FANDOM


† Christel Feremans
Seizoenen 101112131415161718 Familie4078
Eerste verschijning Aflevering 2114 - 11 april 2001
Laatste verschijning Aflevering 4146 - 26 juni 2009
Gespeeld door Ingrid Van Rensbergen
Kinderen Mike Feremans
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Christel Feremans is een hoofdpersonage dat van 11 april 2001 tot en met 26 juni 2009 vertolkt werd door Ingrid Van Rensbergen.

Familie en Liefdesleven

Over de familie van Christel was weinig bekend. In augustus 2005 wordt duidelijk dat ze een broer en een zus had.

Christel verloofde zich met Bart Van den Bossche in Amerika, maar voor ze konden trouwen kwam Bart zogezegd om het leven tijdens een vliegtuigcrash. Christel neemt contact op met de familie van Bart en beweert dat ze een zoon met hem heeft: Mike Feremans. Later blijkt dit niet waar te zijn en wou ze alleen de aandelen van Bart in haar handen krijgen. Christel blijft in België en stuurt haar zoontje terug naar de VS waar hij opgevangen wordt door pleegouders. In België begint ze een relatie met Thomas Maeterlinck. Door vele ruzies maakt hij een einde aan die relatie. Ondertussen probeert ze ook aan te pappen met Bert Van den Bossche

Christel komt terug samen met Bart. Christel overtuigt hem om het hoederecht over zijn dochtertje Hanne Van den Bossche op te eisen door te liegen voor te rechtbank. Na enige tijd bedriegt ze Bart met Xavier Latour en Bart maakt een einde aan hun relatie. Christel en Xavier hebben lange tijd een relatie en vormen samen een gevaarlijk duo. Hun relatie heeft veel ups en downs en Xavier probeert Christel meermaals te vermoorden. Uiteindelijk zet Christel zich af van Xavier en verkoopt ze zijn aandelen van VDB Electronics wanneer hij in de gevangenis belandt. Na verloop van tijd komen ze toch terug samen. Christel is zwanger, maar ze wordt samen met haar ongeboren kindje vermoord door Xavier.

Beroepsleven

Het is onduidelijk welke job(s) Christel heeft uitgeoefend voordat ze voor het eerst in beeld komt, maar omwille van haar sterk zakelijk inzicht kan worden aangenomen dat ze op zijn minst een hoog diploma heeft behaald en dat ze wellicht nadien al enige werkervaring heeft opgedaan in de economische sector. Kort nadat we haar leren kennen gaat ze een tijdje aan de slag als verkoopdirecteur bij VDB Electronics. Nadien stapt ze in De Borger & Co, het bedrijfje van Thomas Maeterlinck dat later door Xavier Latour wordt overgenomen. Na een ruzie met Latour, verkoopt Christel de aandelen van De Borger aan Peter, zodat Latour op zakelijk vlak buiten spel komt te staan.

De jaren nadien is Christel niet meer aan het werk te zien. Ze komt op een dag wel nog eens solliciteren bij VDB Electronics, wederom als verkoopdirecteur, maar wordt afgewezen.

Verhaallijnen

ChristelS10 1
ChristelS10 2
ChristelS10 3
ChristelS10 4
ChristelS10 6

Christel Feremans duikt op als de weduwe van Bart Van den Bossche bij zijn moeder Monique Stevens. Bart is na een vliegtuigcrash om het leven gekomen. Ze leerden elkaar in Amerika kennen, nadat Bart er ging studeren na de breuk met zijn vrouw Brenda Vermeir. Nu beweert ze dat ze met hem een zoontje had: Mike Feremans. Monique is dolgelukkig met het kleinkind dat Bart haar achterliet.

Christel neemt haar intrek bij Monique en haar man Guy Maeterlinck. Ze maakt al gauw kennis met Guy's zoon Thomas Maeterlinck, waarmee het ontzettend goed klikt. De twee beginnen een relatie. Dit is allesbehalve naar de zin van Monique. Zij waarschuwt Christel voor Thomas. Ondertussen gaat Christel in de clinch met Brenda, wanneer ze voor Mike de helft eist van het aandelenpakket dat Barts dochter Hanne Van den Bossche door diens dood zal erven.

Thomas doet een huwelijksaanzoek. Christel legt het naast zich neer. Aangezien ze zich te veel voelen bij Monique en Guy, besluiten ze te gaan samenwonen. Ze kopen het gemeubelde appartement van Walter Dierckx over, wanneer die naar het buitenland vertrekt.

De familie komt te weten dat Bart nooit overleden was. Hij ligt in coma in een Amerikaans ziekenhuis. Christel reageert uiterst zenuwachtig op het nieuws. Ze besluit de volledige waarheid te vertellen aan Thomas, nu haar plan aan duigen ligt. Mike was het gevolg van een korte romance. Bart was zo verliefd dat hij bereid was om Mike te adopteren. Christel stelt nu voor dat Thomas de kleine Mike adopteert, zodat die alsnog aandelen zou kunnen verkrijgen, zij het die van Thomas. Hij gaat niet akkoord, tot frustratie van Christel.

Christel vindt het vreemd als ze te horen krijgt dat Hanne bij Monique logeert. Ze krijgt wat later van buurvrouw Linda Desmet te horen dat Brenda, Peter Van den Bossche en Koen Lamoen naar Amerika zijn gereisd om een intussen herstelde Bart op te halen. Christel neemt contact op met de vader van Mike, Luk Verdievel, de eerste secretaris van het consulaat in Seatle. Die staat op het punt tot consult benoemd te worden. Een schandaal kan hij niet permitteren. Christel chanteert hem met het feit dat hij haar heeft laten zitten met een kind. Ze dwingt hem 25.000 euro te betalen aan een Amerikaanse huurmoordenaar.

Jan Van den Bossche komt vertellen dat Bart zijn korte termijn-geheugen is verloren. Hij denkt nog altijd dat hij getrouwd is met Brenda en is zijn huwelijk met Christel vergeten. Bart is ondertussen belaagd met een kussen, maar dacht in een droom dat het om iemand anders ging. Een verpleegster kon hem echter uit de penibele situatie redden. Later worden Bart, Brenda en Koen bijna van de baan gereden door een voertuig. Ze kunnen hem afschepen, maar later rijdt de auto zo goed als vol in op Bart.

Nadat Bart de nieuwe aanslag op zijn leven heeft overleefd, keert hij terug naar zijn familie in België. Hij lijdt echter aan geheugenverlies en herkent Christel aanvankelijk niet meer, wat Christel ertoe brengt haar leugen over hun zogezegde huwelijk vol te houden. Ze blijft wel bij Thomas wonen omdat hij steeds meer macht begint te krijgen binnen VDB Electronics en dat vindt Christel zeer interessant. Ze hoopt op een functie binnen het bedrijf. Thomas is echter met verschillende illegale praktijken bezig en Christel begint in te zien dat hij zeker niet zuiver op de graat is en duistere plannen heeft.

Terwijl Bart en Brenda elkaar terugvinden, besluit Christel zichzelf niet zomaar buiten te sluiten. Ze hoopt nog steeds dat haar zoontje officieel erkend zal worden, waardoor hij in de erfenis van Bart terecht komt. Bart gelooft nog steeds haar verhaal en dat stoort Brenda, die Christel niet meer vertrouwd. Brenda gaat op onderzoek en slaagt erin de waarheid aan het licht te brengen. Christel zit achter de dubbele aanslag op Bart en wordt opgepakt door de politie. Bart kan het eerst maar moeilijk geloven, maar krijgt stilletjes aan zijn geheugen terug. De waarheid over Mike komt zo ook aan het licht, en het is nu voor eens en altijd duidelijk dat Mike niet zijn zoon is.

Er volgt een lang proces, maar Christel belandt toch in de gevangenis. Ze ontmoet er Lesley met wie ze erin slaagt om te ontsnappen uit de gevangenis. Ze zijn samen even op de dool, maar door de hebzucht van Christel, komt het al snel tot een gevecht tussen de twee. Lesley wordt opnieuw ingerekend, maar Christel slaagt erin te vluchten. Ze neemt contact op met Thomas, die ondertussen niets meer met haar te maken wil hebben. De politie is Christel op de hielen, en ze besluit naar het buitenland te vluchten.

Christel keert maanden later terug uit het buitenland samen met niemand minder dan Bart, die zijn aanklacht tegen haar heeft opgeborgen. Bart was een tijdje geleden terug naar Amerika gegaan nadat zijn relatie met Brenda niet meer kon lukken. De twee vonden elkaar terug in Amerika en hebben een relatie. Christel wil zich wreken op Brenda, die met de moordtheorieën op de proppen kwam, door Bart ervan te overtuigen het hoederecht over Hanneke aan te vechten. Ze slagen hierin nadat ze het kunnen doen uitschijnen dat Hanneke door Brenda werd mishandeld.

Na verloop van tijd komen Bart en Christel in contact met Xavier Latour, die zich wil wreken op VDB Electronics. De twee besluiten mee te werken, maar Bart komt op zijn stappen terug wanneer hij ontdekt dat Christel en Latour een affaire hebben. De relatie tussen Christel en Bart loopt definitief stuk, wat haar niet deert gezien Latour een potentieel veel betere partij betekent. Ze deinst er niet in terug om volledig op te gaan in Latours duistere plannen, zelfs niet wanneer hij een moordpoging op Trudy, Sarah en Thomas onderneemt door hun vliegtuig te laten saboteren.</p>

Christel en Latour ondernemen nieuwe pogingen om Peter te raken. Na verloop van tijd komen ze terecht bij dokter Truyman, de broer van de intussen overleden sekteleider Salomon, die tevens een vijand van Peter was. Truyman zint op wraak gezien Peter indertijd voor de veroordeling van zijn broer heeft gezorgd en wil dus maar al te graag met Christel en Latour samenwerken.

Peter en Trudy trouwen op Malta. Christel en Xavier reizen incognito met de familie mee om een aanslag te plegen tijdens het huwelijksfeest. Ver raken ze er niet, want ze worden op een hotelkamer gevangen gehouden door Truyman, die verder wil zonder hun hulp. Peter wordt kort daarop door Truymans handlangers neergestoken. Nadat ze bevrijd raken, slagen Christel en Latour erin om Truyman te vergiftigen en gooien ze zijn lichaam in zee.

Peter heeft de aanslag overleeft, wat Christel en Latour tot een nieuw plan drijft. Ze zorgen ervoor dat eerst Rob en nadien ook Peter op verdenking van drugssmokkel worden opgesloten in een strenge, Marokkaanse gevangenis. Rob en Peter zitten er wekenlang vast, maar komen uiteindelijk vrij. De politie komt te weten dat Latour iets met de zaak te maken heeft en hij en Christel worden op de rooster gelegd. Christel voelt de grond heet onder haar voeten worden en gezien het een zoveelste mislukt plan is, besluit ze tegen Latour te getuigen, waardoor die in de gevangenis belandt. Christel maakt van deze gelegenheid gebruik om de aandelen van Latour door te verkopen aan Peter.

Latour komt na een tijdje weer vrij en hij verneemt dat Christel zijn aandelen heeft verkocht aan de vijand. In een vlaag van woede probeert hij haar te verdrinken in bad. Dit mislukt en Christel probeert te ontsnappen langs het dak. Hij krijgt haar te pakken en gooit haar naar beneden. Ze valt dwars door de oplegger van een vrachtwagen.

Hoewel Latour het tegendeel denkt, heeft Christel zijn moordaanslag overleefd. Peter Van den Bossche kan zijn ogen niet geloven als de dood gewaande Christel opeens zijn kantoor binnenstapt. Haar zogeheten dood was maar een plannetje om Latour om de tuin te leiden. Christel stelt aan Peter voor om samen te werken en wraak te nemen op Latour. Tijdens een etentje tussen Latour en Peter verschijnt Christel opeens op het toneel. Latour krijgt een hartaanval en wordt naar het ziekenhuis gevoerd. Dit bleek zijn zoveelste plannetje te zijn, want er mankeerde niet aan hem. Hij loopt weg uit het ziekenhuis en verdwijnt naar het buitenland.

Latour keert een hele tijd later terug naar België. Hij heeft zich inmiddels verzoent met Christel en samen willen ze hun originele plannetje om VDB over te nemen, weer verderzetten. Ze gaan hun ultieme masterplan uitvoeren: de toren waarin VDB Electronics, Linea Veronica, De Borger en het FAIC in gevestigd zijn laten ontploffen. Andreas Mitsides krijgt echter weet van de plannen en slaagt er de dag van de aanslag zelf nog in om de bommen, die Christel en Latour voordien plaatsten, onschadelijk te maken. Wanneer Andreas alles nog een laatste keer gaat controleren loopt hij Latour en Christel tegen het lijf. Wanneer Latour de knop induwt, gebeurt er niets. Zijn stoppen slaan door en hij neemt zijn pistool om Andreas neer te schieten. De politie komt net op tijd en arresteert het duo.

Christel komt na lange tijd weer in beeld en verblijft nu samen met Latour in een villa in Zuid-Afrika. Latour heeft VDB kort geleden een heleboel geld afhandig gemaakt, maar Peter en Bart laten de zaak niet rusten en ze komen hem op het spoor. Uiteindelijk worden Christel en Latour opnieuw gearresteerd en overgebracht naar België. Christel wordt, in tegenstelling tot Latour, vrijgesproken. Een tijdje later helpt ze hem om uit de gevangenis te ontsnappen.

Familie3915
Familie4017
S18 christeltrudy
Familie4146

Christel duikt plots weer op en komt bij VDB Electronics solliciteren als verkoopdirecteur. Ze zegt gebroken te hebben met Latour, maar de familie, met Peter op kop, wil haar liever zo ver mogelijk uit hun buurt houden. Vervangend directeur Bert besluit dan ook om haar wandelen te sturen. Christel reageert teleurgesteld, maar zegt dat ze de beslissing wel begrijpt.

Maanden later komt Trudy Tack de Rixart de Waremme Christel tegen op de oncologische afdeling in het ziekenhuis. Ze vertelt Trudy dat ze eierstokkanker heeft en een zware behandeling moet ondergaan. Dit grijpt Trudy, die zelf herstellende is van kanker, dermate aan dat ze de nood voelt om Christel gezelschap te houden. Trudy vertelt haar dat ze inmiddels gebroken heeft met Peter en Christel herhaalt dat ook zij dat heeft gedaan met Latour.

Christel en Trudy blijven regelmatig met elkaar afspreken. Wanneer de Van den Bossches hier lucht van krijgen, reageren ze vol onbegrip. Toch slaagt Trudy er beetje bij beetje in om hen te overtuigen van Christels goede bedoelingen, al blijven een aantal onder hen wel zeer sceptisch. Zij blijken het dan ook bij het rechte eind te hebben, want rond diezelfde tijd is te zien hoe Christel het bezoek krijgt van niemand minder dan Latour. Blijkbaar is er nog helemaal niets aan hun situatie veranderd en maakt het charmeoffensief ten opzichte van Trudy deel uit van een nieuw plan om Peter te raken.

De weken hierop schakelen Christel en Latour hun plan in een hogere versnelling. Christel vraagt Trudy meermaals per week mee uit en voorziet het gezelschap van de niet onknappe Sebastien Legrand. Hij biedt Trudy na verloop van tijd peppillen aan om beter te herstellen van haar zware nachten, zodat ze haar dochtertje Louise niet hoeft te verwaarlozen. Al snel krijgt Trudy met een verslaving te kampen. Hierdoor krijgen Christel en Sebastien, en daarmee ook Latour, haar volledig in hun macht. Met hun hulp ontvoert hij Trudy en Louise.

Wanneer Latour onthult dat hij van plan is Trudy en Louise te vermoorden om wraak te nemen op Peter, spelen de moederinstincten van de inmiddels zwangere Christel op en krijgt ze gewetensproblemen. Ze helpt Trudy en Louise dan ook om te ontsnappen. Latour is razend wanneer hij hierachter komt en hij gaat Christel te lijf. In een vlaag van razernij verstikt hij haar met een plastic zak. Hij laat haar lijk uiteindelijk achter op een bed van bloemen, want hij heeft op deze manier niet enkel Christel, maar ook zijn ongeboren kind gedood.

Trivia

  • Actrice Ingrid Van Rensbergen blijkt een goede vriendin te zijn van Iris Van Straeten, die de celgenote van Christel, Lesley, vertolkte in 2002. Dat bleek wanneer Van Straeten in het programma 'The Voice Van Vlaanderen' het gezelschap kreeg van Van Rensbergen.

Generiek

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de relaties van Christel, zie hier.
  • Voor meer informatie over het overlijden van Christel, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.