FANDOM


Dries Van Renterghem
Seizoenen 2526 Familie portret2016 dries 02-31347khtqh46dt1nb7bklm
Eerste verschijning Aflevering 5695 - 18 maart 2016
Laatste verschijning Aflevering 5782 - 15 september 2016
Gespeeld door Ronny Daelman
Kinderen -
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Gastpersonages
Algemene InformatieBeroepslevenVerhaallijnenMisdrijvenTriviaGalerijFoto's

Algemene Informatie

Dries Van Renterghem is een gastpersonage dat van 18 maart 2016 tot en met 15 september 2016 vertolkt wordt door Ronny Daelman.

Beroepsleven

Dries werkte als securityagent voor VDB via een securitybureau. Door zijn samenwerking met June Van Damme verloor hij zijn job bij VDB en belandt hij in de gevangenis.

Verhaallijnen

Familie 5695 001
Familie 5701 001
Aflevering 5734-10
66424580
13503117 1086098901482889 5697038999992685232 o
Familie afl5768 110

June Van Damme heeft Kirsten Caemerlinck vermoord en gaat op zoek naar een alibi voor die avond. Ze besluit securityagent Dries om te kopen zodat hij bij de politie een verklaring gaat afleggen dat ze die avond heel de tijd bij VDB Fashion was.

Wanneer Stan in de gevangenis vliegt voor de moord op Kirsten, kan hij Trudy overtuigen dat hij onschuldig is en dat June de echte dader is. Trudy gaat samen met Hannah en Evy op zoek naar bewijzen dat June de moordenaar is. Ze komen terecht bij Dries, die het alibi van June verzorgd heeft. June heeft het plan van de drie dames meteen door en kan Dries overtuigen om te blijven liegen. Ondertussen denkt het drietal dat June niets in de gaten heeft en dat Dries aan hun kant staat. Dries vraagt Trudy mee op date en vertelt haar dat hij toch gelogen heeft over het alibi van June. Trudy gaat naar de politie met deze getuigenis, maar wanneer de bewakingsbeelden van die avond opgevraagd worden, wordt het duidelijk dat June wel degelijk in de gebouwen aanwezig was. Dries heeft met de beelden geknoeid en doet nu alsof zijn neus bloedt tegenover Trudy.

Wanneer June droomt van het CEO-schap, besluit ze Simon te vergiftigen met arsenicum in zijn drinken. Enkele weken later wordt duidelijk waar June arsenicum vandaan haalt wanneer ze samen met Dries afspreekt op een verlaten plek en hij haar deze overhandigt. June eist dat Dries zijn dure auto terug verkoopt, zodat zijn collega's op VDB de omkoperij niet opmerken en dus niet achterdochtig zullen worden.

June is ervan overtuigd dat Evy geregeld naar de gevangenis gaat om Stan te bezoeken en hem te helpen om zijn onschuld te bewijzen. June neemt opnieuw contact op met Dries en geeft hem de opdracht om Evy te schaduwen. June geeft Dries de opdracht om haar omver te rijden tegen betaling. Dries koopt een tweedehandsauto om deze misdaad te plegen. Wanneer hij van plan is om Evy omver te rijden, bedenkt Dries zich en wijkt uit. Hij wilt namelijk geen moordenaar zijn. June is niet blij met dit nieuws en maakt duidelijk dat ze Dries niet zal betalen, zelfs niet voor de aangekochte tweedehandswagen.

Wanneer Stan vrijkomt uit de gevangenis, is hij er zeker van dat Dries de sleutel tot zijn onschuld is. June brengt Stan een bezoekje en zet een gevecht in scène waardoor Stan alweer moet vluchten. Hij duikt onder in een verlaten gebouw midden in een groot bos. Stan blijft niet de pakken neerzitten en gaat op zoek naar Dries. Het lukt hem om Dries te overmeesteren en hij houdt hem vast in het verlaten gebouw in de hoop een bekentenis uit zijn mond te horen. Evy vertrouwt het zaakje niet en achtervolgt Stan. Ze kan hem net op tijd stoppen wanneer Stan de grove middelen wil gebruiken om Dries te doen praten. Tijdens hun discussie kan Dries zich losmaken en hij vlucht weg in het bos. Na een wilde achtervolging kan hij Evy overmeesteren, maar dankzij Stan blijft ze ongedeerd. Dries wordt opnieuw vastgeketend en Stan probeert hem opnieuw te doen praten. Nadat Dries een telefoontje krijgt van een zekere 'J', is het voor Stan duidelijk dat June contact met hem zoekt. Hij vertrekt richting VDB Fashion om haar een bezoekje te brengen.

June is vermoord teruggevonden op haar kantoor en er zijn verschillende verdachten. Van Dries is er al twee maanden geen spoor en ook Stan is met de noorderzon verdwenen. Wanneer Stan terug opduikt, stapt hij zelf naar de politie met de informatie over de samenwerking van June en Dries en de bewuste GSM waarmee de twee contact hadden. Stan wordt opgepakt voor de moord op June en ondertussen wil Dries Evy gebruiken om een nieuw leven te beginnen. Als ze hem 20.000 euro geeft, stapt hij naar de politie om alles te bekennen over de moord op Kirsten. Evy heeft echter de tijd niet om het geld bij elkaar te krijgen en pakt het anders aan. Ze haalt er de politie bij en kan ervoor zorgen dat Dries alles bekent zonder dat hij weet dat hij een bekentenis aan het afleggen is. Hij wordt opgepakt.

Misdrijven

Trivia

  • Dries is geboren op 16 maart 1989.

Galerij

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.