FANDOM


† Evy Hermans
Seizoenen 16171819202122232425262728Koorts Familie 27 Evy portret wit
Eerste verschijning Aflevering 3390 - 20 september 2006
Laatste verschijning Koorts: Aflevering 9 - 2 januari 2019
Gespeeld door Marianne Devriese (voorheen Sofie Truyen)
Kinderen Alex Hermans
Ouders André Verhelst en Francesca Hermans
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Evy Hermans is een hoofdpersonage dat van 20 september 2006 tot en met 3 november 2013 vertolkt werd door Sofie Truyen en van 4 november 2013 tot en met 2 januari 2019 werd het personage vertolkt door Marianne Devriese.

Familie en Liefdesleven

Evy is de dochter van Francesca Hermans en André Verhelst. Pas wanneer ze 20 is, komt Evy te weten wie haar vader is, want voordien zweeg Francesca in alle talen over hem. André stortte jaarlijks een bedrag voor de zorg van Evy in ruil voor geheimhouding. Hij stierf aan een hartaanval. Evy kreeg ook te horen dat ze niet enig kind is, wat ze nog eens herhaalde bij de erfenis van haar vader. 

Evy had een tijdje een relatie met Maarten Van den Bossche, maar kreeg gevoelens voor Pierrot Van den Bossche. Pierrot bedroog haar met Malika Van Gils en de twee gaan uit elkaar. Een klein jaar later geven ze hun relatie nog een kans, maar het komt tot een definitief einde nadat Pierrot haar voor een tweede keer bedroog met Leki. Tot haar verbazing werd Evy nadien verliefd op Jana Pleysier. Deze relatie komt tot een einde wanneer Jana te weten komt dat Evy enkele keren met Niko Schuurmans naar bed is geweest. Evy en Jana waren namelijk van plan zwanger te worden met Niko als zaaddonor. Maar Evy krijgt echte gevoelens voor Niko na enkele vrijpartijtjes. 

Door hun intense samenwerking, werden nadien Evy en Andreas Schillewaert een koppel. Ze hadden echter een LAT-relatie, omdat Andreas in Amsterdam woonde. Enkele maanden later komt het tot een breuk nadat Evy hem betrapt met een andere vrouw. Tijdens het 24ste seizoen krijgt Evy terug gevoelens voor haar ex-lief: Maarten Van den Bossche, maar Maarten is nog niet klaar voor een nieuwe relatie en wijst haar af.

Midden juni 2015 ontdekt Evy dat ze zwanger is, maar ze is niet volledig zeker wie de vader van haar ongeboren kindje is. Ze durft namelijk wel eens een onenightstand hebben als ze te veel gedronken heeft. Evy wil haar kindje alleen opvoeden en gaat niet op zoek naar de vader. Ondertussen ziet ze een vaderfiguur in Simon Feyaerts en krijgt zelfs gevoelens voor hem. Simon maakt haar duidelijk dat hij haar nooit de intentie heeft willen geven om Evy's kind met haar op te voeden. Na acht maanden zwangerschap verliest Evy haar zoontje. Hoewel Alex Hermans reeds gestorven is in haar buik, moet Evy van het kindje bevallen voor haar eigen veiligheid.

Wanneer het tot een breuk komt tussen Simon Feyaerts en Stefanie Coppens heeft hij meermaals seks met Evy. De twee beslissen echter geen relatie te beginnen. Nadien begint ze een relatie met Stan Lauwers. Aan deze relatie komt in 2018 een einde na de terugkomst van Maarten. Evy en Maarten worden nadien terug een koppel, maar niet veel later komen Evy en Stan terug samen. De definitieve breuk tussen de twee komt er nadat Evy te weten komt dat Stan haar al maandenlang manipuleert en stalkt. Evy en Maarten geven hun relatie nog een kans, maar Maarten vertrekt terug naar India en Evy besluit in België te blijven.

Studies en Beroepsleven

We leren Evy kennen als afwashulpje bij De Lork en ondertussen werkt ze ook bij een pizzeria, samen met Leen Van den Bossche. Ze doet dit om haar studies Criminologie aan de KU-Leuven te betalen. Nadien wordt Evy een tijdje de manager van The Project. Tijdens haar laatste jaar Criminologie doet ze haar stage in het Algemeen Ziekenhuis op de afdeling psychiatrie met Trudy Tack de Rixart de Waremme als stagebegeleidster. Midden 2011 studeert Evy af aan de universiteit en gaat ze op zoek naar werk. Dit blijkt niet zo makkelijk te zijn en beslist ze tijdelijk een job aan te nemen bij de Copacabana.

Na kort te hebben gewerkt in de Copa en even naar Afrika gereisd te hebben met Pierrot, beslist Evy terug werk te zoeken. Ze slaagt erin een job te bemachtigen waarbij ze hamburgers moet verkopen. Ondertussen laat Dirk weten dat ze voor de nieuwe VDB Holding nog een HR-manager zoeken om Rob Gerrits te vervangen en denkt dat Evy hiervoor geschikt is. Op dat moment komen we ook meer te weten over Evy's ervaringen in het verleden aan de hand van haar CV. Zo volgde ze tijdens de humaniora Latijn-Grieks, heeft ze ervaring met onder andere het geven van workshops en is ze oudleiding bij de scouts geweest.

Een tijdje later gaat Evy effectief aan de slag bij VDB, maar als tweede directiesecretaresse en niet als HR-manager omdat Peter en Veronique haar te onervaren vonden voor de job. Nadat ze ook enkele maanden later naast de job van PR-manager grijpt, besluit Evy haar ontslag te geven en ze gaat aan de slag bij een ander bedrijf. Niet veel later krijgt ze spijt van haar beslissing en kan ze ervoor zorgen dat ze haar oude job terugkrijgt bij VDB. Wanneer Peter de volledige autonomie over VDB Fashion krijgt, wordt Evy gepromoveerd tot productiemanager van dit onderdeel van de holding.

Evy schreef ook een boek naar aanleiding van haar paper die ze schreef tijdens haar opleiding Criminologie. Sindsdien is ze als freelancer verbonden aan een uitgeverij. In januari 2016 begon Evy met een cursus Journalistiek en start ze met haar eigen blog. Na het ontslag van Stefanie Coppens bij VDB neemt ze tijdelijk de job van receptioniste ook voor haar rekening. In maart 2017 kan Stan Lauwers Evy overtuigen om samen met hem een nieuwssite te starten. Evy mag van Lars een halfjaar parttime bij VDB blijven werken om haar nieuwssite Localscoop een kans te geven. In mei 2017 krijgt Evy aanbod van Het Laatste Nieuws voor een samenwerking met Localscoop en beslist ze haar parttime-job bij VDB op te geven.

Meer dan een jaar later besluit Evy Localscoop op te boeken nadat ze Lars De Wulf valselijk beschuldigd had voor seksueel overschrijdend gedrag. Terwijl ze beslist wat ze verder in haar leven wil doen, schrijft ze een boek over de gevangenisstraf van Veronique Van den Bossche. In haar onderzoek botst ze op Marie Devlieger, die heel wat te verbergen heeft. Evy kan uiteindelijk haar boek niet afmaken en wordt vermoord door Marie.

Verhaallijnen

Evy afl3429 2
Evy 3429
Familie3434
Familie3453
Familie3494
Familie3600
Evy s16 3
Evy s16 1

Maarten gaat in het kader van zijn kookopleiding aan de slag in De Lork en ontmoet er de vrolijke Evy Hermans, die er als afwashulpje aan de slag is. Omdat zijn relatie met Annick al een hele tijd slecht gaat, laat Maarten zich verleiden om een avontuurtje met Evy te beginnen. Evy en Maarten blijven de weken nadien stiekem met elkaar omgaan en Annick begint zich vragen te stellen bij deze nieuwe vriendin van haar lief. Zeker wanneer Evy het goed kan vinden met Maartens vrienden en zich stilletjes aan in het vriendengroepje begint te integreren.

Samen met Leen gaat Evy ook aan de slag in een pizzaria om haar studies Criminologie verder te kunnen bekostigen. Op een avond krijgen ze de schrik van hun leven wanneer enkele bandieten het pizzaria binnenbreken om geld te stelen. Evy komt hierbij zeer heldhaftig uit de hoek en toont dat ze best haar mannetje kan staan in stressvolle situaties. Ze verwondt zelfs één van de boeven, wat op zijn beurt weer enkele vragen oproept bij de politie. Leen vindt Evy vooral de heldin van de dag en is haar enorm dankbaar.

Hoewel Maarten aanvankelijk voor Annick lijkt te kiezen, blijven zijn gedachten bij Evy rondhangen. Hij kan zijn gevoelens niet langer verstoppen en kiest resoluut voor Evy. Samen met hun vrienden gaan ze naar de Ardennen om er de overgang van oud naar nieuw te vieren. In de Ardennen amuseert Evy zich vooral met Leen, Noa en Zoë wanneer ze proberen om Kobe van de wijs te brengen.

Wanneer de identiteit van haar vader aan het bod komt, lijkt dat voor Evy een gevoelig onderwerp te zijn. Ze heeft haar vader namelijk nooit gekend en haar moeder Francesca weigert ook één ding over haar vader te zeggen. Maarten en Leen willen Evy helpen in haar zoektocht, maar het is geen gemakkelijke opdracht. Evy begint online en geraakt zo aan de praat me een man die haar vader beweert te zijn. Ze spreekt met de man af, maar hij blijkt een bedrieger te zijn en Evy is volledig van haar melk. Nadien komen Evy en Maarten in contact met een zekere Rainbow, die ook meer informatie beweert te hebben. Evy’s fanatieke zoektocht naar haar vader veroorzaakt spanningen in haar relatie en Maarten neemt zijn vriendin mee op een ontspannende namiddag in de karting.

Dankzij een bepaalde foto van de anonieme 'Rainbow' begint Evy zich af te vragen of er een connectie is tussen haar moeder en Didier De Kunst - ooit de grootste aartsvijand van de familie Van den Bossche. Evy begint te graven in het verleden van Didier en dat zint vooral Jan niet. Hij wil niet langer dat Evy over de vloer komt als 'dochter van', maar Maarten neemt het op voor zijn vriendin. Evy toont de bewuste foto ook aan René D'hollander, maar hij herkent Evy's moeder niet. Evy probeert opnieuw informatie los te peuteren bij haar moeder en komt zo te weten dat het in ieder geval niet Didier De Kunst is. Compleet radeloos, gaat Evy ten rade bij een tante en krijgt ze eindelijk een naam te horen: advocaat André Verhelst.

Groot is de verbazing wanneer Evy ontdekt dat haar biologische vader André de ex-minnaar van Isabelle Solie is. Via haar komt ze in contact met hem, maar André wil niets met haar te maken hebben. Hij wist namelijk al sinds Evy's geboorte dat hij vader was, maar wou dit geheim houden omdat hij getrouwd is en jarenlang een affaire had met Francesca, toen zijn secretaresse. André stort wel al 20 jaar jaarlijks een grote som om de opvoeding van Evy te onderhouden. Onder invloed van Isabelle, zoekt André toch contact, maar het verloopt voorlopig nog stroef tussen de twee.

Sinds haar intense zoektocht naar haar vader, zit er een haar in de boter tussen Evy en Maarten. Hij kan over zijn gevoelens praten met Noa, die op haar beurt gevoelens voor Maarten krijgt. Maarten moet er al snel terug zijn voor zijn vriendin, wanneer ze van haar vader te horen krijgt dat ze misschien een erfelijke hartconditie overgekregen heeft van hem.

Evy is geslaagd voor haar examens en gaat op zoek naar een bijverdienste. Ze gaat aan de slag als secretaresse bij VDB Electronics ter vervanging van Noa. Ondertussen krijgt Evy van de dokters de uitslag van haar hartonderzoeken. Ze heeft wel degelijk de conditie overgeërfd en moet een hartmonitor laten inplanten. André besluit zijn dochter bij te staan tijdens haar zware operatie en ook Maarten wijkt geen moment van haar zijde.

Twee maanden later

S17W02-8
S17W09-5
Evy s17 2
Familie3747
Evy s17 4
Evy s17 3
Evy s17 5
SF17

Evy heeft al een tijdje niets meer van haar vader gehoord en zoekt opnieuw toenadering tot haar. André heeft nadien goed nieuws voor zijn dochter, want hij wil Evy officieel erkennen. Evy is in de wolken maar wil dat hij een vaderschapstest laat uitvoeren zodat ze zeker is dat hij haar vader is. Ondertussen is Maarten nieuwsgierig en gaat hij naar informatie over André en Francesca zoeken bij Isabelle.

Bij VDB Electronics zwaait Bert Van den Bossche nu de plak en hij probeert Evy en Shirley tegen elkaar op te zetten. Evy heeft dit snel door, maar laat zich niet manipuleren door Bert. Zeker omdat haar termijn er bijna op zit nu het nieuwe academiejaar gaat starten. Na haar vertrek bij VDB, verhuist Evy naar een studentenhuis in Leuven, samen met Leen, Pierrot en Lobke.

In het studentenhuis kunnen Pierrot en Evy het goed met elkaar vinden en ze moeten hun partners overtuigen dat ze gewoon vrienden zijn. Maarten en Lobke zijn jaloers op de innige band van de twee en stellen zich duidelijk vragen. Pierrot geeft aan Evy toe dat hij zich tot haar aangetrokken voelt, maar hij wil zijn vriendin Lobke niet kwetsen. Ook Evy zit in de knoop met haar gevoelens. Ze besluit zich vooral te focussen op de band met haar vader, zeker nu André terug toenadering zoekt dankzij de goede invloed van Isabelle.

Tussen Evy en Pierrot blijven de gevoelens onverwacht opduiken en de twee belanden samen in bed. Pierrot voelt zich enorm schuldig en wil alles opbiechten aan Lobke. Zij kan het bedrog van Pierrot niet verkroppen en maakt een einde aan hun relatie. Tijdens het verjaardagsfeestje van Leen onthult Lobke bovendien dat Evy en Pierrot met elkaar geslapen hebben en zo komt ook Maarten het te weten. Het bedrog van Evy en Pierrot heeft Maarten diep gekwetst, maar zijn gevoelens voor haar zijn nog altijd even sterk en hij wil zijn relatie niet zomaar opgeven.

Terwijl Evy zich gevangen voelt in haar gevoelens voor zowel Maarten als Pierrot, moet ze onverwacht afscheid nemen van haar vader, die samen met Isabelle naar Frankrijk verhuist.

In het studentenhuis doen de vrienden een zeer akelige ontdekking wanneer Lobke vermoord wordt teruggevonden. De politie start het onderzoek en ziet vooral Pierrot als hun hoofdverdachte. Ook Evy wordt door de politie ondervraagd en ze komen al snel te weten waarom Pierrot en Lobke uit elkaar zijn gegaan. Pierrot moet in de gevangenis verblijven en ziet zijn toekomst somber in. De politie vindt uiteindelijk de ware dader, namelijk een studiegenoot van Lobke die het niet kon verkroppen dat ze niet naar bed wou met hem.

Wanneer Maarten aan de slag kan in het eethuis van Caro Goossens, is Evy jaloers op de manier waarop de twee met elkaar omgaan. Bovendien spenderen Evy en Pierrot terug veel tijd samen omdat Pierrot het moeilijk heeft om de dood van Lobke te verwerken. Hij voelt zich schuldig, sluit zich op op zijn kamer en bovendien vinden Evy en Leen een lege whiskeyfles in zijn kamer. In het eethuis van Caro, gaan Evy en Caro de confrontatie met elkaar aan omdat Evy vermoedt dat de twee iets hebben samen. De spanningen in hun relatie zorgen ervoor dat Evy en Maarten uit elkaar gaan.

Rita durft Pierrot niet alleen te laten en ze vraagt aan Evy om bij haar zoon te blijven. Evy heeft er alle vertrouwen in dat Pierrot terug de oude wordt wanneer de twee samen naar de gevangenis gaan om de moordenaar van Lobke op te zoeken. De twee kunnen nu ook eindelijk aan hun gevoelens toegeven, maar het lukt nu juist alsof Pierrot zich afzondert van Evy en niet meer hetzelfde voelt. Evy probeert terug toenadering te zoeken, maar Pierrot heeft zijn twijfels. Evy besluit Pierrot tijd te geven om alles te verwerken, en na een tijdje is hij toch klaar om hun relatie een kans te geven.

In juni maken Evy, Pierrot en Leen plannen om naar de Ardennen te gaan met hun vriendengroepje. Ook Maarten, Caro, Bjorn en Veerle zijn van de partij. Het gezellige weekendje verandert al snel in een nachtmerrie wanneer de zes jongeren een drugslab ontdekken midden in het bos. Ze worden achtervolgd en Evy en Pierrot raken gescheiden van de groep.

Evy afl3890
Familie4018
Evy s18 3
Evy s18 1
69621 165412970278023 565788803 n
Evy s18 2
Familie4119
Familie4128

In de Ardennen is de politie nog altijd op zoek naar Evy en Pierrot, die hopeloos verloren zijn gelopen in de bossen. Wanneer ze terecht zijn, komen ze van hun vrienden te weten wat er ondertussen allemaal gebeurd is. Leen, Caro en Veerle gingen zich verstoppen in een grot, maar door de slipperige grond viel Veerle een paar meter naar beneden. Veerle wordt geopereerd aan haar rug, maar er zijn complicaties. Ze zal nooit meer kunnen lopen.

Twee maanden later

Wanneer het academiejaar terug van start gaat, verhuizen Evy, Pierrot en Leen terug naar hun studentenhuis in Leuven. Evy en Leen zijn bovendien bezorgd om Maarten, die al een tijdje Caro ontloopt. Ze vragen zich af of hun relatie nog toekomst heeft en gaan ten rade bij Caro om te weten waarom Maarten plots van gedrag veranderd is. Evy gaat ook met haar vrienden op bezoek bij Veerle, die sinds haar accident volledig verlamd is. Zij ziet het leven niet meer zitten en neemt het woord euthanasie in de mond.

Wanneer Evy en Pierrot zich beginnen te settelen in hun relatie, merkt Evy op dat ze Pierrot enorm saai vindt. Pierrot zit er mee dat Evy hem steeds vaker een saaie kerel noemt en hij maakt zich zorgen over hun relatie. De twee moeten hun zorgen eventjes opzij schuiven wanneer ze afscheid moeten nemen van Veerle, die zelf uit het leven stapt.

Na de feestdagen krijgen Evy, Leen en Pierrot een extra gast op kot: namelijk Kobe Dierckx. Evy en Leen willen vooral dat de jongen zich thuis voelt en ze nemen hem geregeld op sleeptouw. Ondertussen heeft Pierrot een nieuw project om zijn tanden in te zetten. Hij spendeert veel tijd op een basketbalpleintje waar hij de rivaliteit tussen twee bendes probeert op te lossen. Evy ergert zich al snel aan deze nieuwe bezigheid van haar vriend, omdat hij hier al zijn beschikbare tijd in steekt. Ze vindt het bovendien erg gevaarlijk, wanneer duidelijk wordt dat de twee bendes tegen elkaar vechten om conflicten op te lossen en Pierrot zich hier tussen moeit.

Evy merkt al snel dat Pierrot zeer gepassioneerd is door zijn nieuwe project. Hij wil namelijk een dossier bij de burgemeester indienen om het pleintje heraanteleggen om zo de twee bendes bij elkaar te krijgen. Pierrot panikeert wanneer hij het computerbestand met zijn dossier voor de burgemeester niet terugvindt. Evy houdt gelukkig het hoofd koel en ze zet zich aan de computer. Ze wordt de heldin van de dag, want slaagt erin om de gegevens te kunnen herstellen. Door het project van Pierrot, beseft Evy dat ze ook een bezigheid zoekt, en ze besluit een cursus zelfverdediging te geven voor enkele vriendinnen en familieleden.

Pierrot en Evy maken zich zorgen over de lelijke hoest van Kobe en ze ondernemen harde actie om er zeker van te zijn dat hij naar de dokter gaat. Kobe confronteert Evy en Pierrot met de schriftvervalsing om hem naar de dokter te krijgen en hij eist dat ze zich met hun eigen zaken bemoeien. Uiteindelijk luistert Kobe toch naar hun goede raad en komt hij te weten dat het HIV-virus doorgebroken is. Hij besluit terug naar Dominica te verhuizen en neemt afscheid van zijn vrienden.

Ook Sasha en Niko - de twee leiders van de bendes - kunnen het bemoei van Pierrot niet smaken, maar Evy dringt bij Pierrot aan om de moed niet op te geven. Zeker wanneer Pierrot ontdekt dat zowel Niko als Sasha's vriendin Malika allebei een passie voor muziek hebben.

Pierrot en Evy hebben de manier gevonden om de twee bendes te verenigen, want ze starten een eigen muziekgroepje met Malika en Niko: namelijk The Project. Sasha kan het niet verkroppen dat Malika hier absoluut aan wil deelnemen en probeert haar zangcarrière op allerlei manieren te boycotten. Ook de oorlog tussen hem en Niko wakkert hierdoor terug aan en voor Malika is de maat vol. Ze breekt met Sasha om zich op haar muziek te focussen en neemt haar intrek bij Pierrot en Evy in het studentenhuis.

Een tijdje later is het moment aangebroken voor het eerste optreden van The Project en Pierrot is op van de zenuwen. Evy is de repetities in het studentenhuis al snel beu, maar de vele repetities werpen wel hun vruchten af. Sasha duikt terug op en dreigt ermee het optreden te boycotten. De vrienden van Niko willen dit niet laten gebeuren en brengen Sasha een bezoekje...

Familie4152
Familie4166
Familie4188
Evy s19 2
Evy s19 1
Familie4274
Schermafbeelding 2016-08-19 om 21.40.25
Schermafbeelding 2016-08-16 om 20.45.57
Schermafbeelding 2016-08-24 om 21.06.57

Pierrot aanvaardt niet dat Malika haar muzikale droom wil opgeven omdat Sasha tijdens het concert van enkele dagen geleden in mekaar werd geslagen. Pierrot vraagt Evy om te bemiddelen tussen Malika en Niko, maar ze heeft daar totaal geen zin in. Zeker wanneer ze van Isabelle het nieuws te horen krijgt dat haar vader in Frankrijk overleden is aan een hartaanval. Voor Evy is het moeilijk om de plotse dood van haar vader een plaats te geven. Meer dan ooit heeft ze de steun van Pierrot nodig, maar hij wordt volledig opgeëist door The Project.

Evy kan haar oren niet geloven wanneer Pierrot vertelt dat hij met zijn studies stopt om zich volledig in te zetten als manager van The Project. Pierrot wil een samenwerking aangaan met muziekproducer Tino Hendrickx, maar Evy laat het contract nalezen door haar advocaat en die raadt het af. Pierrot luistert uiteindelijk naar Evy en blijft zelf alles regelen als manager.

Linda en Evy helpen Leen zich klaar te maken voor haar huwelijk. De bruid voelt zich in de zevende hemel en is er zeker van dat dit de mooiste dag van haar leven is. Het huwelijk wordt diezelfde dag afgeblazen omdat Leen te horen krijgt dat haar verloofde haar meermaals bedrogen heeft. Evy probeert Leen duidelijk te maken dat het geen zin heeft om het hoofd te laten hangen, maar zonder veel resultaat.

Na haar afspraak bij de notaris, komt Evy te weten dat ze een grote som geld geërfd heeft van haar vader. Pierrot wil dit geld gebruiken om een eigen platenlabel op te starten, maar daar denkt Evy anders over. Pierrot kan Evy overtuigen, maar Niko denkt dan weeral dat het project nooit zal kunnen slagen omdat zowel Pierrot als Evy geen ervaring hebben in de muziekwereld. Pierrot volgt de raad van Evy op en hij vraagt producer Tino om tips voor het opstarten van zijn platenlabel. Evy heeft er zo het volste vertrouwen in dat Pierrot van het platenlabel een succes kan maken.

Dankzij de hulp van Tino mag The Project optreden tijdens een televisieoptreden en Evy en Pierrot zijn ervan overtuigd dat hiermee de groep gelanceerd is. Wanneer Evy te weten komt dat Pierrot al enkele keren tegen haar gelogen heeft over enkele repetities met Malika, komt ze te weten dat de twee met elkaar naar bed zijn geweest. Evy neemt de drastische beslissing om met Pierrot te breken, maar dat betekent niet dat ze The Project wil laten vallen. Evy is echter niet van plan om Pierrot nog een kans te geven en ze wil dat hij samen met Malika snel verhuist.

Pierrot is er zeker van dat zijn relatie met Evy nog te redden is, maar Leen heeft daar haar bedenkingen bij. Niko is ontgoocheld en boos wanneer Evy hem de waarheid over Pierrot en Malika vertelt. Evy kan de aanwezigheid van Malika en Pierrot niet meer verdragen en ook bij Niko krijgt Pierrot geen krediet meer. Het ziet ernaar uit dat The Project gaat splitten door deze relationele problemen en daar maakt producer Tino handig gebruik van. Hij slaagt erin om Malika weg te kapen zodat ze onder zijn label komt zingen. Ze mag echter nog steeds bij The Project blijven zingen als zangeres, maar dan wel onder zijn naam.

Pierrot beseft eindelijk dat hij Evy uit zijn hoofd moet zetten en stopt ermee om haar vergeving te vragen. Evy draait echter bij en staat toe dat Pierrot toch in het studentenhuis blijft wonen. Evy en Pierrot gaan nadien opnieuw samenwerken wanneer Pierrot zelf achter de microfoon kruipt om te zingen. Evy vindt het nodig om Pierrot duidelijk te maken dat hun tijdelijke samenwerking niet betekent dat er een verzoening in de lucht hangt.

Er komt opnieuw een samenwerking tussen The Project en Malika en Evy voelt een vlaag van jaloezie wanneer ze Pierrot en Malika samen ziet zingen op een podium. Haar jaloezie is van korte duur wanneer Malika nadien besluit om haar grote liefde Sasha te volgen naar het buitenland, in de hoop dat het terug goed komt tussen de twee. The Project moet nu officieel verder zonder Malika en de rust is teruggekeerd tussen Evy en Pierrot. Nadien besluiten ze dat Niko zijn intrek mag nemen in de vrijgekomen kamer in het studentenhuis.

Nu The Project terug op een laag pitje staat, wil Pierrot zijn studies hervatten. Hij kan ook aan de slag op de cultuurdienst van de stad Mechelen, maar moet zijn diploma kunnen voorleggen. Evy vindt het ongehoord dat Pierrot liegt wanneer ze een zekere Gerda Donckers aan de lijn krijgt. Nadien vraagt Pierrot Evy mee naar het huwelijk van Peter Van den Bossche en June Van Damme, maar Evy stelt wel duidelijke voorwaarden. Ze gaan gewoon als vrienden en niets meer. Ze wordt door Mieke Van den Bossche ook uitgenodigd voor de vrijgezellenparty van June.

Twee maanden later

Schermafbeelding 2016-09-05 om 19.08.10
Evy s20 4
Evy s20 3
Evy s20 6
Evy s20 2
Familie4461
Evy s20 1
Familie 071210 teaser 0
Familie4577
Evy s20 5
Familie4643
Evy s20 8

Evy, Pierrot en Niko wonen nog steeds in het studentenhuis. Evy begint aan haar laatste jaar Criminologie, Pierrot werkt nog steeds op de cultuurdienst en Niko gaat uiteindelijk aan de slag in de Jan en Alleman. Evy en Niko houden stiekem nachtelijke seriemarathons en houden dit angstvallig geheim voor Pierrot, omdat ze zijn reactie al kunnen raden. Ondertussen krijgen ze allebei te horen van Pierrot dat hij niet van plan is om The Project in te plannen bij een groot cultuurevenement dat hij aan het plannen is.

Evy krijgt de toestemming om voor haar thesis interviews te doen in de gevangenis. Pierrot heeft hier zijn bedenkingen bij, maar Evy zoekt onmiddellijk contact met een gevangene, namelijk met Serge Tommelein. Hij mag binnenkort de gevangenis verlaten en Evy besluit haar thesis volledig rond hem te maken.

Evy probeert zich voor haar thesis in te leven in de wereld van de gedetineerde Serge en Niko wil daar zelf een handje bij helpen. Hij nodigt Evy uit om een dagje mee te gaan straatracen met enkele vrienden. Evy krijgt tijdens de straattrace een adrenalinekick om U tegen te zeggen, maar houdt dit verborgen voor Pierrot uit vrees voor zijn reactie. Pierrot veroordeelt namelijk de straatracers die onverantwoorde risico’s nemen, maar tot zijn grote verbazing neemt Evy het voor hen op. Wanneer Pierrot nadien opnieuw als 'saai' bestempelt wordt door Evy, wil hij zichzelf bewijzen door mee te gaan naar een straatrace. Het loopt bijna fout af wanneer de drie vrienden opgepakt worden door de politie, maar het blijft bij een waarschuwing.

In het studentenhuis krijgen de jongeren twee nieuwe logés: Anna Dierckx en Albert Thielens. Het is vooral Niko die hier moeite mee heeft, want hij wil niet in een 'bejaardentehuis' wonen. Albert smeedt dan ook een plannetje met Niko om Anna zoveel mogelijk op haar zenuwen te werken, zodat ze snel terug naar Benidorm kunnen gaan.

Leen keert na een halfjaar terug uit Spanje en moet in het studentenhuis een kamer met Evy delen omdat Niko haar kamer ingepalmd heeft. Leen is hier niet over te spreken en wil er alles aan doen om terug een eigen kamer te hebben. Samen met Maarten probeert Leen Evy en Niko me elkaar te koppelen, maar haar plannetje lukt niet. Ze pakt het anders aan en raakt via een anonieme chat aan de praat met Niko. Ze polst naar zijn gevoelens voor Evy als de geheimzinnige 'Samantha Jones'.

In de gevangenis probeert Evy de gedetineerde Serge zo goed mogelijk voor te bereiden op zijn vrijheid. Wanneer de dag aangebroken is, staat Serge voor haar deur en hoopt hij een tijdje bij haar te kunnen logeren. Leen en Pierrot zijn hier geen voorstanders van en vooral Leen vertrouwt het zaakje niet. Serge besluit open kaart te spelen en vertelt dat hij in de gevangenis gezeten heeft. Pierrot wil Serge toch nog een tweede kans geven en gaat wel akkoord. Leen maakt Serge al snel duidelijk dat hij een job moet zoeken zodat hij een studio kan huren.

Evy en Niko worden in hetzelfde bed wakker na Leens verjaardagsfeestje. Ze vinden het beiden zeer vervelend dat ze met een black out kampen, maar ontdekken dat er niets gebeurd is. Uiteindelijk komen ze te weten dat Leen al heel de tijd een vuil spelletje aan het spelen is en Evy wil haar terugpakken. Ze doet alsof ze verliefd is op Leen en gaat zeer ver in haar spelletje. Leen voelt zich zeer ongemakkelijk en probeert Evy te mijden.

Evy wordt bij de Jan & Alleman benaderd door een student criminologie die wel heel veel interesse heeft in haar thesis. Het blijkt om de zoon van de oude kompaan van Serge te gaan, die maar al te graag wraak wil nemen. Bovendien wordt Serge het slachtoffer van enkele bizarre ongelukken. Serge beseft dat de sabotage een waarschuwing voor hem is en hij vertelt aan Evy dat hij snel uit het studentenhuis wil vertrekken, zogezegd omdat hij geen extra problemen in het vriendenclubje wil veroorzaken. Het komt tot een gevaarlijke confrontatie in het studentenhuis en Serge schiet de jongeman dood met Evy, Leen en Peter Van den Bossche als getuigen. Leen is door de schietpartij volledig in shock en Evy kampt met een gigantisch schuldgevoel.

De biologische vader van Pierrot - Dirk Cockelaere - is in Mechelen gesignaleerd en Evy brengt Pierrot op de hoogte. Eerst wil hij niets met de man te maken hebben, maar het komt toch tot een ontmoeting. Evy motiveert Pierrot om zijn vader terug op te zoeken in zijn bedrijf, hoewel Dirk zelf de boot afhoudt. Ze kan Pierrot overtuigen om naar het afscheidsfeestje van Dirk te gaan en nadien besluit Dirk om in België te blijven om zijn zoon te leren kennen.

Rob Gerrits wordt door VDB Electronics naar Leuven gestuurd om er een cursus aan de universiteit te volgen en hij verblijft zolang op het studentenhuis. Evy wil Rob rondleiden en zorgt ervoor dat Rob en Dirk elkaar leren kennen. Nadien komt Evy te weten dat er een medestudente van Rob is die iets te veel interesse in hem toont en Evy kan het niet laten om Rob hiermee te plagen.

Nu haar studies Criminologie op zijn eigen lopen, moet Evy op zoek naar een geschikte stageplaats. Geen gemakkelijke opdracht. Evy polst daarom bij Mieke en Trudy of ze haar stage kan doen in het ziekenhuis. Ze moet haar aanvraag mondeling komen verdedigen bij Victor Praet en mag aan de slag op de dienst waar Trudy als ervaringsdeskundige werkt. Evy komt er in contact met Julie De Deyn, een drugsverslaafd meisje dat Trudy al een tijdje aan het helpen is. Julie is zeer argwanend tegenover Evy omdat ze haar niet vertrouwt.

Evy betrapt Pierrot terwijl hij aan het surfen is op een datingsite. Ze kan haar lach niet onderdrukken, maar staat er wel op om hem te helpen met het opstellen van zijn profiel. Nadien meldt Evy zich ook aan op de datingsite. Wanneer Evy wordt aangevallen in de kleedkamer van het ziekenhuis, neemt Pierrot vervolgens vakantie om voor Evy en haar gebroken arm te kunnen zorgen. Evy heeft geen zin meer om haar stage te hervatten, omdat ze er zeker van is dat Julie achter de aanval zat. Pierrot probeert Evy te motiveren om haar studies terug op te pikken, vooral omdat ze over een maand haar diploma op zak heeft.

Evy en Pierrot besluiten om hun relatie nog een tweede kans te geven en delen dit nieuws met hun vrienden. In het ziekenhuis verloopt het veel vlotter tussen Evy en Julie en kan ze er samen met Trudy voor zorgen dat Julie het ziekenhuis mag verlaten. Trudy en Evy geven een drink in het ziekenhuis om het einde van Evy's stage te vieren.

Familie4667
Familie4685
Familie4691
Familie4700
Familie s20 afl4736 01
Familie4780
Familie afl4793 01
Familie4797
Familie4826
640px-Familie afl4873 05

Rita wordt door de politie opgepakt wegens brandstichting bij VDB Electronics en voor de moord op Rob. Pierrot kan het nieuws niet verwerken en is er zeker van dat zijn moeder onschuldig is. Samen met Evy verhuist hij tijdelijk naar het appartement van zijn moeder om dicht in de buurt te zijn als het proces van start gaat. Evy steunt haar vriend tijdens het proces en samen gaan ze geregeld naar de rechtbank. Ondertussen is Peter op zoek naar bewijzen om Rita's onschuld aan te tonen. Uiteindelijk wordt de echte dader bekendgemaakt: Bert Van den Bossche en mag Rita weer naar huis.

Evy heeft nog altijd geen werk gevonden en ze hoopt dat ze via Victor Praet in het ziekenhuis aan de slag kan. Ze krijgt al meteen slecht nieuws van hem, want op de dienst waar ze stage gedaan heeft, is er geen plaats voor betalende werkkrachten. Wanneer Rita terug naar huis komt, nemen Evy en Pierrot hun intrek bij Jan en Linda. Pierrot en Evy maken snel kennis met de huisregels die gelden bij Jan en Linda. Voor Evy is het teveel van het goeie en ze dringt bij Pierrot aan om werk te maken van een plekje voor hen beiden.

Dankzij Roos kan Evy eindelijk ergens aan de slag, namelijk in de discotheek waar ook Roos werkt. Evy en Pierrot zorgen voor een feestje om Maarten en Roos te bedanken, die hun goed geholpen hebben tijdens Evy's zoektocht naar een job. Nadien komt Pierrot te weten dat Evy droomt van een verre reis en Pierrot maakt meteen plannen om met hun tweetjes naar Afrika te gaan. Evy is heel enthousiast, maar komt er al snel achter dat zijn manier van reizen niet de hare is.

Pierrot bereidt een Afrikaans feest voor als verrassing voor Evy om haar van zijn passie te overtuigen. Ondertussen heeft Evy een moeilijk gesprek met Roos, want ze was getuige van een vreemd tafereel in de discotheek tussen haar en een zekere Danny. Nadien boeken Evy en Pierrot hun tickets naar Afrika en vertelt Roos dat ze peppillen gekocht heeft van Danny om haar actief te houden.

Evy en Pierrot vertrekken voor enkele weken naar Afrika en houden ondertussen ook het thuisfront op de hoogte. Rita krijgt een mailtje van Evy met de boodschap dat Pierrot terug helemaal verliefd geworden is op Afrika en dat verontrust haar enorm. Wanneer de twee terugkeren, wordt het snel duidelijk dat Pierrot niet kan zwijgen over hun reis. Ondertussen heeft Evy vooral het gevoel dat de reis hun verder uit elkaar gedreven heeft, omdat ze niet dezelfde passie heeft. Bovendien was Evy stikjaloers op de innige band die Pierrot had met Leki, een medewerkster van Vredeseilanden waar ze mee in contact kwamen.

Evy start opnieuw de zoektocht naar een vaste job en wordt aangenomen als de nieuwe directiesecretaresse van de VDB Holding, vooral om het zware werk van Gerda Donckers te verlichten. Evy wil nadien met Pierrot gaan samenwonen en vindt het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een woning. Hij lijkt echter andere prioriteiten te hebben want Pierrot wil zo snel mogelijk terug naar Afrika. Pierrot wordt opgeslorpt door de organisatie van zijn project voor Benin, waardoor hij Evy verwaarloost en de zoektocht naar een woning naar het achterplan verdwijnt. Wanneer Pierrot nadien hun spaargeld gebruikt voor het project, is Evy razend en lijken de spanningen alleen maar toe te nemen.

Terwijl Evy een geschikt huisje gevonden heeft en bij Pierrot aandringt om te tekenen, wil hij hun huizenjacht stopzetten omdat hij terug naar Afrika vertrekt. Evy blijft alleen in België achter en stort zich op haar job. Ze helpt haar collega Axel De Meester en wordt goed bevriend met hem. Ondertussen wacht ze elke dag op teken van leven van Pierrot, maar hij lijkt het zelfs te druk te hebben om een mailtje te sturen. Wanneer Pierrot terugkeert, merkt Evy meteen dat er iets veranderd is. Pierrot biecht op dat hij een slippertje begaan heeft met Leki. Voor Evy is de maat vol: ze maakt definitief een einde aan hun relatie.

Na haar breuk met Pierrot zoekt Evy een nieuwe woonplaats en ze verhuist naar het appartement van Mieke Van den Bossche, die opnieuw een kamer vrij heeft. Bovendien leert ze in het restaurant van Maarten en Roos Jana Pleysier kennen, die liefdesproblemen heeft en gaan lopen is van haar agressieve vriendin. Evy stelt voor om een fake relatie met Jana aan te gaan, zodat haar ex-vriendin haar met rust zou laten. Het loopt bijna verkeerd af wanneer de jonge vrouw zo jaloers is, dat ze Evy probeert te stikken. Evy en Jana gaan samen met Maarten en Roos kajakken en het wordt al snel duidelijk dat Jana gevoelens gekregen heeft voor Evy. Maar voelt Evy wel hetzelfde?

Na een gezellige avond tussen Evy en Jana, beginnen de twee te kussen en is Evy volledig in de war over haar gevoelens. Ze beslist om het een kans te geven en de twee worden een koppel. De reacties in haar omgeving zijn gemengd, maar vooral Rita en Jan komen zeer grof uit de hoek. Rita vindt het schandalig dat Evy nu met een vrouw is, terwijl ze beweerde zo verliefd te zijn op haar zoon.

Bij VDB komt Evy er alleen voor te staan wanneer Gerda haar ontslag geeft. Evy krijgt tijdelijk een nieuwe collega genaamd Lore, maar zij doet haar werk niet goed en komt altijd te laat. Nadien is Evy dolblij wanneer ze de hulp krijgt van Nathalie Debie. De twee kunnen het goed met elkaar vinden en Evy spoort haar collega aan om op date te gaan met Paul Jacobs, die duidelijk zijn interesse toont.

Familie afl4895 02
Familie afl4906 01
Familie afl4929 04
9-51-20121205212043
Familie afl4968 01
Evy&Jana
Familie afl4994 05
Familie afl4999 05
Familie afl5000 01
Familie afl5077 01
Familie afl5060 05
Familie afl5074 04

Na de dood van Caroline De Meester, komt de job van PR-manager bij de VDB Holding vrij. Zowel Evy als Nathalie Debie zien deze job wel zitten. Bij wijze van test, moeten ze alletwee een promotiefilmpje maken. Evy schakelt hiervoor de hulp in van Jana Pleysier en Niko Schuurmans.

Ondertussen moet Evy ook een oogje in het zeil houden in het appartement van Mieke Van den Bossche. Mieke en Niko vertrekken op vakantie maar ze vragen aan Steve Schuurmans om op het appartement te passen. Toch vertrouwt Mieke het niet helemaal en Evy belooft om af en toe eens binnen te springen. Al snel blijkt dat Mieke gelijk had want Steve organiseert wilde feestjes tijdens hun afwezigheid.

Zowel Evy als Nathalie hebben terwijl hun promotiemateriaal afgeleverd en Peter Van den Bossche en Veronique Van den Bossche kiezen voor Nathalie. Evy is enorm teleurgesteld maar dankzij de hulp van Jana geraakt ze er weer bovenop. Door het wegvallen van Nathalie is Evy wel de enige secretaresse voor de Holding en ze vraagt om een extra kracht. Peter en Veronique besluiten om de werkdruk van Evy een beetje te verkleinen waardoor Evy zich gedegradeerd voelt tot telefoniste. Nathalie neemt enkele taken van haar over als PR-manager, tot grote frustratie van Evy. Er ontstaan spanningen en Evy werkt dit uit op Jana. Nathalie beseft al snel dat Evy niet meer haar vrolijke zelf is en ze probeert haar op te vrolijken.

De dagen daarna blijft Evy ongelukkig over haar positie binnen het bedrijf. Ze gaat ook steeds meer in de KomEet zitten om bij Jana Pleysier te zijn terwijl de onthaalbalie onbemand blijft. Veronique en Peter beseffen al snel dat Evy ongelukkig is en zichzelf niet meer voor de volle 100% geeft in haar job als secretaresse. Evy gaat ondertussen op zoek naar een nieuwe job en vindt deze ook. Ze vraagt haar ontslag en vertrekt.

Ondertussen nam ook Jana haar ontslag als Maître in de KomEet na enkele beschuldigen van Maarten Van den Bossche. Hij denkt dat Jana geknoeid heeft met de wijnflessen. Wanneer Jana aan Evy vertelt dat Guy wel eens de dader zou kunnen zijn, gaan ze hem samen schaduwen. Ze komen er zo achter dat Guy inderdaad de flessen gestolen heeft en ze bellen de politie. Guy wordt opgepakt en ontslagen en Jana krijgt haar job weer terug nadat Maarten zijn ontschuldigingen heeft aangeboden.

Evy is niet gelukkig op haar nieuwe job. Haar collega's zijn allesbehalve vriendelijk ze moet steeds lange uren werken. Ze is zelfs zo ongelukkig dat haar relatie met Jana onder druk komt te staan. Jana vertelt alles aan June Van Damme en Evy kan haar oude job terugkrijgen als ze wil. Evy is eerder beschaamd omdat ze op een onvriendelijke manier weggegaan is maar ze besluit om toch haar job terug aan te nemen en ze neemt ontslag bij de andere firma.

Wanneer Jana bezoek krijgt van haar zus, en vraagt aan Evy en Jana om een dagje om haar babytje te passen, komen de moedergevoelens bij Evy helemaal los. Jana reageert negatief op het nieuws dat Evy zelf een kindje wilt en Evy denkt eraan om hun relatie te bëeindigen. Na een gesprek met Freya, begint Jana van gedachten te veranderen en omdat ze Evy niet kwijt wil, vertelt ze dat ze ook graag een kindje wil. Evy is dolgelukkig en begint meteen met het plannen van haar zwangerschap. Ze vertelt het onmiddellijk aan June Van Damme, Maarten Van den Bossche en Roos Sterckx.

Samen met Jana gaat Evy op consultatie bij dokter Victor Praet omdat ze wil weten wat haar opties zijn. Evy krijgt onmiddellijk slecht nieuws want een zwangerschap zou risico's kunnen inhouden voor haar omdat haar baarmoeder uit twee delen bestaat. Evy is kapot van verdriet maar besluit om het risico toch te nemen en samen met Jana gaat ze op zoek naar een geschikte donor. Ze wil liefst een gekende donor en ze vraagt het aan Niko Schuurmans nadat ze goedkeuring kreeg van Mieke Van den Bossche.

Evy en Niko beginnen onmiddellijk aan de voorbereidingen. Niko laat zich testen in het ziekenhuis en Evy zoekt informatie over het hele donorschap. Wanneer het tijd is voor de eerste beurt, vertelt Evy aan Niko dat ze het liefst zwanger wil worden op de natuurlijke manier. Niko reageert eerder terughoudend op dit idee maar uiteindelijk gaan ze samen naar bed. Jana komt dit te weten en voelt zich bedrogen door Evy. Mieke begint ook te vermoeden dat er meer aan de hand is tussen Evy en Niko omdat ze alletwee zo raar doen de laatste tijd. Niko besluit om te stoppen met het hele donorschap gedoe en Evy is ontzettend ongelukkig. Het komt tot een breuk tussen haar en Jana omdat ze toegeeft dat ze iets begint te voelen voor Niko.

Op de trouw van Marie-Rose De Putter en Mathias Moelaert is Evy alleen aanwezig. Ze vertelt aan Maarten en Roos dat Jana het uitgemaakt heeft en haar op straat heeft gezet. Niko en Mieke komen dit ook te weten en terwijl Niko haar probeert te troosten, denkt Mieke nog steeds dat er iets is tussen de twee. De volgende week wil Mieke liever niet dat Niko nog te veel omgaat met Evy waardoor Evy het zeer moeilijk heeft. Ze heeft het gevoel alsof iedereen kwaad op haar is.

Evy kan Niko niet uit haar hoofd krijgen en blijft hem graag zien. Wanneer Niko ook gevoelens voor haar blijkt te hebben, weet Evy niet meteen wat ze moet doen. Mieke komt te weten dat Niko ook verliefd is op Evy en omdat Niko niet wil kiezen, mag hij van Mieke ook nog Evy blijven zien. Evy is niet echt tevreden met deze situatie en uiteindelijk vertelt ze aan Niko dat het gedaan is tussen hen.

De volgende weken zijn enorm zwaar voor Evy. Ze mist haar vriendschap met Niko en Mieke en probeert op verschillende manieren het terug goed te maken. Tussen haar en Niko wordt het al snel weer zoals vroeger maar Mieke kan haar moeilijker vergeven. Niko probeert op verschillende manieren de twee terug te verzoenen en uiteindelijk lukt het toch. Niet veel later besluiten Evy en Mieke om terug samen te gaan wonen.

Ook op professioneel vlak gaat het goed met Evy. Wanneer Peter Van den Bossche meer autonomie krijgt binnen de Holding, besluit hij Evy te promoveren tot productie-assistente. Niet veel later volgt een tweede promotie en wordt ze productiemanager. Hierdoor werkt Evy vaak samen met ontwerper Rudi Verbiest. Tijdens de seizoensfinale is Evy ook aanwezig op het buurtfeest. Samen met Niko en Stefanie Coppens helpt ze aan de bar.

Twee maanden later

640px-Familie afl5106 04
23-9-11gd
Week7 2
Week7 3
Huis van 4 dertigers
Familie 5164 04
904473 10152163220812491 1284396672 o
Familie 5244 03
640px-Familie 5229 05
Familie5247
Familie 5280 003
Familie 5269 01
Familie 5294 001
Familie 5315 003
640px-Familie 5323 003

Wanneer Mieke de knappe Gunther ontmoet in het ziekenhuis, probeert Evy haar aan te moedigen om met hem af te spreken bij haar thuis. Mieke is eerder terughoudend omdat ze sinds Niko met niemand meer samen is geweest. Evy kan haar toch overtuigen, maar het afspraakje is geen succes omdat Gunther het vreemd vindt dat Mieke en Niko zo zoveel contact met elkaar hebben. Nadien hoort Mieke niets meer van de man.

Bij VDB leert Evy Carla kennen, de jongere zus van modeontwerper Rudi. Via Carla hoopt Evy om meer over het privéleven van Rudi te weten te komen.

Niet veel later leert Evy ook Zjef De Mulder kennen die meteen een bepaalde indruk achterlaat. Zjef gaat aan de slag als de nieuwe medewerker in de Foodbar en kan het goed vinden met Evy. Iedereen vermoedt dan ook meteen dat Zjef een oogje heeft op haar. Evy besluit klare taal te spreken en ze vraagt Zjef op de man af of hij iets voelt voor haar. Het antwoord van Zjef is echter niet meteen wat Evy verwacht had want hij ziet haar gewoon als een vriendin en niets meer. Later blijkt dat Zjef eigenlijk homoseksueel is.

Evy zoekt al een tijdje naar haar droomhuis. Deze zoektocht is moeilijker dan verwacht omdat Evy maar 150.000 euro kan lenen bij de bank. Wanneer ze haar droomhuis eindelijk gevonden heeft, is het dan ook veel te duur. Mieke komt met de oplossing en ze stelt voor om samen het huis te kopen. Maar met hun tweetjes hebben ze nog steeds geen geld genoeg waardoor ze aan Niko vragen om ook mee te investeren. Uiteindelijk wordt er ook nog een vierde man gezocht en Evy denkt aan Arno. Later blijkt dat ook Zjef dit idee wel ziet zitten en hij stelt zich ook kandidaat. Evy, Mieke en Niko willen zowel Zjef als Arno een eerlijke kans geven en ze doen ze stage lopen in het appartement van Mieke. Zo kunnen ze nagaan wie van de twee de beste roommate is. Uiteindelijk gaat de keuze naar Zjef.

Evy begint echter te twijfelen aan het hele idee van co-housing. Haar oorspronkelijke plan was een huis kopen voor haar alleen. Ook Mieke heeft haar twijfels dankzij Evy. Toch besluiten ze hun twijfels aan de kant te schuiven en ze gaan naar de openbare verkoop van het huis. Het bieden verloopt moeizaam en Evy en de rest van de bende zijn genoodzaakt om boven hun budget te gaan. Ondanks dit probleem, slagen ze erin om het huis te kopen. Enkele dagen later kunnen ze al intrekken in het huis dankzij een lening van Veronique.

Vanaf dit punt wordt de rol van Evy vertolkt door Marianne Devriese.

Evy, Mieke, Niko en Zjef wonen nu al enkele weken samen in hun nieuwe huis. De vier komen goed overeen tot Zjef begint te klagen dat zijn huisgenoten iets te veel uitgaan. Hij wil graag eens een paar avonden rustig thuis blijven om een gezelschapsspel te spelen. Zjef reageert echter vreemd wanneer blijkt dat het moeilijk is om de vier vrienden samen te brengen voor een rustige avond. Na een goed gesprek met Mieke, vertelt Zjef dat hij niet vaak wil uitgaan omdat hij geldtekort heeft.

Hanne keert plotseling terug uit Amerika. Via Evy probeert Hanne een job te krijgen bij VDB Fashion maar dat blijkt niet zo makkelijk te zijn. Bovendien denkt Evy dat Hanne een oogje heeft op Rudi en ze probeert haar te waarschuwen omdat hij een relatie heeft met Veronique.

Op hetzelfde moment leert Evy de joviale Marijn kennen, de nieuwe vriend van Zjef. Evy kan het onmiddellijk goed vinden met Marijn en ook Mieke en Niko delen dezelfde mening. Zjef vindt echter dat Marijn iets te veel in de buurt is en hij wil afstand nemen. Uiteindelijk beseft Zjef dat Marijn toch niet de juiste man is voor hem en hij probeert het uit te maken. Zjef heeft hier weinig ervaring mee en hij probeert de hulp in te schakelen van zijn huisgenoten. Zowel Evy als Niko en Mieke weigeren om het uit te maken in zijn plaats en Zjef moet het zelf doen.

Evy, Mieke, Niko en Zjef stellen vas dat ze erg afhankelijk zijn van materiële dingen en besluiten een weddenschap aan te gaan. Als ze toch datgene doen wat ze in huis niet mogen doen moeten ze 300 euro aan elkaar betalen. De weddenschap verloopt niet van een leien dakje. Zjef komt te laat op zijn werk en de afspraken tussen Mieke en Linda lopen helemaal in het honderd. Mieke, Niko en Zjef willen de weddenschap gewoon stoppen, maar Evy wilt verder doen. Hierdoor krijgen Mieke, Niko en Zjef ruzie met Evy. Evy besluit dan toch maar om de weddenschap te stoppen. Alles komt weer goed tussen de vier vrienden.

Wanneer Hanne een grote fout maakt bij Fashion, waardoor Veronique 10.000 euro moet betalen en Hanne op haar laatste dag ten einde raad is besluit Evy haar te helpen. Ze heeft een idee. De volgende dag komt Hanne nog voor ze naar Fashion moet naar Evy thuis. Daar komt ineens Axel De Meester binnen. Ze praten wat bij en vinden, vooral dankzij Evy, een oplossing voor Hanne's probleem. Wanneer VDB Fashion en het modebedrijf waar Axel nu werkt samenwerken zal Veronique 30% minder moeten betalen. Hierdoor besluit Veronique Hanne toch in dienst te houden.

Evy, Mieke en Zjef beginnen aan hun veertig dagen zonder vlees. Zjef ziet dit van te voren niet zitten. Evy neemt dit heel serieus, maar dat kan je niet van iedereen zeggen. Het initiatief dreigt al na één dag uit te draaien in een flop. Evy is kwaad omdat haar vrienden voortdurend zondigen tegen de afspraak om veertig dagen lang geen vlees te eten. De gemoederen laaien echter op, want alleen Evy wilt nog vegitarisch koken. Zjef doet een voorstel om te stoppen en de strijdbijl te begraven. Evy is het hier niet mee eens en is vastbesloten om door te zetten. Uiteindelijk komen ze tot een overeenkomst waar iedereen gelukkig bij is.

Op een dag wordt Evy benaderd door Andreas Schillewaert die haar vraagt of ze mee wil werken aan een boek. Evy gaat akkoord en begint meteen te schrijven. Niet veel later worstelt Evy met een writer's block en vraagt ze Andreas om raad. Een tijdje later voelt Evy zich niet goed bij Andreas' sensatiezucht en maakt duidelijk dat dit niet de manier is waarop ze wil werken. Evy is van streek wanneer ze merkt dat haar naam onder een voorpublicatie van het boek staat, en niet haar pseudoniem zoals was afgesproken. Ze overweegt om de samenwerking met Andreas stop te zetten.

Niet veel later komt het tussen Evy en Andreas tot een hoogoplopende ruzie. De volgende dag moet Evy een moeilijke knoop doorhakken. Zet ze haar samenwerking met Andreas verder of niet? Uiteindelijk beslist, ze nadat ze van Andreas de aannieding heeft gekregen om een boek van haar alleen te schrijven, om de samenwerking met Andreas toch verder te zetten. Maar op een dag blijkt het boek van Evy toch niet zo onschuldig als ze dacht, wanneer ze in het holst van de nacht een brief onder haar deur geschoven krijgt. Niet veel later kunnen Evy en Andreas het alsmaar beter met elkaar vinden.

Evy, Mieke, Niko en Zjef gaan op zoek naar een nieuwe huisgenoot nu er een kamer leegstaat; Thomas Feyaerts komt zich aanmelden en mag op gesprek komen. Evy voelt dat er iets niet klopt. Ze vindt de zogezegde Thomas een 'creep' en probeert haar veto te stellen. De andere huisgenoten vinden Thomas een toffe gast en niet veel later neemt hij toch zijn intrek in het huis. Bas begint vervelende vragen te stellen over het boek van Evy, en daarom gaat ze op onderzoek in zijn kamer. Ze vindt geen bewijsmateriaal, maar vertrouwt Bas nog steeds niet.

Het is de komende weken ontzettend druk bij VDB Fashion omdat de nieuwe collectie binnenkort in de winkelrekken moet liggen. Hanne staat er alleen voor als ontwerpster, en daarom moeten ook Evy, Delphine en Trudy extra hard werken. Wanneer Andreas naar Amsterdam verhuist om daar bij een uitgeverij te werken, vraagt hij aan Evy om hem te vergezellen. Evy kan haar job niet zomaar opgeven en blijft in België. Nadien gaat ze wel nog één week naar Amsterdam om haar boek klaar te krijgen.

Bij haar thuiskomst wordt het duideljk dat Evy en Andreas ondertussen een koppel zijn geworden. Het boek is volledig klaar en Evy kan zich weer concentreren op haar werk bij VDB Fashion. Samen met Andreas is ze ook aanwezig wanneer Niko Mieke ten huwelijk vraagt.

S24E001 04
640px-Familie 5348 007
S24e28 02
S24e032 18
5365-24
Familie 5373 02
Familie 5380 001
Familie 5383 001
640px-Familie 5382 007
Familie 5399 001
S24 E085(decors) 008
S24 E111 024
Familie 5442 01
Familie 5478 001
Familie 5493 02
Familie 5524 001
Familie 5506 002
S24 E194 006
S24 E198 007
11187225 10153322726372491 8756233912037140652 o
S24 E204 022
Familie 5539 003
S24 E220 087

Evy viert samen met haar vrienden en Andreas Schillewaert de verloving van Mieke Van den Bossche en Niko Schuurmans in de Jan en Alleman. Plots krijgt ze een dringend telefoontje van Hannah Van den Bossche. Op de modeshow van Vero Bello is er een tweede Thomas Feyaerts opgedoken. Evy, Mieke, Niko en Zjef De Mulder gaan meteen naar huis en komen eindelijk te weten dat de 'valse Thomas' eigenlijk Bas Van Opwyck heet. Bas neemt zijn spullen en vertrekt.

Vervolgens is Evy enorm benieuwd naar het verhaal van de echte Thomas. Hij vertelt dat zijn ouders gestorven zijn en dat zijn vader te weten gekomen was dat hij geadopteerd is. Blijkbaar is Thomas de achterkleinzoon van Anna Dierckx. Mieke en Hannah schrikken van dit verhaal, maar zorgen voor een nieuwe ontmoeting tussen Thomas en Anna. Anna besluit de waarheid te vertellen en zegt dat Thomas de kleinzoon van Jan Van den Bossche is.

Twee maanden later. De relatie tussen Evy en Andreas vertoont zijn eerste barsten. Hij heeft het te druk in Amsterdam om geregeld naar België te komen. Evy stort zich dan maar op haar werk wanneer duidelijk wordt dat de omzet van VDB Fashion daalt sinds de komst van Vero Bello. Samen met Trudy Tack de Rixart de Waremme zorgt Evy voor een nieuwe campagne om de collectie in de verf te zetten.

Andreas keert weer geregeld terug naar België om met Evy af te spreken. Maar er is nog een andere reden waarom hij steeds vaker in de buurt is. Hij heeft namelijk een nieuwe schrijfster onder zijn hoede genomen: Vanessa. Het wordt al snel duidelijk dat Evy jaloers is op dit 'aanstormend talent' en laat dat blijken. Ze leest stiekem enkele hoofdstukken van haar boek, en komt tot de vaststelling dat ze absoluut geen talent heeft.

Evy begint achterdochtig te worden en wanneer ze Andreas en Vanessa 's avonds laat ziet kussen, is het voor haar duidelijk. Ze maakt een einde aan hun relatie en wil Andreas voorlopig niet meer zien. Toch wordt Evy verplicht door de uitgeverij om nog met Andreas samen te werken. Haar boek is namelijk uitgekomen, en daar komt heel wat persaandacht bij kijken. Evy is eerst sceptisch en wil liever nooit meer met Andreas samenwerken, maar ze besluit het professioneel te houden en haar plicht als schrijfster te omarmen.

Het boek is niet meteen het verwachte succes, maar tijdens haar eerste signeersessie blijkt er toch was belangstelling te zijn. Tijdens de sessie wordt Evy plots benaderd door niemand minder dan Menno Van Calster, de man waarop het boek gebaseerd is. Evy schrikt, maar merkt dat Menno al lang niet meer het 'krapuul' van vroeger is. Menno nodigt Evy bij hem thuis uit om te praten over het boek, en Evy is van plan om op zijn uitnodiging in te gaan. Al zijn haar huisgenoten hier geen voorstander van.

Na hun eerste afspraak is Evy ervan overtuigd dat Menno echt veranderd is. Tijdens hun tweede afspraakje onthult Menno zijn ware bedoelingen. Hij zou graag hebben dat Evy een tweede boek schrijft met zijn echte waarheid in. Na de raad van haar omgeving besluit Evy Menno te bellen en hun nieuwe afspraak af te zeggen. Menno zegt hier begrip voor te hebben en Evy maar zijn boek met aantekeningen zelfs hebben.

Evy gaat die avond naar Menno om zijn boek met aantekeningen op te halen en hij vraagt of Evy nog niet even iets blijft drinken. Wanneer ze naar de wc gaat, doet Menno slaapmiddel in haar glas. Menno stuurt de volgende dag met Evy's gsm berichten naar haar huisgenoten en baas dat ze een paar dagen verlof neemt en dat alles goed met haar is. Niko en Zjef vertrouwen het zaakje niet en ze gaan een kijkje nemen bij de villa van Menno. Ze drukken een paar keer op de bel en lopen eens rond het huis, maar er is niemand te zien. Evy wordt net te laat wakker en ze ziet de auto van Niko wegrijden.

Wanneer hij 's avonds thuis komt, vraagt Evy waarom hij haar vasthoudt en ze vraagt ook om haar vrij te laten. Menno zegt dat ze vrij mag als ze zijn versie van de feiten opschrijft en uitbrengt als boek. Evy wil haar goede naam als schrijfster niet op het spel zetten, maar beseft al snel dat ze geen andere keuze heeft. Menno doet zijn verhaal, en Evy noteert alles.

Evy wilt net gaan slapen, wanneer Menno door de raam een politiewagen ziet stoppen. Hij zegt dat ze mag gaan slapen en hij doet opzettelijk de raam van Evy's kamer los. Zij ziet dit en ontsnapt, net zoals Menno het wou. De politie stelt Menno een paar vragen en ze doorzoeken het huis, maar ze vinden niets. Wanneer de politiewagen wegrijdt, gaat hij naar het bos waar Evy is ingerend. Evy vindt de juiste weg niet en plots staat Menno voor haar. Ze loopt terug weg naar de andere kant, maar hij loopt haar achterna en brengt Evy terug naar zijn villa.

Het duurt nog een paar dagen voor Menno haar eindelijk laat gaan. Evy gaat eerst naar de politie om aangifte te doen, en keert dan terug naar huis. Ze wordt met opluchting binnengelaten door Mieke Van den Bossche, die blij is dat haar beste vriendin ongedeerd is. Evy krijgt wel slecht nieuws van de politie. Zonder bewijzen kunnen ze Menno niet zomaar arresteren. Tot Evy op een avond een telefoontje krijgt. Toen ze naar het huis van Menno gingen met een arrestatiebevel, was hij verdwenen. Mieke is bang dat Menno wraak zal willen nemen op Evy, maar Evy is ervan overtuigd dat Menno al lang gevlucht is. Ze wil het hoofdstuk definitief afsluiten, en verdergaan met haar leven.

Na haar traumatische ervaring bij Menno, wil Evy liefst zo snel mogelijk op vakantie vertrekken. Ze krijgt via Pierrot Van den Bossche de kans om een maand met hem door Honduras te trekken. Evy wil deze kans maar al te graag grijpen, ook al moet ze daarvoor het huwelijk van haar beste vrienden Mieke en Niko missen. Ze krijgt verlof van Peter Van den Bossche en vertrekt enkele dagen later naar Honduras.

Mieke Van den Bossche en Niko Schuurmans stappen in het huwelijksbootje en Evy voelt zich toch een beetje schuldig omdat ze er niet bij kan zijn. Ze neemt in Honduras een videoboodschap op zodat ze haar twee goede vrienden toch nog veel geluk kan wensen. Een tijdje later skypet ze nog een keer naar de 'Friends' om te zeggen dat alles goed met haar gaat en dat ze snel weer terug naar België komt. De 'Friends' zijn hier dan ook heel blij mee.

Evy keert terug uit Honduras en Mieke gaat haar ophalen van de luchthaven. Evy is veranderd sinds ze in Honduras heeft gezeten. Ze kijkt nu helemaal anders naar het leven. Ze heeft geen zin meer om te gaan werken, omdat ze vindt dat al die stress, als die papieren, al dat werk en heel dat mobiele netwerk voor niets goed is en dat iedereen van het leven moet kunnen genieten zonder al die onnodige dingen. Wanneer ze aan het begin van een nieuwe week terug gaat werken bij VDB loopt ze Maarten tegen het lijf, waarmee ze een goede babbel heeft. Ze praat met hem over haar problemen, sinds ze terug is uit Honduras en Maarten snapt dit helemaal na zijn wereldreis met Roos. Hij raadt haar een boek aan dat je al je stress doet vergeten en Evy gaat het na haar werk meteen kopen.

Wanneer ze terug thuiskomt is ze helemaal nat, waardoor haar kleren aan haar lichaam plakken. Ze besluit om een bad te gaan nemen, terwijl Mieke naar de winkel gaat om boodschappen te doen. Wanneer ze terug thuiskomt, komt ook net Hannah binnen, want zij heeft een welkom-terug-kaartje laten gekocht voor Evy en door iedereen laten tekenen, maar wanneer Mieke naar Evy roept komt er geen antwoord. Mieke gaat kijken en Evy heeft een co-vergiftiging opgelopen. Ze wordt door de ambulance meteen naar het ziekenhuis overgebracht en ze is in kritieke toestand. De volgende dag gaat het al weer heel wat beter en ze mag 's avonds al naar huis. Ze voelt zich nog altijd niet op veilig thuis en de 'Friends' zetten niets van elektriciteit aan tot de expert langskomt. Daarna is alles herstelt en mogen alle elektrische toestellen weer aan.

Via Rudi Verbiest komen Evy, Mieke Van den Bossche en Niko Schuurmans te weten dat Bert Van den Bossche een jaar geleden uit de gevangenis ontsnapt is. Evy voelt zich geroepen om over Bert een boek te schrijven, omdat ze zijn verhaal zeer interessant vindt. Evy vraagt toestemming aan Peter Van den Bossche, maar stoot op een negatief antwoord. Wanneer Bert nog eens ontsnapt, bergt Evy haar plannen voorgoed op, omdat ze vooral bang is dat Bert naar VDB zal komen om zich te wreken op iedereen. Evy eist dan ook extra veiligheid van de politie in het bedrijf, omdat ze haar niet veilig voelt met Bert op vrije voeten.

Het gaat niet goed met Zjef De Mulder, wanneer die opnieuw verslaafd geraakt aan gokken. Hij maakt zich allesbehalve populair binnen de 'Friends' door uiterst gemene opmerkingen te geven, en bovendien zijn bijdrage tot de huur niet te betalen. Alle huisgenoten beseffen dat het zo niet langer kan en willen dat hij hulp gaat zoeken. Anders mag hij zijn koffers pakken. Zjef wil niet ingaan op chantage en vertrekt. Rudi Verbiest vraagt aan Evy om hem in het oog te houden in de Foodbar, maar zelfs daar wordt hij ontslagen door Peter. Zjef geraakt helemaal op de dool en moet zelfs op straat slapen. Tot Niko Schuurmans medelijden krijgt en Zjef terug meeneemt naar huis. Ze willen hun vriend helpen, en verplichten hem om hulp te zoeken. Zjef biedt zijn excuses aan en neemt terug zijn intrek in het huis.

Evy en Maarten Van den Bossche zijn de laatste tijd opnieuw close geworden en spenderen veel tijd samen. Zeker omdat Maarten op zoek is naar een nieuwe uitdaging, en Evy hem daarbij wil helpen. Evy stelt voor om onderzoeksjournalist te worden en haar te helpen met de voorbereidingen van een nieuw boek, maar Maarten wil toch iets meer spanning. Via een telefoongesprek van Faroud Kir komt Maarten te weten dat er dubieuze dingen gebeuren in snookercafé De Komma en Maarten gaat er stiekem undercover met de hulp van Evy. De twee zorgen ervoor dat Maarten een volledige nieuwe identiteit krijg onder de naam van 'Jeroen Smits'. Evy is er echter niet gerust is wanneer Maarten wel heel erg ver gaat om zijn undercoveropdracht geheim te houden.

Na de vele weken dat Evy Maarten geholpen heeft met zijn undercoverwerk, heeft ze terug gevoelens gekregen voor haar ex-lief. Wanneer Evy Maarten inlicht over haar gevoelens en hem kust, kust hij haar terug. Nadien heeft Maarten hier spijt van, omdat hij Evy moet vertellen dat hij eigenlijk nog niet klaar is voor een nieuwe relatie. Nadien vertrekt Maarten definitief naar India en moet Evy alweer afscheid nemen van hem.

Bij VDB Fashion zit Evy met de handen in het haar omdat Hannah Van den Bossche naar Milaan vertrekt voor enkele maanden om er een winkel te openen. Door de joint venture met Vero Bello gaat Rudi Verbiest terug aan de slag bij VDB Fashion, maar hij is niet in staat om in zijn eentje aan twee collecties te werken. Evy gaat achter zijn rug op zoek naar hulp en Gunther Poucke komt opnieuw een tijdje het team versterken. Rudi is razend op Evy omdat hij ervan overtuigd het alleen aan te kunnen. Hij behandelt Gunther dan ook slecht en geeft hem alle onnozele taakjes. Tot Rudi uiteindelijk tot inkeer komt en beseft dat Gunther een talentvolle ontwerper is. Samen werken ze aan de nieuwe collectie die dringend klaar moet zijn tegen de modeshow van Vero Bello.

Na een doktersbezoek staat de wereld van Evy even helemaal op zijn kop. Ze is namelijk al drie maanden zwanger. Evy deelt haar geheim met haar goede vriendin Mieke Van den Bossche, maar moet toegeven dat ze niet weet wie de vader is. Ze wil het nog stil houden maar dankzij de grote mond van Zjef De Mulder weet al snel iedereen het. Toch hoopt Evy dat ze het nog even geheim kan houden binnen VDB want Peter Van den Bossche heeft haar net een pak meer verantwoordelijkheid gegeven. Samen organiseren ze een persevenement om het charter van VDB en Vero Bello aan het publiek bekend te maken. Tijdens het evenement zelf wil June Van Damme echter wraak nemen op Peter en met de hulp van Stan Lauwers lijkt dit ook te lukken wanneer Peter dreigt te bezwijken aan een CO-vergiftiging...

Schermafbeelding 2015-08-15 om 01.12.18
S25 E004 009
S25 E008 033
Familie s25 5559 003
Familie 5562 003
Familie 5562 005
Schermafbeelding 2015-09-23 om 21.16.18
Familie 5568 001
Familie 5571 002
Image45-305exqtspmoypuxs8ndqtm
1979683 10153787086467491 2200714037203595110 n
Foto3Aflevering5602
Familie 5609 001-30a4jdmm4lsqpzv2558n4a
Familie 5668 001-30tojnjp4wgdy4ok87q4ga
Familie 5669 003
Familie 5685 004
12045612 10154089970782491 5304791699757189161 o
Familie 5707 005
Familie 5709 004
Familie 5716 002
Aflevering5716-2
Familie 5724 001
Aflevering 5733-5
A90d75fd8dec60842ec6c43d20fdf379
6a44cf3fb5c6e6348b84cc240817b1ab
Familie 5747 003
Familie afl5766 40
Familie afl5768 177

In Genk zien Evy en Rudi Verbiest hoe Peter Van den Bossche met een ambulance weggevoerd wordt. Ze proberen met hun tweetjes het evenement te redden, en gelukkig willen de overige managers het charter nog ondertekenen, zonder Peter in de buurt. Rudi gaat nadien het goede nieuws vertellen aan Peter in het ziekenhuis.

Ondertussen hangt Simon Feyaerts vaak rond in het huis van de Friends en zowel Evy als Mieke Van den Bossche vinden dat allesbehalve slecht, want ze kunnen zo'n jong ventje in huis wel smaken. Evy wil Simon dan ook voorstellen om de kamer van zijn broer over te nemen, en Simon gaat maar al te graag in op deze uitnodiging. Wanneer de twee samen een avondje uitgaan, denkt iedereen dat Evy verliefd is op Simon, maar dat ontkent ze.

Twee maanden later

De zwangerschap van Evy is nu al zeer goed zichtbaar en dat werkt ook duidelijk op haar hormonen. Zeker wanneer er binnen de VDB Holding de strijd om de nieuwe hoofdontwerper losbarst. Evy steekt het niet onder stoelen of banken dat zij vindt dat Hannah Van den Bossche deze functie verdient, maar het is vooral Rudi die over lijken wil gaan om deze functie te bemachtigen. Hij zorgt er via een gemene streek voor dat Gunther Poucke zijn ontslag aanbiedt, en daar kan Evy absoluut niet mee lachen. Zeker nu Hannah nog steeds in Milaan zit, begint het werk zich op te stapelen. Evy toont haar irritatie tegenover Rudi voortdurend, en ook tegen Zjef kan er geen vriendelijk woord meer af, omdat hij Rudi opgestookt heeft om Gunther uit te schakelen op een gemene manier.

Ondertussen wordt Evy door Leen Van den Bossche ingeschakeld om haar te helpen Faroud Kir vrij te krijgen. Hij werd opgepakt op verdenking van fraude en achterhouden van bewijsmateriaal en werd naar de gevangenis gebracht. Leen is ervan overtuigd dat Faroud onschuldig is. Evy vindt het vooral zeer spannend en hoopt dat ze hierover een nieuw boek zal kunnen schrijven.

Via een videoboodschap dat Faroud achterliet, komen Evy en Leen stap voor stap te weten met wat Faroud bezig was. Via een bepaalde zin dat Faroud zegt, komen Evy en Leen in het station terecht, waar ze op zoek gaan naar aanwijzingen, zonder resultaat. Nadien komen ze via zijn GPS te weten dat hij als laatst opdracht op onderzoek ging in een dancing. Samen gaan ze er naartoe in de hoop dat er hen iets verdacht opvalt. Evy merkt er een man op die een enveloppe met geld aanneemt en Leen komt te weten dat deze man een collega van Faroud is, Van Belzen. Bovendien is er ook nog Pieter Brinck, ook een collega van Faroud die Leen maar al te graag wil helpen om achter de waarheid te komen. Al vindt Evy het vooral verdacht dat Pieter wil dat Leen zwijgt tegen Sam Renders, de overste van Faroud en Pieter. Evy denkt dat Pieter wel eens dubbelspel zou kunnen spelen en Evy gaat toch naar Sam met haar vermoedens, met alle gevolgen van dien.

Pieter is niet gelukkig dat Leen naar Sam is gegaan en Leen geeft op haar beurt Evy de schuld van te twijfelen aan Pieter. Evy is op haar tenen getrapt en wil haar niet langer helpen, tot Leen opnieuw een aanwijzing vindt dat haar naar het station brengt. Ze vindt er enkele dossiers van Faroud en die dossiers brengen haar naar oude fotoalbums van Farouds moeder Dafina Kir. Daarin zitten foto's verstopt van Farouds collega's en Leen is er zeker van dat ze steeds dichter bij de waarheid komen.

Ondertussen is ook Pieter met zijn onderzoek verdergegaan, achter de rug van Renders en hij is te weten gekomen dat niemand minder dan Renders zelf de mol binnen de Geheime Dienst is. Evy en Pieter willen Leen onmiddellijk contacteren, maar het is al te laat. Renders is bij Leen thuis en komt te weten wat Leen allemaal voor hem achterhoudt. Samen gaan ze naar Leen waar Pieter hem probeert overmeester. Renders is niet onder de indruk en wil zowel Pieter als Leen neerschieten. Evy komt tot de redding en schiet Renders neer. Hij is gewond, maar overleeft de wonde. Hij wil Evy aanklagen voor opzettelijke doodslag, maar door de politie wordt Evy vrijgelaten omdat het wettelijke zelfverdediging was. Ondertussen keert Faroud Kir terug naar huis en kunnen Leen en Evy het hele onderzoek achter zich laten.

Tussen Evy en Simon Feyaerts komt het tot een ernstige ruzie wanneer Evy vertelt dat ze gevoelens voor hem heeft en dat ze bovendien graag een vaderfiguur voor haar kindje heeft. Simon neemt dit volledig verkeerd op en wil niets meer met Evy te maken hebben. Hij verhuist terug naar het appartement van Jan en Linda waardoor Mathias Moelaert zijn intrek neemt in de kamer van Simon. Evy probeert het op alle manieren goed te maken met Simon, maar hij is heel koppig en het duurt enkele dagen voor Simon zelf nog maar wil luisteren naar haar verhaal.

Wanneer er een ernstige storm over België raast, komen ze bij VDB diep in de problemen wanneer het dak volledig instort. Net zoals veel van haar collega's, was Evy op dat moment in het atelier en zij is één van de vermiste personen. Uiteindelijk vinden ze haar al laatste terug in een kast, waar ze net op tijd kon inkruipen voor de hele verdieping naar beneden kwam. Ze wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar zowel Evy als haar kindje zijn volledig ongedeerd.

Na het invullen van een enquête over haar werkomstandigheden blijkt Mieke Van den Bossche een trip voor 4 personen naar de Ardennen gewonnen te hebben. Mieke's familie en vrienden proberen plekje te bemachtigen. Uiteindelijk kiest ze toch voor Niko Schuurmans, Zjef De Mulder en Evy. Samen met hen beleeft Mieke onderweg naar en in de Ardennen angstaanjagende momenten wanneer er steeds mysterieuze dingen gebeuren. Dankzij Evy ontdekt Mieke dat dit allemaal opgezet spel is en dat bepaalde mensen werden ingeschakeld door Niko en Zjef om het leven van Mieke een beetje 'spannender' te maken.

Na hun terugkomst beseft Evy dat ze haar ongeboren kindje al een tijdje niet meer gevoeld heeft. Leen komt haar onderzoeken maar slaat in paniek wanneer ze Alex niet meer hoort met behulp van haar apparatuur. In het ziekenhuis krijgt Evy van de gynaecoloog te horen dat haar ongeboren zoon gestorven is. Zijzelf is buiten levensgevaar, maar zal toch binnen enkele dagen moeten bevallen. Evy wil Alex aangeven bij de gemeente en het kind laten begraven. Ze beslist voor een tijdje bij haar moeder Francesca Hermans te gaan wonen om alles rustig te verwerken.

Een tijdje later krijgen Evy en Francesca gezelschap van Antonia, de kat van Simon. Op een dag laat Francesca echter de deur open staan waardoor Antonia naar buiten gaat en sindsdien niet meer terug te vinden is. Evy is bang voor Simons reactie. Achter zijn rug probeert Mieke overal affiches op te hangen en de poes terug te vinden. Na een tijdje pleegt Evy het verlossend telefoontje dat Antonia terug voor hun deur staat, zonder dat Simon weet dat ze ooit verdwenen was.

Enkele weken later gaat Evy haar goede vriendin Mieke Van den Bossche een bezoekje brengen in haar nieuwe woonst, waar ze een Bed & Breakfast ondergebracht heeft. Evy vertelt dat het ondertussen weer goed met haar gaat en dat ze er klaar voor is om terug naar huis te komen. Ze neemt opnieuw haar intrek bij de Friends, waar ondertussen ook Hannah Van den Bossche haar intrek genomen heeft. Ze gaat nog niet meteen aan de slag bij VDB Fashion, maar bespreekt wel haar functie met de nieuwe CEO Simon Feyaerts. Uiteindelijk gaat ze terug aan de slag.

Nu Mieke en Niko niet langer bij de 'Friends' wonen, en Zjef en Rudi verhuizen naar de zolderverdieping, staat er opnieuw een kamer vrij. Emma Verdonck en Guido Van den Bossche polsen of ze welkom zijn, maar iedereen kijkt meteen in de richting van Evy. Kan zij de aanwezigheid van Mila Van den Bossche wel aan? Evy zegt zelf er geen problemen mee te hebben, maar wanneer ze voortdurend met Mila in contact komt, lijkt het toch moeilijker voor haar te zijn dan verwacht. Ondertussen belanden Evy en Simon Feyaerts in bed nadat Stefanie Coppens het uitmaakt met hem. Evy kan haar gevoelens voor Simon niet onderdrukken en loopt hem achterna wanneer hij te weten komt dat Stefanie naar Frankrijk trekt. Evy biedt een troostende schouder aan en de twee beleven een vluchtig avontuurtje op het kantoor bij VDB. Simon wil echter hun relatie in de toekomst puur professioneel houden.

Evy spendeert plotseling heel veel tijd met de kleine Mila en biedt altijd aan om op haar te passen wanneer Emma het te druk heeft. Dit verloopt allemaal vlot, tot de misverstanden zich ophopen. Doordat Evy uren wegblijft tijdens een wandeling met Mila, Evy een filmpje van Mila op Facebook plaatst en Evy Mila aanleert haar 'mama' te noemen vertrouwt Emma haar niet meer in de buurt van haar dochter. Ze raadt Evy aan psychiatrische hulp te zoeken. Leen zorgt voor een verzoeningsgesprek, waarbij Evy opbiecht dat ze zich optrekt aan Mila sinds ze haar overleden zoontje Alex heeft moeten afgeven. Emma toont begrip en maakt het goed met haar. Evy belooft wel dat ze inderdaad hulp zal zoeken om dit te verwerken.

Op een dag wordt er door June Van Damme een anoniem mailtje verstuurd met een seksfilmpje van Evy en Simon dat ze stiekem gemaakt heeft op VDB. Ze probeert hiermee Simon in diskrediet te brengen. Evy schaamt zich en gaat enkele dagen niet werken. De reacties op het werk zijn ook niet van de minste en Evy vreest dat zij hier vooral slecht zal uitkomen. Tot June probeert rond te strooien dat Evy tegen haar wil met Simon naar bed gegaan is. Al snel krijgt iedereen medelijden met Evy en wordt Simon slecht bekeken. Evy wil hier onmiddellijk komaf mee maken en roept iedereen bij elkaar om duidelijk te maken dat er absoluut niets tegen haar zin gebeurd is.

Evy krijgt een telefoontje van de advocaat van Stan Lauwers met de vraag of ze eens langs wil komen in de gevangenis. Evy twijfelt en zoekt raad bij Hannah Van den Bossche. Zij vindt het geen goed idee, maar de nieuwsgierigheid van Evy is te groot. Stan stelt Evy voor om een boek over zijn leven te schrijven, omdat hij wilt dat de mensen het juiste verhaal van de gebeurtenissen te horen krijgen. Evy aanvaardt het aanbod, maar stelt echter wel haar voorwaarden. Stan vertelt Evy zijn kant van het verhaal rond de aanrijding op Kirsten en probeert haar ervan te overtuigen dat niet hij, maar June de moord op Kirsten op haar geweten heeft.

Evy komt in contact met de ambulancier die op 5 juni 2011 met Kirstens ziekenwagen meereed: Jorn Torfs. Ze spreekt met hem af in de Jan & Alleman om te checken of hij Stan werkelijk herinnert. Jorn vertelt dat ze de aanrijding van Kirsten niet meer goed kan plaatsen en de naam Stan hem niet bekend in de oren klinkt. Wat later zoekt Jorn haar terug op om te zeggen dat hij alle herrieneringen terug naar boven zijn gekomen. Evy beslist haar boek te hervatten. Ondertussen beweert Stan dat June een psychopaat is. Evy onderwerpt haar aan een test en constateert dat ze werkelijk een psychopaat is. June ontdekt echter dat Evy een boek over haar psychopathische kant aan het schrijven is en probeert haar af te schrikken door Stan duidelijk te maken dat een ongelukje snel gebeurd is. Evy wil zich echter niet zo snel laten afschrikken en probeert June met een smoesje wijs te maken dat ze het contact met Stan verbroken heeft.

Evy wil ongestoord aan haar boek verderwerken, maar June probeert dit te vermijden door Evy extra veel werk te geven. Evy is de tirannie van June beu en gaat langs bij Leen met haar klachten van een burn-out. Ze krijgt enkele weken verlof zodat ze optimaal aan haar boek kan werken. June laat Evy schaduwen door Dries Van Renterghem en komt zo te weten dat ze nog steeds contact heeft met Stan. Ze geeft Dries de opdracht om Evy omver te rijden, maar hij verandert op het laatste nippertje van gedachte en verdwijnt.

Wanneer Peter Van den Bossche terugkeert uit Italië, kan Evy hem overtuigen om nog eens naar het verhaal van Stan te luisteren. Dankzij Peter krijgt Stan een betere advocaat en wordt hij vrijgelaten op borg. Stan en Evy hebben ondertussen gevoelens voor elkaar gekregen en het komt tot een passionele kus. Stan blijft bij Evy overnachten, maar haar huisgenoten zij het daar niet mee eens. Zij willen dat Stan een andere verblijfplaats zoekt. June komt te weten dat Stan op vrije voeten is en brengt hem een bezoekje. Ze zet een gevecht in scène waardoor Stan noodgedwongen moet vluchten. De politie wordt erbij gehaald en ze zetten hun zoektocht naar Stan verder. Evy is zwaar teleurgesteld in Stan en wil volledig breken met hem, tot ze een telefoontje krijgt. Stan legt alles uit wat er gebeurd is en vertelt Evy zijn plan: hij wil Dries vinden en hem overtuigen om te getuigen tegen June.

Evy maakt zich zorgen om Stan zijn plannen met Dries en beslist hem te achtervolgen. Daar ontdekt ze dat hij door Stan gemarteld wordt. Dries blijft weigeren om de waarheid te spreken over Junes alibi op de avond dat Kirsten werd vermoord. Evy maakt hem duidelijk dat hij Dries moet uitleveren, maar Stan heeft geen vertrouwen meer in de politie. Tijdens een discussie zet Dries het op een lopen, maar wordt al snel terug overmeesterd door Stan. Wat later wordt Dries opgebeld door een zekere 'J'. Via connecties komt Evy te weten dat de gsm waarmee June Dries opbelde enkel gebruikt werd tijdens de kantooruren en deze zich dus op VDB moet bevinden. Terwijl Evy haar autosleutels zoekt, beslist Stan op zijn eentje om naar VDB te gaan.

Familie 5769 004
S26 afl5778 023
S26 afl5777 011
S26 afl5779 008
Familie 5785 005
Familie 5792 001
Familie 5794 002
Familie 5795 003
Familie 5796 004
S26 afl5806 026
S26 afl5815 034
S26 afl5821 029
Familie 5840 003
Familie 5869 005
Familie 5897 001
Vtm 20170214 VM067849F vtmwatch
Vtm 20170314 VM067891E vtmwatch
IMG 1676
17991456 10155318050212491 5507774800044519044 o
$ (3)

Evy kan Stan niet bereiken op zijn GSM en vreest het ergste. Zeker wanneer ze de volgende dag te horen krijgt dat June vermoord is. Stan brengt Evy een bezoekje en beweert dat hij niets te maken heeft met de moord op June, dat hij enkel haar tweede GSM ging halen. Evy vreest dat de politie het verhaal van Stan niet zal geloven en Stan besluit onder te duiken. Ondertussen worden Evy en Hannah bij VDB Fashion ingeschakeld om de productiekosten te doen dalen, maar zonder veel resultaat. Het ziet er naar uit dat het bedrijf binnenkort failliet verklaard zal worden als er niet snel een oplossing komt.

Twee maanden later

Stan is al twee maanden van de aardbodem verdwenen tot Evy plots een telefoontje van hem krijgt. Hij maakt haar opwachting bij de 'friends' en is van plan om toch naar de politie te stappen met zijn bewijzen tegen June en Dries. Eenmaal bij de politie wordt Stan echter opgepakt op verdenking van de moord op June. Ook Evy wordt voor verhoring opgepakt en wordt door inspecteurs Delaet en Mortier zwaar op de rooster gelegd. Nadien krijgt Evy onverwachts bezoek van Dries. Hij heeft een voorstel voor haar: in ruil voor 20.000 euro zal hij naar de politie stappen om zo Stan vrij te krijgen. Evy probeert het geld bij elkaar te krijgen, zonder veel succes. Ze schakelt inspecteur Ruth Delaet en Stef Mortier in om de man op te pakken. Bij de politie bekent Dries alles, maar daardoor is het alibi van Stan om June te vermoorden nog groter geworden.

Bij VDB Fashion zorgt Lars voor een frisse wind als nieuwe CEO en grootste aandeelhouder. Hij wil het personeel opnieuw motiveren en geeft Evy meer verantwoordelijkheid, wat nadelig is voor Veronique. Evy krijgt een groot project in handen, terwijl normaal Veronique zoiets zou doen. Lars is echter zeer tevreden met het geleverde werk van Evy en is er zeker van dat de vrouw nog meer in haar mars heeft.

Nu Stan in de gevangenis zit, gaat Evy geregeld op bezoek bij hem. Ondertussen vindt ze onverwacht veel steun bij Simon. Tot ze thuis in de papiermand toevallig snippers terugvindt van het bloedonderzoek van Simon. Wanneer ze de datum te zien krijgt, beseft Evy dat Simon op de hoogte was dat hij vergiftigd werd, nog voor June vermoord werd. Dat geeft Simon dus een alibi en ze gaat met deze informatie naar Stan. Voor Stan is het duidelijk: Simon is de moordenaar en Evy moet naar de politie stappen. Evy kan het niet geloven dat Simon hiertoe in staat is en weigert mee te werken, waardoor Stan haar niet meer wil zien.

Een tijdje later mag Stan de gevangenis verlaten en wordt Rudi opgepakt voor de moord op June. Stan zoekt opnieuw toenadering tot Evy en wil samen met haar Simon in de val lokken om hem tot bekentenis te dwingen. Evy moet doen alsof hun relatie kapot is gegaan en dat ze het met Simon wil proberen. Evy is argwanend, maar geeft het plannetje een kans en probeert Simon te overtuigen van haar 'liefde' voor hem. Simon is dolgelukkig en denkt al snel dat de twee een relatie hebben. Ondertussen gaat Evy voortdurend verslag uitbrengen bij Stan, die in een hotel verblijft.

Het duurt niet lang voor Simon ongeduldig wordt en verder wil gaan met Evy in de slaapkamer. Evy is terughoudend en dat zorgt voor veel vragen bij Simon. Wanneer Simon op VDB Fashion ontslagen wordt, en nadien te weten komt dat Evy en Stan nog steeds contact hebben, slaat hij helemaal tilt. Hij achtervolgt Evy naar haar kamer waar ze lelijk ten val komt. Ze heeft een hersenschudding en moet in het ziekenhuis overnachten. Stan zorgt ervoor dat Simon opgepakt wordt door de politie door ook de bewijzen in verband met de moord op June te bezorgen.

Wanneer Evy het ziekenhuis mag verlaten, vraagt ze aan Stan om bij haar en de 'friends' te komen wonen. Ondertussen voelt ze zich schuldig tegenover Simon, omdat hij nu in de gevangenis zit. Is ze te ver gegaan met haar beschuldigingen? Evy besluit haar klacht tegen Simon in te trekken en gaat een gesprek aan met inspecteur Delaet. Simon wordt vrijgelaten, maar is niet meer welkom bij de 'friends'.

Nu Stan en Evy samenwonen, vreest Stan dat hun relatie snel te saai zal worden. Zeker omdat hij af en toe nood heeft aan tijd voor zichzelf en hij het veel te druk vindt bij de 'friends'. Hij gaat terug alleen wonen om zijn relatie met Evy te redden. Ondertussen wil Evy haar goede vriend Niko helpen om Mieke terug voor zich te winnen. De twee doen alsof ze een relatie hebben om Mieke jaloers te maken, maar het is vooral Stan die jaloerse reacties vertoont. Evy en Niko zetten hun spel verder, maar Mieke lijkt niet onder de indruk. Zeker wanneer ze dankzij Stan te weten komt dat het om één grote leugen gaat.

Op allerheiligen heeft Evy heeft moeilijk om de dood van haar zoontje Alex een plaats te geven en ze verzint een leugentje om aan Stan haar afwezigheid uit te leggen. Ze gaat zogezegd met een nicht afspreken, maar gaat eigenlijk alleen naar het kerkhof. Stan beseft dat Evy liegt, maar toont veel begrip wanneer hij de waarheid te weten komt. Ondertussen komt Evy te weten dat Leen zwanger is en bovendien een abortus wil laten uitvoeren zonder Faroud hiervan op de hoogte te brengen. Evy probeert Leen te overtuigen om hier nog eens over na te denken, maar Leen haar besluit staat vast. Wanneer nadien Faroud het toch te weten komt, geeft Leen onmiddellijk Evy de schuld, maar Faroud is er zelf achter gekomen door het geheimzinnige gedrag van Leen.

Nadien is Niko volledig in paniek wanneer hij te horen krijgt dat hij misschien naar de gevangenis moet door de gebeurtenissen na de moord op June. Hij denkt eraan om te vluchten, maar Evy kan hem op andere gedachten brengen. Uiteindelijk moet Niko thuisblijven, maar krijgt hij wel een enkelband waardoor hij zich al snel steendood verveelt. Hij probeert zoveel mogelijk contact te zoeken met Evy om haar uit te nodigen bij hem thuis, maar Stan heeft altijd andere plannen in gedachten en Niko voelt zich in de steek gelaten door haar.

De liefde tussen Evy en Stan wakkert weer hard aan wanneer Stan een romantisch verrassingsdiner voorzien heeft voor Evy. Het liefdevolle momenten dreigen bijna in het water te vallen wanneer Simon opnieuw zijn opwachting maakt bij VDB Fashion. Evy is geneigd om het verleden te vergeten, maar daar wil Stan niet aan denken. Hij maakt Simon duidelijk dat hij Evy met rust moet laten.

Evy wil haar relatie met Stan spannender maken en ze besluiten een hevige vrijpartij te hebben in de lift van VDB Fashion. Evy krijgt de smaak te pakken en blijft Stan uitdagen. Ondertussen krijgt Stan de oude blog van Evy onder ogen en probeert hij Evy aan te moedigen om hier terug meer tijd in te steken. Stan probeert Evy te overtuigen om ontslag te nemen bij Fashion en samen een nieuwssite te starten. Evy vindt het een dom idee en wil haar werkzekerheid hiervoor niet opgeven. Tot Lars dit te horen krijgt en Evy een voorstel doet. Ze mag halftime blijven werken zodat ze toch haar droom kan verwezelijken.

Stan neemt ontslag bij Fashion en focust zich volledig op hun nieuwe website, die na lange discussies de naam Localscoop krijgt. Het wordt al snel duidelijk dat de samenwerking tussen Stan en Evy niet van een leien dakje zal lopen, omdat ze allebei een andere mening hebben over de inhoud van hun nieuwssite. Stan wil spectaculair nieuws brengen, terwijl Evy meer interesse heeft in human interest. Bovendien wil Stan overhaast te werk gaan en opent hij de website vroegtijdig met gestolen artikels van andere nieuwssites.

Dankzij een scoop van Evy, begint de website meer en meer lezers te trekken en Stan en Evy gaan geregeld op pad om nieuws te verzamelen. Stan heeft er bovendien voor kunnen zorgen dat de politieoproepen bij hem terecht komen zodat ze steeds meteen ter plaatse kunnen zijn. Wanneer Evy een persoonlijk verhaal schrijft over het verlies van haar zoontje, besluit Stan het achter haar rug te publiceren. Evy is boos en verplicht hem om het artikel meteen terug offline te zetten. Stan vindt het jammer, omdat er enorm veel reacties binnenkwamen.

In de Jan en Alleman maken Evy en Stan kennis met Dave en zijn vrouw Freya, twee kennissen van Mathias. Groot is hun verbazing wanneer enkele dagen later het lijk van Freya gevonden wordt. Evy en Stan bijten zich vast in de zaak en willen de moordenaar ontmaskeren om zo een grote scoop te hebben. Stan gaat praten met Dave en hij vertelt over hun perfecte huwelijk, maar via Mathias komen Stan en Evy te weten dat de twee absoluut geen perfect huwelijk hadden. Bovendien gaan ze praten met de buurtbewoners, die getuigen dat de twee voortdurend luide ruzies hadden en ook op de avond van de moord, had Freya met een man ruzie op straat. Dave zag echter in Parijs, en kan dus niet de moordenaar zijn.

Een anonieme tip brengt Stan en Evy op een nieuw spoor in de moordzaak. Evy krijgt bovendien een pakje toegestuurd met vertrouwelijke politiedocumenten. Evy besluit op eigen houtje speculaties over de moord op haar nieuwssite te publiceren en daar is Dave niet mee opgezet. Hij flipt helemaal door en bedreigt zowel Evy als Mathias met een pistool terwijl hij bekent dat hij Freya wel degelijk vermoord heeft. Dankzij de tussenkomst van Stan, worden Evy en Mathias in veiligheid gebracht.

De lezers zijn de weg naar Localscoop verloren en Evy en Stan merken dat het moeilijk is om nog adverteerders te lokken. Ze willen een stuk maken over de driehoeksrelatie van Jan, Linda en Viv, maar worden op hun plaats gezet door Linda. Wanneer Evy een tijdje later een vaste job aangeboden krijgt bij Het Laatste Nieuws, gaat ze Lars om raad vragen. Kiest ze voor de zekerheid en haar passie, of voor Localscoop en Stan?

S27 afl5989 155
Familie 5990 extra 009
Familie 5991 001
Familie 5994 001
Familie 5995 001
Familie 5997 002
Familie 5999 004
Familie 6002 003
Familie 6006 001
Familie 6009 003
Familie 6054 003
Familie 6055 002
Familie 6072 002
Familie 6081 005
Familie 6092 003
Familie 6106 001
Familie 6109 001
Familie 6111 004
Familie 6113 004
Familie 6115 003
Familie 6120 003
Familie 6122 005
Familie 6124 003
Familie 6138 004
Familie 6142 002
Familie 6158 004
Familie 6169 005
Familie 6178 006
Familie 6188 003
Familie 6203 001
Familie 6206 005
Familie 6207 011
Familie 6208 seizoensfinale embargo 010

Na de ceremonie aan de zee, vertrekt heel het gezelschap terug naar de brouwerij van Niko en Mieke, waar de originele 'friends' voor een verrassingsfeest hebben gezorgd voor Rudi en Zjef. Het feest verloopt heel goed en het is er allemaal heel leuk, tot de vader van Zjef zich plots terugtrekt, om geld uit de handtas van Francine Verbiest te stelen. Gelukkig kan Zjef hem op tijd betrappen en beveelt hij hem om te vertrekken en wilt hij hem daarna dan ook nooit meer zien. Daarna gaat het feest nog een heel tijdje door, aangezien ondertussen het trouwfeest van Mathias en Veronique vroegtijdig wordt stopgezet en heel het gezelschap dus, na hun eigen feest, niet meer ook nog eens naar daar moeten.

Twee maanden later

Guido en Emma laten het lijk van Jasper achter en keren overstuur terug naar huis van hun kampeertrip naar de Ardennen. Ze worden bovendien geconfronteerd met nieuwe dreigementen van Ronald en vrezen dat Mila gevaar loopt. Guido voelt zich verplicht Evy en Stan in te lichten nadat Evy en Emma achtervolgd worden door een Mercedes die als 'gestolen' staat geseind. Evy en Stan willen Guido en Emma helpen om van Ronald af te geraken. Guido geeft zichzelf de schuld van alles en wil zijn gezin veiligstellen. Stan kan Guido niet veel later maar net veiligstellen na een nieuwe aanslag van Ronald.

Hanne is getuige van een nieuwe aanslag van Ronald op Guido en schakelt de politie in. Wanneer Ronald Emma en Mila in de Foodbar bedreigt, beslissen Stan en Evy hun onderzoek verder te zetten. Via Localscoop komen ze te weten dat Ronald zijn gestolen Mercedes in brand heeft gestoken. Emma dreigt er onderdoor te gaan wanneer ze nieuwe foto's van hem ontvangt. Ondertussen ontdekken Stan en Evy waar Ronald woont.

Emma wilt Hanne niet betrekken bij haar problemen en houdt de lippen stijf op elkaar. Stan en Evy komen te weten dat de vrouw in het gezelschap van Ronald de vriendin is van de overleden Jasper. Door de zaak Ronald kunnen ze nog amper tijd steken in Localscoop en dat laat zich financieel voelen. Wanneer Emma 's avonds alleen is in de Foodbar, daagt Ronald plots op. Emma belt de politie en maakt hen wijs dat er zich een overvaller in de zaak bevindt.

Evy krijgt een tip van haar contact bij de brandweer: een ongeval met 2 zwaargewonden op de ring met een dronken korpschef achter het stuur, met daarlangs diens minnares. De emotionele vrouw biecht de affaire op aan Evy, die een succesvol artikel hierover publiceert op Localscoop. Achteraf krijgt Evy te horen dat de korpschef in het ziekenhuis ligt na een zelfmoordpoging en ze voelt zich schuldig.

Guido en Stan willen de terreur van Ronald voorgoed stoppen. Ze gooien bij Ronald foto's in de brievenbus van hem en Jaspers vriendin om hem schrik aan te jagen. Evy vertrouwt de wapenstilstand van Ronald niet en is bang dat hij opnieuw zal toeslaan. Ondertussen doet Ronald zich voor als iemand die de meterstand komt opnemen. In werkelijkheid neemt het een afdruk van de huissleutel om een extra sleutel voor zichzelf bij te kunnen maken.

Guido biecht alles op bij de politie. Hoewel hij binnen de 24 uur voor de onderzoeksrechter moet verschijnen, gelooft Ruth hem en beslist een politiecombi voor zijn woning te plaatsen. Ondertussen maakt ze Guido duidelijk dat Jasper gestorven is aan een schedelbreuk, door de val in de ravijn. Guido wordt officieel in verdenking gesteld van doodslag en zijn aanhouding wordt met een week verlengd. Emma biecht alles op aan de friends. Die zijn dan weer verbaasd dat ook Stan en Evy alles al lang wisten.

Bij de friends worden de sloten veranderd zodat Ronald er niet meer binnen kan. Ondertussen staat het verhaal van Guido uitgebreid in alle kranten. Evy beslist een positief artikel te schrijven over hem. Ruth zoekt Emma op om te vertellen dat Ronald zich is komen aanbieden voor ondervraging en wilt meewerken aan het onderzoek. Guido reageert verbijsterd wanneer hij Ronalds verklaringen hoort. De politie beslist een huiszoeking uit te voeren bij de friends.

Stan probeert Guido een handje te helpen om Ronald definitief te klissen. Uiteindelijk wordt Guido vrijgelaten door de politie. Wanneer Guido oog in oog staat met Ronald voor het politiebureau, schakelt Ronald de politiemannen uit en slaagt hij erin hun wapen te overmeesteren. Ronald haalt effectief de trekker over, maar wordt tegelijkertijd doodgeschoten door Ruth. Guido wordt naar het ziekenhuis overgebracht, maar verkeert buiten levensgevaar. Ook Evy is blij dat alles eindelijk voorbij is en dat zij en Stan zich nu terug volledig kunnen focussen op Localscoop.

Hanne wilt een Halloweenfeestje organiseren om de negatieve sfeer van afgelopen tijd te compenseren. Ze beslist ook Stefanie uit te nodigen. Stan wilt dat Evy Stefanie interviewt over haar ontvoering. Stefanie gaat akkoord met een exclusief interview voor Localscoop in ruil voor een kopie van Simons afscheidsvideo. Hiervoor moet Stan het politiesysteem hacken. Uiteindelijk hebben Evy en Stan een spraakmakend interview te pakken.

Wanneer de aanrijding van Leen uitkomt, nemen veel mensen dat verkeerd op. Ook Karel en Elke Van Baert, het slachtoffer en zijn vrouw, reageren heel slecht. Evy vreest ook voor de reacties in de pers. Jan doet zijn dochter het voorstel om een interview te doen voor Localscoop. Leen wordt geschorst en ze krijgt veel haatberichten. Ondertussen zegt Evy een interview met de regionale televisie af wanneer ze ontdekt dat Leen heel wat haarberichten ontvangt op de sociale media.

Na alle problemen van de laatste tijd is Jan genoodzaakt om zijn café openbaar te laten verkopen. Hij heeft echter een plan zodat Niko en Mieke het café aan de startprijs kunnen kopen. Hij wilt de affiches gaan aftrekken en de lokale kranten gaan opkopen. Er wordt echter een stokje gestoken voor zijn plan wanneer hij merkt dat Evy het nieuws over de openbare verkoop van het café openbaar op Localscoop heeft gezet. Hij gaat meteen naar haar toe om het eraf te laten halen en dat doen Evy dan ook meteen, al snapt ze er helemaal niets van.

Door de vele problemen met Wim, Maura en Lieselot zijn Niko en Mieke opnieuw heel betrokken bij de problemen van het gezin. Wanneer Niko en Mieke Lieselot verborgen houden voor Maura en Daniël, krijgt ze plots onverwacht bezoek van hen in de brouwerij. Terwijl Niko Maura en Daniël aan het lijntje houdt, vlucht Mieke met Lieselot weg via de brouwerij naar het huis van de friends. Daar besluiten Mieke, Stan en Evy om alles verborgen te houden voor de andere friends. Alles komt echter al snel uit en iedereen belooft om zijn mond te houden. Na een paar dagen verhuizen ze terug naar de brouwerij. Na de dood van Wim vraagt Mieke aan Evy om een artikel te schrijven in de hoop op een goede afloop voor Lieselot.

Evy verneemt dat haar ex-lief Maarten terug in het land is. Ze zoekt hem op in de Jan & Alleman. Ondertussen gaat het financieel niet goed met Localscoop en dit weegt door op de relatie van Evy en Stan. Achter haar rug vraagt Stan Lars of hij en Evy terug bij VDB aan de slag mogen. Wanneer ze dit verneemt, vraagt Evy hem om een tijdje afstand te nemen van haar. Stan laat een reeks kwade voicemailberichten achter voor Evy, die haar hart lucht bij Maarten.

Rudi en Zjef doen een bod op hun droomhuis en zoeken een koper om hun deel van het huis van de friends over te kopen. Wat later beslist Evy ook haar deel van het huis te verkopen omwille van haar financiële problemen. Dit zorgt voor spanningen tussen de vrienden. Uiteindelijk besluiten ook Niko en Mieke hun deel van het huis te verkopen. Stefanie verkoopt haar aandelen die ze van Thomas geërfd heeft en koopt samen met Alfons het huis van de friends, waardoor iedereen er mag blijven wonen.

Evy schakelt Maarten in als fotograaf voor Localscoop. Stan kan zijn jaloezie niet verbergen en slaat Maarten. Wat later biecht Evy Maarten na meer dan 2 jaar op dat hij de vader is van de overleden Alex. Stan kan er niet tegen dat Evy zijn berichtjes niet beantwoordt en beslist haar gsm-camera te hacken. Ondertussen komt een verzekeringsmakelaar Evy opzoeken nadat ze een artikel over hem schreef. Ze riskeert een aanklacht wegens laster en eerroof.

Maarten biecht zijn vriend in India op dat hij dagelijks in Evy's gezelschap vertoeft. Ondertussen biecht Evy aan Mieke op dat ze verliefd is op Mieke's broer en hem terug wilt. Wanneer Maarten en Evy alleen zijn in het huis van de friends, komt het tot een kus tussen de twee. Ondertussen heeft Stan Evy's computer en gsm gehackt. Wat hij te zien krijgt, bevalt hem niet.

Stan is woedend van jaloezie en beslist Maarten te stalken. Met een vervormde stem vertelt hij dat Evy in gevaar is als hij haar blijft zien. Maarten vermoedt dat de stalker Olivier, een klant in de Jan & Alleman die Evy lastigviel, is. Door zijn bezorgdheid wordt hij geplaagd door herinneringen aan de dood van Roos en neemt afstand van Evy. Wanneer Stan erachter komt dat er terug contact is tussen hen, broedt hij op een nieuw plan. Wat later achtervolgt Stan Maarten en begint Maarten iets te vermoeden. Hij en Evy vermoeden dat niet Olivier maar iemand anders hen stalkt.

Stan gaat een stap verder om Maarten stokken in de wielen te steken en zorgt ervoor dat Evy een foto van Claudia te zien krijgt. Evy stelt zich vragen over de vrouw op Maartens laptop. Claudia is namelijk een Belgische vriendin en collega van Maarten van het weeshuis in Inda waar hij werkt. Wanneer Maarten te horen krijgt dat alles aan het overstromen is, keert hij terug naar India. Hij belooft Jan en Evy snel terug te komen naar België. Tijdens Maartens afwezigheid blijft Stan het contact tussen Maarten en Evy blokkeren via zijn hacksysteem.

Stan doet alsof hij een relatie heeft met Karolien en gebruikt haar om Evy jaloers t maken. Evy is de foto's van de modeshow kwijt, omdat Stan deze stiekem verwijderd heeft op het toestel van haar fotografe. Ze overwint haar trots en contacteert haar ex-lief, tot grote blijdschap van Stan. Uiteindelijk schakelt Evy hem terug in als fotograaf van Localscoop.

Evy zoekt troost bij Stan. Het komt tot een kus. Ze neemt opnieuw afstand van hem, omwille van haar relatie met Maarten. Stan ziet zijn kans om Evy weer voor zich te winnen wanneer Maarten Hanne laat weten dat hij niet meer terug zal komen. Hij vertelt dat hij niets meer verloren heeft in België. Stan vertelt Evy dat zijn zogezegde relatie met Karolien voorbij is en beslist Evy mee uit te vragen. De twee worden als snel terug een koppel.

Evy stelt zich vragen bij het gedrag van Stan. Ze ontdekt dat hij iets te verbergen heeft voor haar. Ondertussen krijgt Hanne van Maarten een foto doorgestuurd waarop Evy staat met een andere man, maar Evy maakt haar duidelijk dat de foto getrukeerd is. Hanne denkt meteen dat Stan dit heeft gedaan.

Evy betrapt Stan op een avond terwijl hij een wachtwoord zet op een map op zijn computer. Ze denkt dat hij iets verbergt voor haar en lucht haar hart bij Hanne. Die denkt dat Stan degene is die de foto van Evy en een onbekende man bewerkt heeft en naar Maarten heeft gestuurd. Evy blijft echter in Stan zijn onschuld geloven, maar na verloop van tijd begint ze toch te twijfelen. Ze vragen aan Quinten om Stan zijn computer te hacken zodat ze te weten komen wat hij verbergt in de map. Ze ontdekken dat hij Evy de afgelopen maanden heeft gefilmd en hij degene was die Maarten stalkte. Evy is razend en gaat hem aangeven bij de politie.

Niko en Guido vergeven Stan niet voor zijn daden, maar beslissen om hem niet te laten vallen. Ondertussen ziet Evy in dat ze haar relatie met Maarten nog een kans moet geven en ze wil tickets boeken naar India. Net wanneer ze haar tickets wil bestellen, staat Maarten voor de deur. Hij is teruggekeerd uit India om eindelijk met Evy samen te zijn. Hoewel Niko hem waarschuwt, kan Stan het niet verkroppen om Maarten uit te dagen. Op een avond staat Stan zelfs in het appartement van Jan, wanneer Evy en Maarten hier liggen te kussen.

Evy schrikt wanneer ze Stan in Jans appartement aantreft. Ze praat erover met Hanne en besluit in te grijpen. Maarten vindt het erover dat Evy een camera heeft geplaatst in de hal van het huis van de friends. Maar Evy's plan werkt en kan Stan spotten op de camerabeelden. Maarten en Evy zijn blij dat ze eindelijk bewijsmateriaal in handen hebben, maar toch laat de politie Stan vrij. Ook staat ze voor een ander groot dilemma: meegaan naar India of niet.

Evy neemt de beslissing om met Maarten mee naar India te gaan. Wanneer Stan dit verneemt, draait hij door. Net zoals hij Kirsten indertijd heeft aangereden, plant hij Evy ook aan te rijden. Op het laatste nippertje wijkt Stan uit met zijn auto, maar rijdt per ongeluk Hanne aan. Hanne belandt in het ziekenhuis met breuken in de ruggenwervel. Na een operatie wordt ze in een kunstmatige coma gehouden. Evy voelt zich schuldig en wanneer Hanne terug bij bewustzijn is, gaat ze bij haar langs. Hanne heeft het echter nog niet verwerkt en ze stuurt Evy weg. Stan, die vluchtmisdrijf pleegde, is spoorloos verdwenen.

Maarten is opgelucht als blijkt dat Stan met de noorderzon is verdwenen. Evy blijft echter argwanend en zoekt excuses om Maarten uit de weg te gaan. Maarten beslist zijn relatie met Evy te beëindigen en vrienden te blijven. Ondertussen mag Hanne naar huis. Evy zal thuis voor haar zorgen, aangezien ze zich nog altijd schuldig voelt. Op een nacht staat Stan voor Hannes ziekenhuisbed, die zonet een illegaal wapen heeft overgekocht.

Sinds Stans nachtelijk bezoekje bij de friends is Evy op haar hoede. Wanneer ze een afspraak heeft met een exclusieve getuige voor Localscoop, raadt Stefanie haar dan ook aan om af te spreken in het park en Maarten mee te nemen. In het park denkt Evy dat ze Stan ziet, maar Maarten gelooft haar niet. Toch belooft hij haar niet meer alleen te laten. Ze worden terug een koppel. Evy contacteert Stan via Messenger en wilt met hem afspreken. Wanneer Maarten hierachter komt, verwittigt hij de politie en zetten ze een val op voor Stan, maar Evy zorgt ervoor dat hij hier niet inloopt.

Evy krijgt opnieuw een telefoontje van Stan, maar kan niet antwoorden op zijn vragen omdat ze niet alleen is. Ze verzint een smoesje om weg te gaan en Maarten blijft bij zijn vader die last heeft van zijn gezondheid. Eenmaal thuis belt ze met Stan, maar hij geeft alleen een cryptische omschrijving om hem te kunnen vinden. Hanne hoort het hele gesprek en smeekt Evy om thuis te blijven. Evy beseft ondertussen waar Stan het over heeft en gaat erop af. Hanne slaagt erin om Maarten te bellen en vertelt hem waar ze naartoe is. Maarten gaat haar meteen achterna.

Na een moeilijk begin slaagt Evy erin om Stan te kalmeren en vertelt ze eindelijk waarom ze zo abrupt een einde heeft gemaakt aan hun relatie. Stan gaat ermee akkoord om zichzelf aan te geven voor de aanrijding van Hanne, maar hoopt nog steeds dat hij en Evy terug samen komen. Plots komt Maarten tussenbeide en geeft hij Stan een flinke mep op zijn hoofd. Stan valt neer, en Evy is razend op Maarten. Tijdens hun ruzie, lukt het Stan om terug recht te komen en hij valt Maarten aan. Hij wil een zware steen op hem laten vallen, maar Evy pakt het pistool en richt het op Stan. Stan legt de steen neer en komt dichterbij. Evy maakt duidelijk dat het moet stoppen, maar wanneer Stan te dichtbij is, vuurt ze een schot af. Stan wordt geraakt, waarna hij naar achter stapt en naar beneden valt.

S28 afl6209 132
Familie 6235 003
Familie 6236 002
Familie 6238 004
Familie 6248 005
Familie 6256 003
Familie 6272 005
Familie 6275 003
Familie 6277 extra 004 0

Stan heeft het schot van Evy overleefd en zit in de gevangenis. Maarten en Evy komen thuis, maar hebben hevige ruzie. Evy verwijt hem aanleiding te hebben gegeven voor de schietpartij. Mocht hij Stan niet hebben neergeslagen, dan zou hij zichzelf hebben aangegeven volgens haar. De ruzie loopt verder op en Maarten vertrekt. Hij zal alleen naar India gaan. Evy houdt hem echter niet tegen.

Twee maanden later

Evy werkt nu alleen voor Localscoop. Jan vindt het spijtig dat het niets geworden is tussen Maarten en Evy. Ze vertelt hem dat ze nog regelmatig berichten krijgt van Maarten. Niet veel later is Evy ook aanwezig op het feestje van Guido en Emma om hun vrienden te bedanken voor de hulp met Mila en Milou.

Mathias stuurt een escorte, Nora Dubois, op Lars af om hem te verleiden. Wanneer dit plan mislukt, gaat hij samen met Marie nog een stapje verder. Evy krijgt onverwacht bezoek van Nora, die beweert dat Lars haar aangerand heeft. Ze raadt haar aan om naar de politie te gaan, maar Nora wilt niet dat Lars nog meer slachtoffers maakt. Evy gelooft haar en schrijft er een artikel over op Localscoop. De grote kranten pikken het verhaal al snel op, waardoor Lars in een lastig parket komt te zitten. Amelie komt erachter dat Nora een escorte is. Ook Evy ontdekt dit en confronteert haar hiermee. Ze verontschuldigt zich bij Lars, maar die wilt niets meer met haar te maken hebben. Lars geeft Nora ondertussen veel geld, in ruil voor de naam van haar opdrachtgever. Ze biecht op dat het Mathias was en Lars brengt hem een bezoekje. Evy zit erg in met de situatie en na een rechtzetting op de site, besluit ze met Localscoop te stoppen.

Nu Evy gestopt is met Localscoop weet ze niet wat ze moet aanvangen met haar leven. Ze gaat naar enkele interimkantoren, maar vindt niets naar haar zin. Uiteindelijk beslist ze om een boek te schrijven over de moordpoging op Amelie. Ze bezoekt Veronique in de gevangenis, maar die weigert mee te werken aan het boek. Evy gooit het dan maar over een andere boeg en zal aan de hand van getuigenissen proberen uitzoeken wie de dader is. Ze vraagt Peters medewerking, maar die weigert omwille van Veronique. Amelie wilt wel graag meewerken en kan ook Lars overtuigen. Evy stort zich helemaal op haar project.

Uiteindelijk wil ook Veronique meewerken en gaat Evy opnieuw op bezoek bij haar in de gevangenis. Veronique toont haar echter een schriftje waarin ze aantekeningen bijhoudt over haar dromen en herinneringen. Veronique is er dus niet meer zeker van of ze wel degelijk onschuldig is. Evy gaat ondertussen naar de bar waar Veronique en Amelie iets gingen drinken, maar krijgt hier geen antwoorden. Ze laat Hanne een robottekening maken van de mysterieuze man die de twee dames lastig viel, en gaat opnieuw naar het café. De barman herkent hem niet, maar Evy laat wel de foto achter in de hoop een aanwijzing te vinden.

De volgende stap van Evy is in de buurt van Veronique haar huis rondvragen of de buren iets gezien hebben de avond van het incident. Enkel één buurvrouw verklaart dat er een auto aan het huis stond en voor Lars is het nu duidelijk dat er een derde persoon in het spel is. Veronique wil echter niet langer meewerken aan het onderzoek en besluit zelfs te bekennen. Hierdoor is Lars nog meer vastberaden om de waarheid aan het licht te brengen en hij vraagt aan Evy om het alibi van Marie te onderzoeken. Evy gaat bij Marie op bezoek en polst ook naar haar verleden met haar moeder. Marie gaat akkoord met één interview, maar zet Evy aan de deur wanneer de vragen te persoonlijk worden.

Via Lars komt Evy te weten dat Marie verantwoordelijk was voor de dood van haar moeder. Bovendien komt Evy te weten dat Marie ondertussen zwanger is van Cédric. Evy besluit Marie hiermee te confronteren, maar Marie slaat volledig tilt. In een vlaag van woede, verstikt ze Evy in de zetel van haar appartement.

Zie hier.

Trivia

  • Sofie Truyen, die oorspronkelijk de rol van Evy vertolkte, moest op aanraden van haar dokter de reeks verlaten om te rusten. Ze heeft het chronischevermoeidheidssyndroom en de opnames zorgden voor te veel inspanning. Een jaartje later vertelde de actrice dat ze inmiddels aan de beterhand is, maar niet van plan is om terug te keren naar Familie. 
  • Marianne Devriese, die sinds november 2013 de rol van Evy vertolkt, was in januari 2009 kort te zien als Gwendy Thielens, de kleindochter van Albert Thielens
  • Tijdens het 24ste seizoen maakt Marianne Devriese bekend dat ze opnieuw zwanger is. De makers kozen ervoor om haar zwangerschap in de verhaallijn van Evy te verwerken.
  • Eind november 2018 verdwijnt het personage van Evy definitief uit de reeks. De makers kozen voor een typische 'Game of Thrones-exit' waarbij Evy onverwacht op gruwelijke wijze vermoord wordt. Marianne Devriese zelf bleef wel in de reeks en vertolkt sinds februari 2019 de rol van Iris, Evy's tweelingzus.

Generiek

Galerij

Foto's