FANDOM


Hannes
Seizoenen 2425 HannesPortret24
Eerste verschijning Aflevering 5514 - 14 mei 2015
Laatste verschijning Aflevering 5549 - 27 augustus 2015
Gespeeld door Arno Moens
Kinderen -
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Gastpersonages
Algemene InformatieBeroepslevenVerhaallijnenFoto's

Algemene Informatie

Hannes is een gastpersonage dat van 14 mei 2015 tot en met 27 augustus 2015 vertolkt wordt door Arno Moens.

Beroepsleven

Hannes staat aan het hoofd van FreEco, een organisatie dat zich inzet voor het milieu. Zijn rechterhand is Mirthe, die ook verantwoordelijk is voor het aantrekken van nieuwe leden. 

Verhaallijnen

Familie 5514 005
Familie 5538 002
S24 E203 010
Familie 5542 003
S24 E199 014
Familie 5544 002
S24 E220 058

Louise Van den Bossche is op zoek naar een geschikt onderwerp voor haar spreekbeurt. Dankzij haar papa komt ze bij ecologie terecht en na wat opzoekwerk neemt ze contact op met Mirthe, van de organisatie FreEco. Na een telefonisch gesprek, spreken de twee met elkaar af in de Foodbar. Mirthe komt te weten dat Louise de dochter is van Peter Van den Bossche, de CEO van VDB. Ze vindt dit een interessant gegeven en deelt deze informatie meteen met de leider van FreEco Belgium: Hannes.

Hannes en Mirthe willen Louise een rondleiding geven binnen FreEco en nadien is Louise helemaal in de ban van hun idealistische overtuigingen. Ze wil hen helpen met acties, tot Louises moeder Trudy Tack de Rixart de Waremme zich met de hele zaak moeit. Ze eist een gesprek met Hannes voor ze haar dochter met hem laat omgaan en tijdens dat gesprek laat ze vallen dat Louise nog maar 15 jaar is. Hannes en Mirthe vinden allebei dat Louise nog veel te jong is, en ze willen haar laten vallen. Louise smeekt Hannes om haar een te kans te geven en samen met Cédric Van de Caveye verzint ze een actie tegen de CEO van Galmego, een cosmeticabedrijf dat nog steeds proeven uitvoert op levende dieren. Hannes is onder de indruk van de aanpak van Louise en geeft haar nog een kans.

Wanneer enkele dagen later de hond van Galmego's CEO ontvoerd wordt, ontdekt Louise dat FreEco hier achter zit. Ze maken een filmpje waarin ze het diertje martelen en daar is Louise allesbehalve tevreden mee. Hannes stelt haar gerust dat het hele filmpje in scène is gezet, maar toch voelt ze er zich niet goed bij. Ze zorgt ervoor dat het hondje terug naar zijn baasje gaat. Hannes en Mirthe nemen haar actie niet in dank af, maar blijven vertrouwen hebben in haar overtuigingen.

Marie-Rose De Putter begint zich zorgen te maken over haar kleindochter en gaat ook een gesprek aan met Hannes. Ze wil hem overtuigen om Louise met rust te laten, maar dat heeft weinig zin. Hannes en Mirthe willen een versnelling hoger schakelen en vragen aan Louise om een volgend bedrijf te onderzoeken: VDB Fashion. Louise steelt enkele stukjes stof en Hannes zorgt ervoor dat deze onderzocht worden. Het resultaat is allesbehalve goed, want in één van de stukjes wordt een giftige stof ontdekt. Wanneer Peter en Veronique Van den Bossche een persconferentie houden in de Foodbar over hun nieuwe ecologische maatregelingen, maken Hannes en Mirthe ook hun opwachting. Ze delen mee aan de pers dat Fashion en Vero Bello met giftige stoffen werkt. Peter en Veronique zijn razend en willen het hier niet bij laten. Ook Louise is teleurgesteld omdat Hannes niets met haar overlegd heeft voor hij tot actie overging. Desalniettemin begint Louise zich tegen Fashion en haar vader te keren en wil ze Hannes helpen met verdere acties.

Veronique laat het hier niet bij en laat de stoffen opnieuw onderzoeken. Ze komt tot de conclusie dat alle stoffen die ze gebruiken voor de collectie volledig clean zijn, en dat de giftige stof die Louise gevonden heeft, niet gebruikt wordt. Tijdens een nieuwe persconferentie wordt Hannes voor schut gezet in de Foodbar en hij waarschuwt Veronique dat hij wraak zal nemen op persoonlijk vlak.

Enkele dagen later is Cédric vermist en Louise vreest dat Hannes en Mirthe hier meer over weten. Ze maakt een afspraak met Hannes, maar die beweert er niets mee te maken te hebben. Hannes en Mirthe vrezen dat de politie hun organisatie zal beginnen onderzoeken en ze verstoppen zich in een afgelegen huisje in het bos. Hannes zorgt ervoor dat alle sporen naar hun uitgewist worden, waardoor hij nog meer verdacht wordt. Met de hulp van Faroud Kir komen Veronique, Louise en Marie-Rose de twee op het spoor, maar Cédric is nergens te bespeuren. Hannes en Mirthe hebben namelijk echt niets met de ontvoering te maken, want Cédric werd in het ziekenhuis opgenomen met een alcoholvergiftiging.

Schermafbeelding 2015-08-15 om 01.26.29

Hannes brengt Louise Van den Bossche een bezoekje bij haar thuis omdat hij allesbehalve tevreden is nu de politie het lokaal van FreEco ontdekt heeft. Hij geeft Louise de schuld dat ze nu onderzocht worden, maar verandert snel van gedachte wanneer hij merkt dat Louise het allesbehalve gemakkelijk heeft nu haar halve familie in het ziekenhuis ligt. Louise kan ondertussen Hannes overtuigen om zelf naar de politie te stappen om zo duidelijk te maken dat ze niets verbergen of illegaal doen.

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.