† Dean
Seizoenen 2425 Dean profiel25.png
Eerste verschijning Aflevering 5441 - 2 februari 2015
Laatste verschijning Aflevering 5621 - 7 december 2015
Gespeeld door Christof Chapsis
Kinderen -
Ouders Gaby en onbekend
Huidige categorie Vorige Gastpersonages
Algemene InformatieVerhaallijnenFoto's

Algemene Informatie

Dean is een gastpersonage dat van 2 februari 2015 tot en met 7 december 2015 vertolkt wordt door Christof Chapsis.

Verhaallijnen

Al van kleins af aan, toen hij nog geen 15 jaar was, zit Dean aan de drugs. Om dit indertijd betaald te krijgen, ging hij stelen. Dean heeft al meerdere keren verbleven in de ontwenningskliniek. Gaby, Deans vader, bracht hem toen zelfs ernaartoe. Sinds de laatste keer dat hij Dean naar de kliniek gebracht heeft Gaby hem niet meer gezien.

Niko Schuurmans leert Dean op straat kennen via zijn job als straathoekwerker. Hij gaat voor Dean op zoek naar een slaapplaats zodat hij niet buiten in de kou moet slapen. De jongen vertelt Niko dat de band met zijn vader niet goed is en dat hij een drugsverslaving heeft.

Na maanden in de ontwenningskliniek gezeten te hebben, komt Niko Dean terug tegen. Samen met Max en nog andere jongeren is hij op zoek naar een nieuw kraakpand. Niko wilt ervoor zorgen dat Dean niet hervalt in zijn drugverslaving. Niko en de 'Friends' beslissen hem in huis te nemen tot hij een oplossing voor Deans probleem gevonden heeft. Wat Niko echter niet weet, is dat Dean gelogen heeft over het feit dat hij zogezegd al een tijdje clean is. Terwijl de 'Friends' slapen gaat de jongen op zoek naar pillen in Mieke's werktas en neemt deze in. Wanneer blijkt dat Dean gestorven is aan een overdosis van deze pillen, slaat Mieke in paniek. De medicatie die hij ingenomen had, had Mieke zonder voorschrift gekocht bij de apotheker én zou bij de patiënt zelf moeten blijven.

Mieke gaat vrijuit maar krijgt bezoek van Gaby, die haar beschuldigt van moord op zijn zoon. Mieke krijgt uiteindelijk de kans om haar kant van het verhaal te doen. Wat later beseft Gaby dat Niko, Mieke en de 'Friends' zijn enige zoon hebben geholpen. Hij is hen zelfs dankbaar dat Dean bij hen is gestorven in plaats van op straat.

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.