FANDOM


† Diederik 'Salomon' Truyman
Seizoenen 4589 Profielsalomon
Eerste verschijning Voorjaar 1995
Laatste verschijning Aflevering 1882 - 25 april 2000
Gespeeld door Dirk Celis
Kinderen Onbekend
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Gastpersonages
Algemene InformatieVerhaallijnenFoto's

Algemene informatie

Diederik 'Salomon' Truyman is een gastpersonage dat van 1995 tot en met 1996 en van 1999 tot en met 25 april 2000 vertolkt wordt door Dirk Celis.

Verhaallijnen

Diederik Truyman is onder de naam Salomon de leider van de sekte van La Torre Blanca. [[Peter Van den Bossche] geraakt samen met zijn vriendin Willeke De Vries vast in deze sekte.

Er wordt massa zelfmoord gepleegd in de sekte en de schuldige is Salomon. Wanneer de politie hem opspoort is Salomon spoorloos verdwenen samen met Peter. Enkel Willeke haar lijk wordt teruggevonden.

De bende van Cartouche vindt Peter Van den Bossche dood terug in Cuba. Salomon is met de noorderzon verdwenen.

Tot ieders verbazing blijkt Peter Van den Bossche nog in leven te zijn. Veronique Van den Bossche en Henk Terjonck reizen samen naar Cuba om hem terug naar België te halen.

Sekteleider Salomon wordt gearresteerd. In België start het proces tegen hem. Peter Van den Bossche moet op dit proces aanwezig zijn om te getuigen. Uiteindelijk wordt Salomon veroordeeld en belandt hij in de gevangenis. Tijdens de seizoensfinale sterft handlanger James na een gevecht met Peter. Enkele minuten later krijgt Vincent Misotten een telefoontje van procureur D'hondt met het nieuws dat Salomon zonet zelfmoord gepleegd heeft in zijn cel.

Jaren na de dood van Diederik blijkt dat hij een tweelingsbroer heeft. Salomons broer wilt met de hulp van Xavier Latour en Christel Feremans wraak nemen op diens dood en ziet maar één doel voor ogen: Peter Van den Bossche vermoorden. Samen met enkele handlangers slaagt Truyman erin om Peter te ontvoeren. Doordat Peter te snel wordt teruggevonden, lukt het Truyman niet om zijn vijand leven te begraven. Niet veel later verzint Truyman een nieuw plan, waarmee hij de geschiedenis doet herhalen. Hij volgt Peter naar Malta en stuurt zijn twee handlangers op hem af om hem tijdens een folkloristisch stadsfeest neer te steken, net zoals Guido Van den Bossche daar ooit door Salomons handlangers werd neergestoken. Peter zakt in elkaar op exact dezelfde plaats als zijn vader toen in elkaar zakte. Hierna vermoordt Truyman zijn handlangers om zijn sporen te wissen. Wanneer hij met een vissersbootje het eiland Malta wilt verlaten, heeft Truyman niet door dat deze bestuurd wordt door een vermomde Xavier en Christel. De twee beslissen hem te vergiftigen en zijn lichaam in de oceaan te gooien. Vermoedelijk is Truyman overleden door het vergif of gewoonweg verdronken.

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.