FANDOM


Glenn De Bock
Seizoenen 2122 ProfielGlenn22
Eerste verschijning Aflevering 4841 - 30 april 2012
Laatste verschijning Aflevering 4886 - 27 augustus 2012
Gespeeld door Pieter Bamps
Kinderen -
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Gastpersonages
Algemene InformatieVerhaallijnenFoto's

Algemene Informatie

Glenn De Bock is een gastpersonage dat van 30 april 2012 tot en met 27 augustus 2012 vertolkt wordt door Pieter Bamps.

Verhaallijnen

Niko Schuurmans wil graag met Mieke Van den Bossche op vakantie. Ze kopen een camionette, die Niko in de plaatselijke garage wil opknappen. Daar loopt hij Glenn tegen het lijf. Samen met Glenn nam Niko vroeger deel aan straatraces. Glenn is verbaasd over Niko wanneer hij ontdekt dat hij naast een vaste job, ook een vaste relatie heeft.

Niet veel later komt Niko te weten dat Glenn samen met twee kompanen (Kenneth en Patje) een bankoverval aan het voorbereiden is. Glenn probeert Niko hier bij te betrekken, maar Niko wil er niets mee te maken hebben. Glenn probeert hem onder druk te zetten door geregeld langs te komen in de Jan en Alleman en bij Mieke thuis. Uiteindelijk begint hij Niko zelfs te dreigen om mee te doen: als hij niet meedoet, zullen Glenn en zijn kompanen Mieke iets aandoen. Niko beseft dat hij geen andere keuze heeft dan mee te werken aan de Glenns plan.

Wanneer Niko als chauffeur ook aan een tweede overval moet meewerken, is voor hem de maat vol. Tijdens hun vluchtmisdrijf ramt Niko opzettelijk tegen een stilstaande auto, in de hoop dat de politie de criminelen oppakt. Kenneth en Patje worden gearresteerd, maar Glenn is kunnen ontsnappen. De politie is weken op zoek naar hem, maar zonder resultaat.

Plots duikt Glenn weer op en ontvoert hij Mieke. Hij neemt haar mee naar een verlaten fabrieksgebouw, waar hij haar onder schot houdt en slaat. Glenn belt Niko op, die zich meteen naar de plek haast om Mieke te redden uit de klauwen van psychopaat Glenn.

Eens Niko Schuurmans aangekomen is in het gebouw waar Glenn Mieke Van den Bossche vasthoudt, blijkt al snel dat Glenn hen gewoon allebei wil vermoorden. Net wanneer hij hen een kogel door hun hoofden wil schieten, valt er een ander schot. Het is Steve Schuurmans, die Niko stiekem was gevolgd. Glenn is geraakt in zijn schouder en krijgt nog enkele rake klappen van Steve. Nadien wordt Glenn opgepakt door de politie.

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.