FANDOM


† Greet Baele
Seizoenen 2324DZB26 GreetBaeleProfiel23
Eerste verschijning Aflevering 5106 - 26 augustus 2013
Laatste verschijning Aflevering 5859 - 2 januari 2017
Gespeeld door Amaryllis Temmerman
Kinderen -
Ouders Meneer Baele en onbekend
Huidige categorie Vorige Gastpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenVerhaallijnenFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Greet Baele is een gastpersonage dat van 26 augustus 2013 tot en met 8 november 2013, van 28 mei 2015 tot en met 13 augustus 2015 en van 5 december 2016 tot en met 2 januari 2017 vertolkt wordt door Amaryllis Temmerman.

Familie en Liefdesleven

Over haar liefdesleven is Greet altijd heel duidelijk geweest. Ze wil zich niet binden aan één persoon en beleeft graag avontuurtjes met verschillende mannen. Op die manier belandt ze ook met Bart Van den Bossche in bed. Tijdens het 26ste seizoen komt Greets vader in beeld tijdens aflevering 5841 en 5842. Over haar moeder is niets bekend. Anno 2016 is Steven Peremans één van de minnaars van Greet.

Beroepsleven

Greet is office manager in Brussel, maar vraagt haar overplaatsing na haar affaire met Bart Van den Bossche. Anno 2016 werkt ze nog altijd voor de politie.

Verhaallijnen

640px-Familie afl5110 02
Familie afl5125 02
23-3-13

Bart Van den Bossche gaat aan de slag als ambtenaar in Brussel en krijgt van Office Manager Greet een prima eerste tussentijdse evaluatie. Hoewel ze dit op de werkvloer verborgen tracht te houden, ziet ze Bart wel zitten. Al snel weet ze hem te overhalen om na de uren een avondje in haar gezelschap door te brengen. Ze maakt hem echter wel duidelijk dat ze enkel plezier wilt beleven en niet uit is op een relatie zoals hij die met Trudy Tack de Rixart de Waremme heeft.

De volgende weken kan Bart niet aan de verleiding weerstaan om Greet te blijven zien. Telkens wanneer hij een vrij moment heeft, spreekt hij af met Greet. Zelfs wanneer Bart met zijn zoontje naar de voetbal gaat, spreekt hij af met Greet. Op een gegeven moment begint Bart zich toch schuldig te voelen tegenover Trudy. Hij wil haar niet kwetsen en vraagt aan Greet om voorzichtiger te zijn als ze afspreken. Bart wil de affaire zelfs stopzetten maar Greet is niet van plan om hem zomaar te laten gaan. Het noodlot slaat toe wanneer Bart bang is dat hij een SOA heeft. Hij gaat op consultatie bij zijn zus Leen maar dat is volgens Greet geen goed idee. Ondertussen leert Greet het gezin van Bart kennen wanneer ze hem op een dag thuis komt halen met de auto. Bart probeert nog steeds zijn affaire verborgen te houden maar toch vertelt hij de waarheid aan Leen Van den Bossche.

Enkele weken later komt Trudy te weten dat Bart een affaire heeft met Greet. Bart wil absoluut zijn relatie met Trudy redden en hij maakt definitief een einde aan zijn affaire met Greet. Ze vindt het enorm spijtig dat Bart een einde maakt aan hun relatie, maar Greet hoopt wel dat het nog goedkomt tussen hem en Trudy. Ze besluit zelfs haar overplaatsing aan te vragen zodat Bart niet van job moet veranderen om Trudy gunstig te stemmen.

Familie afl5524 1
Familie afl5524 3

Trudy Tack de Rixart de Waremme ontdekt dat Greet ook op het congres zal zijn waar Bart Van den Bossche naartoe moet gaan. Ze is extreem jaloers, maar Bart verzekert haar dat ze nooit meer contact hebben gehad. Niets is minder waar wanneer Bart de volgende morgen Greet gaat oppikken met de auto om samen naar het congres te rijden. Enkele momenten later staat Greet aan het brandende voertuig van Bart en verwittigt ze de hulpdiensten.

Via de GSM en de laptop van Bart, komt Trudy te weten dat hij en Greet opnieuw een affaire hadden en dat Bart zelfs van plan was om haar te verlaten voor Greet. Na de begrafenis van Bart, komt ook Greet afscheid nemen. Het komt tot een pijnlijke confrontatie tussen de twee en nadien neemt Trudy nog een laatste keer contact op met Greet om de waarheid te weten. Greet vertelt dat zij en Bart inderdaad terug een koppel waren en dat hij echt verliefd was op haar. Trudy is razend en zet Greet opnieuw aan de deur.

Schermafbeelding 2015-08-14 om 19.06.26

Het wordt duidelijk dat Bart en Greet geen tweede affaire hebben gehad en zijn dood in scène werd gezet om van de Italiaanse maffia af te kunnen geraken. De kans bestond natuurlijk dat Trudy, Jelle, Hannah en Louise in gevaar konden geraken 'indien Bart zou blijven leven'. De affaire met Greet werd in scène gezet door Sam Renders om ervoor te zorgen dat Trudy makkelijker Bart zou kunnen vergeten na zijn 'dood'.

Familie 5839 001
Aflevering 5842-1

Anno 2016 werkt Greet nog steeds voor de politie. Faroud Kir neemt contact met haar op nadat hij van Pieter Brinck van Staatsveiligheid vernam dat Bart Van den Bossche in het land is. Hij werd namelijk een tweetal weken geleden op camera's gespot in de luchthaven van Brussel. Faroud bespioneert Greet om te controleren of zij contact heeft met Bart. Hij denkt namelijk dat ze Bart in bescherming neemt.

Wanneer Faroud laat op de avond een mannelijke figuur in haar huis ziet, is hij ervan overtuigd dat het Bart is. Tot Greet moet duidelijk maken dat de man in kwestie haar vader is. Ze vraagt aan Faroud om haar met rust te laten, maar Faroud blijft haar achtervolgen. De volgende dag volgt hij haar naar een hotel, waar Greet een afspraakje heeft met één van haar minnaars. Nadien beseft Faroud dat Greet tot een dood spoor leidt en hij laat haar met rust.

De Italiaanse maffia komt erachter dat Bart anderhalf jaar geleden zijn dood in scène heeft gezet en dus nog in leven is. Wanneer Jelle denkt opnieuw zijn vader te hebben gezien, snelt Faroud het huis uit. Hij ziet een persoon razendsnel in zijn wagen stappen en wegrijden. Pieter komt erachter dat de auto van een verhuurbedrijf komt, waar Bart onder een valse naam de wagen huurde. Hij wilt dat Faroud de bescherming van Trudy en Jelle op zich neemt en neemt hem tijdelijk terug aan bij staatsveiligheid. Wanneer Faroud zijn auto aan het inladen is om te verhuizen naar Trudy, wordt hij ontvoerd. Faroud kan ontsnappen uit de handen van de ontvoerders. Tegen Trudy vertelt hij dat een motorrijder hem heeft aangereden. Farouds verbazing is groot wanneer hij Greet in de auto voor Trudy's huis ziet. Ze vertelt dat ze van Bart een ontmoeting tussen hen moest regelen. Een dag later laat de bende van Gallo een bloedspoor na. Greet wordt namelijk doodgefolterd in haar eigen huis.

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de affaire van Greet en Bart, zie hier.
  • Voor meer informatie over de 'Zaak Bart', zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.