FANDOM


† Caroline De Meester (Caroline Martens)
Seizoenen 202122 Portret-caroline
Eerste verschijning Aflevering 4653 - 16 juni 2011
Laatste verschijning Aflevering 4886 - 27 augustus 2012
Gespeeld door Kadèr Gürbüz
Kinderen Axel De Meester
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenVerhaallijnenQuotesTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Caroline De Meester is een hoofdpersonage dat van 16 juni 2011 tot en met 27 augustus 2012 wordt vertolkt door Kadèr Gürbüz.

Familie en Liefdesleven

Caroline had één zoon: Axel De Meester. Ze was al een hele tijd gescheiden van Axels vader, maar toch heeft ze zijn achternaam behouden. Ze had nadien een jarenlange affaire met haar baas Gilbert Vandersmissen terwijl hij nog getrouwd was met Colette Vermeir. Hun affaire was allesbehalve geheim, want het was algemeen bekend dat de twee een relatie hadden. Na zijn plotse dood ontwikkelde Caroline gevoelens voor Mathias Moelaert. Deze gevoelens bleven onbeantwoord en daarom probeerde ze hem en Marie-Rose De Putter uit elkaar te krijgen.

Beroepsleven

Caroline werkte bij F@C aanvankelijk als secretaresse. Daarna werkte ze zich op tot directiesecretaresse en uiteindelijk tot hoofd van de Public Relations. Bij haar debuut wordt duidelijk dat ze naast PR-verantwoordelijke ook nog eens de rechterhand van Gilbert Vandersmissen is binnen het modebedrijf. Dankzij haar relatie met Gilbert heeft Caroline altijd de macht gehad om grote beslissingen te nemen.

Na Gilberts dood kopen de Van den Bossches het bedrijf over van erfgename Colette Vermeir en starten ze een holding op. Caroline krijgt binnen de holding opnieuw de functie van PR-verantwoordelijke toegewezen. Toch maakte ze meermaals duidelijk aan haar collega's dat ze niet tevreden was met deze beslissing, omdat ze liever aan het hoofd van tak VDB Fashion wilde staan, een job die naar de onervaren June Van Damme ging. Caroline zorgt dan ook geregeld voor conflicten binnen het kersverse familiebedrijf en zet de Van den Bossches tegen elkaar op om haar zin te krijgen.

Verhaallijnen

Page 24f22f5178f920df871543e0a3de7b31

Als de assertieve PR-verantwoordelijk van F@C én de rechterhand van Gilbert, komt Caroline MVM bezoeken zodat ze een samenwerking kan overwegen. Bovendien wil ze met haar eigen ogen zien hoe Veronique haar zoon Axel behandelt, nu hij daar ook als ontwerper aan de slag is gegaan. Dankzij haar sterke persoonlijkheid, komt ze meteen in aanvaring met Veronique wanneer blijkt dat ze allebei een andere kijk hebben op de samenwerking. Niet veel later komt Caroline met het idee om een kindercollectie te beginnen, maar daar is Veronique het absoluut niet mee eens. Zij wil zich blijven focussen op de kledinglijnen voor volwassenen.

Familie s20 afl4703 15
Familie4720
Familie4717
423848 10150648980887491 278892412 n
9-51-20120609192409
Familie4784
Familie afl4885 06
Familie afl4885 10
Familie afl4885 12

Gilbert en Mathias zijn ondertussen goede vrienden geworden, en denken geregeld na over nieuwe initiatieven die ze kunnen nemen met MVM en F@C. Caroline wil maar al te graag meer te zeggen hebben over MVM en duikt geregeld in het modebedrijf op om zich met de zaken te bemoeien. Dit tot grote frustratie van Veronique natuurlijk. Wanneer de hoofdontwerper van MVM, Maxime De Pauw, ontslagen wordt, krijgt Axel de kans om hoofdontwerper van het modebedrijf te worden, iets waar Caroline maar al te trots op is.

Op een dag staat Colette Vermeir, de vrouw van Gilbert, plots weer in België. Ze ontmoette Marie-Rose via de Rotary en zijn goede vriendinnen geworden. Hierdoor komt aan het licht dat Carolien en Gilbert al jarenlang een affaire hebben met elkaar, maar Colette is hiervan op de hoogte. Colette weigert echter te scheiden van Gilbert, omdat hij anders met Caroline kan trouwen, en dan heeft zij ook iets te zeggen binnen het bedrijf. De komst van Colette zorgt voor extra stress bij Gilbert, omdat zij en Caroline niets anders doen dan ruzie maken. Op een avond zakt Gilbert in elkaar in de Jan en Alleman en hij sterft aan een hartaderbreuk.

Na de dood van Gilbert blijft Caroline niet bij de pakken neerzitten. Ze wil op zoek naar het testament van Gilbert in de hoop dat hij haar niet vergeten is. Niets is minder waar, want Colette erft alles, ook F@C. Caroline is haar topfunctie binnen het bedrijf misschien wel kwijt, nu Colette terug aan het hoofd staat, maar ze beseft dat Colette het niet ziet zitten om een groot bedrijf te leiden. Caroline zorgt er eigenhandig voor dat F@C door de familie Van den Bossche aangekocht wordt. Ze is dan ook in de wolken wanneer later blijkt dat de koop een feit is en dat Colette terug naar Frankrijk vertrekt.

Toch loopt niet alles op rolletjes voor Caroline. De Van den Bossches hebben besloten om een volledige Holding op te richten, waarin MVM, F@C, VDB en de bedrijven van Mathias een plaatsje krijgt. Caroline wordt betrokken bij de onderhandelingen en hoopt op een topfunctie binnen de modetak van de holding. Wanneer blijkt dat June de CEO van VDB Fashion wordt, is ze enorm teleurgesteld en denkt ze er zelfs over na om haar terug te trekken. Ze wordt wel aangesteld als de PR-verantwoordelijke voor heel de holding en Caroline besluit dit aanbod dan te aanvaarden. Ze helpt June regelmatig in het begin omdat ze niet veel eigen kennis heeft over mode. Al snel wordt duidelijk dat Caroline een zeer goede aanwinst is voor het bedrijf. Samen met Axel zorgt ze ervoor dat het openingsfeest van de VDB Holding een spetterende show wordt. Na een minder goed tv-optreden van Veronique, zorgt Caroline ervoor dat het kaderpersoneel van de Holding een mediatraining krijgt in de KomEet.

Binnen de Holding komen er steeds meer strubbelingen, vooral door het toedoen van Caroline. Ze voelt zich nog steeds op vele vlakken in de steek gelaten en probeert verschillende werknemers tegen elkaar uit te spelen om haar gelijk te krijgen. Vooral met Veronique klikt het nog steeds niet goed. Ze kan het bovendien nog steeds niet verkroppen dat June CEO van Fashion werd omdat zijn toevallig familie is. Caroline wordt helemaal woedend wanneer June en Veronique ervoor kiezen om de mode-afdeling te verjongen. Ze is het hier niet mee eens, maar er wordt zelfs niet geluisterd naar haar. De volgende weken blijft Caroline het steeds oneens met de beslissingen van de CEO's. Wanneer Peter voor een tijdje buiten strijd is door zijn darmkanker en wanneer June steeds minder met haar hoofd bij het werk is, probeert Caroline ervoor te zorgen dat zij de leiding krijgt van VDB Fashion.

Wanneer later Marie-Rose voor een tijdje de leiding van Fashion overneemt, ziet Caroline dit als een kans om ruzie te stoken binnen het bedrijf. Ze geeft Marie-Rose met opzet niet de verbeterde papieren van de winkelinrichtingen waardoor Marie-Rose de winkels van Fashion helemaal fout inricht. Veronique is razend op haar moeder en Marie-Rose besluit om zich weer terug te trekken uit het bedrijf. Daarna ziet Caroline opnieuw een kans om ruzie te stoken wanneer Marie-Rose en Mathias ruzie hebben nadat Marie-Rose met Dirk op congres is geweest. Caroline en Mathias spenderen plots veel tijd samen, omdat hij haar verdenkt van een affaire met Dirk te hebben. Caroline wordt smoorverliefd op Mathias en wil er alles aan doen het zijn relatie met Marie-Rose te doen stranden. Caroline probeert Marie-Rose op allerhande manieren zwart te maken bij Mathias in de hoop om zo zijn hart te veroveren. Haar plannetje lijkt te lukken. Wanneer Marie-Rose eindelijk besluit om het goed te maken, kan Caroline dit voorkomen door Mathias te bezoeken op zijn boot. Marie-Rose ziet de twee samen en denkt meteen dat ze een affaire hebben.

De weken daarna blijft Caroline een vuil spel spelen. Wanneer Veronique haar vraagt om op te stappen bij VDB, wordt het alleen maar erger en Caroline is niet van plan om zich bij deze beslissing neer te leggen. Eind juni organiseert Peter een teambuilding in de Ardennen om de spanningen weg te krijgen en hij nodigt ook Caroline uit. Caroline is maar al te blij met deze uitnodiging. Ze probeert meermaals Mathias in te palmen en ze vertelt hem over haar gevoelens. Mathias is in de war en wijst haar af. Wanneer Marie-Rose ook opduikt in de Ardennen, slaan de stoppen van Caroline door. Ze probeert Marie-Rose te vermoorden door haar van een berg te duwen. Uiteindelijk vallen ze allebei naar beneden.

286px-Familie 4886 07

Veronique en Mathias zien Caroline en Marie-Rose naar beneden vallen en snellen ter hulp. Veronique gaat de hulpdiensten verwittigen terwijl Mathias dichter bij Caroline probeert te komen. Niet veel later, komen ze te weten dat Caroline gestorven is tijdens de val en ze wordt weggebracht in een lijkzak. Veronique weigert naar de begrafenis te gaan omdat dat volgens haar hypocriet zou zijn. Nadien neemt Axel zijn ontslag als ontwerper van Fashion, omdat hij niet kan leven met de daden van zijn moeder.

Quotes

Trivia

  • In het begin werd het personage aangekondigd als 'Caroline Martens', terwijl Axel op dat moment al de achternaam De Meester heeft, die na verloop van tijd ook voor Caroline wordt gebruikt. Mogelijk is een van beide achternamen gewoon haar meisjesnaam, al is het vreemd dat ze de andere naam dan nog heeft gebruikt jaren nadat de relatie met Axels vader stukliep.
  • Amper enkele weken na haar intrede, liet actrice Kadèr Gürbüz al weten dat ze uit de reeks zou stappen na een jaar. Hierdoor moest de opvulling van haar personage aangepast worden, en groeide ze uit tot de 'slechterik' van het 21ste seizoen.
  • In het najaar van 2011 komt de kijker te weten dat Caroline dubbel zo oud is als dat ze samen was met haar partner Gilbert.

Generiek

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over het overlijden van Caroline, zie hier.
  • Voor meer informatie over de familie De Meester, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.