FANDOM


Didier Spinel
Seizoenen 2324 Didier
Eerste verschijning Aflevering 5148 - 23 oktober 2013
Laatste verschijning Aflevering 5404 - 11 december 2014
Gespeeld door Ivan Pecnik
Kinderen Onbekend
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Gastpersonages
Algemene InformatieVerhaallijnenTriviaFoto's

Algemene Informatie

Didier Spinel is een gastpersonage dat van 23 oktober 2013 tot en met 11 december 2013 en op 11 december 2014 vertolkt wordt door Ivan Pecnik.

Verhaallijnen

S23W13-14
S23W13-16
S23W13-18

Mechelen wordt getroffen door een inbrekersplaag en verschillende gezinnen zijn al het slachtoffer geworden. Didier is ervan overtuigd dat de groep zigeuners, die zich onlangs in Mechelen gevestigd hebben, er iets mee te maken hebben. Hij probeert in de Jan en Alleman andere stamgasten te overtuigen om iets aan deze inbrekersplaag te doen.

Mathias Moelaert is ervan overtuigd dat de zigeuners er niets mee te maken hebben maar toch besluit hij Didier te helpen om een buurtinformatienetwerk op te richten. Mathias krijgt echter al snel spijt van deze beslissing wanneer blijkt dat Didier iets te fanatiek is en kost wat kost de zigeuners de schuld wil geven. Didier wil samen met een paar andere leden van het netwerk een burgerwacht oprichten. Hij wil zelf de straat opgaan om de dievenbendes tegen te houden.

Tijdens een bepaalde patrouille door de straten van Mechelen loopt het verkeerd af. Didier en zijn goede vriend Luc brachten wapens mee en er valt een schot. Mathias is woedend op Didier omdat hij ingegrepen heeft zonder eerst de politie te verwittigen.

Enkele dagen later is Didier vastberaden om naar het zigeunerkamp te gaan om de zigeuners een lesje te leren. Samen met andere leden maakt hij plannen in een cafeetje zodat Mathias het niet te weten komt. Mathias vraagt echter aan Benny om een kijkje te gaan nemen en dankzij de tussenkomst van Mathias kan de groep tegengehouden worden. Didier wil zich echter niet zo snel gewonnen geven en hij wil nog steeds naar het zigeunerskamp gaan. Linda vertelt plotseling dat de zigeuners helemaal niets te maken hebben met de inbraken omdat ze weet wie de inbrekers zijn. Hierdoor beseft Didier eindelijk dat de zigeuners onschuldig zijn. Later probeert Didier op zijn eigen manier zijn verontschuldigingen aan te bieden aan Mathias. De burgerwacht wordt opgedoekt.

Ongeveer een jaar later komt Didier plots weer even in beeld. Hij is nog steeds een vaste stamgast van de Jan en Alleman en heeft zo zijn eigen mening over het drugsschandaal waar Peter Van den Bossche mee geconfronteerd wordt. Jan Van den Bossche kan het niet aanzien hoe Didier zijn familie beledigt en neemt het op voor zijn neef. Nadien verdwijnt Didier uit beeld.

Trivia

  • Tijdens het 24ste werd aangekondigd dat Didier nog een grotere rol zou krijgen in de pestacties tegen Delphine Van Winckel en haar moeder Agnes Moelaert, maar uiteindelijk werd Didier vervangen door een nieuw personage: Freddy Steenhoudt
  • In het VTM-programma 'Lang Leve' was Ivan Pecnik te zien in een imitatiefilmpje van Familie. Hij speelde hierin de rol van Didier De Kunst
  • In de beginjaren van Familie speelde Ivan Pecnik het gastpersonage genaamd Günther.

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.