FANDOM


Els D'hollander
Seizoenen 67891011121314151617181920 Familiekristine
Eerste verschijning Aflevering 1084 - 6 januari 1997
Laatste verschijning Aflevering 4405 - 31 augustus 2010
Gespeeld door Kristine Perpête
Kinderen Dieuwke Mitsides
Ouders Meneer D'hollander en onbekend
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Els D'hollander is een hoofdpersonage dat van 6 januari 1997 tot en met 31 augustus 2010 vertolkt wordt door Kristine Perpête.

Familie en Liefdesleven

Na de tijdsprong in 1996 maakt Els haar opwachting als de thuisverpleegster en vriendin van een gehandicapte Guido Van den Bossche. Ondanks dit allemaal trouwen de twee met elkaar. Vier jaar later wordt Guido in Malta vermoord en wordt Els weduwe. Nadien vindt Els opnieuw het liefdesgeluk bij Vincent Misotten. Vincent heeft echter terminale kanker en sterft kort na hun huwelijk. Els beslist om voor een derde keer in het huwelijksbootje te stappen, ditmaal met Jo Bervoets. Niet veel later moet ze opnieuw afscheid nemen van haar geliefde wanneer ze hem per ongeluk doodschiet tijdens een homejacking.

Els lijkt eeuwig weduwe te blijven en belandt in een depressie. Ze beslist om samen met haar broer René D'hollander te gaan ontspannen in Cyprus. Daar ontmoet Els Andreas Mitsides, met wie ze uiteindelijk ook trouwt. Samen krijgen ze ook één dochter: Dieuwke Mitsides. Het gezinnetje is voor vele jaren gelukkig, maar het noodlot slaat toe wanneer Andreas in aanraking komt met de Cypriotische maffia en vermoord wordt.

Later heeft Els nog een relatie met Rob Gerrits, die de rol van pluspapa voor Dieuwke voor zijn rekening neemt. Wanneer Rob haar ten huwelijk vraagt, panikeert ze echter en neemt afstand. Els vertelt dat ze schrik heeft om te trouwen, omdat ze al haar echtgenoten al verloren heeft. Els verhuist plots met Dieuwke naar Cyprus en laat Rob achter. Een tijdje later keert ze voor enkele maanden terug naar het thuisfront, maar kiest er uiteindelijk voor om definitief een nieuw leven in Cyprus te beginnen.

Studies en Beroepsleven

Els is verpleegster van opleiding en leerde zo Guido Van den Bossche kennen. Ze geeft haar job op na haar huwelijk met Guido. In 2006 start ze samen met haar inmiddels vierde echtgenoot SAFE, een beveiligingsfirma. Na de dood van Andreas opent ze samen met Suzy Mariën een bedrijfsrestaurant binnen VDB en nadien neemt ze De Lork over van Elke Baertsoen

Wanneer Els naar Cyprus verhuist, verkoopt ze De Lork alweer en gaat ze zich toespitsen op Oosterse meditatietechnieken, samen met Trudy Tack de Rixart de Waremme

Verhaallijnen

De serie maakt een sprong in de tijd van zeven jaar

GuidoRevalideert3 Seizoen6
GuidoRevalideert6 Seizoen6

Na het zware ongeval van Guido Van Den Bossche, werd Els aangeworven als zijn thuisverpleegster. Ze helpt hem tijdens zijn lange revalidatieperiode en groeiden zo dichter naar elkaar toe. De twee werden verliefd en verhuisden samen naar Knokke, omdat de zeelucht goed is voor de gezondheid van Guido. Nu, zeven jaar later, moet Guido zich nog steeds voortbewegen in een rolstoel, maar zijn situatie ziet er elke dag beter uit. Mede dankzij de steun van Els.

SF06 41

Els en Guido krijgen bij hun thuis vaak het bezoek van secretaresse Babette Van Tichelen. Els kan haar jaloezie moeilijk verbergen, en vreest dat ze Guido wil inpalmen. Guido wil zijn liefde aan Els tonen en vraagt haar ten huwelijk, maar ze geeft niet meteen antwoord.

Wanneer Anna Dierckx en Albert Thielens op bezoek zijn, vraagt Guido haar opnieuw ten huwelijk. Deze keer zegt Els volmondig ja en samen met haar nieuwe schoonmoeder klinkt ze op de liefde. Els en Guido beginnen meteen met de organisatie van hun huwelijk en ze willen het groots aanpakken. Ze verhuren het Hilton hotel in Antwerpen waar ze met heel de familie feest zullen vieren.

De dag zelf komt iedereen samen in het stadhuis voor de plechtigheid. Guido leert er zijn schoonbroer René D'hollander en zijn schoonouders kennen. Het huwelijksfeest in het Hilton hotel verloopt echter niet zoals verwacht en krijgt zelfs een heel onaangenaam einde.

Net op dat moment is er ook een delegatie van Oostbloklanden aanwezig, en een meedogenloze huurmoordenaar wil één van de dictators afmaken. De familie Van den Bossche wordt ook vastgehouden door de terroristen en ze dreigen ermee iedereen te vermoorden. Uiteindelijk verliezen de gijzelaars hun geduld en blazen ze het hele hotel op...

R7-6

De familie zit in een kring gebonden met een bom. Maarten Van den Bossche kan onder het koord door kruipen en slaagt erin de code van de bom in te tikken. De bom blijft maar een tijdje stilstaan, dus de familie moet snel ontsnappen. Ze vluchten naar het dak en kunnen uiteindelijk bevrijd worden. De man waar de aanslag allemaal om draaide pleegt zelfmoord met een geweer.

MarieRoseDood2 Seizoen7

Op het oudejaarsfeest bij Guido worden 'amateurbeelden' getoond van het Schotse huwelijk van René D'hollander en Manou Van Steen. Els schaamt zich diep en vertelt aan Guido wat voor een vreselijk persoon haar broer wel niet is. Toen ze alletwee nog tieners waren, liet René haar misbruiken door zijn vrienden in ruil voor geld. René doet er alles aan om de relatie met zijn zus weer op het goede spoor te krijgen en wil aantonen dat hij veranderd is.

SF07 06

Berichten van mensonwaardige toestanden in een Cubaans weeshuis trekken de aandacht van Henk Terjonck. Via Unicef komt hij te weten dat er ook kinderen verblijven wiens ouders vroeger in Salomons sekte verbleven. Henk vermoedt dat zijn vroegere vriendin Willeke De Vries zwanger was, die in de sekte belandde. Tegen de zin van zijn nieuwe vriendin Lenka reist Henk naar Cuba, waar hij Enrique Van den Bossche red.

Later blijkt dat hij echter de zoon van Peter Van den Bossche is. Guido Van Den Bossche en Els ontfermen zich over de jongen die zich nog volop moet aanpassen aan een nieuwe levensstijl in België.

Guido en Els maken eindelijk werk van hun huwelijksreis en vertrekken naar Marbella. Didier is hen achterna gereisd en beraamt een verschrikkelijk plan. Wanneer het koppel een ritje met een plezierboot gaat maken, klautert Didier met een vuurwapen aan boord. Het komt tot een confrontatie tussen Guido en Didier, terwijl Els in zee zwemt. Er valt een schot...

SF07 28

René D'hollander heeft Didier De Kunst neergeschoten en hij valt in het water. Guido en Els komen er met de schrik vanaf en denken dat Didier nu echt dood is. Els kan haar broer na al die jaren vergeven en sluit hem weer in haar armen.

Familie1583

Enrique Van den Bossche woont nu officieel bij Guido Van Den Bossche en Els. De jongen heeft het moeilijk om zich aan te passen en krijgt voortdurend woede-uitbarstingen. Els en Guido verschillen van mening over de opvoeding van Enrique. Ze overwegen Enrique naar een internaat te sturen wanneer het enkele weken later niet verbetert. Enrique start echter een goede vriendschap met zijn leeftijdsgenootje Pierrot Van den Bossche en begint zich zo meer en meer aan te passen aan zijn nieuwe woonsituatie.

SF08 26

Veronique Van den Bossche toont Els een artikel over een nieuwe operatietechniek om Guido Van Den Bossche te helpen. Dokter Coleman is ervan overtuigd dat hij Guido terug kan doen lopen en wil zijn zaak aannemen. Terwijl Henk Terjonck op Enrique past, gaan Guido, Els en Veronique naar Isla Margarita om de dokter op te zoeken. Ook Jef Lits en Jos Janssens reizen mee, want Guido en Els krijgen al enkele weken dreigbrieven en ze vrezen voor zijn leven.

SF08 17

Nadat de operatie achter de rug is, moet Guido nog enkele dagen rusten. Maar wat Els niet weet, is dat Didier De Kunst ook op het eiland is aangekomen. Hij probeert dokter Coleman te chanteren met zijn nazi-verleden om zo Guido te vermoorden. Dankzij de tussenkomst van zijn assistente Theresa kan Didier opgepakt worden door Lits en Janssens. Guido ontwaakt en lijkt aan de beterhand te zijn. Ook al moet hij nog steeds met krukken lopen, is de operatie toch een succes te noemen.

Terug in België krijgen Guido en Els opnieuw zwaar nieuws te verwerken. Terwijl zij op Isla Margarita waren, heeft Henk Terjonck Peter Van den Bossche uit de handen van sekteleider Salomon kunnen krijgen. Peter - de zogezegd overleden zoon van Guido - keert terug naar zijn familie, maar is verslaafd aan drugs door het toedoen van Salomon. Els en Guido overwegen een narcosekuur om Peter van zijn verslaving af te helpen.

Maarten, Leen, Enrique en Pierrot vertrekken binnenkort op zeeklassen en onder meer Noortje Moortgat, Nele Van Winckel en Els zorgen voor de organisatie. De zeeklassen draaien uit op een nachtmerrie. Vijftig kinderen en hun begeleiders hebben een voedselvergiftiging opgelopen. Op het domein is het een complete chaos. De familie Van den Bossche verneemt het slechte nieuws op de radio en vertrekt in allerijl naar de kust. Ondertussen worden de slachtoffers naar verschillende ziekenhuizen overgebracht en proberen Els en Nele de situatie onder controle te houden.

Seizoen9 05

Twee maanden later. Het drama aan zee is voor de familie Van den Bossche goed afgelopen. De kinderen zijn er met de schrik vanaf gekomen, maar toch zijn er bij de andere gezinnen enkele doden gevallen. Ook met Noortje Moortgat gaat het allesbehalve goed. Ze heeft haar kindje verloren en wordt opgenomen in een psychiatrische instelling omdat ze in een depressie gevallen is.

Familie1712

Peter Van den Bossche probeert zich ondertussen te herpakken, en een goede vader voor Enrique Van den Bossche te zijn. Hierdoor zijn er vaak discussies tussen hem en Els, omdat ze het niet altijd eens zijn over opvoedingstechnieken. De twee kunnen hun problemen achterwegen laten wanneer ze het doopsel van Enrique voorbereiden.

Familie1785

Els wil er eens tussenuit en plant samen met Nele Van Winckel, Monique Stevens en Brenda Vermeir een reisje naar Gozo. Tijdens een fietstocht lopen de spanningen hoog op en komt het tot een woordenwisseling met Nele. Ze vertrekt en nadien kunnen de dames haar nergens meer vinden. Ze schakelen de hulp van Joe Bonduono en moeten noodgedwongen Jan Van den Bossche verwittigen. Tot ze Nele terugvinden in een verlaten boerderij en hun problemen kunnen oplossen.

Seizoen9 69

Terug in België hoort Els D'hollander wat er zich ondertussen in Malta afgespeeld heeft. Peter Van den Bossche en zijn vriendin Femke Maeterlinck worden er achtervolgd door Daniël en Chris, twee sekteleden van Salomon die Peter terug naar Salomon willen brengen. Guido Van Den Bossche reist de twee achterna, maar dan gebeurt het ondenkbare. Terwijl Peter en Joe Bonduono Salomon in de val lokken, wordt Guido vermoord in de straten van Malta. Het nieuws bereikt snel België en slaat in als een bom.

Familie1838

Na de dood van Guido heeft Els het bijzonder moeilijk. Ze wil van niemand steun, behalve van dokter Guy Maeterlinck, bij wie ze zich steeds beter voelt. Tijdens een zwak moment kussen de twee, maar krijgen ze er al snel spijt van.

SF09 56

Vincent Misotten is de procureur die dood van Guido onderzoekt en spendeert zo veel tijd ten huize Els. De twee kunnen het goed met elkaar vinden en Els steunt Vincent wanneer hij ontslagen wordt door zijn aanpak in de zaak. Wanneer er een nieuwe Algemeen Directeur gekozen moet worden bij VDB Electronics, stelt Els Vincent voor. Het is echter Thomas Maeterlinck die de titel krijgt, omdat hij zich net heeft ingekocht met de aandelen van Veronique Van den Bossche. Vincent wordt wel de afgevaardigde beheerder en moet dus Thomas in het oog houden.

Els en Vincent groeien steeds dichter naar elkaar toe en hij vraagt haar mee op weekend. De twee worden een koppel en Els ontmoet zijn jongere zus Cathérine Misotten. Een vrouw die niet echt geliefd is binnen de familie, omdat ze graag met andermans mannen flirt. Els vraagt aan Vincent om zijn zus eens op haar plaats te zetten.

Ten huize Els wordt een nepbom geleverd en er volgen nadien nog vreemde berichten voor Peter. Ook Veronique, Jan Van den Bossche en Rita Van den Bossche krijgen dezelfde berichten en ze worden allevier uitgenodigd op het kasteel van Rullingen.

Els en Vincent vertrouwen het zaakje niet en sturen Jef Lits en Jos Janssens erop af. De twee raken de vier Van den Bossches echter kwijt, maar Vincent en Els volgen de situatie thuis op de voet. In Rullingen ontdekt Peter dat ze vastgehouden worden door een aanhanger van Salomon. Peter kan de man overmeesteren en zijn familie redden.

Els en Vincent Misotten zijn nu al een tijdje een koppel, maar Vincent merkt dat Els het nog steeds moeilijk heeft om haar gevoelens voor hem volledig bloot te geven. Els blijft met Guido Van Den Bossche in haar hoofd zitten, maar ze wil haar relatie met Vincent een kans geven. Hij neemt zijn intrek bij haar.

Anna Dierckx en Albert Thielens zijn naar Tenerife getrokken waar ze een vakantiehuisje van Henk Terjonck huren. De twee werden echter opgelicht en het ziet er naar uit dat ze hun vakantiehuisje op hun buik kunnen schrijven. Els wil de twee uit de nood helpen en vertrekt onmiddellijk naar Tenerife om Henk op de rooster te leggen. Ondertussen in België heeft Vincent het moeilijk met zijn gezondheid en begint Peter Van den Bossche zich vragen te stellen. Vincent gaat op aanraden van Els toch naar de dokter en krijgt daar te horen dat hij kanker heeft. Bovendien zijn de kansen op genezing zeer klein, omdat de kanker al ver gevorderd is. Vincent neemt afstand van Els omdat hij niet wil dat ze opgescheept zit met een 'oude, zieke man'. Els zoekt op haar beurt weer troost bij Guy Maeterlinck.

Vincent wordt geopereerd, maar door een complicatie zal hij nooit meer seksueel actief kunnen zijn. Hij wil niet dat Els als jonge vrouw het slachtoffer wordt van deze situatie en wil een einde maken aan hun relatie. Els weigert dit. Enige tijd later blijkt dat Vincent nog chemotherapie nodig heeft om nieuwe uitzaaiingen te voorkomen. Hij besluit de behandeling te weigeren, waardoor hij nog maximaal zes maanden te leven heeft. Wanneer Vincent snel zienderogen achteruit gaat, stappen hij en Els nog snel in het huwelijksbootje.

Vincent wil echter niet dat Els nog langer met hem opgescheept zit en hij hoopt zelfs dat Els snel iemand anders zal vinden. Hij merkt dat Els het goed kan vinden met zijn rechterhand, Jo Bervoets en Vincent vindt het dan ook geen probleem dat de twee veel tijd met elkaar spenderen. Niet iedereen denkt hier zo over, want Cathérine Misotten vindt het verschrikkelijk dat Els haar broer zo in de steek laat. Uiteindelijk kan Els de zorg van Vincent niet meer op zich nemen en op vraag van Vincent zelf wordt hij naar een palliatieve instelling gebracht.

De toestand van Vincent Misotten gaat elke dag achteruit en uiteindelijk overlijdt hij in de palliatieve instelling in het bijzijn van Els en zijn zus Cathérine Misotten. Els kan de dood van haar echtgenoot niet aanvaarden en stelt de regeling van de begrafenis telkens weer uit. Gelukkig krijgt Els tijdens deze periode steun van haar nieuwe, goede vriend Jo Bervoets.

Niet veel later geeft Jo toe dat hij gevoelens heeft voor Els en de twee geven hun relatie een kans. Aanvankelijk zijn er veel gefronste wenkbrauwen in hun omgeving, maar de familie aanvaardt Jo als de nieuwe vriend van Els. Zeker wanneer Els en Jo de organisatie van het verjaardagsfeest van Anna Dierckx op zich nemen. Els vraagt Jo ten huwelijk en ze is in de zevende hemel.

Wanneer Veronique Van den Bossche plots uit Italië terugkeert, ontfermt Els zich over haar en trekt Veronique bij haar in. Ook de komst van Bert Van den Bossche zorgt ervoor dat Els zich moederlijk opstelt. Zij wil er alles aan doen om een verzoening tussen Bert en Anna Dierckx te forceren. Wanneer Femke Maeterlinck zelfmoord pleegt, laat Peter Van den Bossche de losbandige Trudy Tack de Rixart de Waremme toe in zijn leven. Iets waar zowel Els als Veronique het moeilijk mee hebben.

Niet veel later krijgt Els slecht nieuws: Cathérine Misotten is vermoord teruggevonden. Er zijn veel verdachten, want Cathérine was niet populair bij de vrouwelijke Van den Bossches. Het ging uiteindelijk om de vader van een jongetje dat Cathérine ooit in een dronken bui omvergereden had.

Eind juni stappen Els en Jo in het huwelijksbootje. Ook Eric Bervoets, de jongere broer van Jo, is aanwezig en maakt zo kennis met zijn schoonzus en de Van den Bossches. Terwijl de familie zich nadien naar het huwelijksfeest begeeft, vertrekt het kersvers echtpaar vervroegd op huwelijksreis naar Canada, vanwege een nakende staking bij de luchtverkeersleiders. Jo en Els worden op hun vlucht vergezeld door Eefje Govaert, die terugkeert naar haar tweede thuisland om er zich definitief te gaan vestigen. Halsoverkop besluit een verliefde Peter Van den Bossche om mee te reizen, maar Eefje neemt hem dat niet in dank af.

Eens in Canada gaat het gekibbel tussen Peter en Eefje verder, terwijl Jo en Els een binnenvlucht nemen om een romantisch uitstapje te maken. Toeval wil dat er ook een buitenlands minister op het vliegtuig zit. Twee gangsters kapen het vliegtuig en zetten het op een afgelegen plaats aan de grond. Peter en Eefje worden gealarmeerd en komen het vliegtuig op het spoor. Intussen probeert een heldhaftige Jo een van de kapers te overmeesteren, maar die actie dreigt hem duur te staan te komen...

Dankzij de heldhaftige tussenkomst van zowel Jo Bervoets als Peter Van den Bossche, loopt de vliegtuigkaping goed af voor iedereen. Els en Jo keren terug naar huis waar ze nog een tijdje moeten bekomen van hun avontuur.

Thomas Maeterlinck aast op een relatie met Veronique Van den Bossche, maar zij is eerder terughoudend omdat ze de familie niet wil bruuskeren. Uiteindelijk worden ze toch een koppel, maar Jo is er zeker van dat dit voor problemen zal zorgen, zeker omdat Thomas vooral geïnteresseerd is in haar aandelen bij VDB Electronics. Els op probeert Veronique in te praten en zij komt uiteindelijk tot inzicht.

Wanneer Els en Jo een gezellig avondje alleen thuis zijn, gebeurt er een ondenkbaar drama. Ze krijgen enkele homejackers over de vloer. Wanneer een van de criminelen Jo mee naar boven neemt om de kluis te openen, kan hij hem overmeesteren. Hij trekt diens kleren aan om de andere inbreker te misleiden, maar Els heeft intussen een pistool bemachtigd en schiet hem neer. Jo is op slag dood.

Na de plotse dood van Jo, gaat het snel achteruit met Els. Ze sluit zich volledig op in haar woning en wil niemand zien. Haar omgeving is enorm bang voor haar gezondheid en ze willen Els er terug bovenop helpen. Het gaat van kwaad naar erger wanneer Els een zelfmoordpoging onderneemt en er bijna in slaagt. Els wordt meteen naar het ziekenhuis overgebracht en René D'hollander wil de zorg van zijn zus op zich nemen. René neemt zijn zus mee naar het zonnige Cyprus, waar hij hoopt dat Els weer helemaal zal openbloeien.

Het tegendeel is echter waar want Els blijft zelfs in Cyprus in een diepe put zitten. Uiteindelijk probeert ze opnieuw een zelfmoordpoging te ondernemen, en deze keer wordt ze gered door de knappe Andreas Mitsides. De twee worden zelfs verliefd op elkaar, maar Els wil absoluut geen relatie meer. Ze wil niet dat er een vierde slachtoffer valt door haar 'vloek'. Andreas probeert Els te overtuigen van zijn liefde voor haar, maar niets lijkt tot haar door te dringen. Uiteindelijk gaan Els en René terug naar huis, maar de verbazing bij Els is groot wanneer ook Andreas op hun vliegtuig zit...

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Familie3392
Familie3395
Familie3552
Familie3551
Familie3674

Drie jaar later. Els en Andreas zijn samen met hun dochtertje Dieuwke naar een huis verhuisd. Vooral dankzij de terugkeer van Marie-Rose voelde Els zich niet meer thuis in haar oude huis. Ze heeft wel nog steeds veel contact met Trudy en Peter.

Andreas is toe aan een nieuwe uitdaging en start een beveiligingsfirma op: Safe. Els stapt mee in het bedrijf en ze krijgen al snel een eerste klant: VDB Elektronics. Ze vestigen zich in de gebouwen van VDB en nemen een extra werkkracht aan: Ludwig. Door het drukke werk van zowel Andreas als Els, moeten ze op zoek gaan naar een oppas voor Dieuwke en ze denken meteen aan Suzy. Veronique weigert echter om Suzy de toelating te geven ook op Dieuwke op te passen.

Op een dag krijgt Els plots bezoek van haar broer. Hij is teruggekeerd uit Cyprus omdat er problemen zijn binnen zijn huwelijk met Heidi. René begint zelfs kort een affaire met Veronique, maar Heidi reist ook naar België en alles komt terug goed tussen het koppel.

Het komt tot een conflict tussen Els en Andreas wanneer Andreas een geheime opdracht aanneemt. Hij staat in voor de veiligheid van de Cypriotische ambassadeur en zijn familie. Els vreest dat Andreas weer de held wil uithangen en bovendien verwaarloost hij zijn werk bij Safe. Het bedrijf komt onder druk te staan omdat er ook wordt ingebroken in de kantoren van VDB Electronics. Els staat doodsangsten uit wanneer ze via het televisienieuws verneemt dat er een bom ontploft is in de Cypriotische ambassade. De ambassadeur sterft, maar Andreas kon op tijd ontsnappen.

De komst van Marijke Leemans zorgt voor paniek bij zowel Els en Andreas als Peter en Trudy. Ze beweert dat haar eigen dochtertje verwisseld is met ofwel Louise ofwel Dieuwke. Na de nodige onderzoeken blijkt het om Dieuwke te gaan en Els haar wereld stort in. Haar echte dochtertje is namelijk zwaar ziek en Marijke probeert Dieuwke te ontvoeren. Dieuwke wordt onder politiebewaking geplaatst en Els en Andreas moeten het met Marijke uitvechten voor de rechtbank. Het verdict van de rechter is niet in het voordeel van Els en Andreas en niet veel later verdwijnt ze samen met Dieuwke. Na de dood van het dochtertje van Marijke, keren Els en Dieuwke terug en beslist de rechter om Marijke deel te laten uit maken van het leven van Dieuwke. Els heeft het hier zeer moeilijk mee, omdat ze Marijke een slechte invloed vindt. Dankzij de hulp van commissaris De Vos krijgen Els en Andreas goed nieuws en verdwijnt Marijke uit hun leven.

Het ongeluk blijft Els echter achtervolgen wanneer Andreas achtervolgt wordt door de Cypriotische maffia. Plotseling verdwijnt hij en de politie vindt geen enkel spoor van hem. Els is ervan overtuigd dat hij dood is. Wanneer ze toch een telefoontje van Andreas krijgt, weet ze dat hij ondergedoken zit en niet naar huis kan terugkeren. Ze vertelt het aan Peter en Trudy, maar ook Veronique komt het nieuws te weten. Nadien hoort Els niets meer van Andreas en vreest ze dat ze het verpest heeft.

Familie3775
Familie3843

Het dossier van Andreas is door de politie geklasseerd. Ze zijn ervan overtuigd dat hij overleden is. Els verliest alweer een man en sluit zich op in haar kamer. Trudy vreest dat ze opnieuw in een depressie zal vallen en probeert haar op te beuren. Suzy probeert tot Els door te dringen en haar duidelijk te maken dat ze voor haar dochter verder moet gaan met haar leven. Ze begint de begrafenis van Andreas voor te bereiden, ookal is zijn lichaam nog niet gevonden.

Na de dood van Andreas bouwt Els een zeer goede band op met Rob. Dat zorgt al snel voor jaloezie bij Rita, die hoopt op een verzoening met haar ex-man. Els gedraagt zich echter nog steeds vreemd en het valt haar omgeving op dat ze veel drinkt de laatste tijd. Rob kan haar overtuigen om te stoppen met te drinken en verder te gaan met het leven. Nadien gaan Rob, Els en Pierrot samen op reis naar Zwitserland en dat zorgt voor veel vragen bij hun omgeving. Trudy vraagt op de man af of Els gevoelens heeft voor Rob.

Els is klaar voor een nieuwe professionele uitdaging en neemt De Lork over van Elke omdat ze naar Nederland gaat verhuizen. Els ontpopt zich ook tot zakenvrouw en zorgt voor een deal tussen De Lork en VDB Electronics in verband met catering. De vriendschapsrelatie tussen Els en Rob gaat ook naar een volgende stap wanneer ze bij hem intrekt. Ondertussen is Rita nog steeds jaloers en ze begint roddels over Els te vertellen in haar omgeving. Els overweegt om Rita aan te klagen wegens smaad, maar laat het bij een verwittiging. Rob en Els hebben nadien een goed gesprek en geven hun relatie een kans.

Familie3957
3990

Na een ongeval met Bert Van den Bossche, belandt Peter Van den Bossche in een coma. Trudy Tack de Rixart de Waremme waakt dag en nacht aan zijn bed en begint haar eigen gezondheid te verwaarlozen. Els staat haar goede vriendin bij met steun en goede raad en probeert haar aan te sporen om te rusten en tijd voor zichzelf te maken. Ondertussen is Els ook een grote steun voor Suzy Mariën, die niet weet hoe ze het puberende gedrag van haar neefje Pim Mariën moet aanpakken. Suzy slaat de goede raad van Els in de wind en ze neust toch in het privéleven van Pim waardoor hij uiteindelijk terug naar Limburg verhuist om er alleen te gaan wonen.

Door de komst van Bert als tijdelijke nieuwe CEO van VDB Electronics, wil Els het cateringcontract met de firma herbekijken. Bert is echter een harde onderhandelaar en nu is het nog maar de vraag of het contract van Els nog verlengd zal worden. Uiteindelijk moet Els zich neerleggen bij het voorstel van Bert en mag haar contract verlengd worden. Al zijn er al meteen problemen wanneer ze de lunch voor het kaderpersoneel moeten voorbereiden door een stroompanne in De Lork.

Trudy en Peter gaan uit elkaar, waardoor Trudy zich voortdurend eenzaam voelt. Ze klopt aan bij Els en Rob Gerrits en de twee genieten van haar gezelschap en het leven dat de kleine Louise Van den Bossche in de brouwerij brengt. Els neemt de impulsieve beslissing om Trudy en Louise bij hen te laten intrekken, maar zonder het eerst met Rob te overleggen. Uiteindelijk legt Rob zich ook neer bij de beslissing.

Wanneer Trudy in het ziekenhuis oude bekende Christel Feremans tegen het lijf loopt, worden de twee tegen alle verwachtingen in goede vriendinnen. Christel maakt plotseling vaak haar opwachting in het appartement van Rob en Els, en dat zorgt meteen voor enige wrevel. Er hangt een gespannen sfeer en voor Rob is er maar één oplossing: Trudy moet weg. Hij brengt ook Peter op de hoogte van de terugkeer van Christel.

Ondertussen laait de romantiek tussen Els en Rob hoog op tijdens valentijn en hij vraagt haar ten huwelijk. Els is volledig toe geklapt na de vraag van Rob. Ze negeert hem voortdurend. Hij besluit het op aanraden van Trudy wat tijd te geven, maar komt later tot de schokkende conclusie dat Els met Dieuwke en al hun spullen zijn vertrokken. Els is halsoverkop naar Cyprus vertrokken. Een week later is Els van plan om terug te keren, maar ze bedenkt zich op het laatste nippertje en blijft langer dan voorzien in Cyprus. Ondertussen neemt Suzy Mariën haar werk in De Lork over.

Familie4215
Familie4216

Peter Van den Bossche en Trudy Tack de Rixart de Waremme geven hun huwelijk nog een kans, maar de plotse terugkeer van Els strooit roet in het eten. Els is weer voor een tijdje in het land omdat ze enkele zaken op orde wil stellen. Ze neemt haar intrek bij Peter en Trudy en er wacht haar onmiddellijk een confrontatie met Rob Gerrits. Els maakt Rob meteen duidelijk dat haar terugkeer slechts tijdelijk is en dat ze niet van plan is om hun relatie nog een kans te geven. Rita Van den Bossche wil haar ex-man beschermen en probeert hem te waarschuwen voor Els.

Ondertussen wordt al snel duidelijk dat Els in Cyprus een complete metamorfose heeft ondergaan. Ze is volledig in de ban van spiritualiteit en wil ook Trudy helpen om zich hierin te verdiepen. Samen met Trudy start Els een klein bedrijfje waarmee ze yogalessen en Oosterse massages aanbiedt. Els wil ook Peter aansporen om de nieuwe interesses van Trudy te accepteren, anders zal hun nieuwe relatie gedoemd zijn te mislukken. Maar Peter heeft het moeilijk met deze plotse ommezwaai, zeker omdat zijn loft compleet omgetoverd wordt.

Met Rob gaat het ondertussen van kwaad naar erger en hij lijkt terug naar de fles te grijpen. Rita is er van overtuigd dat Els de reden is van alle ellende en pakt de vrouw zwaar aan. Els wil de confrontatie met Rob aangaan en probeert tot hem door te dringen dat hun relatie verleden tijd is. Nadien vertrekken Els en Trudy voor enkele weken naar Cyprus om er tot rust te komen, zeker omdat Trudy tijdens een massagesessie enkele trauma's uit het verleden heeft opgerakeld. Uiteindelijk keert Trudy zonder Els terug.

Nadien keert Els toch nog voor een tijdje terug naar België en samen met Trudy gaat ze terug aan de slag met massages, deze keer met het geven van shiatsumassages. Els houdt zich ook bezig met de gezondheid van Rob en samen met Rita probeert ze hem in het oog te houden, zodat hij niet hervalt in oude gewoontes. Eind juni is Els aanwezig op het huwelijk van Peter en zijn nieuwe vriendin June Van Damme.

Op het huwelijk van Peter Van den Bossche en June Van Damme heeft Peter dan toch zijn ja-woord gegeven. Na de plechtigheid neemt Els opnieuw afscheid van haar vrienden en familie. Ze verhuist definitief naar Cyprus waar ze haar intrek bij René D'hollander zal nemen.

In 2018 speelt Els een grote rol in het Familie-verhaal wanneer het gaat over de 1999, het jaar waarin haar echtgenoot Guido Van den Bossche overleedt. Peter liegt tegen de familie en zegt dat Els indertijd de opdracht gaf om Guido te cremeren, omdat dit zogezegd zijn laatste wens was. Tegen Amelie vertelt Peter dat Veronique en Herwig de laatste wens van Guido hebben waargemaakt, waarbij Herwig aan schriftvervalsing deed en documenten ondertekende in naam van Peter. Terwijl de familie er van uitgaat dat Peter en Veronique de waarheid spreken, gelooft Amelie de versie die ze heeft te horen gekregen niet. Ze wilt absoluut uitzoeken wat er 18 jaar geleden is gebeurd. In werkelijkheid wilde Veronique haar vader, Guido, dood omdat hij Peter steeds voortrok ondanks zijn slechte ervaringen met de sekte van Salomon en drugs. Herwig nam dit letterlijk op en deed iets vreselijks. In 1999 heeft hij een traagwerkend gif in Guido's tandpasta gespoten vlak voordat hij met Peter en Femke naar Malta vertrok. Veronique betaalde De Gendt om Guido's lichaam te cremeren zodat men het gif niet zou vinden. Als Amelie niet achter de waarheid komt en Els ooit terug naar België keert, zal de waarheid alsnog tot het licht komen.

Trivia

  • Actrice Kristine Perpête vroeg zelf naar haar ontslag, omdat ze niet langer tevreden was met haar rol. 
  • In 1997 was de vader van Els kort te zien. De acteur van haar vader is in het echte leven ook de vader van actrice Kristine Perpête
  • In 2018 krijgt de kijker te horen dat Els nog steeds in Cyprus woont.

Generiek

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de relaties van Els, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.