FANDOM


Guido Van den Bossche
Seizoenen 13141516171819202122232425NL26JoG&E2728 Familie portret 2019 guido 01
Eerste verschijning Aflevering 2720 - 25 december 2003
Laatste verschijning -
Gespeeld door Vincent Banic (voorheen Jelle Florizoone, Jordi Rottier, Lennert Mets en Xander Willems)
Huidig beroep Garagist bij Garage Louis & Zn.
Huidige partner Emma Verdonck
Kinderen Milou Van Bellingen (biologisch), Mila Van den Bossche (voogd)
Ouders Jan Van den Bossche en Linda Desmet
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Guido Van den Bossche is een hoofdpersonage dat van 25 december 2003 tot en met 30 juni 2006 wordt vertolkt door Xander Willems, van 4 september 2006 tot het voorjaar van 2010 door Lennert Mets, van 22 oktober 2010 tot en met 22 juni 2015 door Jordi Rottier, van 16 september 2015 tot en met 2 september 2016 door Jelle Florizoone en sinds 6 september 2016 door Vincent Banic.

Familie en Liefdesleven

Guido is de zoon van Jan Van den Bossche en Linda Desmet. Linda was oorspronkelijk zwanger van een drieling, maar de twee andere vruchtjes overleefden de zwangerschap niet. Guido heeft twee halfzussen Mieke Van den Bossche en Leen Van den Bossche en drie halfbroers Willem Feyaerts, Bart Van den Bossche en Maarten Van den Bossche

Tijdens het 21ste seizoen heeft Guido kort een relatie met Miranda, een meisje van zijn school. Tijdens het 22ste seizoen heeft Guido voor het eerst een serieuze relatie met Charlotte Kennis. Uiteindelijk komt het twee jaar later tot een breuk wanneer zijn gevoelens voor Charlotte verdwijnen. Hij vertelt dat ze uit elkaar gegroeid zijn en elkaar nog amper zagen vanaf het moment dat Charlotte ging studeren in Leuven. 

Tijdens het 24ste seizoen rijden Guido en Kobe Vermiert een fietsend meisje omver, waardoor ze in het ziekenhuis belandt. Het meisje heet Emma Verdonck. Guido zoekt haar op en vraagt om vergiffenis. Emma vergeeft hem nadat Guido het volledige verhaal heeft uitlegd. Nadien is Guido een grote steun voor haar en worden ze zelfs verliefd. Guido en Emma starten een relatie met elkaar. Het duurt ook niet lang vooraleer ze samen in bed duiken. Later wordt duidelijk dat er iets mis is gegaan wanneer Emma ontdekt dat ze zwanger is. Ze besluiten het kindje te houden en op 5 november 2015 bevalt Emma van een dochtertje: Mila Van den Bossche

Studies & Beroepsleven

Guido studeerde aanvankelijk ASO, maar door zijn slechte studieresultaten moest hij zijn vijfde middelbaar opnieuw doen. Guido wilde liever de TSO-richting Electromechanica gaan volgen, maar dat was niet meteen naar de zin van Jan. Hij doet dan toch zijn vijfde jaar opnieuw, maar wordt gepest door ex-klasgenoten Elias en Vincent. Elias wordt daarna nog de vriend van Guido. Nadien verandert Guido alsnog van richting.

Nadat Guido's vriendin Emma zwanger wordt, wil Guido zijn studies opzeggen om voor zijn gezin te kunnen zorgen. Hij bergt deze plannen een tijdje op om toch zijn diploma te halen, maar maakt met Patrick en Mathias plannen om het atelier van Patrick om te bouwen zodat ze er oldtimers kunnen repareren. Hij combineert het studeren met zijn werk in het atelier tot hij afstudeert en nadien blijft hij halftijds bij Patrick en Mathias werken.

Tijdens het 25ste seizoen krijgt Guido van zijn goede vriend Kobe de kans om in de garage van zijn vader Louis te gaan werken als automecanicien. Guido zegt zijn job bij Patrick op om in dienst te gaan werken bij Kobe.

Verhaallijnen

Guidoke 1

Jan Van den Bossche en zijn inmiddels derde vrouw Linda Desmet verwachten een kindje. Hun verbazing is groot wanneer ze te weten komen dat het om een drieling gaat. De zwangerschap van Linda verloopt echter niet zonder risico's. Twee vruchtjes overleven het niet. Het derde kindje wordt gelukkig wel gezond geboren. Ze noemen hem Guido, naar de overleden broer van Jan. Vooral Anna Dierckx vindt dit een mooi eerbetoon, en is als eerste van de familie aanwezig om het gelukkige koppel proficiat te wensen.

Het gezinnetje van Guido krijgt een extra gast in huis: uitwisselingsstudente Jane. Jan is er op het eerste zich niet blij mee, omdat het om een zwart meisje gaat, maar uiteindelijk verloopt alles zeer vlot. Op kerstmis vieren Jan en Linda de eerste verjaardag van Guido en dat is alweer een reden om een groot feest te geven. Tijdens het feestje kijkt Albert Thielens echter iets te diep in het glas en schaamt de bomma zich voor zijn gedrag. In 2005 gaat Linda terug aan de slag als thuisverpleegster en gaat Guido naar de crèche.

Wordt nog aangevuld.

Vanaf dit seizoen vertolkt Lennert Mets de rol van Guido

Familie3940

Drie jaar later. Guido heeft inmiddels een serieuze groeischeut gekregen, maar wordt door zijn oudere broer Maarten Van den Bossche nog altijd als 'de kleine van de familie' gezien. Wanneer er problemen zijn op school, leert Jan Guido's muzieklerares Laura Daems kennen. Jan heeft zijn oog meteen op haar laten vallen en probeert een afspraakje met haar te versieren. De twee hebben even een kortstondige affaire, tot Laura overgeplaatst wordt naar een andere school. Nadien gaat Guido op kookklassen met zijn klasgenoten en geeft Jan zich op als vrijwilliger om de kinderen te vergezellen. Guido heeft eerst zijn twijfels, maar is uiteindelijk blij dat zijn vader meegegaan is.

Wordt nog aangevuld.

Wordt nog aangevuld.

Wordt nog aangevuld.

Vanaf dit seizoen vertolkt Jordi Rottier de rol van Guido

Familie4505

Het botert opnieuw niet tussen Jan Van den Bossche en Linda Desmet wanneer Jan zomaar een hoop geld van hun rekening gehaald heeft. Linda zet Jan aan de deur en Guido vraagt zich luidop af of zijn ouders gaan scheiden.

Wordt binnenkort aangevuld.

Familie afl4767 01
Familie afl4778 02
Familie afl4826 03
Familie4866

MVM gaat een promofilmpje maken voor een nieuwe kindercollectie met zangeres Laura Omloop in de hoofdrol. Jan heeft Veronique aangeboden om ook Guido een rolletje te geven in de videoclip. Guido heeft echter helemaal geen zin in een 'acteercarrière' en laat de kans aan hem voorbijgaan.

Nu Rita een enorme som geld van Bert gekregen heeft, verwent ze zowel Guido als Jelle enorm. Ze geeft dure cadeaus, en dat is niet naar de zin van Linda.

Tijdens het oudercontact van Guido komt aan het licht dat Guido concentratieproblemen heeft op school, waardoor zijn punten achteruit gaan. Hij zal beter begeleid moeten worden thuis, en Linda hoopt dat Jan zich hier voor inzet. Er komt niets van in huis wanneer zowel Jan als zijn goede vriend André Beynens ontdekken dat Guido een goede wielrenner is. Dré ziet veel potentieel in de jongen en wil van hem een pro maken.

Linda vindt het een slecht idee om Guido te laten wielrennen, omdat hij zich moet focussen op zijn studies. Jan en Dré kunnen haar overtuigen wanneer ook Linda het talent van haar zoon ontdekt tijdens een wielerwedstrijd. Het komt al snel tot ruzie tussen Dré en Jan omdat ze het niet eens worden over de trainingsmethodes. Guido maakt bovendien duidelijk dat hij veel liever met Dré traint, dan met zijn vader.

Op een dag krijgt Linda telefoon van Guido's school. Hij is tijdens de les in slaap gevallen door de zware trainingen. Linda grijpt in, maar Jan en Dré willen de trainingen niet verminderen omdat zijn eerste grote wedstrijd er zit aan te komen. Tijdens de wedstrijd rijdt Guido ontzettend goed en wint hij de eerste prijs. Jan droomt al luidop van een mooie wielertoekomst voor zijn zoon tot Guido vertelt dat hij ermee wil stoppen. De reden is simpel: Guido heeft een meisje leren kennen tijdens de vorige wielerwedstrijd, en wil zijn tijd niet meer in de trainingen steken. Guido heeft kort een relatie met Miranda, een meisje van zijn school en Jan wil hem zelfs voorlichting geven.

De leerresultaten van Guido gaan steeds verder achteruit en de examens komen in zicht. Na de examens heeft Guido er een goed gevoel over en hij gaat iets drinken met enkele vrienden. Tot Guido met een barslecht rapport naar huis komt.

Het nieuwe schooljaar

Familie afl4966 01
Familie afl4965 01
Familie afl4968 03
Elias&Guido vechten
Familie afl4959 02
Familie afl4993 05
Familie afl4997 02
640px-Familie afl5053 03
Familie afl5104 02

Jan en Linda zijn nog steeds boos op Guido omdat hij met een slecht rapport naar huis is gekomen. Guido beseft al snel dat hij geen zin heeft om zijn jaar opnieuw te doen en hij wil van richting veranderen. Hij hoopt elektromechanica te kunnen gaan volgen maar zijn ouders zijn hier resoluut tegen. Hij probeert steun te zoeken bij zijn tante Rita maar ook zij kan hier niets aan veranderen. Tegen zijn zin gaat hij opnieuw naar school.

De pesters

Guido gaat niet meer graag naar school en dat heeft alles te maken met twee ex-klasgenoten: Elias en Vincent. Ze pesten Guido omdat hij zijn jaar moet overdoen. De volgende weken wordt het alleen maar erger. Tijdens een feestje in het jeugdhuis, hebben ze een filmpje van Guido gemaakt en dat gebruiken ze om hem te chanteren. Vincent en Elias eisen geld van Guido maar Guido heeft niet genoeg geld in zijn bezit dus steelt hij van zijn vader uit het café.

Iets voor kerstmis besluit Linda om een verjaardagsfeestje voor haar zoon te organiseren en ze vraagt zelfs de hulp van Vincent en Elias. Eén van de gasten op het feestje is Charlotte Kennis en Guido blijkt wel iets voor haar te voelen. Hij geeft toe aan Niko dat hij verliefd is en die geeft hem de raad om ervoor te gaan. Hij voegt Charlotte toe op Facebook en vraagt haar om eens af te spreken. Niet veel later starten ze een relatie met elkaar en zijn ouders zijn enorm blij met dit nieuws.

Ondertussen gaat het van kwaad naar erger tussen Guido en Elias. Het komt tot een gevecht op de speelplaats en Guido krijgt in een nota in zijn agenda. Linda en Jan vinden het verschrikkelijk dat hun zoon gevochten heeft en Jan nodigt Elias en zijn vader uit voor een gesprek in de Jan en Alleman. Na het gesprek wordt al snel duidelijk dat Elias het gevecht niet snel zal vergeten. Hij plaatst het filmpje van Guido op YouTube.

De volgende weken wordt het alleen maar erger wanneer Elias en Vincent zich beginnen te moeien met zijn relatie. Ze proberen Guido en Charlotte uit elkaar te krijgen en slagen hierin door Guido te chanteren. Ze komen wel terug bij elkaar wanneer Guido haar de waarheid vertelt maar opnieuw kunnen de twee pesters voor ruzie zorgen tussen het koppel. Elias probeert Charlotte voor zich te winnen en door een slechte timing denkt Guido dat Charlotte een relatie heeft met Elias. Hij verbreekt opnieuw al het contact met haar.

Het gepest bereikt zijn hoogtepunt wanneer Guido een afscheidsbrief achterlaat voor Charlotte en plotseling verdwijnt. Charlotte alarmeert onmiddellijk zijn familie en iedereen gaat op zoek naar hem. Charlotte vindt hem uiteindelijk op een brug, vlak voordat hij van plan is om zelfmoord te plegen. Ze kan Guido overtuigen om de waarheid te vertellen tegen zijn ouders om het pesten te stoppen. Samen vertellen ze ook alles aan de school. Jan en Linda zijn aangedaan door het nieuws en Guido krijgt veel steun van zijn familie.

Op aanraden van een CLB-medewerker volgt er een gesprek tussen Guido, Elias en Vincent in het bijzijn van Jan en Linda. Dit heeft niet het gewenste resultaat omdat Elias en Vincent alles proberen te ontkennen. Uiteindelijk tonen ze toch berouw en bieden ze hun excuses aan. Guido is van plan om weer volop van het leven te genieten en hij kan niet wachten om Charlotte aan heel de familie voor te stellen tijdens de trouw van Marie-Rose en Mathias.

Guido en Charlotte

Nu de grote vakantie voor de deur staat, heeft Charlotte slecht nieuws: ze gaat 7 weken lang met haar ouders op reis. Dit is een ramp voor Guido. Hij vraagt dan ook aan zijn ouders of hij met haar mee mag. Linda vindt dat geen probleem, maar Jan wil hier niets van horen. Guido onderneemt vanalles om hem te overtuigen, maar tot nog toe is het niet gelukt. Samen met Charlotte besluiten ze om Charlottes vader met Jan te laten praten. Ook dit helpt niet. Uiteindelijk laat Jan toe dat Guido op vakantie gaat op voorwaarde dat hij 85 procent haalt op zijn eindrapport. Dit is onhaalbaar volgens Guido. Toch werkt hij heel erg hard om die 85 procent te halen.

Op de dag van zijn rapport is Guido enorm zenuwachtig voor zijn resultaat. Niet veel later komt hij trots terug naar huis en hij vertelt dat hij 85 procent gehaald heeft. Tot Jan zijn rapport van dichterbij bekijkt en ziet dat Guido slechts 84,5 procent heeft gehaald. Voor Jan is het duidelijk dat hij zijn streefdoel niet gehaald heeft en Guido mag niet mee naar Italië.

Tijdens de seizoensfinale moet Guido tegen zijn zin afscheid nemen van Charlotte. Hij hoopt nog steeds dat zijn vader zich van gedachte zal veranderen maar Jan blijft koppig. Guido wil niet naar het buurtfeest gaan en meedoen met de wielerkoers, tegen de zin van Jan. Hij sluit zich op in zijn kamer. Wanneer Jan plotseling met Leen naar het ziekenhuis moet omdat haar water gebroken is, besluit Guido van het moment gebruik te maken om Charlotte achterna te gaan.

Twee maanden later

640px-Familie afl5108 03
Familie 5192 006
5
132

Guido zit nog steeds in Italië met Charlotte, haar ouders en Elias. Wanneer hij terugkeert in augustus vertelt hij al zijn verhalen aan zijn ouders maar het is vooral Linda die enthousiast is met zijn thuiskomst. Jan is nog steeds teleurgesteld dat Guido zomaar vertrokken is maar hij legt het toch bij met zijn zoon.

Enkele weken later maken Guido, Charlotte en Elias opnieuw plannen om samen op reis te gaan. Deze keer zonder ouders waardoor ze zelf geld zullen moeten verdienen. Dit blijkt geen makkelijke opgave te zijn. Guido en Elias krijgen het idee om oude brommers op te kopen, te repareren en dan terug door te verkopen. Ze krijgen van Patrick de toestemming om zijn atelier te gebruiken maar de opbrengst is minder groot dan verwacht. Om nog meer geld te verdienen, besluiten de twee jongens om ook oud ijzer en koper te zoeken om door te verkopen.

Jan schrikt wanneer hij Guido en Charlotte ziet tongzoenen aan de schoolpoort. Pinda verdedigd hem en vind dat hij ondertussen toch oud genoeg is nu hij 17 is geworden. Guido wil echter meer en is klaar voor een volgende stap. Hij krijgt goeie raad van Niko en zoekt informatie op een sekssite. Jan ontdekt dit en spelt Guido de les. Guido zet zijn plannen echter door en vraagt Charlotte of ze klaar is voor hun eerste keer. Haar reactie is echter niet wat Guido verwachte. Charlotte bleek namelijk al maanden te wachten tot hij die vraag stelde. Wanneer Jan en Linda op restaurant zijn maken Guido en Charlotte zich klaar voor hun eerste keer, maar worden verstoord wanneer Jan en Linda vroeger thuis komen dan verwacht. Enkele dagen later lukt het hen dan toch om alleen te zijn en het koppeltje loopt op wolkjes.

Het komt tot een ruzie tussen Guido en Charlotte wanneer Guido enorm jaloers wordt op de innige vriendschap tussen haar en Elias. De twee maken iets te veel plezier met elkaar en Guido is razend op Elias. Charlotte keurt het kinderachtige gedrag van Guido helemaal niet goed en wil even afstand nemen van hem. Dankzij Niko ziet Guido in dat hij overdreven heeft en hij maakt het terug goed met zowel Charlotte als Elias.

Eind juni maken Guido, Charlotte en Elias zich klaar om op reis te vertrekken. Ze maken een doorreis door Spanje en, tegen alle verwachtingen in, geeft Jan meteen zijn goedkeuring.

Relatiebreuk

S24e020 16
Afl57 09
Afl57 30

Linda Desmet speelt een hoofdrol in een musical en is op van de zenuwen. Ze repeteert heel de dag door, vooral aan tafel. Aanvankelijk vindt Guido het een verschrikkelijk idee dat zijn moeder in een musical gaat meedoen. Hij is bang uitgelachen te worden, maar beseft al snel dat ze toch talent heeft. Al maken Guido en zijn vader het snel duidelijk dat ze de repetities beu zijn. Tijdens de première komt Guido zijn moeder supporteren en is hij toch fier op haar prestatie.

De relatie van Guido en Charlotte Kennis gaat door een moeilijke periode. Charlotte studeert nu aan de universiteit van Leuven en gaat daar op kot. Ze zien elkaar weinig, en telkens wanneer Guido wil afspreken, heeft Charlotte geen tijd voor hem. Hij vraagt raad aan Niko Schuurmans, en die stelt voor dat Guido zelf het initiatief moet nemen en naar Leuven moet afzakken om Charlotte te verrassen. Guido begint zich echter af te vragen of hij en Charlotte wel bij elkaar passen. Ze hebben niet dezelfde interesses en bovendien gaat Charlotte de laatste tijd liever met haar nieuwe vriendinnen weg in Leuven.

Guido wil een einde maken aan zijn relatie met Charlotte, maar durft het haar niet vertellen. Niko geeft hem de raad om gewoon te kiezen voor de korte pijn, maar Guido krijgt het niet over zijn lippen. Vooral omdat Charlotte hoopt dat ze samen op kot gaan in Leuven. Guido raapt al zijn moed bij elkaar, en vertelt Charlotte eerlijk over zijn twijfels. Charlotte voelt zich gekwetst en vertrekt.

De aanrijding

640px-Familie 5395 001
Familie 5401 003
Familie 5401 002
640 (9)
Familie 5409 01

Nadien stort Guido zich op zijn nieuwe hobby. Samen met zijn klasgenoot Kobe herstelt hij oude auto's. Maar zijn relatiebreuk zorgt nog steeds voor spanningen, vooral tussen hem en zijn vader. Nu Isabelle De Groot in het land is, merkt Guido dat zij en Jan het wel heel goed met elkaar kunnen vinden. Isabelle komt elke dag langs, en Guido deinst er niet voor terug om zijn mening te zeggen over haar. Jan vindt het ongehoord dat zijn zoon zulke uitspraken doet, en roept al zijn kinderen bij elkaar om voor eens en altijd uit te klaren dat hij en Isabelle geen gevoelens hebben voor elkaar. Toch klopt dit niet helemaal, en Isabelle hoopt dat zij en Jan een nieuw leven kunnen beginnen. Jan kiest voor Linda, en Isabelle verdwijnt alweer uit zijn leven.

De auto van Guido en Kobe is klaar, en Kobe wil een proefritje maken. Maar zowel hij als Guido hebben geen rijbewijs, en bovendien is hun auto niet verzekerd. Kobe kruipt achter het stuur, maar heeft duidelijk een zware voet. Wanneer Guido vraagt om minder hard te rijden, steekt er juist een fietser over. Het komt tot een aanrijding, en Kobe, die volledig in paniek is, rijdt verder. Enkele straten verder komt hij tot stilstand en Guido smeekt Kobe om terug te rijden om de fietser te helpen. Hun auto start echter niet meer, en terwijl Guido achter het stuur kruipt, zet Kobe het op een lopen. De politie merkt het voertuig op, en ze arresteren Guido.

Op het politiebureau doet Guido zijn verhaal, maar de inspecteur blijkt hem niet meteen te geloven. Jan Van den Bossche en Linda Desmet worden er bijgehaald, en Guido mag naar huis. Toch heeft Guido er geen goed oog in. Hij vreest dat hij vervolgd zal worden, en probeert Kobe te overhalen om de waarheid te vertellen. Wanneer hij Kobe gaat opzoeken, komt hij alleen in aanraking met zijn vader. Die verbiedt Guido om nog langer met Kobe om te gaan, en gelooft natuurlijk het verhaal van zijn zoon. Bovendien heeft hij aan de politie vertelt dat Kobe heel de namiddag bij hem in de garage aan het werken was.

De situatie lijkt uitzichtloos en Guido begint de moed te verliezen dat hij vrijgesproken zal worden. Jan en Linda schakelen een advocaat in, maar die gelooft zelf niet helemaal in de onschuld van Guido. Guido wil absoluut niet naar de gevangenis en gaat op zoek naar een oplossing. Hij beseft met de hulp van Leen Van den Bossche dat er een getuige is die heeft gezien dat Kobe achter het stuur zat. Guido gaat op zoek in de straat van het ongeval, en komt zo bij het koppel Koen en Ilse terecht. De getuige verliet het huis van het koppel, maar zowel Koen als Ilse beweren dat ze niet thuis waren. Guido probeert nog verschillende keren om de twee te benaderen, maar ze dreigen ermee naar de politie te gaan.

Guido en Emma

Familie 5413 01
Familie 5414 02
Familie 5457 002

Ondertussen hoopt Guido dat hij het meisje dat ze omvergereden hebben, kan overtuigen van zijn onschuld. Hij gaat naar het ziekenhuis en probeert uit te leggen wat er precies gebeurd is. Emma Verdonck panikeert wanneer ze Guido ziet, omdat ze er nog steeds erg aan toe is. Ze heeft een serieus nekletsel opgelopen en wil dat Guido zo snel mogelijk weer uit haar kamer verdwijnt. Guido wil naar huis vertrekken, maar wordt opgesloten in het ziekenhuis door de gifwolk die Mechelen terroriseert. Er zit niets anders op om te overnachten in het ziekenhuis, en door zijn hulp aan te bieden aan de verpleegsters, probeert hij de kamer van Emma terug binnen te glippen.

Ook na de gifwolk blijft Guido Emma nog regelmatig bezoeken, om haar te steunen. Hij vertelt haar het hele verhaal van hoe het echt is gegaan bij het ongeval en Emma gelooft Guido. Ze wilt zelfs getuigen voor hem op zijn proces. Ze bouwen al snel een goede vriendschap met elkaar op, maar Frank, de vader van Emma, is hier tegen, omdat hij nog altijd denkt dat Guido zijn dochter aangereden heeft. Emma overtuigt haar vader er uiteindelijk toch van dat Guido niet de schuldige is, maar wel Kobe. Kobe en zijn vader bekennen uiteindelijk toch dat Kobe de dader is en Guido wordt onschuldig verklaart. Hoewel Guido normaal blij zou moeten zijn, is hij dat helemaal niet, want Emma moet een heel belangrijke operatie ondergaan en als die mislukt zal ze verlamd zijn en dan zal ze nooit meer kunnen stappen. De operatie is succesvol verlopen en ze leert opnieuw stappen. Guido en Emma groeien al snel dichter naar elkaar toe en hun vriendschap groeit als snel uit naar liefde. Ze worden een koppel. Hun ouders zijn, hoewel ze dat niet echt verwacht hadden, enthousiast en iedereen wenst het prille koppel het beste toe.

De zwangerschap

Familie 5454 03
Familie 5457 003
Familie 5455 04
Familie 5454 02
S24 E180 023
S24 E201 023

Guido en Emma zijn nog niet zo lang een koppel, maar Emma vindt dat het toch al tijd is voor een volgende stap. De twee gaan niet veel later voor de eerste keer samen naar bed en ze zijn nog altijd dolverliefd. Wanneer ze dit op een andere dag herhalen, komt Faroud plots binnen in het appartement en hij vraagt aan Guido of hij even op Arthur kan passen. Emma stemt toe en het koppel past voor de komende uren samen op Faroud. Emma vindt het raar, maar wel leuk dat de twee al passen op een baby, terwijl ze nog niet eens getrouwd zijn. Niet veel later geraakt Emma zwanger van Guido en wanneer ze hem hiermee confronteert, is hij niet echt enthousiast. Guido voelt zich de volgende dag dan ook niet goed en wil niet naar school. Emma wil graag interieurdecoratie gaan studeren na het middelbaar, terwijl Guido graag iets met auto's zou willen doen. Beiden beseffen dat ze dit moeilijk kunnen waarmaken als ze geen abortus plegen.

Guido licht uiteindelijk zijn ouders in over Emma's zwangerschap en Jan brengt ook Frank Verdonck op de hoogte. Frank is razend op Guido en hij eist maar 1 ding: dat Emma een abortus laat uitvoeren. Maar willen de twee dat wel? Het lukt hen niet om een beslissing te maken, zelfs niet nadat ze met Hannah Van den Bossche en Liesbeth Pauwels gaan praten. Emma lijkt geneigd om haar vader te volgen, maar Guido verandert dan weer compleet van gedachte. Hij zou het kindje zelf willen opvoeden en denkt er zelfs over na om zijn studies stop te zetten en werk te zoeken. Mieke Van den Bossche wil de twee uit de nood helpen en stelt voor dat zijn en Niko Schuurmans het kindje adopteren. Dat ziet Guido echter helemaal niet zitten, want hij wil dolgraag het kindje houden. Hij kan ook Emma hiervan overtuigen, maar opnieuw reageert Frank allesbehalve positief.

Omdat ze beseffen dat Frank nooit zal bijdraaien, gaan Guido en Emma er plots vandoor. Ze gaan een paar dagen uitwaaien aan de zee, in een appartement van Emma's tante. Frank wil weten waar zijn dochter uithangt en beschuldigt Guido van ontvoering. Hij wil er zelfs de politie bijhalen, tot Emma van zich laat horen en duidelijk maakt dat ze vrijwillig is meegegaan met Guido. Anna Dierckx komt zich ook met de zaak moeien, en het is uiteindelijk zij die Frank kan overtuigen om de keuze aan Emma en Guido te laten. Hij wil het goedmaken met zijn dochter en vraagt of ze terug naar huis wil komen om te praten. Guido en Emma gaan akkoord en zijn verrast wanneer Frank voorstelt dat Guido bij hen intrekt. Guido moet er niet lang over nadenken en pakt zijn spullen.

Oldtimers

Mathias Moelaert maakt wilde plannen wanneer hij in het atelier van Patrick Pauwels aan een oude motor werkt. Hij wil samen met Patrick een nieuw bedrijfje oprichten om oldtimers te repareren. Guido komt dit te weten en wil mee in de zaak stappen. Er is echter één probleem: Patrick vindt zichzelf te oud om nog z'n avontuur te beginnen. Tot Guido hem kan overtuigen het een kans te geven. Jan Van den Bossche is zelfs bereid om Guido het geld te lenen om zich in te kopen binnen het bedrijf. De vier mannen klinken op hun nieuwe avontuur.

Enkele weken later is de familie in diepe rouw wanneer zowel Thomas Van den Bossche als Bart Van den Bossche in dezelfde week om het leven komen. Vooral Guido's vader heeft het moeilijk en kan met zijn emoties geen blijf. Guido wil zo vaak mogelijk in de buurt zijn om zijn familie te steunen, en helpt mee aan de organisatie van de begrafenis.

Vanaf dit seizoen vertolkt Jelle Florizoone de rol van Guido

Familie 5563 003
Familie 5566 001
Familie 5572 003
Familie 5578 003
Image42-305etvcuov1xw0e2p45xca
Image58-305m2l8cyk9frtnfrvjimi
Schermafbeelding 2015-11-08 om 17.43.49
Familie 5635 003-30hp3m76z8k2xeqqxhg1e2
12748005 10154022109127491 2420094581143243310 o
Familie 5687 004
Familie 5700 001
Familie 5711 003
Familie 5742 002
Familie 5743 002
BBtT6AO
Aflevering 5753-1
13418594 1082215815204531 8400367970743494212 o

Nu Guido al enkele maanden bij Emma en Frank woont, gaat hij bijna nooit meer naar huis en beginnen Jan en Linda hun zoon te missen. Jan wil niet langer wachten tot Guido langskomt en neemt zelf het initiatief door naar het atelier van Patrick te gaan, waar Guido sinds kort aan de slag is. Guido heeft het te druk en kan niet lang met zijn vader praten, waardoor Jan met het idee op de proppen komt om samen met Guido naar de Ardennen te trekken, een echt vader-en-zoon moment. Guido twijfelt, want kan hij Emma zomaar achterlaten? Maar uiteindelijk gaat hij akkoord en vertrekt hij samen met zijn vader en ook de kleine Arthur naar de Ardennen.

Tijdens hun uitstap groeien Guido en Jan terug dichter naar elkaar toe en vertelt Jan dat hij enorm trots is op zijn jongste zoon, en dat hij zeker een goede vader zal zijn. Desondanks enkele kleine tegenslagen, is de uitstap een enorm succes en wanneer Jan thuis is, droomt hij al luidop van de volgende keer dat ze samen op stap gaan.

Ondertussen zitten Guido en Emma met een groot probleem, omdat ze er niet uit geraken wie er peter mag worden van hun kindje. Emma wil dat haar vader peter wordt, omdat het waarschijnlijk zijn enige kans zal zijn, maar ook Guido weet dat zijn vader niets liever wil dan peter worden. De twee raken het niet met elkaar eens en zoeken mogelijke oplossingen bij hun familie. Het is Niko die met de oplossing komt door voor te stellen om gewoon 2 peters te nemen. Enkele dagen later vertellen Guido en Emma het goede nieuws aan Jan, en die is natuurlijk volledig in de wolken. Tot hij van gedachte veranderd en aan Guido voorstelt om toch Linda als meter aan te stellen.

De bevalling van Emma komt steeds dichterbij waardoor de frustraties zich beginnen op te stapelen. Zeker wanneer blijkt dat het kindje nog niet gedraaid is en Guido zich heel afstandelijk gedraagt. Guido twijfelt of hij wel een goede vader zal kunnen zijn, maar heeft het vooral moeilijk omdat iedereen rekening houdt met de gevoelens van Emma, maar niet met die van hem. Wanneer Guido een avondje op Arthur babysit, wordt nog maar eens duidelijk dat Guido snel panikeert als het over baby's gaat en hij stort zijn hart uit bij zijn moeder. Na een goed gesprek over hun gevoelens en angsten, kunnen Guido en Emma hun discussie te rust leggen.

Tot er weer een nieuwe discussie de kop opsteekt wanneer Emma de beslissing maakt om thuis te bevallen. Frank is resoluut tegen omdat hij vreest dat er te veel gevaren zijn bij zo'n thuisbevalling. Guido steunt Emma in haar beslissing en Linda maakt alles in gereedheid om de bevalling goed te doen verlopen. Frank houdt voet bij stuk en dreigt er zelfs mee Emma te laten vallen als ze niet naar het ziekenhuis gaat. Anna moeit zich met de zaak en kan opnieuw Frank ompraten.

Enkele dagen later is het zover en bevalt Emma van een dochtertje: Mila. Emma en Guido keren terug naar het huis van Frank en blijven er wonen.

Kobe Vermiert maakt zijn opwachting in de Jan en Alleman tijdens de babyborrel van Mila met een belangrijk voorstel voor Guido. Zijn vader is namelijk overleden aan kanker en hij wil dat Guido in hun garage aan de slag gaat als medepartner. Guido overlegt dit met Emma en ze vinden het allebei een goed idee.

Tijdens de feestdagen vinden Jan en Linda het belangrijk dat Guido, Emma en Mila kerstmis bij hen thuis vieren. Maar wat zal Frank daar van zeggen? Ze kunnen hem toch niet alleen laten tijdens de feesten. Jan en Linda gaan ermee akkoord dat ook Frank uitgenodigd wordt en ze vieren allemaal samen in het appartement van Jan. Enkele weken later zijn Guido en Emma aanwezig op het afscheidsfeestje van Mieke en Niko nu ze naar hun eigen stekje verhuizen. Guido gaat zijn halfzus ook een handje helpen bij de opstart van haar eigen Bed & Breakfast.

Emma en Guido houden het niet langer uit bij Frank en bellen aan bij de Friends. Ze willen hun intrek nemen in de lege kamers, maar zijn alle huisgenoten hier wel voor te vinden? Iedereen is vooral bang voor de reactie van Evy, maar tot ieders verbazing, vindt zij het absoluut geen probleem. Guido en Emma nemen hun intrek bij de Friends en voelen er zich al snel op hun plaats. Ondanks haar positieve houding, heeft Evy het toch moeilijker dan verwacht met de aanwezigheid van Mila in huis.

Mila is nu ongeveer vier maanden oud en Emma vindt het tijd om te stoppen met borstvoeding en over te schakelen op flessenvoeding. Guido geeft voor het eerst Mila haar flesje, maar het lukt niet meteen even vlot. Uiteindelijk verloopt de overgang toch goed en kan Mila zich snel aanpassen. Emma voelt zich terug goed in haar vel nu ze haar weer 'vrouw' voelt en geen melkkoe.

Nu Mila zelfstandiger kan eten, willen Emma en Guido meer tijd voor elkaar vrijmaken. Maar ze beseffen al snel dat dit niet gemakkelijk is met verschillende huisgenoten en een baby in de buurt. Jan gaat ermee akkoord om Mila enkele dagen op te vangen, zodat de twee tijd met elkaar kunnen spenderen. Guido wil al snel een verrassing verzinnen, maar Emma is te nieuwsgierig en wil via Hannah te weten komen wat die verrassing juist is. Guido interpreteert haar interesse verkeerd en vreest dat Hannah gevoelens voor hem heeft. Emma vindt het hele voorval super grappig en doet er nog een schepje bovenop. Wanneer Guido dit te weten komt, wil hij Emma beetnemen en doen hij en Hannah alsof ze echt gevoelens voor elkaar gekregen hebben. Emma kan er al snel mee lachen wanneer het een 1 aprilgrap blijkt te zijn.

Tussen Emma en Evy komt het tot een zware discussie omdat Emma vreest dat Evy iets te veel omgaat met haar dochtertje. Zeker wanneer ze uren wegblijft tijdens het wandelen, foto's op Facebook van hun twee post en dan ook Mila 'mama' probeert te laten zeggen. Mila wil niet dat Evy nog langer in de buurt blijft en eist dat ze hulp zoekt. Guido probeert een verzoening te forceren en schakelt hiervoor de hulp van Leen in.

Guido krijgt in de garage een ralleywagen die hij te koop zet en Niko is meteen geïnteresseerd. Zelfs het bedrag van meer dan 30.000 euro kan hem niet tegenhouden en Niko koopt de auto, tot groot ongenoegen van Mieke. Niko vertelt meteen zijn plannen aan Guido om met de wagen te gaan racen. Niet veel later verrast hij Guido met professionele race outfits. Mieke is niet te spreken over de dure aankopen van Niko. Het wordt al rap duidelijk dat hij werkelijk wilt meedoen aan rallywedstrijden, tot grote ergernis van Mieke. Ze vindt rallyrijden veel te gevaarlijk. Toch schrijft Niko zich samen met Guido in voor een rallywedstrijd in september.

Guido en Emma stellen een planning op om Mila af te gaan halen bij de crèche, omdat Emma haar meerdere keren vergat op te gaan halen. Tijdens de examenperiode wordt ze constant afgeleid door haar dochtertje Mila. Emma zit zodanig met haar hoofd bij haar schoolwerk dat ze een cruciale fout maakt: ze laat Mila alleen achter in haar wagen tijdens haar presentatie. Mila belandt in het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar en zal er ook niets aan over houden. Guido is enorm geschrokken door het voorval, maar moet zijn vriendin steunen. Emma heeft het moeilijk om Mila nog alleen achter te laten en ook de kwetsende opmerkingen van Jan helpen niet. Uiteindelijk besluiten ze Mila een tijdje te laten opvangen door Frank zodat Emma zich volledig op haar examens kan focussen.

De familie staat opnieuw op zijn kop wanneer Mieke aangereden wordt door een auto en in het ziekenhuis belandt. Vooral voor Niko en Jan is dit een zware klap en ook Guido heeft het moeilijk om dit nieuws te verwerken. Hij wil er zijn voor zijn familie en merkt al snel dat zijn vader er helemaal doorzit. De situatie verergert alleen wanneer de dader opgepakt wordt: niemand minder dan Simon

Wanneer Frank Emma en de 'friends' bezoekt tijdens 'het spitsuur', begint hij zich af te vragen of het huis niet te druk is voor het gezin van haar dochter. Wat later krijgt Emma te horen dat ze alsnog 7 herexamens heeft en begint te twijfelen aan haar eigen kunnen. Door de herexamens zal ze Mila nog meer moeten missen, omdat Emma en Guido hun dochtertje dan nog langer bij Frank moeten achterlaten. Emma is woedend wanneer haar vader alsmaar zijn gsm niet opneemt. De friends beslissen het huis wat te versieren voor de terugkomst van Mila. Wat later staat Frank, zonder Mila, voor de deur. Hij is van mening dat het huis van de friends geen goede plaats is om een kind op te voeden en eist het hoederecht over zijn Mila.

Zie hier.

S26 afl5769 098
Familie 5775 001
Familie 5787 005
Familie 5791 001
Familie 5830 003
Familie 5838 002
Familie 5848 005
Familie 5858 k 008
Familie 5867 001
Familie 5872 005
Familie 5883 003
Familie 5884 004
16487546 10155071732842491 8752651842477354436 o
Familie 5906 002
Familie 5910 002
Familie 5913 001
Aflevering 5925-1
Familie 5931 002
Schermafdruk 2017-05-13 14.54.13
Familie 5957 002
Familie 5972 001
S26 afl5988 390
S26 afl5988 661

Guido en Emma blijven verslagen achter na het bezoek van Frank. Emma wil haar dochter zo snel mogelijk terug en gaat Frank de volgende dag een bezoekje brengen. Hij weigert echter nog steeds om Mila mee te geven. Volledig radeloos, gaan Emma en Guido ten rade bij Jan en Linda en nadien schakelen ze de politie in. Die brengen Mila veilig terug naar Emma en Guido.

Vanaf dit punt vertolkt Vincent Banic de rol van Guido

Frank Verdonck blijft bij het idee om het hoederecht aan te vechten en wil hiervoor zelfs naar de rechtbank stappen. Emma wil zichzelf voorbereiden op een rechtszaak en is van plan om zelf het woord te nemen in plaats van een advocaat te nemen. Wanneer Frank zijn opwachting maakt bij de 'friends', treft hij er Stan Lauwers aan. Voor Frank is dit nog maar eens het bewijs dat Mila gevaar loopt en hij neemt een foto van Stan als bewijs voor de rechtbank. Guido probeert Frank nog achterna te gaan, maar krijgt hem niet te pakken. Emma is volledig in de put en begint zich zelfs een slechte moeder te voelen. Linda Desmet gaat zich opnieuw met de zaak bemoeien en pakt Frank hard aan. Hij komt tot inkeer en wil het goedmaken met Emma door een boeket bloemen af te geven. Na een goed gesprek leggen de twee hun ruzie bij.

Emma is op zoek naar een job en krijgt het idee om model te worden bij VDB Fashion. Ze heeft echter een portfolio nodig en schakelt Guido in als fotograaf. De foto's zijn echter niet genoeg voor Peter Van den Bossche en hij geeft Emma weinig kans op slagen. Guido is eerder van mening dat Emma een echte job moet zoeken, want modellenwerk is gewoon een droom.

Mieke Van den Bossche ontwaakt na maanden eindelijk uit haar coma, maar denkt dat ze in het jaar 2009 is. Ze herinnert zich niets meer van de afgelopen jaren. Guido brengt zijn halfzus een bezoekje en Mieke schrikt wanneer ze te horen krijgt hoe oud is geworden is en dat hij zelfs ondertussen papa geworden is. Niko Schuurmans voelt zich belabberd omdat Mieke hem niet meer herinnert en Guido wil hem uit de nood helpen. Hij neemt Niko mee voor een ritje met de ralleywagen, dat bijna uitdraait tot een gevaarlijk accident omdat Niko zich moest afreageren.

De eerste verjaardag van Mila nadert. Emma is teleurgesteld dat niemand van de familie of vrienden aan de verjaardag van haar dochter heeft gedacht, zelfs vader Guido niet. Maar in werkelijkheid heeft Guido hen opgetrommeld om stiekem een verassingsfeestje te organiseren in de Jan & Alleman. Emma's geluk kan niet op wanneer ze er al haar vrienden en familie treft. Ze hebben met z'n allen samengelegd voor een groot poppenhuisje voor de kleine Mila.

Guido komt op zijn werk toe en discussieert met Kobe Vermiert over onderdelen die geleverd worden. Blijkbaar zijn er in het verleden al zaken gedaan waarbij gestolen auto-onderdelen betrokken waren en daar gaat Guido niet opnieuw mee akkoord. Guido komt echter te weten dat Kobe al een tijdje zaakjes doet met een zekere Ronald Perenboom en hiermee een smak zwart geld verdient. Omdat Guido en Emma het niet breed hebben, stapt ook Guido mee in dit avontuur om extra geld te verdienen. Wanneer de financiële toestand voor ruzie zorgt tussen hem en Emma, besluit Guido alles op te biechten. Emma is in de wolken met dit nieuws en begint het geld zelfs al te spenderen, maar Guido wil dat ze het geheim houden voor hun vrienden en familie.

Kobe en Guido nemen een nieuwe klus aan van Ronald. Guido is echter bang dat het dit keer nog gevaarlijker wordt. Zeker wanneer ze bijna betrapt worden door een oplettende klant. Guido wil stoppen met de zaakjes van Ronald, maar Kobe wil verdergaan. Emma is voorstander, want ze heeft het geld al gespendeerd voor haar en Mila.

De verjaardag van Guido komt eraan en Emma wil een groot feestje geven voor hun vrienden. Ze heeft samen met Hanne en stripster bestelt, maar wanneer Guido dit te weten komt, wil hij dat Emma die onmiddellijk terug afbelt. Emma beslist zelf een sexy dansje op te voeren voor Guido omdat ze hem toch wil verrassen.

Samen met de volledige familie gaan ook Guido en Emma naar het grote feest voor de bomma in Kalmthout. Tijdens het feest duikt echter plots Simon op, die toch aanwezig wil zijn om de bomma een gelukkige verjaardag te vieren. De grootste verrassing volgt later wanneer ook de doodgewaande Bart Van den Bossche opduikt en vertelt dat hij anderhalf jaar geleden zijn dood in scène gezet heeft. Voor de bomma wordt het allemaal te veel en ze valt flauw.

De terugkeer van Bart heeft grote gevolgen voor de familie Van den Bossche, want ze verkeren nu allemaal in groot gevaar. Bart wordt namelijk gezocht door de gevaarlijke Italiaanse familie Gallo en alle Van den Bossches krijgen een persoonlijke bodyguard.

Emma krijgt te horen dat de crèche niet in orde is met de brandveiligheid en dus moet toeblijven. Ze zoekt verwoed naar opvang voor Mila. Frank, Linda en Jan vangen tijdelijk hun kleindochter afwisselend op. Ook Stan biedt zich aan als babysit-voor-één-dag. Guido slaat in paniek wanneer hij zowel Stan als Mila niet thuis aantreft. Niet veel later wordt hem duidelijk dat zijn dochtertje mee was met Stan naar VDB om de server te herstellen.

Guido wilt zijn mannetje staan tegenover Ronald en zijn deel van het geld achterhouden. Dat breekt hem echter zuur op wanneer Max, een kompaan van Ronald, hem aanvalt. Sinds hij een grote, blauwe plek heeft op zijn ribben, weigert Guido seks te hebben met Emma. Emma maakt zich zorgen en denkt dat hij haar bedriegt. Niet veel later maakt Guido haar wijs dat hij de blauwe plek heeft opgelopen wanneer hij werd overvallen.

Emma wilt op reis. Ze heeft reeds een vakantie naar Ijsland en New York geboekt, maar Guido vindt dit veel geld. Hij kan Kobe overhalen om Ronald te contacteren voor een nieuwe opdracht. Ronald luist zijn partners erin door hen medeplichtig te maken. Hij en Cas hebben namelijk een wagen naar Kobe's garage gebracht met een kogelgat in. Diezelfde avond hoort Guido op het nieuws dat iemand werd gecarjacked en vermoord en dat de wagen een kogelgat heeft. Hij legt dan ook meteen de link en hij beseft dat hij dik in de problemen zit.

Guido beseft dat hij en Kobe medeplichtig zijn aan moord als ze de wagen van Ronald herstellen. Ondertussen houdt de politie een klopjacht naar de gestolen wagen. Emma ontdekt waar de twee mee bezig zijn en stelt hen voor om de wagen in brand te steken. Plots komt de eigenaar van het privéterrein hen wegjagen en moeten ze de wagen daar laten. De avond nadien gaan Guido en Emma opnieuw naar het terrein met hetzelfde plan, maar vinden de wagen niet meer terug.

Guido en Emma maken zich zorgen nu dat Ronald de wagen wilt komen ophalen. Kobe gaat door het lint en valt Guido aan. Hij maakt Guido duidelijk dat het zijn schuld is en deze ook op hem moet nemen. Bij het bezoek van Ronald verminkt Cas Guido. Guido is getuige van een aanhouding op een tweedehandsbeurs van auto's en motoren. Wanneer de hij en Emma op het nieuws vernemen dat ze gezocht worden, duikt Guido met zijn gezin en Kobe onder bij Niko.

Guido beseft dat het zo niet verder kan. Hij en Kobe lokken Ronald en Cas naar een afgelegen plek. Terwijl Guido de twee afleidt, saboteert Kobe hun wagen. Wanneer de politie plots in aantocht is en hun auto niet start, worden Ronald en Cas opgepakt door de politie. Vanuit de gevangenis probeert Ronald Guido alsnog te bedreigen.

Simon nodigt de friends uit voor een drink, maar enkel Hanne komt opdagen. Guido verontschuldigt zich en vraagt hem mee naar een rockconcert. Bij een alcoholcontrole reageert Guido verbaasd wanneer de agent Simon 'meneer Feyaers' noemt. Simon biecht op dat zijn aanvraag voor naamverandering indertijd werd afgewezen en een valse identiteitskaart liet maken om bij de familie te horen. Guido vergeeft het hem en neemt Simon mee naar een familiediner bij Jan en Linda. Een paar maanden later laat hij hem echter volledig vallen, net als de rest van de familie, wanneer Simon in een zatte bui per ongeluk bekent dat hij Anna heeft proberen te vergiftigen op haar 90ste verjaardagsfeest.

Linda ontdekt de affaire van haar man Jan en beste vriendin Viv door Guido, die haar expres naar een afspraakje van Jan en Viv heeft doen komen om hem zogezegd te komen ophalen. Ze is helemaal de kluts kwijt en confronteert Jan hiermee. Mieke heeft respect voor Jans keuze om bij Viv te blijven slapen en haar lief te hebben, in tegenstelling tot Leen en Guido, bij wie Linda nu logeert. Uiteindelijk neemt Linda het verrassende besluit om Jan nog een kans te geven en ze laat hem terug in het appartement komen wonen. Viv confronteert haar met het voorstel dat ze Jan heeft gedaan, namelijk een driekhoeksverhouding beginnen. Benny praat zijn mond voorbij tegen Guido, die de nieuwe situatie schandalig vindt. Na nog een paar andere gebeurtenissen beslist Guido om de kant van zijn moeder te kiezen en hij maakt dit dan ook heel duidelijk aan zijn vader.

Wanneer Guido te weten komt dat er een klant handtastelijk is geweest ten op zichte van Emma, gaat hij hem opzoeken. Daar blijkt het om een misverstand te gaan en hij niet de stalker te zijn. Een tijdje later wordt Emma aangevallen en gefotografeerd door haar stalker Jochem. Wanneer ze een wazige foto van hem online post, komt zijn vader samen met Jochem naar de zaak om zich te verontschuldigen bij Emma. Jochem krijgt van zijn vader één maand huisarrest. Niet veel later ergert hij zich mateloos aan Emma, die van Mila een model wilt maken en deals sluit met allemaal verschillende marketingbedrijven. Uiteindelijk luistert Emma naar hem, na een paar nare ervaringen te hebben meegemaakt.

In de zomer wilt Emma op vakantie naar de Ardennen. Ondertussen heeft Guido het gevoel dat hij achtervolgd wordt. Dit heeft te maken met Ronald, die voorwaardelijk vrijgelaten wordt uit de gevangenis en vastbesloten is om wraak te nemen op Guido en zijn gezin. Guido en Emma zijn ook aanwezig op het huwelijk van Mathias en Veronique. Niet veel later vertrekken ze op survivalvakantie naar de Ardennen.

Zie hier.

S27 afl5989 199
Familie 5989 006
Familie 5990 002
Familie 5992 003
2017-09-01 (13)
Familie 5995 002
Familie 5997 003
Familie 6001 002
Familie 6009 002
2017-09-25 (13)
Familie 6021 002
Familie 6026 001
S27 afl6035 044
Familie 6042 001
Familie 6045 002
Familie 6060 002
Familie 6074 001
Aflevering 6074-6
Familie 6083 012
Familie 6087 002
Familie 6091 003
Familie 6094 001
Familie 6097 002
Familie 6103 003
Familie 6104 003
Familie 6105 002
Familie 6107 002
Familie 6108 003
Familie 6118 004
Familie 6126 004
Familie 6128 002
Familie 6149 001
Familie 6156 005
Familie 6165 004
Familie 6169 004
Familie 6172 001
Familie 6189 004
Familie 6198 001
Familie 6204 001
Familie 6208 003

Nog voor Veronique aankomt op haar eigen huwelijk, krijgt Hanne plots telefoon. Zo komt ze te weten dat Stefanie ondertussen gevonden en bevrijd is uit de kelder van haar ontvoerder. Ze deelt dit goede nieuws dan ook meteen meet Guido en Emma, die naast haar zitten. Niet veel later komt Veronique dan toch plots aan op het huwelijk, samen met Cédric, en trouwt ze met Mathias. Het trouwfeest wordt echter abrupt verstoord en stopgezet door een speciale speech van Cédric, waarin hij zijn moeder openlijk beledigt voor alle aanwezigen. Het feest is hierna dan ook meteen voorbij voor het pas getrouwde koppel en zo dus ook voor alle genodigden.

Jan roept de kinderen bij elkaar en licht iedereen in over Linda's toestand. Guido is heel erg aangedaan door het nieuws en hij probeert zijn moeder zo goed mogelijk te steunen. Hij neemt bovendien de drastische beslissing om voorgoed te breken met Viv zodat hij voor Linda kan zorgen tot haar dood. Wat de familie echter niet weet, is dat Linda in werkelijkheid kerngezond is en hen dit slechts voorliegt om Jan voor zich terug te winnen. Niet veel later vertrekken Guido en Emma op survivalreis naar de Ardennen.

Twee maanden later

Guido en Emma laten het lijk van Jasper achter en keren overstuur terug naar huis van hun kampeertrip naar de Ardennen. Ze worden bovendien geconfronteerd met nieuwe dreigementen van Ronald en vrezen dat Mila gevaar loopt. Guido voelt zich verplicht Evy en Stan in te lichten nadat Evy en Emma achtervolgd worden door een Mercedes die als 'gestolen' staat geseind. Stan en Eva besluiten om Guido en Emma te helpen om van Ronald af te geraken. Guido geeft zichzelf de schuld van alles en wil zijn gezin veiligstellen. Ook Rudi en Hanne merken de spanningen tussen het koppel. Ze houden de lippen echter angstvallig op elkaar, wat voor spanningen zorgt in het huis van de 'friends'. Guido en Emma worden geconfronteerd met een opsporingsbericht op de televisie. Emma vreest dat de politie snel bij hen terecht zal komen. Niet veel later ziet Guido Ronald opduiken en stapt resoluut op hem af met zijn pistool.

Hanne is getuige van een nieuwe aanslag van Ronald op Guido en schakelt de politie in. Wanneer Ronald Emma en Mila in de Foodbar bedreigt, beslissen Stan en Evy hun onderzoek verder te zetten. Via Localscoop komen ze te weten dat Ronald zijn gestolen Mercedes in brand heeft gestoken. Emma dreigt er onderdoor te gaan wanneer ze nieuwe foto's van hem ontvangt. Ondertussen ontdekken Stan en Evy waar Ronald woont.

Emma wilt Hanne niet betrekken bij haar problemen en houdt de lippen stijf op elkaar. Stan en Evy komen te weten dat de vrouw in het gezelschap van Ronald de vriendin is van de overleden Jasper. Door de zaak Ronald kunnen ze nog amper tijd steken in Localscoop en dat laat zich financieel voelen. Wanneer Emma 's avonds alleen is in de Foodbar, daagt Ronald plots op. Emma belt de politie en maakt hen wijs dat er zich een overvaller in de zaak bevindt. Guido kan haar gelukkig nog net op tijd redden.

Guido en Stan willen de terreur van Ronald voorgoed stoppen. Ze gooien bij Ronald foto's in de brievenbus van hem en Jaspers vriendin om hem schrik aan te jagen. Evy vertrouwt de wapenstilstand van Ronald niet en is bang dat hij opnieuw zal toeslaan. Ondertussen doet Ronald zich voor als iemand die de meterstand komt opnemen. In werkelijkheid neemt het een afdruk van de huissleutel om een extra sleutel voor zichzelf bij te kunnen maken. Niet veel later staat Ronald 's nachts plots in de living van de 'friends'. Guido hoort hem en ze worden allebei bijna door elkaar neergeschoten, maar uiteindelijk kan Ronald toch nog ontsnappen.

Guido biecht alles op bij de politie. Hoewel hij binnen de 24 uur voor de onderzoeksrechter moet verschijnen, gelooft Ruth hem en ze beslist een politiecombi voor zijn woning te plaatsen. Ondertussen maakt ze Guido duidelijk dat Jasper gestorven is aan een schedelbreuk, door de val in het ravijn. Guido wordt officieel in verdenking gesteld van doodslag en zijn aanhouding wordt met een week verlengd. Emma biecht alles eindelijk op aan de friends.

Bij de friends worden de sloten veranderd zodat Ronald er niet meer binnen kan. Ondertussen staat het verhaal van Guido uitgebreid in alle kranten. Evy beslist een positief artikel te schrijven over hem. Ruth zoekt Emma op om te vertellen dat Ronald zich is komen aanbieden voor ondervraging en wilt meewerken aan het onderzoek. Guido reageert verbijsterd wanneer hij Ronalds verklaringen hoort. De politie beslist een huiszoeking uit te voeren bij de friends.

Stan probeert Guido een handje te helpen om Ronald definitief te klissen. Uiteindelijk wordt Guido vrijgelaten door de politie. Meteen daarna komt hij te weten dat Linda al die tijd gelogen heeft over haar hersentumor en niet veel later vertrekt ze. Wanneer Guido oog in oog staat met Ronald voor het politiebureau, schakelt Ronald de politiemannen uit en slaagt hij erin hun wapen te overmeesteren. Ronald haalt effectief de trekker over, maar wordt tegelijkertijd doodgeschoten door Ruth. Guido wordt naar het ziekenhuis overgebracht, maar verkeert buiten levensgevaar.

Jan heeft het moeilijk met de recente gebeurtenissen en zoekt contact met Viv. Zij houdt hem op afstand. Guido vertelt hem dat Linda een studio heeft gevonden voor zichzelf. Ondertussen liegt Leen haar familie voor dat ze naar een werkcongres moet in Canada. Guido heeft echter iets door en hij vraagt Leen heel de tijd uit. Faroud vindt het niet kunnen dat ze hen voorliegt, net zoals Linda heeft gedaan. Leen beslist om open kaart te spelen naar de familie toe en laat zich opnemen in een ontwenningskliniek. In tegenstelling tot wat Leen op voorhand dacht, steunt Guido Leen in haar beslissing en hij is dan ook heel trots op haar, net als de rest van haar familie.

Om alle nare gebeurtenissen van de afgelopen tijd te vergeten, wilt Hanne graag een Halloweenfeestje organiseren in het huis van de 'friends'. Ook Guido is aanwezig op het feestje en ze maken er met z'n allen een leuke boel van, al wordt de sfeer heel even verpest door een mokkende Zjef. Gelukkig maakt hij het de volgende dag alweer goed met z'n vrienden.

Na verschillende pogingen van Linda om Jan geld af te troggelen, probeert Jan duidelijk te maken dat zij achter onderzoeken zit, zoals de belastinginspectie en de inspectie op de brandveiligheid. Guido wilt echter geen kant kiezen tussen zijn moeder of zijn vader. Wanneer Linda op een dag beweert dat Jan haar geslagen heeft en Jan dat ontkent, weet Guido niet meer wie hij moet geloven. Na een tijdje geeft Linda uiteindelijk toch toe dat het om een ongeluk ging en Guido is opnieuw teleurgesteld in zijn ouders. Hij wilt dat ze hun ruzie zo snel mogelijk terug bijleggen.

Jan stelt Guido de moeilijke vraag om voor hem te getuigen. Thuis wordt de situatie tussen zijn ouders voor Guido allemaal te veel. Hij begint te hyperventileren en wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Jan ziet in dat het zo niet verder kan, belt naar zijn advocaat en hakt een moeilijke knoop door: als Linda de klacht wegens slagen en verwondingen laat vallen, mag ze alles hebben wat ze wilt.

Guido is jarig op 25 december en Emma doet hem al meteen een toepasselijk geschenk cadeau. Ze heeft voor hem een speciale kersttrui gekocht, al lijkt Guido zelf niet zo enthousiast te zijn. Hij keert echter helemaal wanneer hij 's avonds ziet dat Emma, alle friends en zelfs Mila ook allemaal een kersttrui aanhebben. Eerst vieren ze Guido's verjaardag met de friends, waarna Guido, Emma en Mila naar het kerstfeest van de familie gaan. Ook de bomma is Guido's verjaardag niet vergeten, want naast een kerststronk heeft ze ook een verjaardagstaart gekocht voor Guido.

Na de openbare verkoop van de Jan & Alleman stuikt Jan in elkaar en belandt hij in het ziekenhuis. Daar gaat zijn toestand zienderogen achteruit. Terwijl hij door de dokters wordt gereanimeerd, kijkt zijn zoon Guido hulpeloos toe. Jan vertelt de familie dat zijn overleden broer, Guido, hem is komen bezoeken in het ziekenhuis, maar in werkelijkheid was hij gewoon aan het hallucineren en was het zijn zoon Guido, die hij zag.

Wanneer zowel Zjef als Evy hun deel van het huis willen verkopen door financiële problemen moet er een nieuwe koper gezocht worden. De friends kunnen Stefanie overtuigen om een deel van het huis te kopen, maar wanneer ook Niko en Mieke hun deel van het huis noodgedwongen moeten verkopen, dreigt heel het plan in het water te vallen. Guido en Emma kunnen geen hogere huurprijs betalen door hun financiële problemen en ze beslissen om bij Jan in te trekken. Uiteindelijk kopen Alfons en Stefanie heel het huis en kunnen alle huurder, dus ook Guido en Emma, er aan dezelfde huurprijs blijven wonen.

Guido is bezorgd omdat zijn zaak binnenkort voorkomt. Emma probeert hem gerust te stellen na een gesprek met de advocaat. Ondertussen komt ze te weten dat Mieke niet weet wie ze moet meenemen naar het Antwerp Fashion Event. Emma stelt haar schoonzus voor om Guido mee te nemen naar het mode-event, zodat hij even zijn gedachten kan verzetten. In Antwerpen maakt Guido kennis met Griet, een modelscout die denkt dat Guido een model is.

Guido maakt geen goede beurt bij de rechter. De procureur eist een geldboete van 32 000 euro. Uiteindelijk kan de rechter nog steeds beslissen om deze boete te verlagen. De friends komen op het idee om een fuif te organiseren om geld in te zamelen. Ze kunnen Jan overtuigen om de Jan & Alleman hiervoor te gebruiken. De winst van de fuif is echter niet groot genoeg om de geldboete te betalen. Guido vraagt aan Kobe om meer uren te kloppen in de garage.

Griet zoekt Guido op en maakt hem duidelijk dat ze héél geïnteresseerd is in hem. Emma is ontgoocheld omdat de fuif voor Guido minder heeft opgebracht dan verwacht. Ondertussen krijgt ze een interessant voorstel via Instagram. Ze gaat aan de slag als influencer om wat extra geld te verdienen, maar het leven als influencer valt haar zwaarder dan verwacht. Niet veel later beslist de rechter dat Guido een geldboete van 30 000 euro moet betalen binnen twee maanden.

De geldboete van Guido wordt omgezet in een gevangenisstraf als hij deze niet tijdig kan betalen. Frank kan er niet mee lachen dat Guido geld durft vragen aan zijn schoonvader voor iets dat zijn eigen fout is én zijn dochter en kleindochter hier de dupe van zijn. Ondertussen doet Griet Guido het voorstel om haar gezelschap te houden tegen betaling. Kobe denkt dat zij meer dan gezelschap wilt van Guido. Emma heeft het moeilijk met Guido's bijverdienste.

Emma heeft het moeilijk met het feit dat Guido op Valentijnsdag Griet gezelschap gaat houden. Wanneer Griet hem vraagt mee naar de welness te gaan tegen betaling, vindt Emma dit een stap te ver. Wat later wordt het afbetalingsplan van Guido en Emma afgewezen. Met de moed der wanhoop gaat het koppel op zoek naar maatregelen om te besparen. Uiteindelijk geeft Emma Guido haar zegen om in te gaan op Griets voorstellen.

Emma kan haar jaloezie niet verbergen wanneer Guido opnieuw een afspraak heeft met Griet. Op de vernissage kust Griet Guido onverwachts, maar hij gaat niet in op haar avances. Wanneer zij Guido 20 000 euro biedt voor één nacht met hem, probeert hij haar voorstel met Emma te bespreken. Emma voelt zich gekwetst. Wanneer Guido ook nog eens een ereloon van 1500 euro moet betalen aan zijn advocaat, staan hij en Emma met hun rug tegen de muur.

Emma wilt Anna en Albert om een lening vragen. Hun afspraak neemt echter een abrupte wending. Albert is op zijn hoofd gevallen en werd overgebracht naar de spoedafdeling van het ziekenhuis. Anna vertelt Jan dat zijn toestand stabiel is en hij geen hersenschudding heeft. Jan licht onmiddellijk de familie in. Emma en Guido durven Anna en Albert niet meer om geld te vragen en zien maar één mogelijkheid om een einde te maken aan hun problemen: Griet.

Terwijl Guido zich met Griet op een kamer in Hotel Van der Valk bevindt voor een wilde nacht, blijft Emma gebroken achter. Bij zijn thuiskomst vertelt hij echter dat er niets is gebeurd tussen hem en Griet. De dag nadien staat zij met 24 000 euro voor Guido's neus. Samen met de al verworven 8 000 kan hij zo de geldboete betalen. Griet vertelt Emma dat ze Guido het geld gaf uit medelijden en dat ze om hem geeft. Ze belooft te verdwijnen uit hun leven.

In de Jan & Alleman vindt er een bloedinzameling plaats van het Rode Kruis. Na de bloedinzameling doet Mieke echter een schokkende ontdekking. Ze ontdekt aan de hand van de bloedgroepen dat Mila onmogelijk een kind van Guido kan zijn. Guido is razend op Emma, maar die beweert van niets te weten. Hij beschuldigt Kobe ervan Emma zwanger gemaakt te hebben.

Jan geeft Guido ongelijk, maar biedt zijn zoon onderdak aan. Hanne heeft opzoekwerk gedaan over bloedgroepen en vertelt Emma dat de bloedgroep van baby's kunnen veranderen. Voor Emma breekt een belangrijk moment aan. Ze krijgt namelijk de resultaten van Mila's bloedgroep te horen en zij en Guido komen tot de conclusie dat hun dochter na de geboorte werd verwisseld met Mila.

Mieke doet er alles aan om Emma en Guido te helpen met hun zoektocht naar de waarheid. Anna komt Emma een troostende schouder bieden. Ze probeert zich te herpakken en plaatst een oproep op Localscoop. Ondertussen krijgen Emma en Guido meer info van Katrien, de pediater en ex-collega van Mieke van het Algemeen Ziekenhuis. Ze ontvangen van haar een lijst van alle kinderen die gelijk met Mila in het ziekenhuis verbleven en stuiten op de dochter van een zekere Els Jacobs.

Emma en Guido beslissen om hun zoektocht naar Els Jacobs stop te zetten en Mila te aanvaarden als hun echte dochter, totdat Els hun komt opzoeken in de Foodbar om te zeggen dat ze met rust gelaten wil worden en zeker is dat haar Mila wel degelijk haar dochter is. Ondertussen krijgt Emma de hele tijd anonieme telefoontjes en ze denkt dat dit ook Els is, maar al snel blijkt dat dit om een misverstand ging. Emma en Guido zoeken daarom opnieuw contact met Els via Facebook in de hoop dat ze wil afspreken met hun.

Els doet toch een DNA-test en ze is wel degelijk de moeder van haar Mila. Emma belt uit wanhoop alle ouders van de lijst, die ze van Katrien kregen, af. Het ziekenhuis komt hier echter achter en Katrien wordt onmiddellijk ontslagen en het ziekenhuis dient klacht in tegen Emma en Guido. Op een dag staat een zekere Lucas bij hun voor de deur, die vertelt dat hij onlangs heeft vernomen dat zijn dochter, Milou, niet zijn biologische dochter is. Hij kent iemand die in een labo werkt en laat een DNA-test uitvoeren, waaruit blijkt dat hij wel degelijk de vader is van Mila en Guido en Emma de ouders zijn van Milou.

Emma en Guido maken kennis met Milou. Ze voelen echter geen klik met hun biologische dochter. Lucas heeft echter wel een goede klik met Mila en stelt zelfs voor om haar mee naar zee te nemen en er te logeren. Voor Guido gaat het allemaal wat snel, maar ze gaan toch akkoord met het voorstel. Ook Jan maakt kennismaking met zijn kleindochter en die twee lijken wel een goede band te hebben. Guido krijgt telefoon van zijn advocaat dat Katrien terug is aangenomen en de klacht tegen hun wordt ingetrokken.

Guido en Emma hebben de grootste moeite om afstand te nemen van Mila. Guido biecht op dat hij geen band heeft met Milou. Emma en Guido krijgen een voorstel van Lucas. Voor Guido gaat het allemaal te snel. Guido vertrouwt Lucas niet, wat tot strubbelingen met Emma leidt. Lucas wil meer tijd doorbrengen met Mila. Guido voelt zich niet goed bij de situatie. Emma probeert Guido te overtuigen om in te gaan op Lucas' voorstel. De beslissing valt hen allebei zwaar.

Guido is zwaar gekwetst door Emma's leugens. Emma stelt hem en Lucas voor om te kiezen voor co-ouderschap. Lucas ziet dit echter niet zitten en zet hen onder druk door een uiterste keuzedatum vast te leggen: vrijdag 29 juni 2018. Emma gaat Lucas confronteren, maar gaat zwaar over de schreef wanneer ze zijn overleden vrouw beledigt. Lucas wilt naar de rechter stappen, waardoor de kloof tussen Guido en Emma steeds groter wordt. Beiden zijn bang om Mila kwijt te spelen. Lucas wilt niet dat Guido en Emma nog in de buurt van Milou komen.

Emma gaat naar de school van Milou om Milou af te halen achter de rug van Lucas. Samen met Mila gaan de drie naar Planckendael. Lucas - volledig in paniek wanneer ze hem vertellen dat Milou door Emma is meegenomen - belt naar Guido. Die kan Emma niet overtuigen om terug naar huis te keren en gaat haar achterna. Eenmaal in Planckendael, lukt het Emma om zonder Guido weg te rijden. Guido probeert haar te volgen, maar mislukt hierin. Voor Lucas is dit de druppel, hij belt de politie. Emma geniet ondertussen van een zonnige dag met haar twee dochters.

De politie is bij Jan thuis en Guido probeert Emma tevergeefs te bereiken. Die wordt 's avonds plots wakker in haar auto en ze merkt dat Milou verdwenen is. Wanneer ze in een nabij meer het popje van Milou ziet drijven, duikt ze in volle paniek het water in. Ze gaat kopje onder en ze lijkt niet meer boven te komen...

Familie 6209 005
Familie 6209 k 002
Familie 6231 004
Familie 6233 002
Familie 6254 005
Familie 6279 004
Familie 6282 005
Familie 6285 004
Familie 6294 002
Familie 6296 002
Familie 6296 005
S28 afl6305 002

Wanneer Emma hopeloos terug uit het water klimt, ziet ze plots Milou voor haar neus verschijnen. Ze keert opgelucht terug naar huis met de meisjes. Guido is blij haar te zien en brengt Lucas op de hoogte. Die is daarentegen alles behalve blij en belt de politie. Hij dient klacht in voor kidnapping, waarop Emma wordt meegenomen naar het politiekantoor.

Jan deelt met Guido iets wat hem opviel. Lucas nam onmiddellijk Milou in de armen, maar Mila niet. Guido laat Lucas naar hem komen en probeert hem te overtuigen van de goede bedoelingen van Emma en dat de ruil misschien toch geen goed idee is. Uiteindelijk gaat Lucas gedeeltelijk akkoord. Emma komt terug thuis en hij deelt aan haar en Guido mee dat hij de klacht intrekt. Hij wilt co-ouderschap: Een week de meisjes bij hem en een week de meisjes bij Guido en Emma.

Twee maanden later

Het co-ouderschap van Mila en Milou verloopt vlekkeloos en Lucas, Guido en Emma komen goed overeen. Ze gaan samen op uitstap en ze beslissen om in de vakanties de meisjes elk de helft van de vakantie te houden.

Wanneer Guido en Emma een week kinderloos zijn, wilt ze aan Zjef bewijzen dat ze geen saai koppel zijn. Al snel beseft ze dat er helemaal niets mis is met af en toe eens saai te zijn. Niet veel later geven Guido en Emma een feestje om haar vrienden te bedanken voor de hulp met Mila en Milou.

De brandweer wordt opgeroepen voor de brand in de Foodbar. Emma zit opgesloten in het gebouw en wordt door Stefanie gered. Guido is ongerust wanneer hij Emma niet kan bereiken en hij het nieuw hoort. In het ziekenhuis komt het tot een aanvaring tussen Zjef en Guido. Zjef voelt zich schuldig. Emma heeft enkel te veel rook ingeademd en mag het ziekenhuis snel verlaten. Ze neemt Zjef niks kwalijk en Guido excuseert zich.

Mila en Milou zijn jarig en dat wordt samen met Lucas gevierd bij Guido en Emma thuis. De meisjes mogen cupcakes eten voor hun verjaardag. 's Nachts krijgt Milou last van koortsaanvallen en rode plekken. Guido en Emma brengen haar meteen naar spoed en ook Lucas haast zich naar daar. Na onderzoek blijkt het een allergie te zijn. In de cupcakes zaten peren en dus hebben ze al een vermoeden, maar om zeker te zijn, wordt het nog eens getest. Deze testen zijn gevaarlijk en Emma zoekt troost bij Lucas. Dat kan Guido maar moeilijk verkroppen. Uiteindelijk blijkt dat Milou inderdaad een allergie voor peren heeft.

Quinten trekt in bij de friends. Door zijn rolstoel verhuist Hanne haar kamer echter naar het rommelkot op het gelijkvloers, dat voor dekgelegenheid omgebouwd wordt tot een volwaardige kamer met een badkamer. Op 6 december is Sinterklaas langs geweest bij de friends voor Mila en Milou.

Wanneer Evy 's nachts niet thuis komt slapen, vragen de friends zich af waar ze is. Ze beslissen nog even af te wachten, maar na een paar dagen is er nog altijd geen teken van leven van Evy. Ze vinden het niets voor haar om zomaar te vertrekken zonder iets te zeggen en contacteren de politie. Die zien het echter niet als een onrustwekkende verdwijning en kunnen hen niet helpen. De friends beslissen om dan maar zelf een zoekactie op te starten.

De friends plaatsen op Facebook opsporingsberichten. Ze verdenken eerst Stan, maar die ligt al langer dan een week in het ziekenhuis met een nierinfectie. Hij is dus onschuldig. De friends zijn ten einde raad en plaatsen nu ook een opsporingsbericht in de krant. Vooral Hanne heeft het moeilijk.

Stefanie brengt een collega mee naar huis, Joren. De dagen daarna blijft hij meermaals terugkomen en hij lijkt een oogje te hebben op Hanne. Quinten is jaloers, maar Hanne maakt hem duidelijk dat hij zich geen zorgen moet maken. Na een tijdje heeft Stefanie door dat Joren geen crush heeft op Hanne, maar wel op Guido.

Jan nodigt zijn kinderen op het laatste moment uit voor Kerstmis. Guido en Emma gaan kerstavond vieren bij Frank en gaan op Kerstmis samen eten voor Guido's verjaardag. Ze kunnen dus niet komen, net als de rest van de familie. Het kerstfeest mislukt volledig en Anna geeft Jan een flinke uitbrander. Guido voelt zich schuldig en organiseert samen met Emma op tweede kerstdag alsnog een kerstfeest met de familie.

Guido en Emma missen Mila en Milou tijdens de feestdagen. Op het kerstfeest duikt Lucas plots op met de meisjes. In ruil voor Miekes aanwezigheid op het kerstfeest gaat Guido Niko helpen met zijn grote bestelling voor Gust. Na een dag goed doorwerken krijgen ze alles nog op tijd klaar. Nu Evy al een tijdje weg is, moeten de friends een oplossing zoeken om uit de kosten te komen.

Op Nieuwjaar krijgen de friends bezoek van twee inspecteurs, die hen vertellen dat Evy in het bos dood teruggevonden is. Er wordt een onderzoek geopend naar haar doodsoorzaak. Iedereen is er kapot van, ook Guido en Emma hebben het moeilijk.

Trivia

  • Guido is jarig op 25 december en is dus een kerstkindje.
  • Met de leeftijd van Guido is in het verleden door de scenaristen slordig omgesprongen. Dit wordt des te duidelijker wanneer er in een aflevering van het 23ste seizoen wordt gezegd dat Guido geboren is in 1998. Zijn geboorte was echter op het scherm te zien in 2003. Zelfs al reken je daar de tijdsprong van 3 jaar uit 2006 in mee, dan nog zou Guido in 2000 moeten geboren zijn en is hij dus eigenlijk 2 jaar te oud. Voor het jaar 2017 wilt dit zeggen dat Guido 19 jaar zal worden in december.
  • Kinderacteur Lennert Mets had sproeten in het gezicht. Toen Jordi Rottier de rol overnam, had het personage er geen meer. Tijdens het 24ste seizoen draagt Guido plots een bril, net zoals zijn vertolker Jordi Rottier. Er werd hier in de serie geen reden voor gegeven. De jaren nadien wordt het personage Guido meermaals aangepast op verschillende vlakken, mede door de vele recasts. Tijdens het 26ste seizoen neemt Vincent Banic de rol van Guido van Jelle Florizoone over. Sindsdien spreekt het personage Emma Verdonck (Bab Buelens) steeds aan met 'Snoet'. Emma zelf noemt Guido steeds 'Snul'.

Generiek

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over het liefdesleven van Guido, zie hier.
  • Voor meer informatie over de acteurs die de rol van Guido al vertolkt hebben, zie hier.

Start a Discussion Discussions about Guido Van den Bossche

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.