FANDOM


Emma Verdonck
Seizoenen 2425NL26JoG&E272829 ProfielBEmmajuni2019
Eerste verschijning Aflevering 5401 - 8 december 2014
Laatste verschijning Aflevering 6429 - 26 augustus 2019
Gespeeld door Bab Buelens
Kinderen Milou Van Bellingen (biologisch) en Mila Van den Bossche (voogd)
Ouders Frank Verdonck en † Olivia De Smaele
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Emma Verdonck is een hoofdpersonage dat van 8 december 2014 tot en met 26 augustus 2019 vertolkt werd door Bab Buelens

Familie en Liefdesleven

Emma is het enige kind van Frank Verdonck en Olivia De Smaele. Toen Olivia in de zomer van 2001 dodelijk verongelukte bij het bergbeklimmen, stond Frank plots helemaal alleen in voor de opvoeding van Emma waardoor hij een overbezorgde vader is.

Dankzij een autoaccident leren Emma en Guido Van den Bossche elkaar kennen. Eerst wil Emma niets met hem te maken hebben, omdat ze Guido de schuld geeft van haar ongeval. De twee spenderen veel tijd samen in het ziekenhuis en omdat Guido steeds aan haar zijde bleef tijdens haar revalidatie, wordt Emma verliefd op hem. De twee worden een koppel en niet veel later is Emma zwanger. Op aanraden van haar vader wil ze een abortus laten uitvoeren, maar uiteindelijk beslist ze toch om het kindje te houden. Ze bevalt van een dochtertje: Mila Van den Bossche

In 2018 krijgen Emma en Guido het nieuws te horen dat ze niet de biologische ouders zijn van Mila. Na een lange zoektocht komen ze te weten dat Mila in het ziekenhuis omgewisseld is met Milou Van Bellingen. Sindsdien hebben ze een regeling getroffen met Milous biologische vader, Lucas Van Bellingen, waarbij ze gedeeld hoederecht hebben over beide kindjes.

In januari 2019 wordt duidelijk dat Emma al drie maanden een affaire heeft met Lucas. Ondanks haar gevoelens voor hem, kiest ze toch voor Guido. Vervolgens vraagt Guido haar ten huwelijk, maar Emma worstelt met haar gevoelens voor Lucas. De dag voor het huwelijk gaat Emma er vandoor met Lucas en de kinderen naar Namibië.

Studies en Beroepsleven

Emma is creatief, maar ook praktisch ingesteld en het is haar droom om die beide talenten te combineren en interieurdecoratrice te worden. Ze studeerde binnenhuisarchitectuur en als praktijkervaring heeft ze onder meer Rudimentair en De Proeverij onder handen genomen. In september 2016 geeft Emma haar studies op omdat ze het niet kan combineren met de opvoeding van Mila.

Niet veel later wil Emma haar droom van toen ze 14 jaar was proberen waar te maken: model worden. Ze biedt zich aan bij Fashion Agency, maar krijgt van Peter te horen dat ze een uitgebreid portfolio nodig heeft. Nadien gaat Emma aan de slag als barvrouw in de Jan en Alleman. Een tijdje later neemt ze ontslag om bij 'Soep aan Huis' te gaan werken. Deze job houdt Emma slechts enkele dagen vol. Nog geen week later kan ze een aan de slag in de Foodbar.

Verhaallijnen

Emma is het enige kind van Frank Verdonck en Olivia De Smaele. Sinds Olivia in de zomer van 2001 dodelijk verongelukte bij het bergbeklimmen, staat Frank helemaal alleen in voor de opvoeding van Emma. Emma heft maar enkele herinneringen aan haar moeder en is altijd een vrolijk kind gebleven onder de (over)beschermde vleugels van haar vader. Emma is al vroeg zelfstandig geworden. Ze kijkt op naar haar vader die er alles aan doet om Emma een veilige thuis te bieden.

640
Familie 5414 01
S24 E089 009
S24 E102 021
S24 E110 030
S24 E110 025
Familie 5449 02
Familie 5455 04

Emma is het meisje dat Guido en Kobe aanrijden met de auto. Ze wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht, omdat ze een nekletsel heeft opgelopen. Terwijl Kobe achter het stuur zat, wordt alleen Guido opgepakt omdat Kobe gaan lopen was. Guido probeert zijn onschuld te bewijzen door een getuige te zoeken, en ondertussen voelt hij zich schuldig omdat Emma nog steeds in het ziekenhuis ligt. Hij wil haar opzoeken, maar botst tegen haar vader Frank. Hij stuurt de politie op Guido af, en verbiedt hem om nog langer contact te zoeken met Emma.

Guido wil echter niet opgeven en gaat opnieuw op bezoek bij Emma. Door een gekantelde tankwagen in de buurt, hangt er een giftige wolk boven Mechelen en moet iedereen binnen blijven. Guido zit daarom vast in het ziekenhuis en dat geeft hem de gelegenheid om bij Emma op de kamer te komen. De twee beginnen met elkaar te praten en Guido kan haar overtuigen van zijn onschuld. Emma wil er dan ook alles aan doen om Guido te helpen in zijn zoektocht naar een getuige. Bovendien kan Emma haar vader overtuigen dat Guido de waarheid spreekt en niet achter het stuur zat.

De weken nadien blijft Guido bijna dagelijks op bezoek komen en Emma fleurt telkens helemaal op wanneer ze Guido terugziet. Maar haar operatie komt steeds dichterbij en de dokters vertellen dat de kans bestaat dat ze nooit meer zal kunnen lopen. Guido belooft aan Emma dat hij haar altijd zal steunen, wat er ook gebeurt. De operatie van Emma verloopt tot ieders opluchting vlotter dan verwacht en de dokters zijn ervan overtuigd dat Emma volledig zal genezen. Frank zijn geluk kan niet op wanneer hij zijn dochter door de gangen van het ziekenhuis ziet stappen. Ook Guido is dolblij en samen met Emma maakt hij meteen plannen voor haar revalidatie. Emma beseft dat ze Guido graag ziet en ze kust hem. De twee worden een koppel en vertellen het aan hun ouders.

De dagen daarna wordt duidelijk dat Emma hard van stapel loopt. Ze laat geen enkel moment liggen om alleen met Guido te kunnen zijn. Ze wil dan ook snel een volgende stap zetten en met Guido naar bed gaan. Ze worden echter gestoord door Faroud, die vraagt of Guido even op Arthur kan passen. Guido en Emma zeggen toch toe op het voorstel van Faroud en het prille liefdespaar pas voor het eerst op een klein kindje, Arthur. Emma zegt dat ze het wel grappig en raar vindt dat de twee nu al op een kindje passen en het is niet eens van hen. Een tijdje later moet Emma Guido dringend iets vertellen en ze komen snel samen in de Foodbar. Emma vertelt Guido dat ze zwanger is van hem. Ze is heel enthousiast, maar Guido helemaal niet. Hij voelt zich de volgende dag dan ook niet goed en wil niet naar school. Emma wil graag interieurdecoratie gaan studeren na het middelbaar, terwijl Guido graag iets met auto's zou willen doen. Beiden beseffen dat ze dit moeilijk kunnen waarmaken als ze geen abortus plegen.

Guido wil de zwangerschap van Emma niet langer geheim houden en vertelt het aan zijn ouders, die het vervolgens vertellen aan Frank. Terwijl Jan en Linda zeer begripvol reageren, denkt Frank daar totaal anders over. Voor hem is er maar één oplossing: Emma moet een abortus laten uitvoeren zodat ze toch nog aan haar toekomst kan werken. Emma lijkt haar vader hierin te volgen, maar Guido verandert van gedachte. Hij wil het kindje graag houden. Emma twijfelt, en gaat met enkele mensen praten die haar kunnen helpen met raad, waaronder Hanne en Liesbeth. Uiteindelijk kiest Emma ervoor om het kindje toch te houden en samen met Guido op te voeden, tot Frank zich weer met de situatie bemoeit. Hij kan dit niet aanvaarden en wil zijn dochter zelfs verplichten een abortus te laten uitvoeren.

Op een dag besluiten Guido en Emma weg te lopen, en ze gaan een tijdje logeren in een appartementje van Emma's tante aan de zee. Ze willen daar enkele weken blijven, tot het niet meer mogelijk is om een abortus te laten uitvoeren. Frank verdenkt Guido van ontvoering en haalt er de politie bij, tot Emma zelf van zich laat horen en aan de politie vertelt dat ze uit vrije wil is meegegaan. Frank is ten einde raad en Anna gaat zich met de zaak moeien. Ze heeft een goed gesprek met hem, waardoor Frank beseft dat zijn dochter een eigen mening heeft en zelf haar keuzes moet maken. Frank verrast nadien zijn dochter met een voorstel. Hij wil namelijk dat Guido bij hen intrekt.

Familie 5561 001
Familie 5578 003
Familie 5580 003
Familie 5589 002-303r4rfzhzolcv77120emi
Familie 5632 002-30hp3dek2r8we0hpyui51m
Familie 5640 002-30ju508t6rz4xn149w1dsa
Daeadc563c123f3ebf2ef36e4774c827
12748005 10154022109127491 2420094581143243310 o
Familie 5694 002
Familie 5700 001
Aflevering 5706-2
Familie 5709 004
Familie 5717 004
Aflevering 5750-3
Aflevering 5752-11
13418594 1082215815204531 8400367970743494212 o

De zwangerschap van Emma verloopt zonder problemen en ze heeft veel steun van Guido. Wanneer ze langsgaat bij Jan en Linda om kleding van Guido op te halen, merkt ze dat de twee hun zoon missen. Emma wil Guido aansporen om wat vaker bij zijn ouders langs te gaan.

Wanneer zowel Jan als Emma's vader Frank duidelijk maken dat ze peter willen worden van hun kindje, hebben Emma en Guido vaak discussies. Emma kiest natuurlijk voor haar vader, maar vooral omdat Jan nog meerdere kinderen heeft, en dus nog peter kan worden. Frank heeft maar één dochter, en het is dus zijn enige kans. Ze komen er niet uit zonder hulp en Emma gaat geregeld langs bij Leen in de hoop van raad te krijgen. Het is uiteindelijk Niko die met de oplossing komt: waarom niet gewoon twee peters kiezen? Samen met Guido vertellen ze het goede nieuws aan Jan, en hij is volledig in de wolken.

Omdat Linda het niet gemakkelijk heeft nu haar enige zoon het huis uit is, wil Jan een familiefeestje voor haar organiseren. Hij vraagt hiervoor de hulp van Emma. Het feestje valt echter in het water omdat Jan vergeten was dat net op die dag de musical van Linda in première gaat.

Emma en Guido komen bij de gynaecoloog te weten dat het kindje nog steeds niet gedraaid is, waardoor de bevalling misschien wel in gevaar komt. Bovendien gedraagt Guido zich de laatste tijd zeer afstandelijk, omdat hij twijfelt of hij wel een goede vader zou zijn. Emma voelt zich in de steek gelaten en zoekt steun bij Linda. Dankzij Linda komt Emma op het idee om thuis te bevallen, maar daar wil Frank meteen een stokje voor steken. Hij geeft aan zijn dochter toe dat tijdens haar geboorte het even snel bergaf ging met haar moeder, en Frank wil dat geen tweede keer meemaken.

Tijdens Allerheiligen gaan Emma en Linda samen het graf van haar moeder bezoeken, en ook Guido komt tot inkeer en wil er weer volledig zijn voor zijn vriendin. Zeker nu de bevalling op zich laat wachten, al is het kindje ondertussen gedraaid. Emma is over tijd en probeert via Leen en Linda enkele tips te ontvangen om de bevalling op gang te brengen. Daarnaast droomt ze nog steeds van die thuisbevalling, en samen met Guido maakt ze haar beslissing: het is haar bevalling, en haar vader heeft er niets over te vertellen. Natuurlijk is Frank daar absoluut niet gelukkig mee en hij dreigt er zelfs mee Emma in de steek te laten tijdens de bevalling als ze niet van gedachte verandert.

Anna kan er opnieuw voor zorgen dat Frank bijdraait en vader en dochter hebben een eerlijk gesprek over hun gevoelens. Frank geeft toe dat haar mama bij de bevalling ook even in levensgevaar was, en hij wil niet dat zijn dochter hetzelfde zou meemaken in een onveilige situatie. Emma kan haar vader geruststellen omdat zowel Linda als Leen in de buurt zullen zijn. Enkele dagen later bevalt Emma van een gezonde dochter: Mila. Tijdens de feestdagen zijn Emma, Guido, Mila en Frank op bezoek bij Jan en Linda en gaan ze samen het nieuwe jaar in.

Emma is dit jaar aan haar studies van Binnenhuisarchitectuur begonnen en ze is op zoek naar praktijkervaring. Rudi doet beroep op haar kunsten wanneer hij een eigen winkeltje opent: Rudimentair. Emma zorgt er samen met Trudy dat de inrichting van de winkel op en top in orde is en de opening is een groot succes. Nadien wordt Emma ook ingeschakeld om de brouwerij van Niko en Mieke in te richten en helpt ze de 'friends' door hun zolder om te bouwen tot een bewoonbare ruimte.

Nadien spendeert Emma duidelijk meer tijd bij de Friends en ze geeft toe dat ze het beu is om bij haar vader in te wonen. Ze ziet het wel zitten om haar intrek bij de Friends te nemen, zeker omdat er een kamer vrijgekomen is door de verbouwing van de zolder. Iedereen gaat akkoord en Emma, Guido en Mila nemen er hun intrek. Alleen Evy heeft het iets moeilijker, omdat ze aan haar eigen overleden zoontje moet denken als ze de kleine Mila ziet.

Niet veel later staat plots Frank voor de deur. Hij is razend op zijn dochter en wil dat ze onmiddellijk terug thuis komt wonen. Emma houdt voet bij stuk, omdat ze niet langer afhankelijk van haar vader wil zijn. De volgende dag spreken de twee af in de foodbar en kunnen ze hun problemen oplossen door er eerlijk over te praten. Tussen Emma en Zjef komt het ook al snel tot ruzie, omdat Zjef zich iets te veel bemoeit in haar ogen. Zeker wanneer het over de opvoeding van Mila gaat.

Mila is nu ondertussen 4 maanden oud, en Mila vindt het tijd om te stoppen met borstvoeding. Ze wil overschakelen op flessenvoeding en hoopt hiervoor op de hulp van Guido. In het begin loopt alles een beetje stroef wanneer hij haar eten wil geven, maar uiteindelijk lukt het vlotjes. Emma is dolgelukkig en begint zich terug vrouw te voelen in plaats van 'melkkoe'. Ze viert dit door samen met Hanne op stap te gaan en de twee worden al snel de beste vriendinnen. Zeker omdat Emma zich persoonlijk wil bezighouden met het liefdesleven van haar nieuwe hartsvriendin.

Stefanie vertrekt voor enkele maanden naar Frankrijk, en de 'friends' willen een feestje voor haar geven. Het verassingsfeestje komt abrupt tot een einde wanneer Emma de babyfoon niet in de gaten houdt. Evy maakt zich kwaad op Emma wanneer ze op de bovenverdieping een wenende Mila terugvindt. Doordat Evy enkele dagen later uren wegblijft tijdens een wandeling met Mila, ze een filmpje van Mila op Facebook plaatst en ze bovendien Mila aanleert haar 'mama' te noemen, vertrouwt Emma Evy niet meer in de buurt van haar dochter. Ze raadt Evy aan psychiatrische hulp te zoeken. Leen zorgt voor een verzoeningsgesprek, waarbij Evy opbiecht dat ze zich optrekt aan Mila sinds ze haar overleden zoontje Alex heeft moeten afgeven. Emma toont begrip en maakt het goed met haar.

Emma gaat een weddenschap met Hanne aan. Als Emma ervoor kan zorgen dat de homoseksuele Zjef haar kust of wilt kussen, mag zij Hanne's kleedje houden. Zjef is er niet mee gediend dat Emma en Hanne raar doen tegen hem en brengt Guido hiervan op de hoogte. Guido is niet te spreken over het feit dat zijn lief en nichtje spotten met iemands geaardheid. Ondertussen crasht Emma bijna door het vele werk op school in combinatie met de zorg voor Mila. Ze loopt gefrustreerd rond omdat ze vreest dat ze haar maquette niet tijdig zal klaar krijgen. Tijdens het werken aan deze schoolopdracht, valt een oververmoeide Emma echter in slaap. Hanne beslist om haar vriendin te laten uitrusten en de maquette zelf onder handen te nemen. Emma is superblij wanneer ze van haar docent een 18 op 20 heeft gekregen hiervoor.

Guido en Emma stellen een planning op om Mila af te gaan halen bij de crèche, omdat Emma haar meerdere keren vergat op te gaan halen. Tijdens de examenperiode wordt ze constant afgeleid door haar dochtertje Mila. Emma zit zodanig met haar hoofd bij haar schoolwerk dat ze een cruciale fout maakt: ze laat Mila alleen achter in haar wagen tijdens haar presentatie. Mila belandt in het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar en zal er ook niets aan over houden. Na het voorval met Mila denkt Emma eraan om te stoppen met haar studies. Dat is echter buiten haar vader Frank gerekend. Hij kan Emma overtuigen om haar studies niet te laten vallen.

Emma en Guido hadden beslist om hun dochtertje Mila een tijdje bij grootvader Frank te laten logeren, zodat Emma in alle rust en alle stilte kon studeren voor haar examens. Wanneer Frank Emma en de friends bezoekt tijdens 'het spitsuur', begint hij zich af te vragen of het huis niet te druk is voor het gezin van haar dochter. Wat later krijgt Emma te horen dat ze 7 herexamens heeft en begint ze te twijfelen aan haar eigen kunnen. Door de herexamens zal ze Mila nog meer moeten missen, omdat Emma en Guido hun dochtertje dan nog langer bij Frank moeten achterlaten. Emma is woedend wanneer haar vader alsmaar zijn gsm niet opneemt. Wat later staat Frank, zonder Mila, voor de deur. Hij is van mening dat het huis van de 'friends' geen goede plaats is om een kind op te voeden en eist het hoederecht over zijn Mila...

Zie hier.

Familie 5769 008
Familie 5776 003
S26 afl5781 018
S26 afl5786 033
Familie 5787 005
Familie 5808 004
Familie 5818 005
Familie 5831 005
SoepAanHuisSeizoen26
Familie 5838 002
Familie 5841 001
S26 afl5861 021
Familie 5864 001
Schermafdruk 2017-02-10 18.51.34
Emma-en-Guido
Emma-en-Guido-1
16487546 10155071732842491 8752651842477354436 o
Aflevering 5918-1
Aflevering 5934-2
Schermafdruk 2017-05-13 14.54.13
Week38-03

Emma en Guido zijn in alle staten door het nieuws van Frank. Emma gaat haar vader opzoeken, maar kan niet tot hem doordringen. Guido haalt er de politie bij waardoor Mila terug bij haar ouders terecht komt. Frank brengt Emma een bezoekje om het uit te leggen, maar blijft beweren dat zij en Mila beter terug bij hem komen wonen. Emma wil er niets van weten en zet haar vader terug aan de deur. Linda probeert Frank te begrijpen en vraagt aan Emma om haar vader nog een kans te geven.

Twee maanden later

Frank is nog steeds niet van plan om zijn idee op te bergen en wil zelfs naar de rechtbank stappen om zijn gelijk te halen. Emma bereidt zich voor om zichzelf te verdedigen in de rechtbank, maar krijgt van Rudi Verbiest het advies om toch een advocaat te zoeken. Frank maakt opnieuw zijn opwachting bij Emma en Guido om het tweetal terug te overtuigen van zijn gelijk. Wanneer hij Stan Lauwers aantreft, maakt hij een foto van de 'crimineel' en wil hij dat gebruiken in de rechtbank. Emma neemt Evy dit enorm kwalijk en vreest dat ze het hoederecht over haar dochtertje wel eens zal kunnen verliezen. Ze voelt zich een slechte moeder en zit er volledig door.

Na een gesprek met Linda, wil Frank het opnieuw goedmaken met zijn dochter. Hij laat een bos bloemen met 29 rozen afgeven, wat een belangrijke betekenis heeft voor Emma. Ze gaat akkoord met een gesprek en Frank belooft dat hij niet naar de rechtbank zal stappen omdat hij terug vrede wil sluiten met haar. Emma aanvaardt dit en probeert haar vader te vergeven.

Dankzij haar tegenvallende examens en de stress door haar vader, heeft Emma besloten om haar studies op te zeggen en huismoeder te worden. Maar Guido klaagt al snel dat hun financiële toestand er niet echt rooskleurig uitziet door één loon en spoort Emma aan om ook werk te zoeken. Emma wil werk maken om haar meisjesdroom te laten uitkomen: model worden. Via Hanne hoopt ze een job te krijgen bij Fashion Agency en ze maakt een afspraak met Peter. Hij geeft Emma het advies om een portfolio op te stellen en Emma schakelt Guido in als fotograaf. Peter is echter niet volledig overtuigd door de foto's en vindt dat Emma haar portfolio nog moet uitbreiden met meer diversiteit.

Wanneer Jan in het café een feestje geeft voor Mieke, springt Emma in achter de bar. Jan betaalt haar echter te weinig en Emma toont haar ongenoegen. Desalniettemin gaat ze aan de slag in het café nadat Agnes haar ontslag gegeven heeft. Ze wordt zo de collega van Faroud Kir, waarmee ze het heel goed kan vinden op professioneel vlak.

De eerste verjaardag van Mila nadert en Emma wil dit niet zomaar laten voorbij gaan. Ze plant een groot feestje in een zaal en gaat op zoek naar het ideale cadeautje. Guido vindt dat Emma overdrijft en te veel geld uitgeeft voor hun dochtertje, zeker wanneer Emma duidelijk maakt dat ze een groot en duur poppenhuis wil kopen. Guido kan Emma overtuigen om de zaal te annuleren en het feest kleiner te maken zodat ze wat geld kunnen besparen.

Op de verjaardag van Mila zelf is Emma teleurgesteld dat niemand van de familie of vrienden aan de verjaardag van haar dochter heeft gedacht, zelfs Guido niet. Guido doet zelfs zeer vreemd en Emma beschuldigt hem ervan om een affaire te hebben met een andere vrouw. Maar in werkelijkheid heeft Guido iedereen opgetrommeld om stiekem een verrassingsfeestje te organiseren in de Jan & Alleman. Emma's geluk kan niet op wanneer ze er al haar vrienden en familie treft. Ze hebben met z'n allen samengelegd voor het poppenhuis voor de kleine Mila.

In de Jan en Alleman komt het meermaals tot discussies tussen Emma en Jan omdat hij vindt dat Emma te veel pauzes neemt. Emma kan niet langer samen werken met haar schoonvader en neemt ontslag. Hierdoor verbetert de financiële toestand van Emma en Guido niet en dat zorgt voor spanningen tussen het koppel. Wanneer Guido op het werk van Kobe de aanbieding krijgt om een paar zaakjes in het zwart af te handelen, gaat hij hierop in om geld bij elkaar te krijgen. Ondertussen heeft Emma alweer een nieuwe job bij 'Soep aan Huis' waarvoor ze zelfgemaakte soep moet rondbrengen. Dit wordt al snel een flop wanneer duidelijk wordt dat Emma niet de grootste kokkin is. Ze gaat daarna tijdelijk aan de slag in de foodbar, ter vervanging van Zjef.

Door zijn extra praktijken in de garage van Kobe, gedraagt Guido zich zeer vreemd. Emma wil te weten komen wat er scheelt en vindt perongeluk een grote som cash geld in zijn spullen. Guido biecht alles op en Emma is volledig in haar nopjes met dit nieuws. Ze kan het extra geld goed gebruiken om enkele spulletjes te kopen, al wil Guido vooral dat Emma dit geheim voor zichzelf houdt. Als het te veel opvalt dat ze plots wel geld hebben, kan hun omgeving argwanend worden.

In de foodbar probeert Emma al snel haar steentje bij te dragen door met enkele ideeën op de proppen te komen. Ze organiseert achter de rug van Trudy een speeddate om Hanne aan een lief te helpen. Trudy vindt het uiteindelijk wel een goed idee, maar de speeddate is geen groot succes.

Na het grote familiefeest van Anna Dierckx staat de volledige familie Van den Bossche op zijn kop. De doodgewaande Bart Van den Bossche dook terug op en hierdoor is de familie in gevaar. Trudy, Hanne en Jelle mogen hun huis niet verlaten, waardoor Emma opnieuw aangenomen wordt in de foodbar om Zjef een handje te helpen. Het duurt echter niet lang voor Zjef zich ergert aan het gedrag van Emma, vooral omdat ze weigert om hem te gehoorzamen en gewoon haar eigen dingetje doet. Op aanraden van Hanne geeft Zjef haar voor één dag de verantwoordelijkheid van de baas, maar Emma heeft er plezier in om Zjef te commanderen en wil haar eigen ideeën uitwerken.

Emma wil in de foodbar een feestje organiseren voor een aantal vrienden, maar Zjef geeft geen toestemming. Emma luistert opnieuw niet en doet gewoon haar eigen zin. Tot Zjef perongeluk naar de foodbar gaat om een flesje melk te komen halen. Tot overmaat van ramp hebben de buren de politie gebeld en moet Zjef de volgende dag het gaan uitleggen bij Lars. Tot zijn grote verbazing is Lars helemaal weg van het idee om een 'pop-upfuif' te organiseren en Zjef gaat met alle pluimen lopen. Emma is opgelucht dat Lars zo reageert.

Emma merkt dat Guido de laatste tijd zeer verstrooid is en nog amper tijd voor haar vrijmaakt. Ze beslissen dan ook om niets speciaals met Valentijn te doen, maar Emma is toch jaloers wanneer ze ziet hoe Evy in de watten gelegd wordt door Stan. Emma wil op reis vertrekken met Guido, maar hij kan de garage niet achterlaten. Wanneer Guido in de problemen komt met een gestolen auto die in zijn garage staat, komt Emma dit snel te weten en probeert ze Guido en Kobe te helpen. Ze hoort dat de politie alle garages uit de buurt uitkamt, op zoek naar de gestolen auto. Samen met Guido rijdt ze naar een afgelegen plek in een bos om de bewuste auto in brand te steken, maar ze worden opgeschrikt door een buurtbewoner.

Emma en Guido komen in nauwe schoentjes te zitten wanneer de louche zakenpartner van Guido - Ronald - de gestolen auto terug wil. Guido en Emma willen de auto terughalen, maar die is ondertussen verdwenen. Guido gaat op allerlei manieren op zoek naar een duplica van het model, maar ondertussen dreigt Ronald met harde acties als de auto niet snel terug is. Emma besluit samen met Guido en Mila op de vlucht te slaan en ze gaan onderduiken in de brouwerij van Niko. Samen met Kobe gaan ze op zoek naar een plannetje om Ronald te laten oppakken door de politie, zonder zelf in de problemen te komen. Ze lokken Ronald en zijn kompaan naar de plek in het bos, maar alarmeren ook de politie. Eenmaal daar, wordt Ronald opgepakt.

Wanneer Jan zijn verjaardag viert, zijn Emma, Guido en Mieke getuige van een passionele kus tussen hem en Viv Neyskens. Guido heeft het hier moeilijk mee en weigert te zwijgen tegen zijn moeder. Emma vindt dat Jan zijn problemen zelf moet oplossen en kan Guido overtuigen om zich niet te moeien met de relatie van zijn ouders.

Ondertussen wordt Emma door Hanne uitgedaagd om een week lang geen internet, laptop of GSM te gebruiken. Emma gaat de uitdaging in met als inzet dat Hanne een week haar slaafje wordt als ze wint. Hanne probeert op allerlei manieren Emma terug in de verleiding te brengen, maar ze lijkt te mislukken in haar opdracht. Tot Hanne haar toch in de val kan lokken en Emma hierdoor de opdracht verliest. Emma moet nu zelf een week lang het slaafje zijn van Hanne, maar klaagt al snel over de strenge eisen van haar vriendin. Hanne voelt zich uiteindelijk schuldig en besluit Emma eventjes in de bloemetjes te zetten.

Guido komt te weten dat zijn vader nog steeds iets heeft met Viv en besluit zijn moeder op pad te sturen zodat ze de twee op heterdaad kan betrappen. Emma en Guido moeten nadien Linda in huis nemen, omdat ze haar koffers gepakt heeft. Linda besluit echter na een tijdje terug te keren naar Jan en hem te vergeven. Guido kan het echter niet verkroppen dat zijn moeder alles zomaar wil vergeven, maar hij gelooft zijn oren niet wanneer hij te weten komt dat ze het zelf wil toestaan dat Jan een affaire heeft met Viv.

Sinds haar sociale dettox, is Emma nog actiever op social media en ze post de ene selfie na de andere op Instagram. Ze krijgt daardoor plots berichtjes van een zekere Jochem007, maar Emma besluit dit te negeren. Tot ze merkt dat de berichtjes steeds vaker terugkomen en dat het op stalking begint te lijken. Emma voelt zich niet meer op haar gemak in de foodbar en ziet in iedereen een verdachte. Wanneer Emma een griezelige klant heeft in de foodbar, die iets te vaak terugkeert en voortdurend Emma in de gaten heeft, weet ze het zeker: hij is de stalker. Ze contacteert Guido, die vervolgens de jongeman hard aanpakt. Het gaat echter om een misverstand en Emma komt te weten dat haar stalker nog steeds rondloopt.

Guido bedreigt de stalker van Emma via Instagram, maar daar laat die persoon het niet bij. Emma voelt zich steeds meer bedreigd door haar anonieme stalker. Op aandringen van Evy probeert ze met hem af te spreken, om bewijzen te sprokkelen voor de politie. de persoon is kwestie daagt echter niet op. Tot Emma die avond alleen achterblijft in de foodbar en aangevallen wordt. Emma heeft de persoon slechts vaag gezien, maar herkent de dader op een reeks foto's die Stan genomen had. Emma zet de foto van haar stalker online en niet veel later daagt hij op in de foodbar: Jochem, een jongen van ongeveer 14 jaar. Jochem besluit zijn excuses aan te bieden onder druk van zijn vader.

Zie hier.

S27 afl5989 199
Familie 5990 002
Familie 5991 002
Familie 5992 001
Familie 5992 003
Familie 5994 004
Familie 5998 003
Familie 6000 001
Familie 6010 002
Familie 6014 001
Familie 6018 001
Familie 6021 001
Familie 6055 004
Familie 6058 002
Familie 6060 002
Familie 6061 004
Familie 6074 001
Familie 6087 002
Familie 6094 001
Familie 6103 003
Familie 6106 004
Familie 6108 003
Familie 6114 005
Familie 6127 001
Familie 6130 002
Familie 6151 001
Familie 6155 005
Familie 6161 005
Familie 6165 001
Familie 6169 004
Familie 6178 001
Familie 6187 003
Familie 6189 004
Familie 6201 004
Familie 6204 001
Familie 6208 seizoensfinale kranten 005
Familie 6207 008

Nog voor Veronique aankomt op haar eigen huwelijk, krijgt Hanne plots telefoon. Zo komt ze te weten dat Stefanie ondertussen gevonden en bevrijd is uit de kelder van haar ontvoerder. Ze deelt dit goede nieuws dan ook meteen meet Guido en Emma, die naast haar zitten. Niet veel later komt Veronique dan toch plots aan op het huwelijk, samen met Cédric, en trouwt ze met Mathias. Het trouwfeest wordt echter abrupt verstoord en stopgezet door een speciale speech van Cédric, waarin hij zijn moeder openlijk beledigt voor alle aanwezigen. Het feest is hierna dan ook meteen voorbij voor het pas getrouwde koppel en zo dus ook voor alle genodigden.

Wanneer Guido het slechte nieuws krijgt dat Linda een hersentumor heeft, steunt Emma hem en probeert ze hem zo goed mogelijk bij te staan. Niet veel later vertrekken ze op survivalreis naar de Ardennen.

Twee maanden later

Guido en Emma laten het lijk van Jasper achter en keren overstuur terug naar huis van hun kampeertrip naar de Ardennen. Ze worden bovendien geconfronteerd met nieuwe dreigementen van Ronald en vrezen dat Mila gevaar loopt. Guido voelt zich verplicht Evy en Stan in te lichten nadat Evy en Emma achtervolgd worden door een Mercedes die als 'gestolen' staat geseind.

Guido geeft zichzelf de schuld van alles en wil zijn gezin veiligstellen. Ook Rudi en Hanne merken de spanningen tussen het koppel, maar iedereen houdt de lippen stijf op elkaar. Emma en Guido worden geconfronteerd met een opsporingsbericht op de televisie. Emma vreest dat de politie snel bij hen terecht zal komen. Guido ziet Ronald opduiken en stapt resoluut op hem af met zijn pistool.

Hanne is getuige van een nieuwe aanslag van Ronald op Guido en schakelt de politie in. Wanneer Ronald Emma en Mila in de Foodbar bedreigt, beslissen Stan en Evy hun onderzoek verder te zetten. Via Localscoop komen ze te weten dat Ronald zijn gestolen Mercedes in brand heeft gestoken. Emma dreigt er onderdoor te gaan wanneer ze nieuwe foto's van hem ontvangt. Ondertussen ontdekken Stan en Evy waar Ronald woont.

Emma wilt Hanne niet betrekken bij haar problemen en houdt de lippen stijf op elkaar. Stan en Evy komen te weten dat de vrouw in het gezelschap van Ronald de vriendin is van de overleden Jasper. Wanneer Emma 's avonds alleen is in de Foodbar, daagt Ronald plots op. Emma belt de politie en maakt hen wijs dat er zich een overvaller in de zaak bevindt. Niet veel later wordt er een paniekknop geïnstalleerd in de Foodbar. Ook daarna blijft Ronald Guido, Emma en Mila lastigvallen op verschillende manieren.

Guido biecht alles op bij de politie. Hoewel hij binnen de 24 uur voor de onderzoeksrechter moet verschijnen, gelooft Ruth hem en beslist een politiecombi voor zijn woning te plaatsen. Ondertussen maakt ze Guido duidelijk dat Jasper gestorven is aan een schedelbreuk, door de val in de ravijn. Guido wordt officieel in verdenking gesteld van doodslag en zijn aanhouding wordt met een week verlengd. Emma biecht alles op aan de friends. Die proberen haar zo goed mogelijk te steunen, aangezien ze het heel moeilijk heeft met de arrestatie van Guido.

Bij de friends worden de sloten veranderd zodat Ronald er niet meer binnen kan. Ondertussen staat het verhaal van Guido uitgebreid in alle kranten. Evy beslist een positief artikel te schrijven over hem. Ruth zoekt Emma op om te vertellen dat Ronald zich is komen aanbieden voor ondervraging en wilt meewerken aan het onderzoek. Guido reageert verbijsterd wanneer hij Ronalds verklaringen hoort. De politie beslist een huiszoeking uit te voeren bij de friends.

Stan probeert Guido een handje te helpen om Ronald definitief te klissen. Uiteindelijk wordt Guido vrijgelaten door de politie. Wanneer Guido oog in oog staat met Ronald voor het politiebureau, schakelt Ronald de politiemannen uit en slaagt hij erin hun wapen te overmeesteren. Ronald haalt effectief de trekker over, maar wordt tegelijkertijd doodgeschoten door Ruth. Guido wordt naar het ziekenhuis overgebracht, maar verkeert buiten levensgevaar. Emma kwam Guido op dat moment net ophalen op het politiebureau en ze is dus getuige van de aanslag op Guido.

Na maandan van liegen komt de leugen van Linda eindelijk uit. Ze heeft al die tijd gelogen over haar hersentumor en Jan wilt haar nooit meer zien. Ook Guido is woedend op zijn moeder, maar hij kan haar uiteindelijk toch vergeven. Emma probeert Guido zoveel mogelijk te steunen na al wat er gebeurd is en ze is zelf natuurlijk ook geschrokken van wat er gebeurd is met Linda.

Hanne en Emma organiseren een Halloweenfeestje in het huis van de friends. Ze versieren alles en het wordt een heel succesvol feestje. Ook de bomma en Albert zijn aanwezig, net als Stefanie, die nog maar net een tweede ontvoering achter de rug heeft. Zjef verpest het feest bijna, maar het lukt uiteindelijk toch niet.

Jan stelt Guido de moeilijke vraag om voor hem te getuigen. Dit is de druppel na alles wat er de laatste tijd allemaal gebeurd is tussen zijn ouders. Thuis wordt de situatie tussen zijn ouders voor Guido allemaal te veel. Hij begint te hyperventileren en wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Emma maakt hem duidelijk dat hij zich de problemen en de tegenslagen in zijn familie minder moet aantrekken en ook Jan ziet in de het zo niet verder kan.

Stefanie wint 400 euro met een kraslotje en deelt de helft met Hanne. De twee beslissen te gaan shoppen. In een schoenenwinkel leert Hanne shopmanager Ward kennen. De twee spreken af om na het werk iets te gaan doen en leren zo elkaar beter kennen. Wanneer Ward zijn jas bij haar thuis vergeet, ontdekken de friends dat hij in 1992 in het huwelijksbootje stapte met een zekere Els. Emma gaat er van uit dat hij vreemdgaat met jongere vrouwen zoals Hanne.

Hanne geeft Ward een kans om zijn verhaal te doen. Zo komt ze te weten dat zijn vrouw, Els, reeds 10 jaar geleden overleden is en hij alleen instond voor de opvoeding van hun zoon Anthony. Hanne biedt haar excuses aan. Emma vindt dat haar vriendin haar kans moet wagen, tot grote verrassing van Hanne. Hanne zelf geeft toe dat ze verliefd is op Ward en zoekt terug toenadering tot hem. Uiteindelijk komt het tot een romantische kus. Emma is blij voor Hanne.

Emma wilt dat Hanne Ward uitnodigt voor een etentje. Het is heel gezellig en iedereen vindt Ward een heel leuke man. De volgende dag merkt Hanne op dat Zjef dezelfde soort vest aanheeft als Ward de avond ervoor aanhad. Ze denkt dat de friends nog met hun gelachen hebben na het etentje, maar Emma kan haar uiteindelijk kalmeren en Hanne is blij dat iedereen Ward aanvaardt als haar vriend. Op 6 december vieren Guido, Emma en de friends Sinterklaas voor Mila. Die heeft de tijd van haar leven.

Guido is jarig op 25 december en Emma doet hem al meteen een toepasselijk geschenk cadeau. Ze heeft voor hem een speciale kersttrui gekocht, al lijkt Guido zelf niet zo enthousiast te zijn. Hij keert echter helemaal wanneer hij 's avonds ziet dat Emma, alle friends en zelfs Mila ook allemaal een kersttrui aanhebben. Eerst vieren ze Guido's verjaardag met de friends, waarna Guido, Emma en Mila naar het kerstfeest van de familie gaan. Ook de bomma is Guido's verjaardag niet vergeten, want naast een kerststronk heeft ze ook een verjaardagstaart gekocht voor Guido.

Guido maakt geen goede beurt bij de rechter. De procureur eist een geldboete van 32 000 euro. Uiteindelijk kan de rechter nog steeds beslissen om deze boete te verlagen. De friends komen op het idee om een fuif te organiseren om geld in te zamelen. Ze kunnen Jan overtuigen om de Jan & Alleman hiervoor te gebruiken. De winst van de fuif is echter niet groot genoeg om de geldboete te betalen. Guido vraagt aan Kobe om meer uren te kloppen in de garage.

Wanneer zowel Zjef als Evy hun deel van het huis willen verkopen door financiële problemen moet er een nieuwe koper gezocht worden. De friends kunnen Stefanie overtuigen om een deel van het huis te kopen, maar wanneer ook Niko en Mieke hun deel van het huis noodgedwongen moeten verkopen, dreigt heel het plan in het water te vallen. Guido en Emma kunnen geen hogere huurprijs betalen door hun financiële problemen en ze beslissen om bij Jan in te trekken. Uiteindelijk kopen Alfons en Stefanie heel het huis en kunnen alle huurder, dus ook Guido en Emma, er aan dezelfde huurprijs blijven wonen.

Griet, een modelscout die Guido en Mieke hebben leren kennen op het Antwerp Fashion Event, zoekt Guido op en maakt hem duidelijk dat ze héél geïnteresseerd is in hem. Emma is ontgoocheld omdat de fuif voor Guido minder heeft opgebracht dan verwacht. Ondertussen krijgt ze een interessant voorstel via Instagram. Ze gaat aan de slag als influencer door een samenwerking met een biermerk op Instagram. Emma hoopt op die manier wat extra geld bij te verdienen. Maar het leven als influencer valt haar zwaarder dan verwacht.

De geldboete van Guido wordt omgezet in een gevangenisstraf als hij deze niet tijdig kan betalen. Frank kan er niet mee lachen dat Guido geld durft vragen aan zijn schoonvader voor iets dat zijn eigen fout is én zijn dochter en kleindochter hier de dupe van zijn. Ondertussen doet Griet Guido het voorstel om haar gezelschap te houden tegen betaling. Kobe denkt dat zij meer dan gezelschap wilt van Guido. Emma heeft het moeilijk met Guido's bijverdienste.

Emma heeft het moeilijk met het feit dat Guido op Valentijnsdag Griet gezelschap gaat houden. Wanneer Griet hem vraagt mee naar de welness te gaan tegen betaling, vindt Emma dit een stap te ver. Wat later wordt het afbetalingsplan van Guido en Emma afgewezen. Met de moed der wanhoop gaat het koppel op zoek naar maatregelen om te besparen. Uiteindelijk geeft Emma Guido haar zegen om in te gaan op Griets voorstellen.

Emma kan haar jaloezie niet verbergen wanneer Guido opnieuw een afspraak heeft met Griet. Op de vernissage kust Griet Guido onverwachts, maar hij gaat niet in op haar avances. Wanneer zij Guido 20 000 euro biedt voor één nacht met hem, probeert hij haar voorstel met Emma te bespreken. Emma voelt zich gekwetst. Wanneer Guido ook nog eens een ereloon van 1500 euro moet betalen aan zijn advocaat, staan hij en Emma met hun rug tegen de muur.

Terwijl Guido zich met Griet op een kamer in Hotel Van der Valk bevindt voor een wilde nacht, blijft Emma gebroken achter. Bij zijn thuiskomst vertelt hij echter dat er niets is gebeurd tussen hem en Griet. De dag nadien staat zij met 24 000 euro voor Guido's neus. Samen met de al verworven 8 000 kan hij zo de geldboete betalen. Griet vertelt Emma dat ze Guido het geld gaf uit medelijden en dat ze om hem geeft. Ze belooft te verdwijnen uit hun leven.

In de Jan & Alleman vindt er een bloedinzameling plaats van het Rode Kruis. Na de bloedinzameling doet Mieke echter een schokkende ontdekking. Ze ontdekt aan de hand van de bloedgroepen dat Mila onmogelijk een kind van Guido kan zijn. Guido is razend op Emma, maar die beweert van niets te weten. Hij beschuldigt Kobe ervan Emma zwanger gemaakt te hebben.

Jan geeft Guido ongelijk, maar biedt zijn zoon onderdak aan, nadat hij thuis is weggelopen voor Emma. Hanne heeft opzoekwerk gedaan over bloedgroepen en vertelt Emma dat de bloedgroep van baby's kunnen veranderen. Voor Emma breekt een belangrijk moment aan. Ze krijgt namelijk de resultaten van Mila's bloedgroep te horen en zij en Guido komen tot de conclusie dat hun dochter na de geboorte werd verwisseld met Mila.

Mieke doet er alles aan om Guido en Emma te helpen met hun zoektocht naar de waarheid. Anna komt Emma een troostende schouder bieden. Ze probeert zich te herpakken en plaatst een oproep op Localscoop. Ondertussen krijgen Guido en Emma meer info van Katrien, de pediater en ex-collega van Mieke van het Algemeen Ziekenhuis. Ze ontvangen van haar een lijst van alle kinderen die gelijk met Mila in het ziekenhuis verbleven en stuiten op de dochter van een zekere Els Jacobs.

Guido en Emma beslissen om hun zoektocht naar Els Jacobs stop te zetten en Mila te aanvaarden als hun echte dochter, totdat Els hen komt opzoeken in de Foodbar om te zeggen dat ze met rust gelaten wil worden en ze zeker is dat haar Mila wel degelijk haar dochter is. Ondertussen krijgt Emma de hele tijd anonieme telefoontjes en ze denkt dat dit ook Els is, maar al snel blijkt dat dit om een misverstand ging. Guido en Emma zoeken daarom opnieuw contact met Els via Facebook in de hoop dat ze wil afspreken met hen.

Els doet toch een DNA-test en ze is wel degelijk de moeder van haar Mila. Emma belt uit wanhoop alle ouders van de lijst, die ze van Katrien kregen, af. Het ziekenhuis komt hier echter achter en Katrien wordt onmiddellijk ontslagen en het ziekenhuis dient klacht in tegen Guido en Emma. Op een dag staat een zekere Lucas bij hun voor de deur, die vertelt dat hij onlangs heeft vernomen dat zijn dochter, Milou, niet zijn biologische dochter is. Hij kent iemand die in een labo werkt en laat een DNA-test uitvoeren, waaruit blijkt dat hij wel degelijk de vader is van Mila en dat Guido en Emma de ouders zijn van Milou.

Guido en Emma maken kennis met Milou. Ze voelen echter geen klik met hun biologische dochter. Lucas heeft echter wel een goede klik met Mila en stelt zelfs voor om haar mee naar zee te nemen en er te logeren. Voor Guido gaat het allemaal wat snel, maar ze gaan toch akkoord met het voorstel. Ook Jan maakt kennis met zijn kleindochter en die twee lijken wel een goede band te hebben.

Guido en Emma hebben de grootste moeite om afstand te nemen van Mila. Guido biecht op dat hij geen band heeft met Milou. Guido en Emma krijgen een voorstel van Lucas. Hij wilt de kinderen voor een week wisselen. Voor Guido gaat het allemaal te snel. Guido vertrouwt Lucas niet, wat tot strubbelingen met Emma leidt. Lucas wil meer tijd doorbrengen met Mila. Guido voelt zich niet goed bij de situatie, maar Emma probeert Guido te overtuigen om in te gaan op Lucas' voorstel. De beslissing valt hen allebei zwaar.

Guido is zwaar gekwetst door Emma's leugens. Emma stelt hem en Lucas voor om te kiezen voor co-ouderschap. Lucas ziet dit echter niet zitten en zet hen onder druk door een uiterste keuzedatum vast te leggen: vrijdag 29 juni 2018. Emma gaat Lucas confronteren, maar gaat zwaar over de schreef wanneer ze zijn overleden vrouw beledigt. Lucas wilt naar de rechter stappen, waardoor de kloof tussen Guido en Emma steeds groter wordt. Beiden zijn bang om Mila kwijt te spelen. Lucas wilt niet dat Guido en Emma nog in de buurt van Milou komen.

Emma gaat naar de school van Milou om Milou af te halen achter de rug van Lucas. Samen met Mila gaan de drie naar Planckendael. Lucas - volledig in paniek wanneer ze hem vertellen dat Milou door Emma is meegenomen - belt naar Guido. Die kan Emma niet overtuigen om terug naar huis te keren en gaat haar achterna. Eenmaal in Planckendael, lukt het Emma om zonder Guido weg te rijden. Guido probeert haar te volgen, maar mislukt hierin. Voor Lucas is dit de druppel, hij belt de politie. Emma geniet ondertussen van een zonnige dag met haar twee dochters.

Na een fijn dagje met de meisjes, wordt Emma 's avonds plots wakker in haar auto. Het is al donker en ze merkt dat Milou nergens te vinden is. Ze gaat onmiddellijk op zoek naar haar dochter, maar kan haar nergens vinden. Tot ze merkt dat in een nabij meer het popje van Milou drijft. Emma is volledig in paniek en duikt onmiddellijk het water in. Ze gaat kopje onder en lijkt niet meer boven te komen...

Familie 6209 k 002

Verdrinking

Emma duikt het water in op zoek naar Milou. De meisje was echter gewoon de auto uitgestapt en is volledig ongedeerd. Emma en de meisjes keren terug naar huis, waar Guido en Lucas al urenlang zitten te wachten. Lucas besluit geen klacht in te dienen bij de politie. De drie bepalen een regeling waarbij ze om de week voor de 2 meisjes mogen zorgen.

Familie 6231 004

Saai koppel

Wanneer Guido en Emma een week kinderloos zijn, wilt Emma aan Zjef bewijzen dat ze geen saai koppel zijn. Al snel beseft ze dat er helemaal niets mis is met af en toe eens saai te zijn. Niet veel later geven Guido en Emma een feestje om haar vrienden te bedanken voor de hulp met Mila en Milou.

Familie 6253 k na 002
Familie 6253 k na 007

Defecte koelkast

De koelkast in de Foodbar maakt een raar geluid en Zjef en Emma zitten met de handen in het haar. Benny is hier niet genoeg in gespecialiseerd en Zjef krijgt van Lars de toestemming om een gespecialiseerde firma te bellen, maar nog voor die kan komen, brengt het defect rampzalige gevolgen met zich mee. Emma vergat 's morgens haar gsm en sleutels thuis en door een misverstand wordt ze door Zjef per ongeluk opgesloten in de Foodbar. Ondertussen schiet de koelkast in brand en verspreidt het vuur zich al snel over de hele Foodbar. Emma probeert het vuur te blussen, maar bezwijkt al snel onder de rook.

S28 afl6254 049

Brand in de Foodbar

De brandweer wordt opgeroepen voor de brand in de Foodbar. Stefanie vermoedt dat Emma nog binnenzit en loopt tegen het protocol in naar binnen. Ze vindt Emma en redt haar uit het brandende gebouw. In het ziekenhuis komt het tot een aanvaring tussen Zjef en Guido. Zjef voelt zich schuldig. Emma heeft enkel te veel rook ingeademd en mag het ziekenhuis snel verlaten. Ze neemt Zjef niks kwalijk en Guido excuseert zich. Ondertussen laat Lars al meteen een nieuwe Foodbar oprichten op het gelijkvloers van het gebouw van VDB Fashion.

S28 afl6260 056
Familie 6274 extra 002

Milou allergisch

Mila en Milou zijn jarig en dat wordt samen met Lucas gevierd bij Guido en Emma thuis. De meisjes mogen cupcakes eten voor hun verjaardag. 's Nachts krijgt Milou last van koortsaanvallen en rode plekken. Guido en Emma brengen haar meteen naar spoed en ook Lucas haast zich naar daar. Na onderzoek blijkt het een allergie te zijn. In de cupcakes zaten peren en dus hebben ze al een vermoeden, maar om zeker te zijn, wordt het nog eens getest. Deze testen zijn gevaarlijk en Emma zoekt troost bij Lucas. Dat kan Guido maar moeilijk verkroppen. Uiteindelijk blijkt dat Milou inderdaad een allergie voor peren heeft. Op een dag staat Stan plots in de Foodbar. Hij loopt er Zjef, Emma en Evy tegen het lijf. Hij is tijdelijk met een enkelband vrijgelaten in afwachting van zijn proces.

Familie 6279 004
Familie 6285 004

De dood van Evy

Wanneer Evy 's nachts niet thuis komt slapen, vragen de friends zich af waar ze is. Na een tijdje contacteren ze de politie, aangezien het niets voor Evy is om zolang niets van zich te laten horen. Die zien het echter niet als een onrustwekkende verdwijning en kunnen hen niet helpen. De friends beslissen om dan maar zelf een zoekactie op te starten. Op Nieuwjaar krijgen ze bezoek van twee inspecteurs, die hen vertellen dat Evy in het bos dood teruggevonden is en gestorven is aan een hartaanval. Iedereen is er kapot van, ook Emma heeft het moeilijk.

Familie 6296 002

Kerstmis

Jan nodigt zijn kinderen op het laatste moment uit voor Kerstmis. Guido en Emma gaan kerstavond vieren bij Frank en gaan op Kerstmis samen eten voor Guido's verjaardag. Ze kunnen dus niet komen, net als de rest van de familie. Het kerstfeest mislukt volledig en Anna geeft Jan een flinke uitbrander. Guido voelt zich schuldig en organiseert samen met Emma op tweede kerstdag alsnog een kerstfeest met de familie.

Familie 6316 002
Familie 6318 001
S28 afl6321 001

Lucas en Emma

Lucas en Emma hebben al twee maanden een affaire, sinds Milou in het ziekenhuis gelegen heeft. Wanneer Hanne hen betrapt, eist ze dat Emma ermee stopt en alles aan Guido vertelt. Na lang twijfelen biecht Emma Guido op dat ze een affaire heeft gehad met een oude schoolvriend. Hij is kwaad en sluit haar buiten, maar Hanne is trots op haar tot ze te weten komt dat ze nog niet de volledige waarheid verteld heeft. Ook Lucas wil dat Emma alles opbiecht. Guido zoekt terug toenadering tot Emma. Lucas neemt het heft in eigen handen en vertelt Guido zelf de waarheid. Guido is geschokt en geeft Emma een uitbrander. Hij slaat Lucas bij hem thuis in elkaar, terwijl de meisjes staan te kijken. Guido vraagt Emma om meteen te kiezen tussen hem en Lucas. Zij antwoordt niet, waarna hij tijdelijk in de brouwerij gaat wonen. Mieke overtuigt hem dat hij Emma nog altijd graag ziet, maar wanneer hij ontdekt dat ze bij Lucas geslapen heeft, loopt het opnieuw mis.

Familie 6336 002
Familie 6341 002

Huwelijksaanzoek

De relatie van Guido en Emma kent nog altijd veel barsten. Emma twijfelt eraan of het ooit nog volledig goed zal komen en denkt eraan om naar een relatietherapeut te stappen. Hun omgeving brengt hen op het idee om samen op weekend te gaan. Ze gaan daarom samen naar de Ardennen, maar ook daar krijgen ze al snel ruzie. Uiteindelijk volgt er toch een goed gesprek en alles wordt uitgepraat. Nadien besluit Guido om volledig met het verleden te breken en hij vraagt Emma ten huwelijk. Ondertussen maakt Iris haar opwachting bij de friends, die sprekend op Evy lijkt en later ook haar tweelingzus blijkt te zijn.

Familie 6374 001
Familie 6376 002
Familie 6397 001

Marbella

Nu alle plooien gladgestreken zijn, beginnen Guido en Emma aan de voorbereiding van hun huwelijk. Dat blijkt echter geen gemakkelijke klus te zijn, want ook nu blijven ze kibbelen. Ondertussen heeft Emma het moeilijk met het feit dat ze de meisjes elke keer een week moet missen. Lucas krijgt de kans om in Marbella te gaan werken en wil met Guido en Emma een regeling treffen waarbij Mila en Milou om de twee weken naar Spanje vliegen. Guido en Emma zijn hier absoluut niet mee akkoord, maar Lucas wil deze kans niet laten schieten. Ze slagen er niet in om het idee van Lucas om naar Marbella te verhuizen uit zijn hoofd te zetten. Lucas dreigt er zelfs mee naar de rechtbank te stappen om zijn gelijk te krijgen. Hij vertelt Emma dat hij nog altijd kan vertellen dat ze vorig jaar de meisjes ontvoerd heeft. Emma en Guido weten niet langer wat ze kunnen doen om Lucas hier te houden.

Familie 6398 005
Familie 6409 002

De wanhoop

Emma is doodsbang dat Lucas op een dag verdwenen zal zijn naar Spanje met de kinderen en besluit hem extra hard in de gaten te houden. Ze staat voortdurend bij hem aan de deur om hem te controleren en dat vindt Guido allesbehalve ok. Lucas probeert Emma terug voor zich te winnen en wil samen met haar vertrekken. Emma kan het niet over haar hart krijgen om Guido te dumpen en met Lucas te vertrekken. Lucas stelt haar voor om stiekem te vertrekken naar Congo in Afrika, aangezien dat land niet uitlevert aan België. Emma gaat akkoord, maar begint opnieuw te twijfelen wanneer ze ziet hoe gelukkig Guido is en Hanne haar vertelt dat zij en Quinten voor een kindje willen gaan.

Familie 6417 003

Runaway bride

Emma heeft beslist om niet mee te gaan naar Afrika, maar gaat na haar vrijgezellenavond toch naar de luchthaven. Daar stapt ze samen met Lucas en de meisjes op het vliegtuig naar Congo. De volgende morgen kunnen Hanne en Stefanie haar nergens vinden, maar Guido wil niet geloven dat ze vertrokken is. Ze neemt ook haar gsm niet op en reageert niet op berichten. Niet veel later komt de politie hen vertellen wat er gebeurd is.

Familie 6428 029
Familie 6428 030

Confrontatie in Namibië

Guido wil Lucas en Emma opzoeken, maar heeft geen idee waar ze zich bevinden sinds ze op een boot naar Namibië gestapt zijn. Hanne neemt contact op met Emma en raakt een gevoelige snaar. Emma stuurt haar haar locatie door en vraagt om af te spreken. Hanne deelt deze informatie met Guido, die niet veel later naar Namibië afreist. Hij vindt er al snel het hotel waar Lucas en Emma met de kinderen verblijven en wil met Emma praten. Wanneer ze Guido's kamer binnengaan, begint hij tegen Emma te roepen.

Aflevering 6429 17.10.41
Aflevering 6429 17.19.29

Het afscheid

Het komt tot een pittige discussie tussen Emma en Guido op de hotelkamer van Emma. Guido eist dat Emma onmiddellijk terugkeert naar België met Mila en Milou. Als ze niet akkoord gaat, vertrekt hij alleen met Mila omdat hij kan bewijzen dat zij zijn dochter is. Emma zwicht onder de druk en gaat akkoord om mee met Guido naar huis te gaan zodat ze samen een regeling kunnen treffen voor de toekomst. Wanneer Emma afscheid neemt van Lucas, merkt Guido dat hij Emma voorgoed kwijt is. Hij staat toe dat Emma met de kinderen in het buitenland blijft, maar vraagt haar wel om een eerlijke regeling.

Trivia

  • Sinds haar intrede als Emma heeft actrice Bab Buelens al met drie verschillende Guido's geacteerd. Ze begon met tegenspeler Jordi Rottier, die nadien vervangen werd door Jelle Florizoone die op zijn beurt vervangen werd door Vincent Banic
  • Tijdens het 26ste seizoen neemt Vincent Banic de rol van Guido Van den Bossche over. Sindsdien spreekt hij Emma (Bab Buelens) steeds aan met 'Snoet'. Emma zelf noemt Guido steeds 'Snul'.
  • Ook Hanne Van den Bossche heeft een bijnaam voor Emma, zij noemt haar namelijk altijd 'Emmer'.
  • In juni 2019 maakt Bab Buelens bekend dat ze samen met de makers van Familie ervoor gekozen heeft om afscheid te nemen van de reeks. Omdat haar personage niet sterft, sluit ze niet uit dat ze ooit zou terugkeren.
  • Na het vertrek van Bab Buelens uit de serie maakten zij en Vincent Banic bekend dat ze ook in het echt een koppel zijn.

Generiek

Galerij

Foto's

Achter de schermen

Lees Meer

  • Voor meer informatie over Emma en Guido, zie hier.
  • Voor meer informatie over het ongeval van Emma, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.