FANDOM


† Gaston Veugelen
Seizoenen 1516171819 Familie3360
Eerste verschijning Aflevering 3355 - 7 juni 2006
Laatste verschijning Aflevering 4148 - 1 september 2009
Gespeeld door Jef Demedts
Kinderen Wim Veugelen
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Nevenpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenVerhaallijnenFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Gaston Veugelen is een nevenpersonage dat van 7 juni 2006 tot en met 1 september 2009 vertolkt wordt door Jef Demedts.

Familie en Liefdesleven

Gaston is de vader van Wim Veugelen. Zijn vrouw Mieke Veugelen is al geruime tijd overleden. Door zijn intense vriendschap met Mieke Van den Bossche, worden Wim en Mieke een koppel en stappen ze in het huwelijksbootje. Gaston neemt ook zijn intrek bij de twee. Op liefdesvlak bleef Gaston altijd alleen na de dood van zijn vrouw, maar hij krijgt wel gevoelens voor Isabelle Solie. Na de plotse scheiding tussen Wim en Mieke, verdween ook Gaston uit Miekes leven. Jaren later blijkt dat Gaston één kleindochter heeft: Lieselot Veugelen.

Beroepsleven

Gaston is een gepensioneerde schooldirecteur die werkt als onderhoudsman bij het kerkhof. Op deze manier leert hij Mieke Van den Bossche kennen die later trouwt met zijn zoon, Wim Veugelen. Ook komt hij al snel in contact met Anna Dierckx en Albert Thielens, die soms het graf van Walter Dierckx komen bezoeken. Samen met Pierrot Van den Bossche en Isabelle Solie werkte hij ook in het buurthuis voor kansarmen.

Verhaallijnen

Familie3355

Na de dood van haar echtgenoot Marc De Waele en hun zoontje Lennert De Waele, spendeert Mieke Van den Bossche veel tijd op het kerkhof omdat ze met haar verdriet geen blijf weet. Ze ontmoet er snel Gaston, die er als onderhoudsman werkt sinds zijn pensioen. Mieke geniet van zijn gezelschap en de twee kunnen urenlang met elkaar praten over het leven. Gaston vindt het vooral fascinerend omdat zijn overleden vrouw ook Mieke heette. Beetje bij beetje kan Mieke haar verdriet vergeten, en dat allemaal dankzij de hulp van Gaston.

De serie maakt een sprong in de tijd van drie jaar

Familie3380

Gaston en Mieke Van den Bossche zijn nog steeds goede vrienden en blijven elkaar geregeld zien. Zo heeft Mieke ook zijn zoon leren kennen: Wim. Gaston merkt dat de twee elkaar wel zien zitten en probeert ze allebei een duwtje in de rug te geven. Wanneer Wim met zijn schildersbedrijfje aan de slag gaat bij Mieke, slaat de vonk over en worden de twee een koppel. Uiteindelijk nemen zowel Wim als Gaston hun intrek in het appartementje van Mieke. Het duurt niet lang voor Mieke zwanger is en Wim haar ook ten huwelijk vraagt. Het noodlot slaat toe wanneer Mieke een miskraam heeft een nooit meer kinderen zal kunnen krijgen.

Binnenkort

Binnenkort

Binnenkort

Jaren later vertelt Wim aan Mieke dat Gaston gestorven is in 2014.

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de familie Veugelen, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.