FANDOM


Generieken
1 Generiek 2 3 4 5 6 7 8 9


De tweede generiek van Familie werd gebruikt van seizoen 6 op 6 januari 1997 (aflevering 1084) tot halverwege seizoen 10 op 29 november 2000 (aflevering 1999). Ter gelegenheid van een tijdsprong werd deze generiek ingevoerd. De muziek is een herwerkte, iets snellere versie van de vorige generiek, ingezongen door Jacky Lafon, die ook Rita Van den Bossche vertolkt in de serie.

Songtekst

Fa-mi-lie
Fa-mi-lie
De hechte band van een familie
Is puur maar broos en erg gauw stuk

 
Fa-mi-lie
Een beste vriend zou beter wezen
Dat is niet waar
Geef mij toch maar
Fa-mi-lie

Versies

Januari 1997 - Mei 1997

Net als de vorige generiek worden er beelden uit de serie van het personage getoond, met daaronder de acteursnaam. Anders nu is dat er op de achtergrond losstaande beelden van de personages te zien zijn en dat er nu ook shots zijn met meerdere personages tegelijkertijd. De sepia-kleur verdwijnt. Dit keer wordt er gebruik gemaakt van fel blauwe tinten.

In vergelijking tot de laatste versie van vorige generiek, zonder enige verschuivingen meegeteld, zijn er een pak personages verdwenen en bijgekomen, door de tijdsprong. Nele Van Winckel, Manou Van Steen en Pierrot Van den Bossche zijn voor het eerst te zien in de generiek. Veronique Van den Bossche krijgt haar plaats in de generiek terug. Een pak nieuwe personages maken ook hun opwachting: Maarten Van den Bossche, Leen Van den Bossche, Lieve Vleugels, Lenka Wuytack, Els D'hollander, Brenda Vermeir, Noortje Moortgat, Rikkert Moortgat en Michel.

Personages die niet meer in de generiek te zien zijn: Marie-Rose De Putter, Rita Van den Bossche, François Van den Bossche en Claire De Ruyter.

Familie intro 2

Familie intro 2

September 1997 - Mei 1998

Rita is terug gekeerd en staat voortaan weer in de generiek. Ze infiltreert zich in het shot van Anna en Albert. Ook een nieuwkomer is René, die bij zijn zus Els wordt gezet. Manou zal voortaan samen met Babette verschijnen en Lenka wordt naast haar geliefde Henk geplaatst. Bart en Brenda zijn vanaf nu ook samen in een shot. Ten slotte krijgt Mieke vanaf nu het gezelschap van Noortje en Rikkert. De enige die verdwijnt uit de generiek is Michel. De beelden van de overige personages zijn hetzelfde gebleven.

Familie intro 2 versie 2-0

Familie intro 2 versie 2-0

Augustus 1998 - Mei 1999

We nemen afscheid van Manou, waardoor Babette opnieuw alleen zal komen te staan. Ook Hugo verlaat Veronique, net zoals Lenka volledig verdwijnt, met het gevolg dat ook Henk alleen staat voortaan. Verder zijn er geen wijzigingen.

Familie intro 2 versie 3-0

Familie intro 2 versie 3-0

Augustus 1999 - December 1999

Nieuwkomer is Guy, die Monique vergezelt. Didier verdwijnt, maar zijn plaats wordt mooi opgevangen door de terugkeer van Peter. Lieve is overleden en verlaat het shot van de kinderen, dat nu volledig wordt opgefrist.

Familie intro 2 versie 4-0

Familie intro 2 versie 4-0

December 1999 - November 2000

Na zijn tragische dood, verdwijnt Guido uit de generiek. Guy en Monique verschuiven naar het begin, gevolgd door nieuwkomers Cathérine en Vincent. Trudy neemt de plaats in van Babette. Maar ook Mieke, Noortje en Rikkert zullen voortaan niet meer te zien zijn. Andere nieuwkomers zijn Femke en Thomas.

Familie intro 2 versie 5-0

Familie intro 2 versie 5-0

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.