FANDOM


Faroud Kir
Seizoenen 2324DZB252627 Faroud reeks 26
Eerste verschijning Aflevering 5308 - 4 juni 2014
Laatste verschijning Aflevering 6088 - 12 januari 2018
Gespeeld door Begir Memeti
Kinderen -
Ouders Fatmir Kir en Dafina Kir
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenVerhaallijnenTriviaGalerijFoto'sNieuwsLees Meer

Algemene Informatie

Faroud Kir is een hoofdpersonage dat van 4 juni 2014 tot en met 12 januari 2018 vertolkt wordt door Begir Memeti.

Familie en Liefdesleven

Farouds ouders Dafina Kir en Fatmir Kir zijn van Albanese afkomst, maar hij is hier geboren. Faroud kent de Islam en spreekt Albanees, maar ook Vlaams zonder enige tongval. Faroud is geïntegreerd, maar kent én begrijpt als geen ander de betekenis en waarden van de Islamitische cultuur, die hij door dik en dun zal verdedigen. Faroud heeft nog 2 broers en 3 zussen. Deze zijn allemaal verloofd of getrouwd met een moslim. Zelf hecht Faroud weinig belang aan zijn geloof, maar uit respect voor zijn ouders probeert Faroud zo goed mogelijk de regels van zijn cultuur na te leven. In 2015 vermeld Dafina een oom van Faroud genaamd Khalid Kir.

Dankzij de nauwe samenwerking met Bart Van den Bossche, komt Faroud in contact met zijn halfzus Leen Van den Bossche. De twee worden een koppel. Faroud kan het goed vinden met Leens zoontje Arthur Van den Bossche en uiteindelijk neemt hij zijn intrek bij haar.

In het najaar van 2016 pleegt Leen een abortus achter Faroud zijn rug. Wanneer hij achter de waarheid komt, verhuist Faroud terug naar zijn ouders. Aan hen vertelt hij echter dat hij Leen bedrogen heeft, omdat abortus in zijn cultuur als iets veel ergers wordt beschouwd. Niet veel later krijgt Trudy Tack de Rixart de Waremme gevoelens voor Faroud. Faroud neemt uiteindelijk zijn intrek bij Trudy, 'maar wil het rustig aan doen'. In werkelijkheid werkt hij terug bij Staatsveiligheid en beslist Faroud om een schijnrelatie met haar aan te gaan, om zowel Trudy als Jelle Van den Bossche te kunnen beschermen voor de Italiaanse maffiafamilie Gallo. Wanneer dit uitlekt, verhuist Faroud weer naar zijn ouders. Nadien wordt duidelijk dat Faroud werkelijk gevoelens had gekregen voor Trudy.

In februari 2017 komt de kijker te weten dat Faroud een neef genaamd Arben Kir heeft. Volgens Faroud is Arben veel traditioneler opgevoed door zijn ouders dan hijzelf. In juni 2017 wilt Faroud Leen opnieuw een kans geven en worden ze opnieuw een koppel. Faroud vergeeft de fouten van Leen, maar alleen als ze alsnog samen met hem een kindje wil. In januari 2018 verhuizen Faroud en Leen naar Afrika om een nieuwe start te nemen. Eenmaal daar gaan ze ook werken aan hun kindje samen. 

Beroepsleven

Faroud staat hoog op de ladder bij de Anti-Terreur-Cel België (ATC). Hij heeft zelf al enkele succesvolle, kleine undercoveroperaties gedaan en stond mee aan het hoofd van de cel die terroristen opspoort en probeert op te pakken. Wanneer hij in contact komt met Bart Van den Bossche, klikt het tussen die twee. Het worden fijne collega’s, maar ook niet meer dan dat. Tot Maarten Van den Bossche en z’n vriendin Roos Sterckx gegijzeld worden in Pakistan door moslimterroristen. Vanaf dan moet Faroud nauwer samenwerken met Bart en later ook met Maarten om de terroristen te klissen en Roos te bevrijden.

In april 2016 stopt Faroud als undercoveragent bij de Anti-Teurreurdienst (ATD) en kiest hij voor zijn gezin. Hij blijft een tijdje werkloos om na te denken over zijn toekomst en gaat wat later aan de slag in de Jan en Alleman. In het najaar van 2016 neemt Faroud ontslag bij Jan Van den Bossche na de breuk met Leen Van den Bossche. In december 2016 wordt Faroud door Pieter Brinck, hoofd van Staatsveiligheid, tijdelijk terug aangenomen als geheim agent. Dit tot en met 25 januari 2017, wanneer de zaak rond de terugkeer van Bart Van den Bossche naar België officieel afgesloten is.

In februari 2017 solliciteert Faroud terug bij Staatsveiligheid, omdat hij de actie mist. Na een tijdje afwezigheid komt Faroud in mei 2017 vertellen dat hij terug aan het werk is. Begin januari 2018 neemt hij tijdskrediet om naar Congo te kunnen verhuizen met Leen en Arthur.

Verhaallijnen

Faroud23
MaartenFaroudSeizoen23

Maarten en Roos worden gegijzeld in Pakistan door enkele extremisten. Wanneer één van deze extremisten een filmpje maakt, is het van Maarten duidelijk te zien. Bart krijgt deze beelden op zijn werk te zien. Hij vertelt dit aan zijn baas en ze doen er alles aan om te ontcijferen waar deze gijzeling zich plaatsvindt. Eén van de collega's die hier ook bij meehelpt is Faroud en zo komt hij in contact met Bart.

Op een dag komt Bart te weten dat ze Maarten hebben vrijgelaten. Hij keert terug naar België, maar Faroud heeft zo zijn twijfels. Hij denkt namelijk dat Maarten samenwerkt met de gijzelnemers en daarom vrijgelaten werd. Faroud probeert via Bart in contact met Maarten te komen en zo komt hij te weten dat Maarten kost wat kost terug naar Pakistan wil om Roos te bevrijden. Faroud geeft geld voor een vliegticket aan Bart, en die overhandigt het geld aan Maarten. Wanneer Maarten nadien naar het station wil vertrekken, houdt Faroud hem nauwlettend in de gaten...

24-04-05
Familie 5338 002
Familie 5337 002
Familie 5348 003
S24E018 01
Leen&Faroud
Familie 5356 002
640px-Familie 5365 002
S24e032 11
53 Afl70
S24 E097 010
S24 E099 007
Familie 5439 001
Familie 5440 001
11095512 455666121256848 2183308596554784417 n
Familie 5483 02
Familie 5497 001
Familie 5500 001
S24 E201 027
FatmirDafina
Familie 5544 001
Familie 5545 002

Faroud ontdekt dat Maarten Van den Bossche niet op de trein gestapt is. Hij laat het jongetje achtervolgen dat Maarten benaderd heeft met een videoboodschap, zonder resultaat want hij was gewoon een boodschapper. Faroud gaat onmiddellijk naar Bart Van den Bossche om hem op de hoogte te brengen. Hij eist van Bart dat hij te weten komt waarom Maarten niet vertrokken is én wat er op die tablet stond. Maarten denkt al snel dat Bart dubbelspel speelt, en besluit hem te testen door een vals afspreekadres te geven. Wanneer Faroud op de plek aanwezig is, weet Maarten dat hij zijn broer niet meer kan vertrouwen.

Twee maanden later

Faroud en Bart luisteren nog steeds de gesprekken van Maarten af in het appartement van zijn vader. De terroristen hebben al twee maanden niets van zich laten horen, en Bart begint ongeduldig te worden. Tot Maarten plots een telefoontje krijgt met de boodschap om af te spreken in Mechelen. Maarten wordt benaderd door twee terroristen, en dankzij Faroud wordt hij gevolgd door de politie. Maarten moet wachten op verdere instructies, maar omdat ze Maarten zijn kwijtgespeeld tijdens de achtervolging, weet Faroud niet wat ze van Maarten verwachten. Hij hoopt meer informatie via Bart in te winnen en geeft hem de toestemming om de volledige waarheid aan Maarten te vertellen.

Wanneer Maarten te horen krijgt dat hij al twee maanden afgeluisterd wordt door Faroud, verdwijnt zijn vertrouwen helemaal. Faroud komt op aanraden van Sam Renders in contact met Leen Van den Bossche, maar ook zij kan geen informatie bij Maarten lospeuteren, omdat hij al snel doorheeft dat Leen door Faroud gestuurd is. Nadien vindt Maarten het afluisterapparatuur en vernietigt hij alles.

Het gaat van kwaad naar erger wanneer Maarten opnieuw gecontacteerd wordt door de terroristen, en deze keer Faroud, Sam en Bart niet op de hoogte zijn. Hij wordt ingeschakeld voor een belangrijke opdracht. Het team van Faroud probeert Maarten te volgen, maar hij is hen te slim af en verdwijnt van de aardbodem. Enkele dagen later wordt Maarten gespot in een winkelcentrum in Antwerpen. Faroud wordt er naartoe gestuurd en komt tot de vaststelling dat Maarten een bom heeft. Ondertussen kan Sam met zijn mannen de terroristen inrekenen en vinden ze het lichaam van Roos terug. Faroud vertelt Maarten dat Roos dood is, en kan de bom in beslag nemen. Dankzij de ontmijningsdienst kan de bom onschadelijk gemaakt worden en heeft Faroud zonet het leven van verschillende mensen gered.

Het wordt al snel duidelijk dat de gebeurtenissen van de afgelopen weken erg zwaar doorwegen op Faroud. Hij heeft iemand nodig om mee te praten en komt zo weer bij Leen Van den Bossche terecht. Tijdens een emotioneel moment komt het tot een kus. Nadien moet Faroud ervoor zorgen dat zowel Leen als Bart Van den Bossche en Trudy Tack de Rixart de Waremme de waarheid van Maarten en de bom niet doorvertellen. Het officiële verhaal wordt dat Roos in Pakistan vermoord werd, en Maarten veilig naar huis werd gebracht.

Faroud en Leen blijven elkaar zien en kunnen niet aan elkaar weerstaan. Wanneer Leen te weten komt dat Maarten van plan is een journalist te contacteren, verwittigt ze dan ook onmiddellijk Faroud. Faroud en Leen hebben een goed gesprek en geven alletwee toe dat ze niet op zoek zijn naar een vaste relatie. Toch beginnen ze stilaan echt naar elkaar toe te groeien, tot Maarten de twee al kussend betrapt. Samen met Bart kan hij dit moeilijk aanvaarden. Het komt tot een gevecht tussen Bart en Faroud, en Faroud beseft dat hij en Leen elkaar beter een tijdje niet meer zien. Zowel Maarten als Bart beseffen al snel dat ze fout zijn, en ze geven Faroud toch een kans.

De weken nadien blijft Faroud vaak langskomen en bouwt hij een hechte band op met Leen. Ze vormen een echt koppel en Faroud zorgt ook voor de kleine Arthur Van den Bossche. Tot het bijna fout loopt. Op een avond moet Leen op huisbezoek, waardoor Faroud op Arthur moet passen. Hij krijgt echter ook een dringend telefoontje en vertrekt, terwijl Maarten boven slaapt. Maarten op zijn beurt gaat een avondwandeling maken, zonder te checken of Faroud nog in de buurt is. Arthur blijft onbewaakt achter in het huis, tot Leen thuiskomt en Arthur al wenend aantreft. Ze is razend op Faroud en wil hem een tijdje niet meer zien.

Faroud probeert het op allerlei manieren terug goed te maken met Leen, en vraagt haar vergiffenis. Via Maarten komt hij te weten dat Arthur ooit ontvoerd is geweest, en Faroud komt met het idee om een schema op te stellen zodat Arthur nooit meer alleen kan achterblijven. Leen apprecieert het idee, en vergeeft Faroud.

Op een dag komt een bebloede Faroud bij Leen aankloppen. Eén van zijn geheime operaties is foutgelopen en zowel Leen als Arthur lopen gevaar. Een collega van Faroud, brengt de twee in veiligheid, maar wanneer Maarten Van den Bossche thuiskomt, en het bloed aantreft, vreest hij het ergste. Faroud legt uit dat er een terrorist vrij rondloopt die de Faroud en zijn omgeving wil treffen. Maarten gaat twee dagen bij Bart Van den Bossche wonen, terwijl Faroud Leen gaat opzoeken. Leen is allesbehalve blij en is doodongerust. Na enkele dagen mogen ze weer naar huis, omdat Faroud de terrorist heeft kunnen oppakken. Leen twijfelt aan haar relatie met Faroud, omdat ze niet continue gevaar wil lopen. Ze neemt de moeilijke beslissing om hun relatie een tijdje stop te zetten, zodat ze kan nadenken over hun toekomst samen.

Faroud wil Leen niet zomaar laten vallen en probeert hun relatie te redden. Hij maakt de moeilijke beslissing om zijn ontslag te geven bij de ATD en zijn overplaatsing naar de dienst van Bart Van den Bossche te vragen. Leen vindt het een zeer mooi gebaar en ze geven hun relatie nog een kans. Sam Renders maakt de nodige afspraken met de baas van Faroud voor zijn overplaatsing, maar stiekem hopen ze alletwee dat Faroud van gedachte zal veranderen. Om hem een extra duwtje te geven, zorgt Sam ervoor dat Faroud al het saaie werk krijgt. Bart heeft dit al snel in de gaten en vreest dat Faroud het zo niet lang zal volhouden. Ook Leen ziet in dat Faroud lijdt onder deze nieuwe werksituatie, maar tegelijkertijd wil ze niet dat hij terug naar zijn oude job gaat.

Leen probeert Faroud aan te sporen om een andere job te zoeken. Iets met meer actie, maar toch nog in zekere zin veilig. Faroud start zijn zoektocht en heeft na een tijdje een paar ideeën. Terwijl Leen de beroepen van tolk of leerkracht wil voorstellen, denkt Faroud meer aan gevaarlijkere jobs. Leen voelt zich schuldig omdat Faroud zijn droomjob voor haar heeft opgegeven. Ze wil dat Faroud opnieuw naar de ATD gaat, maar gewoon betere afspraken maakt. Leen wil meer op de hoogte worden gebracht van zijn missies, zodat ze weet waar hij steeds naartoe gaat.

Door het hernemen van zijn oude job, is Faroud geen vaste waarde binnen het gezinnetje van Leen. En daar heeft ze het moeilijk mee. Ze heeft er zich bij neergelegd dat Faroud vaak op missie moet gaan, maar toch wil ze Faroud een deel van haar gezin maken. Ze vraagt of hij definitief wil intrekken bij haar, maar Faroud weigert. Hij vreest dat het veranderen van zijn adres alleen maar gevaar zal betekenen voor Leen en Arthur. Zelf denkt Leen dat Faroud bang is voor de reactie van zijn familie. Faroud vertelt voor het eerst over zijn familie, dat ze inderdaad liever hebben dat hij met een moslima trouwt, maar dat hij er zelf weinig belang aan hecht. Nadien vertrekt Faroud voor enkele dagen naar zijn geboorteland Albanië voor het huwelijk van één van zijn zussen. Wanneer hij terugkeert, neemt Faroud toch nog zijn intrek bij Leen en Arthur.

Wanneer Bert Van den Bossche uit de gevangenis ontsnapt, wil Faroud er zich persoonlijk op toeleggen dat de familie Van den Bossche in veiligheid wordt gebracht. Hij houdt Peter Van den Bossche nauwlettend in de gaten en volgt de situatie op de voet. Op een dag brengt Faroud het nieuws dat Bert naar China gevlucht is, en dat alle gevaar geweken is.

Nadat hij perongeluk een telefoongesprek van Faroud afluistert over een geheime missie, stort Maarten Van den Bossche zich in een undercoveravontuur, zonder Faroud hiervan op de hoogte te brengen. Hij gaat undercover in snookercafé De Komma, waar een infiltrant moet zijn die waarschijnlijk op het foute pad terecht is gekomen. Maarten vertelt aan zijn zus en Faroud dat hij een job heeft gevonden als ruitenwasser, maar Faroud vindt het een vreemd verhaal en gelooft Maarten duidelijk niet. Op een dag volgt hij hem, en komt hij zo bij café De Komma terecht. Faroud is razend en verbiedt Maarten om er nog één voet binnen te zetten.

Door zijn undercoverwerk beseft Maarten dat hij eindelijk iets met zijn leven wil doen: hij wil als infiltrant bij de Geheime Dienst aan de slag. Faroud vertelt dat de toelatingsproeven zeer zwaar zijn en dat Maarten weinig kans maakt door zijn verleden. Desalniettemin wil Faroud hem een kans geven en beginnen ze samen aan de fysieke en mentale trainingen. Maarten kan aan Faroud bewijzen dat hij er klaar voor is, en hij begint aan de toelatingsproef die enkele dagen duurt. Terwijl Maarten afziet, is Leen doodongerust en wil ze vooral weten hoe Maarten het ervan afbrengt. Ook Evy Hermans is nieuwsgierig, maar Faroud kan niets zeggen, de proeven gebeuren altijd in het grootste geheim. Uiteindelijk plooit Faroud en brengt hij toch Leen op de hoogte dat Maarten het eigenlijk niet zo slecht doet. Tot de laatste proef komt en Maarten geconfronteerd wordt met Roos Sterckx. Maarten stapt op en beëindigd de proeven op eigen vraag waardoor hij niet geslaagd is. Na zijn mislukte poging om tot de geheime dienst toe te treden verhuist Maarten naar India om er een nieuw leven te beginnen.

Faroud overhoort toevallig een gesprek van Leen en Mieke Van den Bossche over een verrassingsfeestje voor de verjaardag van Bart Van den Bossche. Enkele dagen later kiezen Mieke en Leen ervoor om het feest af te lassen en vraagt Trudy Tack de Rixart de Waremme zich af waarom ze die keuze gemaakt hebben. Wanneer Bart nadien om het leven komt tijdens een auto-ongeluk, zit iedereen met veel vragen. Faroud brengt Trudy de persoonlijke spullen van Bart, en zo komt ze te weten dat Bart opnieuw een affaire had met Greet Baele.

Het is ramadan en Faroud vertelt aan Leen dat hij wilt meedoen. Niet omdat hij zelf zo gelovig is, maar vooral uit respect voor zijn ouders. Hij vertelt haar dat de ramadan een tijd is van vergeven en dan vraagt Leen hem wanneer hij zijn ouders over hun relatie gaat vertellen. Ze zegt dat zijn ouders toch niet kwaad kunnen zijn, omdat het ramadan is en omdat dat een tijd is van vergeven. Faroud snapt haar, maar hij is bang voor de reactie van zijn ouders. Niet veel later wordt hij uitgenodigd door zijn ouders, om bij hen te komen eten. Na het etentje vertelt hij hen over zijn relatie met Leen en zijn buitenechtelijke kind Arthur. Zijn vader reageert slecht, maar zijn moeder reageert goed. Zijn vader vindt het vooral erg dat het geen moslima is, maar zijn moeder kan er wel mee leven.

De volgende dag komt de moeder van Faroud op bezoek bij hem en Leen. Hij vertelt hen dat ze blij is met hun relatie, maar dat zijn vader niet weet dat ze hen komt bezoeken. Ze hebben een goed gesprek met elkaar. Ze zegt tegen Faroud en Leen dat ze zal proberen om Fatmir te overtuigen, maar Faroud denkt niet dat het haar zal lukken. Leen vindt dat hij haar een kans moet geven. Dat doet hij dan ook en Fatima gaat terug naar huis. Leen is blij dat Faroud het eindelijk aan hun ouders vertelt heeft en ze hopen dat Dafina Fatmir zal kunnen overtuigen. Nadien krijgen Leen en Faroud bezoek van zowel Dafina als Fatmir. Ook zijn vader aanvaardt de relatie van zijn zoon.

Twee maanden eerder

DeZaakBart afl13 001
Schermafbeelding 2015-08-14 om 19.37.24
Schermafbeelding 2015-08-14 om 19.38.06
Schermafbeelding 2015-08-14 om 20.15.16

Bart Van den Bossche en zijn collega Angeline Dorsey komen door hun onderzoek naar de Italiaanse Ndrangheta, in de problemen. Faroud kan op het nippertje een aanslag op het leven van Angeline vermijden en nadien worden de vrouw en haar gezin onder bescherming geplaatst. Maar het mag niet baten, want de twee kinderen van Angeline, Maureen en Midas worden ontvoerd. Faroud wil ze persoonlijk met de zaak bezig houden en doet er alles aan om de kinderen veilig terug te vinden. Wanneer ze een videoboodschap ontvangen, besluit Angeline zich zelf over te geven zodat ze haar kinderen zullen vrijlaten. Faroud vindt dit een slecht plan, want de kans is groot dat ze haar kinderen nooit zomaar levend zullen laten gaan.

Angeline slaagt er echter in om te ontsnappen en ze wil op haar eentje haar kinderen terughalen. Faroud gaat op onderzoek bij haar thuis om te achterhalen waar ze verscholen kan zitten en stoot daar tegen Bart, die hetzelfde van plan is. Het is uiteindelijk Bart die Angeline terugvindt, en samen beramen ze een plannetje om Midas en Maureen uit de handen van de maffia te redden.

Faroud vindt het vreemd dat hij al een tijdje niets meer van Bart gehoord heeft en probeert zijn GSM te traceren. Zo komt hij net op tijd aan in de verlaten schuilplaats van Umberto en Paolo en kan hij vermijden dat ze Angeline, Midas en Maureen neerschieten.

Diezelfde avond wordt Angeline naar een safe huis gebracht, maar in de parkeergarage van het politiekantoor wordt ze neergeschoten door Umberto. Ze sterft in de ambulance en voor Faroud is het nu duidelijk dat Bart zal moeten onderduiken om hem en zijn gezin niet in gevaar te brengen. Samen met Sam heeft Faroud een heel plan bedacht, en daar heeft Greet ook iets mee te maken. Ze zetten zijn dood in scène en Bart wordt naar Los Angeles gebracht, waar hij onder een valse naam een nieuw leven moet beginnen.

Familie s25 5547 003
S25 E002 017
S25 E002 002
Familie s25 afl5551 001
Familie 5606 002-30a4jc4c13ehdewlir0ruy
Familie 5610 003-30a4jedr6czveacagcckqy
Familie 5611 005-30b8mrmuhyfkg4ahvq524q
Familie 5613 002-30b8n2xy8aeikhgyjos2kq
Familie 5613 006-30b8n3bir602wmpkpac1e2
Familie 5630 003-30gmcq7rjmlzxetzk9n4lm
Familie 5626 001-30gmcamv7cinbe9vsuptl6
Familie 5633 001-30hp3dnlrcb9y3zgqkvg96
Familie 5677 001
Familie 5713 005
Aflevering5716-4
Familie 5718 002
Aflevering 5729-1
Aflevering 5758-6
Familie afl5768 183

Faroud en Leen worden op de hoogte gebracht van de laatste verwikkelingen binnen de familie, maar Faroud heeft wel andere zorgen aan zijn hoofd. Hij krijgt voortdurend telefoontje van Bart vanuit Amerika. Bart is enorm ongeduldig en wil weten wanneer het onderzoek stopgezet wordt zodat hij terug naar België, en zijn familie, kan keren. Faroud geeft Bart weinig hoop, want ze hebben de Italiaanse maffia nog steeds niet kunnen opsporen en bovendien zijn zowel Maureen als Midas dood teruggevonden. Bart wordt in Los Angeles gehouden, waar hij onderdak krijgt van veiligheidsagent Ian.

Faroud belooft aan Bart dat hij zijn best doet om hem terug in het land te krijgen, maar op aanraden van van Sam Renders worden de GSM's van Trudy en de kinderen geblokkeerd, zodat Bart ze niet kan bereiken, moest hij dat proberen. Het wordt al snel duidelijk dat Bart nog steeds geviseerd wordt. Er zit niets anders op dan volledig te kappen met zijn verleden en Bart blijft in de VS. Faroud heeft het moeilijk om dit te verzwijgen van Leen, maar heeft geen andere keuze.

Twee maanden later

Op een avond valt Sam het huis van Leen binnen om Faroud te arresteren. Hij wordt opgepakt op verdenking van fraude en het achterhouden van bewijsmateriaal. Faroud wordt naar de gevangenis gebracht en mag Leen absoluut niet zien. Maar Faroud wist dat dit kon gebeuren en had op voorhand verschillende aanwijzingen achtergelaten voor Leen, zodat zij de waarheid kan achterhalen. Leen start deze helse zoektocht samen met Evy en beetje bij beetje komen ze meer te weten. Zo ontdekt Leen dat Faroud van zijn baas enkele collega's moest checken om na te gaan of er een mol is binnen de Geheime Dienst. Maar kan Leen Sam wel vertrouwen? Of zit Farouds collega Brinck er voor iets tussen?

Er gaan weken voorbij zonder dat er weinig schot in de zaak komt. Faroud blijft aangehouden en Leen mag hem niet bezoeken. Brinck is vastberaden de waarheid te vinden en komt zo te weten dat de mol binnen de geheime dienst niemand minder dan Sam zelf is. Tijdens een gevaarlijke confrontatie tussen Sam, Pieter, Leen en Evy wordt er door Evy een schot gelost en Sam wordt naar het ziekenhuis overgebracht. Hij bekent alles en Faroud wordt de volgende dag opnieuw vrijgelaten. Samen met Leen nodigt hij Pieter en Evy uit om de twee te bedanken voor hun hulp.

Wanneer Niko terug in contact komt met prostituee Nena, betrekt hij ook Leen omdat Nena verzorging nodig heeft. Faroud wil liever niet dat Leen in contact komt met het meisje, want dat lijkt hem te gevaarlijk. Hij vergeet er wel bij te vertellen dat Faroud en zijn team al geruime tijd op zoek zijn naar Maurice Van Paemel, een gevaarlijke man die schuldig is aan illegale vrouwenhandel. De zoon van Maurice, Vic, is de pooier en vriend van Nena en Faroud vindt dat een interessant gegeven. Hij haalt de twee in huis om zo Vic onder druk te kunnen zetten zodat hij informatie over zijn vader zou vrijgeven. Vic weet echter niets over de illegale praktijken van zijn vader en kan dus niets lossen. Zelfs niet na enkele dagen in afzondering bij de Geheime Dienst.

Leen en Niko zijn niet tevreden met de geheimzinnigheid van Faroud de laatste dagen. Hij blijft vertellen dat hij niets over de zaak kan vrijgegeven uit gevaar voor hun veiligheid. Vic is echter zo onder de indruk van het hele gebeuren dat hij Faroud wil helpen om de bende van zijn vader op te rollen. Samen met Pieter en Niko zoeken ze een plannetje om Vic te laten infiltreren bij zijn vader. De eerste ontmoeting gaat vlot, tot Maurice en zijn mannen argwaan krijgen. Niko komt tussenbeide en verprutst het hele plan bijna. Faroud en Pieter moeten ingrijpen en ze kunnen Maurice en zijn mannen oppakken. Vic en Nena vertrekken nadien naar Spanje om er een nieuw leven te beginnen.

Na alle gebeurtenissen van de afgelopen weken voelt Leen zich helemaal niet meer veilig alleen thuis. Wanneer Faroud weer voor enkele dagen op missie vertrekt, krijgt Leen bijna een hartaanval wanneer een bejaarde patiënte laat op de avond nog komt binnenvallen. Ze wil niet langer alleen blijven en het zijn Jan en Linda die met de oplossing komen. Ze willen dat Leen, Faroud en Arthur bij hun komen inwonen. Faroud vindt het een goed idee, want door enkele kleine verbouwingen kunnen ze in het appartement een aparte ruimte voor hun drietjes maken. Leen is ook enthousiast en de verbouwingen gaan meteen van start. Het enige nadeel is dat Leen haar dokterspraktijk moet opzeggen en ze besluit ook haar huis op te zeggen.

De verbouwingen gaat redelijk snel vooruit, al klaagt Faroud dat hij te weinig hulp krijgt van Jan. Wanneer ook Niko en Mathias komen bijspringen, is na enkele de klus dagen al geklaard. De drie nemen officieel hun intrek in het appartement. Zo komt Faroud ook te weten dat Jan gechanteerd wordt door twee jongemannen. Faroud wil dit ten alle kosten verborgen houden voor Leen, omdat ze zich nu juist veilig voelt. Wanneer de twee jongemannen nog eens langskomen, kan Faroud met de twee afrekenen en worden ze naar de gevangenis gebracht.

Wanneer de feestdagen eraan komen beseft Leen dat ze aan Jake beloofd had om met Arthur enkele dagen naar de VS te gaan. Faroud verrast Leen met drie vliegtuigtickets en het drietal vertrekt de volgende dag voor een weekje naar Amerika om de feestdagen bij Jake door te brengen. Wanneer ze nadien terugkomen, gaat Leen aan de slag in een huisartsenpraktijk en gaat de kleine Arthur voor het eerst naar school.

Nu Leen en Faroud al een tijdje bij Leens ouders wonen, beginnen de eerste irritaties op te treden. Leen vindt het niet kunnen dat Linda zich voortdurend bemoeit met de opvoeding van Arthur en reageert zeer grof tegenover haar. De sfeer in huis gaat al snel naar de vaantjes en Faroud wil Leen verrassen met een verblijf in de nieuwe B&B van Mieke. Ze moeten het verblijf echter opzeggen en Faroud probeert het gezellig te maken bij hen thuis. Ook dit valt in het water wanneer Linda en Jan onverwacht vroeger thuiskomen. Het komt tot een goed gesprek waarbij Leen en Linda uiteindelijk hun geschil kunnen oplossen.

Faroud krijgt van zijn overste Walter Verhasselt een nieuwe undercoveropdracht om een zeer grote drugsbende op te rollen. Faroud zal hierdoor enkele maanden tot een jaar undercover moeten gaan, waardoor hij zijn gezinnetje in de steek moet laten. Faroud heeft het hier moeilijk mee, maar Leen wil niet dat hij weigert omwille van haar. Desondanks zou ze het enorm jammer vinden moest hij voor de opdracht kiezen, zeker wanneer ze foto's onder ogen krijgt van slachtoffers. Faroud hoopt op een tussenoplossing, maar Verhasselt stelt hem voor een ultimatum: volledig infiltreren of stoppen als undercoveragent. Faroud wil niet zomaar stoppen en neemt de opdracht aan. Het komt tot een emotioneel afscheid tussen hem en Leen.

Amper één dag later staat Faroud terug voor de deur. Tijdens zijn opdracht zag hij een gelukkig gezinnetje in een speeltuin en hij begon Leen en Arthur al meteen te missen. Hij heeft de moeilijke beslissing genomen om zijn job bij de dienst Terrorisme op te zeggen en zich volledig op zijn gezin met Leen te focussen.

Faroud besluit een tijdje werkloos te blijven om na te denken over zijn toekomst. Hierdoor heeft hij plotseling hopen vrije tijd en spendeert hij die vooral in de Jan en Alleman. Hij springt zelf af en toe in achter de toog en komt zo in contact met lastige klant Freddy. Wanneer Faroud perongeluk te weinig wisselgeld geeft, komt het tot een pittige discussie waarbij Faroud hem hard aanpakt. Freddy dreigt met een klacht, tot Jan bekendmaakt dat Faroud ook een klacht kan indienen wegens racistische opmerkingen.

De Ramadam is begonnen en ook Faroud doet hier opnieuw aan mee. Freddy probeert hem te overhalen om toch iets te drinken overdag, terwijl hij dat niet mag doen van zijn geloof. Wanneer Freddy zich aan de toog zet met een pakje frieten, gooit een gefrustreerde Jan het bier over de frieten en zet hij Faroud weer aan de deur. Freddy beseft deze keer dat hij te ver is gegaan en biedt zijn verontschuldigingen aan bij Faroud. Freddy begint zelfs enige interesse te tonen in de cultuur van Faroud.

Faroud beseft dat zijn vriendin Leen een moeilijke tijd doormaakt wanneer haar halfzus Mieke in het ziekenhuis belandt. Bovendien heeft Jan het hier ontzettend moeilijk mee en wordt Faroud ingeschakeld om hem te zoeken wanneer hij spoorloos verdwenen is. Simon blijkt de schuldige te zijn die Mieke omver gereden heeft en het komt tot een gevecht met Niko. Faroud moet tussenbeide komen wanneer Niko niet van plan is om hem los te laten.

Tijdens een late avond in de Jan en Alleman krijgt Faroud bezoek van een woedende Benny. Zijn adoptieplannen met Liesbeth zijn afblazen omdat iemand het bureau had ingelicht over hun financiële problemen. Benny wil zijn woede en verdriet vergeten door te drinken en heeft al snel enkele pintjes te veel op. Hij bedreigt openlijk June en zegt dat ze het verdient om neergeschoten te worden. Faroud moet uiteindelijk Benny buiten zetten omdat hij onhandelbaar geworden is.

S26 afl5771 006
Familie 5772 004
S26 afl5777 032
Familie 5782 006
Familie 5808 004
S26 afl5828 098
Familie 5831 001
Familie 5839 001
Aflevering 5845-6
Familie 5844 004
Familie 5846 002
Familie 5850 002
Aflevering 5852-1
Aflevering 5855-6
Familie 5857 001
Familie 5858 009
S26 afl5859 057
S26 afl5861 007
S26 afl5867 086
S26 afl5869 060
Familie 5874 004
16602536 10155071732817491 9218439777624806573 o
Familie 5948 002
Familie 5974 001
S26 afl5988 524

Nadat Niko is ontsnapt voor verdenking op de moord van June Van Damme voeren commissaris Mortier en hoofdinspecteur Delaet een huiszoekingsbevel uit bij alle familie en kennissen van Niko. Wanneer ze langskomen ten huize Jan en Linda bevestigd Faroud aan Jan en Linda dat alle vragen die de commissaris stelt wettelijk gedaan moeten worden. Faroud kent zich uit met deze zaken door zijn ervaring bij de geheime dienst.

Faroud organiseert in de Jan en Alleman het suikerfeest voor zijn familie en vrienden. Jan is hier zeer enthousiast over. De ouders van Faroud zijn hem dan ook heel dankbaar voor zijn gastvrijheid. Jan stelt zelfs voor dat hun zoon later het café kan overnemen, natuurlijk is Faroud zelf hier niet over te spreken. De vader van Faroud is bezorgd om de toekomst van zijn zoon omdat hij nog steeds geen vaste baan heeft. Door een goed gesprek met zijn ouders krijgt Faroud het in zijn hoofd om nog een kindje te krijgen met Leen. Leen lijkt hier nog even mee te willen wachten.

Twee maanden later

Omdat Mieke nu al enkele maanden in coma ligt en er geen beterschap in zicht is, organiseren Faroud en Leen een etentje met hun gezin om de situatie van Mieke bespreekbaar te maken; Jan en Niko nemen dit verkeerd op en denken dat Leen haar zus wil laten sterven.

Faroud werkt nog steeds in de Jan en Alleman en het komt opnieuw tot een gewelddadige aanvaring met Freddy Steenhoudt. Freddy pakt Faroud hard aan en hij valt op de grond. Faroud merkt echter dat Freddy met iets zit en gaat hem achterna om te praten. Freddy biedt zijn excuses aan en Faroud stelt voor om samen te gaan vissen zodat ze kunnen praten over zijn problemen. Ook Benny Coppens vergezelt de twee mannen, maar Freddy heeft het moeilijk om zijn problemen op tafel te gooien. Hij gedraagt zich opnieuw prikkelbaar en het kost Faroud veel moeite om tot hem door te dringen. Freddy vertelt dat zijn vrouw hem verlaten heeft.

Leen doet een verrassende ontdekking: ze is opnieuw zwanger. Leen verzwijgt dit heuglijk nieuws echter voor Faroud, die graag een kind van zichzelf zou willen, en neemt enkel Mieke en Evy in vertrouwen. Ze vertelt haar dat ze het kind absoluut niet wilt houden, omdat ze te veel miserie heeft meegemaakt met huilbaby Arthur. Maar abortus is volgens Leen niet evident in de cultuur van Faroud. Evy vindt het niet kunnen dat ze Faroud niet inlicht hierover, maar belooft om te zwijgen.

Terwijl Leen worstelt met haar twijfels over de abortus, merkt Faroud snel dat er iets scheelt. Leen lost echter niets en wil er niet over praten. De dag van de abortus vertelt Leen dat ze gaat werken, maar Faroud ontdekt dat ze nooit op werk geweest is. Leen vertelt dat ze even alleen wou zijn om na te denken, maar Faroud vertrouwt het zaakje niet. Hij schakelt zijn ex-collega van de Geheime Dienst, Pieter Brinck, in om Leens gsm te laten traceren. Zo komt hij erachter dat Leen bij een abortuscentrum is geweest. Faroud is razend en maakt onmiddellijk een einde aan hun relatie. Hij zegt zijn job op in de Jan en Alleman, pakt zijn koffers en vertrekt terug naar zijn ouders. Jan begrijpt er niets van, maar Leen weigert de waarheid over haar acties te vertellen aan haar vader.

Ondertussen komt Faroud in een lastig parket terecht wanneer hij via Trudy te weten komt dat Jelle ervan overtuigd is dat hij zijn vader gezien heeft. Terwijl Jelle denkt dat hij gek aan het worden is, beseft Faroud dat het verhaal van Jelle wel eens zou kunnen kloppen. Hij contacteert Pieter in de hoop dat hij kan bevestigen dat Bart nog steeds in L.A. is. Pieter vertelt hem op zijn beurt dat het mogelijk is dat Bart niet meer in de Verenigde Staten verblijft, aangezien hij vliegtuigtickets naar Brussel heeft geboekt. Voor Faroud is het duidelijk dat Bart dus wel degelijk terug in Mechelen is om zijn familie te zien, maar hij beseft ook dat hij hiermee Trudy, Jelle en Hannah in gevaar brengt.

Faroud neemt contact op met Greet Baele, omdat hij vermoedt dat Bart bij haar onderduikt. Greet vertelt dat ze geen enkel contact meer heeft met Bart, maar Faroud gelooft haar niet. Hij bespioneert Greet om te controleren of zij contact heeft met Bart. Hij denkt namelijk dat ze Bart in bescherming neemt. Uiteindelijk moet Faroud toegeven dat Greet niets te maken heeft met de terugkeer van Bart.

Ondertussen groeien Faroud en Trudy dichter naar elkaar toe omdat Faroud er geregeld over de vloer komt. Hij kan ook zijn hart luchten over zijn relatiebreuk met Leen. Het komt tot een kus tussen de twee, maar Faroud zit met zijn gevoelens in de knoop. Kan hij dat Trudy wel aandoen terwijl Bart nog leeft? Voor Brinck is het duidelijk: Faroud moet een relatie met Trudy beginnen en bij haar intrekken, zodat hij Trudy en Jelle kan beschermen voor de Italiaanse maffia, die nu ook op de hoogte zijn dat Bart teruggekeerd is. Faroud vindt dit een stap te ver, maar zoekt toch terug toenadering tot Trudy om haar te kunnen beschermen. Wanneer Jelle denkt opnieuw zijn vader te hebben gezien, snelt Faroud het huis uit. Hij ziet een persoon razendsnel in zijn wagen stappen en wegrijden. Pieter komt erachter dat de auto van een verhuurbedrijf komt, waar een man onder een valse naam de wagen huurde. De persoonsbeschrijving klopte volledig met die van Bart.

Om ervoor te zorgen dat Faroud terug toegang krijgt tot een wapen, zorgt Brinck ervoor dat hij tijdelijk terug aan de slag kan bij de Geheime Dienst. Faroud neemt nadien Jelle en Trudy enkele dagen mee op vakantie, maar ze moeten hun vakantie vroegtijdig afzeggen omdat Faroud helemaal in paniek was toen Jelle even verdwenen was. Trudy vraagt zich luidop af wat er aan de hand is met Faroud en hij probeert zich eruit te redden door te beloven bij haar in trekken. Wanneer hij naar huis gaat om zijn spullen te pakken, wordt Faroud echter overmeesterd door handlangers van de Gallo's en enkele dagen vastgehouden. Hij wordt uiteindelijk weer vrijgelaten en beseft dat het een boodschap was van de Gallo's om te stoppen met de zoekactie naar Bart.

Faroud keert terug naar Trudy en bedenkt een verhaaltje om haar duidelijk te maken waarom hij dagenlang niets van zich laat horen. Hij vertelt dat hij in het ziekenhuis gelegen heeft nadat hij overvallen was op straat. Trudy twijfelt aan zijn verhaal, maar wil Faroud toch nog een kans geven. Faroud neemt dan toch zijn intrek bij Trudy en de twee geven hun relatie een kans. Ondertussen gaat Faroud samen met Brinck op zoek naar Bart. Ze gaan opnieuw langs bij Greet, maar vinden haar levenloos terug in haar huis. Via een link op haar laptop komen ze bij een vakantiehuisje terecht, waar Bart waarschijnlijk ondergedoken is. Eenmaal daar kunnen ze een bloedspoor volgen dat plotseling doodloopt. Brinck is ervan overtuigd dat Bart vermoord is en Faroud heeft het moeilijk om zijn emoties te verstoppen voor Trudy.

Terwijl Trudy en de volledige familie naar het familiefeest van de bomma is, krijgt Faroud plotseling bezoek van niemand minder dan Bart. Hij vraagt aan Faroud om hem naar het feest te brengen zodat hij zijn familie terug in zijn armen kan sluiten. Eenmaal daar wordt Bart herenigt met Jelle, Trudy en de rest van de Van den Bossches. Faroud moet opbiechten dat hij al die tijd wist dat Bart nog leefde en Trudy is razend. Ze geeft Faroud een klap in het gezicht en wil niets meer met hem te maken hebben.

Nu Bart terug is, beseffen Brinck en Faroud dat de volledige familie gevaar loopt, want de Gallo's zijn nog altijd op zoek naar Bart. Er worden bodyguards ingeschakeld en Brinck wil dat Bart zo snel mogelijk terug onderduikt. Bart heeft echter een ander plannetje in gedachten, want tijdens zijn verblijf in L.A. heeft hij de familie Gallo kunnen traceren tot een adres in Limburg. Hij wil eigenhandig de Gallo's uitschakelen zodat hij voor eens en voor altijd terug kan keren naar zijn familie. Faroud probeert ondertussen uit te leggen aan Trudy dat hij hun relatie moest faken om haar en Jelle te beschermen, maar Trudy wil niets meer met hem te maken hebben.

Bart brengt zijn plannetje in werking met de hulp van de staatsveiligheid, Brinck en Faroud. Hij gaat eigenhandig naar het huis van de Gallo's en maakt er kennis met Isabella Gallo, de kleindochter van Alfredo Gallo. In tegenstelling tot haar familie wil Isabelle vrede tussen haar en Bart en de twee maken een einde aan de conflicten. Bart keert veilig terug naar zijn familie, maar zowel Brinck als Faroud vinden dat het véél te gemakkelijk ging. Ze beslissen voorlopig de beveiliging nog niet volledig weg te doen. Dit blijkt geen overbodige luxe, want wanneer Bart zijn dochter wil bezoeken, worden ze aangevallen en kunnen ze maar net op tijd ontsnappen. Nadien voert Isabella haar grote plannetje uit en ontvoert ze zowel Trudy als Jelle en Louise.

Isabelle neemt contact met Bart en eist 5 miljoen euro losgeld. De hele familie Van den Bossche probeert het geld bij elkaar te krijgen en ook Faroud haalt zijn spaarrekening leeg om te helpen. Samen met Brinck doet hij er alles aan om Trudy en de kinderen veilig terug te vinden, maar alle mogelijk sporen naar Isabella lopen dood. Bart verliest zijn geduld en zijn vertrouwen in de twee en gaat er vandoor met het geld. Faroud en Brinck volgen hem, maar komen op een dwaalspoor dankzij Bart terwijl het Peter is die met het geld naar het afgesproken punt gaat. Eenmaal daar wordt Peter overvallen en is het geld verdwenen zonder dat Trudy en de kinderen vrijgelaten worden.

Brinck is razend op Bart omdat hij de volledige operatie in gevaar heeft gebracht, maar Bart is ook het geklungel van Brinck en Faroud beu. Isabella neemt opnieuw contact en vraagt aan Bart om te kiezen tussen Trudy, Louise en Jelle. Bart weigert en krijgt nadien de coördinaten van een locatie. Faroud, Brinck, Peter en Bart rijden naar de locatie en vinden Trudy terug, die Bart bedreigt met een pistool. Als zij Bart neerschiet, zullen de kinderen in veiligheid worden gebracht. Faroud en Brinck spelen het spelletje mee en worden op deze manier naar de schuilplaats van Isabella gelokt. Uiteindelijk valt de volledige geheime dienst binnen en kunnen ze Isabella arresteren. Trudy, Louise en Jelle worden in veiligheid gebracht.

Trudy wilt met Bart, Jelle en Louise verhuizen naar Los Angeles na alles wat er gebeurt is. Ze geven vlak voor ze vertrekken een drink met de familie in de Jan en Alleman. Faroud is ook aanwezig. Leen is het beu dat hij niets meer met haar te maken wil hebben, dus ze gaat de confrontatie aan. Faroud geeft haar echter een speech waarna hij woedend het café verlaat. Later die avond wordt Leen neergestoken door een gemaskerd persoon. Leen bloedt hevig en wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Niet veel later blijkt dat ze geluk heeft gehad met de mikplaats van de messteek met andere woorden dat ze buiten levensgevaar verkeert en enkele dagen later alweer naar huis mag. De dader loopt echter nog vrij rond.

Leen belandt terug in het ziekenhuis na een hevige bloeding. Ze krijgt er te horen dat er een scheurtje in haar lever is. De bloedophoping rond de lever kan wijzen op een leverreptuur, maar moet nog verder onderzocht worden. Door een nachtmerrie vermoedt Leen dat Faroud haar dit heeft aangedaan. Inspecteur Delaet beslist hem op te pakken voor ondervraging. Ondertussen stelt het scheurtje in Leens lever het goed en mag ze het ziekenhuis verlaten.

Faroud biecht Delaet op dat hij na het afscheidsfeestje van Bart en Trudy zijn neef Arben Kir tegengekomen is en samen iets zijn gaan drinken. Hij vertelde hem over de abortus die Leen heeft gepleegd. Faroud maakt de inspecteur duidelijk dat Arben veel traditioneler is opgevoed dan hijzelf en niet zal rusten voordat er bloedwraak wordt genomen. Faroud smeekt dat Delaet hem vrijlaat zodat hij Leen kan beschermen. Na zijn vrijlating gaat Faroud op zoek naar Leen en kan net op tijd voorkomen dat Arben haar neersteekt.

Enkele weken later ontdekt Mieke dat Leen verslaafd is aan de medicatie die ze moest innemen voor haar wonde. Zij houdt echter vol dat er niets aan de hand is. Nadien lijkt Leen haar pillenverslaving onder controle te hebben. Tot er een jonge patiënt van haar overlijdt door een tragisch ongeval. Leen beslist terug pillen in te nemen en valt neer op de grond. Faroud zoekt terug toenadering tot haar wanneer hij hoort wat er aan de hand is. Hij maakt Leen duidelijk dat hij haar wilt helpen.

Faroud stelt Leen voor een ultimatum dat haar helemaal overdondert. Hij wilt haar namelijk nog een kans geven, op voorwaarde dat Leen Faroud een kind van zichzelf geeft. Door de stress beslist Leen enkele pillen in combinatie met alcohol in te nemen en rijdt vervolgens Karel Van Baert aan. Karel verkeert momenteel in een coma maar is buiten levensgevaar. Aan de politie vertelt Leen echter dat ze denkt aan iemand die vluchtmisdrijf heeft gepleegd. Ondertussen twijfelt Leen nog steeds over het ultimatum van Faroud. Ze krijgt steun van Mieke. Omdat Faroud nog steeds niets gehoord heeft van Leen, beslist hij haar op te zoeken. Leen wil nog meer tijd.

Leen laat Faroud weten dat ze toch voor een kindje wilt gaan. Hoewel Faroud haar wilt helpen met het afbouwen van de pillenverslaving, beslist Leen samen met hem alle pillen weg te gooien.

Aflevering5989-16
2017-09-12 (35)
Familie 6012 001
2017-10-14 (15)
Familie 6027 003
2017-10-25 (5)
Familie 6048 003
Familie 6056 003
Familie 6059 004
Familie 6061 002
Familie 6062 003
Familie 6067 001
S27 afl6088 010

Wanneer Veronique dan eindelijk aangekomen is samen met haar zoon Cédric, trouwen ze en volgt er een vreugdevolle receptie. Faroud en Leen zijn er ook. Voor Mathias en Veronique lijkt het dan toch nog een sprookjeshuwelijk te worden, maar dat is buiten Cédric gerekend. Na een korte speech van Peter, waarin hij Mathias en Veronique alleen maar eer en lof aandoet en hij Veronique zelfs een fantastische moeder noemt, heeft hij zelfs plots ook iets te zeggen tegen alle aanwezigen en in het bijzonder tegen zijn moeder. Cédric beschuldigt zijn moeder ervan nooit voor hem gezorgd te hebben voor de hele zaal. Anna is zeer aangedaan. Hierna is het feest dan ook afgelopen.

Twee maanden later

Leen doet een zwangerschapstest en is blij dat deze negatief is. Ze wil namelijk nu nog geen kindje met Faroud. Hij weet echter van niets. De volgende weken blijft Faroud hopen dat Leen zo snel mogelijk zwanger wordt, hij droomt zelfs al van een kindje. Leen zegt hem niet dat ze eigenlijk nog eventjes wil wachten.

Faroud doet een onaangename ontdekking: Leen neemt nog steeds de pil. Ze biecht dit Faroud op met de reden dat ze niet zwanger wilt zijn terwijl ze nog verslaafd is. Leen wilt alsnog haar relatie met Faroud verder uitbouwen en onderneemt stappen: ze spoelt al haar pillen door in de wc en licht Faroud in over haar keuze. Faroud wilt dat Leen gaat afkicken in een afkickcentrum. Leen schrijft zich dus in in een ontwenningskliniek.

Leen vertelt iedereen dat ze voor een paar weken naar een werkcongres moet in Canada en daarna er gaat rondtrekken met een vriendin, terwijl ze eigenlijk naar de ontwenningskliniek vertekt. Faroud vindt het niet kunnen dat zijn vriendin haar familie voorliegt, net zoals Linda heeft gedaan over haar hersentumor.

Leen ziet dankzij Faroud in dat ze open kaart moet spelen met de familie en vertelt de waarheid. Jan stelt zich kandidaat om voor Arthur te zorgen in afwezigheid van zijn moeder. Faroud was echter al van plan dit te doen. Jan denkt dat Arthur beter in een vertrouwde omgeving verblijft. Daarom beslist Faroud om terug in te trekken bij Jan, zodat ze beiden voor hem kunnen zorgen en zodat Jan niet alleen is nu Linda weg is.

Leen neemt afscheid van haar familie en vertrekt samen met Faroud naar de ontwenningskliniek. Faroud verzekert haar dat Arthur in goede handen is bij hem en Jan. Ze nemen afscheid. Terwijl Leen voor een week in afzondering zit, doen Jan en Faroud hun best om voor Arthur te zorgen. Ze ondervinden als snel een probleem wanneer Arthur een kostuum moet hebben voor een dansopvoering op school.

Leen heeft de eerste fase van haar afkickprogramma achter de rug. Ze leert er patiënte Tessa kennen, die wordt aangesteld als Leen haar meter. De bedoeling hiervan is om Leen wegwijs te maken in de groep. Wat later krijgt Leen bezoek van Faroud, die zich heeft vastgebeten in een nieuwe zaak op het werk. Ook Mieke komt langs met Arthur.'s Nachts wordt Leen echter geplaagd door nachtmerries, waaronder de aanrijding van Karel Van Baert eerder dit jaar.

Leen probeert in een groepssessie in de instelling de fouten uit haar verleden onder woorden te brengen. Tessa zet haar onder druk. Uiteindelijk slaagt Leen erin om de aanrijding van Karel op te biechten aan zowel de groep als Faroud. Hij is zwaar teleurgesteld in Leen. Niet veel later krijgt Leen te horen dat ze de instelling mag verlaten. Ze wilt meteen na de vrijlating naar de politie stappen om zichzelf aan te geven. Faroud kan haar tegenhouden. Hij heeft immers beslist om Leen opnieuw een kans te geven.

Elke en Karel hebben het nieuws over Leen niet goed opgenomen en gaan ervoor zorgen dat iedereen te weten komt wat voor een onverantwoorde arts ze is. Volgens Faroud riskeert Leen een boete van 30 000 euro en een gevangenisstraf van 15 dagen tot 2 jaar plus de schadevergoeding die Van Baert eist. Evy vreest ook voor de reacties in de pers. Jan doet zijn dochter het voorstel om een interview te doen voor Localscoop. Faroud vindt dit echter een slecht idee, maar Leen wil het doen.

Door de scheiding met Linda, klopt Jan overuren in een poging om het café rendabel te houden. Faroud ziet dat het ten koste gaat van zijn gezondheid. Jan wimpelt de bezorgdheid van zijn entourage af. Wat later krijgt hij slecht nieuws te horen: een zatte klant van hem heeft een auto-ongeval veroorzaakt nadat hij te veel gedronken had. Faroud beweert dat Jan aansprakelijk gesteld kan worden hiervoor. Faroud nodigt ondertussen Guido, Mieke en Jan uit om Leen haar verjaardag te vieren.

In afwachting van het onderzoek wordt Leen geschorst door de Orde van Artsen. Ze ontvangt heel wat haatberichten op de sociale media. Faroud vindt dat Leen zich niet mag opsluiten. In de Foodbar redt ze een klant die dreigt te stikken door een allergische actie. Wat later krijgt Leen te horen van de Orde van Artsen dat ze zich persoonlijk moet gaan verdedigen bij de raad. Faroud steunt haar bij dit alles.

Een paar dagen nadat ze voor de Orde van de Artsen is verschenen, krijgt ze de uitkomst van de hoorzitting te horen: ze wordt 2 jaar geschorst. Ze kan haar job bij WZC De Toren dus vergeten, maar Faroud, Jan en Guido proberen haar op te beuren door haar andere mogelijkheden te laten inzien. Niet veel later krijgt ze van één van de dokters een jobaanbieding in Congo. Leen ziet dit volledig zitten, enkel Faroud moet nog overtuigd worden. Die is niet meteen enthousiast, maar hij ziet uiteindelijk toch in dat Leen en Arthur zijn gezin zijn en dat hij niet meer zonder hen kan. Leen is blij dat ze samen naar Afrika kunnen gaan en ze beginnen met de voorbereidingen om te vertrekken. Eerst brengen ze nog de feestdagen door met hun familie in België.

Wanneer Jan plots in elkaar zakt in het café, moet Faroud enkele dagen de toog overnemen. Ondertussen zorgt Leen goed voor Jan. Aangezien Leen en Faroud echter binnenkort vertrekken naar Afrika en Jan nog lang niet terug achter de toog mag staan, belt Leen haar broer, Maarten, op om het café tijdelijk over te nemen. Voor Leen, Faroud en Arthur begint een nieuw hoofdstuk in hun leven. Het drietal verhuist naar Afrika.

Trivia

  • De bedoeling was dat Faroud slechts een gastrol voor 3 maanden ging spelen als medewerker van de anti-terreurcel, maar groeide uit tot een volwaardig lid van de vaste cast.
  • De betekenis van Farouds naam is: “de waarheid”. Deze betekenis is ironisch, aangezien Faroud al verschillende geheimen heeft gehad in de reeks. Hij was bijvoorbeeld één van de weinigen die wist dat Bart nog in leven was.
  • Faroud is één van de weinige hoofdpersonages die tot op heden nog niet fysiek in de generiek verschenen is. Ook bij Viv NeyskensAgnes Moelaert, Arno Coppens en Wout Raaffels is dit het geval. Enkel hun vertolkers worden vernoemd.
  • Faroud is één van de weinige hoofdpersonages die tot op heden nog niet fysiek in de generiek verschenen is. Ook bij Agnes Moelaert, Arno Coppens, Viv Neyskens en Wout Raaffels is dit het geval. Enkel hun vertolkers worden vernoemd.
  • Faroud noemt Arthur Van den Bossche steeds 'Kleine Prins'.
  • In 2018 verdwijnt Faroud noodgedwongen uit de reeks omdat het personage van Leen Van den Bossche moest verdwijnen door het vertrek van actrice Cathérine Kools

Galerij

Foto's

Nieuws

Lees Meer

  • Voor meer informatie over het liefdesleven van Faroud, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.