FANDOM


Frank Verdonck
Seizoenen 2425262728 FrankS28
Eerste verschijning Aflevering 5409 - 18 december 2014
Laatste verschijning Aflevering 6322 - 31 januari 2019
Gespeeld door Lucas Tavernier
Kinderen Emma Verdonck
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Nevenpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenVerhaallijnenFoto's

Algemene Informatie

Frank Verdonck is een nevenpersonage dat van 18 december 2014 tot en met 4 november 2016, op 7 februari 2018 en op 31 januari 2019 vertolkt werd door Lucas Tavernier

Familie en Liefdesleven

Frank is de alleenstaande vader van Emma Verdonck sinds de dood van zijn vrouw Olivia De Smaele enkele jaren geleden. Dat maakt van Frank een bezorgde en vaak overbeschermende vader. Wanneer Emma zwanger wordt van Guido Van den Bossche, wil hij dan ook dat Emma een abortus laat uitvoeren zodat ze haar toekomst niet vergooit. Hij komt uiteindelijk tot inkeer en wordt peter en grootvader van Mila Van den Bossche. Nadat Emma, Guido en Mila het huis uit gaan, voelt Frank zich eenzaam. Hij wil het hoederecht over Mila aanvechten, maar laat de rechtszaak toch vallen. Door de steun van Linda Desmet krijgt Frank gevoelens voor haar. Wanneer hij haar kust, schrikt Linda en maakt duidelijk dat ze een gelukkig getrouwde vrouw is.

Verhaallijnen

Emma Verdonck is het enige kind van Frank Verdonck en Olivia De Smaele. Sinds Olivia in de zomer van 2001 dodelijk verongelukte bij het bergbeklimmen, staat Frank helemaal alleen in voor de opvoeding van Emma. Emma heeft maar enkele herinneringen aan haar moeder en is altijd een vrolijk kind gebleven onder de (over)beschermde vleugels van haar vader. Emma is al vroeg zelfstandig geworden. Ze kijkt op naar haar vader die er alles aan doet om Emma een veilige thuis te bieden.

S24 E090 021
S24 E090 012
S24 E099 021
S24 E100 031
Familie 5454 02
ZwangerschapEmma

Emma wordt door Guido en Kobe aangereden met de auto. Ze wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht, omdat ze een nekletsel heeft opgelopen. Terwijl Kobe achter het stuur zat, wordt alleen Guido opgepakt door de politie omdat Kobe gaan lopen was. Guido voelt zich schuldig omdat Emma nog steeds in het ziekenhuis ligt. Hij wil haar opzoeken, maar botst tegen Frank. Frank stuurt de politie op Guido af, en verbiedt hem om nog langer contact te zoeken met Emma of haar familie.

Door een gekantelde tankwagen hangt er een giftige wolk boven Mechelen en Guido is net op dat moment in het ziekenhuis. Hij probeert deze keer met Emma te praten en vertelt zijn verhaal. Emma gelooft Guido en wil hem helpen een getuige te zoeken. Wanneer de quarantaine wordt opgeheven, gaat Frank onmiddellijk naar het ziekenhuis waar hij Guido bij zijn dochter aantreft. Hij gooit Guido meteen buiten en waarschuwt de verpleegster om hem niet meer bij zijn dochter te laten. Diezelfde dag gaat Frank Guido opzoeken bij hem thuis. Emma heeft het verhaal van Guido verteld, en omdat ze Guido gelooft, wil Frank aannemen dat hij inderdaad de waarheid vertelt.

Wanneer de onschuld van Guido bewezen wordt, is Frank veel toegeeflijker. Hij staat toe dat Guido zijn dochter komt bezoeken in het ziekenhuis, omdat hij een goede invloed heeft op haar. Zeker nu ze geopereerd zal worden aan haar rug en misschien nooit meer zal kunnen lopen. Frank en Guido wachten urenlang in het ziekenhuis op nieuws van de dokters, tot ze te horen krijgen dat de operatie goed verlopen is. Emma begint aan haar revalidatie en zal volledig genezen. Enkele dagen later zijn Emma en Frank op bezoek in de Jan en Alleman en zo komt Frank te weten dat zijn dochter en Guido een relatie hebben. Frank is dolblij voor Emma en sluit ook Guido in zijn armen.

Enkele weken later heeft Emma belangrijk nieuws te vertellen. Ze is zwanger van Guido, maar durft haar vader niet in te lichten. Wanneer Jan en Linda het te weten komen, vertellen ze het onmiddellijk ook aan Frank, en die is allesbehalve blij met dit nieuws. Hij eist dat Emma een abortus laat uitvoeren omdat hij niet wil dat ze haar toekomst zomaar weggooit. Guido wil het kindje echter houden en opvoeden, maar Emma is geneigd om haar vader te volgen. Tot ze uiteindelijk samen beslissen om het kindje toch te houden.

Emma en Guido beseffen dat Frank nooit van gedachte zal veranderen en ze lopen van huis weg. Ze zijn niet van plan om terug te keren tot Frank bijdraait of tot het te laat is voor Emma om een abortus te laten uitvoeren. Frank probeert Jan en Linda onder druk te zetten en haalt er zelfs de politie bij om Guido aan te geven voor ontvoering van een minderjarige. De politie geeft de zaak al snel op wanneer Emma aantoont dat ze uit vrije wil met Guido is meegegaan. Frank is ten einde raad en geeft toe dat hij maar één ding wil: zijn dochter gelukkig zien. Het is uiteindelijk Anna die een gesprek met Frank aangaat. Zij kan hem ervan overtuigen dat Emma en Guido oud genoeg zijn om hun eigen mening te hebben. Frank ziet zijn fout in en Emma en Guido keren terug naar huis. Frank wil het goedmaken met zijn dochter en stelt aan Guido voor om bij hen in te trekken.

Image40-305etuq8hedzzrnprs8nbe
Image42-305etvcuov1xw0e2p45xca
Image58-305m2l8cyk9frtnfrvjimi
Familie 5635 003-30hp3m76z8k2xeqqxhg1e2
Aflevering 5752-9
Aflevering 5752-11
Aflevering 5753-1

De zwangerschap van Emma verloopt zeer vlot en nadert zijn einde. Ze verblijven nog steeds bij Frank thuis, waardoor Guido nog amper zijn ouders komt bezoeken. Emma spoort haar vriend aan om meer naar huis te gaan. Emma en Guido worstelen wel nog met de keuze van het peterschap. Ze willen zowel Jan als Frank niet teleurstellen. Niko komt met de oplossing: twee peters. Wanneer Linda dit te horen krijgt, voelt ze zich aan de kant geschoven. Linda is ontzettend blij wanneer Jan zijn peterschap opgeeft om haar meter te laten worden voor hun kleinkind.

Bij Frank zijn de zenuwen strak gespannen, zeker wanneer zijn dochter verkondigt dat ze een thuisbevalling wil. Dit is iets waar Frank resoluut tegen is. Hij vertelt Emma over haar eigen geboorte en hoe het toen bijna misliep met haar moeder Olivia. Emma neemt tijdelijk haar intrek bij Jan en Linda tot het kindje geboren wordt, maar Frank verandert niet van gedachte over de thuisbevalling. Emma maakt haar vader duidelijk dat het haar keuze is. Frank is kwaad en vertelt dat hij niet bij de bevalling zal zijn als ze niet van gedachte verandert. Uiteindelijk steunt hij Emma toch in haar beslissing en bevalt zij van een gezonde dochter: Mila Van den Bossche. Tijdens de feestdagen viert Frank kerstmis bij het gezin van Jan en Linda om bij zijn kleindochter te kunnen zijn.

Sinds de bevalling van Mila wonen Guido en Emma terug in bij Frank, maar de twee jonge mensen willen al snel op hun eigen benen gaan staan. Ze komen te weten dat er bij de 'Friends' nu een kamer vrij is en ze nemen er hun intrek. Niet veel later staat een boze Frank voor de deur, die teleurgesteld is en in Emma een ondankbaar, verwend nest ziet. Emma kan Frank overtuigen dat haar beslissing om bij de friends te gaan wonen nog niet zo'n slecht idee is. Frank neemt vrede met de beslissing van haar dochter, wat niet wegneemt dat hij zich op vele momenten eenzaam zal voelen. Om de eenzaamheid een beetje op te minimaliseren, heeft hij een goudvis gekocht en haar Julia genoemd.

Emma vergat haar dochter Mila bij haar grootvader af te zetten en laat haar een tijd alleen in de auto. Wanneer ze tijdens haar presentatie een telefoontje van Jan krijgt, beseft Emma wat ze haar dochtertje heeft aangedaan. Ze is in alle staten wanneer Mila wordt opgenomen in het Algemeen Ziekenhuis. Emma en Guido zijn gelukkig wanneer de dokter hen vertelt dat Mila buiten levensgevaar is. Niet veel later licht Emma haar vader Frank in over de voorbije gebeurtenissen. Ze vertelt hem dat ze nog steeds bezorgd is en denkt er zelfs aan om haar studies op te geven. Dat is echter buiten Frank gerekend. Hij kan zijn dochter terug overtuigen om verder te blijven studeren en laat kleindochter Mila bij hem studeren terwijl Emma zich in de examenperiode bevindt.

Wat later nodigt Emma haar vader uit om te blijven eten zodat ze Mila nog eens kan zien. Frank merkt op dat er veel drukte is in het huis van de 'Friends' en stelt zich ook vragen omtrent de veiligheid die er heerst, aangezien onlangs ex-gevangene Stan Lauwers in hetzelfde huis als Emma en Mila verbleef. Wanneer de examens van Mila achter de rug zijn, belt ze haar vader meteen op zodat hij Mila terug naar huis kan brengen. Wat later staat Frank, zonder Mila, voor de deur. Hij is van mening dat het huis van de 'Friends' geen goede plaats is om een kind op te voeden en is van plan om het hoederecht over zijn kleindochter aan te vechten.

S26 afl5769 070
S26 afl5773 018
S26 afl5775 041
Aflevering5784-1

Emma gaat de confrontatie aan met haar vader en eist Mila terug. Frank is nog er nog altijd van overtuigd dat het huis van de friends geen goede plaats is om een kind op te voeden. Hij steekt het dan ook niet onder stoelen of banken dat hij eventueel zelfs via de rechtbank het hoederecht zal aanvechten. Frank weigert Mila terug mee te geven aan haar dochter, die huilend aankomt ten huize Jan en Linda. Jan en Guido schakelen de politie in, waardoor later op de dag Mila terug bij haar ouders verblijft. Frank voelt zich schuldig en gaat zijn dochter bezoeken om het goed te maken. Maar Emma merkt al snel dat Frank gewoon wil dat ze met Mila terugkomt naar hem en ze zet hem aan de deur.

Twee maanden later

Frank vindt het nog steeds niet kunnen dat Emma, Guido en Mila niet terug komen naar hem en hij stuurt een deurwaarder af op het koppel. Niet veel later staat Frank voor de deur bij de friends en vertelt Emma en Guido dat hij niet op zal geven totdat hij Mila heeft. Wanneer Stan, die nog steeds verdacht wordt voor de moord op Kirsten Caemerlinck, de trappen naar beneden komt gelopen is Frank in alle staten en trekt hij een foto van Stan om te bewijzen aan de rechter dat het huis niets is om een kind op te voeden.

Linda gaat zich opnieuw met de zaak bemoeien en wil een verzoening forceren tussen vader en dochter. Frank beseft dat hij voet is geweest en laat een bos bloemen met 29 rozen leveren. Dit doet Emma aan haar mama denken en ze gaat in op zijn voorstel om te praten. Frank geeft toe dat hij zich eenzaam voelt sinds ze met Guido ingetrokken is bij de friends en dat hij daarom wanhopig was. Hij laat de rechtszaak vallen en wil dat alles terug zoals vroeger wordt. Emma vergeeft hem en Frank is in de wolken. Hij wil Linda hiervoor bedanken, maar ontwikkelt ondertussen gevoelens voor haar. Hij interpreteert haar goede bedoelingen als verliefdheid en kust haar. Linda maakt Frank duidelijk dat ze gelukkig getrouwd is.

De eerste verjaardag van Mila nadert. Emma is teleurgesteld dat niemand van de familie of vrienden aan de verjaardag van haar dochter heeft gedacht, zelfs vader Guido niet. Maar in werkelijkheid heeft Guido hen opgetrommeld om stiekem een verassingsfeestje te organiseren in de Jan & Alleman. Emma's geluk kan niet op wanneer ze er al haar vrienden en familie treft. Ze hebben met z'n allen samengelegd voor een groot poppenhuisje voor de kleine Mila.

Guido zit in de problemen. De geldboete van Guido wordt omgezet in een gevangenisstraf als hij deze niet tijdig kan betalen. Hij en Emma vragen hulp aan Frank om geld te lenen. Die kan er niet mee lachen dat Guido geld durft vragen aan zijn schoonvader voor iets dat zijn eigen fout is én zijn dochter en kleindochter hier de dupe van zijn.

Emma heeft een affaire met Lucas Van Bellingen. Guido is erachter gekomen en heeft haar aan de deur gezet. Ze is radeloos en vraagt de raad van har vader. Frank vertelt haar dat ze moet vechten voor haar relatie met Guido.

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.