dochter van plan is. Stefanie schaamt zich voor het gedrag van haar vader, zeker wanneer hij plots zijn opwachting maakt in de loft van Peter. Ze eist dat hij zijn excuses aanbiedt.

Nu Mathias zijn intrek genomen heeft bij de familie Pauwels, wil Benny er persoonlijk voor zorgen dat hij opnieuw aan het daten slaagt. Hij kan Mathias overtuigen om een profiel aan te maken op een datingsite. De dates van Mathias lopen echter nooit goed af en uiteindelijk neemt hij zijn intrek bij Trudy.

Delphine Van Winckel staat plots terug in België en zorgt meteen voor enige onrust binnen de familie. Zeker wanneer ze Agnes Moelaert beschuldigt van de moord op haar ex-vriendje Xavier. Benny en Patrick zijn de spanningen in huis al snel beu en maken zich zorgen over de discussies die zich blijven opstapelen. Wanneer Delphine zich ook enorm grof opstelt tegenover Stefanie, is het voor Benny genoeg en hij verliest zijn geduld. Uiteindelijk komt de waarheid toch naar boven. Xavier had een overdosis gekregen en stierf in het huis van Agnes. Zij wou niet dat Delphine dit te weten kwam en begroef hem in de tuin.

Dankzij een weddenschap tussen Benny en Simon is Benny aan het lezen geslagen. Als hij een boek kan uitlezen, krijgt hij namelijk een bak bier cadeau. Benny wil zijn schoonzoon overtuigen van zijn doorzettingsvermogen, maar beseft al snel dat hij het lezen eigenlijk nog niet zo slecht vindt. Door te lezen, begint Benny te beseffen dat hij zich thuis verveeld en dat hij zijn vrouwtje enorm hard mist. Hij reageert dit af op zijn gezin en loopt de volgende dagen zeer geïrriteerd rond. Wanneer hij nadien stomdronken het feestje van Niko verstoort, is Stefanie het grondig beu en zet ze haar vader op zijn plaats. Benny verontschuldigt zich bij de 'Friends' en zoekt opnieuw toenadering omdat hij zich eenzaam voelt. Hij kan Liesbeth echter niet langer missen en beslist om naar Amerika te reizen om eindelijk werk te maken van hun tweede huwelijk. Niet veel later vertrekt hij naar L.A.

Twee weken later staan zowel Benny als Liesbeth terug voor de deur. Ook Liesbeth keert definitief terug naar België nu ze haar opleiding vroegtijdig stopgezet heeft. De weerzien met haar gezin is voor Liesbeth het ultieme bewijs dat haar plaats in België is. De confrontatie met Veronique verloopt minder hartelijk en ook Benny ziet de twee liever zo weinig mogelijk bij elkaar in de buurt.

De terugkeer van Liesbeth heeft toch een nadeel, want ze voelt zich niet meer thuis in haar eigen familie. Ze heeft het gevoel dat niemand haar nog nodig heeft. Benny probeert haar op te monteren en geeft haar een grote klomp klei zodat ze haar creativiteit kan laten werken om een groot kunstwerk te maken. Al snel wordt duidelijk dat Liesbeth haar miskraam van een jaar geleden nog steeds niet verteerd heeft, omdat ze toch nog graag een kindje had gehad. Ze besluit het hierover met Benny te hebben, omdat ze graag een kindje wil adopteren. Benny wil er niets van weten, want hij wil niet opnieuw in een emotionele rollercoaster belanden om dan uiteindelijk toch maar teleurgesteld te worden.

Liesbeth kan Benny toch overtuigen en samen brengen ze de procedure van de adoptie in gang door het papierwerk te doorlopen. Al snel beseffen de twee dat het nog enkele maanden of misschien zelfs jaren kan duren voor ze een adoptiekindje kunnen krijgen. Zeker omdat er een heleboel procedures vooraf gaan. Toch willen ze niet opgeven en willen ze er volledig voor gaan.

Op een avond loopt Benny de jonge Cédric Van de Caveye tegen het lijf in de Jan en Alleman. Hij heeft opnieuw ruzie gemaakt met zijn moeder en is het thuis grondig beu. Benny wil de jongen opmonteren en neemt hem mee naar de cinema. De twee amuseren zich te pletter en Cédric krijgt een geniaal idee. Omdat hij het thuis niet langer uithoudt, wil hij graag bij de familie Pauwels komen logeren. Ook Benny vindt dat een goed idee en legt het idee voor aan zijn gezin. Niet iedereen is enthousiast, maar Benny kan Liesbeth overtuigen omdat het een goede manier is om te oefenen voor als hun adoptiekindje ook komt. Het is vooral Agnes die tegen het idee is, omdat ze maar al te goed weet wat voor een streken Cédric allemaal uitgehaald heeft in het verleden.

Veronique kan het maar moeilijk verkroppen dat Cédric liever bij Benny en Liesbeth gaat wonen. Mathias vindt het wel een goed idee, want volgens hem kunnen zowel Cédric als Veronique de nodige rust wel goed gebruiken. Cédric maakt enkele dagen later toch zijn opwachting bij de familie Pauwels. Liesbeth en Benny proberen hem zo goed mogelijk op te vangen, maar Agnes steekt haar irritatie niet onder stoelen of banken. Cédric gedraagt zich echter als de voorbeeldige zoon. Agnes blijven skeptisch over het voorbeeldige gedrag van Cédric en komt lijnrecht tegenover Benny te staan. Na een terechte opmerking van Veronique wil Benny ervoor zorgen dat Cédric zich gedraagt en hij zet Cédric op zijn plaats.

In het atelier van Patrick zijn twee dure horloges gestolen. Agnes is 100% duidelijk dat Cédric hierachter zit en vraagt het hem op de man af. Cédric is razend en wil niet langer bij de familie Pauwels blijven wonen, hij keert terug naar zijn moeder en Mathias. Benny vindt het niet kunnen dat Agnes hem zomaar beschuldigt en de twee kunnen elkaar niet meer luchten. Wanneer Stefanie een dure ketting cadeau krijgt van Cédric, beginnen Liesbeth en Benny ook te twijfelen aan zijn onschuld, maar uiteindelijk wordt alles toch uitgeklaard wanneer de horloges opduiken bij de politie.

Het eerste intakegesprek voor de adoptieprocedure komt dichterbij en Liesbeth probeert Benny voor te bereiden door hem enkele antwoorden te geven op standaardvragen. Liesbeth ergert zich meteen aan zijn kinderachtig gedrag en zijn vreemde antwoorden. Benny houdt zich bovendien tijdens het intakegesprek niet aan de antwoorden die Liesbeth hem heeft voorgekauwd. De irritatie bij Liesbeth wordt steeds groter en Benny verliest zijn geduld. Zal die hele adoptie niet slecht zijn voor hun huwelijk?

Benny wil de ruzie met zijn vrouwtje goedmaken en geeft haar een duur cadeau: een safaritrip in Afrika. Liesbeth is volledig overdonderd, maar zet al snel haar voetjes op de grond wanneer ze merkt hoeveel de reis kost. Enkele dagen later begeeft hun televisie het en wil Benny kost wat kost een nieuwe kopen. Liesbeth gaat niet akkoord omdat ze zich geen nieuwe televisie kunnen veroorloven. Benny wil haar toch verrassen en koopt achter haar rug een dure 3D-televisie op afbetaling. Liesbeth is razend en wil die televisie liefst zo snel mogelijk buiten zien te krijgen.

Arno Coppens en Estee Eeckelaert komen op bezoek en hebben meteen een belangrijke mededeling: ze gaan trouwen. Benny is in de wolken, maar Liesbeth vindt het toch een beetje snel. Wanneer de ouders van Estee op bezoek komen, beginnen ze al snel over geldzaken te spreken en besluiten ze om het bedrag van de trouw in twee te delen. Tot ze te weten komen dat de ouders van Estee een zeer dure smaak hebben waardoor Benny en Liesbeth ongeveer 10.000 moeten ophoesten. Ze beseffen maar al te goed dat ze nooit zoveel geld bij elkaar kunnen krijgen.

De problemen stapelen zich op wanneer ze ook nog eens een grote som moeten betalen aan de belastingen. De geldproblemen binnen de familie Pauwels/Coppens zorgt voor spanningen tussen Benny en Liesbeth. Liesbeth heeft besloten om niet meer tegen Benny te praten zolang hij de dure tv niet verkoopt. En dat net voor hun volgende gesprek in de adoptieprocedure. Benny vreest dan ook voor het adoptiegesprek, maar Liesbeth verandert helemaal van humeur wanneer de sociaal assistente voor de deur staat. Toch blijft haar besluit gelden: Benny moet zijn tv wegdoen. Hij beseft dat hij niet anders kan en verkoopt zijn tv en zet ook hun dure safarireis te koop.

Benny wil eigenhandig hun financiële problemen oplossen. Hij vraagt opslag aan Simon Feyaerts, maar keert van een kale reis terug. Liesbeth begint opnieuw te solliciteren en hoopt snel een nieuwe job te vinden. Wanneer Arno bekendmaakt dat ze al zullen trouwen in juli, en dat Benny en Liesbeth dus sneller dan verwacht het geld moeten bij elkaar rapen, begint Benny te panikeren. Bij VDB worden er nieuwe, dure tekencomputers geïnstalleerd en Benny vraagt zich luidop af wat er dan met de oude computers moet gebeuren. Hij neemt stiekem enkele laptop mee naar huis en probeert die door te verkopen, aan onder andere Guido Van den Bossche. Het duurt niet lang voor June Van Damme dit te weten komt en ze zorgt ervoor dat Simon hem op staande voet ontslaat.

Net wanneer Benny zijn job verliest, krijgen hij en Liesbeth een positieve aanbeveling van het adoptiebureau en wordt de procedure dus opgestart. Benny durft thuis niets vertellen over zijn ontslag en doet elke dag alsof hij gaat werken. Wanneer Agnes Moelaert hem betrapt in het park met Veronique Van den Bossche, trekt ze de verkeerde conclusies en moet Benny de waarheid vertellen. Hij start de zoektocht naar nieuw werk en komt zo bij de brouwerij van Niko Schuurmans terecht. Het gaat echter om een tijdelijke job in het zwart, dus Benny besluit opnieuw te liegen.

Tussen Benny en Agnes is het al wekenlang koude oorlog. Agnes voelt dat hij en Liesbeth iets verzwijgen en kan het niet laten om zich te bemoeien. Liesbeth en Benny vertellen eindelijk over hun financiële problemen en kunnen geld lenen bij Patrick. Ze willen nadien met Patrick en Agnes iets gaan eten om hem te bedanken, maar tijdens het etentje geeft Agnes opnieuw kritiek, en deze keer ook over hun adoptieplannen. De situatie verbetert er niet op en de oorlog tussen Benny en Agnes blijft verder groeien. Het gaat van kwaad naar erger wanneer Benny bezoek krijgt van een deurwaarder. Hij probeert dit angstvallig voor zijn gezin te verbergen, maar hij kan de man niet tegenhouden wanneer hij enkele weken later de hele inboedel komt weghalen.

Patrick ziet maar één oplossing: Agnes moet het geld lenen aan Liesbeth en Benny, maar zij denkt alleen aan haar eigen toekomst. Patrick zet dan maar zijn huis te koop, maar er zijn weinig potentiële kopers. Ondertussen slaagt Benny erin om zijn job bij VDB Fashion terug te krijgen, maar June houdt hem goed in de gaten om te zien dat hij niets fout doet. Agnes is achter de rug van iedereen met een vuil plannetje bezig. Ze belt naar het adoptiebureau met het nieuws dat Benny en Liesbeth financiële problemen hebben en ze besluit het huis van Patrick zelf te kopen. Benny en Liesbeth krijgen bezoek van Riet, de sociale assistente van het adoptiebureau en krijgen een bittere pil te slikken. Ze zijn geweigerd omdat ze gelogen hebben over hun situatie. Benny is razend en is er zeker van dat June hier achter zit. Wanneer Agnes en Patrick verkondigen dat Agnes het huis gekocht heeft, maakt dat de situatie weer een beetje beter en ziet het ernaar uit dat de problemen nu snel opgelost zullen worden.

Nu de financiële problemen zijn opgelost, heeft Benny naar Riet van het adoptiebureau gebeld om een afspraak te maken. Bij het adoptiebureau maakt Riet duidelijk dat de twee haar verkeerd hebben begrepen. Ze vertelt dat Benny en Liesbeth niet zijn afgewezen door hun geldproblemen, maar door het verzwijgen van hun geldproblemen. Hierdoor kan Riet hun dossier niet heropenen en wilde dit hen persoonlijk vertellen. Benny wilt weten van wie de anonieme tip kwam. Riet verklapt echter dat het een vrouw is. Terwijl Liesbeth thuis gaat eten, begeeft Benny zich naar de Jan & Alleman en drinkt zich er te pletter. Voor hem is de zaak duidelijk: June is een serpent en heeft geklikt. Faroud Kir gooit Benny buiten wanneer hij geen bier meer kan geven en nadien strompelt Benny naar huis.

Familie 5773 003
Familie 5782 001
Familie 5781 001
Familie 5783 006
S26 afl5788 044
S26 afl5793 050
Familie 5797 004
S26 afl5793 015
S26 afl5799 056
Familie 5800 002
S26 afl5810 009
Familie 5810 003
S26 afl5813 009
Familie 5815 001

Ten huize de familie Pauwels wordt duidelijk wat de plannen van Agnes zijn. Ze wil grondige renovatiewerken laten uitvoeren in haar huis, maar het liefst van al wil ze dat Benny en Liesbeth zo snel mogelijk verhuizen. Patrick wil zijn dochter niet op straat zetten en maakt dit zeer duidelijk aan Agnes die niets anders kan dan toegeven. Ze wil wel enkele afspraken op papier zetten en is van plan om huur te vragen. Wanneer Benny en Liesbeth het huurbedrag te horen krijgen, moeten ze even slikken.

Twee maanden later

Benny, Liesbeth en Patrick wonen niet langer in het huis van Agnes. Zij voelt zich eenzaam en zoekt toenadering tot Patrick in de Jan en Alleman. Ze wil dat ze alledrie terugkeren en is bereid om de huurprijs serieus te laten zakken. Patrick overlegt dit met Liesbeth, maar Benny wil niet langer met Agnes onder één dak wonen. Liesbeth maakt Benny duidelijk dat ze graag terug naar huis wil gaan en kan hem overtuigen om Agnes nog een extra kans te geven. Benny is bereid om de problemen met Agnes op te lossen zodat ze terug met hun viertjes onder hetzelfde dak kunnen wonen.

Liesbeth heeft ondertussen een job gekregen bij het ministerie in Brussel en heeft sindsdien het gevoel dat haar huwelijk met Benny niet veel meer voorstelt. Ze mist iets wat Benny haar niet kan geven. Ze wil meer opwinding en avontuur in haar leven, terwijl Benny blij is met hoe zijn leven er op dit moment uitziet. Benny wil zijn vrouw verrassen voor hun huwelijksverjaardag, maar merkt al snel dat hij haar niet gewoon kan meepakken naar de cinema. Benny probeert hun allereerste date na te bootsen en Liesbeth kan deze verrassing wel appreciëren.

Wanneer Liesbeth de kans krijgt om naar een vernissage te gaan, wil ze absoluut dat Benny meegaat. Hij maakt echter op dezelfde dag een afspraak met Faroud en Freddy om te gaan vissen. Het wordt al snel duidelijk dat Benny nooit op tijd zal thuis zijn dus hij belt Zjef op met de vraag of hij Liesbeth wil vergezellen. Liesbeth is enorm teleurgesteld in Benny en net op dat moment wordt ze opnieuw gecontacteerd door Ben Kelly, die een tijdje in Mechelen verblijft voor een seminarie. Liesbeth beslist om Ben op te zoeken en met hem af te spreken in een cocktailbar.

Terwijl Benny zijn best doet om zijn ruzie met Liesbeth op te lossen, krijgt hij via Agnes moeilijk nieuws te verwerken. Hij komt namelijk te weten dat Veronique een jaar geleden zwanger was. Benny komt al snel tot de conclusie dat hij de vader van het kindje kon zijn en hij confronteert Veronique hiermee. Liesbeth maakt hierdoor de keuze om Benny niet in de steek te laten en haar echtgenoot te steunen. Tot Benny via een smsje van Ben naar Liesbeth te weten komt dat de twee terug contact met elkaar hebben. Hij stuurt in naam van Liesbeth een smsje terug en spreekt met hem af langs het kanaal. Benny maakt Ben duidelijk dat hij Liesbeth met rust moet laten, maar hij legt uit dat Liesbeth voor hem gekozen heeft.

Het vertrouwen tussen Liesbeth en Benny is ver zoek en de twee hebben een goed gesprek over hun toekomst. Liesbeth wil hun huwelijk nog een kans geven, maar Benny merkt dat ze naar iets op zoek is dat hij haar niet kan geven. Samen besluiten ze om er een punt achter te zetten. Liesbeth trekt een tijdje naar Nieuw-Zeeland om bij Stefanie te logeren en na te denken over haar toekomst. Ze zorgt ervoor dat Benny bij Patrick en Agnes mag blijven wonen en neemt afscheid van haar familie.

Ondertussen loopt al een tijdje het moordonderzoek op June Van Damme en dankzij een sms van Benny naar June, is hij ook één van de verdachten. Hij wordt ondervraagd door Stef Mortier en komt zo een paar interessante details te weten over de mislukte adoptie. Namelijk dat June helemaal niet de schuldige is en dat Stef zich niet moeit met 'familiekwesties'. Het duurt niet lang voor Benny in de gaten heeft dat het Agnes was en hij pakt haar thuis hard aan. Benny en Patrick zijn woedend en willen deze keer met Agnes niets meer te maken hebben. Ze is van de ene dag op de andere verdwenen en Benny is blij dat ze eindelijk van dat serpent af zijn. Uiteindelijk verhuist ze terug naar Frankrijk en zorgt ze ervoor dat Benny en Patrick in haar huis kunnen blijven wonen.

Benny wordt opnieuw opgepakt voor de moord op June en deze keer ziet het ernaar uit dat hij in de gevangenis zal belanden. Tot er plots iemand opduikt die Benny een alibi kan geven voor de avond van de moord, namelijk zijn vader Alfons Coppens. Benny wordt vrijgelaten, maar maakt aan zijn vader duidelijk dat hij niets met hem te maken wil hebben en dat dit niet meer zal veranderen.

Nu Benny en Patrick er alleen voor staan, wordt het snel duidelijk dat ze niet gemaakt zijn voor het huishouden alleen te regelen. Het huis ligt er slordig bij en Benny is niet van plan om snel op te ruimen. Ook het winkelen is geen evidentie omdat Benny alleen de zaken meebrengt die hij nodig vindt. Patrick vindt dat er hulp nodig is in huis en Benny vraagt de hulp van Jenny Versteven om een advertentie te plaatsen voor een poetshulp. Jenny maakt van de gelegenheid gebruik om haar gezelschap aan te bieden aan Benny, zeker nu zijn huwelijk met Liesbeth op de klippen gelopen is. Benny bedankt haar vriendelijk voor het aanbod, maar probeert haar duidelijk te maken dat hij nog niet klaar is voor iemand nieuw.

Dankzij Jenny krijgen Benny en Patrick twee kandidaten over de vloer. De eerste vrouw spreekt geen woord Nederlands, maar ziet er wel goed uit. Patrick stelt zijn veto wanneer duidelijk wordt dat Benny haar wel ziet zitten. De tweede vrouw vond Benny te jong en daarom stelt hij zijn veto. Ook Jenny zelf biedt haar hulp aan, maar opnieuw ziet Benny dat niet zitten. Zeker omdat Jenny vooral geïnteresseerd is in Benny zelf. Het is dankzij Linda Desmet dat uiteindelijk Viv Neyens haar opwachting maakt. Benny wil haar eerst niet in dienst nemen omdat ze niet voldoet aan zijn 'eisen', tot duidelijk wordt dat ze ook wil koken voor de twee mannen.

Op een dag staat Alfons plotseling weer voor de deur en Benny maakt hem duidelijk dat hij niet welkom is. Patrick vraagt zich af wat er al die jaren geleden gebeurt is tussen de twee, maar Benny lost niets over zijn verleden. Alfons wil de ruzie met zijn zoon oplossen, maar Benny blijft koppig en wijst zijn vader terug naar de deur.

Na enkele weken in Nieuw-Zeeland bij Stefanie te verblijven, beslist Liesbeth Benny op te bellen. Terwijl Benny hoopt op een terugkeer naar België van zijn vrouw, krijgt hij echter te horen dat Liesbeth de scheidingspapieren in orde heeft gemaakt en verhuist naar Ben in Nederland. Ze wilt de relatie van haar en Ben een kans geven en zal daar op zoek gaan naar nieuw werk. Benny zit volledig in de put en kan pas dankzij de positieve invloed van Viv de scheidingspapieren ondertekenen. Stan Lauwers merkt dat zijn goede vriend droevig is en wil 'single Benny' klaarstomen voor een wild avondje uit. Bij een bar leert Benny Cynthia kennen. Maar Benny was later op de avond zo dronken, dat er niets is gebeurd tussen de twee.

De liefde slaat toch onverwachts toe voor Benny wanneer zijn lievelingsfrituuruitbaatster Ellie Segers haar opwachting maakt in het atelier van Patrick om haar oventje te repareren. Het komt tot een pittige kus tussen de twee nadat Benny het beste van zichzelf gegeven heeft op de comedy avond in de Jan en Alleman. Patrick schrikt ervan dat Benny zo snel iemand anders gevonden heeft waardoor Benny het eerst stiekem probeert te doen. Tot Patrick hem duidelijk maakt dat hij Ellie niet gewoon als speelmaatje mag gebruiken. Benny probeert vervolgens zijn gevoelens voor Ellie duidelijk te maken en de twee worden een koppel.

Alles gaat goed tussen Benny en Ellie, tot Patrick begint te merken dat Ellie wel heel veel eigenschappen van Liesbeth heeft. Zo noemt ze bijvoorbeeld Benny ook haar 'bereke'. Benny legt de twijfels van zijn schoonvader aan de kant en blijft investeren in zijn relatie met Ellie.

Patrick krijgt bijna een hartaanval wanneer hij 's ochtends een groot Mariabeeld in huis ziet staan. Benny heeft dit in een dronken bui gestolen uit een kerststal. Niet veel later staat de wijkagent voor de deur. Patrick kan zelfs voor Liesbeth niet verbergen dat de situatie uit de hand loopt. Een dag later staat ze voor de deur. Liesbeth komt Kerstmis vieren bij haar vader en probeert Benny terug op het goede spoor te krijgen.

Patrick maakt Alfons duidelijk dat hij stap voor stap een band met zijn zoon moet heropbouwen. Hij beslist Benny te verrassen door een kapotte lamp bij hem thuis te vervangen. Dat loopt echter verkeerd af. Alfons krijgt een stroomschok en valt tegen de grond neer. Hij breekt zijn heup en pols, met als gevolg dat hij onder het mes moet. Tijdens de operatie plaatsen de dokters een nieuwe heup. Alfons hoopt tijdens zijn herstel bij Benny te mogen wonen. Alfons beslist terug naar zijn eigen woning te verhuizen wanneer Benny ontdekt dat hij helemaal geen pijn meer heeft en slechts doet alsof om tijd met hem te kunnen doorbrengen.

Op Liesbeth haar verjaardag beslist Benny naar Amsterdam te trekken. Hij gaat even langs het café van Jan om te kijken of hij zijn portefeuille daar is kwijtgespeeld. Wanneer Benny het café binnenstapt, betrapt hij Jan en Viv tijdens het kussen. Sindsdien chanteert hij Jan en eist dat hij gratis mag consumeren in ruil voor geheimhouding van de affaire. Jan zit eronderdoor en is het geplaag beu.

Sinds Benny het echte verhaal kent achter de dood van zijn moeder, komt Alfons regelmatig over de vloer. Maar stilaan begint Benny zich te ergeren aan zijn aanwezigheid. Hij voelt zich niet goed, omdat Alfons hem kleineert voor iedereen. Benny gaat op zoek naar zijn diploma's om zijn vader aan te tonen dat hij wel degelijk iets heeft bereikt. Maar Alfons slaagt er alsnog in om zijn zoon met de grond gelijk te maken.

Lars wilt VDB laten doorlichten door een mental coach. Benny heeft de antwoorden van zijn psychologische test gesaboteerd door te liegen en wordt doorgestuurd naar een jobcoach. Wanneer hij de resultaten van zijn test krijgt, is Benny overstuur. Na zijn karakteranalyse maakt Benny Lars duidelijk dat hij andere jobs binnen VDB wilt uitproberen. Als hij merkt dat Jenny met vakantie is, waagt hij zijn kans aan de onthaalbalie. Benny wilt Lars laten zien dat hij ook geschikt is als personal assistant, maar zijn idee wordt meteen afgeketst. Nadien dringt hij zich op als zijn bodyguard. Lars is zijn werknemer stilaan beu aan het worden. Benny is opnieuw gemotiveerd nadat hij een defect aan de verwarming bij VDB heeft hersteld. Alfons is eindelijk trots op zijn zoon.

Jenny duikt extreem goedgezind op bij VDB, na haar weekje vakantie in Tenerife. Ze vertelt zelfs aan Simon dat ze verliefd is. De volgende dag ontdekt Benny dat Jenny verliefd geworden is op een jonge, grote, zwarte man met de naam Dieter. Jenny is helemaal in de wolken van haar minnaar dat ze zelfs niet eens hoort dat Benny haar een cougar noemt. Wanneer Benny verneemt dat ze Dieter heeft ontmoet in het hotel waar hij werkt als animator waarschuwt Benny haar omdat hij waarschijnlijk oudere vrouwen moet animeren. Jenny begint hierdoor te twijfelen aan Dieter.

Stefanie meldt haar vader dat ze sneller dan voorzien terugkeert naar België. Alfons maakt kennis met zijn kleindochter. Patrick merkt dat Stefanie niet in haar gewone doen is. Ondertussen is Simon teruggekeerd uit Ibiza en ziet hij zijn ex-lief terug. Stefanie biecht hem op dat Jason Drake, de regie-assistent van op de set in Nieuw-Zeeland, haar probeerde te dwingen tot seks. Niet veel later ontstaat er terug een vonk tussen de twee en kussen ze.

Stefanie moet terug naar Nieuw-Zeeland voor haar werk. Productieassistente Jane heeft laten weten dat Jason niet gevraagd werd voor deze opdracht. Simon heeft het moeilijk wanneer ze opnieuw voor korte tijd naar het buitenland moet. Benny maakt zich zorgen over zijn dochter, omdat ze hem geen sms heeft gestuurd voor zijn verjaardag en vaderdag. Wat Benny niet weet, is dat Stefanie ontvoerd is en opgesloten werd in iemands kelder.

Simon licht Hanne in over het verhaal dat Stefanie hem heeft toevertrouwd. Hij start met de familie en vrienden van Stefanie een onderzoek. Stefanie zelf doet een verrassende ontdekking: ze wordt niet vastgehouden in het buitenland, maar in Mechelen zelf. Ondertussen krijgt Liesbeth oogarts Emily Turner uit Auckland aan de lijn. Emily is de moeder van Jason en vertelt Liesbeth dat haar zoon reeds even lang weg is als dat Stefanie vermist is.

Benny schakelt de hulp in van inspecteur Tom Scheerlinck, die zich met collega Kevin Van Aecken vastbijt in de zaak. Zijn verdachtmakingen ten op zichte van Simon leiden tot heel wat discussies. Wat later komt het politieonderzoek in een stroomversnelling. Tom ontdekt ook dat Stefanie nooit op een vliegtuig is gestapt én dat Jason zich in een hotel in Brussel heeft ingecheckt. Wanneer Jason plots in het atelier staat, valt Liesbeth hem aan en belt de politie op.

Jason wordt met zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Daarna wordt hij op het politiebureau verwacht voor ondervragingen in verband met de verdwijning van Stefanie. De onderzoeksrechter beslist Jason vrij te laten, omdat er geen bewijzen zijn tegen hem. Benny zoekt hem op en pakt hem hardhandig aan. De echte ontvoerder blijkt echter Simon te zijn, maar dit weet niemand. Jason vermoedt dat Simon de ontvoerder van Stefanie is en achtervolgt hem. Wanneer Simon wegrijdt, vindt Jason haar terug en proberen de twee te ontsnappen. Plots staat Simon voor hun neus. Stefanie valt van de trappen en Jason wordt gewurgd door Simon voor haar ogen. Simon slaat in paniek wanneer hij ontdekt dat Jason niet meer leeft en beslist de man te begraven in het bos.

Stefanie slaagt erin om met pen en papier de sleutel van de kelder in handen te krijgen. Ze probeert onmiddellijk haar vader te alarmeren, maar net dan valt haar gsm uit. Stefanie beslist het op een lopen te zetten, maar wordt onderweg overmeesterd. Intussen heeft de politie Stefanies gsm-signaal ontvangen. Simon gaat tijdens de zoektocht naar het verlaten huisje en twijfelt even om Stefanie neer te steken of te 'redden'. Hij beslist haar te verlossen.

Aflevering5989-21

De verwerking van Stefanie

Stefanie is terug veilig thuis, maar heeft last van flashbacks. Twee maanden later blijkt haar ontvoerder gevonden te zijn, tot grote blijdschap van Benny. Dit blijkt later niet waar te zijn. Wanneer Stefanies psycholoog een ongeluk krijgt, smeekt Benny Marie om haar te behandelen als psycholoog. Simon doet moeilijk en overbeschermend over Stefanie. Benny maakt hem duidelijk dat ze haar eigen keuzes kan maken.

Familie 6002 001
Familie 6003 001
Familie 6007 001

Social media campagne

Bij VDB Fashion ontpopt Benny zich tot model nadat mannelijk model Otto laat weten dat hij te laat gaat zijn voor de fotoshoot. Rudi komt met het idee om een social media campagne op te starten voor mensen die geen modelmaten hebben. Lars is alvast enthousiast over Rudi's idee, maar Benny zorgt voor een kink in de kabel wanneer hij ontdekt waarover de campagne gaat. Jenny, die ook als model wordt gevraagd, kan Benny overtuigen om alsnog samen deel te nemen aan de social media campagne van Rudi. De twee genieten van het resultaat van hun campagne. Benny wordt zelfs herkend in de Foodbar en gaat samen met fans op de foto. Ook Jenny heeft goede reacties ontvangen van haar omgeving. Na de campagne begint Jenny Benny te aanbidden. In het begin profiteert hij van haar, maar na een tijdje heeft hij genoeg van Jenny's adoratie en probeert hij haar aan Patrick te koppelen.

Familie 6029 001
Familie 6031 004

Simon is de ontvoerder

Stefanie vertrekt voor twee weken met Simon naar Brazilië. Inspecteur Tom Scheerlinck biecht Benny en Patrick op dat alle aanwijzingen in Simons richting wijzen. Ook Stefanies geheugen komt plots terug en op weg naar de luchthaven belt ze Benny met de boodschap dat Simon haar ontvoerder is. Die velt zich in het nauw gedreven en ontvoert haar opnieuw. Simon belt Jan, maar Benny neemt op en komt zo te weten dat Simon en Stefanie zich bij VDB Fashion bevinden. Hij haast zich er naartoe en treft er Stefanie en een neergestoken Simon aan. Simon bekent en wordt opgesloten in de gevangenis.

Familie 6049 001
Familie 6050 003
Familie 6054 001

Fuckbuddy

Stefanie mobiliseert Stan om Benny op sleeptouw te nemen. Ze vindt dat haar vader ook een nieuwe liefde verdient en wil dat hij van straat geraakt. Viv beslist op haar beurt haar goede vriendin Katrien met Benny te koppelen aan een avondje uit naar de film. Benny is bijzonder goed gezind en vol zelfvertrouwen na zijn geslaagde filmdate met Katrien. Wanneer Katrien hem laat weten dat ze liever niet meer afspreekt, is Benny's hart gebroken. Benny laat zich door Viv en Stefanie overhalen om zich in te schrijven op een datingsite. Zo komt hij in contact met PR-manager Katja, de zus van een vroegere kameraad. De twee spreken af in de Jan & Alleman voor een date en hebben het beiden naar hun zin. Nadien lijkt Benny toch een probleem te hebben met het libido van Katja. Benny maakt haar duidelijk dat hij liever een vaste relatie wil met een vrouw en niet slechts een fuckbuddy.

Vanaf dit punt wordt de rol van Benny Coppens vertolkt door Govert Deploige.

Familie 6070 003

De komst van Robyn

Benny krijgt van Lars de opdracht om de verlichting bij VDB Fashion te vervangen. Wanneer hij door een stom toeval plots het alarm laat afgaan, maakt hij kennis met beveiligingsagente Robyn. Robyn daagt Benny uit voor een duel, waarbij Benny te weten komt dat ze de zwarte gordel van judo heeft behaald. Het ontgaat ook Viv niet dat Benny een boontje heeft voor de beveiligingsagente. Stefanie probeert haar vader alsnog met Viv te koppelen.

Aflevering 6074-17

Benny en Robyn

Benny en Robyn kussen voor het eerst met Kerstmis onder de maretak. Hij wil Robyns gevoelens voor hem achterhalen en polst bij Jenny. Stefanie geeft haar vader ondertussen een duwtje in de juiste richting. Benny is er het hart van in dat hij niets meer gehoord heeft van Robyn. Hij ontdekt dat Robyn alle contact mijdt door Stefanie en pakt zijn dochter hard aan. Benny merkt niet dat Viv het moeilijk heeft met zijn gevoelens voor Robyn.

Familie 6082 004
Familie 6083 004

Viv naar Hasselt

Viv gaat samen met Benny rolschaatsen, om aan te tonen aan Stefanie dat ze ook gewoon bevriend kan zijn met Benny. Wanneer Robyn plots opduikt, beslist Viv naar huis te gaan. Stefanie probeert haar te overtuigen om open kaart te spelen tegenover Benny, maar ze krabbelt op het laatste moment terug. Ondertussen praat Patrick zijn mond voorbij en vertelt Benny dat Viv gevoelens heeft voor hem. Hij en Viv hebben de grootste moeite om de draad weer op te pikken. Viv neemt een moedige beslissing, want ze gaat verhuizen naar Hasselt in Limburg om daar met een propere lei te beginnen. Ze kan er aan de slag als inwonende nanny bij 2 dokters en 3 kinderen.

Familie 6092 001

Misgunner Stefanie

Stefanie krijgt nieuws over Simon en haar ontvoeringszaak: Simon wordt geïnterneerd, omdat hij ontoerekeningsvatbaar werd verklaard. Hij belandt dus in de psychiatrie in plaats van in de gevangenis. Het nieuws over Simon komt hard aan bij Stefanie. Ze wil er met Benny over praten, maar moet wijken voor Robyn. Benny vindt dat zijn dochter hem niet moet verwijten het geluk in de liefde gevonden te hebben. Ze leggen hun ruzie bij.

Familie 6095 003

Robyns verleden

Jenny maakt Benny duidelijk dat hij een statement moet maken ten op zichte van Robyn. Benny beslist haar te vragen om bij hem te komen wonen. Hij overvalt haar met het voorstel. Robyn worstelt namelijk met demonen uit haar verleden, meer bepaald een onbekend verleden dat te maken heeft met haar broer. Ze biecht Jenny op dat ze misschien niet de juiste vrouw is voor Benny.

Familie 6104 005

Valentijnscadeau

Benny wil Robyn verrassen voor Valentijn. Stefanie komt te weten dat ze ooit haar hart verloren heeft aan Venetië. Benny is bang dat Robyn niet blij is met zijn Valentijnscadeau naar Brugge, het Venetië van het noorden. Eerst krijgt Robyn geen verlof op haar werk, maar uiteindelijk kunnen ze toch gaan. In Brugge maakt Robyn Benny duidelijk dat ze wat ruimte nodig heeft. Hij maakt zich zorgen. Terug in Mechelen komt de familie erachter dat Benny spullen uit het hotel heeft gestolen.

Familie 6107 001
Familie 6113 001
Familie 6114 002

De komst van Ayo

Ayo duikt op in de Jan & Alleman en vertelt zijn levensverhaal aan Maarten en Benny. Hij is namelijk op de vlucht voor de islamitische terreurgroep Boko Haram, die vernieling en verderf zaait in zijn thuisland Nigeria. Ze vermoordden zijn vriendin en ook zijn familie is spoorloos. Zo kwam hij na een helse tocht terecht in België. Hij durft geen asielprocedure aanvragen omdat hij al zijn geld kwijtspeelde aan de mensensmokkelaars. Benny beslist Ayo in huis te nemen. Hij bouwt een goede band op met de familie en is hen eeuwig dankbaar. Patrick kan hem zelfs aan werk helpen, maar dat blijkt later een oplichter te zijn. Wanneer Benny enkele elektrische toestellen wil aansluiten in het huis van Zjefs en Rudi stuiten ze op problemen met de elektriciteit. Benny neemt enkele kluswerken voor zijn rekening, maar al snel wordt het huis onbewoonbaar verklaard.

Familie 6117 002
Familie 6123 002

Asielaanvraag

Plots staat de politie voor Benny's deur. Ze werden getipt dat er een illegale vluchteling bij hem thuis zou verblijven. Ayo wordt tijdig verstopt. Ze kunnen hem overtuigen om asiel aan te vragen in België en zijn reis naar Engeland uit zijn hoofd praten. Vanaf nu heeft Ayo een tijdelijke verblijfsvergunning en blijft hij overnachten in een opvangcentrum in Brussel. Ondertussen pakt Stefanie haar spullen en verhuist ze naar het huis van de friends. Benny heeft het moeilijk en is blij dat zijn dochter zo goed overeenkomt met Ayo.

Vanaf dit punt wordt de rol van Benny Coppens opnieuw vertolkt door Roel Vanderstukken.

Familie 6125 002

Kassadief

Wanneer er geld uit de kasss van de Jan & Alleman verdwijnt, probeert een klant de schuld in Ayo's schoenen te schuiven. Benny wilt geen voet meer in het café zetten wanneer hij hoort dat ook Jan Ayo verdenkt. Later blijkt dat Albert onbewust geld uit de kassa steelt. Jan excuseert zich bij Ayo.

Familie 6127 002
Familie 6136 001

Patrick naar het ziekenhuis

Stefanie wil bij de brandweer gaan werken en tijdens de voorbereiding van haar examen wordt ze verliefd op Ayo. Die bereidt zich ondertussen voor op zijn gesprek bij de dienst Vreemdelingenzaken. Patrick heeft last van duizeligheid na het fietsen en valt neer. Hij wordt naar het ziekenhuis gebracht, maar probeert de familie gerust te stellen. Benny is bezorgd en doet research naar de mogelijke kristallen in Patricks oren nadat Stefanie ontdekt dat hij bezig is met een uitvaartzorgplan. Al snel wordt duidelijk dat Patrick niks mankeert. Benny, Robyn, Patrick en Jenny gaan op dubbeldate: een avondje bowlen. Daar ontdekt Benny dat Robyn vroeger nog bowlingkampioene is geweest.

Familie 6129 002
Familie 6158 005
Familie 6161 004
Familie 6166 004

Schijnhuwelijk

Via een wedstrijd op de radio wint Benny tickets voor 'Ladies at the movies' en hij geeft deze cadeau aan Mieke. Ook het tweede interview van Ayo is slecht gegaan, wat betekent dat hij zal worden uitgewezen. Stefanie wil daar echter een stokje voor steken en doet hem het voorstel om te trouwen en zo een verblijfsvergunning te krijgen. Benny en Patrick zien dit plan niet zitten en willen het aangeven als een schijnhuwelijk. Robyn en Patrick proberen op Benny in te praten. Stefanie en Ayo zoeken manieren om te bewijzen dat hij al 3 maanden in België verblijft, zodat ze voor de wet kunnen trouwen. Benny's vaderhart breekt als hij een gesprek van Stefanie opvangt. Hij beslist een geldig huurcontract voor Ayo op te stellen. Uiteindelijk wordt de dienst burgerzaken toch getypt dat het om een schijnhuwelijk zou gaan en Stefanie verdenkt meteen Alfons. Die zweert echter er niets mee te maken te hebben en waneer Benny ontdekt dat Jan de verklikker is, verdedigt hij zijn vader. Hij zwijgt echter tegen Stefanie, omdat hij dat Jan beloofd heeft. Ze komt het uiteindelijk toch te weten. Benny, Patrick en Alfons worden ondervraagd door de cel schijnhuwelijken en maken alle drie duidelijk dat Ayo en Stefanie echt van elkaar houden.

Familie 6169 003
2018-06-01 (30)

Het huwelijk van Stefanie en Ayo

Benny gaat bij Robyn wonen, maar raakt het er niet gewoon en mist al snel Patrick en zijn thuis. Hij durft echter niets te zeggen. Robyn heeft hem door en uiteindelijk gaat zij bij hem en Patrick wonen. Stefanie slaagt ondertussen voor haar brandweerexamens en Ayo krijgt echt gevoelens voor haar. Ze krijgen groen licht om te trouwen. Alfons gelooft niet dat het huwelijk echt is, maar wordt door Benny op zijn plaats gezet. Ayo komt niet opdagen op de trouwceremonie en Alfons begint luidop zijn racistisch getinte meningen te uiten. Ayo raakte echter verzeild in een gevehct met twee mannen. Wanneer Benny en Stefanie aankomen bij het café wordt Hanne aangereden door Stan.

Familie 6192 005
Familie 6195 002
Familie 6208 seizoensfinale embargo 006

Ayo op de vlucht

Ayo komt in slechte papieren te zitten en zet het op een lopen. Hij probeert om met een vrachtwagen naar Engeland te gaan om daar een nieuw leven op te bouwen met zijn familie. Wanneer Stefanie maar geen geruststellend telefoontje krijgt van haar lief gaan zij en Benny met de hulp van Robyn en haar securitybedrijf op zoek naar Ayo. Benny en Stefanie vinden hem bewusteloos en onderkoeld terug in één van de vrachtwagens en bellen een ziekenwagen op. Wanneer het beter met hem gaat, wordt Ayo naar een gesloten asielcentrum overgebracht en moet hij terug naar Nigeria. Stefanie is er kapot van en besluit om zelf naar Nigera te gaan. Vlak voor haar vertrek verschijnt Benny bij haar thuis, die is verwittigd door Hanne. Stefanie luistert echter zelfs niet naar zijn goede raad en vertrekt. Diezelfde avond staat ze terug in Benny's huis en wordt duidelijk dat ze toch niet vertrokken is.

Familie 6212 005
Familie 6221 003

Nieuwe vriendschap

Stefanie vreest dat ze het werk bij de brandweer onderschat heeft en ze denkt dat Ayo dood is, omdat ze niets meer van hem gehoord heeft. Ze gaat uithalen bij haar vader. Benny leert op café Jonas kennen, die zijn intrek genomen heeft in de buurt. Ze kunnen het goed met elkaar vinden en worden goede vrienden. Jonas gaat met Benny een weddenschap aan. Hij wedt dat hij Amelie binnen de week kan kussen. Benny amuseert zich goed met Jonas, maar weet echter nog niet dat hij de broer is van Robyn en ook Jonas weet niet van Benny's relatie met Robyn. Jenny hoopt ondertussen vurig op een verzoening tussen haar kinderen.

Familie 6221 005
Familie 6230 003

De vete tussen Jonas en Robyn

Benny neemt Jonas mee naar huis en zo ontdekt het drietal van elkaar wie ze zijn. Jonas wilt Benny niet meer zien, die het Robyn op zijn beurt kwalijk neemt dat ze dingen voor hem verzwegen heeft. Ze leggen hun ruzie al snel weer bij en Benny gaat ook met Jonas praten, maar die blijft hem ontlopen. Uiteindelijk leggen ook zij hun conflict bij, waarna Benny hem en Robyn opnieuw dichter bij elkaar probeert te brengen. Een etentje bij hen thuis lijkt voor een verzoening te zorgen.

Familie 6231 001
Familie 6237 002

Alfons verward

Op een dag verlaat Alfons zijn huis zonder de deur achter zich dicht te trekken. Hij laat een tijdje niets van zich horen, waardoor Benny en zijn gezin zich zorgen beginnen te maken. Hij duikt echter al snel weer op, maar maakt meermaals een verwarde indruk en vergeet veel dingen. Hij weigert echter om zich te laten onderzoeken, maar hij vergeet steeds meer. Ook Alfons zelf heeft door dat er iets mis is en is bang dat hij snel achteruit zal gaan. Na onderzoeken blijkt dat hij waarschijnlijk alzheimer heeft. Hij weigert zich echter verder te laten onderzoeken. Ondertussen gaat Benny met hem langs in het rusthuis van Anna en Albert, maar Alfons vindt het maar niks.

Familie 6235 002
Familie 6241 001

Jonas ontslagen

Enkele medewerkers van het slachthuis mishandelen de dieren en Jonas licht op aanraden van Benny de directeur in. Hierna komt het tot een gevecht tussen Jonas en de andere werknemers, waarna hij ontslagen wordt. Hij moet snel nieuw werk zien te vinden en Benny probeert hem aan een job bij VDB Fashion te helpen, maar dit mislukt. Wanneer Lars anonieme boodschappen ontvangt nadat hij onterecht beschuldigd is van aanranding, denkt Benny dat Jenny er voor iets tussenzit en licht Lars in. Het blijkt echter om een misverstand te gaan.

Familie 6253 003

Jonas onschuldig

Jonas wordt in de Jan & Alleman opgepakt door de politie. Hij wordt ervan verdacht een overval gepleegd te hebben op een krantenwinkel in de buurt. Later biecht hij aan Benny op dat een vriend van hem, Mick, de overval gepleegd heeft en hij vlak daarvoor bij hem was. Hij weigert echter om hem te verraden bij de politie. Benny, Robyn en Jenny zetten hem onder druk om het toch te doen en dreigen ermee anders zelf naar de politie te gaan. Jonas kan niet anders dan Mick aan te geven.

Familie 6252 001

Defecte koelkast

De koelkast in de Foodbar is kapot en maakt een raar geluid. Zjef belt Benny om ernaar te kijken, maar die is hier niet ge eg gespecialiseerd in en weet ook niet wat er mis is. Niet veel later vindt er een kortsluiting plaats in de koelkast, waardoor de Foodbar afbrandt, met Emma nog aanwezig. Ondertussen beseft Alfons na nog enkele verwarde momenten dat het zo niet verder kan en gaat hij overdag naar het dagcentrum bij Anna en Albert.

Familie 6268 002
Familie 6273 002

Alfons lijdt aan dementie

Er zit een haar in de boter tussen Jonas en Jenny en aangezien Jonas niet genoeg geld heeft om alleen te gaan wonen, krijgt hij het idee om bij Patrick, Benny en Robyn te gaan wonen, maar Robyn houdt de boot af. Alfons is verliefd op iemand uit het dagcentrum en Stefanie helpt hem om haar zijn liefde te verklaren. Wanneer Benny dit te weten komt, komt er iets schokkends aan het licht. Alfons is verliefd op Liliane Saeys, Benny's moeder, die al jaren dood is. Niet veel later krijgen ze de resultaten van de onderzoeken. Alfons heeft een kleine hartaanval gehad en lijdt daardoor nu aan een speciale vorm van dementie.

Familie 6274 004

Pokeren

Jonas is het beu om alles met de bus te moeten doen en wil een auto kopen. Hij vraagt aan Niko om extra uren te kloppen, maar die weigert. Jonas start met online gokken en ook Benny is geïnteresseerd. Patrick waarschuwt hen voor de gevaren. Niet veel later gaat Jonas in het echt pokeren. Hij wint wat geld en ook Benny gaat mee pokeren. Die wint veel geld en doet Robyn een weekendje Parijs cadeau, zonder te vertellen vanwaar hij het geld haalt.

Familie 6277 004
Familie 6278 002
Familie 6279 005

Geldproblemen

Na zijn glansrijke overwinning gaat Benny opnieuw pokeren bij Jim, maar deze keer verliest hij en moet hij in een korte tijd een grote som geld terugbetalen, geld dat hij niet heeft. Hij moet noodgedwongen zijn weekendje Parijs met Robyn afzeggen en liegt haar iets voor. Hij klopt ook veel overuren bij Fashion en vraagt Mieke om zijn eindejaarspremie vroeger te storten, maar dit is niet mogelijk. Jim maakt hem met geweld duidelijk dat hij het geld zo snel mogelijk moet terugbetalen. Ondanks al zijn pogingen om geld bijeen te krijgen, lukt het Benny niet om zo snel aan 3000 euro te geraken. Patrick licht Robyn ondertussen in over Benny's geldproblemen, maar wanneer Benny haar niet het achterste van zijn tong wil laten zien, is ze woest. Jim bezorgt Benny gekneusde ribben en eist het geld tegen vrijdag. Met een leugen kan hij Mieke overtuigen om hem wat geld te lenen. Dat is echter nog niet genoeg.

Familie 6288 003
Familie 6289 005

Gewapende overval

Jonas werkt aan een plan om Benny op tijd aan genoeg geld te doen geraken. Ze organiseren een pokeravond in de Jan & Alleman, maar Jim brengt hen een bezoekje en laat hen weten dat hij hier niet mee gediend is. Ten einde raad biecht Benny alles op aan Jonas, die hem zoveel geld als mogelijk leent. Ze raadt hem aan de rest van Patrick te lenen, maar dat wil hij niet. Jonas heeft nog een laatste plan om aan geld te geraken en pleegt een gewapende overval met een nepwapen op een tankstation met Benny als chauffeur.

Familie 6290 005

Jonas opgepakt

Benny en Jonas gaan hun schuld afbetalen bij Jim. Niet veel later wordt Jonas opgepakt voor de overval op het tankstation. Jenny is er kapot van en weigert Jonas te bezoeken. Robyn bezoekt hem wel en Jonas liegt hem voor dat hij degene was met schulden. Hij raadt Benny aan niets te vertellen. Die heeft echter last van een schuldgevoel en vertelt uiteindelijk alles aan Patrick en Robyn. Die laatste is verbijsterd en vertrekt.

Familie 6298 005

Relatiebreuk

Robyn neemt afstand van Benny en vertelt alles tegen Jenny. Die is woedend en bezoekt Jonas. Ze denkt eraan om Benny aan te geven, maar Stefanie kan haar tegenhouden. Benny zoekt opnieuw toenadering tot Robyn, maar zij blijft terughoudend. Ze maakt hem duidelijk dat ze hem nooit zal kunnen vergeven en dat hun relatie over is.

S28 afl6303 057

De terugkeer van Hans

Benny loopt geïrriteerd rond en werkt zijn frustraties uit op Patrick en Alfons, die hem proberen op te beuren. Wanneer Alfons uit het rusthuis een vierde man meebrengt om te kaarten, blijkt dat Hans te zijn, het ex-lief van Liesbeth en Stefanie. Benny is hier niet mee gediend. 's Nachts blijft hij echter bij hen slapen, aangezien hij ruzie heeft met zijn vriendin en zijn moeder in het rusthuis zit, waardoor hij geen dak meer boven zijn hoofd heeft. Op een avond drinken Benny en Hans zich zat op café.

Familie 6318 004

Robyn terugwinnen

Benny legt het bij met Jenny. Hij zoekt opnieuw contact met Robyn en begint haar meermaals per dag te bellen en berichten te sturen. Robyn wordt dit al snel beu. Stefanie raadt haar vader aan Robyn met rust te laten en haar te negeren. Dit plan lijkt te werken, maar Benny kan het niet laten om haar af en toe op te zoeken.

Familie 6320 002
Familie 6322 001
Familie 6332 002

That's Amore

Benny vindt dat hij lang genoeg gewacht heeft en bedenkt een plan om Robyn terug te winnen. Hij huurt een orkest van 3 personen in om het liedje 'That's Amore' te spelen met hem als zanger. Patrick en Stefanie vinden het oorspronkelijk geen goed idee, maar helpen hem dan toch. Benny begint echter aan zichzelf te twijfelen wanneer Alfons het liedje beter kan zingen dan hem. Stefanie achtervolgt Robyn voor de uitvoering van Benny's plan, maar blaast alles af wanneer ze ontdekt dat Robyn een date heeft in de Jan & Alleman. Benny is niet van plan om de moed op te geven na zijn vorige mislukte poging en wacht Robyn en Jenny 's avonds bij hen thuis op voor zijn 'optreden'. Robyn is ontroerd, maar twijfelt nog altijd. Benny kan haar wel overhalen om opnieuw te beginnen daten. Zowel Jenny als Jonas stimuleren haar om terug een relatie te beginnen met Benny, maar zij blijft twijfelen en wil voorlopig enkel vrienden blijven.

Familie 6337 002
Familie 6348 001

Lottowinnaar

Benny doet mee aan een loterij wedstrijd en baseert zich hiervoor op cijfers die zijn dierbaren hem voorstellen. Op een avond staat Robyn plots bij hem thuis en maakt ze duidelijk dat ze terug een relatie wil door hem te kussen. Hij is dolgelukkig en scheurt het lotje in stukken. Later blijkt echter dat hij een miljoen euro gewonnen heeft. Het briefje was echter nog geldig en Benny's geluk kan niet op. Het duurt echter niet lang voor hij extreme uitgaven begint te doen. Hij geeft zelfs zijn job bij VDB Fashion op. Patrick en Robyn hebben zo hun twijfels bij zijn keuzes. Benny geeft ook een feestje om zijn prijs te vieren.

Familie 6343 004
Familie 6384 005

Freddy met geldproblemen

Freddy duikt terug op in de Jan & Alleman en komt zo te weten dat Benny een miljoen euro gewonnen heeft. Hij zoekt opnieuw contact met hem en raadt hem af om het geld te sparen bij de bank. Immobiliën brengen volgens hem veel meer op. Hij vertelt ook dat het gedaan is met zijn vrouw en dat hij helemaal aan de grond zit. Benny besluit hem te helpen, tot grote ergernis van Patrick en Robyn, die hem te goedgelovig vinden. Benny trekt zich terug, maar later wordt duidelijk dat Freddy de waarheid sprak.

Familie 6352 002
Familie 6353 003

De terugkeer van Arno en Estee

Benny nodigt Arno en Estee uit om een tijdje bij hem thuis te komen logeren. Ook zij hebben het nieuws over het miljoen euro gehoord en gaan maar al te graag in op zijn aanbod. Estee droomt al van een grote schenking van Benny, aangezien ze graag een huis willen kopen. Benny doet Arno en Stefanie uiteindelijk elk slechts een laag bedrag cadeau, omdat hij vindt dat ze moeten leren omgaan met geld. Estee loopt kwaad weg, maar biedt uiteindelijk toch haar excuses aan. Benny belooft hen bij te staan bij het kopen van een huis. Niet veel later organiseert hij in de Jan & Alleman een verrassingsfeestje voor Stefanies verjaardag met al haar vrienden en familie.

Familie 6369 001
Familie 6377 004

Een eigen huis

Benny verveelt zich thuis en zoekt een hobby die bij zijn nieuwe imago past. Hij nodigt Lars uit om samen te gaan golfen. Freddy raadt Benny aan om in vastgoed te investeren in plaats van zijn geld op de bank te zetten, waarna Robyn hem op het idee brengt om hun huis van Agnes over te kopen om zo iets terug te doen voor Patrick. Agnes doet echter moeilijk en wil dat het huis eerst geschat wordt. Na de schatting slaagt Benny er uiteindelijk toch in om het huis van Agnes over te kopen. Patrick is hem heel dankbaar.

Familie 6400 004

Terug aan de slag

Wanneer Benny te horen krijgt dat Freddy een voltijdse job gevonden heeft, komt Benny tot het besef dat hij ook opnieuw wil gaan werken. Dankzij de mooie woorden van Jenny, vraagt Benny zijn job terug aan Lars.

Familie 6408 001
Familie 6424 002

De ziekte van Duchenne

Robyn doet tegenwoordig veel overuren omdat ze haar goede collega Johan uit de nood wil helpen. Robyn besluit hem en zijn zoontje Rik uit te nodigen voor een etentje om kennis te maken met Benny. Rik heeft de ziekte van Duchenne en takelt langzaam aan af. Johan is Robyn zeer dankbaar voor haar flexibiliteit en collegialiteit, maar het verhaal van Rik heeft ook bij Benny een gevoelige snaar geraakt. Hij wil de jongen financieel helpen, maar daar gaat Johan niet mee akkoord. Benny besluit daarom samen met Robyn een benefiet te organiseren om geld bij elkaar te krijgen voor een behandeling in Amerika.

Familie 6416 004

Willy Sommers

Benny krijgt het idee om een grote artiest uit te nodigen op de benefiet om zo meer volk te lokken en stuurt een mail naar Willy Sommers, in de hoop dat die gratis zal willen komen optreden. Meteen na het versturen van de mail vermeldt hij op de Facebookpagina van het evenement echter al dat Willy Sommers aanwezig zal zijn. Dat zorgt later voor veel problemen wanneer blijkt dat hij niet kan komen. Patrick komt achter Benny's leugen en samen proberen ze Willy Sommers toch nog te overtuigen.

Familie 6428 013
Familie 6428 021

De benefiet

Robyn, Benny en Patrick slaan de handen in elkaar voor de benefiet. Ze laten door Quinten een website maken en Benny legt de foodbar vast als locatie. Benny werk zich ondertussen alsmaar verder in de nesten door tegen iedereen te liegen over de komst van Willy Sommers. Op de dag van de benefiet heeft die nog altijd niets van zich laten horen en Patrick maakt zich zorgen over Benny's plan B: zelf moppen tappen. Aan de start van de benefiet kan Robyn met trots mededelen dat het streefdoel van € 50.000 euro gehaald is en dat terwijl de crowdfunding nog volop loopt. Uiteindelijk valt Willy Sommers plots toch binnen in de Foodbar. Hij geeft een spetterend optreden voor de aanwezigen en de benefiet is een groot succes.

Aflevering 6432 08.22.40
Familie 6435 004

Alfons vermist

Alfons ontdekt op de benefiet dat Rikske kan lopen. Robyn wil hem echter niet geloven, waarna Alfons razend is en verdwijnt. Benny werkt zijn frustraties uit op Robyn. Niet veel later vinden ze Alfons terug in een caravan, compleet van de kaart. Robyn ontdekt dat Johan en Rikske wel degelijk bedriegers zijn. Benny krijgt het bericht dat er een plaats is vrijgekomen in het rusthuis en Alfons de volgende op de wachtlijst is. Hij heeft het moeilijk om zijn vader nu weg te sturen en gaat een gesprek met hem aan. Alfons doet echter alsof hij er geen problemen mee heeft en verhuist naar het rusthuis.

Familie 6441 002
S29 afl6442 011

Jonas op penitentiair verlof

Robyn heeft goed nieuws: Jonas krijgt penitentiair verlof. Als hij snel een job vindt, mag hij definitief vrijkomen en hij logeert bij Benny, Robyn en Patrick. Benny probeert hem aan een job te helpen bij VDB Fashion. Jonas doet zijn toekomstplannen uit de doeken en vertelt dat hij Benny plannen hebben om een klusbedrijfje op te richten als hij definitief vrijkomt. Robyn denkt echter dat Benny dat alleen maar gezegd heeft uit schuldgevoel. Ondertussen breekt Benny's vaderhart wanneer Stefanie nog steeds last heeft van paniekaanvallen en haar familie volledig buitensluit.

Familie 6461 001
Familie 6474 003

Opvangouders

Jonas wil Vince opvangen - de zoon van een celgenoot - maar volgens Robyn zal dit niet lukken met zijn strafblad. Zij wil daarom de jongen zelf in huis nemen en Benny vreest dat ze zich weer in de problemen zal werken. Benny staat toe om de jongen te leren kennen, maar de eerste ontmoeting gaat niet erg vlot. Toch gaan ze akkoord om Vince enkele weken op te vangen en Robyn doet haar uiterste best om een goede moeder te zijn. Benny komt strenger uit de hoek omdat Vince een lastige puber blijkt te zijn die geen enkel rekening houdt met zijn nieuwe huisgenoten. Benny pakt Vince hard aan, maar krijgt geen grip op de jongen.

Familie 6483 001
Familie 6479 002

De verdwenen dvd's

Het gaat van kwaad naar erger met Vince en tijdens een pittige discussie met Benny vallen er harde woorden, vooral over zijn ouders. Vince is razend en wil wraak nemen. Hij steelt alle dvd's van Benny en verkoopt ze om games mee te kopen. Benny gaat volledig door het lint en uiteindelijk loopt Vince weg van thuis. Benny gaat met de jongen praten en ze beseffen allebei dat het op deze manier niet verder kan. Ze proberen met een propere lei te beginnen, tot Vince te horen krijgt dat zijn vader in een gevecht betrokken was en nog langer in de gevangenis moet blijven. Hij beledigt Robyn en stoot zich terug af van het gezin.

Familie 6497 001
Aflevering 6498 om 10.59.18

De diagnose van Patrick

Wanneer de rust binnen de familie Coppens is teruggekeerd, ontdekt Benny dat Patrick al een tijdje sukkelt met zijn handen. Patrick weigert zich te laten onderzoeken, maar slaagt er niet meer in om zijn werk goed te doen. Benny, Robyn en Stefanie zorgen stiekem voor zijn achterstalige opdrachten. Patrick is boos en wil niet betuttelend worden. Van de dokter krijgt hij de diagnose van arthrose en Patrick wil zijn atelier opgeven. Stefanie gaat aan de slag om haar opa uit de nood te helpen, maar Benny vindt het geen goed idee omdat ze de laatste tijd nogal vaak van job veranderd.

Aflevering 6529 om 15.41.22
Aflevering 6530 om 08.12.03

Wie is de dader?

De samenwerking tussen Stefanie en Patrick wordt na enkele dagen al stopgezet en Benny voelt zich schuldig omdat hij wist dat dit ging gebeuren. Een tijdje later wordt er beslist dat Stefanie de zaak overneemt en dat Patrick als haar werknemer aan de slag gaat. Ondertussen komt Robyn in contact met de politie omdat ze een getuige was van de schietpartij op VDB Fashion. Mathias wordt als schuldige aangeduid, maar volgens Robyn kan Mathias de dader niet zijn omdat de timing met het schot en haar telefoongesprek met Benny niet klopt. De twee testen hun theorie in de praktijk en ondervinden dat Mathias inderdaad niet geschoten kan hebben.

Aflevering 6531 om 14.33.37
Aflevering 6532 om 09.15.54

Afscheid van Jonas

Jonas wordt door Brigitte ontslagen omdat hij Amelie in bescherming neemt, maar Jonas vertelt tegen zijn familie en Benny dat hij zelf ontslag genomen heeft om bij een klusbedrijf aan de slag te gaan. Benny gaat zijn beste vriend missen bij Fashion en vraagt zich af wanneer de twee elkaar nog kunnen zien. Jonas doet mysterieus over zijn nieuwe job en niet iedereen is ervan overtuigd dat hij de waarheid spreekt. Een tijdje later gaat Jonas plots aan de slag in de Jan en Alleman en moet hij de waarheid aan Benny vertellen. Die zwijgt voorlopig nog tegen Robyn, tot ook Jenny achter de waarheid komt. Robyn neemt het Benny niet in dank af dat hij gezwegen heeft.

Aflevering 6558 om 18.24.29
Aflevering 6561 om 21.16.37

Alfons in de put

Benny krijgt van Anna en Albert te horen dat het niet goed gaat met Alfons. Zijn beste vriend is overleden en Alfons wil zijn kamer niet meer uitkomen. Benny brengt zijn vader een bezoekje en heeft een cadeautje bij om hem op te beuren. Van verpleger Tony hoort hij dat Alfons zelfs zijn kamer niet meer uitkomt om te gaan eten. Gelukkig is er nog verpleegster Vanessa die een glimlach op zijn gezicht brengt en Tony regelt een ontmoeting tussen Alfons en Eulalie. Ondertussen moet er bij VDB Fashion op zoek gegaan worden naar een nieuwe CEO en Benny regelt een weddenschap tussen het personeel.

Aflevering 6555 om 13.16.47
Aflevering 6562 om 21.44.07

De terugkeer van Liesbeth

Patrick probeert Jenny te verrassen met een citytrip en Benny geeft zijn ex-schoonvader wat goed advies. Ook Jan komt er zich mee bemoeien en uiteindelijk worden de twee een koppel. Patrick krijgt echter plots telefoon van Liesbeth omdat Ben overleden is. Hij gaat haar bezoeken, maar Benny lijkt eerder onverschillig over het nieuws. Tot Liesbeth plots ook terug in België staat. Op aanraden van Robyn gaat Benny akkoord dat ze een tijdje blijft logeren. Benny ziet het eigenlijk helemaal niet zitten, maar doet het om iedereen een plezier te doen.

Aflevering 6563 om 21.33.39
Aflevering 6568 om 09.24.20

Robyn neemt afscheid

Het duurt niet lang voor Benny en Liesbeth terug normaal tegen elkaar kunnen doen en er is duidelijk weinig veranderd tussen hen. Liesbeth ontdekt dat Ben haar bedroog met een studente uit zijn klas en Benny doet nog meer zijn best om Liesbeth terug thuis te doen voelen. Hierdoor verwaarloost hij Robyn en zij voelt zich het vijfde wiel aan de wagen wanneer ook Arno plots terug opduikt om zijn moeder te zien. Robyn merkt hoe zij nooit een deel zal uitmaken van hun gelukkig gezinnetje en pakt haar koffers. Benny begrijpt haar reactie helemaal niet en is kwaad omdat ze zomaar vertrekt.

Aflevering 6571 om 16.00.59
Familie 6579 003

Een nieuwe kans

Liesbeth was terug naar Amsterdam vertrokken, maar staat terug in België als ze het nieuws hoort. De twee kunnen hun gevoelens voor elkaar niet meer naast zich neer liggen en gaan samen naar bed. Ze proberen het geheim te houden voor iedereen, maar worden al kussend betrapt door Patrick en Jenny. Natuurlijk is Jenny razend omdat Benny de reden is dat Robyn gevlucht is. Patrick kan er zich niet mee verzoenen en zijn relatie met Jenny gaat er zelfs aan kapot. Hij pakt ook zijn koffers en gaat bij Jan logeren. Stefanie is de enige die blij is en Benny en Liesbeth willen van hun liefde genieten.

Aflevering 6582 om 21.18.43
Familie 6584 001

Vernissage

Liesbeth blijft weer een tijdje in België, maar moet ondertussen wel de vernissage van haar kunstgalerij voorbereiden. Ze zou het enorm op prijsstellen als Benny ook aanwezig is. Tussen Benny en Jenny is het nog altijd oorlog, maar Patrick keert terug naar huis omdat hij niet langer bij Jan kan blijven logeren. Benny en Liesbeth gaan samen naar Amsterdam, maar Benny slaagt er niet in om een goede indruk na te laten tijdens de vernissage. Hij begrijpt niets van kunst en merkt dat deze Liesbeth niet meer dezelfde vrouw is als vroeger. Hij deelt zijn twijfels met haar en wil er terug een punt achter zetten.

Aflevering 6587 om 09.56.51
Aflevering 6588 om 12.02.42

De drie vrijgezellen

Liesbeth legt de twijfels van Benny naast zich neer en wil volledig voor hun relatie gaan. Benny heeft echter zijn besluit genomen en vindt het beter dat ze gewoon terugkeert naar Amsterdam. Liesbeth gaat akkoord en neemt terug afscheid van iedereen. Net op dat moment vraagt Guido aan Benny of hij met Stefanie mag trouwen. Benny is aanwezig tijdens het aanzoek, want Guido heeft iedereen bij elkaar verzameld in een loge van RSC Anderlecht om dan Stefanie voor 20.000 man ten huwelijk te vragen. Stefanie loopt weg tijdens het aanzoek en blijft een tijdje bij haar vader en grootvader logeren.

Trivia

  • Benny is geboren op 10 juni 1976. Anno 2020 is hij dus 43 jaar oud.
  • Hilde De Baerdemaeker, die de rol van Liesbeth Pauwels vertolkt, speelde ook al eens de partner van Roel Vanderstukken in het VTM-programma LouisLouise. Aanvankelijk zou Sandrine André de rol van Liesbeth spelen, die ooit de zus van Vanderstukken was in de reeks Wittekerke.
  • Benny zorgt vaak voor een komische noot in het programma met zijn ondertussen legendarische uitspraken 'Boemshakalak' en 'Beste Film Ever'. De eerste uitspraak kon je op de website van Familie downloaden als ringtone. 
  • Benny gebruikt veel bijnamen. Zo noemt hij Liesbeth Pauwels vaak 'Lizzy' of 'Baby', zijn zoon Arno Coppens 'De Smalle', Mathias Moelaert 'De Thieu', Veronique Van den Bossche 'Madame Veronique', Zjef De Mulder 'Jozef', zijn schoonvader Patrick Pauwels 'Onze Va' of 'De Va', CEO Lars De Wulf 'Meneer Lars', Viv Neyskens 'Vivanne', Amelie De Wulf 'Amelia', Robyn Versteven 'Poepie' en Jonas Versteven 'Jokke'. Jonas noemt Benny dan weer op zijn beurt 'Bekke'.
  • Tijdens zijn jeugd speelde Benny in een voetbalploeg. Op de bowlingbaan werd hij vaak 'King Pin Benny' genoemd door zijn vrienden.
  • In oktober 2017 moet Roel Vanderstukken onverwacht een hartoperatie ondergaan, waardoor hij voor een tijdje buiten strijd is. Om zijn onverwachte vertrek op te vangen in de serie, wordt zijn rol voor enkele weken overgenomen door Govert Deploige. Nadat hij uitgerust is, keert Roel gewoon weer terug naar 'Familie'.

Quotes

Bekende uitspraak van Benny.
Benny: Boemshakalak
Wanneer Benny over een film praat.
Benny: Dat is den beste film ever.

Generiek

Galerij

Foto's