FANDOM


Gloria Theunynck
Seizoenen 2829 Familie 2019 portret gloria 01
Eerste verschijning Aflevering 6376 - 17 april 2019
Laatste verschijning Aflevering 6519 - 30 december 2019
Gespeeld door Patsy Van der Meeren
Huidig beroep Werkloos
Huidige partner -
Kinderen Inez Theunynck
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Nevenpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sMedia

Algemene informatie

Gloria Theunynck is een nevenpersonage dat sinds 17 april 2019 tot en met 30 december 2019 vertolkt wordt door Patsy Van der Meeren.

Familie en Liefdesleven

Gloria heeft geen goede band met haar familie. Haar moeder had een alcoholprobleem en haar vader heeft ze niet gekend. Gloria heeft wel twee zussen. De stiefvader van Gloria was vaak agressief naar haar en haar moeder toe.

Gloria heeft 1 dochter, Inez, als koosnaampje noemt ze haar Zita. Over de vader van Inez wil Gloria liever niet spreken. Gloria begint een relatie met Peter Van den Bossche en trekt samen met Inez bij hem in. Volgens Inez heeft Gloria al verschillende relaties achter de rug gehad met de verkeerde mannen, die telkens slecht aflopen. Nadien wordt duidelijk dat Gloria last heeft van woedeuitbarstingen. Wanneer ze jaloers is door de band tussen Peter en Iris, komt ze meermaals agressief uit de hoek tegenover Peter. Na het zoveelste incident, maakt Peter een einde aan hun relatie.

Beroepsleven

Gloria is via een poetsbureau één van de vaste poetsvrouwen bij VDB Fashion. Na een beslissing van CEO Lars De Wulf, verliest Gloria haar job en gaat ze aan de slag als poetsvrouw bij Peter. Dankzij Peter kan ze ook aan de slag als poetsvrouw en serveerster in de Jan & Alleman en nadien ook als poetsvrouw bij Cédric Van de Caveye. Gloria zegt beide posities op omdat ze het gevoel heeft dat ze niet gewaardeerd wordt voor haar beroep.

Verhaallijnen

Familie 6376 k.002 0
Familie 6376 k.001

Ontslag & nieuwe job

Na 3 jaar hard werken als poetsvrouw bij VDB Fashion, wordt Gloria door haar poetsbureau ontslagen omdat Lars het poetsbudget verminderd heeft. Gloria maakt haar opwachting bij VDB Fashion om Lars flink haar gedacht te zeggen. Peter voelt zich schuldig door de situatie en biedt Gloria een job aan als poetsvrouw bij hem thuis. Bovendien zorgt Peter ervoor dat Gloria aan de slag kan in de Jan & Alleman, waar ze zowel mag poetsen als opdienen. Gloria neemt geen blad voor de mond en geeft Jelle liefdesadvies wanneer die het nodig heeft.

Familie 6395 004
6403-02

Haat-liefderelatie Peter

Tussen Gloria en Peter ontstaat er een haat-liefderelatie en dat zorgt meermaals voor spanningen tussen de twee. Nadat Peter ontslagen wordt door Lars, spoort Gloria hem aan om meer uit het leven te halen en voor zijn dromen te gaan. Peter wil een nieuw bedrijf oprichten, maar kan Mieke en Hanne hier niet van overtuigen. Peter is op zijn tenen getrapt en werkt zijn frustraties uit op Gloria. Gloria pikt het niet dat er zo tegen haar gesproken wordt en vertrekt. De volgende dag komt het opnieuw tot een grote ruzie en Gloria geeft haar ontslag.

Familie 6408 003
Screenshot 2019-06-14 at 11.06.25

Nieuwe relatie

Peter excuseert zich bij Gloria en ze komt uiteindelijk toch terug poetsen bij hem. Hij lijkt zelfs gevoelens te krijgen voor haar en vraagt haar een paar keer uit. Gloria wijst hem echter af, omdat ze nog niet klaar is voor een nieuwe relatie. Ze lijkt niet veel later toch ook gevoelens te krijgen voor Peter en het komt tot een kus. De twee worden een koppel. Wanneer Jelle in de problemen komt door drugs komt zijn vader en Peters neef, Bart, terug uit Dubai en wil hem terug meenemen naar daar. Gloria houdt zich niet in tegen Bart over hoe ze zijn manier van opvoeden afkeurt.

Familie 6425 na 001
Familie 6426 001

Dubai

Bart kan Jelle overtuigen om mee te gaan naar Dubai door zijn vriendinnetje Inez ook mee te vragen. Inez mag achter niet van haar mama en Bart wil de vrouw spreken. Zo komen Bart en Peter te weten dat Gloria de moeder is van Inez. Nu Gloria de situatie volledig kent, gaat ze toch akkoord dat haar dochter voor 2 maanden meegaat met Bart en Jelle. Samen met Peter neemt ze afscheid van Jelle en Inez, maar Gloria heeft het daar moeilijk mee. Ze zoekt steun bij Peter en hoopt dat hij haar voorstelt aan zijn familie. Peter wil er nog mee wachten en dat pikt Gloria niet. Peter stelt haar vervolgens voor aan Louise via Skype en neemt Gloria mee naar de benefiet in de Foodbar.

Familie 6433 003
Familie 6443 002

Samenwonen of niet?

Peter is dolverliefd op Gloria en verrast haar meermaals met geschenkjes. Hij mist haar telkens wanneer ze niet bij hem is en vraagt om met Inez bij hem in te trekken. Gloria reageert negatief en is vooral bang voor de reactie van Inez. Peter gaat achter Gloria's rug om met Inez praten en tot zijn verbazing is zij razend enthousiast over het samenwonen. Gloria is daarentegen kwaad dat Peter stiekem met Inez gesproken heeft en beschuldigt hem van manipulatie. Gloria draait bij nu ze de mening van haar dochter kent en gaat akkoord met het voorstel van Peter om samen te wonen.

S29 afl6440 016
S29 afl6443 023

Nieuwe poetsopdracht & de meubels

Na de plotse dood van baby Kasper stelt Gloria voor om te gaan poetsen bij Cédric. Ze ontmoet er Iris, maar tussen beide vrouwen is er duidelijk geen klik. Ondertussen start Peter ook een eigen schoenenwebwinkel met de hulp van Mathias. Omdat ze van de living van Peter hun kantoor maken, kan Gloria het niet laten om haar mening te geven over de schoenen die ze te koop willen aanbieden. Gloria zoekt bovendien een oplossing voor haar eigen meubels nu ze bij Peter intrekt, maar al snel wordt duidelijk dat een combinatie niet de beste oplossing is. Peter belooft vervolgens aan Amelie de meubels, tot Gloria er geld voor vraagt.

Familie 6456 001
Familie 6457 003

Ontmoeting met de bomma

Peter nodigt Anna en Albert uit om kennis te maken met Gloria, maar de avond verloopt niet zoals Gloria in gedachten had omdat het gespreksonderwerp altijd richting het ongeval van Jan gaat. Gloria voelt dat Anna haar niet goed genoeg vindt voor Peter en reageert haar frustraties af op hem. Bovendien probeert ze een band op te bouwen met Veronique, maar dat verloopt ook niet vlot en Gloria denkt meteen dat iedereen haar maar de ‘kuisvrouw’ vindt, waardoor ze haar job bij Cedric en Iris alweer opzegt. Anna geeft ondertussen aan Peter toe dat hij Gloria niet bij hem vindt passen.

Familie 6479 003
Familie 6485 003

Minderwaardig

Peter en Mathias stappen samen in het zakenleven en nemen de brouwerij en de Jan en Alleman over van Niko. Tussen Gloria en Mathias botert het niet goed omdat Gloria het niet kan laten om telkens haar mening te formuleren. Wanneer Gloria in het café een leverbon ondertekent, krijgt ze er flink van langs van Mathias. Gloria voelt zich beledigd omdat ze opnieuw bekeken wordt als gewoon de kuisvrouw en ze geeft haar ontslag. Peter doet zijn grootste moeite om de sfeer tussen de twee te verbeteren, maar Gloria wil niets meer met Mathias te maken hebben en reageert telkens bitsig wanneer hij in de buurt is.

Familie 6494 003
Familie 6494 extra 001

Het ongelukje

Peter doet zijn best om Gloria het zo goed mogelijk naar haar zin te maken en nodigt haar uit voor een etentje. Wanneer Peter op een avondje niet naar huis komt en niet reageert op haar smsjes, gaat Gloria helemaal door het lint. Ze begint Peter aan te vallen waardoor ze zelf op de grond valt en haar pols verstuikt. In het ziekenhuis stelt de dokter zich vragen, maar Gloria doet haar best om hem te overtuigen dat het slechts een ongeluk was. Het zijn vooral Mathias en Iris die zich vragen beginnen stellen omdat haar verhaal niet overeen komt met die van Peter.

Familie 6496 001
Familie 6503 002

Jaloers en agressief

Gloria doet haar uiterste best om Peter duidelijk te maken dat ze hem graag ziet, maar ze voelt dat Peter zich begint terug te trekken. Inez stelt zich vragen bij de verstuikte pols en de bloemen die Peter voor haar gekocht heeft. Peter komt te weten dat Gloria in het verleden al veel relaties heeft gehad die slecht zijn afgelopen. Peter probeert zijn zorgen te vergeten door te gaan sporten met Iris. Wanneer Gloria te weten komt dat ze met hun twee sporten, reageert ze overdreven jaloers en gaat ze Peter confronteren en gaat het er opnieuw agressief aan toe.

Familie 6507 extra 002
Familie 6506 003

Partnergeweld

Peter verbreekt het contact met Iris, maar de jaloezie van Gloria kent geen grenzen meer. Ze gaat Iris confronteren en krijgt nadien terug een verhittende discussie met Peter. Gloria gebruikt opnieuw geweld en valt op de grond. Ze belt zelf naar de politie om Peter aan te geven voor partnergeweld. De politie volgt de zaak op en Peter wil een eind maken aan hun relatie. Gloria wil absoluut hun relatie doen werken en stelt voor om een psychiater op te zoeken. Peter wil Gloria nog een kans geven, maar zijn omgeving stelt zich veel vragen over de situatie.

Aflevering 6511 om 09.44.51
Aflevering 6512 om 08.56.49

Relatiebreuk

Iris maakt zich zorgen om Peter, zeker nadat ze meermaals door Gloria aangevallen wordt. Inez kan gelukkig tussenbeide komen en haar moeder kalmeren. Voor Peter is het de druppel en hij maakt een einde aan hun relatie. Gloria kan het niet aanvaarden en gaat terug volledig door het lint. Inez moet tussenbeide komen om Gloria en Peter uit elkaar te trekken. Peter geeft Gloria de mogelijkheid om rustig een nieuwe verblijfplaats te zoeken, maar een dag later zijn Gloria en Inez ingetrokken bij een kennis.

Galerij

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.