FANDOM


Dieuwke Mitsides
Seizoenen 1415161718 Familie3656
Eerste verschijning Aflevering 3000 - 16 februari 2005
Laatste verschijning 2009
Gespeeld door Kiki Vloeberghs (voorheen diverse baby's)
Kinderen -
Ouders Andreas Mitsides en Els D'hollander
Huidige categorie Vorige Gastpersonages
Algemene InformatieFamilieVerhaallijnenFoto's

Algemene Informatie

Dieuwke Mitsides is een gastpersonage dat van 16 februari 2005 tot en met juni 2006 vertolkt wordt door diverse baby's en van september 2006 tot en met 2009 door Kiki Vloeberghs.

Familie

Dieuwke is de dochter van Els D'hollander en Andreas Mitsides en werd op dezelfde dag geboren als Louise Van den Bossche en Cédric Van de Caveye. Haar nonkel is René D'hollander, haar tante Heidi Janssens en haar neefje Berre D'hollander.

Verhaallijnen

Els D'hollander wordt rond dezelfde periode als Trudy Tack de Rixart de Waremme en Veronique Van den Bossche zwanger en het komt al snel tot een strijd tussen de dames voor wie het eerste zal bevallen. Terwijl Trudy en Veronique naar het ziekenhuis gaan, krijgt Els plots thuis hevige krampen. Ze gaat naar het toilet en bevalt daar van haar dochtertje Dieuwke. Nadien wordt Dieuwke samen met Louise Van den Bossche en Cédric Van de Caveye gedoopt.

Na enkele weken wordt het duidelijk dat er iets serieus aan de hand is met Dieuwke en ze wordt in het ziekenhuis opgenomen. Ze heeft een ernstige hartafwijking en zal onder het mes moeten. Maar die operatie brengt complicaties met zich mee. Els vertrekt daarom met Dieuwke naar de Verenigde Staten om haar dochtertje door een specialist te laten opereren. Enkele weken later krijgt het thuisfront goed nieuws, want de operatie is goed verlopen. Dieuwke zal een relatief normaal leven kunnen lijden, maar zal wel heel haar leven lang medicatie moeten blijven nemen.

Wanneer Marie-Rose De Putter opnieuw in België komt wonen, neemt ze haar intrek in de villa van Els D'hollander en Peter Van den Bossche. Hierdoor voelen Els en Andreas Mitsides zich een beetje buitenstaanders. Ze verhuizen samen met Dieuwke naar een nieuwe woning. Op een dag krijgt Els bovendien hartkloppingen wanneer ze Dieuwke bij de onthaalmoeder wil gaan halen, en merkt dat ze al opgehaald is. Het gaat echter om een misverstand.

De serie maakt een sprong in de tijd van drie jaar

Andreas Mitsides en Els D'hollander beginnen samen een eigen zaak: beveiligingsfirma Safe. Hierdoor moet Els op zoek naar een oppas voor Dieuwke en ze hoopt dat nanny Suzy Mariën ook de zorg voor Dieuwke op zich wil nemen. Voor Suzy is dat geen probleem, maar Veronique Van den Bossche doet moeilijk omdat in haar ogen Suzy geen tijd heeft voor op een derde kindje te passen.

Op een avond valt een zekere Marijke Leemans binnen ten huize Peter Van den Bossche. Ze vertelt Peter en Trudy dat Louise hun dochter niet is, en dat ze waarschijnlijk met haar dochter verwisseld is. Voor Peter en Trudy is dit zeer choquerend, zeker wanneer ze te weten komen dat het kind na een auto-ongeval in coma ligt. Na wat denkwerk ontdekken Peter en Trudy dat de kans ook bestaat dat het kind de dochter van Els en Andreas is. Het viertal is ten einde raad. Peter wilt een DNA-test te laten uitvoeren, maar Trudy weigert. Ook Els en Andreas zijn niet echt voor zo'n test te vinden. Marijke daagt het viertal voor de rechter.

Lana - het dochtertje van Marijke - is gestorven. Marijke is helemaal ondersteboven en de uitspraak wordt door het gerecht gedaan: het DNA-onderzoek heeft uitgewezen dat Lana de dochter is van Els en Andreas en dat zij dus verwisseld werd tijdens de geboorte. Marijke is dus eigenlijk de biologische moeder van Dieuwke. Els draait helemaal door en verdwijnt als sneeuw voor de zon, samen met haar dochter Dieuwke. Bosman en De Vos slagen erin om Els en Andreas toch te overtuigen om naar de rechtbank te gaan. De rechter doet een uitspraak: Els en Andreas krijgen het hoederecht, maar Dieuwkes biologische moeder Marijke mag mee beslissen over haar opvoeding en haar om de twee weekends en de helft van alle schoolvakanties bij haar houden.

Even later komt Bosman erachter dat Geert - de echtgenoot van Marijke - de DNA-test heeft vervalst en misbruik heeft gemaakt van zijn job. Nog geen paar uren later ontvoert Marijke Dieuwke door haar vroeger dan Els op te halen op school. Bosman vindt een foto van een hut aan een meer in de spullen van Geert. Ludwig kent deze plek en gaat samen met de politie naar de hut. Daar vinden ze Geert met een pistool en ook Dieuwke. Marijke is vastgebonden op een bed aangezien, volgens Geert, ze Dieuwke ging vermoorden. De politie kan het drama vermijden en Dieuwke wordt veilig teruggebracht naar haar ouders.

Niet veel later slaat het noodlot toch nog toe binnen het gezinnetje wanneer Andreas terug in contact komt met de Cypriotische maffia. Hij moet onderduiken en verdwijnt volledig.

Binnenkort

Binnenkort

Els D'hollander keerde nog terug naar België. Dieuwke verbleef al die tijd bij René D'hollander in Cyprus. Uiteindelijk keert Els definitief terug naar Cyprus.

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.