FANDOM


Elke Baertsoen
Seizoenen 91011121314151617 Familie3388
Eerste verschijning Aflevering 1739 - 9 november 1999
Laatste verschijning Aflevering 3748 - 15 januari 2008
Gespeeld door Barbara Bracke
Kinderen Ruben Mariën en Sofie Ghijselinck
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Nevenpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenVerhaallijnenGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Elke Baertsoen is een nevenpersonage dat van 9 november 1999 tot en met 15 januari 2008 vertolkt wordt door Barbara Bracke.

Familie en Liefdesleven

Elke leerde Rik Ghijselinck kennen in zijn café en begint een relatie met hem. Samen kregen Elke en Rik één dochter: Sofie Ghijselinck. Na de tijdsprong in 2006 is het koppel uit elkaar, omdat Rik Elke betrapt heeft in bed met een vrouw.

Uiteindelijk wordt Elke verliefd op Suzy Mariën. De twee besluiten voor een kindje te gaan. Suzy bevalt van een zoontje: Ruben Mariën. Hun geluk blijft niet lang duren, want enkele weken na de geboorte sterft Ruben plots aan wiegendood. Elke en Suzy groeien na zijn dood helemaal uit elkaar waardoor Elke beslist uit haar leven te verdwijnen.

Beroepsleven

Binnenkort

Verhaallijnen

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Drie jaar later. Elke is nog steeds zaakvoerder van de QV, maar houdt de zaak nu in haar eentje open. Rik Ghijselinck is er al een hele tijd vandoor gegaan met hun dochtertje Sofie, maar over hun breuk hangt veel mysterie. Niemand weet wat er juist gebeurd is tussen de twee. Feit is dat Elke er nu vaak alleen voor staat in het café, en bovendien runt ze ook nog eens De Lork. Elke neemt in de QV een hulpje aan: Lobke Corneel.

Omdat de vriendengroep van Maarten Van den Bossche en Leen Van den Bossche van de QV hun vaste basis gemaakt hebben, heeft Elke een goed contact met de jongeren. Wanneer ze in het café lastig gevallen wordt door Dirk Seymens, besluit ze Noa de Rixart de Waremme hierover in te lichten, omdat Dirk nadien probeert aan te pappen met Zoë de Rixart de Waremme.

Wanneer nanny Suzy Mariën haar opwachting maakt in de QV, raakt zij aan de praat met barvrouw Elke. De twee kunnen het duidelijk goed met elkaar vinden. De weken nadien spreken ze geregeld af en het lijkt er op dat de twee hartsvriendinnen geworden zijn. Of is er meer aan de hand? Nu het duidelijk is dat Elke en Suzy zeer close zijn, vraagt hun omgeving af wat er nu juist gebeurd is tussen Elke en Rik. Bart Van den Bossche krijgt uiteindelijk bezoek van Rik die de volledige waarheid vertelt. Op een avond kwam Rik thuis en betrapte hij Elke met een vrouw in hun bed. Ook Brenda Vermeir komt dit te weten en het komt tot een pijnlijke confrontatie tussen de twee vriendinnen.

Suzy komt te weten dat Elke lesbisch is en neemt eerst even afstand van haar. Tot Suzy beseft dat zij wel eens gevoelens voor Elke zou kunnen hebben. De twee worden een koppel en gaat tijdens de feestdagen naar de Ardennen voor een romantische uitstap.

Nu iedereen weet dat Elke en Suzy een koppel zijn, wil Elke niet langer verstoppertje spelen. Ze gaat op bezoek bij een sociaal assistente omdat ze opnieuw contact wil met haar dochtertje. Sofie vertelt echter aan de assistente dat ze bij haar vader wil blijven wonen. Elke vindt het verschrikkelijk dat haar dochtertje voor Rik heeft gekozen en ze reageert haar frustratie af op haar klanten. Ook Suzy deelt in de verbale klappen. Elke stapt naar de vrederechter, maar ook daar krijgt ze slecht nieuws te verwerken. De rechter heeft Sofie namelijk definitief toegewezen aan Rik.

Suzy zorgt er voor dat Elke enkele uren met haar dochtertje kan doorbrengen en de twee zijn closer dan ooit. Elke wil de volgende stap in hun relatie zetten en vraagt aan Suzy of ze samen voor een kindje wil gaan. Suzy is in de wolken en de twee willen er volledig voor gaan. Suzy start nadien een in vitrobehandeling en duurt niet lang tot Suzy effectief zwanger is. Elke hoopt dat Suzy dit goede nieuws aan haar huisgenoten vertelt, maar zij ziet het nog niet zitten om Trudy Tack de Rixart de Waremme en Veronique Van den Bossche op de hoogte te brengen. Wanneer Suzy het niet langer kan verstoppen, moet ze het wel vertellen, maar het is alleen Veronique die negatief reageert.

Elke hoopt nu dat Suzy bij haar zal intrekken, maar niets is minder waar. Suzy gaat namelijk bij Veronique en Mario Van de Caveye in wonen wanneer die verhuizen naar de woning van Guy. Elke besluit te stoppen met de QV en het over te laten aan een nieuwe eigenaar, zodat ze zich meer kan focussen op de zwangerschap van Suzy. Maar de zwangere vrouw neemt dit niet in dank af, want ze vindt de overbezorgdheid van Elke al zeer snel irritant. Telkens wanneer Elke toenadering zoekt, wijst Suzy haar af.

Familie3713
Familie3723

Er heerst nog altijd een koude oorlog tussen Elke en Suzy Mariën, maar Elke probeert de brokken met haar vriendin te lijmen. Feit is dat Suzy nog steeds last heeft van haar hormonen, waardoor ze Elke probeert af te stoten. Uiteindelijk kunnen de twee hun problemen net op de tijd oplossen want begin december wordt de hoogzwangere Suzy opgenomen in het ziekenhuis met weeën. Ze bevalt van een jongen: Ruben Mariën.

Na de geboorte van Ruben zijn er al snel nieuwe problemen binnen de relatie van Elke en Suzy, zeker wanneer Suzy vindt dat Elke veel te bezorgd is en de verzorging van Ruben veel te serieus opneemt. Wanneer Elke en Suzy een babyborrel geven voor de kleine Ruben in het huis van Marie-Rose, kunnen ze het baby'tje niet meer wakker krijgen. Ruben sterft aan wiegendood.

De dood van Ruben zorgt voor een definitieve breuk tussen Elke en Suzy, zeker omdat Suzy met haar verdriet geen blijf weet en Elke volledig van zich afstoot. Elke probeert op verschillende manieren terug contact te zoeken met Suzy, maar zij houdt de boot af. Elke gaat terug aan de slag in De Lork, maar het wordt al snel duidelijk dat het veel te vlug is na de dood van Ruben.

Wanneer Suzy haar toch nog een laatste kans wil geven, beseffen de twee dat hun relatie nooit meer hetzelfde zal zijn. Elke wil een nieuw leven beginnen en verkoopt De Lork aan Els D'hollander. Ze verhuist naar Nederland.

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over het liefdesleven van Elke, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.