Familie_VTM Wiki
Guido Van den Bossche
Seizoenen 13141516171819202122232425262728293031 Familie portret 2019 guido 01.jpg
Eerste verschijning Aflevering 2720 - 25 december 2003
Laatste verschijning -
Gespeeld door Vincent Banić (voorheen Jelle Florizoone, Jordi Rottier, Lennert Mets en Xander Willems)
Huidig beroep Fietskoerier
Huidige partner -
Kinderen Milou Van Bellingen (biologisch), Mila Van den Bossche (voogd)
Ouders Jan Van den Bossche en Linda Desmet
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenWebisodesTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Guido Van den Bossche is een hoofdpersonage dat van 25 december 2003 tot en met 30 juni 2006 werd vertolkt door Xander Willems, van 4 september 2006 tot het voorjaar van 2010 door Lennert Mets, van 22 oktober 2010 tot en met 22 juni 2015 door Jordi Rottier, van 16 september 2015 tot en met 29 augustus 2016 door Jelle Florizoone en sinds 6 september 2016 door Vincent Banić.

Familie en Liefdesleven

  • Lees hier meer over het liefdesleven van Guido

Guido is de zoon van Jan Van den Bossche en Linda Desmet. Linda was oorspronkelijk zwanger van een drieling, maar de twee andere vruchtjes overleefden de zwangerschap niet. Guido heeft twee halfzussen Mieke Van den Bossche en Leen Van den Bossche en drie halfbroers Willem Feyaerts, Bart Van den Bossche en Maarten Van den Bossche

Tijdens het 21ste seizoen heeft Guido kort een relatie met Miranda, een meisje van zijn school. Tijdens het 22ste seizoen heeft Guido voor het eerst een serieuze relatie met Charlotte Kennis. Uiteindelijk komt het twee jaar later tot een breuk wanneer zijn gevoelens voor Charlotte verdwijnen. Hij vertelt dat ze uit elkaar gegroeid zijn en elkaar nog amper zagen vanaf het moment dat Charlotte ging studeren in Leuven. 

Tijdens het 24ste seizoen rijden Guido en Kobe Vermiert een fietsend meisje omver, waardoor ze in het ziekenhuis belandt. Het meisje heet Emma Verdonck. Guido zoekt haar op en vraagt om vergiffenis. Emma vergeeft hem nadat Guido het volledige verhaal heeft uitgelegd. Nadien is Guido een grote steun voor haar en worden ze zelfs verliefd. Guido en Emma starten een relatie met elkaar. Het duurt ook niet lang vooraleer ze samen in bed duiken. Later wordt duidelijk dat er iets mis is gegaan wanneer Emma ontdekt dat ze zwanger is. Ze besluiten het kindje te houden en op 5 november 2015 bevalt Emma van een dochtertje: Mila

Dankzij een onschuldig bloedonderzoek ontdekken Guido en Emma dat ze niet de biologische ouders van Mila zijn. Na een zoektocht komen ze te weten dat hun dochter na de geboorte verwisseld werd met Milou Van Bellingen. Ze treffen een regeling van co-ouderschap met haar vader Lucas. Na een halfjaartje ontdekt Guido dat Emma en Lucas al een tijdje een affaire hebben. Guido en Emma geven hun relatie nog niet op en Guido vraagt haar ten huwelijk. Op de dag van hun trouwfeest, besluit Emma toch voor Lucas te kiezen en met hem en de kinderen naar Afrika te verhuizen. Guido en Emma regelen wel bezoekrecht voor de kinderen.

Na de pijnlijke breuk met Emma, stelt Guido zich terug open voor de liefde dankzij zijn gevoelens voor Stefanie Coppens. De twee worden een koppel. Amper een paar maanden later voelt Guido zich klaar voor de volgende stap en hij vraagt Stefanie ten huwelijk in het stadion van voetbalclub Anderlecht. Stefanie panikeert en loopt weg. Guido voelt zich vernederd en maakt een einde aan hun relatie.

Bahar neemt haar intrek bij de 'friends' en doet meteen Guido's hart sneller slaan. Cédric toont ook interesse en de twee jongens beginnen een weddenschap. Bahar lijkt gevoelens te krijgen voor Guido, maar blokt het volledig af wanneer ze van Cédric de waarheid te horen krijgt.

Studies en Beroepsleven

Guido studeerde aanvankelijk ASO, maar door zijn slechte studieresultaten moest hij zijn vijfde middelbaar opnieuw doen. Guido wilde liever de TSO-richting Electromechanica gaan volgen, maar dat was niet meteen naar de zin van zijn vader. Hij doet dan toch zijn vijfde jaar opnieuw.

Nadat Guido's vriendin Emma zwanger wordt, wil Guido zijn studies opzeggen om voor zijn gezin te kunnen zorgen. Hij bergt deze plannen een tijdje op om toch zijn diploma te halen, maar maakt met Patrick en Mathias plannen om het atelier van Patrick om te bouwen zodat ze er oldtimers kunnen repareren. Hij combineert het studeren met zijn werk in het atelier tot hij afstudeert en nadien blijft hij halftijds bij Patrick en Mathias werken.

Tijdens het 25ste seizoen krijgt Guido van zijn goede vriend Kobe de kans om in de garage van zijn vader te gaan werken als automecanicien. Guido zegt zijn job bij Patrick op om in dienst te gaan bij Kobe. De samenwerking stopt gedurende Seizoen 30 omdat Kobe het faillissement moet aanvragen.

Verhaallijnen

Guidoke 1.PNG

Jan Van den Bossche en zijn inmiddels derde vrouw Linda Desmet verwachten een kindje. Hun verbazing is groot wanneer ze te weten komen dat het om een drieling gaat. De zwangerschap van Linda verloopt echter niet zonder risico's. Twee vruchtjes overleven het niet. Het derde kindje wordt gelukkig wel gezond geboren. Ze noemen hem Guido, naar de overleden broer van Jan. Vooral Anna Dierckx vindt dit een mooi eerbetoon, en is als eerste van de familie aanwezig om het gelukkige koppel proficiat te wensen.

Het gezinnetje van Guido krijgt een extra gast in huis: uitwisselingsstudente Jane. Jan is er op het eerste zich niet blij mee, omdat het om een zwart meisje gaat, maar uiteindelijk verloopt alles zeer vlot. Op kerstmis vieren Jan en Linda de eerste verjaardag van Guido en dat is alweer een reden om een groot feest te geven. Tijdens het feestje kijkt Albert Thielens echter iets te diep in het glas en schaamt de bomma zich voor zijn gedrag. In 2005 gaat Linda terug aan de slag als thuisverpleegster en gaat Guido naar de crèche.

Wordt nog aangevuld.

Vanaf dit seizoen vertolkt Lennert Mets de rol van Guido

Familie3940.jpg

Drie jaar later. Guido heeft inmiddels een serieuze groeischeut gekregen, maar wordt door zijn oudere broer Maarten Van den Bossche nog altijd als 'de kleine van de familie' gezien. Wanneer er problemen zijn op school, leert Jan Guido's muzieklerares Laura Daems kennen. Jan heeft zijn oog meteen op haar laten vallen en probeert een afspraakje met haar te versieren. De twee hebben even een kortstondige affaire, tot Laura overgeplaatst wordt naar een andere school. Nadien gaat Guido op kookklassen met zijn klasgenoten en geeft Jan zich op als vrijwilliger om de kinderen te vergezellen. Guido heeft eerst zijn twijfels, maar is uiteindelijk blij dat zijn vader meegegaan is.

Wordt nog aangevuld.

Wordt nog aangevuld.

Wordt nog aangevuld.

Vanaf dit seizoen vertolkt Jordi Rottier de rol van Guido

Familie4505.jpg

Het botert opnieuw niet tussen Jan Van den Bossche en Linda Desmet wanneer Jan zomaar een hoop geld van hun rekening gehaald heeft. Linda zet Jan aan de deur en Guido vraagt zich luidop af of zijn ouders gaan scheiden.

Wordt binnenkort aangevuld.

Familie afl4767 01.jpg
Familie afl4778 02.jpg
Familie afl4826 03.jpg
Familie4866.jpg

MVM gaat een promofilmpje maken voor een nieuwe kindercollectie met zangeres Laura Omloop in de hoofdrol. Jan heeft Veronique aangeboden om ook Guido een rolletje te geven in de videoclip. Guido heeft echter helemaal geen zin in een 'acteercarrière' en laat de kans aan hem voorbijgaan.

Nu Rita een enorme som geld van Bert gekregen heeft, verwent ze zowel Guido als Jelle enorm. Ze geeft dure cadeaus, en dat is niet naar de zin van Linda.

Tijdens het oudercontact van Guido komt aan het licht dat Guido concentratieproblemen heeft op school, waardoor zijn punten achteruit gaan. Hij zal beter begeleid moeten worden thuis, en Linda hoopt dat Jan zich hier voor inzet. Er komt niets van in huis wanneer zowel Jan als zijn goede vriend André Beynens ontdekken dat Guido een goede wielrenner is. Dré ziet veel potentieel in de jongen en wil van hem een pro maken.

Linda vindt het een slecht idee om Guido te laten wielrennen, omdat hij zich moet focussen op zijn studies. Jan en Dré kunnen haar overtuigen wanneer ook Linda het talent van haar zoon ontdekt tijdens een wielerwedstrijd. Het komt al snel tot ruzie tussen Dré en Jan omdat ze het niet eens worden over de trainingsmethodes. Guido maakt bovendien duidelijk dat hij veel liever met Dré traint, dan met zijn vader.

Op een dag krijgt Linda telefoon van Guido's school. Hij is tijdens de les in slaap gevallen door de zware trainingen. Linda grijpt in, maar Jan en Dré willen de trainingen niet verminderen omdat zijn eerste grote wedstrijd er zit aan te komen. Tijdens de wedstrijd rijdt Guido ontzettend goed en wint hij de eerste prijs. Jan droomt al luidop van een mooie wielertoekomst voor zijn zoon tot Guido vertelt dat hij ermee wil stoppen. De reden is simpel: Guido heeft een meisje leren kennen tijdens de vorige wielerwedstrijd, en wil zijn tijd niet meer in de trainingen steken. Guido heeft kort een relatie met Miranda, een meisje van zijn school en Jan wil hem zelfs voorlichting geven.

De leerresultaten van Guido gaan steeds verder achteruit en de examens komen in zicht. Na de examens heeft Guido er een goed gevoel over en hij gaat iets drinken met enkele vrienden. Tot Guido met een barslecht rapport naar huis komt.

Het nieuwe schooljaar

Familie afl4966 01.jpg
Familie afl4965 01.jpg
Familie afl4968 03.jpg
Elias&Guido vechten.jpg
Familie afl4959 02.jpg
Familie afl4993 05.jpg
Familie afl4997 02.jpg
640px-Familie afl5053 03.jpg
Familie afl5104 02.jpg

Jan en Linda zijn nog steeds boos op Guido omdat hij met een slecht rapport naar huis is gekomen. Guido beseft al snel dat hij geen zin heeft om zijn jaar opnieuw te doen en hij wil van richting veranderen. Hij hoopt elektromechanica te kunnen gaan volgen maar zijn ouders zijn hier resoluut tegen. Hij probeert steun te zoeken bij zijn tante Rita maar ook zij kan hier niets aan veranderen. Tegen zijn zin gaat hij opnieuw naar school.

De pesters

Guido gaat niet meer graag naar school en dat heeft alles te maken met twee ex-klasgenoten: Elias en Vincent. Ze pesten Guido omdat hij zijn jaar moet overdoen. De volgende weken wordt het alleen maar erger. Tijdens een feestje in het jeugdhuis, hebben ze een filmpje van Guido gemaakt en dat gebruiken ze om hem te chanteren. Vincent en Elias eisen geld van Guido maar Guido heeft niet genoeg geld in zijn bezit dus steelt hij van zijn vader uit het café.

Iets voor kerstmis besluit Linda om een verjaardagsfeestje voor haar zoon te organiseren en ze vraagt zelfs de hulp van Vincent en Elias. Eén van de gasten op het feestje is Charlotte Kennis en Guido blijkt wel iets voor haar te voelen. Hij geeft toe aan Niko dat hij verliefd is en die geeft hem de raad om ervoor te gaan. Hij voegt Charlotte toe op Facebook en vraagt haar om eens af te spreken. Niet veel later starten ze een relatie met elkaar en zijn ouders zijn enorm blij met dit nieuws.

Ondertussen gaat het van kwaad naar erger tussen Guido en Elias. Het komt tot een gevecht op de speelplaats en Guido krijgt in een nota in zijn agenda. Linda en Jan vinden het verschrikkelijk dat hun zoon gevochten heeft en Jan nodigt Elias en zijn vader uit voor een gesprek in de Jan en Alleman. Na het gesprek wordt al snel duidelijk dat Elias het gevecht niet snel zal vergeten. Hij plaatst het filmpje van Guido op YouTube.

De volgende weken wordt het alleen maar erger wanneer Elias en Vincent zich beginnen te moeien met zijn relatie. Ze proberen Guido en Charlotte uit elkaar te krijgen en slagen hierin door Guido te chanteren. Ze komen wel terug bij elkaar wanneer Guido haar de waarheid vertelt maar opnieuw kunnen de twee pesters voor ruzie zorgen tussen het koppel. Elias probeert Charlotte voor zich te winnen en door een slechte timing denkt Guido dat Charlotte een relatie heeft met Elias. Hij verbreekt opnieuw al het contact met haar.

Het gepest bereikt zijn hoogtepunt wanneer Guido een afscheidsbrief achterlaat voor Charlotte en plotseling verdwijnt. Charlotte alarmeert onmiddellijk zijn familie en iedereen gaat op zoek naar hem. Charlotte vindt hem uiteindelijk op een brug, vlak voordat hij van plan is om zelfmoord te plegen. Ze kan Guido overtuigen om de waarheid te vertellen tegen zijn ouders om het pesten te stoppen. Samen vertellen ze ook alles aan de school. Jan en Linda zijn aangedaan door het nieuws en Guido krijgt veel steun van zijn familie.

Op aanraden van een CLB-medewerker volgt er een gesprek tussen Guido, Elias en Vincent in het bijzijn van Jan en Linda. Dit heeft niet het gewenste resultaat omdat Elias en Vincent alles proberen te ontkennen. Uiteindelijk tonen ze toch berouw en bieden ze hun excuses aan. Guido is van plan om weer volop van het leven te genieten en hij kan niet wachten om Charlotte aan heel de familie voor te stellen tijdens de trouw van Marie-Rose en Mathias.

Guido en Charlotte

Nu de grote vakantie voor de deur staat, heeft Charlotte slecht nieuws: ze gaat 7 weken lang met haar ouders op reis. Dit is een ramp voor Guido. Hij vraagt dan ook aan zijn ouders of hij met haar mee mag. Linda vindt dat geen probleem, maar Jan wil hier niets van horen. Guido onderneemt vanalles om hem te overtuigen, maar tot nog toe is het niet gelukt. Samen met Charlotte besluiten ze om Charlottes vader met Jan te laten praten. Ook dit helpt niet. Uiteindelijk laat Jan toe dat Guido op vakantie gaat op voorwaarde dat hij 85 procent haalt op zijn eindrapport. Dit is onhaalbaar volgens Guido. Toch werkt hij heel erg hard om die 85 procent te halen.

Op de dag van zijn rapport is Guido enorm zenuwachtig voor zijn resultaat. Niet veel later komt hij trots terug naar huis en hij vertelt dat hij 85 procent gehaald heeft. Tot Jan zijn rapport van dichterbij bekijkt en ziet dat Guido slechts 84,5 procent heeft gehaald. Voor Jan is het duidelijk dat hij zijn streefdoel niet gehaald heeft en Guido mag niet mee naar Italië.

Tijdens de seizoensfinale moet Guido tegen zijn zin afscheid nemen van Charlotte. Hij hoopt nog steeds dat zijn vader zich van gedachte zal veranderen maar Jan blijft koppig. Guido wil niet naar het buurtfeest gaan en meedoen met de wielerkoers, tegen de zin van Jan. Hij sluit zich op in zijn kamer. Wanneer Jan plotseling met Leen naar het ziekenhuis moet omdat haar water gebroken is, besluit Guido van het moment gebruik te maken om Charlotte achterna te gaan.

Twee maanden later

640px-Familie afl5108 03.jpg
Familie 5192 006.jpg
5.jpg
132.jpg

Guido zit nog steeds in Italië met Charlotte, haar ouders en Elias. Wanneer hij terugkeert in augustus vertelt hij al zijn verhalen aan zijn ouders maar het is vooral Linda die enthousiast is met zijn thuiskomst. Jan is nog steeds teleurgesteld dat Guido zomaar vertrokken is maar hij legt het toch bij met zijn zoon.

Enkele weken later maken Guido, Charlotte en Elias opnieuw plannen om samen op reis te gaan. Deze keer zonder ouders waardoor ze zelf geld zullen moeten verdienen. Dit blijkt geen makkelijke opgave te zijn. Guido en Elias krijgen het idee om oude brommers op te kopen, te repareren en dan terug door te verkopen. Ze krijgen van Patrick de toestemming om zijn atelier te gebruiken maar de opbrengst is minder groot dan verwacht. Om nog meer geld te verdienen, besluiten de twee jongens om ook oud ijzer en koper te zoeken om door te verkopen.

Jan schrikt wanneer hij Guido en Charlotte ziet tongzoenen aan de schoolpoort. Pinda verdedigd hem en vind dat hij ondertussen toch oud genoeg is nu hij 17 is geworden. Guido wil echter meer en is klaar voor een volgende stap. Hij krijgt goeie raad van Niko en zoekt informatie op een sekssite. Jan ontdekt dit en spelt Guido de les. Guido zet zijn plannen echter door en vraagt Charlotte of ze klaar is voor hun eerste keer. Haar reactie is echter niet wat Guido verwachte. Charlotte bleek namelijk al maanden te wachten tot hij die vraag stelde. Wanneer Jan en Linda op restaurant zijn maken Guido en Charlotte zich klaar voor hun eerste keer, maar worden verstoord wanneer Jan en Linda vroeger thuis komen dan verwacht. Enkele dagen later lukt het hen dan toch om alleen te zijn en het koppeltje loopt op wolkjes.

Het komt tot een ruzie tussen Guido en Charlotte wanneer Guido enorm jaloers wordt op de innige vriendschap tussen haar en Elias. De twee maken iets te veel plezier met elkaar en Guido is razend op Elias. Charlotte keurt het kinderachtige gedrag van Guido helemaal niet goed en wil even afstand nemen van hem. Dankzij Niko ziet Guido in dat hij overdreven heeft en hij maakt het terug goed met zowel Charlotte als Elias.

Eind juni maken Guido, Charlotte en Elias zich klaar om op reis te vertrekken. Ze maken een doorreis door Spanje en, tegen alle verwachtingen in, geeft Jan meteen zijn goedkeuring.

S24e020 16.jpg
Afl57 09.jpg

Relatiebreuk

Sinds Charlotte op kot zit in Leuven, ziet ze Guido heel weinig. Guido vindt dat ze uit elkaar zijn gegroeid en wil het definitief gedaan maken met zijn lief. Alleen weet hij niet goed hoe hij dat moet aanpakken. Op een avond praat Guido hierover met Charlotte en maakt haar duidelijk dat hij een punt wil zetten achter hun relatie. Charlotte is gekwetst door de woorden van Guido en verdwijnt voorgoed uit zijn leven. Ondertussen neemt Linda deel aan een musical en hoewel Guido het aanvankelijk een verschrikkelijk idee vond, is hij na de première toch enthousiast.

Familie 5395 001.jpg

Jan en Isabelle

Na de breuk met Charlotte stort Guido zich op zijn nieuwe hobby. Samen met zijn klasgenoot Kobe herstelt hij oude auto's. Nu Jans ex-lief Isabelle De Groot in het land is en Linda voor een tijdje naar het buitenland is, merkt Guido dat ze het wel heel goed met elkaar kunnen vinden. Hij deinst er dan ook niet voor terug om zijn mening te zeggen tegen zijn vader. Jan roept al zijn kinderen bij elkaar om hen duidelijk te maken dat hij en Isabelle geen gevoelens voor elkaar hebben. Dit klopt niet helemaal, maar Jan kiest toch voor Lina, waarna Isabelle weer uit zijn leven verdwijnt.

Familie 5401 002.jpg
Familie 5405 002.jpg

De aanrijding

Guido en Kobe hebben samen een oude auto opgekocht. Deze proberen ze zelf te herstellen. Wanneer de wagen klaar is, wil Kobe een proefritje maken. Kobe weet Guido te overhalen, maar door zijn zware voet rijdt hij een fietsend meisje aan. Kobe pleegt eerst vluchtmisdrijf en zet het daarna op een lopen. Ondertussen wordt Guido opgepakt en verhoord door de politie. Hij gaat op zoek naar een alibi. Guido vertelt Emma de waarheid over het ongeval. Ze gelooft hem en wil helpen om zijn onschuld te bewijzen. Op aanraden van Emma besluit Guido het huis van Koen en Ilse te bespioneren. Guido ontdekt dat de onbekende getuige een minnaar is van Ilse, die ze ontvangt wanneer Koen gaat werken. Emma stelt voor hem te volgen.

Familie 5413 01.jpg
S24 E101 014.png
S24 E106 014.png

De verzoening

Door een gekantelde tankwagen zijn er giftige stoffen vrijgekomen boven Mechelen, waardoor iedereen moet binnenblijven. Guido zit hierdoor opgesloten bij Emma, met wie hij genoodzaakt is de nacht door te brengen. Ze bouwen al snel een goede band op en worden goede vrienden. Hendrik is naar de politie gestapt om te getuigen dat Guido niet achter het stuur zat op het moment van het ongeval. Hierdoor is Guido slechts medeplichtig. Hoewel hij dit nieuws hoort, is Guido niet al te blij. Hij denkt aan Emma, die later die dag een operatie moet ondergaan. De kans bestaat dat ze nooit meer zal kunnen lopen. Emma's operatie is goed verlopen. Stilletjes aan begint ze terug te revalideren. Guido gelooft zijn ogen niet wanneer ze Emma ziet wandelen in de gang met de hulp van Kristine. Kobe voelt zich schuldig voor zijn daden en zou zich willen verontschuldigen bij Emma. Maar Emma heeft zowel Guido als Kobe al lang vergeven. Ondertussen heeft de rechter beslist dat Kobe ervan af komt met een werktaak.

Familie 5455 07.jpg

Guido en Emma

Emma is blij dat ze Guido heeft leren kennen. Ze heeft zoveel steun gehad aan hem tijdens haar verblijf in het ziekenhuis dat ze verliefd is geworden. Ook Guido is verliefd op Emma geworden en kust haar. Tot de grote verbazing van Guido wil Emma al snel overgaan tot de volgende stap: de liefde bedrijven.

Familie 5457 002.jpg
Familie 5454 03.jpg

Ongewenste zwangerschap

Emma doet al een tijdje vreemd tegen Guido. Op een dag vertelt ze hem het belangrijke nieuws dat ze al een drietal weken zwanger is, wat wil zeggen dat er iets is misgelopen bij de eerste keer dat ze gevreeën hebben. Frank wil absoluut dat Emma gaat studeren en ziet enkel abortus als optie. Mieke ziet een kans om Niko's kinderwens in vervulling te laten gaan: adoptie. Toch kiezen Emma en Guido om het kindje te houden. Frank kan zich niet neerleggen bij de beslissing waardoor het koppel wegloopt van huis. Anna kan hem op andere gedachten brengen. Frank stelt voor om Emma en Guido bij hem te laten inwonen.

S24 E180 023.png

Oldtimerbedrijf

Mathias maakt wilde plannen wanneer hij in het atelier van Patrick aan een oude motor werkt. Hij wil samen met Patrick een nieuw bedrijfje oprichten om oldtimers te repareren. Guido komt dit te weten en wil mee in de zaak stappen. Er is echter één probleem: Patrick vindt zichzelf te oud om nog z'n avontuur te beginnen. Tot Guido hem kan overtuigen het een kans te geven. Jan is zelfs bereid om Guido het geld te lenen om zich in te kopen binnen het bedrijf. De vier mannen klinken op hun nieuwe avontuur.

S24 E201 023.png

De dood van Bart en Thomas

Enkele weken later is de familie in diepe rouw wanneer zowel Thomas als Bart in dezelfde week om het leven komen. Vooral Guido's vader heeft het moeilijk en kan met zijn emoties geen blijf. Guido wil zo vaak mogelijk in de buurt zijn om zijn familie te steunen, en helpt mee aan de organisatie van de begrafenis.

Vanaf dit seizoen vertolkt Jelle Florizoone de rol van Guido.

Familie 5563 003.jpg
Familie 5566 001.jpg
Familie 5568 002.jpg

Uitstap naar de Ardennen

Nu Guido al enkele maanden bij Emma en Frank woont, gaat hij bijna nooit meer naar huis en beginnen Jan en Linda hun zoon te missen. Jan wil niet langer wachten tot Guido langskomt en neemt zelf het initiatief door naar het atelier van Patrick te gaan, waar Guido sinds kort aan de slag is. Guido heeft het heel druk, waardoor Jan met het idee op de proppen komt om samen met Guido naar de Ardennen te trekken, een echt vader-en-zoon moment. Guido twijfelt, maar gaat uiteindelijk akkoord en vertrekt samen met zijn vader en de kleine Arthur naar de Ardennen. Tijdens hun uitstap groeien Guido en Jan terug dichter naar elkaar toe en vertelt Jan dat hij enorm trots is op zijn jongste zoon en dat hij zeker een goede vader zal zijn. Ondanks enkele kleine tegenslagen is de uitstap een enorm succes en wanneer Jan thuis is, droomt hij al luidop van de volgende keer dat ze samen op stap gaan.

Familie 5578 003.jpg

Wie wordt peter?

Guido en Emma worstelen met de keuze van het peterschap. Ze willen zowel Frank als Jan niet teleurstellen. Niko komt met de oplossing: twee peters. Jan is in de wolken, maar wanneer Linda dit te horen krijgt, voelt ze zich aan de kant geschoven. Jan stelt voor om Linda toch als meter aan te stellen, wat ook gebeurt. Guido panikeert wanneer hij een avondje op Arthur moet passen en lucht zijn hart bij zijn moeder, die hem geruststelt.

60036400.jpg
Image58-305m2l8cyk9frtnfrvjimi.jpg

De geboorte van Mila

Linda is ontzettend blij wanneer Jan zijn peterschap opgeeft om haar meter te laten worden voor hun kleinkind. Ondertussen komt de geboorte steeds dichterbij en krijgen Guido en Emma schrik om ouders te worden en maken ze veel ruzie. Emma kiest, tegen de zin van Frank in, voor een thuisbevalling en bevalt er van een gezonde dochter. Samen met Guido heeft ze besloten om de namen van grootouders Olivia en Jan te gebruiken als tweede en derde voornaam van de pasgeboren Mila. Guido, Emma en Mila trekken opnieuw in bij Frank.

Image-305xwbognbkzx8t4gwvlsa.jpg

Overname garage

Kobe's vader is gestorven aan kanker. Hij doet Guido het voorstel om met hem de garage van de overleden Louis over te nemen. Guido gaat akkoord om er aan de slag te gaan als werknemer, want hij wilt graag in dienst werken in plaats van als zelfstandige. Wanneer Mathias en Patrick het slechte nieuws te horen krijgen, doet hij Patrick het voorstel om een repairatelier te beginnen. De twee denken eraan het oldertimerwerk door te geven aan Guido en Kobe.

Familie 5635 007.jpg

Kerstmis

Tijdens de feestdagen vinden Jan en Linda het belangrijk dat Guido, Emma en Mila kerstmis bij hen thuis vieren. Ze willen Frank echter niet alleen achterlaten en Jan en Linda gaan ermee akkoord dat hij ook meekomt. Er heerst dan ook een gezellige sfeer en de verbazing is groot wanneer Rita onverwacht voor de deur staat. Guido gaat zijn halfzus ook een handje helpen bij de opstart van haar eigen Bed & Breakfast in de brouwerij, hun nieuwe woonst.

12748005 10154022109127491 2420094581143243310 o.png

De verhuis

Emma en Guido houden het niet langer uit bij Frank en bellen aan bij de friends. Ze willen hun intrek nemen in de lege kamers, maar dat moeten de huisgenoten eerst overleggen. Iedereen is vooral bang voor de reactie van Evy, maar tot ieders verbazing, vindt zij het absoluut geen probleem. Guido en Emma nemen hun intrek bij de friends en voelen er zich al snel op hun plaats. Ondanks haar positieve houding, heeft Evy het toch moeilijker dan verwacht met de aanwezigheid van Mila in huis.

Familie 5687 004.jpg

De opvoeding van Mila

Emma voelt zich slecht omdat ze wil omschakelen naar flessenvoeding voor Mila. Ze hakt de knoop door en stopt na 4 maanden met borstvoeding. Wat later geeft Guido Mila voor het eerst haar flesje en fruitpapje. Stefanie's verassingsfeestje voor komt abrupt tot een einde wanneer Emma de babyfoon niet in de gaten houdt. Evy maakt zich kwaad op Emma wanneer ze op de bovenverdieping een wenende Mila terugvindt.

Familie 5701 004.jpg
Familie 5705 003.jpg

Qualitytime

Nu Mila zelfstandiger kan eten, willen Emma en Guido meer tijd voor elkaar vrijmaken. Ze beseffen echter al snel dat dit niet gemakkelijk is met verschillende huisgenoten en een baby in de buurt. Jan gaat ermee akkoord om Mila enkele dagen op te vangen, zodat de twee tijd met elkaar kunnen spenderen. Guido wil al snel een verrassing verzinnen, maar Emma is te nieuwsgierig en wil via Hanne te weten komen wat die verrassing is. Guido interpreteert haar interesse verkeerd en vreest dat Hanne gevoelens voor hem heeft. Emma vindt het hele voorval grappig en doet er nog een schepje bovenop. Wanneer Guido dit te weten komt, wil hij Emma beetnemen en doen hij en Hanne alsof ze echt gevoelens voor elkaar gekregen hebben. Emma kan er al snel mee lachen wanneer het een 1-aprilgrap blijkt te zijn.

Familie 5743 002.jpg

Rallywagen

Niko is geïnteresseerd in een rallywagen van 35 000 euro uit Guido's garage en beslist deze te kopen. Niet veel later verrast hij Guido met professionele race outfits. Mieke is niet te spreken over de dure aankopen van Niko. Het wordt al snel duidelijk dat hij werkelijk wil meedoen aan rallywedstrijden, tot grote ergernis van Mieke. Ze vindt rallyrijden veel te gevaarlijk. Toch schrijft Niko zich samen met Guido in voor een rallywedstrijd in september.

Familie 5721 004.jpg
BBtT6AO.jpg

Mila in het ziekenhuis

Guido en Emma stellen een planning op om Mila af te gaan halen bij de crèche, omdat Emma haar meerdere keren vergat op te halen. Tijdens de examenperiode wordt ze voortdurend afgeleid door haar dochtertje Mila. Emma zit zodanig met haar hoofd bij haar schoolwerk dat ze een cruciale fout maakt: ze laat Mila alleen achter in haar wagen tijdens haar presentatie. Mila belandt in het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar en zal er ook niets aan over houden. Desondanks is Guido enorm geschrokken door wat er gebeurd is, maar hij blijft zijn vriendin steunen. Uiteindelijk beslissen ze Mila een tijdje te laten opvangen door Frank, zodat Emma zich volledig op haar examens kan focussen. Guido heeft het moeilijk wanneer Mieke wordt aangereden en in een coma belandt.

Familie 5717 001.jpg
13418594 1082215815204531 8400367970743494212 o.jpg

Het hoederecht over Mila

Wanneer Frank Emma en de friends bezoekt tijdens 'het spitsuur', begint hij zich af te vragen of het huis niet te druk is voor het gezin van zijn dochter. Wat later krijgt Emma te horen dat ze alsnog 7 herexamens heeft en begint ze te twijfelen aan haar eigen kunnen. Door de herexamens zal ze Mila nog meer moeten missen, omdat Emma en Guido hun dochtertje dan nog langer bij Frank moeten achterlaten. Emma is woedend wanneer haar vader alsmaar zijn gsm niet opneemt. De friends beslissen het huis wat te versieren voor de terugkomst van Mila. Wat later staat Frank, zonder Mila, voor de deur. Hij is van mening dat het huis van de friends geen goede plaats is om een kind op te voeden en eist het hoederecht over Mila.

S26 afl5769 098.png

Het hoederecht over Mila

Guido en Emma blijven verslagen achter na het bezoek van Frank. Emma wil haar dochter zo snel mogelijk terug en gaat Frank de volgende dag een bezoekje brengen. Hij weigert echter nog steeds om Mila mee te geven. Volledig radeloos gaan Emma en Guido ten rade bij Jan en Linda en nadien schakelen ze de politie in. Die brengen Mila veilig terug naar Emma en Guido. Frank probeert zich nadien terug te verzoenen met zijn dochter, maar dreigt alweer met een rechtszaak wanneer zij hem duidelijk maakt dat z end haar eigen leven heeft.

Vanaf dit punt vertolkt Vincent Banic de rol van Guido.

Familie 5776 003.jpg

Deurwaarder

Frank stuurt een deurwaarder op Emma en Guido af. Opeens staat Frank aan de deur om met zijn dochter te praten. Wanneer Stan plots verschijnt in hetzelfde huis als waar Mila woont, maakt Frank foto's als bewijsmateriaal van een slechte omgeving en slaat op de vlucht. Emma en Guido zijn razend op Evy. Nadien kan Emma alsnog Frank overtuigen om de rechtszaak te laten vallen. Ze belooft dat ze zeker 2 zondagen per maand bij hem op bezoek zal komen.

Familie 5787 005.jpg
Familie 5791 001.jpg

Emma op zoek naar een job

Emma gaat op zoek naar een job en krijgt het idee om model te worden bij VDB Fashion. Ze heeft echter een portfolio nodig en schakelt Guido in als fotograaf. Ze wordt echter niet aangenomen en Guido is van mening dat ze een echte job moet zoeken. Niet veel later merken Guido en Emma dat hun financieel gezonder situatie achteruit gaat. Doordat de vaste kosten van het huis van de friends stijgen, zal de huurprijs ook stijgen. Emma gaat in de Jan & Alleman werken. Ondertussen ontwaakt Mieke uit haar coma, maar heeft ze geheugenverlies en leeft ze nog in 2009, waardoor ze Niko niet meer kent. Guido wil hem wat afleiden en neemt hem mee voor een ritje met de rallywagen.

Familie 5817 004.jpg

De verjaardag van Mila

De eerste verjaardag van Mila nadert. Emma is teleurgesteld dat niemand van de familie of vrienden aan de verjaardag van haar dochter heeft gedacht, zelfs vader Guido niet. Maar in werkelijkheid heeft Guido hen opgetrommeld om stiekem een verassingsfeestje te organiseren in de Jan & Alleman. Emma's geluk kan niet op wanneer ze er al haar vrienden en familie treft. Ze hebben met z'n allen samengelegd voor een groot poppenhuis voor de kleine Mila.

Familie 5830 003.jpg

Gestolen auto-onderdelen

Guido komt op zijn werk toe en discussieert met Kobe over onderdelen die geleverd worden. Blijkbaar zijn er in het verleden al zaken gedaan waarbij gestolen auto-onderdelen betrokken waren en daar gaat Guido niet opnieuw mee akkoord. Wanneer Ronald terug in de garage staat om een deal met Kobe af te sluiten, beslist Guido zelf een overeenkomst te verzinnen: 65% van de opbrengst gaat naar Ronald en 35% naar Kobe en Guido.

Familie 5838 002.jpg

Zwartwerk

Guido en Kobe slagen erin om meer dan de helft van de auto-onderdelen van Ronald te verkopen aan een goede prijs. Ondanks het feit dat een klant ermee dreigde om naar de politie te stappen, nemen Guido en Kobe een nieuwe klus aan van Ronald. Tot Guido's grote verbazing vindt Emma het niet erg dat hij zwartwerk verricht. Even later staat Kobe voor de deur met slecht nieuws: de politie doet een onderzoek naar gestolen wagens in de buurt.

S26 afl5858 082.png

Het familiefeest

Samen met de voltallige familie gaan Guido en Emma naar het feest voor de 90ste verjaardag van de bomma in Kalmthout. Tijdens het feest duikt echter plots Simon op, die zijn familienaam laten veranderen heeft in 'Van den Bossche'. De grootste verrassing volgt later wanneer ook de doodgewaande Bart opduikt en vertelt dat hij anderhalf jaar geleden zijn dood in scène gezet heeft. Voor de bomma wordt het allemaal te veel en ze valt flauw.

Familie 5867 001.jpg

Opvang voor Mila

Emma krijgt te horen dat de crèche niet in orde is met de brandveiligheid en dus moet toeblijven. Ze zoekt verwoed naar opvang voor Mila. Frank, Linda en Jan vangen tijdelijk hun kleindochter afwisselend op. Ook Stan biedt zich aan als babysit-voor-één-dag. Guido slaat in paniek wanneer hij zowel Stan als Mila niet thuis aantreft. Niet veel later wordt hem duidelijk dat zijn dochtertje mee was met Stan naar VDB om de server te herstellen.

Familie 5884 004.jpg

Guido versus Ronald

Guido wilt zijn mannetje staan tegenover Ronald en zijn deel van het geld achterhouden. Dat breekt hem echter zuur op wanneer Max, een kompaan van Ronald, hem aanvalt. Sinds hij een grote, blauwe plek heeft op zijn ribben, weigert Guido seks te hebben met Emma. Emma maakt zich zorgen en denkt dat hij haar bedriegt. Niet veel later maakt Guido haar wijs dat hij de blauwe plek heeft opgelopen wanneer hij werd overvallen.

Familie 5905 002.jpg
Familie 5905 003.jpg
Familie 5906 002.jpg

Gestolen wagen

Emma wil op reis. Ze heeft reeds een vakantie naar Ijsland en New York geboekt, maar Guido vindt dit veel geld. Hij kan Kobe overhalen om Ronald te contacteren voor een nieuwe opdracht. Ronald luist zijn partners erin door hen medeplichtig te maken. Hij en Cas hebben namelijk een wagen naar Kobe's garage gebracht met een kogelgat in. Diezelfde avond hoort Guido op het nieuws dat iemand werd gecarjacked en vermoord en dat de wagen een kogelgat heeft. Guido beseft dat hij en Kobe medeplichtig zijn aan moord als ze de wagen van Ronald herstellen. Ondertussen houdt de politie een klopjacht naar de gestolen wagen. Emma ontdekt waar de twee mee bezig zijn en stelt hen voor om de wagen in brand te steken. Plots komt de eigenaar van het privéterrein hen wegjagen en moeten ze de wagen daar laten. De avond nadien gaan Guido en Emma opnieuw naar het terrein met hetzelfde plan, maar vinden ze de wagen niet meer terug.

Familie 5909 001.jpg
Familie 5910 002.jpg

De arrestatie van Ronald

Guido en Emma maken zich zorgen nu Ronald de wagen wil komen ophalen. Kobe gaat door het lint en valt Guido aan. Hij maakt Guido duidelijk dat het zijn schuld is en hij deze ook op zich moet nemen. Bij het bezoek van Ronald verminkt Cas Guido. Guido is getuige van een aanhouding op een tweedehandsbeurs van auto's en motoren. Wanneer de hij en Emma op het nieuws vernemen dat ze gezocht worden, duikt Guido met zijn gezin en Kobe onder bij Niko. Guido beseft dat het zo niet verder kan. Hij en Kobe lokken Ronald en Cas naar een afgelegen plek. Terwijl Guido de twee afleidt, saboteert Kobe hun wagen. Wanneer de politie plots in aantocht is en hun auto niet start, worden Ronald en Cas opgepakt door de politie. Vanuit de gevangenis probeert Ronald Guido alsnog te bedreigen.

Aflevering 5925-1.png

Valse identiteitskaart

Simon nodigt de friends uit voor een drink, maar enkel Hanne komt opdagen. Guido verontschuldigt zich en vraagt hem mee naar een rockconcert. Bij een alcoholcontrole reageert Guido verbaasd wanneer de agent Simon 'meneer Feyaers' noemt. Simon biecht op dat zijn aanvraag voor naamverandering indertijd werd afgewezen en een valse identiteitskaart liet maken om bij de familie te horen. Guido vergeeft hem en neemt Simon mee naar een familiediner bij Jan en Linda.

Familie 5913 001.jpg
Familie 5931 002.jpg

De breuk tussen Jan en Linda

Op een avond betrappen Guido, Emma en Mieke Jan al kussend met Viv. Linda ontdekt hun affaire door Guido, die haar expres naar een afspraakje van Jan en Viv heeft doen komen om hem zogezegd te komen ophalen. Ze is helemaal de kluts kwijt en confronteert Jan hiermee, waarna ze tijdelijk bij Guido intrekt. Later geeft ze hem toch nog een kans. Viv doet haar het voorstel om een driekhoeksverhouding te beginnen. Benny praat zijn mond voorbij tegen Guido, die de nieuwe situatie schandalig vindt. Guido beslist om de kant van zijn moeder te kiezen en maakt dit duidelijk aan zijn vader. Later wordt Linda even opgenomen in het ziekenhuis, maar Guido wijkt geen moment van haar zijde.

16487546 10155071732842491 8752651842477354436 o.jpg

Mila model

Emma wordt al een tijdje gestalkt. Wanneer Guido te weten komt dat er een klant handtastelijk is geweest ten opzichte van Emma gaat hij hem opzoeken. Daar blijkt het om een misverstand te gaan en blijkt hij niet de stalker te zijn. Het blijkt uiteindelijk om een tiener te gaan. Niet veel later ergert Guido zich mateloos aan Emma, die van Mila een model wil maken en deals sluit met verschillende marketingbedrijven. Uiteindelijk volgt ze Guido's raad op en stopt ze ermee.

S26 afl5988 390.png

Vakantie

Emma wil in de zomer op vakantie naar de Ardennen. Ondertussen heeft Guido het gevoel dat hij achtervolgd wordt. Dit heeft te maken met Ronald, die voorwaardelijk vrijgelaten wordt uit de gevangenis en vastbesloten is om wraak te nemen op Guido en zijn gezin. Guido en Emma zijn ook aanwezig op het huwelijk van Mathias en Veronique. Niet veel later vertrekken ze op survivalvakantie naar de Ardennen.

S27 afl5989 199.png
Familie 5989 006.jpg

Trouwfeest in mineur

Nog voor Veronique aankomt op haar eigen huwelijk, komt Hanne te weten dat Stefanie ondertussen gevonden en bevrijd is uit de kelder van haar ontvoerder. Ze deelt dit goede nieuws dan ook meteen met Guido en Emma. Niet veel later daagt Veronique toch nog op en trouwt ze met Mathias. Het trouwfeest wordt echter abrupt beëindigd door een speech van Cédric, waarin hij zijn moeder openlijk beledigt. De volgende dag roept Jan de kinderen bij elkaar en licht hij hen in over Linda's hersentumor. Guido is erg aangedaan door het probeert zijn moeder zo goed mogelijk te steunen. Niet veel later vertrekken Guido en Emma op survivalreis naar de Ardennen.

Familie 5990 002.jpg
Familie 5992 003.jpg
2017-09-01 (13).png

Ronald op vrije voeten

Guido en Emma laten het lijk van Jasper achter en keren overstuur terug naar huis van hun kampeertrip naar de Ardennen. Ze worden bovendien geconfronteerd met nieuwe dreigementen van Ronald en vrezen dat Mila gevaar loopt. Guido voelt zich verplicht Evy en Stan in te lichten nadat Evy en Emma achtervolgd worden door een Mercedes die als 'gestolen' staat geseind. Stan en Eva besluiten om Guido en Emma te helpen om van Ronald af te geraken. Guido geeft zichzelf de schuld van alles en wil zijn gezin veiligstellen. Ook Rudi en Hanne merken de spanningen op tussen het koppel. Ze houden de lippen echter angstvallig op elkaar, wat voor spanningen zorgt in het huis van de 'friends'. Guido en Emma worden geconfronteerd met een opsporingsbericht op de televisie. Emma vreest dat de politie snel bij hen terecht zal komen. Niet veel later ziet Guido Ronald opduiken en stapt hij resoluut op hem af met zijn pistool.

Familie 5995 002.jpg
Familie 5999 003.jpg
Familie 6001 002.jpg
Familie 6009 002.jpg

De strijd met Ronald

Hanne is getuige van een nieuwe aanslag van Ronald op Guido en schakelt de politie in. Wanneer Ronald Emma en Mila in de Foodbar bedreigt, beslissen Stan en Evy hun onderzoek verder te zetten. Via Localscoop komen ze te weten dat Ronald zijn gestolen Mercedes in brand heeft gestoken. Emma dreigt er onderdoor te gaan wanneer ze nieuwe foto's van hem ontvangt. Ondertussen ontdekken Stan en Evy waar Ronald woont. Stan en Evy komen te weten dat de vrouw in het gezelschap van Ronald de vriendin is van de overleden Jasper. Wanneer Emma 's avonds alleen is in de Foodbar, daagt Ronald plots op. Emma belt de politie en maakt hen wijs dat er zich een overvaller in de zaak bevindt. Guido kan haar gelukkig nog net op tijd redden. Guido en Stan willen de terreur van Ronald voorgoed stoppen. Ze gooien bij Ronald foto's in de brievenbus van hem en Jaspers vriendin om hem schrik aan te jagen. Evy vertrouwt de wapenstilstand van Ronald niet en is bang dat hij opnieuw zal toeslaan. Ondertussen doet Ronald zich voor als iemand die de meterstand komt opnemen. In werkelijkheid neemt hij een afdruk van de huissleutel om een extra sleutel voor zichzelf bij te kunnen maken. Op een nacht staat Ronald plots in de living, waarna zowel Guido als Ronald een pistool op elkaar richten. Ronald kan echter toch nog ontsnappen.

2017-09-25 (13).png

De arrestatie

Guido biecht alles op bij de politie. Hoewel hij binnen de 24 uur voor de onderzoeksrechter moet verschijnen, gelooft Ruth hem en ze beslist een politiecombi voor zijn woning te plaatsen. Ondertussen maakt ze Guido duidelijk dat Jasper gestorven is aan een schedelbreuk, door de val in het ravijn. Guido wordt officieel in verdenking gesteld van doodslag en zijn aanhouding wordt met een week verlengd. Emma biecht alles op aan de friends.

22338971 10155845915522491 6820327894490734865 o.jpg
Familie 6021 002.jpg

De dood van Ronald

Bij de friends worden de sloten veranderd zodat Ronald er niet meer binnen kan. Ondertussen staat het verhaal van Guido uitgebreid in alle kranten. Evy beslist een positief artikel te schrijven over hem. Ronald biedt zich aan voor ondervraging en wil meewerken aan het onderzoek. Guido reageert verbijsterd wanneer hij Ronalds verklaringen hoort. De politie beslist een huiszoeking uit te voeren bij de friends. Stan probeert Guido een handje te helpen om Ronald definitief te klissen. Uiteindelijk wordt Guido vrijgelaten door de politie. Wanneer Guido oog in oog staat met Ronald voor het politiebureau, schakelt Ronald de politiemannen uit en slaagt hij erin hun wapen te overmeesteren. Ronald haalt effectief de trekker over, maar wordt tegelijkertijd doodgeschoten door Ruth. Guido wordt naar het ziekenhuis overgebracht, maar verkeert buiten levensgevaar.

Familie 6042 001.jpg
Familie 6045 002.jpg

Jan versus Linda

Linda blijkt al die tijd gelogen te hebben over haar hersentumor om Jan terug voor zich te winnen en vertrekt. Guido laat haar echter niet in de steek en meldt Jan dat Linda een studio gevonden heeft. De weken nadien probeert Linda al Jans geld en bezittingen in handen te krijgen. Guido wil echter geen kant kiezen en wanneer Linda op een dag beweert dat Jan haar geslagen heeft terwijl hij dat ontkent, weet Guido niet meer wie hij moet geloven. Uiteindelijk geeft Linda toe dat het om een ongeluk ging. Jan stelt Guido de moeilijke vraag om voor hem te getuigen. Thuis wordt de situatie tussen zijn ouders voor Guido allemaal te veel. Hij begint te hyperventileren en wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Jan ziet in dat het zo niet verder kan en beslist dat als Linda de klacht wegens slagen en verwondingen laat vallen, ze alles mag hebben wat ze wil.

Familie 6083 012.jpg

Jan in het ziekenhuis

Na de openbare verkoop van de Jan & Alleman stuikt Jan in elkaar en belandt hij in het ziekenhuis. Daar gaat zijn toestand zienderogen achteruit. Terwijl hij door de dokters wordt gereanimeerd, kijkt zijn zoon Guido hulpeloos toe. Jan vertelt de familie dat zijn overleden broer, Guido, hem is komen bezoeken in het ziekenhuis, maar in werkelijkheid was hij gewoon aan het hallucineren en was het zijn zoon Guido, die hij zag.

Familie 6094 001.jpg

Geldboete

Guido maakt geen goede beurt bij de rechter. De procureur eist een geldboete van 32 000 euro. Uiteindelijk kan de rechter nog steeds beslissen om deze boete te verlagen. De friends komen op het idee om een fuif te organiseren om geld in te zamelen. Ze kunnen Jan overtuigen om de Jan & Alleman hiervoor te gebruiken. De winst van de fuif is echter niet groot genoeg om de geldboete te betalen. Guido vraagt aan Kobe om meer uren te kloppen in de garage.

Familie 6103 003.jpg
Familie 6106 004.jpg

Nieuwe huisbaas

Wanneer zowel Zjef als Evy hun deel van het huis willen verkopen door financiële problemen moet er een nieuwe koper gezocht worden. De friends kunnen Stefanie overtuigen om een deel van het huis te kopen, maar wanneer ook Niko en Mieke hun deel van het huis noodgedwongen moeten verkopen, dreigt heel het plan in het water te vallen. Guido en Emma kunnen geen hogere huurprijs betalen door hun financiële problemen en ze beslissen om bij Jan in te trekken. Uiteindelijk kopen Alfons en Stefanie heel het huis en kunnen alle huurder, dus ook Guido en Emma, er aan dezelfde huurprijs blijven wonen.

Familie 6091 003.jpg
Familie andreacroonenberghs 2018 002.jpg

Antwerp Fashion Event

Wanneer Emma te weten komt dat Mieke niet weet wie ze moet meenemen naar het Antwerp Fashion Event, stelt ze haar schoonzus voor om Guido mee te nemen naar het mode-event, zodat hij even zijn gedachten kan verzetten. In Antwerpen maakt Guido kennis met Griet, een modelscout die denkt dat Guido een model is. Griet zoekt Guido op en maakt hem duidelijk dat ze héél geïnteresseerd is in hem. Emma is ontgoocheld omdat de fuif voor Guido minder heeft opgebracht dan verwacht. Ze probeert dan maar wat bij te verdienen als influencer. Niet veel later beslist de rechter dat Guido een geldboete van 30 000 euro moet betalen binnen twee maanden.

Familie 6105 002.jpg
Familie 6107 002.jpg
Familie 6108 003.jpg

Guido's bijverdienste

De geldboete van Guido wordt omgezet in een gevangenisstraf als hij deze niet tijdig kan betalen. Frank kan er niet mee lachen dat Guido geld durft vragen aan zijn schoonvader voor iets dat zijn eigen fout is én zijn dochter en kleindochter hier de dupe van zijn. Ondertussen doet Griet Guido het voorstel om haar gezelschap te houden tegen betaling. Kobe denkt dat zij meer dan gezelschap wilt van Guido. Emma heeft het moeilijk met Guido's bijverdienste. Emma heeft het moeilijk met het feit dat Guido op Valentijnsdag Griet gezelschap gaat houden. Wanneer Griet hem vraagt mee naar de welness te gaan tegen betaling, vindt Emma dit een stap te ver. Wat later wordt het afbetalingsplan van Guido en Emma afgewezen. Met de moed der wanhoop gaat het koppel op zoek naar maatregelen om te besparen. Uiteindelijk geeft Emma Guido haar zegen om in te gaan op Griets voorstellen.

Familie 6120 002.jpg
Familie 6126 004.jpg
Familie 6126 005.jpg

Gigolo Guido

Emma kan haar jaloezie niet verbergen wanneer Guido opnieuw een afspraak heeft met Griet. Op de vernissage kust Griet Guido onverwachts, maar hij gaat niet in op haar avances. Wanneer zij Guido 20 000 euro biedt voor één nacht met hem, probeert hij haar voorstel met Emma te bespreken. Emma voelt zich gekwetst. Wanneer Guido ook nog eens een ereloon van 1500 euro moet betalen aan zijn advocaat, staan hij en Emma met hun rug tegen de muur. Ze willen Anna en Albert om geld vragen, maar wanneer Albert op zijn hoofd valt en in het ziekenhuis belandt, durven Emma en Guido hen geen geld meer vragen en zien ze maar één mogelijkheid om een einde te maken aan hun problemen: Griet. Terwijl Guido zich met Griet op een kamer in Hotel Van der Valk bevindt voor een wilde nacht, blijft Emma gebroken achter. Bij zijn thuiskomst vertelt hij echter dat er niets is gebeurd tussen hem en Griet. De dag nadien staat zij met 24 000 euro voor Guido's neus. Samen met de al verworven 8 000 kan hij zo de geldboete betalen. Griet vertelt Emma dat ze Guido het geld gaf uit medelijden en dat ze om hem geeft. Ze belooft te verdwijnen uit hun leven.

Familie 6138 002.jpg
Familie 6149 001.jpg

Bloedgroepenonderzoek

In de Jan & Alleman vindt er een bloedinzameling plaats van het Rode Kruis. Na de bloedinzameling ontdekt Mieke echter aan de hand van de bloedgroepen dat Mila onmogelijk een kind van Guido kan zijn. Guido is razend op Emma, maar die beweert van niets te weten. Hij beschuldigt Kobe ervan Emma zwanger gemaakt te hebben. Jan geeft Guido ongelijk, maar biedt zijn zoon toch onderdak aan. Voor Emma breekt een belangrijk moment aan. Ze krijgt namelijk de resultaten van Mila's bloedgroep te horen en zij en Guido komen tot de conclusie dat hun dochter na de geboorte werd verwisseld met Mila.

Familie 6169 004.jpg
Familie 6172 001.jpg
Familie 6179 003.jpg
Familie 6180 002.jpg

De babywissel

Emma en Guido krijgen meer info van Katrien, de pediater en ex-collega van Mieke van het Algemeen Ziekenhuis. Ze ontvangen van haar een lijst van alle kinderen die gelijk met Mila in het ziekenhuis verbleven en stuiten op de dochter van een zekere Els Jacobs. Emma en Guido beslissen om hun zoektocht naar Els Jacobs stop te zetten en Mila te aanvaarden als hun echte dochter, totdat Els hen komt opzoeken in de Foodbar om te zeggen dat ze met rust gelaten wil worden en zeker is dat haar Mila wel degelijk haar dochter is. Emma en Guido zoeken daarom opnieuw contact met Els via Facebook in de hoop dat ze wil afspreken. Els doet toch een DNA-test en is wel degelijk de moeder van haar Mila. Emma belt uit wanhoop alle ouders van de lijst, die ze van Katrien kregen, af. Het ziekenhuis komt hier echter achter en Katrien wordt onmiddellijk ontslagen, waarna het ziekenhuis klacht indient tegen Emma en Guido. Op een dag staat een zekere Lucas voor hun deur die vertelt dat hij onlangs heeft vernomen dat zijn dochter, Milou, niet zijn biologische dochter is. Hij kent iemand die in een labo werkt en laat een DNA-test uitvoeren, waaruit blijkt dat hij wel degelijk de vader is van Mila en Guido en Emma de ouders zijn van Milou.

2018-06-01 (20).png

De kennismaking met Milou

Emma en Guido maken kennis met Milou. Ze voelen echter geen klik met hun biologische dochter. Lucas heeft daarentegen wel een goede klik met Mila en stelt zelfs voor om haar mee naar zee te nemen en er te logeren. Voor Guido gaat het allemaal wat snel, maar ze gaan toch akkoord met het voorstel. Ook Jan maakt kennis met zijn kleindochter en die twee lijken wel een goede band te hebben. Guido krijgt telefoon van zijn advocaat dat Katrien terug is aangenomen en de klacht tegen hen wordt ingetrokken.

Familie 6198 001.jpg
Familie 6204 001.jpg

Mila en Milou

Guido en Emma hebben de grootste moeite om afstand te nemen van Mila. Guido biecht op dat hij geen band heeft met Milou en voor hem gaat het allemaal te snel. Hij vertrouwt Lucas niet, wat tot strubbelingen met Emma leidt. Lucas wil meer tijd doorbrengen met Mila, maar Guido voelt zich niet goed bij de situatie. Guido is zwaar gekwetst door Emma's leugens. Emma stelt hem en Lucas voor om te kiezen voor co-ouderschap. Lucas ziet dit echter niet zitten en zet hen onder druk door een uiterste keuzedatum vast te leggen: vrijdag 29 juni 2018. Emma gaat Lucas confronteren, maar gaat zwaar over de schreef wanneer ze zijn overleden vrouw beledigt. Lucas wil naar de rechter stappen, waardoor de kloof tussen Guido en Emma steeds groter wordt. Beiden zijn bang om Mila kwijt te spelen. Lucas wil niet dat Guido en Emma nog in de buurt van Milou komen.

Familie 6208 003.png
S27 afl6208 094.png
Familie 6208 seizoensfinale embargo 008.jpg

Emma ontvoert Milou

Emma gaat naar de school van Milou om Milou af te halen achter de rug van Lucas. Samen met Mila gaan de drie naar Planckendael. Lucas - volledig in paniek wanneer ze hem vertellen dat Milou door Emma is meegenomen - belt naar Guido. Die kan Emma niet overtuigen om terug naar huis te keren en gaat haar achterna. Eenmaal in Planckendael lukt het Emma om zonder Guido weg te rijden. Guido probeert haar te volgen, maar mislukt hierin. Voor Lucas is dit de druppel, hij belt de politie. Emma geniet ondertussen van een zonnige dag met haar twee dochters. De politie is bij Jan thuis en Guido probeert Emma tevergeefs te bereiken. Die wordt 's avonds plots wakker in haar auto en merkt dat Milou verdwenen is. Wanneer ze in een nabij meer het popje van Milou ziet drijven, duikt ze in volle paniek het water in. Ze gaat kopje onder en lijkt niet meer boven te komen...

Familie 6209 k 002.jpg

Verdrinking

Emma duikt het water in op zoek naar Milou. De meisje was echter gewoon de auto uitgestapt en is volledig ongedeerd. Emma en de meisjes keren terug naar huis, waar Guido en Lucas al urenlang zitten te wachten. Lucas besluit geen klacht in te dienen bij de politie. De drie bepalen een regeling waarbij ze om de week voor de 2 meisjes mogen zorgen.

Familie 6231 004.jpg

Saai koppel

Wanneer Guido en Emma een week kinderloos zijn, wil ze aan Zjef bewijzen dat ze geen saai koppel zijn. Al snel beseft ze dat er helemaal niets mis is met af en toe eens saai te zijn. Niet veel later geven Guido en Emma een feestje om haar vrienden te bedanken voor de hulp met Mila en Milou.

Familie 6254 005.jpg

Brand in de Foodbar

De brandweer wordt opgeroepen voor een brand in de Foodbar. Emma zit opgesloten in het gebouw en wordt door Stefanie gered. Guido is ongerust wanneer hij Emma niet kan bereiken en hij het nieuws hoort. In het ziekenhuis komt het tot een aanvaring tussen Zjef en Guido. Zjef voelt zich schuldig. Emma heeft enkel te veel rook ingeademd en mag het ziekenhuis snel verlaten. Ze neemt Zjef niks kwalijk en Guido excuseert zich bij hem.

Familie 6282 005.jpg

Milou allergisch

Mila en Milou zijn jarig en dat wordt samen met Lucas gevierd bij Guido en Emma thuis. De meisjes mogen cupcakes eten voor hun verjaardag. 's Nachts krijgt Milou last van koortsaanvallen en rode plekken. Guido en Emma brengen haar meteen naar spoed en ook Lucas haast zich naar daar. Na onderzoek blijkt het een allergie te zijn. Milou wordt getest, maar deze testen zijn gevaarlijk en Emma zoekt troost bij Lucas. Dat kan Guido maar moeilijk verkroppen. Uiteindelijk blijkt dat Milou inderdaad een allergie voor peren heeft.

Familie 6279 004.jpg
Familie 6285 004.jpg

De dood van Evy

Wanneer Evy 's nachts niet thuis komt slapen, vragen de friends zich af waar ze is. Na een tijdje contacteren ze de politie, aangezien het niets voor Evy is om zolang niets van zich te laten horen. Die zien het echter niet als een onrustwekkende verdwijning en kunnen hen niet helpen. De friends beslissen om dan maar zelf een zoekactie op te starten. Op Nieuwjaar krijgen ze bezoek van twee inspecteurs, die hen vertellen dat Evy in het bos dood teruggevonden is en gestorven is aan een hartaanval. Iedereen is er kapot van, ook Guido heeft het moeilijk.

Familie 6294 002.jpg

Kerstmis

Jan nodigt zijn kinderen op het laatste moment uit voor Kerstmis. Guido en Emma gaan kerstavond vieren bij Frank en gaan op Kerstmis samen eten voor Guido's verjaardag. Ze kunnen dus niet komen, net als de rest van de familie. Het kerstfeest mislukt volledig en Anna geeft Jan een flinke uitbrander. Guido voelt zich schuldig en organiseert samen met Emma op tweede kerstdag alsnog een kerstfeest met de familie.

Familie 6316 002.jpg
S28 afl6321 001.png
Familie 6324 003.jpg

Lucas en Emma

Lucas en Emma hebben al twee maanden een affaire, sinds Milou in het ziekenhuis gelegen heeft. Wanneer Hanne hen betrapt, eist ze dat Emma ermee stopt en alles aan Guido vertelt. Na lang twijfelen biecht Emma Guido op dat ze een affaire heeft gehad met een oude schoolvriend. Hij is kwaad en sluit haar buiten, maar Hanne is trots op haar tot ze te weten komt dat ze nog niet de volledige waarheid verteld heeft. Ook Lucas wil dat Emma alles opbiecht. Guido zoekt terug toenadering tot Emma. Lucas neemt het heft in eigen handen en vertelt Guido zelf de waarheid. Guido is geschokt en geeft Emma een uitbrander. Hij slaat Lucas bij hem thuis in elkaar, terwijl de meisjes staan te kijken. Guido vraagt Emma om meteen te kiezen tussen hem en Lucas. Zij antwoordt niet, waarna hij tijdelijk in de brouwerij gaat wonen. Mieke overtuigt hem dat hij Emma nog altijd graag ziet, maar wanneer hij ontdekt dat ze bij Lucas geslapen heeft, loopt het opnieuw mis.

Familie 6336 005.jpg
Familie 6341 002.jpg
Familie 6344 002.jpg

Huwelijksaanzoek

De relatie van Guido en Emma kent nog altijd veel barsten. Emma twijfelt eraan of het ooit nog volledig goed zal komen en denkt eraan om naar een relatietherapeut te stappen. Hun omgeving brengt hen op het idee om samen op weekend te gaan. Ze gaan daarom samen naar de Ardennen, maar ook daar krijgen ze al snel ruzie. Uiteindelijk volgt er toch een goed gesprek en alles wordt uitgepraat. Nadien besluit Guido om volledig met het verleden te breken en hij vraagt Emma ten huwelijk. Ondertussen maakt Iris haar opwachting bij de friends, die sprekend op Evy lijkt en later ook haar tweelingzus blijkt te zijn. Hanne en Stefanie gaan Guido en Emma's verloving vieren in de Ardennen, maar rijden bij hun terugkeer een hert aan. Ze denken echter dat het een vrouw was en Stefanie vraagt Guido om haar auto te herstellen en te zwijgen tegen de rest. Cédric spreekt af met Guido om te praten over het jonge vaderschap.

Familie 6374 001.jpg
Familie 6376 002.jpg
Familie 6392 003.jpg

Marbella

Nu alle plooien gladgestreken zijn, beginnen Guido en Emma aan de voorbereiding van hun huwelijk. Dat blijkt echter geen gemakkelijke klus te zijn, want ook nu blijven ze kibbelen. Ondertussen heeft Emma het moeilijk met het feit dat ze de meisjes elke keer een week moet missen. Lucas krijgt de kans om in Marbella te gaan werken en wil met Guido en Emma een regeling treffen waarbij Mila en Milou om de twee weken naar Spanje vliegen. Guido en Emma zijn hier absoluut niet mee akkoord, maar Lucas wil deze kans niet laten schieten. Ze slagen er niet in om het idee van Lucas om naar Marbella te verhuizen uit zijn hoofd te zetten. Lucas dreigt er zelfs mee naar de rechtbank te stappen om zijn gelijk te krijgen. Hij vertelt Emma dat hij nog altijd kan vertellen dat ze vorig jaar de meisjes ontvoerd heeft. Emma en Guido weten niet langer wat ze kunnen doen om Lucas hier te houden.

Familie 6407 003.jpg
Familie 6414 001.jpg

De wanhoop van Emma

Emma is doodsbang dat Lucas op een dag verdwenen zal zijn naar Spanje met de kinderen en besluit hem extra hard in de gaten te houden. Ze staat voortdurend bij hem aan de deur om hem te controleren en dat vindt Guido allesbehalve ok. Lucas probeert Emma terug voor zich te winnen en wil samen met haar vertrekken. Emma kan het niet over haar hart krijgen om Guido te dumpen en met Lucas te vertrekken. Lucas stelt haar voor om stiekem te vertrekken naar Congo in Afrika, aangezien dat land niet uitlevert aan België. Emma gaat akkoord, maar begint opnieuw te twijfelen wanneer ze ziet hoe gelukkig Guido is en Hanne haar vertelt dat zij en Quinten voor een kindje willen gaan.

Familie 6418 004.jpg

Runaway bride

Emma heeft beslist om niet mee te gaan naar Afrika, maar gaat na haar vrijgezellenavond toch naar de luchthaven. Daar stapt ze samen met Lucas en de meisjes op het vliegtuig naar Congo. De volgende morgen kunnen Hanne en Stefanie haar nergens vinden, maar Guido wil niet geloven dat ze vertrokken is. Ze neemt ook haar gsm niet op en reageert niet op berichten. Niet veel later komt de politie hen vertellen wat er gebeurd is. Guido is er kapot van.

Familie 6426 003.jpg
Familie 6428 030.jpg

Confrontatie in Namibië

Guido wil Lucas en Emma opzoeken, maar heeft geen idee waar ze zich bevinden sinds ze op een boot naar Namibië gestapt zijn. Hanne neemt contact op met Emma en raakt een gevoelige snaar. Emma stuurt haar haar locatie door en vraagt om af te spreken. Hanne deelt deze informatie met Guido, die niet veel later naar Namibië afreist. Hij vindt er al snel het hotel waar Lucas en Emma met de kinderen verblijven en wil met Emma praten. Wanneer ze Guido's kamer binnengaan, begint hij tegen Emma te roepen.

Aflevering 6429 17.12.15.png
Aflevering 6429 17.18.08.png

Afscheid van Emma

In Namibië komt Guido oog in oog met Emma te staan. Hij eist dat ze onmiddellijk terugkeert naar huis met de kinderen. Emma maakt hem duidelijk dat ze akkoord gaat, maar dat ze terugkeert naar Lucas zodra ze een overeenkomst voor de kinderen bepaald hebben. Guido ziet hoe Emma afscheid probeert te nemen van Lucas en hij verandert zelf van gedachte. Guido maakt de moeilijke beslissing om Emma en de kinderen los te laten. Hij geeft Emma de toestemming om in het buitenland te blijven met de kinderen, maar wil wel een goede regeling voor het bezoekrecht van de kinderen.

Aflevering 6431 21.02.41.png
Aflevering 6431 21.04.28.png

Verwerkingsproces

Guido en Stefanie kunnen het goed met elkaar vinden en zijn een grote steun voor elkaar. Stefanie heeft nog steeds last van paniekaanvallen sinds haar bijna-dood-ervaring met Elias en praat er enkel over met Guido en haar psycholoog. Guido lijkt Emma’s vertrek ondertussen wel erg goed te verwerken en Hanne en Stefanie vrezen dat hij zijn verdriet verdringt. Ondertussen is hij een grote steun voor zijn vader, die een auto-ongeval heeft gehad, waarna Kasper gestorven is. Guido ontdekt dat Hanne zwanger is en gaat ten rade bij zijn vader. Hanne gedraagt zich vreemd en hij wil dat Jan met haar praat.

Familie 6471 001.jpg
Familie 6459 004.jpg

Een eerste kus

Zjef neemt zijn intrek bij de 'friends', maar Guido heeft hem nog altijd niet vergeven voor het geheimhouden van Emma's affaire. Op aanraden van iedereen besluit Guido toch een spons over het verleden te vegen. Guido en Stefanie groeien alsmaar dichter naar elkaar toe en ze delen een kus. Guido is eerlijk over zijn gevoelens, maar Stefanie vreest dat ze een beetje te snel gaan. Ze willen het voorlopig geheim houden voor iedereen, maar Guido is te enthousiast en kan zichzelf niet bedwingen. Het duurt niet lang tot Hanne iets in de gaten heeft.

Familie 6507 003.jpg
Familie 6496 002.jpg

Betrapt in de Jan en Alleman

Stefanie wil nog steeds niets tegen haar vader zeggen, maar ze worden al kussend betrapt door Benny en Patrick in de Jan en Alleman. Stefanie begint plots heel hard te twijfelen en wil ermee stoppen. Benny vindt dat het nog veel te snel is voor Guido om aan een nieuwe relatie te denken. Guido zelf is zeker van zijn stuk en wil zichzelf bewijzen door zelf met Benny te gaan praten om hem te overtuigen van zijn liefde. Stefanie is onder de indruk en wil Guido een kans geven. Ze gaan nu voluit voor hun relatie en ook hun vrienden en familie worden op de hoogte gebracht.

Familie 6522 001.jpg
Aflevering 6522 om 11.24.37.png

Bezoek van Mila en Milou

Na de feestdagen zijn Mila en Milou voor twee weken in het land. Guido en Stefanie denken na over hoe ze hun relatie bekend zullen maken. Guido vindt het belangrijk dat ze Stefanie aanvaarden. Stefanie geeft toe dat ze zenuwachtig is om plots een plusmama te zijn van twee kleine kindjes. Gelukkig verloopt bet bezoek heel vlot. Mila en Milou hebben zelf meteen iets in de gaten en Guido en Stefanie moeten niet meer zeggen dat een relatie hebben. Mila en Milou sluiten Stefanie in hun armen en Guido is dolgelukkig met de situatie.

Aflevering 6524 om 09.17.21.png
Aflevering 6538 om 11.20.43.png

Een nieuwe auto

Guido krijgt telefoon van het ziekenhuis dat Niko opgenomen is na een auto-ongeluk. Hij wordt in een kunstmatige coma gehouden en hij verwittigt onmiddellijk Mieke. Guido vertelt zijn zus dat er geen remsporen waren en alles wijst op een wanhoopsdaad. Ondertussen ontdekt Guido dat zijn vader nog altijd bang is om in een auto te stappen. Gelukkig overwint hij zijn angst met de hulp van Patrick, maar Jan heeft nog altijd een nieuwe auto nodig. Guido heeft de ideale occasie in gedachten, maar de eisen van Jan zijn te hoog en Guido verkoopt hem uiteindelijk een oldtimer die eigenlijk niet geschikt is.

Aflevering 6560 om 16.35.06.png
Familie 6553 002.jpg

Jaloers

Guido kan Jan overtuigen om toch een geschiktere auto te kiezen en neemt de oldtimer terug. Ondertussen ontdekt Guido dat Jonas aan de slag is gegaan als boekhouder bij Stefanie. De twee spenderen veel tijd samen en Jonas is openhartig over zijn liefdesverdriet. Guido gelooft er niets van en denkt dat Jonas haar gewoon in zijn bed wil krijgen. Stefanie begrijpt niet waarom Guido zo jaloers is en keurt zijn gedrag niet goed. Iedereen geeft Stefanie gelijk, maar Guido ziet zijn fouten niet in. Hij confronteert Jonas en wil dat hij Stefanie vanaf nu met rust laat.

Aflevering 6562 om 21.53.24.png
Aflevering 6581 om 10.51.31.png

De quiz

Guido doet samen met zijn vrienden mee aan een quiz in de Jan en Alleman en Stefanie is de presentatrice. Guido ziet opnieuw blikken tussen Stefanie en Jonas en is nadien weer niet te genieten. Jonas doet echter zijn om Stefanie te negeren, maar besluit toch de waarheid te vertellen over Guido's benadering. Stefanie is razend en moet voor de zoveelste keer tegen Guido zeggen dat er absoluut niets aan de hand is tussen haar en Jonas. Guido ziet eindelijk zijn fouten in en moet nu zijn excuses proberen aan te bieden. Gelukkig kan Stefanie hem vergeven.

Familie 6582 001.jpg
Aflevering 6584 om 10.25.20.png

Huwelijksaanzoek

Zowel bij Guido als bij Cédric gaat het goed in de liefde en Guido denkt met hem na over de volgende stap. Hij wil Stefanie ten huwelijk vragen. Samen met Niko gaat hij op zoek naar een originele manier, maar zijn ideetjes vallen bij Niko niet in goede aarde. Cédric kan voor Guido een avond in een VIP-lounge van voetbalclub Anderlecht regelen. Guido ziet het volledig zitten en roept zijn familie en vrienden bij elkaar om die avond te komen supporteren. Hij regelt met Emma zelfs dat de kinderen een week vroeger naar België komen.

Aflevering 6587 om 09.45.51.png
Familie 6587 extra 003.jpg

Geen happy end

Guido gaat de bomma persoonlijk inlichten over zijn plannen en Anna wil er kost wat kost bij zijn. Ze geeft haar kleinzoon zelfs de trouwring van haar eigen grootmoeder om aan Stefanie te geven. De avond zelf verloopt met veel stress omdat het vliegtuig van Mila en Milou vertraging heeft, maar Guido is nog op tijd voor de aftrap van de match. Hij neemt Stefanie mee naar het veld en stelt de belangrijke vraag. Stefanie paniekeert en zet het op een lopen. Guido voelt zich vernederd en besluit een tijdje bij zijn vader te gaan logeren. Voor hem is hun relatie gedaan.

Aflevering 6607 09.41.05.png
Aflevering 6607 09.49.04.png

Stefanie en Jonas

Terwijl Guido laat uitschijnen dat hij zijn breuk met Stefanie volledig verwerkt heeft, zijn Stefanie en Jonas met elkaar naar bed geweest. Het nieuws gaat snel rond en Jan vindt dat Guido ingelicht moet worden vooraleer hij het toevallig ergens hoort. Guido doet alsof het hem weinig kan schelen, maar brengt toch Benny op de hoogte die het nieuws helemaal niet goed oppakt. Guido krijgt de volle laag van Jonas en Jan, maar ziet zijn fouten niet in. Guido besluit terug thuis te gaan slapen en laat aan Stefanie merken dat hij onenightstands laat overnachten.

Aflevering 6612 10.04.45.png
Aflevering 6608 11.08.23.png

Quinten drinkt

Bahar heeft interesse in een kamer bij Stefanie en dat vindt Guido geweldig nieuws. Hij wil indruk maken op haar en komt plots halfnaakt de trap af wanneer Bahar een afspraak heeft met Stefanie. De sfeer in huis zakt naar een dieptepunt, niet alleen door de ruzie tussen Guido en Stefanie, maar ook door de toestand van Quinten. Hij begint opnieuw te drinken en probeert iedereen van zich weg te duwen. Quinten maakt zichzelf belachelijk in de Jan en Alleman en Guido doet alle moeite van de wereld om hem tot rust te krijgen.

Familie 6609 002.jpg
Familie 6615 002.jpg

Spanningen

Guido kan het niet laten om gemene opmerkingen te geven en Stefanie zoekt liever het gezelschap van Jonas op om niet bij Guido te moeten zijn. Bahar verhuist haar spulletjes naar de 'friends' en wil iedereen verwennen met een zelfgemaakte maaltijd. Stefanie en Guido gaat meteen met elkaar in de clinch en Bahar merkt de spanningen op. Guido zet zijn beste beentje voor en wil ook koken voor Bahar. Stefanie vindt zijn gedrag belachelijk en Quinten is de ruzie tussen de twee beu. Bahar dreigt er zelfs mee opnieuw te vertrekken.

Aflevering 6618 14.10.51.png
Aflevering 6627 14.53.52.png

De komst van Gaston

Quinten roept de huisgenoten bij elkaar om te praten over de spanningen in huis. Hij wil dat Stefanie en Guido deftig met elkaar praten over hun relatiebreuk. Een eerlijk gesprek tussen de twee doet wonderen en Stefanie geeft toe dat ze Guido als haar beste vriend mist. Ze laten hun discussies in het verleden. Op een dag vinden Guido en Stefanie aan de voordeur een mandje met daarin Gaston, het pasgeboren zoontje van Quinten en Hanne. De hele familie staat klaar om Quinten te helpen en vooral Guido wil zijn steentje bijdragen als ervaringsdeskundige.

Aflevering 6631 08.49.24.png
Aflevering 6634 18.27.15.png

Instelling

De zorg voor Gaston is zwaar voor Quinten en hij kan voor Guido niet langer verzwijgen dat hij terug drinkt. Hij vraagt hulp aan zijn goede vriend en mag dag en nacht bellen wanneer hij het moeilijk heeft. Guido brengt hem op het idee om een avond alleen tot rust te komen en Zjef past op Gaston. Quinten vliegt opnieuw in de drank en Zjef weigert Gaston mee te geven. Quinten beseft zelf dat het alleen niet meer zal lukken om zijn verslaving onder controle te krijgen. Hij laat zich opnemen in een instelling.

Aflevering 6614 08.29.48.png
Aflevering 6637 13.47.02.png

De weddenschap (deel 1)

Bahar doet de hartjes van Guido en Cédric sneller slaan en ze zijn er allebei van overtuigd dat ze Bahar kunnen krijgen. Ze gaan een weddenschap aan en leggen er zelfs een verre reis aan vast. Cédric nodigt zichzelf uit voor een etentje, maar dat laat Guido niet zomaar gebeuren. Hij doet alsof hij van de trap valt en eist zo de volledige aandacht van Bahar op. Guido gebruikt ook de liefde voor zijn twee dochters om zijn gevoelige kant te tonen. Stefanie merkt wat er aan de hand is en ergert zich opnieuw aan het gedrag van Guido.

Familie 6640 002.png
Aflevering 6651 08.16.12.png

De weddenschap (deel 2)

Guido slaagt er in om een date met Bahar te versieren en Cédric wil daar een stokje voor steken. Hij geeft aan Bahar toe dat hij en Guido een weddenschap hebben afgesloten. Bahar is razend op Cédric en wil ook niet langer op date met Guido. Ondertussen moet Guido toegeven dat hij echt gevoelens heeft voor Bahar en hij probeert zijn best te doen om de brokken te lijmen. Stefanie vreest dat het hiervoor veel te laat is, maar merkt dat Bahar ook gevoelens gekregen heeft voor Guido. Ze waarschuwt haar voor de gevolgen.

Aflevering 6648 08.01.33.png
Familie 6649 002.jpg

Het verhaal van Hanne

Hanne is door haar ontvoerder naar het ziekenhuis gebracht omdat ze complicaties heeft na haar zwangerschap. Guido en Quinten denken na over wie de ontvoerder van Hanne kan zijn. Guido komt plots met de naam van Tony op de proppen en dat zet Quinten toch aan het denken. Hanne heeft echter een heel ongelofelijk verhaal voor haar familie. Ze beweert dat ze vrijwillig naar Tony is getrokken omdat Quinten agressief was. Jan is er rotsvast van overtuigd dat zijn kleindochter nooit zou liegen. Guido, Stefanie en Mieke geloven Quinten.

Aflevering 6658 16.39.40.png
Aflevering 6665 16.26.37.png

De online quiz

Quinten en Guido willen samen iets gaan drinken in de Jan en Alleman, maar Jan reageert zeer slecht op de aanwezigheid van Quinten en jaagt hem buiten. Bovendien ontdekt Guido dat zijn vader een etentje organiseert voor Hanne en Tony. Guido wil dat Jan eindelijk onder ogen ziet dat Tony een bedrieger is, maar kan niet tot zijn vader doordringen. Na de online quiz van de Jan en Alleman gaat Guido nog met Stefanie en de rest op stap. Hij is blij dat het eindelijk terug goed gaat en hoopt zelfs stiekem op een verzoening.

Wordt binnenkort aangevuld

Webisodes

Trivia

  • Guido is jarig op 25 december en is dus een kerstkindje.
  • Met de leeftijd van Guido is in het verleden door de scenaristen slordig omgesprongen. Dit wordt des te duidelijker wanneer er in een aflevering van het 23ste seizoen wordt gezegd dat Guido geboren is in 1998. Zijn geboorte was echter op het scherm te zien in 2003. Zelfs al reken je daar de tijdsprong van 3 jaar uit 2006 in mee, dan nog zou Guido in 2000 moeten geboren zijn en is hij dus eigenlijk 2 jaar te oud. Voor het jaar 2017 wilt dit zeggen dat Guido 19 jaar zal worden in december.
  • Kinderacteur Lennert Mets had sproeten in het gezicht. Toen Jordi Rottier de rol overnam, had het personage er geen meer. Tijdens het 24ste seizoen draagt Guido plots een bril, net zoals zijn vertolker Jordi Rottier. Er werd hier in de serie geen reden voor gegeven. De jaren nadien wordt het personage Guido meermaals aangepast op verschillende vlakken, mede door de vele recasts. Tijdens het 26ste seizoen neemt Vincent Banic de rol van Guido van Jelle Florizoone over. Sindsdien spreekt het personage Emma Verdonck (Bab Buelens) steeds aan met 'Snoet'. Emma zelf noemt Guido steeds 'Snul'.
  • In 2019 worden acteurs Bab Buelens en Vincent Banic ook echt een koppel, net op het moment dat Emma en Guido uit elkaar gaan in de reeks.

Generiek

Galerij

Foto's