FANDOM


Guy van Sande

Guy Van Sande is een Vlaamse acteur en voormalig lokaal politicus. Hij speelde in verschillende Vlaamse televisieseries en zetelde van 2006 tot en met 2016 als gemeenteraadslid in Edegem, waar hij vanaf 2013 schepen was voor N-VA.

Zijn bekendste rol is die van hoofdinspecteur Tom Segers in de VTM-politieserie Zone Stad. Op de VRT speelde hij een hoofdrol in de dramaserie Kongo. Hiervoor trok hij met zijn gezin een half jaar naar Zimbabwe. Tijdens de opnames speelden zijn zonen de rol van Thomas Vermarcke, de zoon van zijn personage Luc Vermarcke in de serie. Tijdens het eerste seizoen van Familie vertolkte hij de rol van Xavier Latour. Nadien nam acteur Eric Kerremans deze rol over van Van Sande.

In 2006 werd Van Sande verkozen als gemeenteraadslid in Edegem voor de lokale partij Edegem Anders. Op 12 mei 2011 maakte hij samen met het voltallige bestuur van Edegem Anders de overstap naar de N-VA, waarvoor hij in 2012 opnieuw verkozen raakte. In 2013 werd hij schepen van cultuur, burgerlijke stand en wijkwerking. Op 24 juni 2016 nam Van Sande ontslag als raadslid en schepen in verband met zijn betrokkenheid bij een justitieel onderzoek betreffende zijn rol in een zaak rond kinderporno. In 2018 werd besloten vervolging tegen hem in te stellen.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.