FANDOM


Spoilers2018 SPOILERS EN VOORSPELLINGEN


Dit artikel of transcript bevat voorspellingen en spoilers. Als onze voorspellingen kloppen is dit een spoiler. Het kan SPOILERS EN VOORSPELLINGEN bevatten. Lees verder op eigen risico.


VTM lost eerste spannende beelden van 'Familie' (11 augustus)

Familie-Seizoen 30
De fans hebben er langer dan ooit op moeten wachten, maar vanaf 24 augustus keert ‘Familie’ terug op VTM. Vlaanderens langstlopende reeks pikt de draad weer op, waar die door de coronamaatregelen exact 4 maanden geleden is neergelegd. En dat was met een verrassing van formaat: het beeld van Jonas (David Cantens) die tussen de lakens belandde met Stefanie (Jasmijn Van Hoof). En hoe loopt het af tussen de hoogzwangere Hanne (Margot Hallemans) en haar ontvoerder Tony (Jeroen Van Dyck)? Je ziet het resultaat vanaf maandag 24 augustus elke weekdag om 20 uur bij VTM.

‘Familie’-cast verrast met nieuwe generiek ‘Als We Weer Samen Zijn’ (26 maart)

NieuweGeneriek
De opnames van ‘Familie’ mogen dan wel voor onbepaalde tijd opgeschort zijn wegens het coronavirus, dat betekent niet dat de cast ondertussen stilzit. Ze zongen samen een origineel quarantainelied in om iedereen een hart onder de riem te steken. De bekende ‘Familie’-generiek ‘Als we samen zijn’ werd omgedoopt tot ‘Als we weer samen zijn’ en werd door de acteurs en actrices opnieuw ingezongen ‘vanuit hun kot’.

Kürt Rogiers presenteerde vanochtend samen met Q-dj Vincent Fierens een nieuwe uitzending van het liveprogramma ‘Blijf in uw kot!’ bij VTM en liet de video in primeur zien. Kürt en Vincent belden ook met Jo Hens - Niko uit ‘Familie’ - die het initiatief nam en de video op korte tijd in elkaar bokste. De nieuwe generiek zal donderdagavond ook op tv te zien zijn.

VRT en VTM zenden ‘Thuis’ en ‘Familie’ toch uit tot 24 april

Familie 6598 003
Los van mogelijk nieuwe coronamaatregelen of de verlenging van de huidige ‘light lockdown’ hebben VRT en VTM samen beslist om de uitzendingen van de soapreeksen ‘Thuis’ en ‘Familie’ te laten doorlopen tot vrijdag 24 april. Toen door de lockdown op 16 maart werd beslist de opnames van de reeksen voor onbepaalde tijd te stoppen, werd 17 april als einddatum naar voor geschoven.

“De voorbije dagen hebben we de situatie met de makers van Familie onder de loep genomen. Voorlopig kunnen we de afleveringen van de soapreeks al zeker garanderen tot vrijdag 24 april. Wat er nadien moet of kan gebeuren is onzeker. We houden ons zo lang als nodig aan de opgelegde maatregelen. We blijven de situatie nauw opvolgen en verder evalueren”, aldus VTM channelmanager Maarten Janssen.

“Aanvankelijk dachten we dat tot 17 april konden blijven uitzenden. Mits wat kleine aanpassingen in onze montage kunnen we die periode voorlopig al zeker met een week verlengen. Een beslissing die we in overleg met de collega’s van Thuis hebben genomen, want ook zij kunnen verder uitzenden tot 24 april”, maakt creative producer Wim Feyaerts duidelijk.

Auto-ongeluk van Jan neemt dramatische wending in 'Familie' (02/09/2019)

Familie 6434 na 014

Het noodlot sloeg vanavond toe in 'Familie'. Nadat Jan (Jef De Smedt) afgelopen vrijdag met zijn wagen inreed op een tegenligger, werd in de aflevering van vandaag duidelijk wie de tegenligger was.

Het was de auto van Cédric (Yanni Bourguignon) waar Jan frontaal op inreed nadat de stomdronken Niko (Jo Hens) en Rudi (Werner De Smedt) een tijdelijk verkeersbord, dat een eenrichtingsstraat aangaf, weghaalden. Cédric reed op dat moment rond met zijn zoontje Kasper, maar kreeg in het ziekenhuis het hartverscheurende nieuws te horen dat de baby de klap niet had overleefd. Nieuws dat ook kersverse oma Veronique (Sandrine André) en Lars (Kürt Rogiers) kapot van verdriet achterliet.

Het auto-ongeluk van Jan en de dood van Kasper snijden de komende tijd een nieuwe verhaallijn aan, die de hele familie met elkaar verbindt. Hoe gaan Cédric, Veronique en de rest van de familie om met hun verdriet? Hoe reageert Jan op het nieuws over Kasper? Biechten Niko en Rudi hun schuld op? En hoe sterk worden de verhoudingen binnen de familie door elkaar geschud?

Bron: DPG Media

Een extra dode, een zorgwekkende verdwijning en veel tranen: zo start het 29ste seizoen van ‘Familie’ (26/08/2019)

Familie 6429 003

Voor de fans van ‘Familie’ heeft de zomer lang genoeg geduurd. Deze avond krijgen ze bij de start van het 29ste seizoen eindelijk een antwoord op alle vragen die na de seizoensfinale achterbleven. Uit de eerste beelden valt op te maken dat de VTM-soap een blitzstart maakt met een extra dode, een vermist personage en veel tranen.

OPGELET SPOILERS! LEZEN OP EIGEN RISICO!

De slotscène van de laatste aflevering van ‘Familie’ voor de zomer was best wel pittig. Eerst voorkwam Mathias (Peter Bulckaen) dat Marie (Lien Van de Kelder) haar ex Lars (Kürt Rogiers) en haar eeuwige rivale Veronique (Sandrine André) zou neerschieten en vervolgens duwde hij haar het ravijn in. Moord dus. In koelen bloede. Vanavond wordt duidelijk of de zakenman voor deze misdaad naar de cel moet.

Ook dat andere mysterie wordt opgelost: de dreiging boven het hoofd van Stefanie (Jasmijn Van Hoof). Zij ontdekte in de finale dat Elias (Ian Thomas) de gezochte pyromaan is. Terwijl ze nota bene de nacht ervoor nog met hem had doorgebracht. Elias voelde zich in het nauw gedreven en wil de vervelende getuige uit de weg ruimen. Hij overgoot Stefanie met benzine en stond klaar om van haar een brandende toorts te maken.

De verhaallijn rond Emma (Bab Buelens) en Guido (Vincent Banic) snakt eveneens naar een ontknoping. De twee stonden op trouwen, maar Emma vluchtte met haar minnaar Lucas (Tom Viaene) en de kinderen Milou en Mila naar Afrika. Niet netjes, natuurlijk, en daarom spoorde de bedrogen bruidegom het gezelschap op om rekenschap te vragen aan zijn runaway bride.

Ten slotte was er in de finale nog de benefiet van Benny (Roel Vanderstukken) en Robyn (Jits Van Belle) ten voordele van de zieke Rik (Toots Vanderstukken). Het verhaal rond het optreden van Willy Sommers lijkt afgerond, maar krijgt misschien toch nog een staartje...

Alfons vermist

‘Familie’ start vanavond meteen met een dubbelaflevering, waarvan VTM al een eerste trailer postte. Op fansites lokt de clip van 38 seconden in elk geval al veel reacties uit. Zo valt uit de beelden op te maken dat Mathias met de moord op Marie lijkt weg te komen. Veronique beveelt immers ijzig kalm: “Nee, we gaan de politie niet bellen.” Daarnaast is ook te zien hoe Benny op zoek is naar zijn dochter Stefanie. Tussen de brandweerwagens loopt hij plots enkele hulpverleners met een lijkkist tegen het lijf. Een kist die duidelijk gevuld is. De verhaallijn rond Elias en Stefanie heeft dus sowieso een dode opgeleverd. Maar wie dan?

In een andere flits valt een opsporingsbericht op. Alfons (Jaak Van Assche), die ook op de benefiet was, is blijkbaar vermist. En ten slotte doen de vele tranen van Emma vermoeden dat enig huwelijksgeluk voor haar en Guido ver weg is.

“We waren al erg trots op de seizoensfinale, maar we zijn dat nog meer op de startaflevering van dit seizoen”, vertelde Kürt Rogiers bij de lancering. “De kijker zal gechoqueerd zijn omdat er zoveel onverwachte plotwendingen opduiken. Bovendien hebben we vrij snel daarna nog een extra cliffhanger in petto, want nog voor het einde van deze maand valt er opnieuw een dode.”

Meer bloed dan in ‘Thuis’

Voorbije seizoenen al 36 moorden De moord van Mathias op Marie, waarmee ‘Familie’ in juni eindigde, is niet de eerste gewelddadige dood in de soap. Met Marie erbij vielen er de voorbije 28 seizoenen al 96 doden, van wie 36 door een moord.

Xavier Latour is de grootste schurk in de geschiedenis van ‘Familie’. Hij vermoordde vier personages: Joe Bonduono, Christel Feremans, Geert Van Loo en Sebastien Legrand. Bertje Van den Bossche heeft drie doden op zijn geweten: Rob Gerrits, Alex De Grauwe en Xavier Latour.

In vergelijking met de VTM-soap is ‘Thuis’ iets minder moorddadig. De Eén-serie bestaat weliswaar vier seizoenen minder lang, maar telde de voorbije 24 jaargangen ook minder doden, namelijk 65, van wie ‘slechts’ 27 door moord. Bill was er het laatste sterfgeval. De laatste gewelddadige dood in ‘Thuis’ vond enkele maanden eerder plaats en werd veroorzaakt door Lander. Die doodde in de Withoeve een Chinese zakenman.

In de Eén-soap liepen er wel meer meervoudige moordenaars rond. Julia Van Capelle, Claire Boons, Robert Swerts en ‘de Ferre’ hebben allemaal twee doden op hun geweten.

Bron: HLN.be

Het wordt heet onder de voeten van Mathias (23/08/2019)

Familie 6429 004

Spektakel op de kliffen van Cap Blanc-Nez, daarmee eindigde de meeslepende seizoensfinale van 'Familie' in juni. Het indrukwekkende beeld van Marie (Lien Van de Kelder) die door Mathias (Peter Bulckaen) de dieperik in werd ingeduwd bracht heel wat teweeg. En dat beeld blijft ook bij de start van het nieuwe seizoen op maandag 26 augustus nog nazinderen. Heeft Mathias een moord op zijn geweten? En wordt Stefanie (Jasmijn Van Hoof) het tweede slachtoffer van de seizoensfinale? De kijker komt het snel te weten.

Het nieuwe 'Familie'-seizoen wordt naar goede gewoonte ingezet met een dubbele dosis spanning, drama en intriges. De extra lange startaflevering pikt in waar de seizoensfinale is geëindigd en toont ook hoe het de personages 2 maanden later vergaat. Mathias voelt de grond onder zijn voeten wegzakken na de dood van Marie. Ook Lars (Kürt Rogiers) en Veronique (Sandrine André) blijven in shock achter. Welke gevolgen heeft Mathias' impulsieve daad? En sleurt hij Lars en Veronique mee de dieperik in?

Ook Stefanie zweet het uit nu ze in handen is gevallen van pyromaan Elias (Ian Thomas). Sinds ze zijn geheim heeft ontdekt, lijkt haar lot bezegeld. Elias hield Stefanie gevangen in een loods en overgoot haar met benzine. Hij ziet maar één uitweg: zijn enige getuige uitschakelen. Steekt hij het vuur aan de lont?

Tussen Guido (Vincent Banic) en Emma (Bab Buelens) liep de temperatuur eveneens hoog op. Emma liet hem op de dag van hun huwelijk in de steek en vertrok met haar minnaar Lucas (Tom Viaene) en dochters Mila en Milou naar Afrika. Guido reisde zijn meisjes in de seizoensfinale achterna en achter gesloten deuren liepen de gemoederen hoog op. Maar met welk resultaat? In afwachting van de spannende nieuwe afleveringen wordt het geheugen van de kijker nog eens opgefrist met een heruitzending van de seizoensfinale. Die is te zien op zondag 25 augustus om 19.55 uur bij VTM.

Nieuw seizoen 'Familie', maandag 26 augustus om 20.00 uur op VTM.

Bron: DPG Media

Maskers vallen af in de beklijvende seizoensfinale van 'Familie' (27/06/2019)

Familie 6428 011

Na enkele bloedhete dagen belooft de temperatuur in de Vlaamse huiskamers op vrijdag 28 juni nog enkele graden hoger op te lopen.

Dat heeft alles te maken met de spannende seizoensfinale van 'Familie', die dan op de kijkers wordt afgevuurd. In de extra lange slotaflevering staan enkele potjes op het punt om over te koken, zoals dat van Guido (Vincent Banic), Iris (Marianne Devriese) en Marie (Lien Van de Kelder). Ook de beruchte pyromaan zorgt voor suspense en daar dreigt Stefanie (Jasmijn Van Hoof) het slachtoffer van te worden.

Iris zit Marie al wekenlang op de hielen en wil haar laten boeten voor de moord op haar tweelingzus Evy. In de donderdagaflevering drong ze het huis van Marie en Mathias (Peter Bulckaen) in Frankrijk binnen en ontdekte ze dat Veroniques kleinzoon Kasper leeft. Iris ontvoerde de baby en is onderweg naar Veronique (Sandrine André) en Lars (Kürt Rogiers) in Cap Blanc-Nez. Daar dreigt de situatie helemaal uit de hand te lopen, want Marie is niet van plan haar pasgeboren zoon zomaar uit handen te geven

Tussen Stefanie en Elias (Ian Thomas) is de vonk eindelijk overgeslagen en dat resulteerde in een passionele kus. In de seizoensfinale hangen er echter donkere wolken boven het kersverse koppel. De pyromaan die hun auto's in vlammen liet opgaan, zorgt namelijk voor extra vuurwerk. En het blijft niet bij auto's, want de brandstichter richt zijn pijlen op Stefanie. Wie is verantwoordelijk voor de vlammenzee? En wat is de pyromaan met haar van plan? De maskers vallen af...

Terwijl zijn dochter doodsangsten uitstaat, breekt voor de nietsvermoedende Benny (Roel Vanderstukken) het moment van de waarheid aan. Hij zette samen met Robyn (Jits Van Belle) een benefiet op poten ten voordele van Rikske (Toots Vanderstukken), die de ziekte van Duchenne heeft. Benny beloofde zijn publiek een exclusief optreden van Willy Sommers, maar die lijkt toch zijn kat te sturen. Patrick (Ludo Hellinx) houdt zijn hart vast wanneer hij het plan B van Benny hoort.

Ook Guido loopt op de toppen van zijn tenen, sinds hij te horen kreeg wat zijn verloofde Emma (Bab Buelens) hem heeft aangedaan. Zij ging er op de dag van hun huwelijk vandoor met Lucas (Tom Viaene) en de kinderen. Emma vluchtte naar Afrika, maar kan zich daar niet langer verstoppen. Guido wil de confrontatie aangaan en zet alles op alles om zijn gezin te vinden.

'Familie' (seizoensfinale!), vrijdag 28 juni om 20.40 uur op VTM.

Nieuwe webserie 'Spoorloos' tijdens de zomer
De seizoensfinale speelt zich voor een groot deel af in het idyllische decor van Cap Blanc-Nez, waar Veronique en Lars van wat quality time genieten. De rit daarnaartoe is er één met onverwachte hindernissen. Veronique en Lars blikken onderweg terug op een ingrijpende gebeurtenis uit hu jeugd, die hun leven toen omgooide. Dat verhaal wordt uit de doeken gedaan in de webreeks 'Spoorloos '88', die meteen na de seizoensfinale van start gaat met een dubbelaflevering. Nadien volgt er elke weekdag om 12.00 uur een nieuwe korte aflevering op vtm.be en VTM GO.

'Spoorloos '88' neemt de kijkers mee naar een warme zomer in de jaren 80. Wanneer zijn babyzusje Amelie door zijn schuld spoorloos verdwijnt uit haar bedje in de tuin, belandt Lars in een ware nachtmerrie. Alles wijst op ontvoering. Samen met zijn buurmeisje Veronique, die stiekem smoorverliefd op hem is, zet Lars de achtervolging in en probeert hij de dader op te sporen. Acteurs Tijmen Van Damme (17) en Bloeme Feyaerts (16) gaan meer dan 30 jaar terug in de tijd en geven gestalte aan de jonge Lars en Veronique. Verder zijn er ook nog gastrollen weggelegd voor Brik Van Dyck, Peter Gorissen, Elisa Bundervoet en Ina De Winne. Spoorloos in de hele zomer lang te volgen via vtm.be en VTM GO.

Bron: DPG Media

Webserie flitst 'Familie'-fans naar 1988 en daar is te zien hoe babyontvoering Veronique en Lars dichter bij elkaar bracht (3/6/2019)

763zeb

De tot op heden onbeantwoorde, prangende vraag waar en wanneer Veronique en Lars voor het eerst wat hadden met elkaar, wordt deze zomer eindelijk beantwoord. In 'Spoorloos '88', de nieuwste en intussen al zevende webserie van 'Familie', krijgen we te zien hoe de twee na een drama in 1988 naar elkaar toegroeiden.

'Spoorloos '88' moet, na het losbollige 'Tour de Zjef' van vorige zomer, opnieuw een spannende webserie worden: een zoektocht vol verrassende wendingen en ontluikende romantiek die de 'Familie'-fans na de seizoensfinale op vrijdag 28 juni moet warm maken voor het nieuwe seizoen, dat wellicht al start op maandag 26 augustus. De rode draad door de reeks is het verhaal van Lars en Veronique die zelf vertellen wat er in 1988 met hen is gebeurd. "Wij vertellen over onze jeugd, maar eigenlijk ziet de kijker via flashbacks de jonge Veronique en Lars aan het werk", vertelt Kürt Rogiers. De 1988-versie van het duo wordt respectievelijk vertolkt door Tijmen Van Damme en Bloeme Feyaerts, beiden student aan Dé Kunsthumaniora. Opvallend detail: Bloeme is de dochter van creative producer Wim Feyaerts. "Bloeme straalt perfect het ondeugende en stoere van Veronique uit. Ze moest wel haar haren laten verven om de rosse kleur te benadrukken", lacht actrice Sandrine André.

De opnames van de webreeks zijn inmiddels al volledig afgerond. "Het waren beslist spannende opnames", zegt Kürt. "Voor de crew, maar ook voor rekwisiteurs en decorbouwers. Iedereen moest er rekening mee houden dat het verhaal zich eind jaren tachtig afspeelt. Dat had zo zijn gevolgen voor de auto’s waarmee gereden werd, de huizen waar we verbleven, de kledij en zelfs de walkman waar Veronique mee rondloopt."

‘Familie’-acteur Felix Jamaels (Jelle) verlaat de reeks na anderhalf jaar (15/5/2019)

Familie 6408 004

Felix Jamaels stopt als Jelle Van den Bossche in de VTM-soap 'Familie'. Dat maakte Jef De Smedt, die Jan vertolkt in de reeks, zonet bekend op Instagram. VTM bevestigt het vertrek aan onze redactie. "Felix neemt afscheid om zich op zijn studies te focussen", klinkt het. De jonge acteur heeft er ondertussen zijn laatste draaidag opzitten, maar het is nog niet duidelijk wanneer hij voor het laatst op het scherm te zien zal zijn.

De 'Familie'-personages Cédric en Jelle kregen respectievelijk eind 2017 en begin 2018 een nieuw gezicht. Nadat acteurs Bas Van Weert en Jens Gruyaert zelf besloten hadden om de reeks te verlaten, stelden tal van kandidaten met een passie voor acteren zich kandidaat om in hun voetsporen te treden. Yanni Bourguignon en Felix Jamaels werden als nieuwe talenten binnengehaald om hen te vervangen.

De toen 16-jarige Felix Jamaels uit Dilbeek kruipt sinds 16 januari 2018 in de huid van Jelle. Vandaag was het zijn laatste draaidag. Wanneer zijn afscheid uitgezonden zal worden, is nog niet geweten. Het is momenteel ook nog niet bekend of zijn personage zal verdwijnen. De kans bestaat dat men weer op zoek zal gaan naar een nieuwe acteur om de rol te vertolken. "Op dit moment is er geen vervanger voor de rol van Jelle. Of die er nog komt, wordt de komende tijd bekeken", laat VTM in een reactie weten aan onze redactie. Yanni Bourguignon blijft ondertussen wel gewoon meespelen in de reeks.

Elf jaar na ontslag uit 'Thuis' duikt oude bekende op in 'Familie' (5/2/2019)

7636454

Van een onverwachte tv-comeback gesproken. Elf jaar nadat de scenaristen Marie uit 'Thuis' wegschreven, is het tijd voor Patsy Van der Meeren (43) op terug te keren naar de Vlaamse soapwereld. Maar dat doet ze niet bij de serie waar het allemaal begon, maar wel bij de concurrentie: als poetsvrouw in 'Familie'. Dat schrijft Dag Allemaal.

Elf jaar na ontslag uit 'Thuis' duikt oude bekende op in 'Familie'

"Vind maar eens werk na jaren hetzelfde personage te hebben gespeeld, dat was verdomd moeilijk", zegt de actrice, die van 1998 tot 2008 bekend raakte als Marie De Ruyter-Van Goethem in Thuis. Toen ze na dertien seizoenen Luc plots in de steek liet, was het spel uit voor de actrice. "Ik kon daar niet mee lachen. Maar de verhaallijn was op en dus moest ik vertrekken."

Tot nu. De eerste lezingen voor Patsy Van der Meeren zijn gepasseerd en in april zal ze opnieuw in een soap opduiken. In Familie zal ze de tegenhanger worden van Nancy uit Thuis, als poetsvrouw Gloria van Fashion. "Een beetje gezonde concurrentie kan geen kwaad, hé", lacht ze. "Ze is een flamboyante vrouw met het hart op de tong. Ze zegt altijd tegen iedereen haar gedacht. Ik heb er zin in!"

Ian Thomas wordt gegeerde ingenieur in 'Familie' (22/01/2019)

IanThomas Elias

'Familie' verwelkomt binnenkort nieuw, jong bloed. Zanger en acteur Ian Thomas vervoegt de cast als Elias Van Wilder, een vlotte ingenieur die vooral de vrouwen zal weten te charmeren. Ian speelde in het verleden al mee in de VTMKZOOM-serie 'Kattenoog' en vertolkte als kind een gastrol in 'Spoed'. De rol van Elias wordt zijn eerste grote tv-rol, een nieuwe uitdaging waar hij geen seconde over twijfelde.

"Ik zei meteen volmondig 'ja' toen mij de vraag werd gesteld om de cast van 'Familie' te vervoegen", klinkt het bij een enthousiaste Ian. "Ik ben natuurlijk met de reeks opgegroeid en het lijkt me heel fijn om zo'n vlotte, optimistische kerel als Elias te spelen. De mannen zien hem niet zo graag, maar bij de vrouwen valt hij wel in de smaak. Dat zal nog voor vuurwerk zorgen (lacht). Ik voel me helemaal klaar voor dit nieuwe avontuur."

Elias, het personage van Ian, maakt nog dit voorjaar zijn intrede in 'Familie'. Hij neemt zijn intrek in het huis van Stefanie (Jasmijn Van Hoof) en vult daar de lege kamer van Evy (Marianne Devriese). Bij de dames valt de knappe ingenieur meteen in de smaak, het enthousiasme van Guido (Vincent Banic) en Quinten (Maxime De Winne) is echter ver te zoeken. Elias windt er geen doekjes om en richt zijn pijlen vooral op Stefanie. Gaat zij in op zijn avances of niet?

Langste cliffhanger ooit krijgt ontknoping: stak Veronique Amelie neer in 'Familie'? (04/01/2019)

Familie 6303 k 001

Heeft Veronique haar halfzus Amelie neergestoken? Of treft er toch iemand anders schuld? 'Familie' belooft vanavond eindelijk antwoorden in de midseasonfinale. "Sinds de zomer vragen ze me elke dag wanneer ik uit de gevangenis kom", zegt actrice Sandrine André lachend.

De rechtszaal is de arena van de extra lange episode van 'Familie' vanavond. "Het mysterie rond de steekpartij zal z'n ontknoping krijgen", zegt producer Wim Feyaerts. "Was het Veronique, Marie-Rose of iemand anders? De kijker komt de echte dader te weten. De details krijgen ze maandag. Maar de aflevering is meer dan dat. Vereecken, de man die Niko (Jo Hens) als kind terroriseerde en misbruikte, duikt weer op. Na een kleine schermutseling zien we de man levenloos liggen. Is Niko daar schuldig aan of niet?"

"Veronique kreeg het al vaak te verduren, maar de gevangenisscènes waren best heftig", blikt actrice Sandrine André terug. "Mensen vergeten vaak dat er ook veel fysieke inspanningen bij komen kijken. Het gevangenisdecor was bovendien het eerste dat stond opgesteld in onze nieuwe studio in Lint. Terwijl de rest van de cast nog in Boortmeerbeek draaide, zat ik met dat hele decor in de voorts lege studio."

Persoonlijk verhaal
Van alle seizoensfinales is dit de cliffhanger die het langst is blijven doorlopen in de reeks. "De zoektocht naar de moordenaar van June (Katrien De Becker) sleepte destijds 2,5 maand aan", zegt Feyaerts. "Of vier maanden te lang is? Voor sommige kijkers misschien wel. Maar deze verhaallijn is meer geweest dan wachten op het proces. We wilden ook het persoonlijke verhaal van Veronique vertellen, de zakenvrouw met standing die plots in de gevangenis zit. We wilden dat danig uitspitten, en daarvoor hadden we tijd nodig."

Voor André hadden de gevangenisscènes alvast één groot voordeel. "Ik was op een kwartier klaar om naar de set te gaan. Terwijl mijn personage normaal een volledig uur aan make-up en kapper kwijt is. Nu moest net de vermoeidheid geaccentueerd worden. Maar als ik 's avonds nog naar een feest moest, moest ik er wel op letten m'n gezicht bij te werken, ander zouden mensen denken dat ik ziek was." (lacht)

Voor de opnames van het proces trokken cast en crew naar Leuven. "Naar de rechtbank van eerste aanleg. De eerste draaidag schakelden we honderd figuranten in, de andere dagen hadden we er nog eens vijftig nodig. Mede dankzij hen konden we dit realiseren. Dit is niet iets dat je elke week kan organiseren, maar het was al een tijd onze droom om nog eens zo'n groot proces in beeld te brengen."

Doosje pralines
Ongeacht de uitslag op het proces blijft Veronique een belangrijk personage. Ze is een Van den Bossche en mag niet ontbreken in de reeks. "Of ik weer verlang naar eenvoudige keukentafelscènes? Voor mij hoeft het niet altijd zo'n dramatisch gedoe te zijn", zegt André. "In de gevangenis was er een scène waarbij Lars een doosje pralines als kerstcadeau kwam geven. Een heel simpele scène, maar ook dat vond ik super om te spelen."

Het was eind 2016 dat 'Familie' een midseasonfinale introduceerde. Destijds was dat de terugkeer van Bart Van den Bossche (Chris Van Tongelen), en vorig jaar werd zelfs Karel Deruwe ingeschakeld. "Die midseasonfinale is niet alleen voor de kijker tof. De makers en de acteurs kunnen ook naar een punt toewerken. Elke keer steken we verrassingen en onverwachte plotwendingen in die aflevering", besluit Feyaerts. "Ondertussen werken we al volop aan de seizoensfinale voor juni, die spectaculair gaat worden."

Bron: Nieuwsblad.be

Welk vonnis hangt Veronique boven het hoofd in 'Familie'? (03/01/2019)

Familie 6303 k 004

Het ziet er niet goed uit voor Veronique Van den Bossche (Sandrine André). Haar proces voor de moordpoging op op Amelie (Erika Van Tielen) is woensdag gestart in 'Familie' en de eerste getuigenissen lijken haar zuur op te breken.

Dat het mysterie rond de steekpartij zijn ontknoping nadert, voelen de kijkers aan de spanning die alsmaar toeneemt. In de onthullende midseizoensfinale op vrijdag 4 januari vallen alle puzzelstukken samen. Wat is er exact gebeurd in het huis van Veronique? En welk vonnis hangt haar boven het hoofd?

In de extra lange midseizoensfinale verzamelt de familie om de laatste getuigenissen op het proces bij te wonen. Terwijl de emoties daar hoog oplopen, voert Lars (Kürt Rogiers) een race tegen de klok om zijn grote liefde Veronique vrij te krijgen. Hij is er rotsvast van overtuigd dat zijn ex Marie (Lien Van de Kelder) Amelie heeft neergestoken om de schuld in de schoenen van haar liefdesrivale te schuiven. Samen met Hanne (Margot Hallemans) bekijkt Lars de laatste opties om de schuld van Marie, en de onschuld van Veronique, te bewijzen. Maar slaagt hij daar ook in? En komt zijn onderzoek nog op tijd?

Ook Marie-Rose De Putter (Martine Jonckheere) wierp zich de laatste weken op als hoofdverdachte in de zaak. Deze week zagen kijkers nog in een flashback hoe ze op de plaats delict het bebloede mes op de grond gooide en in paniek wegvluchtte. Ook haar verdachte zwijgdeals met getuige Marnix (Kristof Coenen) riepen vraagtekens op. Wat is er precies gebeurd? Marie-Rose lijkt alleszins geen uitweg meer te vinden voor het geheim dat ze met zich meedraagt.

Maar niet alleen het proces van Veronique brengt de kijkers vrijdag naar het puntje van hun stoel. Ook Niko (Jo Hens) zorgt onverwacht voor spanning. In de donderdagaflevering kreeg hij opnieuw bezoek van Vereecken (Peter Van Gucht), de man die hem als kind misbruikte en terroriseerde. Alles wijst erop dat Vereecken nu de stoppen van Niko heeft doen doorslaan, want de man bleef na een schermutseling tussen beiden kennelijk levenloos achter. Komt Niko daarmee in nauwe schoentjes te zitten?

'Familie' (midseizoensfinale!), vrijdag 4 januari om 20.00 uur op VTM.

Bron: Medialaan

Vermoorde Evy duikt weer op in nieuwe webserie van 'Familie' (21/12/2018)

Familie webserie koorts 003

Net als vorig jaar trakteert 'Familie' haar fans ook deze kerst op een nieuwe webreeks. 'Koorts' zal de kijker vooral doen griezelen, want de vermoorde Evy (Marianne Devriese) duikt er onverwacht op. Ook de midseizoensfinale zal voor extra spanning zorgen: op 4 januari zal eindelijk te zien zijn wie Amelie (Erika Van Tielen) heeft neergestoken.

Het wordt stilaan een traditie bij 'Familie' om ook tijdens de winterdagen extra uit te pakken. Dit jaar doet de VTM-soap dat met een midseizoensfinale én een nieuwe webserie. Vorig jaar draaide de webisode 'Loft Lars' rond het personage van Kürt Rogiers. Lars werd toen na een passionele nacht met één van zijn scharrels op een mysterieuze manier gegijzeld op zijn loft. Ex-Miss België Ellen Petri was er zijn tegenspeelster.

"Die webserie was een groot succes met meer dan 1 miljoen views", vertelt Wim Feyaerts, creative producer bij 'Familie'. "Vandaar dat we dit jaar zeker een nieuwe winterreeks wilden. Deze keer duiken we in het hoofd van Marie. Het getormenteerde personage van Lien Van de Kelder ging een tweetal weken geleden door het lint tijdens haar ruzie met Evy. Die liep zo uit de hand dat Marie Evy zelfs wurgde. De kijker heeft nog niet gezien wat Marie met het lijk gedaan heeft, maar Evy is wel degelijk dood. Dat wordt één van de volgende dagen op tv duidelijk, wanneer het dode lichaam alsnog ontdekt wordt. In de nieuwe minireeks tonen we hoe de doodsstrijd van Evy in het hoofd van Marie blijft rondspoken en hoe haar knagende geweten voor nachtmerries blijft zorgen. 'Koorts' start wanneer Marie badend in het zweet wakker wordt en opgelucht is dat de zoveelste nachtmerrie weer voorbij is. Maar dan duikt Evy op. De vraag die de kijker en Marie zich doorheen de minithriller blijven stellen, is dan ook of dit nu een miraculeuze verrijzenis is of een ijldroom uit schuldgevoel is."

Voor actrice Lien Van de Kelder waren de opnames van 'Koorts' geen lachertje. "Soms was het op de set echt geschift", zegt ze. "Een trip van grote emoties, maar heel uitdagend om te spelen. Sommige opnames vonden in de vroege ochtend plaats in een donker en mistig bos. Drie kousenbroeken en een boel warmteplakkers deden gelukkig wonderen. Maar de regisseur is erin geslaagd om de webreeks bij momenten écht creepy te maken."

Proces Veronique
'Koorts' telt negen afleveringen van zo'n drie minuten, die vanaf kerstdag enkel online te zien zijn op vtm.be en in de VTM-app. "We willen onze vaste fans natuurlijk niet straffen als ze die webserie niet kunnen volgen", gaat Feyaerts verder. "Vandaar dat de gewone afleveringen van 'Familie' niet voortbouwen op wat er in de webserie te zien is."

Maar ook in de tv-serie, die ook gewoon doorloopt, is er voldoende spanning. "Op woensdag 2 januari start op tv het proces van Veronique. Zij zit op dit moment nog in de cel op verdenking van moord op Amelie. Tijdens het proces zal duidelijk worden of dat terecht is. In de midseizoensfinale op vrijdag 4 januari krijgt de kijker aan de hand van flashbacks te zien wat er zich eind juni, tijdens de vorige seizoensfinale, precies heeft afgespeeld in de keuken van Veronique. En dus ook wie de agressor is die Amelie heeft neergestoken."

'Koorts' is van dinsdag 25 december tot en met woensdag 2 januari te volgen op vtm.be en de VTM-app.

Bron: HLN.be

'Sarah-Lynn Clerckx stapt uit ‘Familie’: “Iemand anders Louise zien spelen, zou echt pijn doen” (27/11/2018)

Familie portret2017 louise 01

Soapfans zagen haar als Louise opgroeien op tv, maar na veertien jaar verlaat Sarah-Lynn Clerckx (19) ‘Familie’. De lange draaidagen combineren met haar studies is niet meer mogelijk. En zo is 2018 een heftig jaar voor Sarah-Lynn, die ook de scheiding van haar ouders moest verwerken. “Het was moeilijk om dat te accepteren, maar intussen heb ik het een plaats gegeven”, zegt ze in Dag Allemaal.

Vrijdag zien we Louise op wereldreis vertrekken, omdat ze het allemaal even niet meer zo goed weet, en wat dingen op een rijtje wil zetten. “In de weken daarna komt ze nog wel een paar keer skypend in beeld, maar daarna is het gedaan”, aldus Sarah-Lynn.

Hoe moeilijk is het om Louise na al die jaren los te laten? De laatste draaidag was heel lastig voor mij. De slotscène was net degene waarin Louise vertrekt, en ik moest de hele tijd mijn tranen bedwingen. Maar daarna heb ik alles losgelaten en eens flink gehuild. Beseffen dat ik al die mensen met wie ik ben opgegroeid niet meer ga terugzien, is heel moeilijk.

De collega’s zijn je toch komen ­troosten? Ja, ik heb een boeketje bloemen gekregen en een fles cava. Heel lief.

Jij móest niet weg uit ‘Familie’, hé? Nee, ik heb het zélf gevraagd omdat het te druk aan het worden is met mijn studies communicatiewetenschappen. Ik was dikwijls niet beschikbaar omdat ik moest blokken voor mijn examens of ander schoolwerk had, en dus werd het aandeel van Louise kleiner. Toen dacht ik: ik vind het superleuk om bij ‘Familie’ te draaien, maar eigenlijk lukt het me niet meer om dat te combineren, dus ik zou me beter eerst een jaar of drie op mijn studies focussen. En daarna zien we wel wat er verder gebeurt.

Bron: HLN

'Familie' gaat weekend in met grote brand en hartstochtelijke kus (26/10/2018)

Familie 6253 k na 007
Na de verrassende kus van Cédric (Yanni Bourguignon) en Marie (Lien Van de Kelder) vorige vrijdag, eindigde ook de 'Familie'-aflevering van deze vrijdag met een spannende cliffhanger.

De kijkers merkten het de voorbije dagen al: de koelkast in de Foodbar is defect en maakt een vreemd geluid. Nog voor de nodige herstelling kan doorgaan, brengt het defect rampzalige gevolgen met zich mee. Vrijdag vatte de koelkast namelijk vuur en brak er een grote brand uit in de Foodbar. Een brand waar Emma Verdonck (Bab Buelens) het slachtoffer van dreigt te worden. Zij zit opgesloten en bezwijkt onder de immense rookontwikkeling. Hoe loopt dit af?

Tegelijk zagen de 'Familie'-kijkers de relatie tussen Cédric en Marie nog een stapje verder gaan. Hoewel Marie had besloten dat de kus van vorige week een vergissing was, gaf ze zich nu toch helemaal over aan de jongere Cédric. Zijn haar gevoelens oprecht? Of in het een volgende zet in haar masterplan?

Bron: Medialaan

Trudy verlaat vanavond na 20 jaar ‘Familie’: “Dit was niet mijn eigen keuze” (19/10/2018)

TrudyS28

Na 20 jaar verdwijnt Trudy deze avond uit ‘Familie’. Het personage van Silvia Claes (42) pakt haar koffers en vliegt haar partner Bart in Dubai achterna. De actrice moet op zoek naar ander werk. Met lichte tegenzin, want: “Dit was niet mijn eigen keuze.”

Ondanks haar lange staat van dienst is de exit van Trudy geen grote verrassing voor de trouwe soapkijkers. Ze verdween al eens een tijdje uit het verhaal en sinds haar terugkeer uit Los Angeles leek ze het personage op overschot, want ze had nog amper grote verhaallijnen en tegenspelers. Haar huis werd leger en leger: haar partner Bart werkt in Dubai, haar dochter Louise wil op kot, haar stiefzoon Jelle zit op internaat en haar ex Peter wil verhuizen. Wat bond Trudy nog aan de Van den Bossches? Niks meer.

“Zelf zou ik deze stap nooit hebben gezet”, zegt Silvia. “Het zijn de scenaristen die beslist hebben om Trudy uit de reeks te schrijven. Haar verhaal was volgens hen op. De laatste jaren stond mijn rol al op een lager pitje, dus ik voelde het wel ergens aankomen. Al hoopte ik dat ze Trudy toch opnieuw een boost zouden geven, want ze blijft een leuk personage waar je veel kanten mee op kan gaan. Als acteur weet ik dat de kans behoorlijk klein is om een bepaalde rol je hele leven te spelen. Twee decennia lang in de huid van Trudy mogen kruipen is dus al niet slecht. Ik kan afscheid nemen doorgaans goed relativeren. Er zijn dus geen traantjes gevloeid.”

Loopbaanbegeleiding

Eén troost voor de actrice: haar personage sterft niet. “Natuurlijk is dit fijner zo. Omdat Trudy naar het buitenland vertrekt, blijft alles mogelijk. Het is dus niet uitgesloten dat Trudy nog eens terugkomt, als dat past binnen een verhaallijn. We zien wel. Ik sta voor alles open en ben benieuwd wat de toekomst brengt. Ik zit nu in loopbaanbegeleiding om uit te zoeken wat er nog allemaal bij mij past. Naast acteren heb ik nog heel wat andere interesses. In het verleden gaf ik al eens workshops poëzie aan jongeren en dat beviel me wel. Ik ben nog aan het uitzoeken wat ik wil en kan doen. Een hoofdstuk afsluiten is altijd wennen, maar het is ook een goede gelegenheid om nieuwe kansen te krijgen. Vroeger had ik ontzettend veel schrik dat ik het acteren te veel zou missen, maar nu kan ik het moeilijk inschatten. Ik ben ook iemand die van zekerheid houdt. Misschien omdat ik een kind heb, anders zou ik als actrice wel een zwerversbestaan kunnen leiden.”

De hel breekt los voor Veronique: stak zij haar halfzus Amelie neer? (24/08/2018)

Familie 6209 k 001
Een neergestoken Amelie (Erika Van Tielen), een verwarde Veronique (Sandrine André) en een bebloed mes naast haar. Dat slotbeeld van de seizoensfinale vas voor de bijna 800.000 'Familie'-kijkers (live +7) een onverwachte wending van formaat.

Wat is er na de uitstap van de halfzussen gebeurd? Ontaardde een pittige discussie in een bloederige steekpartij? En wijzen alle sporen ook écht in de richting van Veronique? Dat onthult het 28ste seizoen, dat op maandag 27 augustus start met een emotionele dubbelaflevering. Die pikt rechtstreek in op de gebeurtenissen in de seizoensfinale. Op dinsdag 28 augustus springt 'Familie' 2 maanden verder in de tijd en gaan de afleveringen verder in real time.

In de startaflevering van het nieuwe seizoen breekt de hel pas echt los voor Veronique, wanneer ze ontwaakt naast het toegetakelde lichaam van Amelie. Volledig in paniek en zich niets meer herinnerend van wat er die bewust nacht is gebeurd, zoekt ze hulp bij haar broer Peter (Gunther Levi). Ze neemt bovendien een beslissing die heel wat risico's inhoudt. Wat zijn de gevolgen voor Veronique? Hoe reageert Lars (Kürt Rogiers), nu hij haar net zijn liefde had verklaard? En hoe erg is Amelie eraan toe?

Ook andere onopgeloste vraagstukken uit de seizoensfinale krijgen een antwoord. De kijkers komen te weten hoe Emma's (Bab Buelens) zoektocht naar de kleine Milou afloopt, nadat het meisje ongemerkt uit haar auto verdween. En raakt Emma zelf nog levend uit het water, waarin ze naar de bodem leek te zinken? Ten slotte is er ook nog Stan (Kristof Verhassel). Hoe loopt het verhaal af voor hem, nadat hij door het schot van Evy (Marianne Devriese) werd weggedragen met de ziekenwagen?

Nieuwe verhalen met nieuwe gezichten
Al van bij de start van het 28ste seizoen maken ook enkele nieuwe gezichten hun intrede. Op dinsdag 28 augustus maakt de kijker kennis met Michiel, een gastrol voor Frank Boddin. Michiel is een oude kennis van Niko (Jo Hens), die hem opzoekt in de brouwerij. Mieke (Caroline Maes) merkt al snel dat de twee een verleden delen, waar ze allebei nogal mysterieus over doen. Daarnaast maakt Veronique in de eerste 'Familie'-week kennis met Vicky, gespeeld door Tania Poppe. Vicky is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, zo blijkt al snel. Tenslotte krijgt ook David Cantens een langlopende gastrol als Jonas Versteven. Jonas is de zoon van Jenny (Hilde Van Haesendonck) en de broer van Robyn (Jits Van Belle). Ook hij heeft een verleden dat hem parten speelt. Wanneer Jonas op donderdag 30 augustus voorwaardelijk vrijkomt uit de gevangenis, klopt hij bij zijn moeder aan. Maar zal zijn familie hem opnieuw in de armen sluiten?

In afwachting van de spannende nieuwe afleveringen, wordt het geheugen van de kijker nog eens opgefrist met een heruitzending van de seizoensfinale. Die is te zien op zondag 26 augustus om 19.55 uur.

'Familie', vanaf 27 augustus weer van maandag tot vrijdag om 20.00 uur bij VTM.

Bron: Medialaan

'De bomma' over ouder worden en de enige afspraak rond haar personage (18/08/2018)

Familie portret2017 anna 01
Ze speelt al sinds het prille begin 'de bomma' in 'Familie', maar toch schrok Annie Geeraerts van de 92 kaarsjes die eerder deze maand op de taart stonden. "Plots is die leeftijd daar", lacht ze. Anderzijds speelt dat getal geen rol, vindt ze. "Het is een cliché, maar het belangrijkste is dat je gezond bent. En op wat ouderdomskwaaltjes na, mag ik absoluut niet klagen." En de rol van de bomma? Daar staat nog lang geen streep onder.

Annie woont nog steeds zelfstandig in een statig rijhuis in Deurne. Wanneer we daar aanbellen, weerklinkt een opvallend luide bel. Een schril contrast met de dame die de deur opent: een bijna verlegen Annie leidt ons de woonkamer binnen. En het valt meteen op hoe netjes alles erbij ligt. "Naast 'Familie' is het huishouden mijn voornaamste bezigheid", verklaart ze wanneer ze onze blik ziet rondgaan.

De meeste 92-jarigen genieten van een rustige oude dag, maar jij blijft in de weer als 'Anna Dierckx' in 'Familie'
"Ach, zoveel is dat niet meer hoor. 'Familie' is eerder iets om wat bezig te blijven. Maar dat betekent niet dat ik het niet graag meer doe. 'Familie' is een belangrijk deel van mijn leven. Dat ik steeds minder lijnen tekst heb en het feit dat de draaidagen eerder beperkt zijn, heeft vooral met de verhaallijnen te maken. Het heeft dus niet zozeer te maken met dat ik het niet meer aan zou kunnen en om minder werk gevraagd heb. Pas op, ik heb wel last van enkele kwaaltjes. Vooral mijn knieën spelen me parten - trappen kan ik niet meer doen. Nu, de rol van Anna en Albert (haar echtgenoot in de soap, red.) is ook stelselmatig kleiner geworden. Momenteel zit mijn personage in een rusthuis en daar gebeurt nu ook weer niet zoveel, hé."

Maar jij woont nog altijd zelfstandig en kan dus vergelijken. Wat verkies je?
"Daar moet ik geen seconde over nadenken. Mijn eigen huis, absoluut! Zo'n rusthuis is niets voor mij. We hebben onze scènes in verschillende rusthuizen opgenomen en hoewel die mensen daar ongetwijfeld erg goed verzorgd worden, vind ik het toch sukkelaars, hoor. Als je daar elke dag moet zitten... Pas op, soms kan je niet anders. Niet iedereen kiest eervoor om in een rusthuis te gaan wonen. Ik heb dat ook elke keer beseft na de opnames: hoeveel geluk ik wel niet heb dat ik nog in mijn eigen huis kan wonen. De enige angst die ik heb, is dement worden. Bij mijn moeder is het op haar 80ste gebeurd. Een vreselijke ziekte... Maar goed, ik ben de 80 nu al even voorbij en mijn geheugen werkt nog erg goed - al durf ik soms wel wat namen te vergeten."

Even terug naar 'Familie'. Je bent er samen met Jef De Smedt al sinds het begin bij, maar het was niet de bedoeling dat je nog altijd een rol zou vertolken?
"Toen ik gevraagd werd voor de rol van Anna, kreeg ik aanvankelijk een contract voor drie maanden. Op dat moment was zoiets ongezien in de televisiewereld. Achteraf hoorde ik dat mijn rol aanvankelijk eerder beperkt was. Maar omdat Anna zo goed onthaald werd bij het publiek, kon ik blijven. En nu zit ik er nog. (lacht) Ik wil ook doorgaan zolang ik kan. Op een dag stopt, het daar ben ik me van bewust. Hoe dat zal gaan, dat weet ik niet. Waarschijnlijk zal Anna gewoon sterven. Ik heb wel afgesproken met de schrijvers dat ik mezelf niet opgebaard wil zien liggen. Voor de rest mogen ze mijn einde kiezen. (lacht)"

Heb je wel eens gedacht aan stoppen?
"In 2007 is mijn echtgenoot Rene overleden na een lange ziekte. Tijdens die periode heb ik wel eens gedacht dat het misschien beter was om te stoppen. Maar 'Familie' heeft er wel voor gezorgd dat ik die periode door ben gekomen. Ik ben ervan overtuigd dat ik er zonder de reeks onderdoor zou zijn gegaan. 'Familie' is mijn redding geweest: ik kon even ontspannen en met nieuwe moed voor mijn man zorgen. Ik heb veel hulp gekregen van de productieploeg. Ze zorgden ervoor dat ik niet te laat moest blijven, ik werd opgehaald en er kon al eens iets verschoven worden in de planning. Rene steunde me trouwens ook altijd. Toen hij nog gezond was, bracht hij me altijd naar de studio's. En terwijl ik aan het opnemen was, las hij zijn krant in mijn loge."

Word je eigenlijk nog veel aangesproken op straat?
"Veel meer dan vroeger! Gek, hé? Hoe minder ik op televisie kom, hoe mensen me aanspreken. 'Ah, daar is de bomma', zeggen de dan. 'Nu zien we ze eens in het echt!' Vroeger deelde je handtekeningen uit, maar vandaag zijn dat vooral selfies geworden. Mij stoort dat niet, hoor. Het is dankzij die mensen dat wij al die jaren 'Familie' konden maken. En tegelijk is het een soort erkenning: wat je doet, wordt geapprecieerd. Vooral in West-Vlaanderen word ik veel aangesproken. Hoe dat komt, weet ik niet. Ooit heeft iemand zich zelfs verontschuldigd omdat hij naar 'Thuis' keek. Dat vond ik heel grappig. Iedereen moet doen wat hij of zij wil. En je moet je zeker niet verontschuldigen omdat je niet naar 'Familie' kijkt. (lacht)"

Bron: HLN.be

VTM licht tipje van de sluier op na seizoensfinale ‘Familie’: dit staat Véronique te wachten (11/08/2018)

Familie 6208 seizoensfinale embargo 003
De seizoensfinale van ‘Familie’ liet kijkers met een hele hoop vragen achter, maar gelukkig heeft VTM de korte inhoud van de eerstvolgende afleveringen al vrijgegeven. Zo krijgen fans al een idee over het verdere verloop van het verhaal.

Op 27 augustus gaat het nieuwe seizoen al van start. Uiteraard valt er weer héél wat op te helderen, dus de eerste aflevering wordt er meteen een dubbele. 

Wat we natuurlijk vooral willen weten: wie heeft Amélie neergestoken? Was het echt Véronique? Die laatste worstelt tijdens de eerste afleveringen zelf nog met die vraag, want ze kan zich niets meer herinneren. Ze is dan wel eindelijk een koppel met Lars, maar ook dat verloopt stroef.

Marie, de ex van Lars, heeft zo ook haar eigen plannen. Zij gaat achter Mathias aan en wint hem helemaal voor zich. 

Er duiken ook enkele nieuwe gezichten op, waaronder één oude bekende die zijn weg terugvindt naar Niko. Benny leert dan weer ene Jonas kennen, die in de buurt is komen wonen. 

Op de meest prangende vragen, zoals die over de afloop van het fiasco met Mila en Milou, krijgen we nog geen antwoord. En ook hoe Stan eraan toe is nadat hij werd neergeschoten, zal nog moeten blijken. 

Wie al deze opvallende wendingen gemist heeft kan de seizoensfinale nog eens herbekijken op 26 augustus om 20u00, om er daarna vanaf 27 augustus dagelijks weer in te vliegen. 

Bron: HLN.be

Herbert Bruynseels zet Familie op zijn kop (07/08/2018)

377781-d866cfe757705aeddd30ef18cefa9b5d
Opnieuw duikt een oude bekende op in de VTM-soap 'Familie'. Acteur en presentator Herbert Bruynseels stond de voorbije weken op de set voor een opmerkelijke gastrol die later ook een vervolg krijgt.

Bruynseels is een oude bekende voor de trouwe 'Familie'-kijkers. Jaren geleden speelde hij al de korte gastrol van Willy De Cock, het personage dat ervoor zorgde dat Mario Van de Caveye en Veronique Van den Bossche definitief uit elkaar gingen. Dat personage gaat hij echter niet opnieuw vertolken. 'Ik duik kort na de start van het nieuwe seizoen op als iemand die heel onverwacht het leven van een hoofdpersonage op zijn kop zal zetten', aldus Bruynseels. De opnames zijn al achter de rug, maar zijn nieuw personage keert later nog terug.

Herbert Bruynseels startte zijn carrière bij Studio Brussel. In de beginjaren van VTM was hij de presentator van het populaire showbizzmagazine 'Medialaan 1'. Later presenteerde hij ook jaren op Q-Music. Nadien maakte hij de overstap naar JOE.

Bron: TV Visie

David Cantens nieuw in 'Familie' (29/06/2018)

10613002 849393931770678 3380164098446298899 n-1-405x270
Na de zomer maakt David Cantens zijn opwachting in 'Familie'. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Cantens speelt Jonas, de broer van Robyn en zoon van Jenny. Zijn komst zal heel wat stof doen opwaaien.

Jonas belandde in het criminele milieu nadat de vader van hem en Robyn, en dus de man van Jenny, hen in de steek liet. Hij moest naar de gevangenis nadat zijn zus hem had aangegeven. Nu is hij vrijgekomen en omdat hij werk en een verblijfplaats moet hebben, komt hij aankloppen bij Jenny. En de terugkeer van 'de verloren zoon' gaan niet onopgemerkt voorbij.

David Cantens is als acteur al veel op tv te zien geweest. Zo acteerde hij in onder meer 'Zuidflank', 'Flikken', 'Amigo's' en 'Marsman'. Hij deed vorig jaar ook mee aan 'Steracteur Sterartiest' op Eén. In 'Familie' konden fans hem al twee keer aan het werk zien. Eén keer in 2006 en een laatste keer in 2010. Hoe lang Cantens deze keer in 'Familie' aan de slag zal blijven, is niet bekend. Hij duikt alleszins vrij snel na de zomerstop, in september, op.

Bron: Het Laatste Nieuws

Vrijdag extra lange seizoensfinale van 'Familie' (28/06/2018)

Familie 6208 seizoensfinale kranten 001
9 relatiebreuken, 10 ziekenhuisopnames, 5 doden. Dat is de voorlopige balans van het bewogen 27ste seizoen van 'Familie'. Cijfers die op een zucht van de seizoensfinale mogelijk nog oplopen.

Want wat is Stan van plan? Blijft Hanne voorgoed verlamd na haar aanrijding? Zoekt Stefanie het gevaar op in Nigeria? Houdt de relatie tussen Marie en Lars stand of woedt de passie terug op bij #larsique? Hoe ver gaat Emma in de strijd om haar dochters? En legt Lucas zich daar zomaar bij neer? Met deze vragen gaan de bijna 800.000 'Familie'-kijkers (live+uitgesteld) de extra lange slotaflevering van vrijdag 29 juni tegemoet.

Daarin komen enkele tikkende tijdbommen tot ontploffing. De voorbije weken zorgde de ziekelijke jaloezie van Stan (Kristof Verhassel) voor zijn ex Evy (Marianne Devriese) en Maarten (Michael Vroemans) al voor het nodige drama. Met de onverwachte aanrijding van Hanne (Margot Hallemans) tot gevolg. Bij kijkers rijst de vraag of de ontwerpster haar verlamde hand ooit nog zal kunnen gebruiken. Stan kocht in het grootste geheim een wapen en liet er geen twijfel over bestaan: hij is klaar voor actie. Ook Evy wil de kat niet langer uit de boom kijken. Ze lokt Stan uit zijn tent om de confrontatie aan te gaan. Maar wat is Stan van plan? Wie loopt gevaar? Evy gaat in de seizoensfinale recht op haar doel af.

De relatie van Emma (Bab Buelens) en Guido Van den Bossche (Vincent Banic) vertoont barsten sinds bekend raakte dat hun dochter Mila kort na de geboorte werd verwisseld met de kleine Milou. Mila's biologische papa Lucas Van Bellingen (Tom Viaene) is duidelijk: hij wil de kinderen wisselen en zijn eigen dochter opeisen. Guido denkt er niet aan om zijn gezin op te geven, terwijl Emma wil vechten voor béide meisjes. Hoe ver gaat ze in die strijd? Welke stappen onderneemt Lucas? En kunnen de brokken met Guido nog gelijmd worden? Het conflict komt tot een climax.

De strijd van vluchteling Ayo (Adams Mensah) lijkt al gestreden. Hij werd vorige week het land uitgewezen en teruggestuurd naar Nigeria. Stefanie (Jasmijn Van Hoof) geeft echter niet op en beloofde Ayo om hem te volgen. Op gevaar van eigen leven. Laat ze haar leven in België ook écht achter om bij hem te zijn? En wat doet dit nieuws met Benny (Roel Vanderstukken)?

Lars (Kürt Rogiers) ligt in de knoop met zijn gevoelens en vluchtte halsoverkop naar de Azoren om na te denken. Lang vertoefde hij daar niet alleen, want Veronique (Sandrine André) reisde hem achterna om te praten. In de aflevering van woensdag leek Lars echter de knoop te hebben doorgehakt. Hij haakte de telefoon onverbiddelijk in en verbrak zo voorgoed het contact met Veronique. Valt het doek definitief over #larsique? Heeft de relatie tussen Lars en Marie (Lien Van de Kelder) nog kans op slagen? En welke acties onderneemt Mathias (Peter Bulckaen), die nog steeds gevoelens heeft voor Veronique? De emoties laaien alleszins hoog op in het seizoensslot.

'Familie' gaat ook tijdens de zomer verder

Meteen na de extra spannende seizoensfinale op vrijdag 29 juni geeft Zjef (Jan Van den Bosch) de aftrap van de nieuwe webreeks 'Tour de Zjef'. Daarin neemt hij iedereen mee op een roadtrip waarin liefde, romantiek en warme familiebanden centraal staan. Zjef trekt er niet alleen op uit. Hij laat zich vergezellen door Rudi (Werner De Smedt), met wie hij vorig jaar in het huwelijksbootje stapte. Ook Lotte Stevens, Frank Hoelen en Bob De Moor, die in 'Familie' te zien als Zjefs vader Pierre, vertolken een gastrol. En dan is er nog de verrassende verschijning van Reinhilde Decleir, die voor het eerst met een gastrol in de reeks te zien is. 'Tour de Zjef' telt 35 korte afleveringen, die de hele zomer lang om 20.00 uur online te bekijken zijn. De reeks gaat na de seizoensfinale op vrijdag 29 juni meteen van start met een dubbelaflevering.

'Familie' (seizoensfinale!), vrijdag 29 juni om 20.35 uur bij VTM.

Dit zijn de eerste beelden van de seizoensfinale van ‘Familie’

Familie 6207 011
Hoe ver gaan Emma en Guido in de strijd om hun dochters? En wat is Lucas, de biologische vader van Mila, van plan? Herstelt Hanne van haar zware aanrijding? Neemt Stan alsnog wraak op Evy en Maarten? Worden Stefanie en Ayo definitief uit elkaar gerukt? En hoe evolueert de relatie tussen Lars, Marie, Véronique en Mathias?

Eén ding is zeker: er staan de ‘Familie’-kijkers nog twee ultraspannende weken te wachten. Op vrijdag 29 juni 2018 valt het doek over het 27ste seizoen. Dat gebeurt naar goede gewoonte met een knaller van een dubbelaflevering, die gevuld is met intriges, bloedstollende momenten en verrassende twists.

In de sneak peek die zopas werd verspreid lijken vooral de stoppen van Stan helemaal door te slaan. Maar wat is hij precies van plan? En op wie richt hij zijn pijlen?

Seizoensfinale van ‘Familie’, vrijdag 29 juni om 20.35 uur op VTM.

'Familie' verhuist

E031C061-D3DA-4F26-AA1F-2FDFAD96DAB8
Er verandert één en ander bij 'Familie'.

Eerder dit jaar raakte bekend dat de studio's van 'Familie' dit jaar van Boortmeerbeek naar Lint zullen verhuizen en die verhuis wordt steeds concreter. Op vrijdag 13 juli vinden de allerlaatste opnames in Boortmeerbeek plaats. Tijdens de daaropvolgende 5 weken zal er met man en macht gewerkt worden om alle decors en technische materialen van Boortmeerbeek naar Lint te verhuizen. Hoewel, we hebben uit goede bron vernomen dat niet elk decor in de toekomst nog te zien zal zijn in 'Familie'. De verhuis zorgt al een hele tijd voor de nodige stress en overuren. Vorige week werd er op een bepaalde dag zelfs tot bijna 23 uur 's avonds gedraaid en dat terwijl een draaidag normaal gezien al om 19.15 uur afloopt. Die overuren waren nodig omdat de opnames echt wel klaar moeten zijn voor de grote verhuis en om de continuïteit van 'Familie' op tv te garanderen. Vandaag vonden de allereerste opnames in Lint plaats. Er zal de komende 7 weken op twee locaties gedraaid worden. Enkele acteurs kregen vrijdag de kans om de nieuwe locatie te ontdekken, onder andere Gunther Levi had zijn eerste draaidag in de nieuwe studio's in Lint.

Bron: Showbizzsite.be

Wat was dat in ‘Familie’! Geen huwelijk, maar wel een knokpartij én een aanslag

Familie 6188 005
In ‘Familie’ ging het huwelijk van Stefanie met haar asielzoeker Ayo niet door. Maar de kijker kreeg er wel veel spektakel en suspense voor in de plaats. Daar zorgde niet alleen de vechtpartij met Ayo voor maar ook Stan. Bij zijn poging om Evy en Maarten met zijn wagen aan te rijden, maaide de dolgedraaide stalker de doodbrave Hanne zomaar van de baan.

Stan (Kristof Verhassel) kon niet verkroppen dat hij Evy (Marianne De Vriese) aan Maarten (Michael Vroemans) was verloren. De gedumpte lover was uit op wraak. Dat had de kijker al lang door. Maar dat hij daarvoor een aanslag zou plegen? Nee, dat was voor de kijker wel schrikken. Niet Evy en Maarten werden de slachtoffers van zijn onverwacht manoeuvre, wel Hanne. Zij, die het altijd met iedereen zo goed voor heeft! Op tv zag het ongeval er zeer spectaculair uit.

“We wilden de kijker verrassen en daar zijn we wel in geslaagd”, zegt actrice Margot Hallemans. “Dit zag niemand aankomen! Dit moet mijn meest spectaculaire scène van de laatste jaren zijn geweest. Tijdens de aanrijding werd Hanne gespeeld door een stuntvrouw. Ik had de scène graag zelf gespeeld om die kick eens te voelen. Maar contractueel mag dat niet. Ik heb daar geen training voor gevolgd. En dus heb ik de aanrijding vanop de zijlijn meegemaakt. Het resultaat oogde op tv spectaculair. Op de set leek het minder gevaarlijk. Logisch, want daar zie je ook hoe alles goed voorbereid en meermaals gerepeteerd wordt om perfect onder controle te houden. Dat het er op tv sneller en straffer uitziet, is natuurlijk de bedoeling. En dat is wonderwel gelukt. (lacht)”

Bron: HLN.be

Opgelet: 'Familie' verandert van uitzenduur

Familie 6191 002
Kijkers van ‘Familie’ die verbaasd zijn dat de bomma plots rood haar heeft of zich afvragen waarom Albert zich onverhoeds in kamerplanten verdiept: vrees niets. Vanaf 11 juni is op VTM rond achten eerst een heruitzending van ‘De Kotmadam’ te zien en begint ‘Familie’ dus een halfuurtje later.

Naar goede gewoonte schakelt VTM vanaf 11 juni over op haar zomerprogrammatie en volgt er na VTM Nieuws rond achten eerst een aflevering van ‘De Kotmadam’. Fans van ‘Familie’ zullen vanaf die dag een halfuurtje langer moeten wachten op hun favoriete soap. De apotheose van het seizoen is trouwens dit jaar op vrijdag 29 juni gepland.

Na ‘Familie’ volgt een nog nader te benoemen programma - al durven we ons hoofd erop verwedden dat het iets met een bed, een namiddagactiviteit en de stem van Leen Demaré wordt. Ontbijt inbegrepen.

Thuis is waar mijn Familie staat!

Bij Thuis verdwijnt het ene personage na het andere, bij Familie komen er almaar bij. Of ze komen terug: nu weer Marie-Rose De Putter, een rol van Martine Jonckheere. Slaagt zij erin de kijkcijferkloof te dichten?
Familie s27 groepsfoto

Het is een van de harde wetten in de wereld der soaps: personages komen en gaan, acteurs dus ook. Zowel in Thuis op Eén als in Familie op VTM leidt dat tot menselijke drama’s. Zopas is in Thuis nog Renzo voorgoed naar Zuid-Frankrijk verkast. Acteur Frank Van Erum was daar niet blij mee, liet hij op Facebook en in de kranten weten: de mens heeft een gezin met drie kinderen en hij heeft net een verbouwing achter de rug – het verhaal zou zo in een soap kunnen. Van Erum moest na de bekendmaking van zijn ontslag nog enkele maanden doorwerken op de set in de Manhattan in Leuven, en deed dat naar verluidt met frisse tegenzin. Hoe zou u zelf zijn?

Gewond dier

Drie jaar geleden overkwam iets soortgelijks Martine Jonckheere bij Familie. Zij was er, in de rol van Marie-Rose De Putter, bij vanaf het prille begin van de VTM-soap, eind 1991. Marie-Rose verdween begin deze eeuw even van het scherm, maar in 2005 dook ze weer op. In 2015 was het weer afgelopen, zeer tegen de zin van Jonckheere, die toen haar gram haalde in een radio-interview. ‘Ik voelde me als een gewond dier dat wordt achtergelaten door de kudde.’

Jonckheere viel zonder inkomen (ze verloor ook haar contract als het ‘gezicht’ van dienstenchequebedrijf Greenhouse). Ze was wel nog in te huren als personal shopper, maar dat bleek geen inslaand succes. ‘Gelukkig had mijn man wat spaarcenten opzijgezet’, zegt ze vandaag in Dag Allemaal. Het verhaal zou zo in een soap kunnen.

Haar ontslag leidde tot een fikse ruzie met Guy Goedgezelschap, die toen de plak zwaaide bij TV-Bastards, het interne productiehuis van VTM dat Familie maakt. Intussen is Goedgezelschap weg (het verhaal zou ongetwijfeld zo in een soap kunnen) en vervangen door Wim Feyaerts. Die Feyaerts heeft onlangs naar Jonckheere gebeld met de vraag terug te keren naar Familie – tijdelijk, in een deeltijdse rol. Marie-Rose was in 2015 verkast naar Zuid-Frankrijk, die kan gewoon terugkeren. Voor Frank Van Erum is alle hoop dus nog niet verloren.

De strijd om de kijker

Thuis en Familie zijn van levensbelang voor Eén en VTM. De soaps trekken na de nieuwsuitzendingen de avond op gang en bepalen goeddeels hoeveel mensen de hele avond bij die zenders blijven hangen. Als er iets begint te schuiven in die kijkcijfers, kan dat op termijn grote gevolgen hebben. Voorlopig houdt Thuis nog makkelijk stand, met dagelijks 300.000 tot een half miljoen kijker meer dan Familie.

Er valt wel een eigenaardige evolutie waar te nemen in die niet-aflatende oorlog. Bij Thuis wordt het aantal personages merkbaar teruggedrongen. De voorbije twee jaar verdwenen enkele van de populairste namen uit de reeks: Toon (Bill Barberis), Jana (Joy Anna Thielemans), Yvette (Chris Boni), Jenny (Janine Bischops). Nu verdwijnt dus ook Renzo (Van Erum) en met hem zijn geliefde Charité (Aïssatou Diop). Binnenkort zijn nog Mayra (Muriel Bats) en Luc (Mark Willems) aan de beurt. Veel nieuw bloed komt er niet bij.

Grillige verhaallijnen

Kijkers klagen daarover, af te gaan op de Facebookpagina van Thuis. Net zoals ze klagen over de grillige verhaallijnen in de soap. Vroeger had je slechteriken en goedzakken in Thuis, nu stuitert iedereen van goed naar kwaad en weer terug. Dat schijnt een bewuste keuze van de makers te zijn (iedereen kan goed en slecht zijn), maar het verwart de mensen. Al lijkt het geen invloed te hebben op de kijkcijfers. Voorlopig.

Bij Familie zien we de omgekeerde beweging. Er blijven maar namen bij komen. In de zomer van 2016 onderging de VTM-soap een soort gedaanteverandering, met een nieuwe generiek, nieuwe decors, nieuwe personages en een tijdsprong van heb ik jou daar. Er kwamen enkele bekende gezichten bij, zoals Kürt Rogiers, Jaak Van Assche, Erika Van Tielen en Lien Van de Kelder. O, en Janine Bischops natuurlijk, die Thuis gewoon inruilde voor Familie.

Niet met mijn dochter

Die ‘reboot’ gaf de kijkcijfers van Familie een boost, maar snoepte geen kijkers af van Thuis. De opmars is ook wat gestuit, achteraf beschouwd heeft het een verschil gemaakt van misschien 50.000 kijkers. VTM kan dus niet op zijn lauweren rusten, en moet de aandacht gaande houden. Dat lukte onlangs nog met de hartproblemen van Roel Vanderstukken (al was dat vast geen opgezet spel) en het is wellicht ook waarom de makers besloten Marie-Rose De Putter terug te halen.

Dat deden ze onlangs ook even met haar eerste echtgenoot, de morsdode Guido Van den Bossche, gespeeld door Karel Deruwe. Het gerucht daarover leidde tot speculatie en hilariteit op sociale media: Guido zou kunnen terugkeren omdat destijds iemand anders in zijn plaats was begraven. Alleen hadden enkele fans het even opgezocht: Guido was destijds gecremeerd. Het bleek loos alarm: Guido kwam alleen even terug in een droom.

Marie-Rose niet, zij komt vanaf volgend seizoen echt terug. Om onder meer te merken dat haar ex-man Mathias (rol van Peter Bulckaen) het nu aanlegt met haar dochter Véronique (Sandrine André). Het verhaal zou zo in een soap kunnen.

Daarover gesproken: het is nu alleen nog wachten op de terugkeer van Jacky Lafon in Familie.

Ook Jacky Lafon hoopt op een terugkeer naar Familie

'thumb|250px|link=File:Rita_kerst2.jpg''Applaus en gejuich, daarop wordt de terugkeer van Marie-Rose door de ‘Familie’-fans onthaald. Maar zij willen méér: ‘Ook een rentree van Zatte Rita graag!’ Jacky Lafon is dat idee alvast zeer genegen. '

Trouwe kijkers hopen dat de terugkeer van Martine Jonckheere naar ‘Familie’ de deur openzet voor de terugkeer van dat andere icoon: Jacky Lafon. Zij nam enkele jaren geleden ontslag omdat ze de druk niet meer aankon. Haar personage, Rita Van den Bossche, ging op een cruiseschip werken. En zelfs op het kerstfeest van de Van den Bossches was ze niet welkom, iets waarover Jacky zelf meermaals haar ­ongenoegen uitte. Lafon is wel verheugd over de rentree van Martine in ­‘Familie’. “Ik ben heel blij voor haar”, zegt ze. “Haar ontslag heeft haar destijds veel pijn gedaan, dat weet ik. Ik heb haar onmiddellijk een berichtje ­gestuurd om te zeggen hoe content ik voor haar was en dat ze ervoor moet gáán!”

Kom terug, Rita!

“Bij elk optreden dat ik doe, vragen ze mij wanneer Rita eindelijk van haar cruiseschip komt”, knikt Jacky wanneer Dag Allemaal haar naar haar eigen rol in de soap vraagt. De fans hopen alvast dat ze teruggevraagd wordt. ”Dat hoop ik ook! Het begint al te kriebelen. Maar ik vrees dat er voor Zatte Rita geen terugkeer in zit. Martine zei me vaak: ‘Gij zult er nog wel in opduiken.’ Ik hoop het, maar ik heb geen glazen bol. Soit, ze mogen me altijd bellen, want ik heb er fantastische jaren meegemaakt en met lieve mensen samengewerkt.”

Bron: HLN

“Nieuwe bazen, nieuwe wetten”: 3 jaar na ontslag keert Martine Jonckheere terug naar ‘Familie’

Marie-Rose 16
Een verrassing van formaat. Én nu al de comeback van het jaar in televisieland. Drie jaar na haar ophefmakende ontslag keert Martine Jonckheere (61) terug als Marie-Rose in de soap ‘Familie’. Dat schrijft het weekblad Dag Allemaal en wordt bevestigd door VTM.

Maar nu zijn de plooien gladgestreken. Vorige week tekende Martine Jonckheere haar nieuwe contract bij VTM.

“Het draait voor mij om respect in het leven”, zegt de actrice. “En het feit dat ze mij nu teruggevraagd hebben voor ‘Familie’, is een teken van respect en vertrouwen. Alleen al daarvoor zou ik ‘ja’ hebben gezegd, ondanks alles wat er in het verleden is gebeurd. Ik ben heel dankbaar voor deze mooie kans.”

Haar personage Marie-Rose De Putter zal in de loop van volgend seizoen terugkeren op het scherm. Wel gaat het om een tijdelijke rol op halftijdse basis.

“Ik krijg een heel mooie verhaallijn en een rol waar veel vlees aan zit”, zegt ze nog. “En al duurt ze niet lang, toch ga ik heel blij zijn als ik de verwachtingen kan waarmaken.”

Het is al de tweede comeback van Martine in ‘Familie’. Van 2005 tot 2015 speelde ze opnieuw mee, nadat ze in 1996 al een keer uit de soap was geschreven

Keert acteur Karel Deruwe alsnog terug als Guido Van den Bossche? (12/03/2018)

29177823 934730683367792 4606335655789210467 n
Acteur Karel Deruwe werd samen gespot met acteur Yanni Bourguignon, die respectievelijk grootvader Guido Van den Bossche en kleinzoon Cédric Van de Caveye vertolk(t)en in de VTM-soap 'Familie'.

Op maandag 12 maart 2018 kon men op het Instagram-verhaal van acteur Yanni Bourguignon meevolgen waar hij die dag overal naartoe moest. Opvallend was dat de foto van TV Bastards en de foto met acteur Karel Deruwe op hetzelfde uur gepost werden. Is het slechts toevallig dat Karel net die dag bij het productiehuis TV Bastards moest zijn? Of is er meer aan de hand?

De foto met Karel kan Yanni niet genomen hebben bij diens opnames van de midseizoensfinale, want zijn (korte) terugkeer werd strikt geheim gehouden. Enkel Jef De Smedt (Jan Van den Bossche in 'Familie') was hiervan op de hoogte en is de enige persoon die scènes heeft ingeblikt met hem.

In soaps is natuurlijk alles mogelijk. Dus het kan dat we hier te maken hebben met een spoiler. Zal Guido Van den Bossche eindelijk zijn kleinzoon ontmoeten? Hij heeft nochtans Jan Van den Bossche belooft om terug te komen. Ook moeder Anna Dierckx, gespeeld door actrice Annie Geeraerts, geloofde enorm in het scenario dat haar zoon al die jaren ondergedoken was.

Opvallend is dat ook Janine Bischops binnenkort terugkeert naar 'Familie' en Brigitte De Wulf een belangrijke rol gaat spelen in de seizoensfinale van 2018. Brigitte is namelijk een oude liefde van Guido Van den Bossche, met wie ze samen een dochter heeft gekregen. Komt er een reünie? Dat wordt afwachten!

Dit nieuw personage doet vandaag zijn intrede in ‘Familie’ (12/02/2018)

2092976
Adams Mensah kruipt vanavond voor de eerste keer in de huid van Ayo Buhari, een illegale vluchteling die de populaire VTM-serie ‘Familie’ op zijn kop zal zetten.

De VTM-reeks ‘Familie’ staat erom bekend in te spelen op de actualiteit. We krijgen in ons Belgenlandje steeds vaker te maken met illegale vluchtelingen, dus besloot de productie om dat heet hangijzer te verwerken in een verhaallijn. Ayo Buhari wandelt binnen in het café van Jan Van den Bossche. De jonge Nigeriaan wacht dagenlang op iemand, maar die komt helaas niet opdagen.

Terugsturen

Benny zou Benny niet zijn als hij niet een klapke zou doen met het onbekende gezicht. Meer zelfs hij biedt Ayo die ‘s nachts buiten slaapt tijdelijk onderdak aan bij hem thuis. Ayo is op de vlucht voor de islamitische terreurgroep Boko Haram die vernieling en verderf zaait in zijn thuisland. Ze vermoordden zijn vriendin en ook zijn familie is spoorloos. Zo komt hij na een helse tocht terecht in België. Hij durft geen asielprocedure aanvragen omdat hij al zijn geld kwijtspeelde aan de mensensmokkelaars. Maar wanneer de politie op Ayo botst, willen ze hem het land uitsturen. Daar gaan Benny en Stefanie natuurlijk niet mee akkoord.

Goede zaak

Ayo wordt gespeeld door Adams Mensah, een Ghanees-Belgische filmregisseur, schrijver en auteur uit Borgerhout. Hij woont al sinds zijn veertiende in België. ‘Ik twijfelde eerst om deze rol aan te pakken’, vertelt Adams Mensah in Het Laatste Nieuws. ‘Alweer een vluchteling spelen? Maar eigenlijk is dit een goede zaak. Ik kan zo een stem en een gezicht geven aan deze waardevolle mensen. Het is goed en nodig dat we hun verhaal vertellen.’

Beter leven

Zelf maakte hij indertijd een vlekkeloze overgang. ‘Mijn vader was op zoek naar een beter leven’, vertelt Adams in Het Laatste Nieuws. ‘Ik en mijn zus werden heel snel ondergedompeld in het gewone leven omdat we hier konden studeren en we de taal leerden. Mijn moeder bleef in Ghana en pas toen ik haar ging bezoeken, besefte ik dat wij een compleet ander leven hadden in België.’

Exclusief: Kürt Rogiers licht tipje van seizoensfinale ‘Familie’ (28/01/2018)

76333
Fans moeten er nog vijf maanden op wachten maar de makers van ‘Familie’ zijn nu al volop bezig met de voorbereidingen van een bloedstollende seizoensfinale.

Wij voelden Kürt Rogiers aan de tand die als Lars ongetwijfeld voor wat spraakmakende momenten zal zorgen. De aantrekkingskracht van Lars naar de vrouwen toe gaat onverminderd verder en de fans van de hashtag #larsique gaan wellicht nog schrikken.

Zie link voor videofragment: https://www.hln.be/showbizz/exclusief-kurt-rogiers-licht-tipje-van-seizoensfinale-familie~aa97f075

Ex-acteur uit Familie heeft blunder gevonden in midseasonfinale: “En niemand heeft dit opgemerkt” (20/01/2018)

Familie 6083 006
De kijkers van Familie vonden wel wat mysteries in de aanloop naar de midseasonfinale. Zo stond er bijvoorbeeld een verkeerd jaartal op de doodskist van Guido Van den Bossche.

Maar er is één ding dat niemand heeft opgemerkt, behalve acteur Stef Van Litsenborgh. Hij speelde achttien jaar geleden, toen Guido vermoord werd, de rol van inspecteur Jef Lits.

“Destijds voerde ik het onderzoek naar de moord op Guido”, zegt Stef in Dag Allemaal. “Ik weet het nog allemaal heel goed. In de finale zegt Veronique Van den Bossche dat Guido gestorven is door een messteek in de buik, maar dat klopt niet.”

“Guido is destijds neergestoken in de rug. Dat Guido door Veronique en haar partner vergiftigd zouden zijn, is wel goed gevonden van de makers. Dat kan perfect want die piste is destijds niet onderzocht geweest.”

Bron: Tingo

VRT-coryfee Andrea Croonenberghs krijgt gastrol in ‘Familie’: “Mag zeker vervolg op komen” (15/01/2018)

Familie andreacroonenberghs 2018 003
Voor het eerst in haar carrière acteert Andrea Croonenberghs (53) op VTM. Vanaf woensdag vertolkt ze de schatrijke eigenares van een modellenbureau in ‘Familie’. Een gastrol, maar die smaakt mogelijk naar meer. “Het was een blij weerzien met collega’s uit ‘Flikken’.”

Andrea Croonenberghs in een ­fictiereeks op televisie? Dat moet geleden zijn van 2012, toen ze de ogen van commissaris Witse bijna uit hun kassen deed vallen door in een behoorlijk uitgesneden badpak uit een zwembad te stappen. Sindsdien was het ­behoorlijk windstil op tv. Zeker toen Croonenberghs in 2015 ook met omroepen stopte.

De actrice uit Windkracht 10 en Flikken bleef wel spelen en zingen, vooral in het theater. Ze had ook eindelijk de handen vrij om te ontwerpen en ­begon ook met een gastenverblijf, Peace in the City, in Antwerpen.

Ze wil Guido

En nu is er dus Familie, haar eerste rol op VTM. De makers van de soap hadden iemand nodig om Griet Macharis te spelen, eigenares van een modellenbureau, van rijke afkomst. Een femme fatale die haar oog heeft laten vallen op knapperd Guido Van den Bossche, vertolkt door Vincent Banic die ook model is.

Dat ze bij Familie aan Andrea Croonenberghs dachten voor de rol, vond de actrice niet onaangenaam: “Ik zat niet aan de telefoon te wachten en ik word ook niet met aanbiedingen voor televisie om de oren geslagen, maar ik vond het wel een prettig idee. Het is een gastrol en de ­opnames zijn al achter de rug, maar voor mijn part mag er een vervolg op komen. Ik ben bij Familie op een zeer professionele en ook hartelijke set beland. En acteren is en blijft mijn werk, natuurlijk.”

Het voelde sowieso vertrouwd aan, zegt Croonenberghs. “Ik ­kende mijn directe tegenspelers niet, maar in de gang liep ik wel ex-collega’s Ludo Hellinx en Werner De Smedt tegen het lijf. Die kende ik nog van Flikken. Maar dat was al geleden van 2005, toen de dieren nog spraken. (lacht) En het klopt, dit is de eerste keer dat ik op VTM acteer. Ik ben wellicht weleens in een VTM-programma beland als gast, maar acteren of presenteren heb ik er nooit gedaan. Ik zat bij de VRT en ik zat er goed. VTM heeft in al die tijd nooit gehengeld, trouwens.”

Eén voordeel had Croonenberghs: ze had meteen het goede kapsel voor haar gastrol in Familie. “Ik was vorig jaar naar een nieuw kapsalon gegaan omdat mijn vaste kapper met pensioen was gegaan. In dat salon stond een meisje uit Brussel dat mij van haar noch pluimen kende en behoorlijk ­kritisch was voor mijn kapsel, wat ik best verfrissend vond. Het kwam erop neer dat mijn kapsel compleet passé was.” (lacht)

“De kapster liet op een iPad een pixie cut zien (een kort strak kapsel, nvdr.). Dat vond ik prima, ik kreeg er ook veel goede reacties op. Het toeval wil dat ze bij Familie precies hetzelfde kapsel voor ogen hadden. Een ander kapsel was dus niet nodig, laat staan een pruik. Ik draag in het theater wel vaker een pruik, het is niet mijn meest geliefde attribuut. In de telenovelle Emma droeg ik een rosse pruik, dat was een hele meta­morfose. Over die pruik is toen belachelijk veel inkt ­gevloeid.” (lacht)

Tafels ontwerpen

Dat Andrea Croonenberghs Familie voortaan trouw gaat volgen, kan ze niet op haar communieziel beloven. De komende weken wil ze zich voorbereiden op Belgian Art & Design (BAD), een beurs in Gent waar je kunst en ­design kunt vinden. Croonenberghs stelt er voor het eerst haar tafels tentoon.

“Als ze aanslaan, is het de bedoeling ze te produceren. Ik heb geen eenvoudige ontwerpen gemaakt, want ik gebruik verschillende ­materialen zoals hout en staal door elkaar, met veel detail en veel ­bewerkingen. Maar ik krijg veel goede reacties en ik sta er 100 procent achter.”

De actrice kreeg het ontwerpen met de paplepel ingegeven van haar vader, die architect was. “Thuis was bijna alles op maakt gemaakt. Ook mijn eigen tafels en kasten heb ik bijna uitsluitend zelf uitgetekend en laten maken. Ik heb dit al heel lang willen doen en ik wil op mijn 80ste niet moeten zeggen: Verdorie, had ik toen maar doorgezet.”

Bron: Nieuwsblad

Ini Massez neemt afscheid van 'Familie' (10/01/2018)

Familie 6066 001

'Familie' neemt binnenkort afscheid van Viv Neyskens, het personage dat sinds 2016 vertolkt wordt door actrice Ini Massez. Ini blikt met heel veel enthousiasme terug op haar tijd bij 'Familie', maar kiest er nu zelf voor om zich te focussen op nieuwe projecten.

"Ik heb de voorbije maanden met veel plezier op set in Boortmeerbeek gestaan en in de huid van Viv gekropen", klinkt het bij Ini. "Er was van begin af aan afgesproken dat het om een tijdelijke rol zou gaan; het was dus een gepland afscheid zeg maar (lacht). Ik heb 'Familie' ook altijd gecombineerd met andere tv-projecten. Die zuurstof heb ik nodig."

"Maar wie weet duikt Viv vroeg of laat nog eens op in het leven van de familie Coppens (knipoog)." Wanneer en hoe Viv uit de reeks stapt en welke gevolgen dit heeft voor Benny en co wordt de komende tijd duidelijk.

Bron: Medialaan

Na 18 jaar duikt Guido weer op in ‘Familie’. Voor het eerst mag acteur Karel Deruwe praten over zijn comeback (05/01/2018)

Familie 6083 na 003
En daar was Karel Deruwe (61) plots weer in ‘Familie’. Bijna twee decennia na de dood van zijn alter ego Guido Van den Bossche verscheen de pater familias vrijdag in de VTM-reeks. “Enkele mede­werkers kende ik nog van vroeger. Plots zijn we twintig jaar ouder. Dat was raar.”.

Het moet de meest bevreemdende scène ooit geweest zijn in Familie: Jan (Jef Desmedt) die een hartstilstand krijgt, maar vlak daarvoor geconfronteerd wordt met zijn lang overleden broer Guido. Was het een visioen of toch echt? De makers laten de kijker in het ongewisse. “Die scènes hebben we goed geheim kunnen houden”, zegt Karel Deruwe. “Het productiehuis is gebonden aan geheimhouding en ook ik heb niks gelost. Nochtans kwamen velen me vragen of Guido terugkwam. Wie zal het zeggen, antwoordde ik steeds.” (lacht)

Donderdag merkten de fans op dat er op de doodsbrief van achttien jaar geleden sprake was van een crematie, en dat Guido niet begraven werd. “Een blooper”, klonk het. “Tja, dat kon men perfect counteren, hoor. Tussen het drukken van een doodsbrief en de begrafenis zitten enkele dagen. Er kon dus nog van alles zijn gebeurd”, aldus Deruwe.

De ‘comeback’ van Guido besloeg twee scènes. “Een kort intermezzo, maar een waar ik met alle plezier aan heb meegewerkt. Als we dit doen, laten we er dan een leuk avontuur van maken, heb ik gezegd. Al was het raar om weer in die studio rond te lopen. Het was zelfs een beetje magisch. Ik herkende nog veel gezichten van vroeger. Een samenwerking van bijna tien jaar veeg je niet uit. Maar tegelijk zijn we nu allemaal twintig jaar ouder geworden, en dat is toch bevreemdend.”

Hoewel ze in de serie broers spelen, was er de voorbije jaren geen contact met acteur Jef Desmedt. “Je mag de zaken niet verwarren. Als fictieve broers doorstonden we vele stormen. Maar de relatie tussen Guido en Jan op televisie, is anders dan die tussen Karel en Jef in het echt.”

Anderhalf miljoen

Hoewel Familie nu een trouwe schare fans heeft, gingen de kijkcijfers in de jaren 90 écht door het dak. Anderhalf miljoen was geen uitzondering. “Het was toen heel bijzonder als je op tv kwam. Ik herinner me nog hoe ik inkopen deed bij een kruidenier. Plots herkende hij mij van de televisie, en dat liet hij duidelijk merken. Ach, als je er nu op terugkijkt, was dat redelijk dwaas. Maar het was de tijdgeest.”

Toch moest Familie in die periode ook negatieve opmerkingen slikken. “Er was flink wat jaloezie van theateracteurs die zichzelf uitmuntend vonden en neerkeken op het genre. Begrijpelijk, want zij kregen amper aandacht, en wij ontzettend veel. Dat was lastig om te aanvaarden. Een situatie die nu helemaal is omgeslagen.”

Deruwe komt niet vaak meer op tv. Intussen doet hij andere dingen. “Zoals CEO’s coachen bij het geven van speeches. En ik ben hoofddocent drama aan de hogere opleiding musical bij Erasmus in Brussel. Ik zit dus niet stil.”

Janine Bischops mag terugkeren naar ‘Familie’: “Dit is zo plezant” (02/01/2018)

Familie 6050 006

Janine Bischops (75) heeft het jaar ingezet met fijn nieuws. De actrice mag van de makers van ‘Familie’ binnenkort terugkeren in de reeks. Dat vertelt de voormalige Jenny uit ‘Thuis’ deze week in Dag Allemaal.

In november deed Janine Bischops haar intrede in ‘Familie’ als taaie tante Brigitte, de moeder van Lars - gespeeld door Kürt Rogiers en Amélie - een rol van Erika Van Tielen. Haar intrede zorgde meteen voor een bommetje in de soap en werd op zo’n applaus onthaald, dat de makers nu hebben beslist dat ‘Brigitte’ binnenkort mag terugkeren naar ‘Familie’.

“Dit is zo plezant”, aldus Bischops in Dag Allemaal. “Ik ben er al zeker bij in de seizoensfinale, en ook daarna kom ik terug. Eerlijk, ik wil dit nog lang blijven doen. Met alle liefde voor de ‘Thuis’-ploeg, maar bij de schatten van ‘Familie’ voel ik me érg goed. Ze hebben een plaats in mijn hart veroverd.”

Bischops kreeg geen zekerheid over een vaste rol op lange termijn, maar zal dus wel nog af en toe opduiken in de reeks.

Ook Faroud verdwijnt bij 'Familie' (02/01/2018)

Familie 6027 003

In Familie is het zeer binnenkort einde verhaal voor acteur Begir Memeti, die in 2014 werd geïntroduceerd als Faroud Kir. Het afscheid van Faroud is een gevolg van het verdwijnen van Cathérine Kools als Leen Van den Bossche. Aangezien zij vertrekt, was het voor de scenaristen snel duidelijk dat ze ook met Faroud niet veel meer kanten op konden. Ook de kleine Arthur is geschrapt uit het verhaal. Alle genoemde personages verdwijnen op vrijdag 12 januari uit de reeks. Dat schrijven de Mediahuiskranten.

Geen prettige feesten in ‘Familie’: opnieuw personage dramatisch uit de reeks geschreven (27/12/2017)

Famile david michiels 005
Het zijn geen prettige feestdagen voor Mieke (Caroline Maes) en Niko (Jo Hens) in ‘Familie’. Dinsdag kreeg de kijker te zien hoe Wim Veugelen zwaargewond raakte toen hij van een stelling viel. Maar een dramatisch ongeval was nog niet alles: in de aflevering van woensdagavond blijkt dat Wim de val niet heeft overleefd. Exit: acteur David Michiels.

De klap komt bij iedereen zwaar aan. Enerzijds in de reeks natuurlijk, want Wim laat een dochter achter. Lieselotje (Alycia Metdepenningen) is ontroostbaar. Met een hartverscheurende scène tot gevolg. “Eerst dacht ik dat papa mij vergeten was. Maar dat was heel dom van mij. Papa zou mij nooit vergeten”, fluisterde het meisje bij het ziekenhuisbed van haar vader. “Sorry, papa.”

En dan is er nog de onzekerheid: want is Wim wel van de stelling gevallen? Of liep de ruzie tussen hem en Lieselottes stiefvader Daniel uit de hand? Was het een ongeluk of duwde Daniel Wim bewust naar beneden? Die verhaallijn wordt vast en zeker vervolgd...

Opnieuw exit voor acteur

Anderzijds vertrekt ook David Michiels plots uit de reeks. De eerste verschijning van zijn personage Wim Veugelen dateert al van in 2006. Drie jaar lang zat hij onafgebroken in de reeks, maar in 2009 stapte hij er voor zeven jaar tussenuit. In oktober 2016 dook hij opnieuw op in ‘Familie’, toen Mieke Van den Bossche tijdens haar geheugenverlies dacht dat haar huwelijk met Wim nooit op de klippen was gelopen. Maar in februari 2017 dumpte ze hem opnieuw, wegens “te saai”. Even leek er nog een heropflakkering te komen van zijn verhaallijn: toen zijn dochtertje dreigde ontvoerd te worden. Nu is zijn rol uitgespeeld.

Onlangs nog verdween ook oudgediende Linda (Hilde Van Wesepoel) uit de serie na 17 jaar trouwe dienst. Ook bij de jonge garde is er heel wat verloop. Zo spelen sinds kort enkele nieuwe jonge acteurs de rollen van Cédric en Jelle.

‘Familie’ wint prijs voor verhaallijn rond zelfdoding (25/11/2017)

76305
Vlaamse fictiemakers tonen of beschrijven beter niet hoe iemand overlijdt aan zelfdoding. Dat verhoogt namelijk het risico op kopieergedrag. Dat staat te lezen in de adviezen voor fictiemakers van de Werkgroep Verder, de organisatie voor nabestaanden na zelfdoding. De organisatie heeft de vtm-reeks “Familie” ook bekroond met de mediaprijs voor hun aanpak van de verhaallijn rond personage Cédric, die met zelfmoordgedachten kampte.

De adviezen zijn vandaag voorgesteld op de 16de Dag van de Nabestaanden. Voor de Vlaamse media gelden er al langer richtlijnen over hoe het best bericht wordt over zelfdoding. Onderzoek toont namelijk aan dat correcte berichtgeving preventief kan werken, terwijl verkeerde of onvoorzichtige berichtgeving - zonder respect voor de richtlijnen - suïcidaal gedrag kan versterken.

Uit onderzoek blijkt dat hetzelfde kan gelden voor fictie. Fictieve verhalen kunnen zowel een positieve als een negatieve invloed uitoefenen op suïcidaal gedraag. Met de adviezen voor fictiemakers wil de Werkgroep Verder de makers bewust maken van de impact van wat zij tonen of schrijven over zelfdoding. “We willen de kans verkleinen dat suïcidale personen - na het zien, horen of lezen van fictie - overgaan tot zelfmoord of een poging ervan”, luidt het.

Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open Vld) vindt dat de Werkgroep Verder met de fictierichtlijnen “knap werk” heeft geleverd. “Alles wat kan helpen om het aantal zelfdodingen in Vlaanderen te laten dalen, is meer dan welkom. Ik hoop dat fictiemakers de moeite nemen om deze richtlijnen te lezen en na te leven”, zegt hij.

Niet romantiseren

Concreet wordt aan de fictiemakers het advies gegeven nooit het moment of de methode van de zelfdoding te tonen of te beschrijven. Dat houdt namelijk “steeds een groot risico in voor mogelijk kopieergedrag bij suïcidale kijkers of lezers”.

Fictiemakers krijgen ook het advies zelfdoding niet te romantiseren of te normaliseren. “Portretteer een zelfdodingspoging nooit als snel, makkelijk, pijnloos en/of zeker resulterend in een overlijden. Dit is informatie die suïcidale mensen sterk kan beïnvloeden bij het overwegen van zelfdoding”, luidt het. Net als journalisten krijgen fictiemakers het advies om “hoop te geven”.

“Familie” wint prijs

De vtm-reeks “Familie” heeft de mediaprijs van de Werkgroep Verder gewonnen. De organisatie zet met die prijs mensen uit de media in de bloemetjes die op een respectvolle en hoopvolle manier over zelfdoding berichten. “Familie” kreeg de prijs vooral omwille van de verhaallijn rond Cédric die kampte met suïcidale gedachten.

Voor de verhaallijn rond Cédric werkten de scenaristen nauw samen met verschillende experten-organisaties zoals Werkgroep Verder. “Het verhaal van Cédric gaf de kijker veel tips mee zoals signaalherkenning of hoe het gesprek aan te gaan, en toonde verschillende hulpmiddelen zoals de app ‘On track again’ en het Safetyplan”, zegt Lore Vonck, coördinator van Werkgroep Verder. “Hierdoor werd het verhaal van Cédric niet alleen hoopvol en steunend, maar ook heel leerrijk.”

Wie vragen heeft over zelfmoord kan terecht op 1813 of op zelfmoord1813.be

Familie wint opnieuw Story Award voor favoriete TV-programma (25/11/2017)

FamilieStoryAwards2017
Familie sleept de Story Award voor Favoriete TV-programma in de wacht! Proficiat! #storyawards

Net zoals vorig jaar slaagt Familie erin om Thuis van de kaart te vegen als het gaat over de uitreiking van de award voor favoriete TV-programma. De voltallige cast is aanwezig op de Story Awards 2017 in de Ethias Arena in Hasselt om de welverdiende award in ontvangst te nemen. Naast de Story Award voor favoriete TV-programma wint ook Kürt Rogiers uit Familie een award, namelijk de award voor acteur van het jaar.

Bron: Facebook & Gazet van Antwerpen

Michael Vroemans (Maarten) weer in 'Familie' (17/11/2017)

Familie 5362 003

Vanaf januari duikt een oude bekende weer op in 'Familie'. Acteur Michael Vroemans (40) herneemt zijn rol als Maarten Van den Bossche in de populaire VTM-soap. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Vroemans vertolkte de rol van Maarten Van den Bossche tussen 2006 en 2012 en keerde in 2014 nog een tijdje terug. Toe hij uit 'Familie' stapte, zei hij dat het een definitieve exit was. De acteur wilde tijd vrijmaken voor andere projecten. Hij ging opnieuw studeren en heeft intussen een diploma voor leraar lager onderwijs op zak.

Maar bloed kruipt blijkbaar waar het niet gaan kan. Vroemans staat intussen terug op de 'Familie'-set en hij zal vanaf januari op het scherm te zien zijn.

Bron: Het Nieuwsblad

Zodiak Belgium neemt productie van 'Familie' over (15/11/2017)

Familie generiek 2017 1

MEDIALAAN, het moederbedrijf van VTM, en productiehuis Zodiak Belgium slaan de handen in elkaar om samen te investeren in de toekomst van de dagelijkse VTM-soap 'Familie'.

'Familie' zet, met meer dan 800.000 kijkers per aflevering gemiddeld, het best bekeken seizoen van de laatste tien jaar neer. Het is van 2006 geleden dat 'Familie' nog zulke hoge toppen scheerde. Dit is het resultaat van een jarenlange focus op kwaliteit van cast, scenario's en algemene production value. Maar hier eindigt het niet. MEDIALAAN en Zodiak Belgium zullen vanaf nu samen verder schrijven aan dit succesverhaal en zullen de komende jaren zowel in mensen, inhoud als in infrastructuur investeren.

De verbetering van de opnamestudio's is de eerste stap in het nieuwe verhaal. De huidige studiofaciliteiten in Boortmeerbeek beantwoorden namelijk niet meer aan de noden van vandaag. De productie van 'Familie' wordt overgedragen van TvBastards (het intern productiehuis van MEDIALAAN) aan Zodiak Belgium, een onafhankelijk productiehuis dat in Lint is gevestigd. 'Familie' zal vanaf de zomer 2018 gedraaid worden in grotere studio's met gloednieuwe faciliteiten in de AED Studios in Lint. De investering in 'Familie' zal onder andere gebeuren via het tax shelter systeem.

Ricus Jansegers, programmadirecteur MEDIALAAN: "'Familie' doet het uitstekend. We investeerden de voorbije tijd al in een fantastische cast en schrijversteam. Nu schakelen we nog een niveau hoger door te gaan samenwerken met Zodiak Belgium. Samen met hen gaan we voor topkwaliteit."

Kris Spaepen, managing director Zodiak Belgium: "Zodiak Belgium verwelkomt 'Familie' zeer graag in de AED Studios in Lint. De volledige verhuis zal pas in de zomer van 2018 achter de rug zijn, maar wij beginnen al meteen met verschillende werkgroepen om deze hele operatie voor te bereiden op een zo vlot mogelijke transitie. Het is voor Zodiak Belgium een eer onze schouders te kunnen zetten onder één van de absolute sterkhouders op de Vlaamse televisie. MEDIALAAN kiest resoluut voor innovatie en verder verhoging van de kwaliteit van hun dagelijkse VTM-serie en dat zullen wij met veel aandacht mee blijven bewaken."

Productie 'Familie' verhuist tijdens de zomer

De komende maanden zal men in de AED Studios in Lint maar liefst 2400 m² aan studio's inrichten, met onder andere een gloednieuwe lichtinfrastructuur. Ook zullen er nieuwe montagecellen en loges gebouw worden. Heel de cast en crew van 'Familie', een 90-tal mensen, verhuizen in de zomer van 2018 naar de gloednieuwe studio's. Tot de zomer zal 'Familie' nog opgenomen worden in Boortmeerbeek.

Bron: Medialaan

Braam Verreth verlaat 'Familie' (03/11/2017)

Familie a050 2017 extra 001

Nu is uitgekomen dat Simon achter de ontvoering en moordpoging op Stefanie zit, is de situatie voor hem uitzichtloos geworden. In de aflevering van vanavond werkt hij zichzelf in de nesten tijdens een verhoor en lijkt hij ook de moord op Jason te bekennen. Hoe dat precies afloopt en wat er Simon boven het hoofd hangt, wordt in de aflevering van maandag duidelijk. Al zullen de kijkers hem vanaf dan niet meer in hun favoriete reeks te zien krijgen

Simon, gespeeld door acteur Braam Verreth, kijkt met een positief gevoel terug op zijn periode bij 'Familie': "Simon spelen was een feest voor mij, aangezien ik er veel in kwijt kon als acteur. Hij kon heel arrogant en zelfs agressief uit de hoek komen, maar zo nu en dan brak hij ook en zag je zijn gevoelige kant. Voor mij is Simon een personage dat enorm worstelt met zichzelf. Hij is er rotsvast van overtuigd dat niemand hem echt graag ziet en dat maakt hem tot een heel tragisch figuur. Zeker bij spelen van een 'slecht' personage hou ik ervan om de pijn en de wanhoop van het personage te tonen. Hoewel zijn daden niet goed te praten zijn, hoop ik stiekem dat het publiek ook zijn weggestopt verdriet en zijn gebrek aan zelfvertrouwen ziet en hem daarom misschien iets minder snel veroordeelt."

"Uiteraard ben ik maar een piepklein deeltje van het geheel. Wat ben je als acteur zonder al je medespelers, de schrijvers regisseurs en de talloze mensen die meewerken achter de schermen? Wanneer je bijvoorbeeld eens een slechte dag hebt, kan een goed gesprek in de schminkstoel wonderen doen als je daarna de set op moet. Of wanneer je een hele dag emotionele scènes te spelen hebt, is het fijn als er een opnameleider op de set staat die vraagt of alles nog goed met je gaat. Dat soort zorgzaamheid is goud waard. Ik heb me steeds erg welkom gevoeld op de set.

Na twee en een half jaar hoofdzakelijk in een soap gespeeld te hebben, is het fijn om meer ruimte te hebben om theaterwerk te doen. Ook wil ik zeker opnieuw als acteur voor televisie werken als er zich mooie kansen voordoen. Ik laat komen wat er komt, zo is het hiertoe altijd al gegaan, en dat vind ik prima."

Bron: Medialaan

Voormalig ‘Familie’-acteur wordt al tien jaar gestalkt (19/10/2017)

Familie afl4801 05

Voormalig Familie-acteur Guillaume Devos, die de voorbije weken ook te zien was naast Ronn Moss in het theaterstuk Brasschaatse Huisvrouwen, wordt al tien jaar gestalkt.

De problemen begonnen in 2007, toen Devos deelnam aan Steracteur Sterartiest. “Een vrouwelijke fan begon me brieven te sturen, en het is almaar erger geworden”, aldus de acteur. “Ze denkt en schrijft dat ik enkel en alleen voor haar zing. Ze begon allerlei spullen op te sturen, op mijn deur te kloppen. Nadien begon ze mij te bellen op mijn vaste lijn. Soms wel twintig keer per dag, ook ’s nachts. Ik heb die lijn moeten opzeggen. Na tien jaar ben ik het beu en heb ik al het bewijsmateriaal aan de politie bezorgd. Het moet ophouden.”

Dit vinden zijn voormalige ‘Familie’-collega’s van de terugkeer van Karel Deruwe in de soap (10/10/2017)

KarelAnnie
Achttien jaar nadat zijn personage de dood vond in de serie, zal acteur Karel Deruwe binnenkort weer zijn intrede doen in ‘Familie’, niet als een nieuw personage maar wel gewoon als Guido Van den Bossche, hetzelfde personage dat eerder vermoord werd. “Was Guido dan toch niet zó dood”, lacht zijn voormalige tv-zoon Erik Goossens. En wat denken de andere acteurs van de terugkeer van Deruwe?

“Ik ben blij voor Karel”, klinkt het bij Erik Goossens, die jarenlang Peter Van den Bossche speelde in ‘Familie’, aan Dag Allemaal. “Hij kan zich nog eens tonen aan een breed publiek. Da’s mooi. Maar inderdaad, veel zal afhangen van hoe ze hem terug in dat verhaal gaan schrijven. Was Guido dan toch niet zó doodgestoken? En heeft hij zich jarenlang verscholen in Afghanistan, waar hij in stilte aan zijn terugkeer heeft gewerkt? Ze zullen wel iets beters vinden zeker?”

Ook Martine Jonckheere, die Guido’s echtgenote Marie-Rose De Putter speelde in de beginjaren van ‘Familie’, is blij hem te zien terugkeren. “Het kan misschien de ogen openen van andere tv-makers: het is niet omdat je een zekere leeftijd hebt, dat je als acteur uitgerangeerd bent.”

De 66-jarige acteur Hans Royaards kan het weinig schelen. Nadat Marie-Rose van Guido scheidde, was het zijn personage Hugo Beckers dat haar hart veroverde. Hoewel hij veel tijd op de set doorbracht met Deruwe, kan hij kort zijn over diens terugkeer: “Ze doen maar, ik richt me liever op mijn eigen werk. Je ziet me binnenkort in de film ‘Verborgen Verlangen’, met mijn goede vriendin Janine Bischops. Zoals Janine, van de ene soap naar de andere overstappen, da’s pas fun.”

Een sentiment dat acteur Luk De Koninck ook maar al te goed begrijpt. “Van ‘Thuis’ nog eens naar ‘Familie’, ’t lijkt me ook wel iets”, grapt hij. “Wat als William in ‘Thuis’ uit de gevangenis zou ontsnappen en opduikt in ‘Familie?’”

Het personage van De Koninck zou in elk geval wel makkelijk weer geïntroduceerd kunnen worden in ‘Familie’. Dokter Guy Maeterlinck vertrok namelijk naar Amerika, “niets sluit uit dat hij het daar nu wel gezien heeft. Nu, voor Karel is dit fantastisch nieuws. Ik vind het heel tof voor hem.”

Na 17 jaar: Linda trekt de deur achter zich dicht in 'Familie' (06/10/2017)

Familie 6018 006

Grote verrassing in 'Familie' daarnet. Na het uitkomen van de maandenlange leugens over een terminale hersentumor, trok Linda Desmet de deur van de 'Jan & Alleman' achter zich dicht, voorgoed.

'Familie'-kijkers wisten dat Hilde Van Wesepoel na 17 jaar uit de soap was geschrapt, maar wanneer en hoe ze zou vertrekken, bleef een goed bewaard geheim. Tot de aflevering van vanavond dus. "Eind juni is die laatste scène opgenomen. Een zeer heftige dag was dat", vertelt de actrice.

"Alleen al omdat ik na 17 jaar afscheid moest nemen van een soap, die een groot deel van mijn leven is geworden, maar ook om de manier waarop mijn personage vertrekt. Iedereen beliegen: Totaal niks voor Linda!"

Linda verzon op het einde van vorig seizoen een terminale hersentumor om haar man, Jan Van den Bossche (Jef De Smedt), terug voor zich te winnen.

Jan wilde namelijk scheiden omdat hij met Viv Neyskens (Ini Massez), overigens de beste vriendin van Linda, een nieuwe liefde had gevonden.

Een plannetje dat een paar maanden gewerkt heeft, tot nu dus. Linda zat zo verstikt in haar eigen leugens dat ze geen kant meer op kon...

Bron: HLN.be

Vandana trok na Familie naar L.A.: "Ik werd altijd gecast als de buitenlandse" (14/08/2017)

Media xll 9935099

Nadat haar personage Lovely Van der Venne uit Familie werd geschreven, was het acteerverhaal van Vandana De Boeck (39) uitverteld. Ze nam een radicaal besluit en verhuisde in 2010 naar Los Angeles. Zonder vriend Lucas met wie ze nu al zeven jaar een latrelatie heeft. "Toch droom ik nog altijd van een gezinnetje", vertelt ze in Story.

Vandana De Boeck heeft haar hart verpand aan L.A., maar wie haar deze zomer in het Antwerpse of aan de Belgische kust tegenkomt, hallucineert niet. "Tijdens de zomer kom ik altijd twee maanden terug", zegt ze in Story. "Afspreken met vrienden en verloren tijd inhalen met mijn vriend Lucas en mijn ouders: zalig!"

LAT-relatie

Vandana besloot naar Los Angeles te trekken nadat ze uit Familie was geschreven. "Nieuwe rollen bleven uit en toen heb ik een poosje gereisd, onder andere naar India, waar mijn roots liggen. Maar dus ook naar Los Angeles. Daar leerde ik mijn huidige beste vriendin kennen en zij overtuigde me om ginder mijn kans te wagen als actrice. En ik dacht: waarom niet? Omdat ik al een langlopende relatie had met Lucas, was het wel een lastige knoop om door te hakken. Lucas kon sowieso niet mee. Hij runt een goed draaiende brasserie in Klein-Willebroek en wilde zijn zaak niet opgeven voor een onzeker bestaan. Begrijpelijk natuurlijk. Maar kijk, we zijn nu zeven jaar verder en hij is nog altijd de man in mijn leven. Lucas komt geregeld naar Los Angeles en ik naar Vlaanderen en af en toe plannen we een reisje in. Ach, Lucas en ik zijn op een paar adempauzes na al zeventien jaar samen. We voelen dat dit voor het leven is. We zijn een heel goeie tandem."

Bron: Het Laatste Nieuws

Eric Kerremans: 'Ik ben beschikbaar' (11/05/2017)

Familie4059
Op fansites van 'Familie' duiken steeds meer berichten op rond het heropvoeren van Xavier Latour. Vreemd, want de man die de Van den Bossches jarenlang het leven zuur maakte, viel in 2009 te pletter. Of niet?

Xavier Latour, toen nog gespeeld door Guy Van Sande, maakte in 1992 zijn opwachting in 'Familie', als de rechterhand van Guido Van den Bossche. Na een blunder werd hij echter op straat gezet. Jaren later pas dook hij weer op, in de gedaante van Eric Kerremans. Uit wraak voor wat hem was aangedaan, wou Latour de familie te gronde richten. Wat voor heel wat spanning in de VTM-soap zorgde.

MORSDOOD

Latour ontvoerde Trudy Tack de Rixart de Waremme en Louise Van den Bossche, liet een vliegtuig neerstorten en vermoordde zijn handlangster Christel Feremans. En in de seizoensfinale van 2009 schoot hij Peter neer. 'Ja, Latour heeft veel op zijn kerfstok', zegt Eric Kerremans nu. 'Hij was vijand nummer 1 voor de Van den Bossches. Maar uiteindelijk viel hij van een gebouw. Morsdood. Sindsdien had ik mijn 'Familie'-hoofdstuk afgesloten. Ik was dan ook verrast toen ik steeds meer speculaties opving over een mogelijke comeback.'

Keert Latour terug in 'Familie'?

Ik weet in elk geval van niks. Al mist de reeks wel een superslechterik op dit moment. En in een soap is alles mogelijk, hé.

Waar komt het gerucht vandaan, denk je?

Onlangs ontmoette ik Gunther Levi op een evenement. Hij postte toen een foto van ons twee op z'n sociale media. Heel wat mensen gingen ervan uit dat we elkaar op de 'Familie'-set hadden ontmoet. Zeker toen ook een oud interview naar bovenkwam, waarin ik had gezegd dat ik m'n ex-collega's miste en een terugkeer in de VTM-reeks wel zag zitten.

Is dat niet meer het geval dan?

Toch wel. Maar er is een groot verschil tussen mijn wensen en een concrete beslissing. Alleen raar dat iedereen maar blijft speculeren. Zonder dat er iemand naar mijn reactie polste. Want dan had ik het meteen kunnen ontkennen. Volgens mij gaat het om een misverstand.

Dat bij dezen uit de wereld is geholpen. Hoe gaat het voor de rest met jou?

Prima, dank je. Op 26 mei word ik zestig, dus is het tijd voor een feestje. En binnenkort reis ik door Vlaanderen met de theatervoorstelling 'Parlez-moi d'Amour'. Al blijk ik beschikbaar voor 'Familie'. Als men mij terug wil, natuurlijk.

Martine Jonckheere: “Ze hebben mij bij ‘Familie’ enorm gekwetst” (30/12/2016)

Familie 5293 008
Vandaag vieren de de Van den Bossches de negentigste verjaardag van de bomma. Het zou voor Marie-Rose De Putter een ideale gelegenheid geweest zijn om haar kinderen en kleinkinderen nog eens terug te zien, maar zover komt het niet.

Martine Jonckheere – die de rol speelde – is door de makers niet gevraagd om even terug te keren. Marie-Rose vertoeft volgens de verhaallijn in Zuid-Afrika voor de feestdagen en komt dus niet op bezoek.

Mochten ze wel de vraag gesteld hebben, is de kans klein dat de actrice zou toegezegd hebben. “De producent van ‘Familie’ heeft destijds beslist om Marie-Rose niet definitief uit de serie te schrijven door haar bijvoorbeeld te laten verongelukken”, luidt het bij Martine.

“Dat had voor mij veel beter geweest. Nu zijn er nog veel mensen die denken dat ik mijn rentree zal maken, wat niet klopt. Niet dat ik Marie-Rose dood wil, voor mijn part mogen ze mijn vroegere personage nog door een andere actrice te laten spelen, zolang ik er maar niet mee geassocieerd wordt in de ogen van het grote publiek en vooral de huidige tv-makers.”

“Al heb ik wel vernomen dat ze achter mijn rug audities organiseerden om mij te vervangen, en dat terwijl ik nog aan het werk was. Dat heeft mij wel gekwetst. Voor mij is de ‘Familie’- deur definitief gesloten. Dat is een afgesloten hoofdstuk. Trouwens, hadden ze mij niet ontslagen had ik destijds zelf wel ontslag genomen.”

'Personages uit 'Familie' krijgen sekstherapie van Goedele Liekens (04/12/2016)

Ook de personages van 'Familie' kampen met heel wat problemen. Speciaal voor Rode Neuzen Dag gingen ze bij Goedele Liekens langs voor een therapiesessie. http://rodeneuzendag.be/wat-als-de-personages-uit-familie-therapie-bij-goedele-liekens

In het grappige filmpje komen heel wat personages op 'Familietherapie' bij seksuologe Goedele Liekens. Veronique Van den Bossche (de derde) steekt van wal omdat ze het nog altijd moeilijk heeft met de dood van haar eerste man. Mieke Van den Bossche reageert dat zij twee mannen én een zoontje is verloren, dus meer reden tot klagen heeft.

Dan komen ook Bart Van den Bossche (de derde) en de bomma op het toneel. Bart moest zijn eigen dood ensceneren en de bomma heeft al 25 jaar geen dag meer zonder miserie gekend. Maar ook de vermoorde June Van Damme, nieuweling Lien Van de Kelder en zelfs 'Zatte Rita' passeren de revue.

De auditietapes van 'Tegen de Sterren op'

In een ander filmpje kregen we de auditietapes van 'Tegen de Sterren op' te zien. Daarin proberen bekende gezichten als Jelle Cleymans, Regi en Jeroen Meus een rol te versieren in het imitatieprogramma.

http://vtm.be/rode-neuzen-dag/zien-we-clara-en-jelle-cleymans-binnenkort-in-tegen-de-sterren-op

Daarom stapte Jacky Lafon bij Familie op (04/10/2016)

640px-Familie afl5155 02
Het is ondertussen al ruim twee jaar geleden dat Jacky Lafon haar ontslag bij Familie gaf. Na bijna 23 jaar zou de actrice opstappen bij de oudste soap van het land. Familie verloor haar zatte Rita en dat was niet naar de zin van de kijkers. Die kijkers hadden Rita Van den Bossche in de armen gesloten en ook al Rita heel wat miserie (meestal door haar eigen schuld, toch hadden de kijkers heel veel sympathie voor Rita. Die sympathie was er trouwens ook voor Jacky Lafon want zij vertolkte de rol van Rita zoals alleen zij dat kan.

We gaan terug naar de de lente van 2014. De actrice besloot zelf uit de soap te stappen omdat ze het niet meer kon opbrengen om iedere dag naar Boortmeerbeek te rijden. De makers van Familie gingen op haar verzoek in. Maar wat blijkt nu? Dat die files niet de échte reden waren voor het ontslag van Jacky Lafon bij Familie. Er waren maar enkele mensen op de hoogte van de echte reden waarom Jacky besloot om bij Familie op te stappen en dat waren haar dochter Nathalie en haar schoonzoon Jelle. En nu deelt Jacky haar grote geheim ook met ons.

Jacky vertelt in Primo dat ze op eigen initiatief is opgestapt. "Omdat ik niet anders kon, al het ik dat destijds nooit gezegd. Ik was op dat moment ziek, een zware operatie drong zich op. Op een maandag heb ik mijn laatste scène gedraaid en op dinsdag ben ik in het ziekenhuis opgenomen. Alleen Nathalie en Jelle, mijn dochter en schoonzoon, wisten wat er aan de hand was; Zij kenden mijn geheim. Ik had het toen heel moeilijk, maar ik wilde geen medelijden. Zo ben ik nu eenmaal", vertelt Jacky in de Primo van deze week.

Primo is uiteraard benieuwd naar wat Jacky dan precies had dat ze onder het mes moest maar daar wil de actrice niets over kwijt. "Intussen ben ik helemaal genezen verklaard. Ik ben vrij snel naar de dokter gegaan en dat is mijn geluk geweest. Ik kan de mensen alleen maar aanraden: als je vermoedt dat er iets aan de hand is, luister dan naar je lichaam en ga meteen naar de dokter. In mijn geval is dat mijn redding geweest. Het was bang afwachten maar amper drie maanden later was ik helemaal gelezen verklaard."

Jacky Lafon heeft het afgelopen jaar meermaals laten uitschijnen dat ze spijt had van haar ontslag bij Familie. Temeer omdat ze zelf om dat ontslag gevraagd heeft. Dat deed ze al in de lente van 2014. Na 23 jaar had Jacky genoeg van de veel te lange reistijd als gevolg van de lange file tussen haar woonplaats en Boortmeerbeek. Jacky kon het niet langer opbrengen om ganse dagen van huis weg te zijn en thuis dan ook nog eens teksten te moeten studeren voor de volgende opnamedag van Familie. Tenminste, dat was toen de reden. Ondertussen weten we dat ze een ziek was. Was het kanker? Of toch iets anders?

Jacky wil dolgraag terug aan de slag en mist haar collega's iedere dag weer. Vandaag de dag krijgt Jacky Lafon nog steeds een krop in de keel als ze eraan denkt. Jacky mist niet alleen haar collega's maar ook de verwennerij en de vriendschap. "Ik kan het onmogelijk loslaten. Ik denk nog zo vaak aan de mooie periodes die ik er beleefd heb. Die momenten koester ik. Ik kijk er al naar uit om nog eens op de set te gaan als Rita", vertelde ze na haar ontslag bij Familie. "Ik heb VTM nu laten weten dat ik opnieuw beschikbaar ben, maar voorlopig heb ik nog niets gehoord", klinkt het bij Jacky.

Jacky krijgt ook dagelijks van kijkers de vraag wanneer ze nog eens in Familie te zien zal zijn. Bij VTM sloten ze een tijdje geleden een definitieve terugkeer naar Familie echter uit. Misschien was de 25ste verjaardag van de soap een goede gelegenheid om Jacky nog eens terug te laten komen. "Als Bart Van den Bossche terug mag komen, waarom dan Rita Van den Bossche niet?" klinkt het strijdvaardig bij de fans die al lange tijd ijveren om Rita terug in Familie te laten schitteren.

||

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.