FANDOM


VDB Holding
Foodbar

Geschiedenis

Eén jaar na de start van de VDB Holding maakt Veronique Van den Bossche een evaluatie van de behoeften van hun klanten. Ze komt tot de vaststelling dat bio zeer hip is en daar wil ze graag op inspelen. Veronique kiest ervoor om het bedrijfsrestaurant de KomEet te sluiten en er in de plaats een foodbar te vestigen, met alleen bioproducten.

Trudy Tack de Rixart de Waremme gaat aan de slag als assistente van Veronique en gaat over heel België op prospectie in gelijkaardige eetetablissementen. Met de hulp van architect Wouter Dewynter ontwikkelen Veronique en Trudy samen het eerste filiaal, in Mechelen. De zaak opende officieel op 27 mei 2013. Nadien wil Veronique het concept van de Foodbar uitbreiden naar andere vestigingen over heel Vlaanderen. Ze begint met twee nieuwe foodbars, eentje in Gent en eentje in Antwerpen. Deze twee foodbars kennen weinig succes en worden na een tijdje alweer gesloten omdat ze met verlies draaien.

In oktober 2018 woedt er een brand in de keuken van de foodbar door een kapotte ijskast. Omdat de renovatiewerken te duur zijn, besluit CEO Lars De Wulf een nieuwe foodbar te openen in hetzelfde gebouw van VDB Fashion

Personeelsleden

Omdat Trudy haar job als assistente van Veronique niet kon combineren met het runnen van VDB Foodbar, werd Liesbeth Pauwels als vaste medewerkster aangenomen. Zij kreeg in de foodbar de hulp van jobstudent Pieter-Jan.

Bij de start van het 23ste seizoen neemt Pieter-Jan ontslag en wordt hij vervangen door Zjef De Mulder. Wanneer Hanne Van den Bossche solliciteert bij VDB Fashion en uiteindelijk afgewezen wordt, stelt Veronique haar voor om tijdelijk bij VDB Foodbar te komen werken. Ze stemt toe, maar een tijdje later wordt ze dan toch gevraagd als hulpontwerpster van Rudi Verbiest. Wanneer Liesbeth enkele weken niet kan werken, wordt eerst Arno Coppens en nadien Maarten Van den Bossche aangenomen als tijdelijke vervanger. 

Wanneer het te druk is in de Foodbar of door andere omstandigheden, springen de volgende werknemers van VDB af en toe in: Trudy Tack de Rixart de Waremme, Hannah Van den Bossche, Benny Coppens en Stefanie Coppens. Doordat Liesbeth voor enkele maanden op seminarie vertrekt, besluit VDB een interim-werkkracht aan te nemen: Anja. Wanneer Liesbeth het bedrijf verlaat om een opleiding te volgen in de VS, neemt Trudy haar job als gerante definitief over.

Tijdens het 26ste seizoen komt Mieke Van den Bossche af en toe inspringen en komt nadien Emma Verdonck het vaste team vervoegen. Emma werkt er aanvankelijk alleen als vervangster van eerst Zjef en nadien Trudy, maar na het definitieve vertrek van Trudy krijgt Emma een vast contract. Bovendien wordt Zjef gepromoveerd tot gerant van de Foodbar. Emma vertrekt aan het einde van het 28ste seizoen en Zjef krijgt de hulp van interim-werkkrachten.

Huidige Personeelsleden

Vorige Personeelsleden


Vestigingen

  • Kaai 34, 2800 Mechelen (verhuisd)
  • Gent (gesloten)
  • Antwerpen (gesloten)
  • Adegemstraat 39, 2800 Mechelen

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.