FANDOM


Generieken
1 2 3 4 5 6 Generiek 7 8 9


Halverwege seizoen 24 op 14 november 2014 (aflevering 5385) wordt er een nieuwe generiek ingevoerd. Het is een volledig nieuw concept waarbij het thema foto centraal staat. Het liedje is een herwerkte versie van de Nederlandstalige cover van 'Stay The Night', dat voor de vorige generiek ook al gebruikt werd. Deze generiek werd gebuikt tot en met 3 november 2017 (aflevering 6038).

Het vertrouwde 'Familie'-deuntje blijft behouden, maar wordt voorzien van een nieuw arrangement onder leiding van topmuzikant Hans Francken. De song werd bovendien ingezongen door de jonge talenten Mikael Ophoff uit Antwerpen en Eva De Geyter uit Zonhoven, het duo dat in het voorjaar van 2014 nog voor een kippenvelmoment zorgde in de Battles van 'The Voice van Vlaanderen'.

Bij nieuwe muziek horen natuurlijk nieuwe beelden van de 'Familie'-personages. Maar er is meer, want voor het eerst krijgt ook de kijker een belangrijk aandeel in de begingeneriek. Via vtm.be konden kijkers een foto van zichzelf insturen en deze selfies worden vanaf vrijdag 14 november dagelijks in de generiek geïntegreerd. Elke dag pronkt de foto van een andere kijker naast die van de friends, Mieke (Caroline Maes), Niko (Jo Hens), Zjef (Jan Van den Bosch) en Evy (Marianne Devriese). Zo komt de kijker alweer een tikkeltje dichter bij zijn of haar favoriete personages te staan.

Songtekst

Er is geen weg terug
We zijn er voor elkaar
Het leven bracht ons samen
En samen zijn we klaar
Voor alles wat nog komt
De regen en de zon
Familie blijven wij
Verbonden voor altijd

Versies

14 november 2014 - 17 april 2015

Alle hoofdpersonages worden vermeld in de generiek, via de naam van de desbetreffende acteur of actrice, maar niet alle personages zijn daadwerkelijk te zien in de generiek. Marie-Rose, June, Rita, Arno en Agnes zijn afwezig. Cédric is wel te zien, maar de naam van de acteur (Bas Van Weert) dan weer niet.

20 april 2015 - 28 augustus 2015

De generiek is opgefrist met lentebeelden. De volgorde waarin de acteurs worden opgenoemd, blijft dezelfde. Opmerkelijk is dat dan ook Jacky Lafon nog steeds wordt vernoemd, hoewel Rita al als vast personage uit de soap is verdwenen.

31 augustus 2015 - 6 november 2015

Eén week na de start van het nieuwe seizoen van Familie, wordt de generiek opnieuw opgefrist met nieuwe beelden en deze keer ook nieuwe namen. Pieter Verelst (Thomas), Martine Jonckheere (Marie-Rose), Michael Vroemans (Maarten), Chris Van Tongelen (Bart), Jordi Rottier (Guido), Jacky Lafon (Rita) en Arthur Le Boudec (Arno) zijn verdwenen. Nieuwe namen zijn Begir Memeti (Faroud), Braam Verreth (Simon), Bab Buelens (Emma) en Jelle Florizoone (Guido). Deze keer wordt ook de naam van Bas Van Weert (Cédric) weergegeven.

Er zijn ook enkele nieuwe beelden aan de generiek toegevoegd waarin ook voor het eerst de nieuwe Guido, Emma en Simon te zien zijn. Opvallend is dat Peter Bulckaen (Mathias) en Jens Gruyaert (Jelle) niet langer fysiek te zien zijn in de generiek. 

9 november 2015 - 29 april 2016

De generiek werd opieuw opgefrist met winterbeelden. De beelden zijn een mix van beelden uit de eerste versie en enkele nieuwe beelden. Vanaf deze generiek is ook Peter Bulckaen (Mathias) weer fysiek in de generiek te zien.

2 mei 2016 - 2 september 2016

Voor de zomergeneriek in 2016 werden er geen nieuwe beelden opgenomen. Het is opnieuw een mix van oudere beelden. Verder blijft er ook alles ongewijzend bij de acteursnamen, zelfs nadat Jasmijn Van Hoof de serie verliet. 

5 september 2016 - 4 november 2016

Eén week na de start van het nieuwe seizoen, na de tijdsprong, werd de generiek opgefrist met nieuwe zomerbeelden van de picknick en met nieuwe beelden van Lars De Wulf in zijn auto, die voor het eerst in de generiek verschijnt. Ook Vincent Banic is voor het eerst te zien in de generiek. Er werden 2 nieuwe namen toegevoegd: Kürt Rogiers (Lars) en Vincent Banic (Guido). Daarnaast werden er ook 2 namen geschrapt: Katrien De Becker (June) en Jelle Florizoone (Guido). De volgende dag verscheen er een tweede versie van de generiek, waarbij alleen de beelden van de picknick verschillen, en sindsdien worden elke dag de twee versies met elkaar afgewisseld.

Versie 1

Versie 2

7 november 2016 - december 2016

De generiek wordt opnieuw opgefrist met winterbeelden. Het is een mix van beelden uit de eerste en de tweede versie met heel wat nieuwe beelden. Het beeld van Lars in zijn auto wordt vervangen door een beeld van Lars die een selfie neemt in zijn kantoor en de beelden van de picknick worden vervangen door, net zoals in de vorige winterversies, een feestje in de Jan & Alleman. Ini Massez (Viv) werd toegevoegd in deze versie, terwijl Hilde De Baerdemaeker (Liesbeth) en Monika Dumon (Agnes) geschrapt werden.

December 2016 - 27 december 2016

Kristof Verhassel (Stan) werd toegevoegd in de vorige versie van de generiek.

27 december 2016 - 30 december 2016

Speciaal voor de 25ste verjaardag van Familie werd er tijdens de week waarin Familie 25 jaar werd, de generiek een klein beetje aangepast. Van 27 december tot en met 30 december werd er op het einde van de generiek, onder het logo van Familie, in dezelfde schrijfstijl, 25 jaar toegevoegd.

2 januari 2017 - 28 april 2017

Na de 25ste verjaardag van Familie werd de kleine aanpassing terug verwijderd. De generiek is terug hetzelfde zoals voorheen.

1 mei 2017 - 3 november 2017

Sinds 1 mei 2017 wordt de laatste zomergeneriek opnieuw gebruikt. Er zijn geen nieuwe beelden in deze versie. Opmerkelijk is dat ze vergeten zijn de naam van Hilde De Baerdemaeker (Liesbeth) te vervangen door de naam van Ini Massez (Viv), zoals dat in de vorige versie het geval was. Silvia Claes (Trudy) en Jens Gruyaert (Jelle) worden ook nog steeds vernoemd.

Achter de Schermen

Video

Onderstaande video is de eerste versie, degene gebruikt van 14 november 2014 tot 17 april 2015.

Ontdek de nieuwe generiek van Familie

Ontdek de nieuwe generiek van Familie

Onderstaande video is de tweede versie, degene gebruikt van 20 april 2015 tot 28 augustus 2015.

Intro Familie 2015

Intro Familie 2015

Onderstaande video is de derde versie, degene gebruikt van 31 augustus 2015 tot 6 november 2015 en 2 mei 2016 tot 2 september 2016
Familie generiek 7 versie 3-1

Familie generiek 7 versie 3-1

Onderstaande video is de vierde versie, degene gebruikt van 9 november 2015 tot 29 april 2016.
Familie generiek 7 versie 4

Familie generiek 7 versie 4

Onderstaande video is de vijfde versie, degene gebruikt van 5 september 2016 tot 4 november 2016.
Familie generiek 7 versie 5

Familie generiek 7 versie 5

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.