FANDOM


† Guido Van den Bossche
Seizoenen 12345678927 Portret-guido
Eerste verschijning Aflevering 1 - 30 december 1991
Laatste verschijning Aflevering 6083 - 5 januari 2018
Gespeeld door Karel Deruwe
Kinderen Peter Van den Bossche, Veronique Van den Bossche en Amelie De Wulf
Ouders Pierre Van den Bossche en Anna Dierckx
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Guido Van den Bossche is een hoofdpersonage dat van 30 december 1991 tot en met 13 december 1999 en op 5 januari 2018 vertolkt werd door Karel Deruwe.

Familie en Liefdesleven

Guido Van den Bossche is de oudste zoon van Anna Dierckx en Pierre Van den Bossche. Hij heeft één broer Jan Van den Bossche, twee zussen Rita Van den Bossche en Marleen Van den Bossche en één halfbroer Georges Van den Bossche.

Bij de start van de reeks is Guido al 25 jaar getrouwd met Marie-Rose De Putter. Ze leerden elkaar kennen op de universiteit en Marie-Rose gaf haar studies Rechten op om een gezin te stichten met Guido. Samen hebben ze twee kinderen: Peter Van den Bossche en Veronique Van den Bossche. Guido en Marie-Rose lijken het perfecte huwelijk te hebben, maar niets is minder waar. Marie-Rose kan het niet laten om Guido te bedriegen, omdat hij een echte workaholic is. Zelfs wanneer Guido maandenlang ontvoerd is, bedriegt ze hem met hun advocaat: Jean-Michel Le Croix. Guido vraagt de scheiding aan. 

Later vindt Guido opnieuw het liefdesgeluk bij psychologe Claire De Ruyter. De twee zijn perfect gelukkig samen, al is Claire meermaals jaloers over de hechte vriendschap die Guido nog met Marie-Rose heeft. Wanneer Guido en Claire in Malta verblijven, volgt er een aanslag van huurmoordenaar De Cobra waarvan Claire het slachtoffer wordt en sterft. Na de tijdsprong tijdens het zesde seizoen heeft Guido een relatie met thuisverpleegster Els D'hollander. De twee worden verliefd en trouwen met elkaar. Ook hun geluk blijft niet lang duren wanneer Guido in Malta wordt vermoord door sekteleden van Salomon.  

Op 1 december 2017 onthult Brigitte De Wulf dat ze een affaire had met Guido toen ze nog zijn buurvrouw was. Guido zocht meermaals troost bij Brigitte wanneer het weer eens minder goed ging tussen hem en Marie-Rose. Uit hun affaire werd Amelie De Wulf geboren, maar Guido wist nooit dat hij een derde kind verwekt heeft.

Beroepsleven

Guido was altijd een zeer ijverige student en ging naar de universiteit om er een richting Economie te volgen. Hij richt na zijn studies eigenhandig het elektronicabedrijf VDB Electronics op. Het bedrijf kent veel succes en groeit uit tot een begrip in België. Hij wint onder meer de prijs voor Manager van het Jaar en wordt door de stad uitgeroepen tot ereburger. Wanneer Jan Van den Bossche wordt aangenomen, wil Guido er ook een echt familiebedrijf van maken.

Het succes van Guido kent ook negatieve kanten. Hij wordt ontvoerd door de maffia en ondertussen wordt het bedrijf overgenomen door Didier De Kunst. Hij slaagt er eigenhandig in om het merendeel van de aandelen in handen te krijgen waardoor Guido bij zijn terugkeer machteloos staat. Guido blijft niet bij de pakken neerzitten en begint een nieuw bedrijf, VDB Systems. Het succes van dit nieuwe bedrijf zorgt ervoor dat er een fusie ontstaat met VDB Electronics. Didier wordt aan de kant geschoven en verhuist naar het FAIC, het oorspronkelijke bedrijfje van Didier dat nu een dochterbedrijf van VDB Electronics geworden is. Guido wordt terug CEO van het volledige bedrijf en richt in Malta de Peter Van den Bossche Plant op.

Na de tijdsprong zit Guido al jarenlang in een rolstoel en heeft hij de leiderspositie van VDB Electronics toevertrouwd aan Veronique. Guido kan zijn levenswerk niet loslaten en keert een tijdje later toch terug als CEO. Hij blijft tot zijn dood in 1999 aan het hoofd staan van VDB Electronics, het FAIC en de Peter Van den Bossche Plant in Malta.

Verhaallijnen

Schermafbeelding 2019-01-29 om 12.14.06

De verjaardag van Anna

Guido en zijn echtgenote Marie-Rose willen de familie uitnodigen voor een etentje in een restaurant om de verjaardag van moeder Anna te vieren. Jan en zijn vrouw Monique kunnen dit etentje en de dure cadeau niet betalen en stellen hun veto. Ze slagen erin Anna te overtuigen om het feestje gewoon bij haar thuis te doen. Guido plooit, maar Marie-Rose wil kost wat kost een duur cadeau geven: twee schilderijen die bij Anna niet in de smaak vallen.

Schermafbeelding 2019-01-30 om 21.52.34

De rechterhand

Bij VDB Electronics is Guido in de nopjes met zijn nieuwe rechterhand Xavier Latour. Hij vertrouwt de man volledig, maar heeft niet in de gaten dat hij flirt met secretaresse Babette. Wanneer Guido en Marie-Rose er een weekendje op uit trekken, komen ze Latour en Babette tegen in het hotel. Guido is razend en ontslaat ze allebei. Latour kan dit niet verkroppen en neemt enkele belangrijke documenten mee. Guido krijgt van zijn vrouw te horen dat Latour stomdronken bij hem thuis is. Guido dreigt met maatregelingen als hij niet vertrekt.

Schermafbeelding 2019-02-10 om 10.51.55

Reddende engel

De jonge Pierrot ligt in het ziekenhuis en de dokters weten niet wat er aan de hand is. Guido steunt zijn oudste zus Rita tijdens deze moeilijke tijden en stelt zelfs voor om alle ziekenhuiskosten te betalen. Guido moet ondertussen ook zijn jongere broer Jan uit de nood helpen. Jan heeft een nieuwe auto nodig en leent het geld stiekem bij zijn broer. Nadien wordt Jan ontslagen en besluit Guido hem aan te nemen als zijn nieuwe personeelsdirecteur.

Schermafbeelding 2019-02-24 om 11.40.32

Verzuurde zoon-vader relatie

Guido heeft zijn handen vol met Peter. In tegenstelling tot Veronique, is Peter een slechte student. Guido moet zijn zoon verschillende keren op zijn verantwoordelijkheden wijzen en de sfeer tussen vader en zoon is serieus verziekt. Zeker omdat Peter met geheimzinnige zaakjes bezig is waar zijn familie niets van mag weten. Guido is het gedrag van Peter beu en wanneer hij met Marie-Rose en Veronique op skireis vertrekt, moet Peter thuis blijven om als loopjongen bij VDB Electronics te werken.

Schermafbeelding 2019-02-23 om 13.38.35

De skivakantie

Tijdens de skivakantie zit Guido meermaals met zijn hoofd nog in België. Hij vroeg aan Jan om een oogje in het zeil te houden op kantoor. Maar Guido maakt zich vooral zorgen om Peter. Hij probeert de jongen meermaals per dag te bereiken via de telefoon, maar hij krijgt nooit antwoord. Guido is razend als ze terugkeren van skivakantie en wil zijn zoon een lesje leren. Hij besluit de auto van Peter achter zijn rug te verkopen om hem duidelijk te maken dat zijn privileges verdiend moeten worden.

Schermafbeelding 2019-02-10 om 16.08.43

De beenmergtest

In het ziekenhuis gaat de toestand van Pierrot achteruit. Hij lijdt aan pancytomie, dezelfde ziekte waar Pierre aan overleden is. Guido en nonkel Walter worden door de dokters aangesproken over een mogelijke beenmergtransplantatie. Guido nodigt de volledige familie - met uitzondering van Anna en Rita - bij hem thuis uit om dit te bespreken. Iedereen wil zich laten testen, maar Peter gaat niet akkoord. Dankzij de goede invloed van Walter, draait Peter wel bij over de test.

Schermafbeelding 2019-03-13 om 19.14.38

Veronique zwanger

Guido krijgt van zijn dochter Veronique te horen dat ze zwanger is. Guido kookt van woede en kan niet begrijpen dat ze zo onvoorzichtig kon zijn. Marie-Rose wil de vrede in huis bewaren en gaat meermaals met Guido in de clinch over zijn opvoedingskeuzes. Guido wil absoluut niet dat Veronique een abortus laat uitvoeren, maar ze weet zelf niet of ze het kindje wil houden. Marie-Rose is van mening dat Veronique zelf recht heeft op de keuze en steunt haar wanneer ze toch voor abortus kiest.

Schermafbeelding 2019-04-07 om 08.59.14

Het mislukte etentje

VDB Electronics krijgt een delegatie van Japanners over de vloer en Guido laat de mannen in handen van Jan en Babette. Jan is vervolgens zeer fier wanneer hij aan Guido duidelijk maakt dat hij een contract heeft kunnen strikken. Guido is niet zo blij als hij de voorwaarden voor een fusie leest in het contract. Jan wil zijn broer bedanken voor de kansen en nodigt hem en zijn volledige gezin uit om iets te komen eten. Het etentje loopt volledig in het honderd en ze verhuizen naar het huis van Guido om het daar verder te zetten.

Schermafbeelding 2019-04-08 om 20.20.18

Peter verdwenen

Peter is de geschikte donor voor Pierrot, maar stelt zijn voorwaarden. Hij vraagt 42.000 frank aan zijn vader om een vriendin uit de nood te helpen. Guido lacht Peter uit en vindt niet dat hij het geld verdiend heeft. Peter is zeer duidelijk over zijn besluit: als hij het geld niet krijgt, zal hij niet opdagen voor de operatie. De familie kan Peter dit niet vergeven en ondertussen is hij van de aardbodem verdwenen. Guido is radeloos en krijgt verwijten van Marie-Rose naar zijn hoofd gesmeten.

Schermafbeelding 2019-04-16 om 19.22.59

Chantage en bedreigingen

Peter komt al wekenlang niet meer naar huis en Guido heeft privédetective Jacques Van Riet ingehuurd om zijn zoon te vinden. Guido is na enkele dagen niet blij met het resultaat en zet Jacques aan de deur. De man kan dit niet verkroppen en probeert Guido te chanteren om meer geld te krijgen. Ondertussen gebeuren er ook bij Guido en Marie-Rose thuis vreemde dingen. De paardenstallen worden in brand gestoken en ze vinden een dode kat voor de deur. Uiteindelijk wordt de dader gevonden, namelijk een ex-werknemer die Guido ontslagen had.

Schermafbeelding 2019-04-14 om 14.49.30

Veronique houdt het kindje

Op de dag van de operatie van Pierrot, komt Peter tot ieders verbazing wel opdagen. Hij weigert elk gesprek met zijn vader en verdwijnt opnieuw. Ondertussen komt Mark Oorschot om het leven, de vader van het ongeboren kindje van Veronique. Hierdoor besluit Veronique haar abortus toch niet te laten uitvoeren. Guido en Marie-Rose beginnen te wennen aan het idee dat er binnenkort terug een klein kindje in huis zal rondlopen.

Schermafbeelding 2019-04-14 om 14.34.35

Het technisch defect

Bij VDB Electronics volgt er een zware panne na een technisch defect en Guido stuurt Jan naar Hamburg om er wisselstukken voor de machines op te halen. Jan zet echter de bloemetjes buiten in Hamburg met Babette, allemaal op kosten van het bedrijf. Guido krijgt van Mia te horen dat Jan een pak geld uitgegeven heeft in Hamburg. Bovendien komt Guido te weten dat hij in het verleden geld van de firma gebruikt heeft om Peter de 42.000 frank te geven. Guido is zwaar teleurgesteld in zijn broer en maakt hem duidelijk dat hij er een soep van gemaakt heeft.

Screenshot 2019-05-31 at 15.52.51

Saint Tropez

Guido en Marie-Rose zijn van mening dat Veronique dit jaar beter stopt met school zodat ze haar zwangerschap in alle rust kan uitzitten. Guido plant een reisje naar Saint-Tropez met hun drietjes en vertrekken eind mei. Wanneer ze de grens oversteken, hebben ze echter een ernstig verkeersongeluk...

Aflevering 111 09.43.52
Aflevering 111 09.46.34

Het verkeersongeval

Op weg naar Saint-Tropez hebben Guido, Veronique en Marie-Rose een ernstig verkeersongeval. Veronique verliest haar ongeboren kindje en Guido is er erg aan toe. Hij heeft een halsbreuk opgelopen en zal maandenlang moeten revalideren. Guido belandt in een rolstoel en moet een harnas dragen om zijn hals te ondersteunen. Terwijl Guido in het ziekenhuis ligt, vraagt hij zich af waar Peter ergens uithangt. Pas later komt hij via nonkel Walter te weten dat Peter in de gevangenis zit wegens aanranding en slagen en verwondingen tegen Birgit. Guido kan zijn zoon niet gaan bezoeken in de gevangenis door zijn beperking, maar ook wanneer Peter vrijkomt in afwachting van zijn proces, zoeken vader en zoon elkaar niet op.

Aflevering 120 10.03.22
Aflevering 129 om 15.05.16

Marie-Rose aan de leiding

Marie-Rose neemt tijdens de afwezigheid van Guido de leiding over bij VDB Electronics, maar maakt zich niet geliefd bij het personeel. Jan wordt dagelijks gekleineerd door Marie-Rose. Ze maakt Jan duidelijk dat hij absoluut niet geschikt is voor de functie die hij uitoefent. Jan komt klagen bij Guido en die geeft zijn broer het advies om tegen Marie-Rose in te gaan. Ondertussen verveelt Guido zich te pletter. Zijn slechte humeur werkt ook op het systeem van Veronique en Marie-Rose. Bovendien zorgt het proces van Peter voor heel veel frustratie, maar Guido weigert nog steeds zijn zoon op te zoeken. Wanneer het proces een goede afloop kent, is heel de familie euforisch, maar Guido wil niet zomaar alle zonden van Peter vergeven.

Aflevering 140 om 20.21.43
Aflevering 157 09.31.55

Terug aan de slag

Wanneer de dokter eindelijk de toelating geeft om de rolstoel achterwege te laten, kan Guido amper wachten om terug te gaan werken. Marie-Rose neemt dit haar echtgenoot niet in dank af, want ze verwacht op ten minst een beetje appreciatie voor haar werk en moeite van de afgelopen weken. Guido kreeg echter voortdurend klachten over Marie-Rose, zelfs van zijn trouwe secretaresse Mia. Enkele dagen later keert Guido eindelijk terug naar VDB Electronics, tot groot plezier van Mia, Jan en de rest van het personeel. Iedereen heeft bijgelegd voor een duur cadeau voor Guido, maar Marie-Rose is niet onder de indruk. Zij voelt zich achteruit geschoven door haar echtgenoot, zeker nu Guido duidelijk maakt dat ze er een puinhoop van gemaakt heeft.

Aflevering 159 16.54.10
Aflevering 167 21.14.59

Babette ontslagen

Babette maakt op kantoor duidelijk dat ze veel liever Marie-Rose als CEO heeft en sinds de terugkeer van Guido doet ze haar werk niet meer naar behoren. Jan zet Babette op haar plaats en Guido besluit haar te ontslaan. Wanneer Marie-Rose en Peter dit te horen krijgen, zijn ze razend op Guido. Voor Marie-Rose is dit de zoveelste druppel en ze kan Guido zelfs niet meer in haar buurt verdragen. Guido wordt door zijn personeel duidelijk gemaakt dat hij Jan een voorkeursbehandeling gegeven heeft. Hij is namelijk ook in de fout gegaan door op kantoor meermaals te flikflooien met Babette. Guido krijgt van Jules te horen dat het personeel dreigt met acties. Guido staat voor een dilemma: moet hij Jan ook ontslaan? Uiteindelijk trekt hij het ontslag van Babette in.

Aflevering 173 16.14.43
Aflevering 183 09.10.33

Lima Technics

Guido maakt van Babette zijn persoonlijke secretaresse terwijl Mia gepromoveerd wordt tot Directeur van de Administratie. De volgende tegenslag staat voor Guido al klaar want zijn belangrijkste klant Lima Technics wil het contract niet vernieuwen en gaat naar de concurrentie in Zuid-Korea omdat het daar veel goedkoper is. Guido, Jan en Mia vrezen dat dit serieuze gevolgen zal hebben voor het bedrijf en dat er personeel zal ontslagen moeten worden. Babette brengt Peter hiervan op de hoogte en die gaat op zijn beurt vakbondsverantwoordelijke Rik Pauwels op de hoogte brengen. Ondertussen werken Guido en Jan dag en nacht aan een tegenvoorstel voor Lima Technics en zijn ze zelfs bereid om eventjes verlies te draaien. Na verloop van tijd krijgt Guido te horen dat zijn voorstel afgewezen is.

Aflevering 190 12.42.55
Aflevering 190 12.50.25

Trouwfeest in mineur

De trouw van Marleen en Ben staat voor de deur, maar Guido zit met zijn hoofd bij de problemen op het werk. Rik Pauwels heeft Guido al duidelijk gemaakt dat hij op de hoogte is van de problemen en dat zijn collega's dit niet zullen pikken. Guido vraagt zich af wie er informatie gelekt heeft en kijkt met beschuldigende ogen naar Babette. Guido maakt een afspraak met alle directieleden dat ze op de dag van de trouw zullen samenkomen om een definitieve beslissing te maken over de toekomst. Er wordt een voorstel goedgekeurd waardoor 75 personeelsleden op straat staan binnenkort. Peter brengt Rik hiervan op de hoogte en die roept het personeel en de vakbond bij elkaar om te staken en VDB Electronics te bezetten.

Aflevering 197 18.37.37
Aflevering 203 20.17.26

De bezetting

Een maand later. De stakers bij VDB Electronics hebben nog altijd de kantoren bezet. Guido moet noodgedwongen telkens bij hem thuis met de directieleden afspreken. Er is nog steeds geen oplossing gevonden en Guido is de wanhoop nabij. De onopgeloste dossiers stapelen zich op en de klanten moeten blijven wachten op hun leveringen. Jan komt geregeld stomdronken toe op de vergaderingen bij Guido thuis en als excuus blijft hij zeggen dat hij aan het werken is aan een oplossing. Jan kan de arbeiders van Lima Technics overtuigen om ook een stakersaanvraag in te dienen. Als Lima Technics met Zuid-Korea in zee gaat, staan ook hun jobs op het spel. De directie van Lima Technics staat met de rug tegen de muur en vernieuwt alsnog het contract met VDB Electronics. De staking wordt opgeheven en iedereen kan terug aan de slag.

Aflevering 204 20.55.26
Aflevering 223 08.30.16

Rita in de problemen

Guido maakt zich zorgen om zijn zus Rita en krijgt te horen dat ze geldproblemen heeft. Hij wil haar een handje helpen en Guido pakt de man die Rita chanteert, stevig onder handen. Rita komt de problemen echter niet te boven en probeert zelfmoord te plegen. Guido is de enige van de familie die haar bezoekt in het ziekenhuis. Ondertussen is Marie-Rose begonnen met haar modebedrijf en is ze nog amper thuis. Bovendien heeft ze huishoudster Julienne een job aangeboden en heeft ze secretaresse Babette van Guido kunnen afsnoepen. Guido is allesbehalve tevreden en ook het huishouden lijdt hieronder. Er is amper eten in huis en de rommel stapelt zich in een sneltempo op. Het vinden van een nieuwe huishoudster is geen evidentie en Guido is de wanhoop nabij.

Aflevering 242 11.22.31
Aflevering 236 18.59.37

De nieuwe secretaresse

Na het ontslag van Babette staat Mia er alleen voor. Dankzij de positieve berichten over hoe VDB Electronics de bezetting heeft aangepakt, blijven de offertes en aanvragen binnenstromen. Guido vreest dat ze zullen moeten uitbreiden om de werkdruk aan te kunnen en er moeten een heleboel vacatures ingevuld worden. De zoektocht naar een nieuwe directiesecretaresse is ook een prioriteit omdat Mia aangeeft dat ze het niet alleen aankan. Na een selectie blijven er drie kandidaten over en er wordt gekozen voor de aantrekkelijke Patty Peeters. Jan is in zijn nopjes en wil de jonge vrouw zelf wegwijs maken. Guido wil dezelfde fout geen tweede keer maken en vraagt aan Mia om de opleiding van Patty op zich te nemen.

Aflevering 265 om 20.22.21
Aflevering 264 om 19.51.11

Verdwenen kasbonnen

Marie-Rose probeert haar zakenpartner Gerard uit te kopen nadat duidelijk wordt dat hij niet van de meisjes kan blijven bij Maison Marie-Rose. Guido wil zijn vrouw financieel helpen, maar ze weigert alle hulp. Wanneer Guido op een dag in de bank te horen krijgt dat er een heleboel kasbons verdwenen zijn, krijgt Guido eerst met een beschuldigende blik naar Peter. Het komt tot een hevig gevecht tussen de twee heren en Marie-Rose moet wel toegeven dat zij de kasbons gebruikt heeft om Gerard te betalen. Guido is razend op zijn vrouw en er volgt een dagenlange ruzie. Guido wou nog net een buitenverblijf in de Ardennen voor haar kopen, maar op het laatste nippertje gaat de verkoop niet door. Guido probeert het ook goed te maken met Peter, zeker nu het weer een tijdje beter ging tussen hen.

Aflevering 271 11.24.34
Aflevering 272 13.38.39

Manager van het Jaar

Bij VDB Electronics slaagt Guido erin om het ene succes na het andere binnen te halen. Dankzij de positieve reclame kan het bedrijf meestappen in een groot internationaal ruimteproject. Peter is ook geïnteresseerd in het ruimteproject en maakt de beslissing om alsnog Economie te gaan studeren. De uitbreiding van VDB Electronics zorgt ervoor dat Guido door de stad uitgeroepen wordt tot ereburger. Bovendien krijgt Guido te horen dat hij genomineerd is voor de titel van 'Manager van het Jaar'. Wanneer hij daadwerkelijk die titel wint, staat de telefoon op kantoor niet stil. Alle journalisten willen een interview met Guido en ook de televisie wil Guido laten opdraven als technologisch consulent in verschillende televisieprogramma's.

Aflevering 281 08.27.19
Aflevering 277 om 08.57.35

De steun binnen de familie

Ondanks de zeer drukke periode op kantoor, maakt Guido nog altijd tijd vrij voor zijn familie uit de nood te helpen. Op een dag wordt een dronken Rita bij Guido binnengebracht door twee politieagenten. Ze heeft nog schulden bij een kroeg en Guido gaat die eigenhandig betalen. Ook Jan heeft de steun van zijn broer nodig. Eerst omdat hij van Monique niet bij de bevalling mag zijn, en daarna wanneer hun pasgeboren kindje na enkele dagen overlijdt ten gevolge van hartproblemen. Wanneer Veronique de kans krijgt om stage te lopen in Milaan, en ze daarom besluit om toch niet naar de universiteit te gaan, is Guido tegen alle verwachtingen in toch akkoord en steunt hij zijn dochter zelfs.

Aflevering 284 10.30.19
Aflevering 290 om 19.59.55

Verdwenen...

Marie-Rose vliegt over en weer naar Milaan omdat Veronique een ongelukje gehad heeft tijdens het paardrijden. Wanneer ze terug thuis is, kan ze Guido nergens vinden. Ook bij VDB Electronics is Guido niet komen opdagen, hoewel hij verschillende afspraken heeft. Dezelfde dag wordt de auto van Guido leeg teruggevonden aan een brug, met zijn sleutels en portefeuille achtergelaten. Het gaat nu om een onrustwekkende verdwijning en onderzoeksrechter Jacobs neemt de zaak op zich. Enkele dagen later krijgen Peter en Marie-Rose een brief met daarin een ticketje voor een postpakketje dat in het station geleverd werd. In dat pakket bevindt zich een videocassette waarop te zien is hoe Guido vastgeketend in een donkere kelder zit...

Aflevering 293 om 19.39.35
Aflevering 293 om 19.41.40

Opgesloten

Guido zit al wekenlang opgesloten in een kelder, terwijl zijn familie geen enkel teken van leven gekregen heeft. De ontvoerders weten dat Marie-Rose en Peter in contact zijn met de politie en ze willen hen een boodschap bezorgen. Ze maken een video waarin ze vragen om de politie erbuiten te houden en bezorgen nadien de video aan Walter. Marie-Rose en Peter doen hun uiterste best om naar de wensen van de ontvoerders te luisteren, maar nadien is het terug radiostilte. Een tijdje later krijgen ze telefoon waarin de ontvoerders losgeld vragen, namelijk 150 miljoen frank. Dankzij de hulp van VDB, de bank én Didier, wordt het geld bij elkaar verzameld. Peter brengt de koffer naar de afgesproken plek en wacht ongeduldig af...

VDB Systems2 Seizoen4
VDB Systems6 Seizoen4
GuidoClair2 Seizoen4
Ritadraaitdoor9 Seizoen4
SF04 25

Guido en Peter Van den Bossche zijn met hun auto in het kanaal beland. Guido kon op tijd ontsnappen, met de hulp van zijn zoon die daarna zelf bleef vast hangen. Als de brandweer aankomt, redden ze Peter alsnog uit het water. Hij wordt onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht en overleeft uiteindelijk het drama. Inspecteur Jacobs wordt opnieuw ingeschakeld om de ontvoerders op te pakken.

Niet lang daarna houdt Guido een spoedvergadering bij hem thuis met François Van den Bossche, Jan Van den Bossche, Mia Dondeyne, Babette Van Tichelen en Peter. Hij richt met de financiële hulp van François een volledig nieuw bedrijf op: VDB Systems. Hiermee willen ze de concurrentie aangaan met VDB Electronics, dat nog steeds geleid wordt door Didier De Kunst. Zijn plannetje lukt, want VDB Systems wordt een succes, door de naambekendheid van Guido. Didier voelt dit in de cijfers, en de Raad van Bestuur van Electronics stelt zijn leiderschap in twijfel.

Als hoogtepunt van Didiers nederlaag, moet hij de kantoren van Electronics verkopen om extra opbrengsten binnen te krijgen. Guido slaagt erin de kantoren te verkopen en verhuist VDB Systems naar zijn oude werkplek. Uiteindelijk fuseren de twee bedrijven en wordt Didier verbannen naar het FAIC.

De scheiding tussen Guido en Marie-Rose is zo goed als afgerond, maar Marie-Rose bleef hopen dat hij haar nog een kans wou geven. Al heeft ze nog steeds een relatie met haar advocaat Jean-Michel Le Croix. Niet veel later reizen ze samen naar Italië voor het huwelijk van hun dochter Veronique Van den Bossche. Ook Guido gaat de romantische toer op. Hij wordt verliefd op psychiater Claire De Ruyter. Ze neemt al snel haar intrek in zijn villa en verovert de harten van zijn familie.

Rita Van den Bossche zit aan de fles sinds zowel Jack als Dirk Cockelaere ervandoor zijn én ze te weten is gekomen dat ze opnieuw zwanger is. Walter Dierckx doekt haar café op en Rita gaat aan de slag in de kantine van VDB. Rita en Guido hebben meermaals ruzie, vooral omdat Rita zich niet op haar plaats voelt tussen al die 'dikke nekken'. Haar stoppen slaan volledig door en ze is tot alles in staat wanneer ze een half café bij elkaar gedronken heeft. Vooral tussen Rita en Marie-Rose heeft het nooit geklikt. Rita steekt het appartement van Marie-Rose in brand. Daarna schiet ze op Guido wanneer die haar probeert te redden. Het schot is mis, maar kort daarna wordt ze zelf neergeschoten door de politie. Rita overleeft het, maar haar kindje wordt te vroeg geboren en ze moet naar de gevangenis.

Ook tussen Guido en Peter loopt het fout. Peter studeert in Amerika, maar raakt daar verzeild in een gevaarlijke sekte. Hij wordt verslaafd aan drugs en het gaat volledig de verkeerde kant op. Guido en Babette Van Tichelen willen Peter doen inzien dat hij fout bezig is, zonder veel resultaat. Guido wil niets meer met zijn zoon te maken hebben, en verbreekt het contact.

Tot Guido te horen krijgt dat de sekte verschrikkelijke plannen heeft. Ze willen massaal zelfmoord plegen. Guido reist naar Spanje, waar de sekte op dat moment zich bevindt, en gaat op zoek naar zijn zoon en diens vriendin Willeke De Vries. Eenmaal bij de sekte aangekomen, ziet hij alle lijken liggen en vreest hij het ergste. Bij de politie krijgt hij te horen dat ze het lichaam van Peter niet gevonden hebben.

Peterinsekte Seizoen5
HetProces13 Seizoen5
DeBendevanCartouche7 Seizoen5

Guido zit nog steeds in La Torre Blanca om zijn zoon uit de handen van de wrede sekteleider Salomon te redden. Het dode lichaam van Willeke wordt gevonden, maar Peter is spoorloos verdwenen net als de sekteleider. Ook de lokale politie biedt weinig hulp en Guido kan niets ander dan terugkeren naar huis, zonder Peter. Hij geeft zichzelf de schuld omdat hij zijn zoon niet heeft kunnen tegenhouden. Guido heeft de moeilijke taak om het nieuws aan Marie-Rose De Putter en de rest van de familie te vertellen.

In afwachting van haar proces, mag Rita Van den Bossche naar huis. Ze neemt haar intrek bij haar moeder en Albert Thielens. Guido steunt zijn zus tijdens het proces en is dolgelukkig dat ze wordt vrijgesproken. Al deelt Marie-Rose een andere mening. Marie-Rose en Guido hebben nadien weer ruzie wanneer de begrafenis van Peter plaatsvindt. Marie-Rose geeft hem ook de schuld van Peters dood.

Guido en Didier De Kunst staan opnieuw lijnrecht tegenover elkaar binnen VDB Electronics. Didier is niet meer tevreden met zijn functie binnen het FAIC en maakt er een rotzooi van. Guido wil niet langer samenwerken met Didier, en roept de Raad van Bestuur samen. Didier wordt weggestemd als voorzitter van de Raad van Bestuur en nadien ontslagen bij het FAIC. Didier maakt zo van Guido zijn vijand nummer één. Didier geeft een som van 25.000 frank aan huurmoordenaar de Cobra om Guido te vermoorden.

Tussen Guido en Claire loopt ook niet alles op rolletjes. Marie-Rose heeft gebroken met haar vriend Hugo Beckers en heeft een nieuwe missie. Ze wil Guido terug. Ze loopt voortdurend de deur plat bij Guido en Claire, en probeert zoveel mogelijk tijd met hem te spenderen. Claire heeft het spelletje van Guido al snel door, en ze vraagt Guido op de man af om te kiezen. Haar of Marie-Rose.

ClaireenGuido10 Seizoen6
Malta3
Malta11
Images (2)
SF06 22

Guido heeft voor Claire gekozen, en wil dit ook zoveel mogelijk tonen aan zijn vriendin. Al maakt Marie-Rose De Putter het hem niet gemakkelijk. Ze maakt er geen geheim meer van dat ze Guido terug wil, en probeert hem opnieuw te verleiden. Guido schept duidelijkheid: meer dan vriendschap zal er tussen hun twee nooit meer zijn.

Nu Didier De Kunst het bedrijf verlaten heeft, wil Guido zich toespitsen op het buitenland en VDB Electronics op de kaart zetten. Hij sluit een samenwerkingsverband met de Maltese zakenman Joe Bonduono. Er wordt een dochterbedrijf in Malta opgericht, vernoemd naar Peter: De Peter Van den Bossche Plant.

Guido en Claire De Ruyter reizen naar Malta om de opening van het bedrijf voor te bereiden. Wat ze niet weten is dat huurmoordenaar De Cobra ook aanwezig is. Hij is ingehuurd door Didier om Guido voor eens en altijd uit te schakelen. Tijdens een romantisch moment tussen Guido en Claire slaat hij toe. De huurmoordenaar gebruikt een blaaspijp met een gifpijltje, dat echter in de nek van Claire terechtkomt. Het slachtoffer valt op de vestingmuren van Medina in Guido's armen en beiden storten neer. Claire overleeft de val niet. Guido wel, maar hij is bijna volledig verlamd.

Omdat Didier zich niet verdacht wil maken, regelt hij de repatriëring van Guido en het lichaam van Claire naar België. Er wacht Guido een lange revalidatie, en in tussentijd geeft hij de leiding van VDB aan zijn dochter, Veronique Van den Bossche.

De serie maakt een sprong in de tijd van zeven jaar

Zeven jaar later. Guido is nog steeds verlamd en zit al zeven jaar vastgekluisterd aan zijn rolstoel. Guido zet ondanks alles door en krijgt daarbij de hulp van zijn nieuwe vriendin en tevens zijn thuisverpleegster Els D'hollander. Els en Guido zijn naar Knokke verhuisd omdat de zeelucht een goed effect heeft op Guido's gezondheid.

Didier is opnieuw het hoofd van het FAIC geworden. Guido en zijn Van den Bossche Elektronics lijken voor hem geen concurrenten meer. Didier is na zeven jaar nog steeds niet ontmaskerd als de moordenaar van Claire, tot de puzzelstukjes in elkaar vallen. De contactman, die Didier gebruikt heeft om De Cobra in te huren, verraadt Didier en brengt de politie op de hoogte. Didier wordt opgepakt door Jef Lits en bekent. Hij wordt naar de gevangenis gebracht.

Guido vraagt in het bijzijn van Anna en Albert, Els ten huwelijk. Anna is dolgelukkig dat haar zoon opnieuw het liefdesgeluk gevonden heeft. Guido en Els trouwen en heel de familie komt bij elkaar in het Hilton hotel om dit te vieren. Maar het feest krijgt een onaangenaam einde wanneer een meedogenloze huurmoordenaar de Van den Bossches gijzelt in het Antwerpse Hotel. Net op dat moment is er namelijk een dictator aanwezig, en de gijzelaars willen hem vermoorden voor zijn daden in zijn thuisland.

Uiteindelijk verliezen de gijzelnemers hun geduld. Ze brengen alle familieleden en de dictator samen en plaatsen een bom in het hotel. De klok tikt en de politie staat machteloos. Dan volgt er een ontploffing. Zijn alle Van den Bossches omgekomen?

DidierOntsnapt5 Seizoen7
DidierOntsnapt9 Seizoen7
MarieRoseDood3 Seizoen7
Enrique3 Seizoen7
SF07 34

De familie zit in een kring gebonden met een bom. Maarten Van den Bossche kan onder het koord door kruipen en slaagt erin de code van de bom in te tikken. De bom blijft maar een tijdje stilstaan, dus de familie moet snel ontsnappen. Ze vluchten naar het dak en kunnen uiteindelijk bevrijd worden. De man waar de aanslag allemaal om draaide pleegt zelfmoord met een geweer.

Guido en Els D'hollander keren na hun mislukt trouwfeest terug naar Mechelen. Ze verkopen hun appartement in Knokke en kopen een villa in de buurt van hun familie. Guido gaat ook terug aan de slag als CEO bij VDB Electronics, wat niet helemaal naar de zin van zijn dochter Veronique Van den Bossche is. Omdat hij het beleid van de Van den Bossche Plant in Malta niet langer kan combineren met zijn werk in België, vraagt Guido aan Henk Terjonck en Lenka Wuytack om naar Malta te verhuizen. Het koppel accepteert dit aanbod niet en Guido zorgt ervoor dat Henk aan het hoofd van het FAIC komt te staan.

René D'hollander hoopt dat zijn schoonbroer hem aan een job bij VDB Electronics kan helpen, maar Els vertelt over de ware aard van haar broer. Toen ze tieners waren, liet René zijn zus namelijk misbruiken door zijn vrienden, in ruil voor geld. René is echter veranderd, en wil de vergiffenis van zijn zus vragen. Guido geeft hem een job bij het FAIC.

Didier De Kunst is in de gevangenis ondertussen een plannetje aan het bedenken om te ontsnappen. Hij schakelt hiervoor de hulp in van zijn celgenoot Ricky. Didier wil zich nog steeds wreken op Guido en kan samen met Ricky ontsnappen door een cipier te gijzelen. Terwijl Ricky naar het buitenland wil trekken, plant Didier zijn volgende aanslag. Terwijl Guido en Veronique een late vergadering hebben in het FAIC, steekt Didier de kantoren in brand. Guido en Veronique zitten opgesloten en raken bedwelmd door de rook. De brandweer komt op tijd ter plaatse en kan de twee uit het vuur redden.

Henk Terjonck keert zonder Lenka terug naar België en gaat opnieuw aan de slag bij VDB. Hij hoort verhalen over weeskinderen van de sekte van Salomon in Cuba en komt te weten dat ook Willeke De Vries zwanger was en vlak voor haar dood bevallen was van een zoontje. Henk reist samen met Babette Van Tichelen en Rikkert Moortgat naar Cuba om het jongetje te halen, maar na een vaderschapstest komt Henk te weten dat Enrique het zoontje van Peter Van den Bossche is. Guido en Els ontfermen zich over de jongen, maar dat verloopt niet altijd even goed. Enrique kan zich moeilijk aanpassen aan deze nieuwe levensstijl, en de twee hebben hun handen vol met zijn opvoeding.

Op een avond krijgt Guido slecht nieuws te horen. Zowel zijn ex-vrouw Marie-Rose De Putter als Hugo Beckers zijn om het leven gekomen tijdens een helikoptercrash. Guido zoekt steun bij zijn dochter, maar kan op weinig begrip rekenen. Zij geeft haar moeder de schuld dat haar vriend Hugo dood is.

Guido en Els maken eindelijk plannen om op huwelijksreis te vertrekken. Ze vertrekken naar Marbella met hun tweetjes, maar Didier is hen achterna gereisd en beraamt een verschrikkelijk plan. Wanneer het koppel een ritje met een plezierboot maakt, klautert Didier met een vuurwapen aan boord. Het komt tot een confrontatie tussen Guido en Didier, terwijl Els in zee zwemt. Er valt een schot...

Familie1542
Seizoen8 46
Familie1583
Familie1617
SF08 36

Didier De Kunst is neergeschoten, maar niet door Guido. Het is namelijk René D'hollander die het schot gelost heeft. Hij klom stiekem aan boord van het schip om Didier uit te schakelen. René vertelt aan Guido en Els D'hollander dat Didier hem had ingeschakeld om wraak te nemen op Guido. Maar René was altijd van plan om dubbelspel te spelen. Ze dumpen het lijk van Didier in het water en zijn ervan overtuigd dat ze voor eens en altijd van hem verlost zijn. Niets is minder waar. Didier leeft nog steeds. Hij droeg namelijk een ijzeren plaatje in zijn jas en het was de bedoeling om neergeschoten te worden zodat hij een grote verdwijntruc kon doen.

Enrique Van den Bossche woont nu officieel bij Guido en Els. De jongen heeft het echter moeilijk om zich aan te passen en krijgt voortdurend woede-uitbarstingen. Els en Guido verschillen van mening over de opvoeding van Enrique. Ze overwegen Enrique naar een internaat te sturen wanneer het enkele weken later niet betert. Het is uiteindelijk dankzij Rita Van den Bossche en Pierrot Van den Bossche dat de jongen zich kan aanpassen aan het westerse leven. Enrique en Pierrot worden namelijk goede vrienden en gaan geregeld met elkaar om.

Els vindt documentatie over een nieuw soort operatie die de toestand van Guido kan verbeteren. Niet veel later vertrekt hij naar Isla Margarita waar hij een afspraak heeft met dokter Coleman. Maar Didier komt dit nieuws te weten en is hier enorm geïnteresseerd in. Didier komt in aanraking met de dokter. Als hij achter zijn oorlogsverleden komt, chanteert hij hem. Hij moet Guido vermoorden of hij vertelt het verleden aan iedereen.

Uiteindelijk verloopt de operatie nog goed af voor Guido, maar op een zekere dag komt de chantage tot een climax. Didier bedreigd de assistente van Coleman, Theresa, waardoor hij een hartaanval krijgt. Theresa probeert hem nog te redden, maar hij sterft. Didier wordt opgesloten in een psychiatrische instelling. Tijdens een bezoek van inspecteur Jef Lits probeert Didier hem neer te steken met een geslepen staaf. Jef probeert zich te verdedigen en schiet Didier neer. Hij sterft.

Henk en Veronqiue komen in Cuba bij de sekte van Salomon terecht en ze komen er te weten dat Peter nog leeft. Ze gaan op zoek naar hem maar het blijkt geen makkelijke klus te zijn. De familie is in de zevende hemel wanneer Peter eindelijk terug naar België keert maar hij heeft een ernstige drugsverslaving. Guido komt in contact met Vincent Misotten, een commissaris die de zaak van Peter behandeld. Guido kan de man overtuigen om Peter vrij te laten, en Guido wil er persoonlijk voor zorgen dat zijn zoon weer op het rechte pad komt.

Maarten, Leen, Enrique en Pierrot vertrekken op zeeklassen en onder meer Noortje, Nele en Els zorgen voor de organisatie. Tijdens de zeeklassen loopt het echter volledig mis wanneer er bij sommige kinderen een dodelijk vorm van botulisme wordt vastgesteld. Guido komt onmiddellijk ten plaatste om de situatie in te schatten, maar krijgt weinig nieuws van de politie. Hij en Peter Van den Bossche vrezen het ergste wanneer ze horen dat er dodelijke slachtoffers zijn gevallen.

Seizoen9 10
Seizoen9 17
Seizoen9 24

Twee maanden later wordt duidelijk dat er acht dodelijk slachtoffers zijn gevallen tijdens de zeeklassen. Maar alle Van den Bossches hebben het avontuur overleefd. Guido is vooral Nele Van Winckel enorm dankbaar, omdat zij zich extra heeft ingezet tijdens de hectische dag. Hij wil haar speciaal bedanken met een etentje in De Lork. Peter Van den Bossche is minder onder de indruk, hij is vooral van mening dat de dokters zijn zoon gered hebben, en niet Nele.

Peter heeft zich helemaal kunnen herpakken. Hij is niet meer verslaafd aan drugs en is zelfs aan een opleiding begonnen zodat hij goed kan functionneren binnen VDB Systems. Guido is bijzonder trots op zijn zoon en weet nu dat de opvolging verzekerd is.

Guido en Peter worden echter nog steeds achtervolgd door de sekte van Salomon. Hij wil Peter terug in zijn sekte krijgen, en is bereid om over lijken te gaan. Guido komt te weten dat Salomon zich tegenwoordig in Malta schuilhoudt en gaat samen met Peter en diens vriendin Femke Maeterlinck naar Malta om hem in de val te lokken. Ze slagen erin om Salomon op te sporen en hij wordt naar de gevangenis overgebracht. Tijdens een feest in de Maltese straten loopt het echter grondig mis. Guido wordt neergestoken door twee sekteleden, die wraak willen omdat ze Salomon opgepakt hebben. Terwijl Peter, Femke en Joe Bonduono op zoek gaan naar Guido, dwaalt hij hulpeloos door de straten van Malta. Guido valt neer en sterft aan zijn verwondingen.

De dood van Guido Van den Bossche is een aangrijpende gebeurtenis. De familie moet afscheid nemen van de pater familias en de stichter van Van den Bossche Electronics. Na zijn dood volgt zijn zoon Peter Van den Bossche hem op als algemeen directeur van Van den Bossche Electronics. Op Guido's begrafenis geeft Anna Dierckx een zeer emotionele speech. Ze hoopt dat Guido nu in de hemel is om voor Marleen Van den Bossche, Pierre Van den Bossche, Pierrot Cockelaere en Paul Van den Bossche te zorgen.

Familie 6083 na 001
Familie 6083 na 003

Op een dag duikt de moeder van Amelie De Wulf, die sinds korte tijd een relatie heeft met Peter Van den Bossche, op en vertelt haar dat ze ooit een affaire had Guido en Amelie het bastaardkind is van Guido. Amelie wil een DNA-test laten uitvoeren omdat ze haar moeder eerst niet wil geloven. Niemand van de familie Van den Bossche wil echter DNA afstaan aan Amelie.

Amelie wilt een officieel en rechtsgeldig document waarin staat wie haar vader is en doet een aanvraag bij de burgemeester om Guido's lichaam te laten opgraven. Wanneer dit gebeurt blijkt dat het graf van Guido leeg is. Ondertussen beweert Jan, die in het ziekenhuis ligt, bezoek gehad te hebben van zijn overleden broer Guido, maar dit was enkel een hallucinatie van hem.

Veronique doet Peter een bekentenis. Ze wilde haar vader, Guido, dood omdat hij Peter steeds voortrok ondanks zijn slechte ervaringen met de sekte van Salomon en drugs. Haar toenmalige vriend, Herwig Verleyen, nam dit letterlijk op en deed iets vreselijks. In 1999 heeft hij een traagwerkend gif in Guido's tandpasta gespoten vlak voordat hij met Peter en Femke naar Malta vertrok. Veronique betaalde begrafenisondernemer De Gendt om Guido's lichaam te cremeren zodat men het gif niet zou vinden.

Trivia

  • Door vele problemen met de makers verliet acteur Karel Deruwe in 1993 eventjes de serie. In 1999 werd uiteindelijk beslist om zijn personage uit de serie te schrijven: Guido wordt vermoord.
  • In 2014 bezoekt Marie-Rose De Putter op Guido's verjaardag (25 juni) zijn grafsteen. De grafsteen geeft weer dat Guido geboren is in 1948 en overleden in 2000. Dat laatste klopt eigenlijk niet, want hij werd neergestoken in de aflevering van 13 december 1999, waarna hij meteen stierf en begraven werd.
  • Op 16 september 2014 was Gunther Levi's muziekgroep 'De Romeo's' te gast in het komische programma 'Lang Leve'. Tijdens een biografische persiflage rond Gunther Levi duikt acteur Karel Deruwe in een sketch weer op als Guido, die op zoek is naar een nieuw gezicht voor zijn zoon Peter Van den Bossche. De scène werd opgenomen op de set van Familie. Het is de eerste keer in 15 jaar dat Deruwe de rol van Guido opnieuw op zich nam.
  • In september 2014 vertelde acteur Karel Deruwe in een interview in Dag Allemaal dat hij niet categoriek zou weigeren wanneer de makers hem ooit zouden vragen om terug te keren in de soap.
  • Anno 2017 zou Guido 69 jaar geweest zijn in de serie.
  • Op 3 oktober 2017 werd bekendgemaakt dat Karel Deruwe terug zal keren gedurende het 27ste seizoen.
  • Op 5 januari 2018 keert Karel Deruwe na 18 jaar afwezigheid terug in 'Familie' (zijn eerste scène sinds 1999: https://vtm.be/familie/guido).

Generiek

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over het liefdesleven van Guido, zie hier.
  • Voor meer informatie over het overlijden van Guido, zie hier.
  • Voor meer informatie over de begrafenis van Guido, zie hier.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.