FANDOM


Cédric Van de Caveye
Seizoenen 141516171819202324252627282930 Fotoshoot S27 Cedric
Eerste verschijning Aflevering 3000 - 16 februari 2005
Laatste verschijning -
Gespeeld door Yanni Bourguignon (voorheen Bas Van Weert, Bo Bogaerts en Aldo Vandervorst)
Huidig beroep Student Rechten en Assistant Manager bij De Proeverij
Huidige partner -
Kinderen Kamiel Van de Caveye en † Kasper Van de Caveye
Ouders Mario Van de Caveye en Veronique Van den Bossche
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenMisdrijvenTriviaGeneriekGalerijFoto'sAchter de Schermen

Algemene Informatie

Cédric Van de Caveye is een hoofdpersonage dat van 16 februari 2005 tot en met juni 2006 door diverse baby's, van 4 september 2006 tot en met 12 mei 2008 door Aldo Vandervorst, van 8 september 2009 tot en met 3 mei 2011 door Bo Bogaerts, van 4 november 2013 tot en met 29 november 2017 door Bas Van Weert en sinds 4 december 2017 door Yanni Bourguignon vertolkt wordt.

Familie en Liefdesleven

Cédric Van de Caveye is de zoon van Veronique Van den Bossche en Mario Van de Caveye. Als kind verhuisde Cédric samen met zijn vader naar Milaan na de breuk tussen zijn ouders.

Enkele jaren later is de band tussen zoon en moeder sterk verwaterd. Veronique gaat volledig voor haar carrière en verliest het contact met Cédric. Hij komt nog af en toe naar België, maar dan wil hij liefst zo snel mogelijk terug naar huis. Tot Cédric op een dag met zijn koffer in België staat. De relatie met zijn vader is volledig verzuurd omdat ze alleen nog maar ruzie maken. Cédric komt opnieuw in België wonen.

Na zijn tijd in een gesloten instelling gaat Cédric in therapie bij Marie Devlieger. Hij krijgt gevoelens voor de vrouw, maar zij maakt duidelijk dat het niets kan worden door het leeftijdsverschil. Enkele maanden later groeien de twee naar elkaar toe wanneer Marie door een moeilijke periode gaat. De twee worden een koppel, tot grote ergernis van Veronique. Een tijdje later is Marie zwanger en besluit ze haar relatie met Cédric stop te zetten. Wanneer hij nadien te horen krijgt dat hij vader wordt van een tweeling, wil hij er zijn voor zijn kinderen en Marie en trekt Marie opnieuw in bij hem. Door een aandoening tijdens de zwangerschap moet Marie één van de kindjes opgeven en Kamiel Van de Caveye overlijdt.

Op een dag is Marie spoorloos verdwenen na een schermutseling met Iris. Ze verblijft al die tijd in een Zwitsers ziekenhuis en bevalt er van Kasper Van de Caveye. Veronique en Lars willen Kasper redden, maar Marie bekoopt het met haar leven. Terug in België staat Cédric alleen in voor de opvoeding van Kasper, maar hij blijft niet gespaard van verdriet. Kasper komt om het leven tijdens een auto-ongeluk.

In 2020 wordt Cédric verliefd op stewardess Alex, tot hij te weten komt dat zij eigenlijk een escorte is. Hij kan haar niet loslaten en wil hun relatie nog een kans geven, hun liefdesgeluk is echter snel ten einde wanneer Alex van een balkon valt na een gevecht met Florianne.

Studies en Beroepsleven

Cédric verblijft tijdens zijn jeugd veel op internaten en kostscholen. Eenmaal terug in België als tiener is Cédric geen goede leerling. Hij moest van het CLB zijn tweede middelbaar opnieuw doen, maar wilde liever niet bij die 'kleine kinderen' in de klas zitten. Hij spijbelt geregeld, drinkt alcohol en stelt zijn huiswerk uit. Door de spanningen tussen hem en Veronique Van den Bossche, kiezen ze er samen voor om Cédric opnieuw op internaat te sturen. In de paasvakantie van 2016 doet Cédric voor het eerst een studentenjob, namelijk als allround-assistent bij VDB.

Wanneer duidelijk wordt dat Cédric verantwoordelijk is voor de moord op June Van Damme, wordt hij overgebracht naar een gesloten jeugdinstelling en behaalt hij uiteindelijk zijn diploma middelbaar onderwijs via middenjury. Na zijn vrijlating gaat Cédric naar de universiteit, waar hij Rechten studeert.

In 2020 gaat Cédric werken voor Mathias en Peter als Assistant Manager van De Proeverij.

Verhaallijnen

DSC 8164

De geboorte

Tijdens het dertiende seizoen wordt Veronique Van den Bossche zwanger. Zij en Mario Van de Caveye zijn in de zevende hemel maar al snel barst er een strijd los wanneer ook Els D'hollander en Trudy Tack de Rixart de Waremme zwanger blijken te zijn. Veronique wil namelijk als eerste haar kindje op de wereld zetten. Uiteindelijk bevallen de drie vrouwen op dezelfde dag en wordt Cédric geboren. De komst van Cédric zorgt onmiddellijk voor spanningen tussen Veronique en Mario. Vooral de achternaam lijkt niet zo simpel te zijn. Veronique wil namelijk dat Cédric haar achternaam krijgt. Mario is hier niet mee akkoord maar wanneer Veronique vertelt dat hun tweede kindje zijn naam zal krijgen, besluit hij toch akkoord te gaan.

Familie3017

Vermist

VDB Electronics viert feest en de Van den Bossches trekken naar het pretpark Bellewaerde. Op het einde van de dag vindt er een grote barbecue plaats, maar die valt letterlijk in het water door een plotse storm. Iedereen haast zich een weg naar de bus om te ontkomen aan de regen. In alle haast zijn zowel Veronique als Mario de kleine Cédric vergeten. Wanneer ze nadien terugkeren, is er geen spoor van het ventje terug te vinden...

[[File:|thumb|left|200px]]

Vermist

Er is nog altijd geen spoor van Cedric, het zoontje van Mario en Veronique. Mario kan de spanning niet meer aan en wordt in shock naar het ziekenhuis gebracht. Ondertussen gaan Peter en Andreas op bezoek bij de labiele Suzy Mariën omdat ze denken dat zij wel iets met de ontvoering te maken kan hebben. Inspecteur Jef Lits houdt zich met de zaak bezig en hij stelt Veronique voor om de televisie in te schakelen. De emotionele oproep van Veronique in het televisienieuws blijft niet zonder resultaat en de kleine Cédric wordt ongedeerd teruggevonden.

Vanaf dit punt wordt de rol van Cédric Van de Caveye vertolkt door Aldo Vandervorst.

Familie3426
Familie3432

Leukemie

Drie jaar later. Cédric woont nog steeds samen met zijn ouders in het huis van Peter en Marie-Rose. Het gaat echter niet zo goed met zijn gezondheid. Hij heeft overal blauwe plekken en Veronique is ervan overtuigd dat hij mishandeld wordt door Marie-Rose. Dat verhaal klopt echter niet want na verschillende onderzoeken in het ziekenhuis komt aan het licht dat Cédric leukemie heeft. Dankzij een beenmergtransplantatie van Marie-Rose kan Cédric genezen, maar Veronique blijft op haar hoede. Ze blijft hem overbeschermen uit schrik dat hij terug zal hervallen.

Veronique 07

Naamsverandering

Marie en Veronique proberen al drie jaar om een tweede kindje te krijgen. Veronique is echter niet van plan om opnieuw zwanger te worden. Ze probeert het goed te maken met Mario door eindelijk zijn wens te laten uitkomen. Ze laat de familienaam van Cédric veranderen naar 'Van de Caveye'. In mei verhuizen Cédric, Veronique, Mario en Suzy naar een eigen woning.

[[File:|thumb|left|200px]]

Zwitserland

Aan het begin van het seizoen wordt Cédric opnieuw ziek waardoor Veronique bang is dat haar zoontje zal hervallen. Ze stuurt Cédric naar een internaat in Zwitserland omdat de berglucht hem deugd zal doen. Mario en Veronique vliegen af en toe naar daar om hun zoontje te bezoeken en tijdens de vakanties keert Cédric soms terug naar België.

Vanaf dit punt wordt de rol van Cédric Van de Caveye vertolkt door Bo Bogaerts.

Familie4064

De terugkeer

Het huwelijk van Mario en Veronique vertoont al een tijdje barsten en Veronique wil haar echtgenoot weer gelukkig maken. Ze haalt Cédric terug naar België zodat vader en zoon wat tijd met elkaar kunnen spenderen. Ze kiezen ervoor om Cédric voor een langere periode in het land te houden, maar sturen hem naar een internaat. Cédric gedraagt zich echter als een lastige jongen wanneer hij vindt dat zijn oma meer aandacht geeft aan zijn nichtje Louise dan aan hem.

[[File:|thumb|left|200px]]

De echtscheiding

Mario en Veronique gaan uit elkaar en de echtscheiding wordt in gang gezet. Mario begint een relatie met Jennifer Verjans. Jennifer is van mening dat Mario een goede regeling met Cédric uit de brand moet slepen. Wanneer Veronique bezoek krijgt van Julio Rodriguez de la Fuente, betrapt Cédric de twee al vrijend in de zetel en Veronique vreest dat Mario dit zo meteen te weten zal komen. Ze stelt zich inschikkelijk op en heeft voor Mario zelfs een appartement gevonden met een grote tuin voor Cédric.

[[File:|thumb|left|200px]]

Stiefmama Jennifer

Er wordt een regeling getroffen waarbij Cédric om de week bij zijn vader logeert, maar Veronique laat hem met een bang hartje achter bij Mario en Jennifer. De zorg voor Cédric wordt al snel een last voor Jennifer en ze wil Mario voor haar alleen. Wanneer ze de jongen alleen achterlaat, is het voor Veronique duidelijk dat hij gevaar loopt bij Mario. Ze probeert Cédric bij hem weg te krijgen, maar Mario wil dit niet laten gebeuren. Hij maakt een einde aan zijn relatie met Jennifer.

Schermafbeelding 2016-09-05 om 18.54.00
Familie4589

Kathy

Cédric is samen met zijn vader op vakantie geweest en is sindsdien onhandelbaar als hij naar Veronique moet. Cédric en Mario hebben ook een geheimpje en willen Veronique niets zeggen. Wanneer de naam Kathy valt is Veronique er zeker van dat Mario een nieuwe vriendin heeft, maar het gaat om een kat. Hierdoor wil Cédric alleen maar bij Mario blijven en Veronique spreekt Mario hier over aan. Uiteindelijk komt de waarheid naar boven, maar kan Kathy niet mee met Cédric naar Veronique, omdat ze allergisch is aan katten.

Familie 0305 teaser 0

Het vertrek

Veronique moet opnieuw afscheid nemen van Cédric, want door de echtscheiding tussen haar en Mario wil Mario een nieuw leven beginnen in Italië samen met Cédric. Veronique is niet akkoord en wil haar zoon niet zomaar afstaan. Het komt bijna tot een rechtszaak tot Veronique beseft dat Cédric beter af is bij zijn vader omdat ze het te druk heeft met haar carrière. Ze neemt afscheid van Cédric maar ze vliegt geregeld nog naar Italië om hem te bezoeken.

Vanaf dit punt wordt de rol van Cédric Van de Caveye vertolkt door Bas Van Weert.

901367 10152018115472491 114610032 o
Familie 5275 001

De terugkeer

Cédric en Veronique Van den Bossche hebben al een tijdje geen contact meer met elkaar. Wanneer Veronique een relatie begint met Rudi Verbiest neemt ze op zijn aanraden terug contact op met haar zoon. Cédric reageert eerst terughoudend, maar keert tijdens de herfstvakantie toch even terug. De drie dagen die hij in België doorbrengt reageert hij heel terughoudend. Cédric trekt liever alleen de stad in of chat op zijn kamer met zijn vrienden. Hij vindt Mechelen een dode stad en ook voor zijn familie heeft hij geen goed woord over. Hij is dan ook blij wanneer hij terug naar Milaan kan vertrekken.

Familie5275

Moeder-zoonrelatie

Anderhalve maand later keert Cédric als verrassing voor Veronique met Kerstmis weer even terug naar België. Het lijkt al wat beter te gaan tussen moeder en zoon, maar toch blijft hij haar ervan verwijten een workaholic te zijn. De dag na het feest vertrekt hij alweer naar Italië. Tijdens de Paasvakantie keert hij opnieuw terug en iedereen is verrast wanneer Veronique zelfs een volledige dag voor Cédric vrijmaakt.

Familie 5333 002
Familie 5337 001

Terugkeer naar België

Op een dag staat Cédric ineens voor de deur van Marie-Rose. Hij is al liftend naar België gekomen omdat hij niet langer bij zijn vader Mario in Milaan wil wonen. Ze doen niets anders dan ruzie maken en Cédric wil bij zijn moeder komen wonen. Veronique is echter bijna nooit thuis omdat ze het ontzettend druk heeft met Vero Bello. Marie-Rose besluit dan maar dat Cédric best een tijdje bij haar en Mathias komt wonen. Cédric neemt dan toch zijn intrek in het appartement van zijn mama en bovendien hoopt hij naar dezelfde school als Louise te kunnen gaan. Cédric moet daarvoor wel testen afleggen bij het CLB omdat het schoolsysteem in Milaan helemaal anders is. Cédric is maar nipt geslaagd en de school raadt hem aan om zijn tweede middelbaar opnieuw te doen. Cédric ziet dit helemaal niet zitten en smeekt zijn mama om hem toch naar het derde te laten gaan. Veronique geeft toe, maar eist wel dat Cédric zijn uiterste best doet om zijn achterstand in te halen.

S24E007 19
Familie 5349 004

Puberstreken

Cédric doet constant wat hij wil en liegt tegen zijn familie. Veronique is ten einde raad wanneer blijkt dat Cédric spijbelt. Daarnaast gaat hij geregeld op café en drinkt hij alcohol. Rita biedt haar hulp aan en wil zich ontfermen over hem. Ze heeft een goede invloed op Cédric, maar verbetert de band tussen hem en Veronique niet. Er wordt beslist dat hij terug op internaat gaat. De weken nadien verbetert de relatie tussen moeder en zoon, omdat ze elkaar niet meer elke dag zien. Tijdens de feestdagen gaat Cédric naar zijn vader in Milaan, maar hij keert vroeger terug dan verwacht.

Familie 5420 04
Familie 5420 05

Nieuwjaarke Zoete

Louise, Jelle en Cédric schuimen samen de buurt af om Nieuwjaarke Zoete te zingen en weten een aanzienlijke buit bij elkaar te sprokkelen, waardoor Cédric al luidop droomt van een nieuwe zonnebril. Wanneer het drietal ontdekt dat Jelle een deel van het geld is kwijtgeraakt, ontvangt hij een slag in het gezicht van Cédric en loopt weg. Trudy en Bart halen Peter en Veronique erbij, waarna het tot een fikse ruzie komt. Cédric en Jelle kunnen hun ruzie echter oplossen zonder tussenkomst van hun ouders wanneer Niko hun geld teruggevonden heeft.

Tiger-kidnapping
Familie 5529 001

Tigerkidnapping

Cédric is ziek en logeert in de villa van Marie-Rose en Mathias. Wanneer er twee vreemden aanbellen en Mathias hen binnen laat komen, blijft dat niet zonder gevolgen. Beiden zijn gewapend en zorgen ervoor dat Mathias, Marie-Rose en Cédric het slachtoffer worden van een tigerkidnapping. De twee mannen eisen 200 000 euro. Veronique kan hen uiteindelijk redden en alles loopt goed af. Nadien gaat Cédric samen met Louise naar Milaan, hoewel Peter eerst tegen dit idee is. Wanneer Veronique merkt hoe goed de twee met elkaar kunnen opschieten, zorgt dat ervoor dat ze opnieuw toenadering tot Peter zoekt.

Familie 5534 003
S24 E196 014

FreEco

Wanneer Louise zich inzet voor het goede doel door met FreEco samen te werken, krijgt Cédric ook de kriebels om zijn nichtje te helpen. Samen bedenken ze een plannetje om de CEO van Galmego aan te pakken, een cosmeticabedrijf dat nog steeds testen uitvoert op levende dieren. Ze gaan naar het huis van de CEO en maken er een foto met een groot spandoek en knuffeldieren. Veronique is razend wanneer ze dit te horen krijgt en wil dat Cédric stopt met deze acties. Het hek is helemaal van de dam wanneer de volgende dag de hond van de CEO vermist is. De politie verdenkt Louise en Cédric, maar zij hebben er niets mee te maken. Hierna besluit Cédric zich, in tegenstelling tot Louise, wat meer afzijdig te houden, aangezien hij het niet helemaal eens is met de methoden van de organisatie.

Familie 5545 018
Familie 5545 030

Vermist

Het komt tot een pijnlijke confrontatie tussen FreEco enerzijds en VDB Fashion en Vero Bello anderzijds wanneer ze enkele stoffen analyseren. De twee bedrijven worden voor schut gezet, waarna Veronique Hannes van FreEco publiekelijk vernedert. Hannes zweert dat hij het daar niet bij zal laten. Wanneer Cédric enkele dagen later vermist is, vreest Louise dat Hannes en Mirthe hier voor iets tussen zitten en de politie zet de zoektocht in. Uiteindelijk blijken ze er niets mee te maken te hebben, wanneer Veronique te horen krijgt dat Cédric zich reeds enkele dagen in het ziekenhuis bevindt. Hij ligt in coma met een alcoholintoxicatie en werd binnengebracht zonder identificatie.

S25 E004 035

Coma

Cédric vertoont complicaties en zou hersenschade kunnen oplopen. Veronique en Marie-Rose maken zich zorgen en waken aan zijn bed. De volgende dagen gaat het beter met Cédric en mag hij al naar huis. Veronique gaat akkoord indien haar zoon zich houdt aan één voorwaarde: therapie volgen zodat hij niet meer zal comazuipen. Cédric is hier tegen tot hij zijn jonge therapeute, Pam Bauwens, leert kennen. Ondertussen neemt Cédric ook afscheid van Marie-Rose, die een nieuw leven begint in Frankrijk.

S25 E010 025

Miskraam

Het gaat opnieuw beter tussen Cédric en Veronique en zij vertelt hem dat ze zwanger is. Cédric is helemaal niet enthousiast over het idee en laat dit ook duidelijk merken. Ze eist dat Cédric het geheim houdt, maar hij neemt Mathias in vertrouwen. Die troost moeder en zoon en brengt hen terug bij elkaar. Cédric ziet in Mathias een vaderfiguur en is blij dat hij meer over de vloer komt. Wanneer de sessies bij de psycholoog erop zitten, gaat Cédric terug naar het internaat.

Aflevering 5632-2

Aanrijding

Mathias en Veronique worden een koppel en Veronique koopt Leens huis. Wanneer Cédric verneemt dat zijn moeder het huis reeds gekocht heeft zonder zijn mening te vragen, loopt hij woedend weg en wordt hij aangereden door Leens huisbaas. Cédric komt er echter vanaf met een lichte hersenschudding.

Familie 5634 002-30hp3lkkrrw5160e05ird6

Zatte Anna

Met Nieuwjaar maken Veronique, Cédric en Mathias zich klaar om Anna en Albert te ontvangen. Wanneer Cédric te weten komt dat Anna vorig jaar stomdronken was met Nieuwjaar, bedenkt hij een plannetje om het feestje iets gezelliger te maken. Cédric slaagt erin om zijn overgrootmoeder zat te voeren, wat zorgt voor hilarische momenten. Hoewel ze eigenlijk kwaad moeten zijn op de uitgehaalde streken van de jongen, kunnen Veronique en Mathias er goed om lachen.

Aflevering 5647-3

Rookbom

Veronique krijgt op een avond een telefoontje van de directeur van Cédrics internaat. Hij vertelt haar dat Cédric voorgoed van het internaat wordt gestuurd als gevolg van het werpen van een rookbom. Doordat het brandalarm is afgegaan en bepaalde diensten ter plekke zijn moeten komen, moet Cédric hiervoor een schadeclaim betalen. Mathias kan ervoor zorgen dat Veronique strenger optreed tegenover haar zoon. Cédric pikt dit niet.

Familie 5657 004-30qfhsev6bgqsa8prjlv62

Verhuizing

Cédric maakt een paar keer zijn opwachting in de Jan & Alleman waar hij met Benny aan de praat geraakt. De twee gaan samen naar de cinema en kunnen het goed met elkaar vinden. Cédric is openhartig over de problemen thuis en zou liefst een tijdje bij Benny en zijn gezin komen logeren. De huisgenoten van Benny - behalve Agnes - gaan akkoord en na even aarzelen wil zelfs Veronique het een kans geven. Tot ieders verbazing gedraagt Cédric zich uitermate voorbeeldig, maar Agnes blijft op haar hoede.

Familie 5661 004-30s6opzd0tsmsakcxsp3wq
10557068 10153993479557491 2168891993106811135 o

Verliefd op Stefanie

Door meer in haar buurt te vertoeven, wordt Cédric echter verliefd op Stefanie. Hij gaat een weddenschap aan met Louise om te bewijzen dat hij Stefanie met gemak kan overtuigen om met hem te kussen. Cédric beslist een foto van zichzelf en Stefanie te maken waarbij ze elkaar kussen. Zonder haar toestemming kust hij Stefanie op de mond en maakt hij er een foto van. Stefanie is woedend omwille van dit voorval. Tegen haar zin verspreidt Cédric hun foto, maar om het goed te maken geeft hij Stefanie een dure ketting cadeau.

5672-6

Onschuldig

Het komt tot een pijnlijke confrontatie tussen Cédric en Agnes wanneer er twee dure horloges gestolen worden uit het atelier van Patrick. Agnes is ervan overtuigd dat Cédric de dader is en beschuldigt de jongen onmiddellijk. Die pikt dat niet en keert terug naar huis. Uiteindelijk komt de waarheid naar boven wanneer de echte daders teruggevonden worden. Nadien krijgt Veronique ook een telefoontje van het internaat. Cédric heeft die rookbom dan toch niet gegooid en hij wordt opnieuw toegelaten.

Familie 5708 001

Vakantiejob bij VDB

In tegenstelling tot Louise's rapport is Cédric op alle vakken gebuisd vlak voor de paasvakantie. Mathias kan ervoor zorgen dat Cédric enkele dagen in de vakantie aan de slag kan gaan bij VDB. Daar beslist hij de onnozele puber uit te hangen, wat leidt tot aanvaringen met onder andere Simon en Quinten. June maakt Cédrics hoofd zot om te stoppen met school en op leercontract te gaan, tot grote frustratie van Veronique. Simon weigert echter Cédric aan te nemen en hij moet het idee al snel opbergen.

Familie 5729 001

Veronique overwerkt

Veronique valt flauw na een hevige discussie op het werk. Cédric maakt zich zorgen over de gezondheid van zijn moeder en verplicht Mathias uit haar buurt te blijven. Hij doet zijn moeder inzien dat ze werkverslaafde is en te maken heeft met een burn-out. Wanneer Veronique van Mathias een hometrainer cadeau krijgt, wil ze niet luisteren naar Cédrics vragen over een taak waarna hij June om raad gaat vragen. Veronique ziet in dat ze verkeerd is geweest en biedt haar excuses aan.

BBtT42I

Goed rapport

Wanneer Veronique op een avond verkracht wordt in opdracht van June gaat het van kwaad naar erger met haar. Cédric is bezorgd om zijn moeder, maar zij wil eerst niets vertellen. Uiteindelijk komt hij de waarheid te weten en is hij razend. Na de examens komt Cédric thuis met een goed rapport. Mathias en Veronique belonen hem door hem naar Rock Werchter te laten gaan.

Familie 5814 002
Familie 5815 005

Huisarrest

De relatie tussen Cédric en Veronique is volledig terug opgebouwd, maar mooie liedjes duren nooit lang. Cédric geeft een Halloweenfeestje voor zijn vrienden, terwijl Mathias en Veronique van huis weg zijn. Wanneer ze de volgende dag thuiskomen, treffen ze echter een ravage aan. Dat geeft dan ook opnieuw de aanleiding tot veel ruzies tussen moeder en zoon. Zeker omdat Cédric opnieuw alcohol gedronken heeft en hij krijgt huisarrest voor de hele herfstvakantie.

Familie 5822 002

Zelfverminking

Veronique krijgt te horen dat Cédric gevochten heeft op school. Igor, het slachtoffer, ligt in het ziekenhuis met een zware hersenschudding. Cédric wordt definitief van school gestuurd. Niet veel later pleegt hij diefstal in een nachtwinkel. Hij komt ervan af met een waarschuwing. De dagen erna geraakt Cédric nog dieper in de put. Leen schrikt wanneer ze ontdekt dat haar neefje doet aan zelfverminking. Ze stelt psychologische hulp voor. Psychloge Pam wordt terug ingeschakeld.

Familie 5824 002

Met Veronique naar Italië

Pam raadt Veronique aan om samen met Cédric een weekendje op uit te trekken. Veronique beslist om met haar zoon enkele dagen naar Italië te vertrekken. De band tussen Cédric en Veronique wordt er opnieuw aangesterkt en het lijkt erop dat ze eindelijk eerlijk kunnen zijn tegen elkaar. Wanneer Veronique te horen krijgt dat Mathias is opgepakt voor de moord op June keren ze terug naar België en gaat Veronique zichzelf aangeven.

Familie moord cedric 002 3

De moord op June

Cédric heeft een enorm schuldgevoel en vraagt Rudi hem te vergezellen naar de politie. Daar geeft Cédric eindelijk toe dat hij June vermoord heeft. Hij hoorde in juni Mathias en Veronique bezig over de verkrachting in opdracht van June en was razend. Daarop ging hij naar de brouwerij van Niko om zijn pistool te stelen, ging vervolgens naar VDB Fashion om June te confronteren en vermoordde haar. Rudi was getuige, maar wou Cédric beschermen door de schuld op zich te nemen.

15137485 10154814062557491 1623170100488198856 o

De gesloten jeugdinstelling

Cédric moet naar een gesloten instelling tot minstens augustus 2017. Hij wordt er geslagen, waardoor hij zich zeer opstandig gedraagt tegenover zijn moeder. Veronique wil verder stappen ondernemen en schakelt de hulp van Alexandra in om in beroep te kunnen gaan tegen de uitspraak van de jeugdrechter. Dit wordt haar echter afgeraden. Wanneer niet veel later de pers lelijke dingen over haar zoon schrijft, geeft ze een interview voor de tv.

S26 afl5866 064

Gewond

Veronique maakt zich zorgen over Cédric en brengt hem een bezoek. Hij maakt zijn moeder duidelijk dat ze hem niet meer moet komen bezoeken. Veronique ontdekt een wonde aan zijn hand, namelijk geschaafde knokkels. Cédric trekt zijn hand los en duwt haar tegen de grond. Veronique vlucht in shock weg. Een tijdje later mag Cédric voor het eerst een weekend naar huis en Veronique doet haar uiterste best voor hem. Cédric voelt zich echter niet goed in zijn vel, omdat hij terug naar de instelling moet.

Familie 5839 005

Nieuwe leefgroep

Cédric wordt overgeplaatst naar een nieuwe afdeling. Sammy maakt hem duidelijk dat hij zijn gedrag zal moeten aanpassen om te kunnen omgaan met de nieuwe leefgroep. Door het verliezen van een weddenschap met Trevor biecht Cédric de moord op June op. Bij een incident bij het basketballen krijgt hij er een flashbackmoment van en flipt helemaal door, met als gevolg dat hij moet afkoelen in een isoleercel.

5795d85c8b5f2b9b095d7851b98e3d24

Nachtmerries

Cédric krijgt bezoek van psycholoog Hans na het opsteken van een sigaret in de instelling, maar weigert mee te werken. Sammy maakt Veronique duidelijk dat haar zoon iemand anders nodig heeft om mee te praten dan haar. Veronique vraagt Louise om met Cédric te gaan praten. Cédric biecht zijn nichtje op dat hij wordt geplaagd door nachtmerries waarin hij Veronique doodschiet in plaats van June. Hij wilt dit dan ook verborgen houden voor zijn moeder.

Familie 5925 002
Familie 5934 002
Familie 5954 002

Depressie

Cédric skypet met Louise en is de wanhoop nabij. Ze is bang dat haar neef afstevent op een depressie. Om hem beter te leren begrijpen neemt Louise contact op Hans, die haar leert hoe ze met hem moet omgaan. Louise doet er alles aan om Cédric op te beuren, maar bereikt het tegenovergestelde. Ze zoekt hulp bij Hans en heeft een openhartig gesprek met hem. Wanneer Cédric merkt dat nieuweling Leon zich laat doen door Trevor, neemt hij het voor hem op. Sammy kan net op tijd voorkomen dat Trevor Cédric neersteekt, waarna Trevor wordt overgeplaatst. Cédric heeft nood aan doorgedreven steun van Hans nadat hij Sammy per ongeluk een gekneusde rib bezorgde bij het ontwaken uit een nachtmerrie. Samen met hem stelt Cédric een 'safety plan' op voor moeilijke periodes. Op aanraden van Louise probeert hij contact te zoeken met Leon. Veronique is blij wanneer ze eindelijk toestemming van haar zoon heeft gekregen om hem te gaan bezoeken. Cédrics advocaat laat weten dat Cédric enkele dagen verlof kan krijgen.

5963-29
18739206 10155438235337491 584161980883334013 o

De dood van Leon

Op een dag gebeurt er een vreselijk ongeluk bij het basketten waarbij Leon met zijn hoofd tegen de muur valt. Hoewel hij aanvankelijk slechts een hersenschudding bleek te hebben, krijgt Cédric te horen dat er complicaties waren en zijn beste vriend gestorven is. Cédric geeft zichzelf de schuld en ziet geen uitweg meer. Hij wilt zelfmoord plegen door van het dak van VDB te springen, maar Hans kan hem net op tijd overtuigen dit niet te doen. Hans probeert Cédric te overtuigen dat June de schuldige is in het verhaal en niet Veronique, aangezien hij nog steeds enorm kwaad is op zijn moeder. Cédric stort helemaal in tijdens een gesprek met Leons moeder.

S26 afl5988 208

Het huwelijk van Mathias en Veronique

Wanneer de trouw van Veronique en Mathias dichterbij komt, probeert Mathias er alles aan te doen om Cédric vrij te krijgen voor een dag zodat hij aanwezig kan zijn. Tot zijn grote verbazing weigert Cédric te komen. Hij legt aan Hans uit dat hij zijn moeder niet wil zien en bang is dat ze alleen maar ruzie zullen maken.

Schermafdruk 2017-08-29 13.18.29
S27 afl5989 166

Het huwelijk van Mathias en Veronique

Wanneer Veronique de taxi wilt nemen in de plaats van te trouwen met Mathias, staat Cédric plots achter haar. Hij is toch naar haar huwelijk gekomen, waardoor Veronique niet anders kan dan trouwen. Voor Mathias en Veronique lijkt het dan toch nog een sprookjeshuwelijk te worden. Cédric verpest het trouwfeest door een preek naar zijn moeder toe. Peter neemt Cédric mee naar huis en ook Mathias en Veronique vertrekken meteen naar huis. Mathias is razend op Cédric om wat hij gedaan heeft. Niet veel later staat Cédric voor de deur om het terug goed te maken en te vragen of zijn moeder eindelijk wat meer tijd zal besteden aan hem. Mathias vergeeft Cédric.

Familie 5990 extra 005
Familie 6021 004

De vrijlating

Cédric wordt in de instelling geplaagd door een paniekaanval. Wanneer hij zijn punten voor de middenjury heeft gekregen, belt Cédric zijn moeder op en vertelt dat hij geslaagd is op beide jaren en aan zijn universitaire studies Rechten kan beginnen als hij vrijkomt uit de jeugdinstelling. Veronique krijgt te horen dat de instelling met een positief advies naar de jeugdrechter gaat. Uiteindelijk wordt Cédric definitief vrijgelaten uit de instelling.

2017-10-20 (2)

Universitaire studies

Cédric toont zich vastberaden om iets te maken van zijn universitaire studies. Mathias probeert hem op te peppen na een moeilijke start aan de universiteit. Mathias raadt zijn stiefzoon ook aan om terug meer vrienden te maken, die hem eveneens kunnen helpen tijdens het studeren. Wanneer de affaire van Lars en Veronique uitkomt, steunt Cédric zijn moeder.

Vanaf dit punt wordt de rol van Cédric Van de Caveye vertolkt door Yanni Bourguignon.

Familie 6112 001

Italië

Veronique krijgt in Italië onverwacht bezoek van Cédric. Ze verrast hem met een leuk cadeau voor zijn 18de verjaardag: een eigen auto en sleutels om samen met haar doorheen Italië te rijden met scooters. Ook Mathias is Cédric en Louise hun verjaardag niet vergeten. Terug thuis heeft Cédric een goed geprek met Mathias over Veronique.

Familie 6123 003
Familie 6123 006

Challenges

Wout en Louise hebben relatieproblemen en gaan uit elkaar. Cédric staat Louise tijdens deze moeilijke tijd bij met raad en daad. Wout, Jelle en Louise zijn al een tijdje challenges aan het filmen om geld te verdienen via Cash or Crash. Wout wil Louises hart terugwinnen met een gevaarlijke challenge, namelijk met een auto op een container afrijden. Cédric probeert hem om te praten, maar Wout houdt voet bij stuk, waarna Louise toch bij hem in de auto stapt. Het komt tot een ongeval en de politie stelt ook enkele vragen aan Cédric.

Familie 6173 003
Familie 6178 003
Familie 6183 005

Het trauma

Cédric is weer helemaal van streek wanneer hij de moeder van Leon tegenkomt op het kerkhof. Hij sluit zich op op zijn kamer. Amelie raadt Veronique aan om hulp te zoeken bij Marie. Cédric wil zich in eerste instantie niet laten helpen door Marie, maar gaat uiteindelijk toch akkoord. Wanneer hij naar de loft wil gaan voor zijn eerste sessie met Marie krijgt hij een paniekaanval in de lift. Het was namelijk de eerste keer sinds de moord op June dat hij hier kwam. Marie voelt zich schuldig. Marie komt zich verontschuldigen bij Cédric voor wat er gebeurd is in de lift. Cédric beslist om dan toch bij haar in behandeling te gaan. Veronique blijft sceptisch tegenover Marie. Cédric besluit een stap verder te zetten en wil het kantoor van June betreden. Hij vraagt zijn moeder om mee te gaan met hem en Marie. Het lukt Cédric om het kantoor te betreden, maar het botst weer met zijn moeder. Veronique voelt zich opnieuw tekortgeschoten als moeder.

Familie 6187 002
Familie 6191 001

Verliefd op Marie

Cédric beleeft met Marie een emotioneel moment op het dak van VDB. Hij nodigt haar uit voor een lunch. Louise denkt dat zijn neef gevoelens heeft voor zijn psychiater. Ondertussen zit er een haar in de boter tussen Lars en Marie, aangezien Lars nog altijd naar bed gaat met andere vrouwen. Wanneer Cédric hier achter komt, probeert hij Marie te laten inzien dat ze veel beter verdient dan Lars, maar zij wilt niet dat hij zich bemoeit met haar privéleven. Door Maries moeilijke relatie met Veronique vindt ze dat ze onmogelijk nog objectief kan zijn en laat ze Cédric weten dat ze hem niet langer kan behandelen. Een gekwetste Cédric beslist zijn psychiater te kussen.

Familie 6208 seizoensfinale kranten 003

Verzoening van Larsique

Lars en Veronique geven eindelijk toe aan hun gevoelens voor elkaar en ze worden een koppel. Cédric licht Marie in, die de nodige voorbereidingen treft om de loft van Lars te verlaten. Na een harde confrontatie tussen haar en Lars verlaat ze de loft met haar koffers, waarna ze door Cédric getroost wordt in de Foodbar.

S28 afl6209 150

Amelie neergestoken

Amelie werd neergestoken in het huis van Veronique. Ze wordt overgebracht naar het ziekenhuis en overleeft haar steekwonde. Ondertussen is Veronique op de vlucht. De recherche, die gearriveerd is in het huis van Veronique, onderzoekt de plaats delict. Cédric weet niet wat er gaande is wanneer hij thuiskomt en probeert om zijn moeder te bereiken. Mathias en Marie worden ook op de hoogte gebracht en haasten zich naar Cédric. Veronique moet naar de gevangenis voor poging tot moord, waardoor Mathias beslist om de zorg voor Cédric op zich te nemen.

Twee maanden later

Familie 6210 004

Veronique in de gevangenis

Cédric gaat zijn moeder regelmatig bezoeken in de gevangenis en is er, net als Lars, zeker van dat ze onschuldig is. Ondertussen helpt Marie hem om om te gaan met de hele situatie. Ook Mathias doet zijn best om voor Cédric te blijven zorgen.

Familie 6218 003

De verkoop van Dress & Play

Cédric uit opnieuw zijn gevoelens voor Marie. Mathias hoort dit gesprek en geeft hem goede raad. Ze wijst hem echter opnieuw af. Toch geeft Cédric haar nog niet op en de twee blijven contact houden. Wanneer Mathias zijn aandelen van Dress & Play wilt verkopen, stelt Cédric Lars voor om Mathias' aandelen over te kopen. Hij verzwijgt echter voor Veronique wat Mathias van plan is. Uiteindelijk komt ze er toch achter na een bezoek van Marie, die haar duidelijk maakt dat ze goed voor haar zoon zorgt tijdens haar afwezigheid.

Familie 6222 005
Familie 6248 006

Cédric en Marie

Lars heeft genoeg van Maries manipulatie en ontslaat haar. Cédric komt haar troosten en tijdens een zwak moment in de lift kust ze hem. Ze maakt hem echter al snel duidelijk dat het een vergissing was en ook Mathias en Louise vinden het beter zo. Cédric begrijpt het echter niet en blijft toenadering zoeken. Wanneer Marie niet veel later door Lars afgewezen wordt, beseft ze dat ze stom geweest is en wanneer Cédric plots voor haar deur staat, duiken ze samen in bed.

Familie 6258 004

Verboden relatie

Cédric en Marie hebben samen de nacht doorgebracht. Ze worden een koppel, maar besluiten om het rustig aan te doen en hun relatie voorlopig geheim te houden. Het duurt niet lang voor het nieuws zich als een lopend vuurtje verspreidt. Marie vergezelt Cédric naar de gevangenis, waar het tot een harde confrontatie komt met Veronique.

Familie 6259 004

De terugkeer van Marie-Rose

Lars belooft Veronique er alles aan te doen om Cédric en Marie uit elkaar te krijgen. Wanneer Lars Cédric tot rede probeert te brengen, botst hij echter op een muur. Marie maakt Lars duidelijk dat hij hen met rust moet laten. Ondertussen keert Marie-Rose terug om Veronique te steunen, die volledige bekentenissen wilt afleggen. Het komt tot een blij weerzien met Cédric. Ze probeert hem te overtuigen om bij hem te komen wonen, maar hij denkt dat zijn moeder haar gestuurd heeft.

Familie 6282 001

Marie in nauwe schoentjes

Lars toont Cédric een foto die Evy in Maries appartement genomen heeft met daarop een treinticket met enkele reis naar Londen. Marie ontdekt dat ze zwanger is van Cédric, maar ze verzwijgt het voor hem. Thuis valt ze van de trap door de schuld van Cédric en vreest ze dat ze haar kindje kwijt is. Er is echter niets aan de hand. Cédric brengt voor het eerst in lange tijd een bezoek aan zijn moeder.

Familie 6297 005
S28 afl6301 002

Maries manipulatie

Cédric denkt erover na om te stoppen met zijn studies, maar Marie vindt dat geen goed plan. Cédric wordt door Veroniques advocaat gevraagd als moraliteitsgetuige op haar proces. Hij doet moeilijk, maar na manipulatie van Marie zegt hij uiteindelijk toch toe. Veronique heeft het moeilijk voor haar proces en probeert Cédric te bereiken, die zich volledig van haar afsluit door toedoen van Marie. Ze schrijft dan maar een brief naar Cédric, die Vicky achter haar rug opstuurt naar haar thuis. Marie probeert opnieuw naar Londen te vluchten, maar botst vlak voor haar vertrek op Cédric en volgt Veroniques proces in zijn plaats.

Familie 6302 001

Veronique proces

Op de tweede dag van het proces is het Cédrics beurt om te getuigen als eerste moraliteitsgetuige. Hij schetst een negatief beeld van zijn moeder, maar heeft na de verwijten en het pleidooi van Veroniques advocaat spijt en werkt zijn frustraties uit op Marie. Die neemt even afstand van hem. Wanneer Cédric Veroniques brief leest, breekt hij helemaal.

Familie 6306 004

Veronique op vrije voeten

Cédric reageert geschokt op het nieuws dat Marie-Rose Amelie neergestoken heeft.Hij is ook kwaad op Marie, omdat zij hem enkele dagen ontlopen heeft, terwijl ze wel tijd had om het proces van Veronique te volgen. Na verontschuldigingen van Lars maakt Marie het uit met Cédric. Hij is er kapot van en eist een uitleg, die hij ook krijgt. Veronique komt tijdelijk terug thuis wonen en legt het bij met Cédric. Marie vertelt haar dat ze zwanger is van Cédric.

Familie 6314 004

Cédric wordt vader

Veronique is kwaad dat Cédric haar niets verteld heeft over Maries zwangerschap, tot ze ontdekt dat hij zelf van niets weet. Ze vertelt hem de waarheid en hij is geschokt. Veronique verhindert dat Marie contact kan maken met Cédric. Via Mathias geraakt ze toch tot bij hem en kan ze hem alles uitleggen. Cédric stelt Marie voor om terug bij hem in te trekken, maar Veronique steekt hier een stokje voor door terug thuis te komen wonen.

Familie 6320 001

Tweeling

Veronique beseft dat ze Cédric moet laten doen als ze hem niet wil verliezen en trekt opnieuw in bij Lars, tot zijn grote vreugde. Ze maakt zich echter steeds meer zorgen over Cédric, nu hij opnieuw samenwoont met Marie. Ze heeft last van paniekaanvallen. Marie krijgt plots hevige buikkrampen en ontdekt ze dat ze zwanger is van een tweeling. Cédric begint te twijfelen, maar Mathias praat met hem.

Familie 6323 extra 001

TTS

Na een onderzoek blijkt dat Cédric en Maries tweeling TTS heeft. Eén van de kindjes is zwakker omdat er te veel vruchtwater geproduceerd wordt. De beide kindjes houden is een risico waardoor ze het misschien allebei niet halen. De veiligste optie is om het zwakke kindje te laten sterven. Marie kiest voor de optie waarbij ze de twee kindjes houden, maar dat is tegen de zin van Cédric en Veronique. Cédric draait bij wanneer Marie duidelijk maakt dat het haar beslissing is.

Familie 6332 004
Familie 6353 001

Verantwoordelijke Cédric

Cédric wil zich bewijzen als vader tegenover Marie en neemt rijlessen met Mathias en Veronique als begeleiders. Marie is aangenaam verrast, maar blijft hem kleineren. Cédric vraagt Mathias raadt over zijn huidige relatie met Marie en zoekt steun bij hem. Wanneer Cédric voor de zoveelste keer ruzie heeft met haar, vraagt hij aan Mathias om tijdelijk bij hem te komen logeren. Die beslist hem te helpen. Cédric gaat ook met Guido praten over het jonge vaderschap.

Afl157
Familie 6377 003

Cédric vermist

Het gaat alsmaar slechter tussen Cédric en Marie en ze maken veel ruzie. De liefde die Iris voelt voor Marie maakt het er alleen maar erger op en na een tijdje bij Mathias te logeren, verdwijnt hij plots. Na een tijdje maakt Veronique zich ongerust, maar ook Mathias en Marie hebben niets meer van hem gehoord. Niet veel later duikt Cédric plots weer op bij Veronique en wordt duidelijk dat hij bij een vriend gelogeerd heeft en gevochten heeft. Na een ruzie met Iris verliest Marie één van haar kindjes. Cédric is razend en steekt de schuld op Iris, die hij een bezoekje brengt en hardhandig aanpakt.

Familie 6381 003

Mathias en Marie

Cédric doet zijn best om voor Marie te zorgen, maar laat het meermaals afweten door zijn jonge leeftijd. Mathias vangt Marie wel goed op en ze worden al snel een koppel. Wanneer Cédric dit te weten komt, is hij razend op Mathias en wil hij niets meer met hem te maken hebben. Ze leggen het al snel weer bij, waarna Marie terug in haar eigen appartement gaat wonen.

Familie 6392 002
Familie 6393 004

De verdwijning van Marie

Na een afspraak met Iris verdwijnt Marie plots. Mathias en Cédric zijn ervan overtuigt dat Iris er iets mee te maken heeft en gaan op zoek naar de waarheid. Tijdens een zoekactie aan het kanaal wordt er een schoen van Marie teruggevonden en een insulinespuit. Iris wordt opgepakt op verdenking van moord en verdwijnt in de gevangenis. Mathias maakt Cédric duidelijk dat Marie niet meer teruggevonden zal worden en wil dat hij verder gaat met zijn leven.

Familie 6398 003
Familie 6418 003

Op zoek naar Marie

Veronique heeft medelijden met haar zoon en beslist om samen met Iris op onderzoek uit te gaan. Al snel hebben ze door dat Mathias dingen verzwijgt. Ze besluit echter alles geheim te houden voor Cédric. Ook wanneer een privédetective erachter komt dat Marie nog leeft en haar de overlijdensakte van het tweede kindje bezorgt. Cédric krijgt dromen over het tweede kindje, Kasper. Uiteindelijk blijkt dat baby Kasper toch nog leeft en Lars en Veronique gaan de strijd aan met Mathias en Marie in Frankrijk.

Aflevering 6429 17.20.37
S29 afl6433 017

Baby Kasper

Lars en Veronique keren terug naar België met Kasper en brengen Cédric het nieuws dat zijn zoon nog leeft. Twee maanden later doet Cédric zijn best om voor Kasper te zorgen, al is dat niet gemakkelijk met zijn studies. Kasper is ook moeilijk in slaap te krijgen en Jan raadt hem aan om met hem te gaan rondrijden. Veronique is dol op Kasper en hoopt hem alles te kunnen geven wat ze bij Cédric niet gedaan heeft. Ook de bomma en Albert en de rest van de familie krijgen niet genoeg van de kleine Kasper. Mathias verontschuldigt zich bij Cédric voor zijn fouten.

Familie 6434 na 005
Familie 6434 na 008

Auto-ongeval

Op een avond gaat Cédric opnieuw een ritje maken met de kleine Kasper, maar dat heeft desastreuze gevolgen. Jan botst als spookrijder in een eenrichtingsstraat, die deel uitmaakt van het nieuwe circulatieplan, frontaal op Cédric en Kasper. Jan en Cédric komen er met enkele verwondingen vanaf, maar Kasper overlijdt in het ziekenhuis. Cédric is in shock en laat enkel Veronique toe. De politie stelt vast dat het verkeersbord van de eenrichtingsstraat niet aanwezig is en waarschijnlijk gestolen is door enkele zatte studenten.

S29 afl6437 022
S29 afl6438 073

De dood van Kasper

Cédric zoekt Jan op en vergeeft hem. Hij vindt dat hij even hard het slachtoffer is van alles. De familie is geschokt door het nieuws en Anna hoopt op een mooi afscheid voor Kasper. Cédric wil echter een intieme begrafenis met enkel hem en zijn moeder. De bomma ziet hier van af en Peter gaat met Cédric praten. Hij komt tot inkeer en nodigt de familie uit. Na de emotionele begrafenis wil Cédric plots alle spullen van Kasper wegdoen en terug beginnen studeren voor zijn tweede zit. Veronique vreest dat hij te snel gaat. Iris trekt in bij Cédric om een oogje in het zeil te houden.

Familie 6446 001
Familie 6447 003

De schuldigen

De zaak van het auto-ongeval wordt geseponeerd, zonder schuldige. Cédric is er kapot van en stort zich in de drank. Rudi en nadien ook Niko gaan zichzelf aangeven bij de politie. Zij hebben het verkeersbord meegenomen. Veronique wil een rechtszaak starten tegen Niko en Rudi en probeert Cédric te overtuigen om ook klacht neer te leggen. Die wil daar echter niets van weten en wil de zaak achter zich laten. Iris probeert Cédric te overtuigen om eindelijk zijn gevoelens de vrije loop te laten. Cédric kan het niet verwerken en moet tijdens een dronken avond gered worden door Inez.

Familie 6454 001
Familie 6469 001

Volledig aan de grond

Peter wordt door Inez ingeschakeld om met Cédric te praten. Hij kan zijn neef overtuigen om zijn leven terug op te pikken en verder te doen met zijn studies. Veronique schakelt haar advocaat in om een rechtszaak tegen Rudi en Niko te beginnen omdat ze door de politie niet vervolgd worden. Mathias wil haar helpen en gaat met Cédric praten. Iris maakt Veronique en Mathias duidelijk dat ze Cédric niet langer mogen betrekken bij hun wraakgevoelens voor Niko en Rudi. Cédric slaagt er wel nog altijd niet in om Niko of Rudi onder ogen te komen.

Familie 6502 003
Familie 6536 002

Verrassingen

Veronique heeft gebroken met Lars en keert terug naar huis. Tussen moeder en zoon zit het eindelijk terug goed en Cédric kan haar zelf aan het gamen krijgen. Veronique heeft echter nog meer tijd nodig om na te denken en gaat naar haar buitenverblijf in Frankrijk. Tijdens de feestdagen vieren Cédric, Iris en Peter kerstmis samen en met oudejaarsavond rijden ze met hun drietjes naar Frankrijk om Veronique te verrassen. Terug in België heeft Veronique allesbehalve een verrassing voor haar zoon. Ze is namelijk terug zwanger. Cédric is woedend en brengt ook Mathias op de hoogte.

Aflevering 6539 om 21.25.48
Aflevering 6539 om 21.26.18

Knuffelbeertjes

Cédric ziet zijn fouten in en biedt zijn excuses aan. Hij moet zijn moeder ook steunen wanneer ze slecht nieuws krijgt over haar ongeboren kindje. Ze zal de zwangerschap moeten beëindigen. Bij Cédric komen er weer veel gevoelens naar boven en hij gaat nu terug vaker naar het graf van Kasper. Hij ontdekt er een knuffelbeertje en vraagt aan iedereen in de familie van wie het kan zijn. Niemand weet iets, behalve Hanne. Zij ontdekt dat Rudi de beertjes zelf maakt en op het graf achterlaat. Cédric is razend, maar verandert van gedachte. Hij besluit Rudi te vergeven en hem toe te laten tot het kerkhof.

Aflevering 6555 om 13.23.56
Aflevering 6557 om 14.05.28

Assistant Manager

Mathias en Peter zijn de brouwerij aan het uitbreiden met meer cafés en Mathias wil Cédric de job van Assistant Manager geven. Peter gaat niet akkoord omdat het niet te combineren valt met zijn studies. Cédric wil zichzelf bewijzen en krijgt toch een kans van beide heren. Cédric begint meteen met zijn ronde in de drie cafés om aan de barmannen te vragen wat hun wensen zijn. Cédric gaat met alles akkoord en geeft daarom te veel geld uit. Mathias houdt wel van zijn manier van aanpakken, maar moet Cédric toch vragen om het wat rustiger aan te doen.

Aflevering 6563 om 21.34.54
Aflevering 6569 om 16.50.49

Succesvolle ideeën

Cédric gaat op zoek naar manieren om meer volk naar de Jan en Alleman te lokken en organiseert samen met Jonas, Jan en Stefanie een quizavond die best succesvol is. Het volgende idee ligt ook al klaar en Cédric lanceert het idee van 'Vrolijke Vrijdag' met kortingen. Cédric gaat er volledig voor en kan zelfs een afspraak regelen met een topmanager van Anderlecht om en deal te sluiten. Mathias en Peter zijn onder de indruk en willen Cédric ook belonen met een bedrijfswagen. Tijdens een vergadering in een hotel, loopt Cédric stewardess Alex tegen het lijf en het is liefde op het eerste zicht.

Aflevering 6570 om 15.50.01
Aflevering 6573 om 08.48.56

Een date met Alex

Cédric is erin geslaagd het telefoonnummer van Alex te bemachtigen, maar hij ontdekt dat ze gelogen heeft. Hij blijft elke combinatie van de nummers proberen in de hoop dat ze zich gewoon vergist heeft en krijgt haar uiteindelijk toch aan de lijn. Alex is onder de indruk van zijn vastberadenheid en gaat ermee akkoord om af te spreken. Alex komt naar Cédric thuis, maar laat nadien weer niets van zich weten. Peter en Mathias kunnen het niet laten om Cédric te pesten met zijn verliefdheid, maar Cédric geeft niet op en probeert een tweede date te versieren.

Aflevering 6580 om 11.09.04
Aflevering 6582 om 21.16.45

Meet the parents

Date nummer twee met Alex is ook een succes en ze delen zelfs een kus. Cédric is tot over zijn oren verliefd en wil er volledig voor gaan. Alex blijft eerder terughoudend, maar staat toch plots bij Cédric aan de deur om de nacht met hem door te brengen. Alles verloopt plots super goed en Cédric stelt haar zelfs voor aan Guido en Stefanie in de foodbar. Veronique komt te weten dat haar zoon een vriendin heeft en is nieuwsgierig. Cédric neemt haar mee naar de loft van Lars voor een eerste ontmoeting en ontdekt daar ook dat Alex geen contact meer heeft met haar ouders.

Aflevering 6586 om 10.02.16
Familie 6587 003

De waarheid

Alex is plots terug afstandelijk en antwoordt niet meer op berichtjes. Veronique vraagt het telefoonnummer van Alex omdat ze haar wil inschakelen als model voor Fashion. Wanneer Alex een tijdje later voor de deur staat, moet ze eerlijk zijn over haar echte job. Ze geeft aan Cédric toe dat ze helemaal geen stewardess is, maar een escorte. Cédric staat met zijn mond vol tanden, maar wijst Alex de deur. Hij wil haar niet meer zien.

Familie 6591 004
Familie 6593 005

Een duw uit het venster

Cédric en Alex hebben een relatie terug een kans gegeven en denken na over de toekomst. Veronique is verbaasd wanneer ze de twee samen ziet, maar wil gewoon dat haar zoon gelukkig is. Alex maakt een afspraak met Florianne om duidelijk te maken dat ze nu stopt. Ze heeft zelfs het geld om haar schulden af te betalen. Florianne eist meer geld voor de verloren klanten en toekomstige klanten die ze zal missen na haar vertrek. Alex probeert Florianne te chanteren met de moord die ze gepleegd heeft en Florianne duwt haar uit het venster. Alex is op slag dood en Florianne maakt Amelie duidelijk dat het een ongeluk was.

Familie 6595 002
Familie 6598 003

Zelfmoord of niet?

De dood van Alex laat een grote indruk na bij Cédric en hij kan het maar moeilijk verwerken. Hij is ervan overtuigd dat iemand haar uit het venster geduwd heeft. Amelie zorgt er ondertussen voor dat inspecteur De Pelsmaeker de zaak sluit en het officieel een zelfmoord noemt. Cédric wil op zoek naar een collega van Alex om haar verhaal te horen. Hij ontdekt dat Amelie ook een escorte is en voelt haar aan de tand. Amelie maakt Cédric duidelijk dat Alex veel leugens vertelde en waarschijnlijk nooit verliefd was op hem. Zij heeft bovendien gezien hoe Alex uit het venster sprong.

Misdrijven

Trivia

  • In 2011 wordt vermeld dat Cédric in het verleden gedoopt is geweest en zijn eerste communie heeft gedaan.
  • De ontvoering van Cédric wordt nog eens vermeld in aflevering 5153 (2013) wanneer Marie-Rose De Putter Leen Van den Bossche wil overtuigen dat ze haar vermist kindje Arthur Van den Bossche wel zullen terugvinden net zoals ze Cédric hebben teruggevonden.
  • Cédric had aanvankelijk dezelfde achternaam als zijn moeder, namelijk 'Van den Bossche'. Mario Van de Caveye wilde graag een tweede kind met zijn achternaam, maar na de miskraam van Veronique Van den Bossche besloot ze de naam van Cédric te veranderen. In 2014 heeft Cédric een Facebook-account genaamd 'Cédric Van den Bossche'. Dit kan expres zijn gedaan, omdat Cédric toen kwaad was op Mario en hij daarom zijn naam op Facebook veranderde. Of simpelweg was dit een fout van de makers. In de 24ste seizoensfinale (2015) wordt duidelijk dat Cédric werkelijk 'Van de Caveye' heet doordat zijn volledige naam vermeld wordt op een affiche van Child Focus.
  • Vanaf seizoen 24 krijgt Cédric fysiek een plaatsje in de generiek, maar de naam van de acteur (Bas Van Weert) wordt niet vermeld. Tijdens seizoen 25 wordt dit aangepast en wordt ook de naam van de acteur in de generiek vermeld.
  • Anno 2020 is Cédric 20 jaar oud. Dit wil zeggen dat hij geboren is in 2000. Zijn geboorte was op het scherm echter pas te zien in 2005.
  • Op 18 juli 2017 werd bekendgemaakt dat acteur Bas Van Weert de reeks dat najaar zou verlaten, omdat hij is geslaagd aan het Conservatorium in Antwerpen en hij er in september van dat jaar een verdere acteeropleiding zal volgen. Hij wilt zich dan ook volledig concentreren op deze opleiding, waardoor de combinatie met zijn steeds groter wordende rol in de reeks onmogelijk is geworden. Hij stond nog tot midden september van dat jaar op de set en de dag daarna werd er dan ook al meteen met de casting gestart voor nieuwe acteurs voor zowel Cédric, als Jelle Van den Bossche, die dan allebei in de loop van het najaar op het scherm verschenen.

Quotes

Generiek

Galerij

Foto's

</gallery>

Achter de Schermen

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de geboorte van Cédric, zie hier of hier.
  • Voor meer informatie over de verdwijning van Cédric, zie hier.
  • Voor meer informatie over het liefdesleven van Cédric, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.