FANDOM


Hans Stevens
Seizoenen 26 Hans Reeks 26
Eerste verschijning Aflevering 5920 - 28 maart 2017
Laatste verschijning Aflevering 5988 - 30 juni 2017
Gespeeld door Floris Schillebeeckx
Kinderen Onbekend
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Gastpersonages
Algemene InformatieBeroepslevenVerhaallijnenFoto's

Algemene Informatie

Hans Stevens is een gastpersonage dat van 28 maart 2017 tot en met 30 juni 2017 vertolkt wordt door Floris Schillebeeckx.

Beroepsleven

Hans is psycholoog van beroep met een eigen privépraktijk. Daarnaast werkt hij ook in de jeugdinstelling waar Cédric Van de Caveye verblijft.

Verhaallijnen

Schermafdruk 2017-05-07 18.59.28
5963-18
5965-09
S26 afl5988 205

Cédric krijgt bezoek van psycholoog Hans na het opsteken van een sigaret in de instelling, maar weigert mee te werken. Sammy maakt Veronique duidelijk dat haar zoon iemand nodig heeft om mee te praten. Veronique vraagt Louise om met Cédric te gaan praten. Cédric biecht zijn nichtje op dat hij wordt geplaagd door nachtmerries waarin hij Veronique doodschiet in plaats van June. Louise is bang dat haar neef aan zelfmoord denkt en zoekt contact met Hans. Louise vertelt hem dat ze dit moet doen in het kader van een schoolopdracht. Hans laat Louise op gesprek komen en leert haar hoe ze met jongeren met zelfmoordneigingen moet omgaan.

Louise doet er alles aan om Cédric op te beuren, maar bereikt het tegenovergestelde. Ze zoekt opnieuw hulp bij Hans en heeft een openhartig gesprek met hem over Cédric. Cédric beslist om dan toch bij psycholoog Hans langs te gaan op aanraden van Louise. Hij lucht een paar keer zijn hart bij Hans. Achter de rug van Cédric en Louise gaat Hans een gesprek met Veronique en Mathias aan over de zelfmoordgedachten van Cédric.

Cédric heeft nood aan doorgedreven steun van Hans nadat hij Sammy per ongeluk een gekneusde rib bezorgde bij het ontwaken uit een nachtmerrie. Samen met hem stelt Cédric een 'safety plan' op voor moeilijke periodes. Op aanraden van Louise probeert hij contact te zoeken met Leon, een nieuwe jongen in de instelling. Hierna lijkt het beter te gaan met Cédric, maar op en dag gebeurt er een vreselijk ongeluk bij het basketten waarbij Leon uiteindelijk overlijdt aan zijn verwondingen. Cédric geeft zichzelf de schuld en ziet geen uitweg meer. Hij wilt zelfmoord plegen door van het dak van VDB te springen, maar Hans kan hem net op tijd overtuigen dit niet te doen.

Na zijn zelfmoordpoging blijft Hans Cédric sterk in de gaten houden. Wanneer Mathias zijn uiterste best doet om Cédric naar huis te krijgen voor de zijn trouw met Veronique, besluit Cédric hier niet op in te gaan. Hij legt aan Hans uit dat hij zijn moeder niet meer wil zien.

Foto's

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.