FANDOM


† Enrique Van den Bossche
Seizoenen 789 Enrique-portret
Eerste verschijning Aflevering 1371 - 9 maart 1998
Laatste verschijning Maart 2000
Gespeeld door Remco Brigou
Kinderen -
Ouders Peter Van den Bossche en † Willeke De Vries
Huidige categorie Vorige Nevenpersonages
Algemene InformatieFamilieVerhaallijnenTriviaFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Enrique Van den Bossche is een personage dat van 9 maart 1998 tot en met maart 2000 vertolkt wordt door Remco Brigou.

Familie

Enrique is de zoon van Peter Van den Bossche en Willeke De Vries. Willeke beviel van Enrique tijdens haar periode in de sekte van Salomon. Na het overlijden van Willeke, werd Enrique naar een weeshuis in Cuba gebracht. Henk Terjonck dacht een tijdlang dat Enrique zijn zoon was, omdat hij een relatie had met Willeke. Enrique wordt een tijdlang opgevangen door Guido Van den Bossche en Els D'hollander, tot Peter teruggekeert en voor zijn eigen zoon kan zorgen. 

Verhaallijnen

Tijdens het vierde seizoen belanden Peter Van den Bossche en zijn vriendin Willeke De Vries in een sekte in de VS. Willeke was tijdens deze periode zwanger van Peter en beviel in de sekte van een jongen: Enrique. Na het overlijden van Willeke tijdens de massamoord en dankzij de schijndood van Peter, werd Enrique naar een weeshuis gebracht in Cuba, waar hij uiteindelijk opgroeide.

Enrique2 Seizoen7

Berichten van mensonwaardige toestanden in een Cubaans weeshuis trekken de aandacht van Henk Terjonck. Via Unicef komt hij te weten dat er ook kinderen verblijven wiens ouders vroeger in Salomons sekte verbleven. Henk vermoedt dat zijn vroegere vriendin Willeke zwanger was en dat zijn kindje misschien wel eens één van de overlevers kan zijn. Tegen de zin van zijn nieuwe vriendin Lenka Wuytack reist Henk naar Cuba met zijn beste vriend Rikkert Moortgat, waar hij een totaal verwilderde Enrique redt.

Het lukt Henk en Rikkert om de jongen tot in België te krijgen, maar het wordt al snel duidelijk dat Enrique helemaal geen verstand heeft van de westerse cultuur. Via een DNA-test komt aan het licht dat helemaal niet Henk, maar juist Peter Van den Bossche de echte vader van Enrique is. Om de familie al jaren denkt dat Peter gestorven is, nemen Els D'hollander en Guido Van den Bossche de jongen in huis en zijn ze vastberaden om hem een goed leven te geven.

Enrique wordt naar een instelling gestuurd om zijn gedrag onder controle te krijgen, maar hij keert wel nog geregeld terug naar Guido Van den Bossche en Els D'hollander. Zijn gedrag vertoont echter nog steeds geen verbetering, en de twee hebben de grootste moeite om de jongen onder controle te houden.

Binnenkort

Trivia

  • Tijdens aflevering 244 van het 19de seizoen wordt Enrique nog eens vermeld tijdens een gesprek tussen Peter en June.

Foto's

Lees Meer

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.