FANDOM


Cixi Lao Tsai
Seizoenen 1617 Familie3451
Eerste verschijning Aflevering 3422 - 27 oktober 2006
Laatste verschijning Aflevering 3813 - 31 maart 2008
Gespeeld door Hannah Van Meurs
Kinderen -
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Nevenpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenVerhaallijnenGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Cixi Lao Tsai is een nevenpersonage dat van 27 oktober 2006 tot en met 31 maart 2008 vertolkt wordt door Hannah Van Meurs.

Familie en Liefdesleven

Cixi was de tweede vrouw van Bert Van den Bossche. Ze is tevens de dochter van de leider van het Chinese bedrijf Ming Electronics. Al snel blijkt dat Bert getrouwd is met Cixi om haar geld en macht. Ondertussen bedriegt Bert haar en heeft Cixi zelf een affaire met Mario Van de Caveye. Ze wordt zwanger van Mario, maar houdt het kindje niet. Wanneer Cixi haar vader ernstig ziek wordt, moet ze voor onbepaalde tijd in China de zaken gaan overnemen bij Ming Electronics. Terug in België ontdekt ze dat Bert haar bedriegt. Cixi vraagt de scheiding aan en keert voorgoed terug naar China.

Verhaallijnen

Bert Van den Bossche reist naar China om er zijn vrouw Tinne Huysmans en hun dochtertje Yu-Lin Van den Bossche terug te vinden. Eenmaal daar komt het tot een breuk en stapt Bert er in het zakenleven. Hij begint een relatie met Cixi en wordt zo een belangrijke speler binnen het electronicabedrijf van haar vader: Ming Eelectronics. Bert is echter alleen samen met Cixi om haar geld en macht en blijft bij haar omdat hij zelf geen financiële middelen heeft.

Na Bert Van den Bossche maakt ook Cixi haar opwachting in België om met de familie Van den Bossche kennis te maken. Cixi ontmoet er vooral Veronique Van den Bossche en Mario Van de Caveye omdat Bert wil investeren in hun modebedrijf Linea Veronica. Bovendien hoopt Bert op een samenwerking tussen Ming Electronics en VDB Electronics, maar dat idee ziet Peter Van den Bossche niet zitten. Wanneer het zoontje van Mario en Veronique in het ziekenhuis belandt, zorgen Cixi en Bert ervoor dat alles goed blijft draaien bij Linea Veronica.

De rest van de familie leert Cixi ook kennen en Peter nodigt haar uit voor het nieuwsjaarsfeestje bij hem thuis. Het wordt duidelijk dat vooral Mario het goed met haar kan vinden en de twee kunnen openhartig met elkaar praten over hun twijfels in hun relaties. Tussen Mario en Veronique botert het al een tijdje niet goed. Cixi vertrekt nadien even terug naar China om haar vader uit de nood te helpen.

Cixi keert terug uit China en gaat samen met Bert op zoek naar ideeën om de verkoop van de Linea Veronica-collecties terug aan te dikken. Cixi heeft het idee om samen te werken met een Chinees bedrijf hiervoor en gaat samen met Mario op zakenreis. In China voelt Mario zich eenzaam en zoekt hij het gezelschap van Cixi op waardoor de twee samen in bed belanden. Wanneer ze terug in België zijn, loopt Cixi gepikeerd rond en vraagt ze Mario om haar te ontmoeten. Ze heeft namelijk belangrijk nieuws: ze is zwanger. Bert komt dit al snel te weten en wil dit in zijn voordeel gebruiken om Mario te chanteren.

De jaloezie bij Bert steekt de kop op wanneer Cixi en Mario duidelijk nog iets voor elkaar voelen. Hij voelt zich vooral bedreigd omdat hij afhankelijk is van de centen van Cixi. Hij wil zijn liefde voor haar bewijzen en vraagt Cixi ten huwelijk. Mario probeert Cixi duidelijk te maken dat Bert voor de verkeerde redenen met haar wil trouwen, maar Cixi is volledig blind voor de liefde van Bert. Ze trouwen nadien in intieme kring met Veronique en Mario als getuigen en Cixi laat haar ongeboren kindje weghalen.

Bert Van den Bossche is erin geslaagd om op de CEO-stoel van VDB Electronics te komen zitten, maar dat verandert wanneer Anna Dierckx enkele geheimen van Bert openbaar wil maken als hij de job niet terug aan Peter geeft. Sinds zijn gesprek met Anna is Bert zeer kort van stof, zelfs tegen Cixi. Ook Mario Van de Caveye doet zijn beklag bij Cixi, want sinds hun affaire wil Veronique Van den Bossche hem niet meer aanraken.

Wanneer Peter terug CEO wordt bij VDB, doen Bert en Cixi alles om Bert terug op zijn stoel te krijgen. Ze geeft Bert tips om Bart Van den Bossche te paaien zodat hij aan hun kant komt te staan. Cixi wil ook de ziekte van Trudy Tack de Rixart de Waremme gebruiken in hun voordeel. Dankzij een slimme zet van Bert kan hij het huis van Veronique en Mario afsnoepen en hij verhuist samen met Cixi naar zijn nieuwe optrekje. Ze nodigen vervolgens de volledige familie uit voor hun housewarming.

Cixi en Peter vertrekken allebei op zakenreis naar Londen en voor Cixi is dit het ultieme moment om Peter te verleiden en in haar bed te krijgen. Peter is echter immuun voor haar charmes. Marie-Rose geeft haar zoon de raad om met Bert en Cixi af te rekenen.

Cixi haar vader heeft een hartaanval gehad en ze moet onmiddellijk naar China. Eenmaal daar wordt het duidelijk dat de situatie erger is dan verwacht en ze moet enkele zaken voor Ming Electronics in orde brengen. Ondertussen maakt Bert mooi van de gelegenheid gebruik om Cixi te bedriegen met onder meer Shirley Van Kets en Alexandra Boudewijns.

Na nieuwjaar keert Cixi terug naar België. Ze nodigt Mario en Veronique uit om Chinees nieuwjaar te vieren, maar dat zorgt voor jaloerse oprispingen bij Veronique. Ondertussen krijgt Cixi te horen dat haar echtgenoot niet altijd trouw is geweest tijdens haar afwezigheid. Bert probeert Cixi te overtuigen van zijn liefde, maar zijn mooie praatjes lijken geen effect meer te hebben. Wanneer Alexandra dood wordt teruggevonden in haar hotelkamer, wordt Cixi opgepakt door de politie, maar ze heeft niets met haar moord te maken.

De vader van Cixi moet een nieuwe operatie ondergaan dus Cixi keert voor enkele weken terug naar China. Wanneer ze terugkomt, betrapt ze Bert in de zetel met Yasmine Wuyts. Voor Cixi is de maat vol. Ze vraagt de scheiding aan een keert definitief terug naar China.

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over Cixi en Bert, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.